Verven voor hout voor gebruik buitenshuis

Acrylverf voor buitenhoutwerk: prijzen, beoordelingen

Houten huizen worden alleen als duurzaam beschouwd als ze op de juiste manier worden verwerkt. Anders kan het hout niet lang meegaan en na een bepaalde periode is vervanging van afzonderlijke elementen of grote reparaties vereist. Houten gebouwen hebben echter geleerd om zichzelf te beschermen tegen negatieve externe factoren. Onder de belangrijkste methoden kan worden onderscheiden oppervlaktebehandeling met acrylverf. Om te beginnen is het echter belangrijk om na te denken over welke compositie geschikt is voor specifiek werk en welke kenmerken het moet hebben.

Acrylverf voor houtwerk buitenshuis heeft veel voordelen, waaronder het kan worden benadrukt dat dergelijke formuleringen worden uitgevoerd op basis van water. Dit duidt op een natuurlijkheid, wat betekent dat tijdens het werk het mengsel geen onaangename geur afgeeft. Zo'n verf dringt niet diep door in de structuur van de boom, verstopt de poriën van het materiaal niet en zorgt zo voor goede ademhaling aan de muren. Het mengsel verliest geen kleur met de tijd, het is net als de consument, daarom kiezen ze voor acrylverbindingen. Het oppervlak na een dergelijke behandeling vertoont uitstekende weerstand tegen lage temperaturen en vocht. Thuismeesters merken op dat het handig is om niet alleen met een borstel en een roller te werken. Consistentie is zelfs geschikt voor het gebruik van een spuitpistool, wat de reparatie enorm versnelt. Na voltooiing van manipulatie van de gevel of een ander oppervlak uit het hout, is het droogproces voldoende snel.

Negatieve aspecten van acrylmengsels

Acrylverf voor buitenhoutwerk heeft enkele nadelen, waaronder kopers die erkennen dat de samenstelling niet toelaatbaar is om bij negatieve temperaturen op te slaan. In dergelijke omstandigheden wordt het snel genoeg onbruikbaar. Als u besluit om een ​​geïmporteerd analoog van het beschreven product te prefereren, moet u erop voorbereid zijn dat de kosten ervan behoorlijk hoog zijn. Volgens consumenten is het noodzakelijk om de regels voor persoonlijke veiligheid te volgen bij het gebruik van een dergelijke samenstelling. Hoe het ook zij, het is een product van de chemische industrie. Werken wordt aanbevolen om uitsluitend te worden uitgevoerd in een masker en handschoenen, de eerste terwijl deze het hele gezicht moet bedekken. Het is noodzakelijk om uzelf te beschermen tegen het verkrijgen van de samenstelling in de ogen, omdat acryl het slijmvlies kan irriteren. De verf in een hoeveelheid van 0,04 milligram is al gevaarlijk. Als het werk geacht wordt binnenshuis te worden uitgevoerd, dan is het noodzakelijk om voor goede ventilatie te zorgen. Tegelijkertijd moet rekening worden gehouden met de maximaal toelaatbare concentratie van de damp van de samenstelling in de lucht, die niet meer dan 5 milligram per kubieke meter mag bedragen.

Na de aankoop kan de verf onmiddellijk worden gestart, maar als de kleur van de compositie moet worden gecorrigeerd, kan dit met behulp van geschikte kleuren worden gedaan. Acrylverf voor buitenwerk alleen hoeft niet te worden voorbereid, wat niet gezegd kan worden over de behandelde oppervlakken. Ze moeten goed van tevoren worden gedroogd, die allemaal beschikbaar zijn op basis van de scheuren om de pasta te wrikken, die noodzakelijkerwijs met lijm moet worden geïmpregneerd. In de volgende fase is het noodzakelijk om de zones die zijn verwerkt te vullen. Vervolgens moet u de oppervlakken desinfecteren. Dergelijke manipulaties moeten worden uitgevoerd zelfs wanneer de acrylsamenstelling antiseptische stoffen uit de ingrediënten heeft.

Priming en finishing werken

Verder moet het oppervlak volledig worden geprimed. Terwijl de basis droog is, kunt u experimenteren met de tinten van de kleursamenstelling. Vervolgens wordt acrylverf toegepast voor buitenhoutwerk. De eerste laag moet meer dicht zijn. Wacht na het aanbrengen ongeveer 80 uur. De tweede laag moet meer vloeibaar zijn, deze moet 150 uur drogen. Het wordt aanbevolen om binnen een week niet verder te werken.

Primen met acrylverbindingen

Dus, uit allerlei afwerkingswerken ben je buiten. Verven op hout moeten op de primer worden aangebracht. Het is beter voor een dergelijke bereiding om 100 procent acryl samenstelling te gebruiken. Het is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat er geen vlekken op het oppervlak worden gevormd en ook om ervoor te zorgen dat het substraat sterk is, vrij van vuil en stof. Zulke mengsels zijn universeel, dit geeft aan dat ze niet alleen buiten, maar ook binnen het pand kunnen worden gebruikt. Voordat u de primer aanbrengt, moet het oppervlak worden bevrijd van was, olie en vet.

Op de gevel of andere bewerkte elementen mag er geen oude afwerking zijn. Acrylverf voor hout voor buitenwerkzaamheden, beoordelingen waarvan in de regel alleen positief kan worden toegepast op glanzende oppervlakken, die eerst moeten worden behandeld met schuurpapier. Primaire droging vindt plaats binnen een uur, terwijl tussen twee lagen primer het noodzakelijk is om een ​​interval van 2 uur te wachten. Afhankelijk van welk oppervlak moet worden gewerkt, is 4 liter van de compositie voldoende voor 25 vierkante meter. Start de manipulatie niet, als de kolom van de thermometer onder +2 graden is gedaald, mag de vochtigheid niet te hoog zijn.

Het is onaanvaardbaar om tijdens het drogen van de primer het oppervlak van het water te raken. Voordat u acrylverf aanbrengt voor buitenwerkzaamheden op hout, moet u het substraat voorbereiden met behulp van een primer-methode. De samenstelling moet eerst in water worden gemengd. In dit geval wordt een verhouding van 120 milliliter water per blik gebruikt, waarvan het volume 4 liter is. Als de primer om wat voor reden dan ook lang niet sterker wordt, wat te wijten is aan een hoge luchtvochtigheid, moet hij zo snel mogelijk van het oppervlak worden verwijderd met behulp van warm water en zeep.

Acrylverf voor buitenwerken, waarvan de prijs kan variëren van 200 roebel per 1 kg, heeft verschillende kwaliteitskenmerken. Op de markt van bouwmaterialen vindt u de composities waarvan de kosten 500 roebel per 1 kg bereiken. Als u deze parameter vergelijkt met alkydverven, zal de prijs van acryl groter zijn. Alkyd-fondsen kunnen worden gekocht voor een prijs van maximaal 100 roebel per kg.

Acrylverf voor buitenwerken heeft veel eigenschappen. Onder hen kan men de afwezigheid van een onaangename geur merken na de voltooiing van het werk, snelle droging, evenals een geringe damppermeabiliteit. Wat betreft de laatste parameter, dankzij de samenstelling kan deze zelfs worden gebruikt voor toepassing op minerale en organische basen. Deze functie kan niet bogen op olieachtige analogen. Acrylverf voor hout voor buitenwerkzaamheden "Tikkurila9raquo; heeft bijvoorbeeld een hoge duurzaamheid. Na het schilderen ziet het huis er heel mooi uit, de compositie blijft fris gedurende het hele leven van het huis.

Verf voor buitenhoutwerk: dat is beter

Het oppakken van de compositie voor het schilderen van een houten huis is erg moeilijk, omdat er veel soorten zijn die geschikt zijn voor dit proces. Elk van hen heeft zijn eigen positieve en negatieve kanten, dus de keuze moet met alle verantwoordelijkheid worden benaderd, fouten zullen onvermijdelijk tot veel problemen leiden. Laten we toch eens proberen uit te zoeken welke verf voor houtwerk buitenshuis beter is.

Hout is een vrij veel voorkomend materiaal voor de bouw of beplating van huizen. Maar na verloop van tijd verliezen de details geleidelijk hun oorspronkelijke uiterlijk en worden ze vervormd. Om dit te voorkomen, worden verven gebruikt voor buitenwerkzaamheden op hout. Ze zijn in staat om de coating in zijn oorspronkelijke vorm te behouden en geven het oppervlak het gewenste decoratieve uiterlijk.

Houd er rekening mee dat alle voor hout gebruikte lakken een bepaald aantal kenmerken moeten hebben en de volgende functies moeten vervullen:

 1. Voorkom scheuren. Onder invloed van zonlicht en atmosferische neerslag beginnen delen hun structuur te veranderen, wat leidt tot talrijke vervormingen.
 2. Bescherming van het oppervlak tegen micro-organismen en insecten. Het feit dat de houten coating een uitstekend medium is voor de reproductie van schimmels en schimmels en zeer aantrekkelijk is voor insecten.
 3. Weerstand tegen slijtage. Dit is de garantie voor duurzaamheid.
 4. Een kwalitatieve decoratieve component, die na verloop van tijd niet veel mag veranderen.

Zo moeten houtverven de nodige bescherming en een aantrekkelijk uiterlijk creëren.

Overzichtstabel verfkenmerken

Tot op de hoogte! Een goede oplossing kan worden beschouwd als het gebruik van formuleringen met was. Ze beschermen het oppervlak perfect tegen vocht en behouden de textuur van het hout.

Olieverf in het recente verleden werd beschouwd als een van de meest gewilde materialen. Nu verandert de situatie geleidelijk, maar de compositie wordt nog steeds gebruikt voor het schilderen van houten oppervlakken. In het mengsel zijn meestal twee hoofdbestanddelen - lijnolie en speciale minerale additieven. Gezien het feit dat dit laatste ingrediënt zwaarder is, precipiteert het na verloop van tijd, dus de oplossing moet goed voor gebruik worden gemengd.

Olieverf voor buitenwerk op hout Coloray

Dergelijke producten voor het schilderen van het huis hebben de volgende eigenschappen:

 • Uitstekende hechting op de basis. Maar om de nodige betrouwbaarheid te bereiken, is het oppervlak vooraf geïmpregneerd met lijnolie.
 • Een vrij lange droogperiode. Dit kan twee dagen duren. Dit bemoeilijkt uiteraard de workflow, omdat je de tijd correct moet berekenen.
 • Niet de beste weerstand tegen ultraviolet licht. Geleidelijk verliest de coating zijn oorspronkelijke uiterlijk en vervaagt en vervaagt. Daarom is de levensduur van de decoratieve laag niet meer dan 4-5 jaar, die samen met een sterke onaangename geur dergelijke samenstellingen steeds minder gevraagd maakt.

Dit is een uitstekend alternatief voor de vorige versie. Dergelijke producten worden vervaardigd uit een speciale lak, die behoort tot de categorie alkyd-pentaftaal-emails. Om het gewenste effect te bereiken, worden speciale insluitsels gebruikt: oliën, glycerine, colofonium en fijne fractie van zand en graniet. Dit mengsel wordt vaak gebruikt om een ​​privéwoning te schilderen.

Universele Alkyd verf Dulux

Het materiaal heeft een massa positieve eigenschappen:

 • Uitstekende weerstand tegen verschillende milieu-invloeden. De resulterende coating is bestand tegen atmosferische neerslag en voorkomt penetratie van vocht. Er is ook het vermogen om aanzienlijke temperatuurwisselingen te weerstaan.
 • Beschikbaarheid. Alkyd-lakken voor hout onderscheiden zich niet door een hoge prijs, dus heeft het gebruik ervan geen invloed op het gezinsbudget.
 • Breed decoratief bereik. Composities kunnen verschillende visuele effecten creëren. Ook mengen de oplossingen zich goed, wat het mogelijk maakt om de gewenste schaduw te verkrijgen.

Uiteraard heeft de productie een aantal belangrijke nadelen:

 1. Ontvlambaarheid. Het materiaal is licht ontvlambaar, waardoor het gebruik onveilig is.
 2. Deze gevelverf onderscheidt zich niet door zijn duurzaamheid. De levensduur is niet meer dan 7 jaar. Hoewel dit voldoende is.
 3. Aanhoudende onaangename geur. Er moet rekening mee worden gehouden dat het blijft bestaan ​​totdat het oppervlak volledig droog is.

Deze soort is enigszins beter dan olie, maar verliest ook geleidelijk aan zijn populariteit. De gestage vraag wordt gehandhaafd voor een aantrekkelijke prijs.

Op dit moment wordt verf op waterbasis steeds populairder. Dit komt door het feit dat een dergelijke samenstelling uitstekende eigenschappen heeft, evenals een goede duurzaamheid. Er zijn verschillende hoofdvariëteiten: latex, siliconen, silicaat en acryl. Het is de laatste optie die het meest wordt gebruikt voor het schilderen van een houten huis.

Gevelverf op waterbasis Caparol

Acrylverf voor hout heeft veel positieve eigenschappen. Maar er moet speciale aandacht worden besteed aan de juistheid van opslag, omdat bij lage temperaturen het materiaal bijna volledig zijn kwaliteit verliest.

 • Weerstand tegen omgevingsinvloeden, vooral tegen zonlicht. Hierdoor heeft het oppervlak veel meer schaduw.
 • Een belangrijke parameter is een uitstekende damppermeabiliteit. De resulterende coating zorgt ervoor dat vocht niet van buitenaf kan binnendringen en interfereert niet met de stoomuitwisseling van hout.
 • Hoog dekkend vermogen. Bijna altijd zijn twee lagen voldoende om een ​​mooi en egaal oppervlak te krijgen, zelfs wanneer het op een donkere ondergrond wordt aangebracht.
 • Flexibiliteit. Dit is een belangrijke factor, vooral bij het schilderen buiten het houten huis. De kwestie is dat het materiaal wordt onderworpen aan constante compressie en expansie, maar door elasticiteit scheurt het niet en exfolieert het niet. Acrylgevelverf kan zelfs worden gebruikt voor nieuw gebouwde gebouwen.
 • Ecologische compatibiliteit. De samenstelling bevat geen gevaarlijke stoffen die de gezondheid van de mens kunnen beïnvloeden. Ook heeft de oplossing geen onaangename geur.
 • Sneldrogend. Het mengsel legt gemakkelijk uit en droogt volledig in 6-8 uur.
 • Slijtvastheid. De coating is gevoelig voor ernstige mechanische stress, maar is gemakkelijk te repareren.

Vergelijking van acrylverf en alkydglazuur

Dankzij de positieve parameters is de gevelverf op acrylbasis een van de beste oplossingen voor het kleuren van het huis.

Er zijn bepaalde kenmerken van het werken met de compositie, die worden aanbevolen om rekening te houden met:

 1. Als verven vereist is, is het raadzaam om het te doen op de plaats van aankoop, dit geeft een helderdere schaduw.
 2. Het is noodzakelijk om de benodigde hoeveelheid materiaal zorgvuldig te berekenen. Fabrikanten plaatsen de verbruikscijfers op het etiket, maar het is een schatting.
 3. Het is beter om winkels te kiezen die met beproefde fabrikanten werken om te voorkomen dat u een product van mindere kwaliteit koopt.

Aldus is het mogelijk om een ​​slijtvast oppervlak te verkrijgen met een uitstekend visueel effect, dat zal worden beschermd tegen alle schadelijke effecten.

Rubber gevelverf voor hout - een modern materiaal dat qua eigenschappen enigszins beter is dan de acrylversie vanwege de aanwezigheid van speciale additieven in de samenstelling. Een ander dergelijk product wordt latex genoemd.

 • Volledige veiligheid voor de gezondheid van mens en dier. U kunt met de oplossing werken zonder beschermende handschoenen en een gasmasker.
 • Uitstekende duurzaamheid. Op het oppervlak ontstaat een slijtvaste film die de scheuren goed maskeert en elastisch is.
 • Waterdampdoorlaatbaarheid. De coating voorkomt niet dat de basis ademt.

Rubber buitenverf voor hout van Technoprok

Tot op de hoogte! Dit is de beste verf naar de mening van veel experts, de eigenschappen zijn bijna vlekkeloos. Maar de kosten van dergelijke producten zijn vrij groot, waardoor het overal moeilijk is om te gebruiken.

Hoe de beste leden kiezen? Beweren dat het ene product veel groter is dan het andere is verkeerd.

Het is noodzakelijk om te focussen op de volgende parameters:

 1. Producent. De voorkeur gaat het best uit naar beproefde fabrikanten die een positieve reputatie hebben. Finse verven van twee bekende merken hebben zich goed bewezen. Dergelijk materiaal onderscheidt zich door de kwaliteit en het brede assortiment. Het is belangrijk om te overwegen dat het het Finse ras het vaakst is vervalst, dus het is beter om aankopen in twijfelachtige winkels en markten te vermijden.
 2. Houdbaarheid. Deze parameter wordt noodzakelijkerwijs gecontroleerd, omdat na verloop van tijd de compositie zijn kwaliteiten verliest.
 3. De prijs. Duur - dit is niet altijd goed, maar het is niet de moeite waard om goedkoop te zijn.
 4. Kenmerken van het huis. Het is raadzaam om rekening te houden met de details van het materiaal dat werd gebruikt voor de afwerking, als de structuur niet van hout was gemaakt.
 5. Voorbereiding. Voor elke verf zijn er speciale impregneringen en primers.
 6. Gewenste uiterlijk. Het hangt af van individuele voorkeuren.

Omdat alleen alle parameters zijn geschat, is het mogelijk om de meest afgewogen en juiste beslissing te accepteren.

 • Interieurafwerking
  • plafond
  • wanden
  • Paul
  • Deuren, bogen
  • windows
  • Kachel, openhaard
 • Afwerking van gebouwen
  • keuken
  • Badkamer, toilet
  • Gang, hal
  • Balkon, loggia
  • Andere kamers
 • Afwerking van gebouwen
  • Zomer en privé huizen
  • Houten huizen
  • Badhuizen, sauna's
 • Afwerkingsmaterialen
  • gipsplaten
  • Geconfronteerd met panelen
  • Behang, kurk
  • tegel
  • Laminaat, linoleum
  • Sierpleister
 • Afwerking
  • gips
  • grondverf
  • breeuwen
  • Schilderen, witwassen
 • Exterieur afwerking
  • gevel

Deze oven kan elk interieur tot leven brengen en de kamer een onbeschrijflijk comfort geven. Maar daarvoor.

Het decoreren van het balkon met plastic panelen is een manier om er een woonruimte van te maken, waar.

De meest toegankelijke optie voor het verfraaien van de wanden van de kamer is het behang. Met hun hulp kunt u het doen.

Welke verf is beter voor buitenwerk: kies de verf voor hout

De boom is veel gevraagd bij de bouw van huizen, bijbehorende gebouwen, badhuizen, prieeltjes, hekken om een ​​reden. Dit materiaal ziet er niet alleen representatief en gezellig uit, maar wordt ook zeer gewaardeerd om zijn kwaliteit.

Houten constructies milieuvriendelijk, goed warmte verzamelen, een ademhalingsstructuur hebben. De voordelen van natuurlijke materialen komen echter pas tot uiting wanneer ze op de juiste manier worden verwerkt. Het ontbreken van noodzakelijke coatings leidt tot corrosie en geleidelijke vernietiging.

Bedek het hout met vernis of verf. De eerste optie is geschikt om het natuurlijke uiterlijk te behouden. De tweede resorts de meeste mensen die de voorkeur geven aan de verbeterde schoonheid van een houten huis.

De verfkeuze wordt in dergelijke gevallen verantwoordelijk beroep. Om niet te verdwalen in de verscheidenheid aan verschillende bouwwinkels, is het noodzakelijk om specifieke nuances te kennen.

De boom is een zeer kwetsbaar materiaal voor atmosferische invloeden.

Verschillende weersomstandigheden, temperatuurschommelingen, regelmatige "communicatie" met vocht een negatieve impact hebben op voorwaarde van de gevels en structuren ervan.

Onder invloed van natuurlijke fenomenen verliezen de oppervlakken hun uiterlijke aantrekkingskracht, ze beginnen zich te vormen met schimmels, schimmels, mos en scheuren verschijnen.

verf de helpt om te vermijden dergelijke problemen of correcte fouten, als het probleem al is tegengekomen.

Een kwalitatieve verflaag is nodig voor houtconstructies om:

 • afweren vocht, voorkomen dat het wordt geabsorbeerd in de diepere lagen van het materiaal;
 • beschermen tegen de verspreiding van micro-organismen in de poriën, insecteninsecten afstoten;
 • voorkom overdroging door de zon en daaropvolgend kraken;
 • bieden weerstand tegen slijtage;
 • behoud nobele schoonheid, verleng de levensduur van de structuur.

Dit alles levert speciale gevelverven op, die je niet alleen in hout kunt gebruiken, maar ook nodig hebt.

Gevelverf verschilt gebruikt in de samenstelling van de basis. Op basis hiervan is het gebruikelijk om in drie soorten te classificeren:

In Europa zijn acrylvariëteiten al lang een kwaliteitsstandaard geworden. 80% van de eigenaren van houten huizen, vooral in de noordelijke regio's, kiest voor dit soort verf.

Er wordt aangenomen dat de basis van water en acrylaten meest onschadelijk in termen van ecologie, is niet schadelijk voor dieren en mensen.

Afwezigheid van uitgesproken scherpe geur, ademende textuur, stevigheid zijn de belangrijkste pluspunten. Acrylcoatings Verstop de poriën van de boom niet, tegelijkertijd perfect beschermen tegen wateropname, kunnen ze gemakkelijk vorst verdragen.

Ze onderscheiden zich door een uitgebreide keuze aan kleuren, ze zijn gemakkelijk met elkaar te mengen tot de gewenste schaduw, Niet vervagen en niet wegvegen voor vele jaren. Droog snel op. Vereist geen grondige reiniging van het oppervlak voor applicatie.

Ze werken eenvoudigweg zowel met behulp van rollen als met borstels en spuitpistolen. Diende tot 10 jaar. U kunt de lagen bijwerken zonder de vorige te verwijderen.

Van de minnen kan streng worden opgemerkt verbod op opslag van acrylaten in minus temperatuuromstandigheden. In de kou gaat zo'n verf snel en onherstelbaar achteruit.

Verven op een alkydbasis kwamen veel eerder in de uitverkoop dan de acryl-tegenhangers. Ze kosten minder, daarom zijn ze constant in de vraag.

Droog gemiddeld 8-12 uur, maar de coating is niet zo duurzaam als in de gevallen met acrylaten. De harssamenstelling dringt praktisch niet diep in het hout in, maar stolt op het oppervlak in de vorm van een dunne film.

Deze koppeling is voldoende om vocht af te weren, hittebestendigheid tot 90 graden en vorstbestendigheid tot -30 graden. De voorwaarden voor het behoud van zo'n kleurrijke laag kunnen echter niet groot zijn (tot 7 jaar).

Alkyd-basen vooral gebruiken voor kleine delen van structuren - deuren, kozijnen, drempels, decoratieve elementen, zoveel mogelijk beschermd tegen invloeden van buitenaf.

Het onbetwiste minus is de capriolen van alkyden in de toepassing. Om de coating uit te harden zonder bellen en bramen, is het noodzakelijk om uitsluitend op een volledig gedroogd oppervlak te werken.

Schildert op basis van olie minst geëist moderne gebruikers. In feite zijn ze te vinden in de lijnen van binnenlandse merken, ze zijn bijna volledig in het buitenland verlaten.

Het belangrijkste ingrediënt van de mengsels is lijnolie - giftige, sterk ruikende substantie. De geur is een paar dagen verweerd. Tegelijkertijd zijn grondstoffen duur, waardoor de resulterende verven niet erg goedkoop zijn.

Kleurschalen zijn mager, voldoen niet aan de smaak van de meerderheid. bijna sta niet toe dat de boom ademt, wat na verloop van tijd leidt tot scheuren.

Zelfs toepassing is zelfs moeilijker dan met alkydverven. De olie rust alleen op volledig gereinigde oppervlakken of de vorige olielaag. Bij andere soorten verf hecht het niet.

Vormt vaak strepen, zelfs met een zorgvuldige voorbereiding vooraf. Het droogt ten minste 24 uur. Vereist schilderen in 2-3 lagen. Het is verplicht om te werken in niet-droog droog weer. Diende minder dan 5 jaar.

Van de zichtbare plussen - lage vervuiling, weerstand tegen vervaging, glanzende en matte opties.

Weet jij hoe je moet omgaan met schimmel op de muren? U kunt dit in dit artikel lezen.

Om de vraag "Welke verf moet ik kiezen?" Te beantwoorden, First U moet het oppervlak en de functies bepalen, die nodig zijn van de coating. Het is noodzakelijk om rekening te houden met de soort, de leeftijd van de boom, de aanwezigheid van eerdere vlekken.

In de kenmerken is het de moeite waard om naar de volgende indicatoren te kijken:

 1. duurzaamheid naar atmosferische verschijnselen en licht, doordringend vermogen (antsesia) - hoe hoger de indices, hoe beter het vermogen van de verf om vocht, kou en zonlicht te weerstaan. Dienovereenkomstig blijft het uiterlijk voor een langere tijd netjes.
 2. Waterdampdoorlaatbaarheid - de aanwezigheid van dit vermogen helpt de ophoping van water in het hout voorkomen, beschermen tegen verval en schimmels.
 3. Servicevoorwaarden - hoe meer hoe langer het gebouw wordt beschermd zonder bij te werken. Het is noodzakelijk om op te letten, omdat het uiterlijk soms nog steeds toonbaar is en de verflaag begint uit te dunnen en niet langer in staat is de gevel volledig te beschermen tegen beschadiging.
 4. Ecologische compatibiliteit - de afwezigheid van schadelijke additieven zal de gezondheid van familieleden en huisdieren redden, zal geen vergiftiging met verf- en lakparen toestaan.
 5. elasticiteit - het vermogen van de verf om te drogen en te krimpen na blootstelling aan warmte en vocht moet aanwezig zijn. Aldus zal de verf zich aanpassen aan de zwelling van de zwelling en samentrekkende hout zonder te barsten en de vorming van bellen.
 6. Droogtijd - de hersteltijd van de reparatie hangt er rechtstreeks van af.
 7. Coating capaciteit - een hoogwaardig pigment in grote hoeveelheden helpt het materiaalverbruik te verminderen, maakt een vlek in 1 laag.
 8. weerbarstigheid - ongetwijfeld een belangrijke kwaliteit voor houten gebouwen.

De aanwezigheid van alle of ten minste de meeste van deze parameters zal de hoogste kwaliteit bescherming en schoonheid van oppervlakken garanderen.

Indicatoren van verfverbruiksnelheden voor extern houtwerk afhankelijk van de compositie. Voor verschillende soorten zal de uiteindelijke indicator verschillen.

 • acryl - 110 - 130 g per 1 m2 oppervlak;
 • alkyd - 150 g per 1 m2 oppervlak;
 • olie - 100-150 g per 1 m2 oppervlak;

Het verbruik kan in meer of mindere mate variëren afhankelijk van de kleur van de verf (hoe donkerder, hoe minder de norm), de klimatologische kenmerken van het terrein (de prevalentie van nat weer vereist een dichtere coating), de aanwezigheid en afwezigheid van een verdunningsmiddel.

Ook verschillen verschillende houtsoorten in porositeit en kunnen ze meer of minder coating absorberen. Onder andere de gemiddelde stroomsnelheid wordt geregeld door de selectie van werkinstrumenten. Borstel besteedt meer materiaal dan rollen met kunstmatige en natuurlijke stapel.

Verven op hout voor werk buiten zijn veel gevraagd en worden vertegenwoordigd door verschillende prijscategorieën.

Het meest kwalitatieve van alle variëteit zijn de merken van Canada, Finland en Duitsland. Russische fabrikanten zijn in het stadium van het produceren van hoogwaardige lakken en zijn nog steeds inferieur aan buitenlandse bedrijven.

"Tikkurila."Wateremulsie gemaakt voor zwaar weer in noordelijke landen, daarom wordt het zeer gewaardeerd in de omgeving van constructie. Het is bestand tegen mechanische en klimatologische belastingen, brandt niet in de zon, de kleur wordt niet weggewassen door neerslag.

Bevat de samenstelling van antiseptica, waardoor uitstekend helpt schimmel en schimmels bestrijden. Met een drietraps applicatiesysteem (primer en 2 lagen), kan het meer dan 10 jaar meegaan.

De gemiddelde prijs is 800 tot 10.000 roebel, afhankelijk van het volume van de capaciteit (0,9 liter, 2,7 liter, 9 liter) en variëteiten (Ultra Classic, Tejo, Peak-Techo).

Het verbruik van Tikkurila watergedragen verf is:

 1. Op een vlak oppervlak - 1 liter per 9-11 m².
 2. Op een ruwe - 1 liter op 4-6 m².

"Teknos".Beschermt de boom voor een lange tijd. Loyaal voor een groot aantal klimaten. Het is elastisch. Het droogt in een minimale hoeveelheid tijd. Kwalitatief dekt de voorgaande lagen.

De prijs is van 700 tot 13000 roebel voor volumes van 0,9 liter tot 18 liter. Het verbruik van 1 liter per 8 m².

Wilt u zelf weten hoe u decoratieve pleisters maakt? Lees dit artikel.

«Forester». Heeft hoge operationele kwaliteiten. Slijtvast, bestand tegen vorst en hitte. lang Fade niet en kraakt niet. Sneldrogend.

De prijs is vanaf 500 roebel per 1 liter. Het verbruik van 1 liter per 6-8 m².

«Dufa». Een waardige optie in de prijs-kwaliteitverhouding. Het is een acrylcoating op een waterbasis. Vult de poriën van de boom diep. Heeft een goede verborgenheid. Stabiel weerstaat externe invloeden. Long behoudt een toonbare uitstraling.

De prijs is vanaf 2000 roebel voor 2,5 liter; van 6 duizend roebel voor 9 liter. Het verbruik van 1 liter per 7-12 m².

Alle merken produceren een breed scala aan kleuren, de noodzakelijke middelen voor het voorbereiden van oppervlakken voor het schilderen.

Deze video vertelt over de gevelverven voor hout.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

86 − 82 =