Meerjarige de plantende en zorgfoto van Daisy

Bloemenmadeliefjes die en foto planten planten

De plant is echt anders in schoonheid en tederheid. Zijn bloemen zijn netjes, waardoor de tuin een element van verzorging is. Je kunt madeliefjes groeien zonder veel moeite. Rassen van de plant is heel veel. Heeft betrekking op de familie van astroven. Vandaag worden bloemen madeliefjes gepresenteerd - landingszorgen, een foto van deze plant.

Daisy wordt beschouwd als een vaste plant, maar moet worden gekweekt als een twee jaar oude plant. In de eerste periode na het planten worden er rozetten gevormd en in het tweede jaar begint de bloei. De plant bereikt een hoogte van niet meer dan twintig centimeter, bloemen zijn van een dubbel type.

Tegenwoordig zijn er veel variëteiten van deze plant. Veel tuinders planten madeliefjes liever op bloembedden, gazons, langs de paden. Een van de meest bekende soorten zijn de volgende overblijvende, tuin:

heeft manden met roze en witte kleuren;

- Daisy white daisy;

bloemen zijn badstof, groot roze;

donkerrode bloemen met een helder geel centrum;

Daisy Flowers: de regels van het groeien

De plant is pretentieloos en verdraagt ​​winterkoud goed. Maar als u goede bloeiresultaten wilt bereiken, moeten madeliefjes worden toegewezen voor de ontwikkeling van een zonnepleister of een beetje schaduw.

De samenstelling van de grond moet leemachtig en brokkelig zijn, er kan een beetje humus aan worden toegevoegd. Op zeer hete zomerdagen is het nodig om de plant water te geven. Dit wordt beschouwd als de belangrijkste maatregel in de zorg, omdat vocht bloeiwijze-fijnheid geeft.

Als je eenmaal een madeliefje geplant hebt, kun je je geen zorgen meer maken over hun fokkerij. Bloemen elk jaar creëren een groot aantal zaden, vermenigvuldigen zich door zelfzaaien.

Maar als er een wens is om bepaalde soorten planten te behouden - vermenigvuldig dit door de struik te verdelen. Hiertoe wordt tijdens het tweede seizoen de plant opgegraven, verdeeld in verschillende delen, bestaande uit rozetten en wortels. Van een goede struik kun je maximaal tien zaailingen krijgen.

Daisy kan zelfs tijdens de actieve fase van de groei worden verdeeld, in een bloeiende staat is de transplantatie vrij eenvoudig. Het interval tussen de zaailingen moet vijftien centimeter zijn.

Hiervoor is grond voorbereid. Als het te zwaar is, moet het een beetje zand, turf en humus worden toegevoegd. Als niet aan deze voorwaarde wordt voldaan, steekt het wortelstelsel van de madeliefjes uit de grond.

Hetzelfde fenomeen met wortels kan zelfs worden waargenomen bij plotselinge temperatuurveranderingen. Bijvoorbeeld in het voorjaar, wanneer er geen sneeuw is en de nachtvorst nog steeds drukkend is, waardoor plaats is voor positieve indicatoren voor de dag.

Om dergelijke manifestaties te vermijden, is het in de herfst noodzakelijk de grond met behulp van humus, turf of zaagsel te mulchen. Mulchen moet minstens acht centimeter worden gedaan. Maar als in het voorjaar de wortels naar de oppervlakte kijken - breng de bloemen dan naar een nieuwe locatie over.

Bij het kweken van rassen planten met grote bloeiwijzen, is het noodzakelijk om de juiste zorg te observeren. Tegen de winterperiode worden ze opgewarmd, met bloeiende toppen - gevoed met een verdunde toorts of vogelpoep.

Madeliefjes worden beschouwd als sterke planten, ze zijn bijna niet blootgesteld aan ziekten. En dit is een extra pluspunt voor het fokken van dergelijke bloemen.

Maar met deze kleuren gebeuren onplezierige momenten. Madeliefjes worden aangevallen door grijsrot, roest en zelfs echte meeldauw. Slijm en rupsen zijn actief onder parasieten.

Voor de preventieve doeleinden van madeliefjes wordt aanbevolen om te behandelen met een speciale oplossing "Hom". Met echte meeldauw is het beter om "Topaz" te bestrijden. En tegen parasieten zijn er speciale voorbereidingen.

Moeilijkheden bij het planten en verzorgen van madeliefjes veroorzaken niet. Met de juiste zorg met deze kleuren creëert u een uitstekende decoratie in uw tuin.

Madeliefjes - "parels" van onze tuin: planten, verzorging en voortplanting in de volle grond

Nauwkeurige bloemen, waardoor de tuin goed verzorgd en elegant is, zijn madeliefjes. De teelt ervan in de volle grond doet geen speciale vaardigheden. Planten, verdere verzorging en reproductie vereisen niet veel inspanning. En een verscheidenheid aan variëteiten zal de bloemenkwekers tevreden stellen.

Kenmerken van variëteiten en variëteiten van madeliefjes

Onder de kleine "parels" (dus de naam van de bloem is vertaald uit het Grieks), zijn er jaarlijkse en meerjarige variëteiten.

De eerste zijn meer geschikt voor het kweken in potten. De tweede is vaker versierd met tuinen en gebruikt ze in landschapsontwerp. Degenen die ooit madeliefjes hebben geplant op hun perceel, planten en zorgen voor hen zijn bekend. Ervaren zomerbewoners weten: als u de plant langer dan twee jaar op één plaats bewaart, worden de bloemen kleiner en degenereren. Daarom kun je vaak lezen in de beschrijving van een foto van een madeliefje van vele jaren: "twee jaar oud."

Rassen zijn onderverdeeld in 2 groepen:

 • met bloeiwijzen in de vorm van tongen;
 • met bloeiwijzen-buisjes.

Ze kunnen allebei dubbel, half marmer of helemaal niet bruut zijn. Hun gemiddelde lengte is 10-30 cm. Breeders tonen interessante variëteiten van madeliefjes. Onder hen:

 • Habanera. Bloemen van deze serie variëteiten bereiken een diameter van 6 cm. De echte reuzen onder hun "broeders" groeien tot 2-5 cm.
 • Tasso. Deze reeks bloemen vertegenwoordigt de verbeterde oudste klasse "Pomponette" (afgeleid in Frankrijk, miniatuur madeliefjes - "knoppen").

 • Aucubaefolia. Bloemen met gele vlekken op de bladeren, zoals een huisplant aukubu (vandaar de naam).
 • Shrewley Gold. Op de bladeren van deze madeliefjes, alsof iemand een gouden patroon tekende.
 • «Prolifera» of «Kippen en kippen», wat zich vertaalt als "kip en kip." Madeliefje met een "dubbele" bloeiwijze: op de top van de hoofdmand, zoals kransen, groeien kleine bloemen.

Het kleurenschema van madeliefjes is wit, roze, rood en hun tinten. Er zijn tweekleurenvariëteiten, zelfs in gestreept of gespikkeld. De meesten van hen hebben toepassing gevonden in landschapsontwerp.

Je hebt besloten om de madeliefjes op de foto niet te bewonderen, maar om ze op je site te regelen. Bepaal eerst de landingssite. Het moet zonnig zijn, maar ook penumbra is geschikt.

Aandacht alstublieft! Wanneer u in de open grond landt, selecteert u een plaats waar er 's middags geen actieve zon is.

De grond voor het telen van madeliefje moet worden afgetapt, dat wil zeggen, het is goed om water door te laten. De optimale optie is leem. Aangezien het het beste is om madeliefjes in de lente te planten, is het noodzakelijk om het perceel in de herfst te composteren met compost.

Maak bij het planten ryadochki op een afstand van 10 cm van elkaar. Het is niet aan te raden om een ​​diep bed te graven: de zaden zullen lange tijd rijzen. De maximale diepte is 2 cm, zaailingen verschijnen op de 7-10e dag. Wacht nog een week en duik ze.

Er wordt geloofd dat het madeliefje pretentieloos is in de zorg. Maar zoals elke plant die in de volle grond wordt geplant, moet er zorgvuldig voor worden gezorgd. Omdat de wortels van deze kleine elegante "parels" dicht bij het oppervlak liggen, hebben de bloemen overvloedige watergift nodig:

 • als het vocht niet genoeg is, worden de bloeiwijzen van madeliefjes kleiner;
 • als er te veel water is, kunnen de planten eraf vallen.

Na elke bewatering moeten de struiken worden losgemaakt. Het is heel goed, als je ze tegenhoudt om vocht te bedekken (bedek met gras, bladeren, stro). De bloemen zijn bestand tegen vorst. Ze overwinteren veilig: onder de sneeuw kunnen ze zich gemakkelijk verbergen vanwege hun kleine groei.

Madeliefjes bloeien rijker en langer, snijd de vervagende manden af, waarin nieuwe zaden zijn gebonden. De fabriek zal haar levenscyclus verlengen om de nieuwe generatie te laten rijpen. Dus je zult zich ontdoen van ongecontroleerde zelf seeding. Voor volwaardige verzorging moet u om de 1-2 jaar daisystruiken verdelen en planten.

Meststof en topdressing van een madeliefje

Ervaren bloementelers worden geadviseerd om deze sierplant 3-4 keer tijdens het seizoen te bemesten.

 1. De eerste topdressing in de lente, zodra de sneeuw smelt. Verspreid carbamide (ureum) op bedden met madeliefjes. Deze stikstofmeststof geeft de nodige voeding aan actief groeiende bloemen.
 2. In de zomer, wanneer jonge bloeiwijzen verschijnen, voed de struiken met minerale meststoffen. Bijvoorbeeld de nitroammon.
 3. In de bloeiperiode zijn madeliefjes nuttig voor fosfor en kalium. De voeding van het vorige seizoen moet ook bestaan ​​uit hun combinatie van deze stoffen.

Raad. Madeliefjes bloeien van mei tot juli. Snijd in het midden van de zomer de bloeiwijze af, breng kunstmest aan. Dit zal de plant stimuleren om de tweede keer te bloeien - in september.

Voor de reproductie van madeliefjes, kunt u kiezen uit 3 manieren:

Een struik delen wordt aanbevolen 2 jaar na de eerste landing. Doe het beter in de zomer, wanneer het madeliefje verdwijnt. Sommige bewoners van de zomer brengen de voortplantingsprocedure over naar de vroege herfst of naar de lente, vóór de bloei. Grote struiken moeten worden uitgegraven en verdeeld in verschillende delen.

Om ervoor te zorgen dat nieuwe voetstukken goed zijn ingeburgerd, snijdt u de bladeren af ​​en verkort u de wortels (laat 5-8 cm). Bloemen en knoppen knijpen. Vergeet niet te vertrekken: water en schaduw. Deze methode bevordert de verjonging van de variëteit.

Voor vermeerdering door vermeerdering door stekken Mei-juni is geschikt. Mes bij de struik moet laterale scheuten worden afgesneden. Plant de stekken daarna in een koude kas. De plantgrond moet los zijn. Na 14 dagen schieten de struiken wortel. Bloesem "parel" voor het volgende jaar.

Zaai bloemen zou eind juni in de open lucht moeten zijn. Na het verschijnen van scheuten (7-10 dagen), duik ze, en na 2 maanden, zet ze op een permanente plaats. De afstand tussen de struiken is 20 cm, bloei in de volgende lente. Daisy uit de zaden bloeide in het eerste jaar en zaaide het begin maart in de volle grond.

Voor degenen die zorgvuldig bezig zijn met het kweken van madeliefjes veroorzaakt het planten en verzorgen in de volle grond erachter geen problemen. De plant is niet al te gevoelig voor ziekten, maar toch wordt hij aangetast door echte meeldauw of grijze schimmel. Na het zien van de bladeren met een aanraking, verwijder ze, bestrooi bloemen met tinctuur van knoflook of paardestaart. Voor de preventie van ziekten niet ijverig met meststoffen.

Soms lijdt een madeliefje aan overgroei: bloeiwijzen vervagen, verkleuren. Verwijder dergelijke kopieën samen met een aarden klompje. Zorg ervoor de bloemen niet te besmetten met ongedierte. In het warme seizoen, dit zijn mijten, naaktslakken, rupsen, in de winter - knaagdieren. Kies naar eigen inzicht biologische of chemische beschermingsmiddelen.

Daisy: een combinatie met andere planten

Het madeliefje is goed te combineren met andere sleutelbloemen: hyacinten, tulpen, narcissuses. Succesvol gecombineerd met viooltjes, viooltjes en vergeet-mij-nietjes. Prachtig en elegant kijkt madeliefje in het gezelschap van varens en onvolgroeide coniferen.

Raad. De planten die u combineert, moeten dezelfde zorg en vergelijkbare vereisten hebben voor verlichting, bodemkwaliteit en watergift.

Daisy in landschapsontwerp

In grote gebieden ziet het madeliefje er prachtig uit als een tapijt van verse bloemen. Vanwege de geringe hoogte wordt het vaak langs stoepranden, bloembedden, grasvelden en in een verplaatsbare tuin geplant (het kan worden opgesteld in een vat, trog, plastic schotels).

Vaak zijn madeliefjes in landschapsontwerp versierd met thuisvijvers. Het wordt geplant langs de oevers of in waterdichte containers die op het oppervlak van de vijver drijven.

Hoe je bloementuin eruit zal zien, hangt af van je verbeeldingskracht en verlangen. Zorg ervoor dat het madeliefje goed is verzorgd en dank u voor een lange en overvloedige weelderige bloei.

Zorg voor outdoor madeliefjes: video

 • Fragment - "Balkan-overblijvende plant": planten, teelt en zorg
 • Heliotrope - "Watching the Sun": planten, verplegen, groeien
 • Arktotis - "Bear ear": planten, verplegen en groeien van zaden
 • Hortensia: soort en voorkeurssoorten voor de Russische tuin

Aandachtswedstrijd voor onze abonnees!

We spelen 10 sets automatische besproeiing "Gardena"

Dus sturen we één keer per week een samenvatting met de meest populaire artikelen.

* U kunt zich op elk gewenst moment uitschrijven voor deze nieuwsbrief

Madeliefjes overblijvende planten en verzorgen in het open veld Teelt van zaden Foto van rassen

Daisy perennial (bellis perennis) behoort tot de familie van Compositae van de familie Astrope. Het geboorteland van de plant wordt beschouwd als Zuid- en Midden-Europa. Maar vanwege zijn aantrekkelijke uiterlijk en pretentieloosheid heeft het zich over de hele wereld verspreid. Afrika, Noord-Amerika, Australië, Europa - overal cultiveren deze bloemcultuur.

Een wilde bloemvorm - een jaarlijks madeliefje (bellis annua), liefkozend "parel" genoemd, is in het wild te vinden. Ze groeit het liefst op bosopeningen, langs bermen. De bloem is klein met kleine bloemen van witte kleur of een roze tint.

Daisy is een meerjarige, dienovereenkomstig een cultuur op lange termijn, gegroeid als een twee jaar oud, met een compacte rozet van ovale, langwerpige bladeren. De hoogte van de struik is 15-30 cm en de scheuten eindigen in bloeiwijzen met een diameter van 4-8 cm, wit, zachtroze of donkerrood. Volgens de structuur kunnen de bloemen riet en buisvormig zijn in de vorm van kamilles, knoppen, buboes. De bloem wordt gebruikt in landschapsontwerp voor groepsbeplantingen en als een kas- of balkonplant.

Madeliefjes planten in de volle grond

Madeliefjes die zaden Daisy in de tuin planten Foto

Omdat het madeliefje een twee jaar oude plant is, kan het weelderig bloeien tot het tweede jaar wachten als het wordt gekweekt met behulp van zaden of stekken. Voor de bloeiperiode in het lopende jaar gebruiken tuinders methoden: zaailing of deling.

Het is juister om madeliefjes te kweken als een tweejarige cultuur. Maar als een bloem wordt gekweekt door de struik te verdelen, verjongt de plant de kenmerken van de variëteit en decorativiteit. Dus, nogmaals, we vermelden de methoden van plantenreproductie: met behulp van zaailingen, stekken, deling en zaaien van zaden in de volle grond. En nu meer over elke methode.

Groeiende madeliefjes van zaden bij het planten van zaailingen

Madeliefjes groeien uit zaadfoto's van zaailingen

Wanneer plant je een madeliefje op zaailingen? Als je wilt dat de bloem vroeg bloeit, moet je de zaden zaaien in februari-maart. Het is beter om de zaden in aparte containers te planten. Geschikte potten van papier, plastic of turf. In dit geval, als een of twee planten in de pot zijn gestegen, kunnen ze niet worden gedoken. Als een grote capaciteit wordt gebruikt voor het planten van zaden, worden de gekweekte planten gedoken.

Zaailingen groeien goed en worden niet ziek als de grond niet uitdroogt en de dag van het licht tot 14 uur duurt. Dat wil zeggen, het is noodzakelijk om verlichting te bieden voor "jonge dieren". Twee weken na het verschijnen van de scheuten wordt de temperatuur op de locatie van planten verlaagd tot + 15ºC. En midden of eind mei (7 dagen voordat zaailingen in de grond worden geplant) - dit is de tijd om de plant te verharden.

 • Zaai in een gemeenschappelijke container die je nodig hebt over de vochtige grond zo weinig mogelijk, bovenop een beetje besprenkeld met zand of aarde. Vergeet niet om drainagegaten in de bodem te maken zodat de planten niet ziek worden.
 • De container is bedekt met een transparant deksel of een plastic zak om een ​​broeikaseffect te creëren, dagelijkse lucht.
 • Nadat de scheuten verschijnen, wordt de schuilplaats verwijderd.
 • Blijf voorzichtig met matig water geven, zorg voor een goede verlichting.
 • Zaailingen worden geplant wanneer een paar van deze bladeren in afzonderlijke kopjes verschijnen.
 • Het temperen begint een week voor ontscheping en laat zaailingen eerst kort in de straat achter, daarna - tot de volledige dagen in de afgelopen dagen.

U kunt madeliefjes planten in april-mei, wanneer er geen nachtvorst zal zijn.

Hoe madeliefjes op zaailingen te zaaien, zal een video vertellen:

Reproductie van margrietstekken

Bloesem madeliefjes van stekken pas volgend jaar. Reproductie op deze manier wordt uitgevoerd in het midden, eind mei. Van het moedermonster wordt een jonge scheut met een okselknop gescheiden door een scherp mes.

Scheuten behandeld met "Kornevin" worden in de grond geplant tot een diepte van 1 cm. Een plaats voor het planten is een koude kas. Een halve maand later schieten de jonge planten wortel. Maar ze kunnen alleen in het begin van de herfst op een permanente groeiplaats worden geplant, wanneer een koele temperatuur is ingesteld.

Stekken van madeliefjesfoto

U kunt stekken op de vensterbank planten, in afzonderlijke kopjes, en gewoon het vocht van het substraat controleren. Het is het beste om te planten in een speciale grond voor de bloei, zodat de bodem voedzaam en luchtdoorlatend is. Gewortelde planten geplant in begin september op een vaste plaats, niet te vergeten om te verbergen voor de winter.

Voortplanting van madeliefjes door bushdeling

Deze procedure wordt uitgevoerd in het vroege voorjaar of na de bloei. Voor deling worden gezonde struiken van twee en drie jaar oud genomen. Ze worden voorzichtig uitgegraven, proberen het wortelstelsel niet te beschadigen en verdelen zich in 5-10 delen. Natuurlijk moet elk onderdeel bij de wortel zijn. Bloemen en knoppen op nieuwe planten worden verwijderd, de wortels worden tot 10 cm ingekort.

De verdeling van de bloemmosselenstruik maakt het mogelijk om de planten te verjongen, om nieuwe exemplaren te verkrijgen, met behoud van de variëteitkenmerken en decorativiteit.

Zaaiende madeliefjepitten in de open grond

Hoe madeliefjes in de volle grond te zaaien

Bloei van madeliefjes bij het zaaien in een bed komt pas volgend jaar. In de volle grond worden zaden gezaaid wanneer de bodem rijpt, aan het einde van maart - april en tot het einde van de zomer. De methode van zaaien op het oppervlak van de bodem wordt gebruikt. zaden dringen niet in de grond, maar verspreiden zich op de site en mulchen van bovenaf met humus of geprepareerde gezeefde aarde. Als de zaden niet meteen in slaap vallen met de aarde, maar als ze beginnen te sluiten met een donkere film en twee dagen blijven liggen, zal het ontspruiten versnellen.

De grond met de beplante zaden wordt regelmatig en nauwkeurig bewaterd, waardoor uitdroging wordt voorkomen. Om broeikasomstandigheden te creëren, kun je het perceel bedekken met zaden van agrobiol. Het beschermt de zachte scheuten tegen de felle lentezon en beschermt tegen een daling van de nachttemperatuur.

Ziektekiemen verschijnen na twee weken en twee weken later worden ze in een bed of een kinderkamer gedoken. Madeliefjes zijn stevig geplant. De afstand tussen hen is niet meer dan 5 cm.

De gekweekte planten worden aan het einde van de zomer op het voorbereide perceel geplant. En het volgende jaar in het vroege voorjaar zullen ze ons behagen met een overvloedige bloei.

Jonge planten die zijn opgestaan ​​als gevolg van het zogenaamde "zelf zaaien" zijn onkruidverdelgend en verwijderen de zwakke en beschadigde exemplaren. Planten, die op deze manier zijn gekweekt, verliezen sierlijkheid en de kenmerken van het ras: de helderheid van de kleur, de grootte van de bloem, de schommel.

Het planten van daisy zaailingen in de volle grond

Madeliefjes meerjarige foto's planten en verzorgen

Om de bloem te laten groeien en niet te laten lijden, is het noodzakelijk om de juiste plaats en samenstelling van de grond te kiezen. Daisy houdt van felle verlichting. Ook zal het geschikt zijn voor een plot in de buurt van de stam van een boom, in de penumbra. Alleen het Kaapse madeliefje geeft de voorkeur aan fel zonlicht, maar in de schaduw dimt en verliest het zijn kleuren.

Primaire plant de voorkeur aan gemakkelijk, gedraineerd, vochtdoorlatend. De leem met neutrale zuurgraad is het meest geschikt. Als de grond op het terrein zanderig is, wordt het gemengd met mest, bladaarde, humus, as, veen.

Meerjarige madeliefjes gekweekt uit zaden worden geplant op het voorbereide perceel 30 dagen na het duiken. De transplantatie wordt uitgevoerd met een kluit aarde om het wortelstelsel van de zaailing te behouden. De afstand tussen de jonge trossen madeliefjes is maximaal 20 cm.

Minder vaak is het niet nodig om te planten, omdat het effect van groepsbepaling wordt geschonden. Ook bloemen die strikt volgens de liniaal zijn geplant, zullen niet interessant zijn. Na het planten moet u de planten water geven met veel water.

Een interessant feit. Daisy perennial houdt van transplantatie. Ze activeren de groei en ontwikkeling van planten, zelfs in het stadium van bloei en ontluikende groei.

Zorg voor madeliefjes in de volle grond

Daisy groeit uit zaden bij het planten van een foto

Madeliefjes, dicht geplant, je kunt niet wieden. Maar regelmatig water geven moet verplicht zijn: bij warm weer - elke dag, de rest van de tijd maximaal drie keer per week. Overtollig vocht is schadelijk voor de bloem. Hij kan wortels verrotten. Om de frequentie en het volume van irrigatie te verminderen, wordt bodemmulchen tussen planten gebruikt.

In de lente, tijdens het smelten van de sneeuw en na hevige regenval wordt de grond losgemaakt om de beluchting te verbeteren.

Een interessant feit. Daisy perennial tijdens de groei verdrinkt bijna al het onkruidgras. Deze eigenschap van de plant wordt zeer gewaardeerd door tuiniers. Immers, in de grond na madeliefjes zijn er bijna geen onkruid.

De bloem reageert goed op voeding. Ze spenderen er verschillende tijdens het seizoen:

 • lente 1 keer (complexe bloemenmeststof);
 • in de zomer 3-4 keer met een interval van ten minste 10 dagen (kaliumchloride, "Amofoska").

Om een ​​decoratieve bloem toe te voegen en de bloeitijd te verlengen, worden de vervaagde bloeiwijzen eruit gesneden.

Ziekten en plagen van madeliefjes

Daisy is pretentieloos en veel ziekten voor haar zijn niet verschrikkelijk. Maar ze is vatbaar voor ziekten zoals: grijze rot, roest, echte meeldauw. De plant kan ook knaagdieren en insecten beschadigen.

De oorzaak van de ziekte is vochtig koud weer.

Het uiterlijk van de struik is waterige bladeren met een grijze bloei.

Desinfectie - verwijdering van het geïnfecteerde deel van de plant.

Preventie - vermindering van vocht.

Voorbereidingen voor verwerking - "Skor", "Pure".

De oorzaak van de ziekte is een schimmelinfectie.

Uiterlijk van de struik - bladeren met roestrode of bruine vlekken.

Desinfectie - verwijdering van het geïnfecteerde deel van de plant.

Preventie - de vernietiging van plantenresten, loslaten.

Voorbereidingen voor de behandeling - 1% oplossing van Bordeaux-vloeistof.

De oorzaak van de ziekte is een oververzadiging van de bodem met stikstofhoudende meststoffen, een gebrek aan vocht.

Uiterlijk van de struik - de bladeren worden donkerder, er verschijnt een witte laag op de boven- en onderkant.

Desinfectie - verwijdering van het geïnfecteerde deel van de plant of vernietiging van de hele struik.

Preventie - vernietiging van plantenresten, dunner worden.

Voorbereidingen voor verwerking - "Pure", "Fitosporin", "Trichodermin".

De oorzaak van de ziekte is de infectie van de plant met bacteriën.

Uiterlijk van de struik - de bladeren zijn bedekt met lichte vlekken met franjes.

Desinfectie - verwijdering van het geïnfecteerde deel van de plant of vernietiging van de hele struik.

Preventie - de vernietiging van plantenresten, loslaten.

Preparaten voor de behandeling van planten - Kuprotoks, Hom

Preparaten voor grondbehandeling - ferrosulfaatoplossing, 3% oplossing van Bordeaux-vloeistof.

Om bloemen te beschermen tegen dieren - knaagdieren: muizen, spitsmuizen, mollen - laat op de site een vergiftigd aas achter. Laat de huisdieren niet vergiftigd raken.

Insecten die daisy-aanplant kunnen schaden (spintmijten en trips), worden vernietigd door herhaaldelijk spuiten van planten en grond. Gebruik voor het spuiten oplossingen van huishoudelijke zeep, stinkende gouwe, "Aktary", "Sparkles".

Hoe madeliefje zaden te verzamelen Photo

Aangezien bij de juiste opslag de kieming van zaden van madeliefjes tot drie jaar bewaard blijft, is het zinvol om het zaadmateriaal te verzamelen en te bewaren. Een voorwaarde is dat de zaden worden geoogst van niet-hybride plantenrassen.

De regels voor het verzamelen van zaden zijn als volgt:

 • zaden worden alleen verzameld uit vervaagde bloeiwijzen;
 • bloemen, uitgespreid in 1 laag, gedroogd op papierafval;
 • gedroogd totdat de zaden gemakkelijk uit de bloeiwijze vallen;
 • bewaar zaden in papieren of papieren zakken, die het jaar van verzameling, de naam en het cijfer van de bloem aangeven.

Dit is een belangrijke fase die niet mag worden verwaarloosd. Het niet in acht nemen van overwinteringsomstandigheden kan leiden tot gedeeltelijke rotting van de wortels of volledige dood van de plant.

Om de plant goed te laten winteren, verwijder je de gedroogde bladeren en bloemen rond de struik, vul je de wortels met wortels op het grondoppervlak.

Wikkel vervolgens de aarde rond de struik. Als mulch zijn ze geschikt: humus, pereprevshie zaagsel, naalden, veen. De mulchlaag moet minimaal 5-10 cm zijn en het is niet wenselijk om afgevallen bladeren als mulch en afdekmateriaal te gebruiken.

Ze kunnen dienen als broedplaats voor schimmelsporen of schuilplaatsen voor insectenplagen. In dit geval, gevallen bladeren, geplaatst in een composthoop, een uitstekende component voor compost.

Het beste is om de winter onder de sneeuw "deken" te planten, maar als de winter je geen sneeuw hebben, is het noodzakelijk om de struiken madeliefjes sparren takken of andere bekledingsmaterialen te dekken.

Madeliefjes in landschapsontwerp Met wat te combineren

Madeliefjes die en de mixboxer foto planten verlaten

Daisy is meerjarig - populair bij tuinders, ontwerpers en bloemistencultuur.

Dit wordt gepromoot door dergelijke kwaliteiten van meerjarige als:

 • eenvoud;
 • geweldige bloeiperiode;
 • een verscheidenheid aan bloemen en een breed scala aan kleuren;
 • goede compatibiliteit met andere planten.

In een enkel madeliefjes plant zijn niet erg interessant, dus ze worden het best gebruikt als aanvulling op een cultuur van aanstampen hogere planten zoals voorjaarsbloeiende bollen: tulpen narcissen. Of in combinatie met primula's, lelies, hyacinten.

Madeliefjes en tulpen foto bloembedden

Er zijn een aantal tuinsamenstellingen die veel zullen verliezen zonder madeliefjes.

 1. In de buurt van natuurlijke vijvers en beken, kunstmatige reservoirs, dankzij de liefde voor vochtige grond.
 2. Op gazons die niet scheren (stedelijk, Moors, weiland) als een bodembedekkerscultuur.
 3. In groep aanplant (maximaal 10 bush op hetzelfde moment). Hier kunt u de verbeelding tonen en zowel dezelfde kleur en variëteit aan planten gebruiken, en totaal verschillend.
 4. Madeliefjes met kleine bloemen zijn geschikt voor stoepranden, op alpine dia's.

Hier moet u aandacht besteden aan de regelmaat van de watergift.

 • Kaapse madeliefjes, die een meter hoog worden, worden gebruikt voor de "achterwand" van varens, de gastheer, brunger en bodanov.
 • De meerjarige madeliefje wordt ook gebruikt in groep aanplant op bloembedden, werkbanken, balkons, in afzonderlijke containers, evenals voor snijden en forceren.

  Madeliefjes in de foto van het tuinontwerp

  Bloemisten houden van deze universele cultuur. Lage compacte plantbussen zien er prachtig uit in keramische potten, potten en containers. Dergelijke bloemstukken kunnen uw favoriete tuinhoek, serre, terras, balkon, terras, tuinhuisje versieren.

  Een klein rond boeket van witte of delicate roze madeliefjes kan zelfs als een bruiloft worden gebruikt. Een pot met heldere knoppen, bloemen tegen de achtergrond van groene bladeren zal een aangenaam geschenk zijn.

  Typen en variëteiten van meerjarige madeliefjes met beschrijvingen en foto's

  Er zijn ongeveer honderd soorten meerjarige madeliefjes. Ze verschillen in de volgende functies:

  • op het hoogtepunt van de cultuur. De hoogte varieert van 2 tot 30 cm;
  • op de structuur van de bloem. Het kan riet of buisvormig zijn;
  • door de vorm van een bloem. Het gebeurt in de vorm van een bal, een madeliefje, een pompon, een roos;
  • door het type bloemblaadjeskleuring. Er zijn zwart-wit, met een verschillende kleur van de boven- en onderkant, met strepen, met stipjes. De kleur varieert van sneeuwwit tot felrood;
  • door het soort badstof. Er zijn planten met eenvoudige, dubbele en semi-dubbele kleuren;
  • op de grootte van de bloeiwijze. Bloemen zijn klein van 1,5 cm in diameter, gemiddeld van 4 cm in diameter en groot van 6 cm.

  Bovendien verschillen rassenmaaisoorten in timing van bloei: vroege en late bloei.

  Onder de overvloed aan variëteiten en soorten bloementeelt kan nog steeds het meest populair onder tuinders worden geïdentificeerd. Dus, voornamelijk gecultiveerde badstof en semimark variëteiten en hybriden meerjarig.

  De mooiste variëteiten van madeliefjes met namen en foto's:

  White Dot Foto en beschrijving

  "Witte bal" - de hoogte van de plant is 15 cm, bloemen zijn badstof zuiver wit.

  Daisy variëteit Roze balfoto en beschrijving

  "Roze bal" - de hoogte van de plant is 15-20 cm, bloemen zijn karmijnroze van kleur.

  Madeliefjesvariëteit Rode loperfoto Teelt en verzorging

  "Rode loper" - planthoogte tot 20 cm, bloemen zijn badstof donkerrood.

  Daisy variëteit Etna foto in de tuin

  "Etna" is de kleur van de bloembladen van de bloem: de oranje middelste en donkerpaarse randen.

  Madeliefjes van Robella-foto in de tuin

  "Robella" - kleurenbloembloemblaadjes van de bloem: koraal in combinatie met rood.

  Balkontypes met een overvloedige en lange bloei zijn ook veel gevraagd. "Earley Etna", "Dresden China", "Zee Pearl" - compacte planten, geschikt voor distillatie in de winter en het vroege voorjaar.

  Afrikaanse margriet of Kaap Osteospermum ecklonis

  Afrikaanse madeliefje of Kaap Osteospermum ecklonis foto in de tuin

  Tot het geslacht Astrovy behoren ook de zogenaamde Kaapse madeliefjes of Kamille-Afrikaanse (osteospermum). Dit zijn groenblijvende vaste planten heesters of semishrubs. Ze groeien tot een meter hoog en hebben bloemen die lijken op madeliefjes of madeliefjes.

  Laat een reactie achter op "Madeliefjes overblijvende planten en zorg in het open veld Teelt van zaden Foto van rassen"

  Laat een reactie achter Antwoord annuleren

  Copyright 2018 | Alle rechten voorbehouden. Wat te planten?

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Je kunt deze HTML tags en attributen gebruiken:

  <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  6 + = 11