Macrame potten

Kashpo macrame voor bloemen met een begrijpelijke en gedetailleerde beschrijving van de vervaardiging van dit product met uw eigen handen voor uw huis

Veel ambachtslieden veredelen hun nest met zelf gemaakte knutselen. Iedereen houdt van gezelligheid en vrede in huis, op bezoek. Daarom kan bloem macrame voor bloemen helpen om je interieur ten goede te verbeteren.

Zoals je weet, is de stijl van macramé heel gebruikelijk bij handwerken met je eigen handen, dus je zult eenvoudig en eenvoudig je eigen kleine meesterwerk creëren zonder huis te verlaten en een beetje geduld en tijd te hebben.

U kunt de threads voor uw vaartuig verlengen. Afhankelijk van hoe lang je een kunstwerk nodig hebt. De gemakkelijkste manier is om het materiaal dat smelt te combineren. Als je draden niet zo flexibel zijn, kun je ze aan elkaar knopen.

Welk materiaal zal zijn - alleen jouw keuze. Het hangt allemaal af van je verlangen en verbeeldingskracht. Natuurlijk is het goed als het niet brandy en duurzaam is. Dit zal de prestaties verbeteren. Het materiaal moet taai zijn. Als je een duidelijk patroon wilt krijgen, moet je voldoende potten weven. En eigenlijk is de toekomst van de macrame-potten voor bloemen exclusief jouw keuze.

 • Het materiaal is strengen, ongeveer 20 tot 25 meter.
 • schaar
 • Werkoppervlak
 • Pinnen of paperclips

Zoals u weet, is een van de meest voorkomende knooppunten een dubbele flat. Het is niet alleen eenvoudig in uitvoering, maar ook mooi. Het bestaat uit twee eenvoudige knooppunten - rechts en links. Regelingen voor de implementatie van dergelijke knooppunten zullen niet moeilijk zijn voor een beginnende geschoolde arbeider.

Tot op heden wordt macrame vaak gebruikt bij het versieren van kamers en het geven van een meer plechtige uitstraling.

Aanvankelijk werd macrame een knoopbinding genoemd. En pas in de vorige eeuw begon het veelomvattende woord "macrame" te worden genoemd.

We fixen op de ondersteuning van de thread. Ze moeten 4 doelen hebben.

De rechtse draad wordt bovenaan links geplaatst, die op zijn beurt zich aan de overkant van de basis bevindt.

We vormen een lus van de linkerdraad.

Het uiteinde van de rechtse draad wordt onder de basis getrokken. Trek het in de lus van de linkerdraad.

Trek langzaam aan de extreme draad en pak een knoop.

Om het rechter knooppunt te weven, doen we de omgekeerde operaties.

Na het knopen van deze knooppunten krijgen we een dubbel vlak knooppunt.

Dus, door verder te gaan met het weven, krijg je een steuntape voor de potten.

Wanneer de ondersteuningstape klaar is om als basis onder de pot te worden genomen. Hoe je potten breit, is duidelijker als je een pot bij de hand hebt. Dus het zal gemakkelijker voor je zijn om de grootte van je macrame-pot te kennen.

Er zijn veel knooppunten in de techniek van macrame. Het is handig om de instructies voor het maken van sommige ervan te bestuderen. Bijvoorbeeld, de knoop "Josephine" zal helpen om het vaartuig voort te zetten.

Wanneer je wordt bepaald met de keuze van de knoop die je nodig hebt, maak er dan een pot mee vast. Beveilig uw product onder de bodem van de bloempot met een stevige knoop.

Als je nog steeds een draad hebt, maak het dan recht met een schaar en misschien pluisjes.

Kashpo wordt gedistribueerd als een interessant interieurdetail. Het kan als een ongebruikelijke decoratie dienen.

Om zelf zo'n decoratief vaartuig te maken, heb je nodig:

 • Wit koord
 • Glazen vaas
 • schaar
 • Plakband
 • Camomiles kunstmatig

Instructies voor de vervaardiging van potten

Verzamel 8 draden en buig ze in het midden.

Nog een thread we verpakken ze en repareer ze.

De draad, die we de verzamelde koorden omwikkelden, is afgesneden.

We verdelen in 4 groepen een aantal draden, in elk van de bundels zijn er 4 draden.

We doen het weven met een tweezijdige knoop.

Verbind de uiteinden van de draad, knip en bevestig met een sigarettenaansteker. Het is mogelijk om de tips met een penseel te versieren.

Bevestig de vaas in je nieuwe potten en plaats de decoratieve kamille in de vaas.

Hoe macadam macramé met je handen te maken, kun je vinden in de volgende videolessen en masterclasses:

Macrame bloempotten: stap voor stap instructies voor beginners

Kashpo is een prachtige decoratieve schaal van een pot van een kamerplant. Nu zijn ze gemaakt van verschillende materialen: hout, metaal, rotan, wijnstokken. De hanger kan ook worden geweven van garens, waarbij de masterclass assistent wordt; Macrame bloempotten voor bloemen kunnen gemaakt worden door elke beginnende handwerkliefhebber die de breitechniek van de belangrijkste knopen van deze techniek heeft bestudeerd.

In het algemeen is het vermeldenswaard dat de producten van macrame perfect in elk interieur passen en een zekere pit geven! Tenslotte is veel mensen macramé uitsluitend geassocieerd met "grootmoeder handwerk"! We zullen deze verouderde mythe verdrijven!

Een kleine foto-compilatie voor de duidelijkheid:

Dit kleine workshop wijden breigoed, de belangrijkste kenmerk van die zal worden dat het niet zal worden gebruikt voor de bloempot, en voor een ronde glazen vaas, waarna u kunt vullen met bloemen of bloemblaadjes, ze versieren een kamer of terras. Het ziet er als volgt uit, zoals op de foto, als je alles goed doet:

Bovendien hebt u geen speciale vaardigheden nodig: het is voldoende om de techniek te kennen van het weven van de eenvoudigste knopen, die u zeker al weet. En zelfs als u een beginner bent, garanderen wij - u zult duidelijk zijn!

Dus, voor werk heb je nodig:

1. Neem 8 draden, buig deze bundel doormidden. We verpakken de negende thread verschillende keren en repareren deze. De resterende overtollige draad wordt afgesneden.

2. We verdelen de bundel van draden in 4 groepen, in elk waarvan er 4 zullen zijn.

3. We doen het weven. Gedraaide kettingen, vierkante knopen en platte knopen voor het net dat de vaas vasthoudt, worden gebruikt.

4. Knip de uiteinden van de draden af, smeer ze in met een sigarettenaansteker zodat ze niet afbrokkelen. Elke tip versieren met een "penseel macrame".

5. Uiteindelijk krijgen we zo'n pot. Rest er nog om ze te versieren met een vaas, er water in te gieten en bloemen in te doen.

Het vaasraster bestaat uit platte knopen. Ze zijn heel gemakkelijk te knopen volgens het schema:

Probeer, niets ingewikkelds. Zo'n plant wordt een originele decoratie-oplossing voor het huis.

Als je een video nodig hebt met de lessen van breipotten in de techniek van macrame, zul je dit aan het einde van het artikel vinden.

Een afgewerkt product kan worden gemaakt en gekleurd, met behulp voor het weven van gekleurde draden. Door de verschillende combinaties is het mogelijk om een ​​ander decoratief effect te bereiken, past u een hangende pot in elk interieur.

Kashpo in onze masterclass is tweekleurig, witgroen.

 • witte koorden - 3 stukken van 4 m;
 • groene koorden - 3 stukken van 4 m en 18 stukken van 3 m;
 • kleermakerspinnen;
 • kleine ringen;
 • scharen;
 • pot, die we zullen ophangen.

Om te werken, hebt u ook een zacht oppervlak nodig, waarin het handig is om de draadstiften door te prikken. Kussen of roller, schuimrubber, schuim, etc.

Een bloempot stap voor stap breien met een foto

1. Op het werkvlak fixeren we met spelden 18 gevouwen groene draden. We doen dit gelijkmatig, ongeveer om de 3 cm, op drie plaatsen bevestigen we ook de ringen.

2. Van de vier vlechten naast de vlecht, een dubbele platte knoop:

De uiteinden worden strakker gemaakt zodat de knoop gelijk en dicht is.

3. Weef de knopen ook op de resterende draden. In de volgende rijen hebben we ze in een verspringende volgorde, maar de laatste twee threads blijven vrij.

4. We verwijderen het werk van de pinnen en wikkelen de pot. We blijven in omgekeerde volgorde weven, we eindigen de rangen.

5. Door de bodem van de pot te weven, hebben we knooppunten die dichter zijn, zodat de uiteinden van de segmenten dichter bij elkaar liggen.

6. Wanneer de knooppunten zeer dicht bij elkaar liggen, maakt u de draden in verschillende rijen met herhalingenknopen vast. Vervolgens verzamelen we alle draden samen met een paar gewone platte knopen.

7. Knip de uiteinden af.

8. We werken met hangers. Om dit te doen, bevestigen we ringen op de witte en groene segmenten op 4 m.

9. Van de groene plaid 3 platte knopen, na wit winden we elk van de groene draden.

10. Schud nogmaals 3 knopen van de green. We wisselen de manieren van weven af, totdat de ophangingen de vereiste lengte hebben bereikt.

11. We snijden de draden af ​​en verbinden ze met de bevestigingsring. Overtollig gewas.

Dit zijn de macramepatronen voor bloemen, voor beginners is het waarschijnlijk beter om iets kleiner te weven, maar als je de kracht voelt - ga ervoor! Aangename creativiteit!

Gebruik van materialen van de site is alleen mogelijk met de aanduiding van een directe actieve hyperlink naar de vrouwelijke site van Diana

Hoe maak je bloempotten voor macramabloemen?

Van macrame bloempotten voor bloemen - dit is niet alleen een kans om de oude en lelijke pot te verbergen. Hoewel, in vertaling van Franse potten en betekent "verborgen pot". Het is een kans om je creatieve potentieel toe te passen, om ruimte te geven aan grillige verbeeldingskracht, om met de hulp van geïmproviseerde materialen een stijlvol en mooi ding te creëren. En plaats de ampelplanten nog steeds in een kleine ruimte, decoreer prachtig de zomerveranda, versier de muur van het huisje, sluit de opening op het open terras, versier het balkon. Creativiteit en meesterschap zullen ons in staat stellen om een ​​stijlvol en nuttig ding te creëren uit afvalmaterialen of geïmproviseerde materialen.

Als je macrame van potten te doen voor bloemen met zijn eigen handen, kunt u de grootte en het aantal niveaus noodzakelijke dingen om het te versieren naar wens, maak een doel element in de gekozen stijl van het ontwerp en zelfs een pot van bloemen, die is bedoeld als een cadeautje te versieren selecteren. De onbetwiste waarde van een dergelijk proces is juist de onafhankelijkheid van de keuze en uitvoering van het miniproject. Maar als een dergelijke daad van creatieve werk voor het eerst ondernomen, dan kunt u altijd zien de publicaties of sites die over macramé voor beginners om een ​​ruw idee van hoe, met behulp van wat technieken en materialen hun handwerk kan beginnen te krijgen.

Fans van mini-tuinen thuis, groene balkons, decoratieve terrassen in de zomer weten dat er tijden zijn dat je een pot moet verbergen. Dit gebeurt wanneer het absoluut noodzakelijk is om de bloem (de oude kapotte container of fabriek is uitgegroeid tot een kritieke toestand) herplanten, maar er was niets fatsoenlijk bij de hand, en moest de middelen te gebruiken bij de hand, zoals blikjes koffie. Soms hoeft het seizoen simpelweg niet te veranderen en de onnauwkeurige vaatwasser bederft de hele uitstraling van de kamer. Verberg de oude pot vaak goedkoper en sneller dan een nieuwe te kopen en de plant te transplanteren. In dit geval hebben normaal gesproken op de vensterbanken niet genoeg ruimte. Dit gebeurt op het werk, wanneer een wonderplant niet anders geplaatst kan worden dan door hem op te hangen. Voor dergelijke gevallen is er een decoratieve pot.

De functionaliteit van dit apparaat is niet te veel. Er zit geen afvoergat in en je kunt er geen bloem in planten. Dit is een soort vaas waarin de plant al wordt geplaatst in een daarvoor bestemde container. Maar het is een decoratief element en gaat ervan uit oneindig aantal vormen waarin het mogelijk is voor te stellen - van de prachtige stenen vaas in de vorm van een glas op een been naar een plastic kegel met een handvat, waarvan de bodem is gemonteerd decoratieve verlichting, de oude theepot, gedecoreerd grillige weg naar de sieraden meesterwerk van zilver.

Kashpo, gemaakt in de stijl van macramé, wordt al zo lang gebruikt dat het uit de mode was in de jaren van een utilitaire benadering van thuis- en kantooromgeving en werd opnieuw een moderne trend. Omdat in het tijdperk van massaproductie, steeds meer gewaardeerd door menselijke handen, individueel, origineel, origineel. Het weven van macramé is uitgegroeid tot een van de meest voorkomende en unieke manieren van zelfrealisatie en decoratie op hetzelfde moment.

Materialen en hulpmiddelen

Een van de oudste vormen van handwerken, wijdverbreid in de oudheid, wiens naam komt van het Arabische taal en betekent letterlijk "kant" - macramé met je handen - is niet niets, maar een weven met behulp van knopen.

De knoop is een menselijke uitvinding voor de lange termijn die wordt gebruikt bij navigatie, landbouw, vrachtvervoer en zelfs op schrift. Betrouwbaarheid, van hem vereist, veronderstelde zijn functionele kenmerken en variabele vormen. De schoonheid van het doel trok de aandacht van liefhebbers van schoonheid, die hierin de mogelijkheid zagen om het perfecte van een utilitair en functioneel werkelement te creëren. Met de hulp van macrame, dat kunstknopen weven gebruikte, creëerde hij sjaals en tassen, riemen en hangers, sjaals en portemonnees. De decor items gemaakt in deze techniek waren zelfs meer grillige - tapijten en gordijnen, servetten en tafelkleden, beddenspreien en potten.

Een verscheidenheid aan toepassingen leidde tot de variabiliteit van de gebruikte implementatiemiddelen.

In eerste instantie alleen gebruikt natuurlijke materialen, vooral populair katoen en linnen, maar ook jute, hennep, abaca, wol ook niet verwaarloosd. In het tijdperk van polymeer aan populariteit gewonnen synthetische materialen die verschillen met heldere kleuren, hoge sterkte, het vermogen tot het opslaan van het formulier aanvraag duurzaamheid. Het gebruik van dergelijke filamenten maakte het mogelijk om het materiaal niet aan een voorafgaande warmtebehandeling te onderwerpen. Tenslotte moeten natuurlijke vezels worden gekookt om ervoor te zorgen dat het product dat in geknoopte apparatuur wordt gemaakt, zijn vorm niet verliest, zoals het door de meester wordt gegeven.

Potten voor macramé kleuren bij het maken van onmisbare suggereert het gebruik van schroot materialen. Immers, is het de bedoeling voor een zware pot, die de oorspronkelijke contouren van hun gewicht zal verstoren. Hulpmiddelen zijn gemaskeerd knopen of onafhankelijk worden decoratief element, maar draag functiebelasting, als een vaste basis of verstijving. Maar de keuze van geïmproviseerde middelen mag niet bijzonder ingewikkeld zijn. Zij riepen daarom geïmproviseerde, dat ze alles bij de hand te gebruiken - de oude sleutel ring om de plastic rand van de emmer van mayonaise. Het hangt allemaal af van wat is bedoeld voor het product.

Potten met touw kan doen en lok uit gebroken piramide van de kinderen, een grotere diameter van de kabel - onnodige houten ring van de oude gordijnen, en heel erg strakke koord - ook een zetel in een kleine stoel waarin het kind een lange tijd geleden niet past.

Het weven van macrames met onze eigen handen betekent dat het hele proces, beginnend met de keuze van materiaal, geïmproviseerde middelen, vorm en techniek, onafhankelijk wordt uitgevoerd. Omdat hij creativiteit en zelfrealisatie veronderstelt.

De meest noodzakelijke middelen, in dit geval - een paar handen, ook al is het niet erg bedreven. Het zal instructies vereisen om de breitechniek onder de knie te krijgen. Begin niet met een bijzonder complexe acties: voor potten die de functionele belasting, niet bijzonder grillige patronen nodig. En moeilijk om onmiddellijk leren om een ​​twee-, drie-, Union en andere ingewikkelde configuratie breien. De bekwaamheid zal met de tijd komen. Voorheen waren er speciale regelingen voor macramé nu is prima schone tafel of de lat van de stoel om knoop vast te zetten. macrame techniek omvat niet alleen specifieke indeling, maar de voorkeur treksterkte die ontstaat als het uitoefenen van kracht.

Bloempotten zijn gemaakt van verschillende materialen, variërend van oude T-shirts, in reepjes gesneden, en de stroken van lederen afwerking en waslijn. In ieder geval kan niet zonder een scherp mes schoen, ten scherpe naaischaar, T-vormige pinnen aan de einden veilig voor macramé board. Speciaal oppervlak bekleed in vierkanten kunnen worden gekocht bij een winkel voor handwerk, maar veel vrouwen zeer goed doen zonder het, met een stukje plastic snijplank of een paar vellen van karton aan elkaar gelijmd. Macrame raschercheny bevinden mogen zijn om niet te dwalen circuit bij het weven met symmetrisch patroon.

Naaigaren, metalen spaken, dezelfde liniaal (of sterk hout) kunnen nuttig zijn. Macrame kan ook worden gebruikt als decoratief element, bevestigd aan de potten. Dan kun je niet zonder lijm. Je hebt een minimum aan geïmproviseerde gereedschappen en apparaten nodig, maar je kunt niet zonder handen, hoofd en een brandend verlangen om te creëren.

Het maken van potten kost wat tijd en wordt in verschillende fasen uitgevoerd:

 • voorbereiding van de werkplek en benodigde materialen;
 • Snijden van het touw (of koord) in het aantal stukjes dat nodig is voor het circuit;
 • strekken van segmenten door een ring om ze op te hangen en vast te zetten met knopen (een basis creëren);
 • Bepaal het startpunt voor het weven van de mesh waarin de pot zal worden geplaatst;
 • Breien knopen op de eerste lijn van de toekomstige locatie van de pot met een bloem;
 • weefniveaus met een consistente vermindering van de afstand daartussen (dit geeft een stapsgewijze vermindering van de diameter);
 • De sluiting eindigt op het laatste, smalste niveau, op een ringstandaard of gewoon op een grote decoratieve bundel door een sterke knoop.

Dit is het eenvoudigste scenario waarvoor je zelfs geen schema nodig hebt. Hoe groter de mand, hoe groter het zal passen in de pot, maar zwaar en robuust content is vereist touw (zoals de mogelijkheid voor het binden van complexe knooppunten zal verminderen), en niet minder sterk hangende ring. Indien het touw en polymeer dik te sleutelen met de knooppunten, die van nature niet in de gewenste positie te bevestigen.

Het scenario kan zowel een plaatsing op twee niveaus als meerdere roosters op een massieve houten dwarsbalk omvatten, zowel op één regel als op verschillende niveaus. U kunt het gebruiksklare schema voor het weven van de potten gebruiken, maar het is niet nodig om twee soorten knopen in de versprongen volgorde te hebben. Het schema is alleen vereist als een bijzonder complex patroon wordt getraceerd. Om dit te doen, moet je eerst leren hoe je de eenvoudigste technieken goed kunt uitvoeren en hoe je de beweging van de vingers, gewoonlijk vouwend touw, kunt automatiseren.

De foto's zijn moeilijk om te leren breien. Dit wordt bevestigd door iedereen die geprobeerd heeft iets te leren door naar de illustraties te kijken. Daarom is het optimaal om iemand te vinden die visueel en geduldig de eerste, meest complexe vaardigheden en bewegingen kan demonstreren.

Macrame - een techniek die altijd is gebruikt voor het creëren van unieke producten van de verschillende toepassingen. Weave in de stijl van de schorsing voor een bloempot - nylon koord, touw, dik waslijn, duurzaam gloeidraad in een zachte gekleurde plastic vlechten, gebreide strook, jute, hennepvezels - een constructieve idee van het gebruik dat, kunt u elke geïmproviseerd materiaal te gebruiken. En je kunt het decoreren in elke stijl, ook, met behulp van kralen, knopen, hangers, inserts van stof, kant, linten.

Alles wat nodig is voor zo'n kleine, originele werken - is geduld, verbeelding, vindingrijkheid en de behoefte aan zelfverwerkelijking, het verlangen om te versieren, naar het balkon, aangevuld met een kleine decoratieve tuin perceel veredelen. Je kunt alles leren als je begint met de eenvoudigste, en dan zal alles gewoon een plezier zijn - en maken, opscheppen en bewonderen.

Het verhaal van een van onze lezers Irina Volodina:

Vooral depressieve ogen, omringd door grote rimpels, donkere kringen en zwelling. Hoe verwijder je rimpels en zakken volledig onder de ogen? Hoe om te gaan met zwelling en roodheid? Maar niets zo ouds of jongeman, zoals zijn ogen.

Maar hoe ze te verjongen? Plastische chirurgie? Erkend - niet minder dan 5 duizend dollar. Hardware procedures - photorejuvenation, gas-vloeistof pilling, radiolifting, laser facelift? Iets toegankelijker - de cursus kost 1,5 - 2 duizend dollar. En wanneer al die tijd te vinden? Ja, en nog steeds duur. Vooral nu. Daarom heb ik voor mezelf een andere methode gekozen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

+ 67 = 70