Verf voor het plafond wat beter is

Welke goede verf voor een plafond? Keuze, beoordelingen, prijzen

Onder de vele afwerkingen wordt plafondschilderen beschouwd als een van de meest economische en gemakkelijk uit te voeren opties. Tegenwoordig vindt de markt voor bouwmaterialen een overvloed aan kleuren van verschillende fabrikanten. Het is niet zo eenvoudig om de beste optie te kiezen. Om te bepalen wat een goede verflaag voor het plafond is, moet je alle bestaande opties en hun samenstelling overwegen. Het resultaat van de kleuring en de duurzaamheid van de resulterende laag hangt ervan af.

Voordat je weet wat een goede verflaag voor het plafond is, moet je beslissen hoe het eruit moet zien. Om een ​​goed resultaat te krijgen, moet u ook rekening houden met het oppervlak van het plafond. Door het gecreëerde effect kan de verf in twee klassen worden verdeeld:

Deze klassen zijn op hun beurt weer onderverdeeld afhankelijk van de kenmerken en samenstelling van dergelijke soorten verven die voor het plafondgebied worden gebruikt:

Na het schilderen van dit type heeft het plafond absoluut geen glans. Matte verf voor het plafond kan kleine gebreken en kleine gebreken aan het oppervlak verbergen, dus als het plafond gebreken vertoont, is het beter om te stoppen met deze optie. Het wordt het vaakst aanbevolen door experts. Maar in vergelijking met het glanzende type zijn er nadelen. Het matte oppervlak verzamelt meer stof en vuil is moeilijker af te wassen. De positieve factoren omvatten dergelijke factoren:

 • het plafondoppervlak heeft geen verblinding;
 • zie visueel geen probleemgebieden: onregelmatigheden, ruwheid en andere gebreken;
 • het is gemakkelijk om schaduwen te krijgen;
 • het plafond droogt snel genoeg;
 • er zijn vrijwel geen geurtjes bij het kleuren.

Een glanzend oppervlak kan een interessante ontwerpoplossing zijn. Glanzende verf voor het plafond geeft een prachtige glans, maar alleen geschikt voor perfect vlakke gebieden. Als er zelfs onbetekenende nadelen zijn in stopverfwerk, dan zullen ze van op afstand perfect zichtbaar zijn. Deze optie is alleen geschikt om zonder problemen een gelijkmatig plafondoppervlak te schilderen. Aan het plafond, geverfd met glanzende verf, is er een onbetwistbaar voordeel - het is bestand tegen wassen en schuren, daarom is meerdere natte reiniging toegestaan. Hierdoor heeft het oppervlak een langere levensduur.

Iedereen die kiest voor wat goed is voor het plafond, en deze ervaring niet heeft, moet je weten - een optie die absoluut niet geschikt is om plafondoppervlakken te schilderen, is olieverf. Na de laatste droging wordt het als een continue dichte film, die geen damp van vloeistof en lucht toelaat. In de loop van de tijd zal dit leiden tot vernietiging van de constructie van het plafond, dus dit uitzicht is zelfs niet de moeite waard om te overwegen.

Heel vaak is het met zijn hulp dat de plafondoppervlakken zijn geverfd. In de regel is verf op waterbasis alleen wit. De gewenste tint wordt gevormd met behulp van toner. Deze verf heeft veel voordelen:

 • niet giftig en milieuvriendelijk;
 • gemakkelijk aan te brengen en heeft geen scherpe geur;
 • Geschikt voor alle oppervlakken, behalve voor eerder glanzende vernis- en verfproducten;
 • staat u toe om in om het even welke kleur te veranderen;
 • indien nodig wordt het goed afgewassen met zeepwater.

Deze soort is verdeeld in twee hoofdtypen: acryl met latex en latex, die een acrylaatbasis heeft. Op de markt voor bouwproducten vindt u alle vermelde typen. Ze worden gepresenteerd als een duurdere productie verf Dulux, Sherwin Williams, «Tikkurila9raquo, en kosten opties (schilderen "Teks9raquo," Marshal9raquo;).

Acryl-type vernis-en-verfproducten omvatten niet alleen water en krijt, maar ook acrylpolymeer. De coating is van hoge kwaliteit, maar wordt indien nodig weggespoeld zoals wit wassen.

Door latex (natuurlijk materiaal) toe te voegen, wordt acryl-latexverf viskeus in consistentie en bestand tegen schuren. Het is geschikt voor het plafondoppervlak met microscheuren of gevoelig voor krimp, bijvoorbeeld in een nieuw appartement.

Acrylaatverf wordt vanwege zijn goede eigenschappen als een van de beste opties beschouwd. Door de combinatie van acryl en latex is het zowel sterk als visceus.

Vandaag is een van de onderwerpen besproken door degenen die van plan zijn of net reparaties hebben uitgevoerd de verf "Tex9raquo ;. Vanwege de relatief budgettaire kost trekt deze de aandacht van de consument. Een emmer verf met een gewicht van 14 kg van de serie "Universal9raquo; kost in de hoeveelheid van 400 - 450 roebel, en de capaciteit met een vergelijkbare gewichtsklasse "Profiraquo; kan worden gekocht voor 650-700 roebel.

Deskundigen die het gebruikten om de plafondoppervlakken te beschilderen, merkten zulke positieve punten op:

 • heeft ecologische eigenschappen en is veilig voor anderen;
 • wanneer verdikt, wordt het volkomen verdund met water, met behulp van welke hulpmiddelen gemakkelijk worden schoongemaakt;
 • dankzij een dikke consistentie druipt niet wanneer aangebracht;
 • volledig droog na ongeveer 6-8 uur.

Maar de meningen over de negatieve eigenschappen verschillen aanzienlijk. Een deel van de professionals beweert dat dit een goede optie is voor de kosten / kwaliteitverhouding en ze zijn redelijk tevreden met het resultaat van de kleuring. Andere specialisten merken veel nadelen:

 • voor de toepassing is professionaliteit noodzakelijk;
 • vereist verplichte pre-priming;
 • verbergt gebreken slecht;
 • voor het schilderen zijn niet minder dan 3-4 lagen nodig;
 • ongeschikt voor wassen.

Het Finse merk Tikkurila is een van de meest populaire op de Russische markt. Verf "Tikkurila9raquo; voor het plafond, volgens beoordelingen van specialisten, heeft alle noodzakelijke beschermende eigenschappen, is relatief duurzaam en vrij gemakkelijk in gebruik. Het behandelde gebied voldoet aan alle eisen voor het schilderen van de plafondoppervlakken. Verven en vernissen "Tikkurila9raquo; hebben niet alleen een rijke selectie van typen, volumes en basis, maar ook een breed scala aan kleuren, waarmee u de ideeën van elk ontwerp kunt implementeren. In de afgelopen jaren hebben sommige klanten geweigerd om het te gebruiken, omdat het de afgelopen twee jaar met bijna 50% is gestegen. Relatief hoge kosten wekken consumenten op om meer betaalbare binnenlandse tegenhangers te kiezen. Bijvoorbeeld, acryl reeks SIRO Himmea (matte) van 9 liter kost 4300-4500 roebel en de elite HARMONY (mat fluweeleffect) van hetzelfde gewicht zal ongeveer 6000 roebel.

Geen specialist zal een bepaald soort verf- en lakproducten aanduiden, zeggende dat het deze goede verf voor het plafond is. De meningen van de professionals over de merkkeuze zijn anders. Elke soort heeft zowel positieve momenten in gebruik als nadelen. Experts zeggen dat goede kleuren moeten voldoen aan de volgende criteria:

 • goede vochtbestendigheid;
 • hoge slijtvastheid;
 • stroomsnelheid per vierkante meter;
 • het vermogen om vochtdamp en lucht door te laten.

Veel deskundigen zijn van mening dat een redelijke en optimale optie voor de plafondzone water-emulsie en waterdispersiesoorten verven zijn. In dit geval, het belang van de benoeming van de kamer. Voor slaapkamer- en kinderkamers bijvoorbeeld, bevelen veel deskundigen acrylverf op latex aan, maar voor gebouwen met vochtigheid (bad, keuken) is het niet erg geschikt.

De keuken is een zone met hoge luchtvochtigheid in het huis. Voor haar zijn veel verschillende soorten vernis en verfproducten niet geschikt. Goede verf voor het plafond in de keuken moet aan dergelijke eisen voldoen: indien nodig, gemakkelijk te wassen, niet branden, bestand zijn tegen slijtage, milieuveilig zijn en een samenstelling hebben die de vorming van micro-organismen voorkomt. Perfecte opties voor het plafond keukenoppervlak zijn siliconenverven. Ze voldoen aan alle bovenstaande vereisten, maar hebben relatief hoge kosten, zodat ze niet in elk budget passen voor reparatie. Acryl-, latex- en silicaatverven zijn ook uitstekend geschikt als keukenplafond.

Nadat de eigenschappen van alle soorten verf- en lakproducten zijn onderzocht, is het eenvoudig om te bepalen wat een goede verflaag voor het plafond is. Maar in elk afzonderlijk geval zal de keuze anders zijn. Het hangt af van de smaak van de eigenaar van de kamer, het type kamer zelf, gepland voor de reparatie van het budget en de eisen die de eigenaar aan het plafondoppervlak stelt.

Overweeg de soorten en kies de beste verf voor het plafond

Tegenwoordig blijft de plafondschildering relevant en in trek, ondanks de overvloed aan modernere afwerkingsmaterialen. In ons materiaal zullen we de belangrijkste verfsoorten voor plafonds beschouwen, we zullen hun kenmerken en voordelen bestuderen.

Om de verfkeuze voor het plafond te vergemakkelijken, zijn fabrikanten begonnen met het produceren van speciale plafondsamenstellingen die de invloed van negatieve factoren kunnen weerstaan. De basis van het mengsel is een gedispergeerde oplossing en synthetische componenten. Aanvankelijk heeft de verf een witte kleur en om de gewenste kleur te geven, worden pigmenten - kleuren toegevoegd. Voeg het toe voordat je de muren schildert.

Consumenten onderscheiden drie soorten verven. Het verschil tussen hen is slijtvastheid en vochtbestendigheid:

 • Whitewash. Ze kunnen niet worden schoongemaakt, gewassen;
 • Schilderen. Schoongemaakt met zeepoplossingen, maar zonder het gebruik van borstels en schuurmiddelen;
 • Oppervlakken die worden schoongemaakt met borstels en zeepoplossingen.

De consumenten zelf bedachten een soortgelijke indeling. En ontwerpers onderscheiden verf voor het plafond afhankelijk van de glans - mat en glanzend.

Als er een hoge luchtvochtigheid in het gebouw is, moeten de plafonds alleen worden geverfd met speciale vochtbestendige verbindingen met extra antischimmelbescherming.

Daarom moet het schilderen van muren in de keuken, in de badkamer gebeuren met mengsels van verzachte korreligheid op basis van acryl of vinyl. Ze stoten water af, schuren niet, slijten niet en drogen snel uit na het aanbrengen op het oppervlak.

Om het plafond met je eigen handen te beschilderen, gaf je het gewenste resultaat, je moet eerst het juiste mengsel kiezen. Het is het beste om hun soort te verdelen volgens de basis die wordt gebruikt voor hun productie.

Vandaag hebben dulux-verven zichzelf bewezen van de beste kant, hoewel ze veel concurrenten hebben. Op het einde, welke beter is en welke samenstelling moet worden gekozen, is een belangrijke vraag.

Moderne kleuren voor plafonds zijn:

Ze worden gebruikt voor plafonds en muren, maar we zullen elke soort beschouwen als gebaseerd op het feit dat het noodzakelijk is om plafonds te schilderen.

Er is in deze tijd veel vraag naar, omdat ze coatings van hoge kwaliteit leveren. Je kunt bijna onmiddellijk beginnen met het schilderen van de plafonds. Open de pot, meng de inhoud grondig, voeg indien nodig kleurpigmenten toe en begin met werken.

De belangrijkste voordelen zijn de volgende parameters:

 • Verf is niet giftig, volledig veilig voor de gezondheid, kan worden gebruikt voor het schilderen van kinderkamers;
 • Bevat geen schadelijke of gevaarlijke onzuiverheden, is milieuvriendelijk;
 • De geur is vrijwel onbestaande, hij is niet bijtend, verdampt snel;
 • Het kan op elk oppervlak worden geverfd, behalve wanden met een glanzende coating;
 • Eenvoudig te reinigen met een gewone reinigingsmiddeloplossing;
 • Boven de wateremulsie kan elk verf- en lakmengsel worden aangebracht;
 • Kan wit, rood, groen en elke andere kleur zijn door kleur toe te voegen.

Ze worden als universeel beschouwd, toegankelijk en werken ermee is heel eenvoudig. Hiervan werden ze zo populair.

Een van de belangrijkste voordelen van acrylmengsels zijn:

 • Hoge weerstand tegen vocht;
 • Slijtvastheid;
 • Eenvoudig in gebruik, verzorging;
 • Uitstekende geconserveerde ongerepte kleur, zelfs als de verf wit wit is. Maar het is belangrijk om te onthouden dat na het drogen de kleur donkerder wordt dan op de bank;
 • Het oppervlak wordt niet beïnvloed door ultraviolette stralen.

Het is gemakkelijk om zo'n verbinding aan te brengen. De basisverf is wit, maar het gebruik van pigmenten stelt u in staat om de gewenste variëteit aan kleuren te bereiken. Het belangrijke punt is dat acryl kleine defecten in wanden en plafonds kan maskeren. Maar de keuze moet bestaan ​​uit kwaliteitsvolle duluxverbindingen of dergelijke bewezen analogen.

Als u geïnteresseerd bent in welke kleur beter is vanuit het oogpunt van vochtbestendigheid en welk mengsel nodig is om de wanden of het plafond te bedekken om te beschermen tegen slijtage, dan is het antwoord eenvoudig: latex. Hij is bestand tegen een eindeloze hoeveelheid vochtige reiniging, waarna het eruit zal zien als het schilderij net is voltooid.

Een dergelijke samenstelling maskeert scheuren tot 1 mm. Ondanks de dichtheid, passeert het latexmengsel dulux perfect de lucht. Hierdoor kunnen de oppervlakken ademen.

Silicaatverf dulux creëert op basis van vloeibaar glas, waardoor ze als mineraal geclassificeerd kunnen worden. Hun kosten zijn vrij hoog, maar de prestaties van schilderplafonds met een dergelijke samenstelling rechtvaardigen zichzelf volledig. In de regel worden ze aangebracht op betonnen of gepleisterde oppervlakken.

Maar er is geen interactie met de polymeren. Omdat je het plafond van het silicaatmengsel volledig moet reinigen, om het met iets anders te schilderen.

Minerale verf heeft geen goede elasticiteit, vanwege wat het defect niet kan verbergen. De samenstelling bevat ongeveer 10% alkali, wat voorzichtig moet zijn bij het schilderen van plafonds. Alkali introduceert beperkingen in kleurendiversiteit, maar fungeert als een zeer effectief antisepticum. Extra behandeling van muren, plafonds met antischimmelformuleringen is niet vereist.

Dergelijke dulux-verven absorbeerden de belangrijkste voordelen van organische en minerale verbindingen. Dit komt door het gebruik van siliconenhars als basis van het mengsel.

Het schilderen van plafonds met siliconenverbindingen heeft één nadeel - het is hun hoge prijs. Maar indrukwekkende kosten worden gecompenseerd door een lange levensduur, prestige en een aantrekkelijk uiterlijk.

Beslis zelf, welke verf is beter om het oppervlak van de plafonds in uw huis te behandelen. De keuze hangt niet alleen af ​​van welk bedrijf de samenstelling is, wat de kosten van verf zijn. Het moet worden geleid door zijn technische kenmerken.

Niemand betoogt dat dulux een van de beste is in zijn sector. In dit geval zijn naam en kosten niet het eerste keuzecriterium. De samenstelling moet voldoen aan uw vereisten, voldoen aan de omstandigheden waarin deze zal worden gebruikt. Bijvoorbeeld, vocht-instabiele mengsels breken snel af in de badkamer of in de keuken.

Doe het schilderen van de plafonds netjes, volg de instructies van de fabrikant, vergeet de regels van hun eigen veiligheid niet. Toch is het het plafond, niet de muur. Bescherm daarom in de eerste plaats uw ogen, zodat de verf eraf valt. Dit is de eerste regel van schilderen voor plafonds.

Om het plafond te beschilderen, zijn speciale vaardigheden vereist. In veel opzichten is het om deze reden dat de verf- en lakmaterialen nog steeds ongelooflijk in trek zijn.

Verf voor het plafond: wat is beter

Bij het repareren van ruimtes van welk doel dan ook, wordt speciale aandacht besteed aan de plafondbekleding. Er is een grote keuze aan afwerkingen: spanning, hangend, op een rek of lijmbasis. Het schilderen van de plafondruimte is ook populair, omdat het verwijst naar de budgetoptie. Laten we proberen uit te vinden welke verf beter is voor het plafond, welke soorten kleurstoffen er bestaan.

Kenmerken van de selectie van plafondverven

Bouw supermarkten en markten bieden een grote selectie van kleurstoffen voor plafondbedekkingen. Het bepalen van de keuze is niet zo eenvoudig, wanneer je moet beslissen wat het plafond beter te schilderen. Je kunt specialisten om advies vragen, maar het is beter om het zelf uit te zoeken.

Let bij het kiezen van een verf zorgvuldig op het etiket met de instructie. Besteed aandacht aan de volgende kenmerken:

 1. verf samenstelling;
 2. component op basis waarvan het product werd vervaardigd;
 3. hoe lang het opdroogt;
 4. productverbruik (berekend per vierkante meter);
 5. weerstand tegen vocht;
 6. slijtvastheid;
 7. manier om voor het geschilderde plafond te zorgen. Er zijn verven die alleen chemisch reinigen vertonen. Meestal zijn deze kleurstoffen goedkoop.

Afhankelijk van het doel van de kamer, moet u de juiste verf selecteren. Als u bijvoorbeeld de plafondbedekking van een slaapkamer of hal moet behandelen, dan kunnen kleurstoffen met een lage belasting, die uitsluitend geschikt zijn voor droge ruimtes, voldoen.

Persistente kleurstoffen zijn geschikt voor ruimtes die niet kunnen zonder natte reiniging. Er zijn speciale verven met een vuilafstotend effect. Deze optie is ideaal voor de keuken.

Soorten kleurstoffen en kenmerken van hun keuze

Om te herstellen, kun je niet zonder het probleem oplossen, dan de plafonds in het appartement verven. Bij het kiezen moet u weten dat de kleurstoffen mat, glanzend en semi-glanzend zijn. Voordat je schildert, moet je beslissen of je de ruimte van de ruimte visueel wilt vergroten of gezelligheid wilt geven, waardoor je een evenwichtsgevoel krijgt.

Elke kleurstof voor plafondruimte wordt aangebracht op een uitzonderlijk plat oppervlak. Het plafond is voorlopig voorbereid voor verwerking door middel van plamuur en slijpen. Voorbereidende maatregelen zijn nodig, want elke kleurstof verbergt geen oppervlaktefouten, maar benadrukt ze juist.

Er zijn de volgende soorten kleurstoffen voor de plafondcoating:

De genoemde soorten kleurstoffen drogen snel uit, ze zijn eenvoudig aan te brengen op het voorbereide plafond. Met verdere zorg voor het plafond, behandeld met een van de opties, is er geen probleem. Geschikt voor periodieke natte reiniging.

Gebruik een verscheidenheid aan penselen, rollen of spuitpistolen om te schilderen.

Let bij het kiezen van een verf voor de behandeling van een plafondcoating op de siliconenverf voor het plafond. Het product heeft de volgende voordelen:

 • na de toepassing wordt het plafond elastisch;
 • bedekt haarscheuren (tot 2 mm);
 • Uitstekende dampdoorlatendheid, waardoor het behandelde oppervlak ademt;
 • vochtbestendig effect;
 • de geverfde coating blijft permanent schoon;
 • met het product is gemakkelijk en veilig om mee te werken, bijna heeft het geen agressieve geur;
 • de kleurstof beschermt het oppervlak tegen de vitale activiteit van schadelijke micro-organismen, daarom zijn tijdens de verwerking geen bacteriedodende additieven nodig.

Welke siliconenverf beter is voor het plafond, moet je oplossen in elke specifieke situatie. Elke soort siliconenverf is niet goedkoop, maar wel economisch. Om het gewenste resultaat te bereiken, volstaat het om één laag verf aan te brengen. Het product ligt op de plafondcoating met een gladde, mooie laag.

Een ander voordeel van siliconenverven is de mogelijkheid om in elke kamer te gebruiken: in de keuken, badkamer of toilet, slaapkamer of kleedkamer.

Reparatiewerkzaamheden met siliconenverven kunnen uitvoeren, zonder de woonvertrekken te verlaten. De samenstelling van het product droogt zeer snel en veroorzaakt geen allergische reacties.

Als er twijfels zijn over de afwerking van het plafond, kies dan de wateremulsie. Veel huis gebaseerde meesters geven de voorkeur aan dergelijke kleuren, vanwege hun lage kosten en milieuvriendelijke consistentie.

Als u zich afvraagt ​​welke verf op waterbasis beter is voor het plafond, moet u op de volgende productparameters letten:

 1. geproduceerd op basis van water, dus zonder een penetrante geur;
 2. sneldrogend;
 3. gemakkelijk aan te brengen;
 4. wanneer het op een ongewenste plaats terechtkomt, wordt de verbinding zonder problemen gewassen met een natte spons;
 5. het product heeft een uitstekende hechting op het oppervlak behandeld met een stopverf;
 6. kan worden aangebracht op een houten plafond dankzij dampdoorlatendheid;
 7. in de samenstelling zijn er speciale schimmelwerende additieven.

Waterdispersiekleurstoffen behoren tot de variëteiten van het op water gebaseerde product. Ze verschillen van op water gebaseerde verven met een grotere weerstand tegen slijtage en nat reinigen. Waterdispersiebehandeling wordt gebruikt voor badkamers en keukens.

De meeste wateremulsies worden geproduceerd op basis van PVA. Dergelijke verbindingen, indien nodig, zijn gemakkelijk te verwijderen, zijn een goedkope optie.

De nadelen van het product op basis van water zijn onder meer een korte levensduur. Bij constante blootstelling aan de zon wordt het behandelde plafond geelachtig. Van nat reinigen kun je een scheiding krijgen en een schimmel krijgen.

Als u een kleurcompositie kiest, moet u aandacht besteden aan indicatoren zoals weerstand tegen vocht en de effecten van zonlicht. Bij het bepalen van welke kleur het plafond moet worden beschilderd, probeer de acrylcomposities.

Voordelen van composities op acrylbasis:

 1. ondanks de kosten, hoger dan wateremulsie, heeft het betere eigenschappen;
 2. is bestand tegen frequente natte reiniging, terwijl het plafond in de oorspronkelijke vorm blijft (onaangetast);
 3. bestand tegen zonlicht;
 4. grote keuze aan kleurcomposities;
 5. verbergt kleine gebreken in de vorm van scheuren;
 6. zonder een penetrante geur.

Als het moeilijk is om te bepalen welke acrylverf het beste is voor een plafond, raadpleeg dan een bouwmarkt met een specialist. Als u kleuren wilt mengen, zijn er geen problemen bij de verkoop van een verscheidenheid aan kleurvarianten van acrylcomposities.

De voordelen van acryl-composities zijn onder meer een lange levensduur en eenvoudige toepassing. Indien gewenst kunt u een puur witte kleur van de kleurstof gebruiken.

Het is moeilijk om te beslissen welke verf het beste is om het plafond te beschilderen, let op het product met een latexbasis. Koop een compositie minder vaak dan anderen vanwege de hoge prijs. Voordelen van latexbehandeling:

 • weerstand tegen mechanische schade, frequent wassen;
 • zonder een geur. Als je schildert in het koude seizoen, kun je de kamer niet ventileren;
 • droogt snel op;
 • Uitstekende hechting op verschillende bewerkte oppervlakken.

Maar net als elk product heeft latexbehandeling nadelen.

Keuken - een speciaal soort ruimte, die een speciale behandeling vereist voor het plafondoppervlak en de wanden. Kenmerken van de keuken:

Met kennis van de genoemde kenmerken van de keuken, kunt u beslissen welke verf voor het plafond in de keuken beter is. U kunt kiezen uit de volgende opties:

 • verf op waterbasis. Een dergelijke behandeling is goedkoop en de meest gebruikelijke voor keukenfaciliteiten. Een bekleding op waterbasis wordt op geschikte wijze gereinigd van verontreinigingen die zich tijdens het koken vormen. Het is noodzakelijk om het plafond af en toe af te nemen met een vochtige spons, of eenvoudig af te stoffen;
 • Acryl-samenstelling heeft alle voordelen van wateremulsie. Naast de voordelen is de mogelijkheid van frequente natte reiniging, die voor de keuken nodig is, van toepassing.

Badkamer plafond

Badkamer - een kamer in een appartement met hoge luchtvochtigheid en periodieke temperatuurwisselingen. Welke verf voor het plafond in de badkamer is de beste optie? Het afwerken van de plafondbekleding in de badkamer met behulp van verf is een handige, niet-speciale methode.

Welke verf voor het plafond in de badkamer is beter - acryl of op waterbasis of siliconen? Om een ​​kleurcompositie te kiezen, moet u de verdiensten en minpunten van elke optie begrijpen:

Bij het kiezen van een kleursamenstelling voor de badkamer, wordt een dergelijke karakteristiek als waas in aanmerking genomen. Als er kleine onregelmatigheden zijn in het voorbereide plafond voor schilderen, dan is een matte verf een ideale oplossing. Er moet rekening worden gehouden met het feit dat het niet gemakkelijk is om een ​​dergelijk plafond te wassen. Achter het oppervlak dat is behandeld met glanzende kleurstoffen, is het gemakkelijker om te verzorgen, maar ze worden gebruikt voor gladde, gladde coatings.

Om de badkamer te schilderen, selecteert u de verf, nadat u eerst hun kenmerken hebt onderzocht. Besteed speciale aandacht aan de levensduur, omdat het vervallen en onjuist opgeslagen product niet het gewenste resultaat oplevert.

Bij het kiezen van kleursamenstellingen voor de plafondcoating, is het noodzakelijk om aandacht te schenken aan de volgende punten:

 • de mogelijkheid om kleine defecten te maskeren;
 • Opties voor verzorging van het geverfde oppervlak;
 • prijs;
 • volume samenstelling;
 • product consumptie.

Op basis van deze indicatoren kunnen we concluderen wat de verf voor het plafond het beste is. Belangrijk bij het kiezen van kleurstoffen, heeft de benoeming van de kamer waarin het plafond zal worden behandeld.

Samenstellingen voor het kleuren van plafonds worden geselecteerd volgens het kleurenschema. De kleur moet worden gecombineerd met het algemene interieur van de kamer.

De verfbeoordeling voor het plafond is als volgt:

In het proces van reparatie, als u een verlies maakt met de keuze en niet weet welke verf beter is voor het plafond en de wanden, laat u leiden door de volgende punten:

 1. kies bij het kiezen van importcompounds een product dat in zijn thuisland is gemaakt;
 2. aankopen doen bij vertegenwoordigers van bekende bedrijven en in vertrouwde bouwwinkels;
 3. nadat u de kenmerken van de kleursamenstellingen hebt bestudeerd, moet u een korting op de fout maken;
 4. overleg met specialisten over de dekkracht en hechting van kleurstoffen met verschillende oppervlakken.

Plafond - een belangrijk element in het interieur van de kamer. Daarop zouden geen vlekken mogen voorkomen, gelaagde stukken. Het plafond moet er uniform en gelijkmatig uitzien.

Wat witte verfcomposities betreft, zijn er ook hier hun nuances. Welke witte verf voor een plafond is beter, hoe maak je geen fout bij het kiezen? Als een witte versie van het plafond is geselecteerd, kunnen de volgende opties worden geselecteerd:

 • wateremulsie Dulux. Zal de perfecte witte coating creëren. Geschikt voor schilderen in ruimtes met normale luchtvochtigheid en matig stof. Dankzij de verf en vernis vormt het een beschermende film, waardoor het gemakkelijk is om voor het oppervlak te zorgen;
 • witte acrylcomposities. In staat om kleine defecten te maskeren. Droogt snel, kan worden gecombineerd met verschillende pigmenten;
 • siliconen witte, matte composities. Ze hebben het effect van het afstoten van vuil en stof en voorkomen schimmelvorming;
 • latexsamenstellingen van witte kleur zijn goed voor kamers met een hoge luchtvochtigheid (badkamers, keukens). Groot verbruik tijdens applicatie, wordt geel na verloop van tijd.

De keuze van de kleurstoffen is groot. Geef bij twijfel de voorkeur aan watergedragen verbindingen die ook geschikt zijn voor houten oppervlakken. Witte kleur is ideaal voor het plaatsen van een bestemming, omdat deze visueel de ruimte en hoogte van de plafonds verhoogt.

Gerelateerde artikelen

Hoe het plafond goed te coaten voor het schilderen: kenmerken en fasen

 • Muur en plafond schilderen met verf op waterbasis door eigen handen

 • Hoe het plafond te schilderen met verf op waterbasis zonder problemen en echtscheiding?

 • Hoe plak je het behang op het plafond op de juiste manier vast?

  Cosmetische reparatie in het appartement elk jaar doe ik alleen. Een van de items - het schilderen van de plafonds in de keuken en in het sanitair. Ik breng acrylverf aan voor interieurwerken. Het ligt erg plat, het is niet moeilijk om te werken, maar het effect is geweldig. De plafonds zien er prachtig uit, ik ben blij met het resultaat. Ik zal doorgaan met het aanbrengen van deze verf.

  De keuze van de verf hangt af van waar u het plafond schildert. Natuurlijk moet je het eerst waterpas maken, eventuele onregelmatigheden oplossen. In natte gebieden gebruiken we latex, maar ze zeggen dat ze geel worden. Vandaar acrylverf! Overal! Niv rekken in geen geval het spanplafond! Hij is geen kapitaal! Het is dan hetzelfde om te veranderen, en geld voor een wind is al weggegooid! Plafond overal op één lijn en verf wit met acrylverf. Krijg schoonheid. U moet de juiste witheid in de winkel kiezen.

  De informatie is compleet en voor mij zeer actueel, omdat er behoefte is aan reparaties in de keuken. Eerder werd het plafond geverfd met wateremulsie en na het lezen van het artikel wil ik acrylverf proberen. Nu is het overblijven om te leren hoe het plafondoppervlak moet worden voorbereid en de stroom ervoor moet worden berekend.

  Ik geloof dat het plafond in de badkamer het meest geschikt is voor acrylverf, omdat de badkamer een hoge luchtvochtigheid heeft. Hoewel acrylverf duurder is dan siliconen of op waterbasis, maar het is vochtbestendig, gemakkelijk te reinigen, niet blootgesteld aan fysieke effecten, en vooral chique. Het belangrijkste is dat ik van hoge kwaliteit ben!

  Acryl- of watergedragen verf op waterbasis geeft vochtbestendigheid en kleurstabiliteit. Maar het belangrijkste is dat de glanzende verf beter de gebreken van het oppervlak van het plafond kan verbergen, en mat, integendeel, ze worden nog meer geaccentueerd. Maar dit is ook een kwestie van esthetiek en design. De meest optimale optie is een gewone "wateremulsie". Het is zowel goedkoper als praktischer, en dezelfde verf kan ook worden gebruikt voor het schilderen van muren.

  Ja, acryl is duurder in vergelijking met siliconenverf. Maar het valt perfect op beton, baksteen, hout, pleister enzovoort. Over wat dan ook! Plus, het heeft een zeer kleine uitgave, in feite is het hierdoor goed om te sparen. Dus als je de prijs van acryl en siliconen vergelijkt, is het in feite niet bekend dat dit meer gaat kosten. En als het nieuwe privéhuis dat kan krimpen, dan is er zeker acryl, het is elastisch, er zullen geen scheuren zijn. Dit is voor velen het belangrijkste argument.

  Niet genoemd in het artikel water "Polar Bear" (het lijkt zo genoemd) werd door mij gebruikt voor het schilderen van zowel muren als plafond in de badkamer. En dat allemaal omdat de reparatie die ik in een gehuurd appartement heb gedaan absoluut een is en geen algemene regels voor kleuren kent. Net de goedkoopste verf gekocht voor plafonds en kleuren. Het resultaat was goed. De verf zonder geur droogde snel genoeg op en werd gemakkelijk aangebracht. Bovenaan werd onverdund kleurpatroon aangebracht met een gewone artistieke kwast. De kosten van deze "reparatie" waren ongeveer 200 roebel, en ik had niet verwacht dat hij een lang leven zou leiden. Bij constant binnendringen van water wordt echter noch verf noch tekening weggewassen. Het oppervlak bleef glad en, als het verontreinigd was, gemakkelijk schoon te maken. Ik weet niet of deze verf nu wordt geproduceerd. Bij de volgende reparatie in mijn woning zal ik zeker de voorkeur geven aan waterverwarming.

  Het artikel is zeer nuttig en informatief, ik kende al iets, leerde veel voor mezelf. Meer dan eens moest ik het plafond schilderen. Ik had ervaring met allerlei soorten verf. Allereerst hangt de keuze af van de plaats van schilderen. Dan uit de beschikbare financiën. Maar toch ben ik voor acrylverf. Het heeft een aantal voordelen die een belangrijke rol spelen. De hoofdzaak: een grote selectie, een betaalbare prijs, eenvoudig te reinigen met een dergelijke behoefte.

  Ik stem ook voor acryl met mijn hele lichaam. Acryl is natuurlijk duurder,

  maar het zal er comfortabeler en gepaster uitzien. Kleuren in acryl, in de regel,

  helder en zanderig, zelfs zacht, zou ik zeggen.

  Het is als in een grap, witter maken van het plafond of zo vertrekken?

 • Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Je kunt deze HTML tags en attributen gebruiken:

  <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  + 21 = 25