Gordijnen aan de kroonlijstsoorten bevestigen

De methoden om de gordijnen aan de kroonlijst te bevestigen

In onze huizen nemen gordijnen, gordijnen, gordijnen of gordijnen een zeer belangrijke functionele rol in. Door hun werkprincipe moeten ze allemaal bewegen en uit elkaar bewegen, deze actie stelt hen in staat om de kroonlijst uit te voeren.

Manieren om gordijnen aan de kroonlijst te bevestigen:
 • banden,
 • lus,
 • oogjes,
 • Koord,
 • vlecht,
 • ringen
 • magneten.

Blinds on the Ties

Een van de soorten sluitende gordijnen Aan de gids zijn de stoffen banden. Ze kunnen van elke stof, tape of kant worden gemaakt. Dergelijke banden kunnen in de tint van de gordijnen zelf of in contrasterende tinten zijn, ideaal voor lichte gordijnen gemaakt van natuurlijke stoffen. De manieren om deze bevestigingen te knopen kunnen ook verschillen, bijvoorbeeld op een strik of knoop.

Gordijnen op scharnieren

Een van de opties voor het bevestigen van gordijnen zijn stoffen loops. Nogmaals, loops kunnen worden vastgehouden in de tint van de gordijnen zelf, of in contrast daarmee. U kunt ook een andere lengte en breedte van de lussen gebruiken. Ze kunnen solide gemaakt worden, dat is genaaid in het gordijn zelf, dit type bevestiging van gordijnen Alleen geschikt als het gordijn gemakkelijk kan worden verwijderd. Als dit niet mogelijk is, worden de bijlagen verwijderbaar gemaakt met behulp van verschillende bevestigingsmiddelen, zoals knoppen of knoppen.

Gordijnen aan de oogjes

Met dit methode om de gordijnen vast te maken, de kroonlijst wordt op het gordijn geregen door speciale ronde gaten in de canvasogen. Ze zijn geweldig voor zware gordijnen, omdat deze gaten sterk zijn en de steunen bestand zijn tegen goede belastingen. Indien de eerdere uitvoeringsvormen hebben de mogelijkheid te vegen, de ringen verlengen de levensduur van bevestiging, en door gelijkmatige plaatsing van ogen aan het weefsel als een gordijn en vormen dezelfde rechte lijn.

Gordijnen op de kulisk

Variant van bevestiging van gordijnen, die het weefsel zelf gebruikt, zonder extra verbindingen, wordt een cusp genoemd. Zoals gordijnen stil, omdat ze geen onderdelen van een ander materiaal, die een geluid af wanneer de wrijving van het gordijn. Er kan worden toegepast uitvoeringsvormen, wanneer de bovenste gordijnen omwikkeld en genaaid door pre ruimte laten voor toekomstige pijp kroonlijst met een marge, hetzij vastgehecht reeds voorgevormd verknoopt onder leiding strook een ander materiaal.

Gordijnen op de vlecht

Methode voor het bevestigen van gordijnen gebruik het bovenste deel van de vlecht. Want zulke gordijnen zullen om de twee, meer dan aan de andere gordijnen, op de stof moeten slaan. Met behulp van vlecht krijg je veel kleine vouwen op je gordijn. Alleen hierin vorm van bevestiging van gordijnen u kunt een groot aantal en minimale vouwmaten bereiken, met behulp van vlechten kunt u hun grootte en hoeveelheid aanpassen.

Gordijnen op ringen

Gordijnen worden vaak al verkocht met de voltooide ringen, het wordt alleen genaaid in het gordijn van de sluiting. Deze gordijnen zijn de eenvoudigste in het maken van opties voor het bevestigen van gordijnen. Met de juiste plaatsing van de armaturen op het canvas, kun je rimpels creëren, niet erger dan het gebruik van genaaide ringen.

Mounts op magneten

Magnetische armaturen zijn geschikt voor alle modellen van gordijnen, met dergelijke bevestigingen zijn verschillende originele draperieën mogelijk.

Heb je een typfout gevonden? Selecteer het fragment en verzend het door op Ctrl + Enter te drukken.

Gordijnrails: overzicht, types, methoden en aanbevelingen

Verankeringen voor gordijnen vormen een belangrijk onderdeel van de raamdecoratie. Van de keuze van deze hardware hangt af van het esthetische en functionele deel. Een groot aantal gordijnen omvat een klassieke sluiting. Maar er zijn verschillende andere opties, die ook niet minder praktisch en functioneel zijn. Onder een groot aantal moeilijk navigeerbare nieuwkomers, dus je moet de hoofdtypen zien.

Er zijn verschillende soorten bevestiging van gordijnen afhankelijk van het type product. Elk komt overeen met een bepaald type fixatie. Rolgordijnen kunnen bijvoorbeeld niet worden gecombineerd met haken en "krabben". Daarom is het noodzakelijk om te weten wat voor soort bevestigingen voor gordijnen bestaan.

Ze komen in de volgende vormen:

Voor alle soorten bevestigingen die geschikt zijn voor gordijnen, kunnen door deze onjuist geselecteerde onderdelen het interieur niet harmonieus worden. Maar de stijlsamenstelling moet er één zijn. Hiermee kunt u de kamer gezellig maken.

Er zijn speciale accessoires ontworpen om specifieke producten te repareren. Rolgordijnen worden bijvoorbeeld meestal bevestigd met een speciale set. Het omvat zelftappende schroeven, een veerbelaste beugel, een plakband. Met deze set kun je correct committen. Hiermee kunt u de Romeinse gordijnen vastzetten. Montage is vergelijkbaar met de vorige weergave.

Gordijnband wordt ook vlecht genoemd. Deze optie wordt als de gemakkelijkste beschouwd, omdat deze licht en mooi is. Het is genoeg om accessoires te kopen, naaien en hangen. Daarna zullen de gordijnen de ramen versieren. Voor deze optie is elk apparaat waarmee de wand- en plafondbevestiging geschikt is.

Beide varianten gaan uit van de aanwezigheid van haken, de laatste details bij een dergelijke bevestiging. Met gordijnband kunt u een gordijn maken. Vanaf de bovenkant is het gordijn opgevlochten met vlechtwerk, waardoor het zelfs plooien mogelijk wordt. Als gevolg daarvan ziet het product er prachtig uit.

Wat is de band? Het kan transparant en dicht zijn. Het heeft 2 rijen lussen of één. Alles is gerelateerd aan de eisen die aan de tape worden gesteld. Het heeft een koord dat het product trekt en rimpels vormt. Het lint bevindt zich in het canvas. Het wordt naar de gewenste limiet getrokken. Dergelijke gordijnen zullen een prachtige decoratie zijn van elke kamer, omdat ze er luxueus uitzien.

Als u wilt gebruiken als een sluiting voor gordijnen vlecht, dan moet de lengte van de stof ongeveer 2 keer groter zijn in vergelijking met de ruimte. Dit zorgt voor een prachtige draperie. Een tape van een type met twee bladen ziet eruit alsof de eerste rij hoger is ingesteld dan de tweede rij. Daarom kunt u de hoogte van het materiaal onafhankelijk bepalen. Een dergelijk accessoire wordt als een van de beste beschouwd.

Deze bevestigingsoptie wordt beschouwd als het meest geschikt voor de open kroonlijst zonder decoratieve rails en latten. Met linten kunt u rolgordijnen vastmaken, evenals vele andere soorten. Voor de vlechtgordijnen van verschillende materialen, ongeacht hoe dik en kleur ze ook zijn. Tapes kosten minder dan andere soorten bevestiging. Ze hebben een lange levensduur. U kunt ze eenvoudig zelf repareren, gebruik gewoon de naaimachine. De afgewerkte versie ziet er elegant uit.

Er zijn bevestigingsmiddelen voor gordijnen met oogjes. Deze decoratieve details benadrukken de schoonheid van de gordijnen, benadrukken de textuur van de stof. Dit type bevestiging is handig en elegant. Oogjes zijn ringen die veilig gaten in het canvas verbergen. Er wordt een kroonlijst doorheen geleid. Door gordijnen aan de kroonlijst vast te maken, kunt u een prachtige draperie maken en plooien. En ze blijken gelijk te zijn. Accessoires zien er stijlvol uit. Ze glijden gemakkelijk over de kroonlijst tijdens het openen en sluiten van de gordijnen. De oogjes worden als universeel beschouwd. Het bevestigen van rolgordijnen kan eenvoudig met hun hulp worden uitgevoerd. De oogjes zijn geschikt voor gebruik in verschillende stijlen. Deze accessoires kunnen worden bevestigd en vouwgordijnen. De montage gebeurt door meesters. Er moet echter worden opgemerkt dat dergelijke accessoires niet geschikt zijn voor tule en andere gewichtloze materialen. De kroonlijst moet buisvormig zijn. De oogjes moeten er in kleur mee corresponderen of moeten minstens één schaal hebben.

Alle methoden voor het bevestigen van gordijnen zijn origineel. Onder hen is er een haakvariant. Aan de speciale kroonlijst aan beide zijden worden fixeermiddelen gebruikt. Dit om ervoor te zorgen dat de accessoires stevig op de basis worden gehouden. Ontwerpers geloven dat in termen van esthetiek hooks geen verschillen hebben. Veel fabrikanten plaatsen een vlecht in de complete set. Samen met de haken maakt het de gordijnen sierlijk, omdat het mooie vouwen creëert.

De voordelen van haken omvatten het gemak van rijgen, evenals de sterke retentie van het materiaal. Accessoires zien er geweldig uit in combinatie met verschillende soorten gordijnen, behalve voor zware gordijnen. Voor haken zijn fixators nodig, waardoor ze niet van de rand kunnen springen.

De gordijnen zijn gemaakt van verschillende materialen. Ringen kunnen worden gebruikt in gevallen waar zware stoffen worden gebruikt. Het verschil tussen ringen van de oogjes wordt beschouwd als de installatie op het buitenste deel van het canvas. Dergelijke accessoires zijn duurzaam, zodat u een prachtige draperie krijgt. Er is niet veel voor nodig om een ​​canvas te kiezen. Het nadeel van dergelijke producten is de complexiteit van het verwijderen van gordijnen om te wassen. Metalen ringen zien er stijlvol uit in verschillende kamers, ongeacht de stijl.

Deze accessoires zijn gemaakt van dezelfde stof als de gordijnen. De lussen zijn verschillend van vorm, bijvoorbeeld een standaard patch in de vorm van ringen, bogen, knopen, klittenband, knopen. Accessoires maken de kamer gezellig en opgeruimd. Ze zijn geschikt voor kinderkamers, slaapkamers, maar niet voor woonkamers en kantoren. Bovendien kan al het werk onafhankelijk worden gedaan, zonder specialisten te veel te betalen.

Cornice kan door iedereen worden gekozen, wat het belangrijkst is, dat hij bij de barbell was. Een rond aanzicht van de bar is niet nodig om te kiezen, omdat elke andere met een gegolfd en rechthoekig profiel zal doen. Alle scharnieren zijn handig in gebruik, maar de producten met klittenband worden na herhaald wassen verwend.

Voordat u gordijnen op de scharnieren kiest, moet u de stijl van het interieur bepalen. Deze bevestigingsmethode moet hiermee overeenkomen. Je moet ook het materiaal overwegen. Er zijn stoffen die geen elasticiteit hebben, dus het verplaatsen van dergelijke producten zal moeilijk zijn. Om accessoires harmonieus te laten lijken, moet de barbell boven de opening van het raam worden geïnstalleerd. Dit voorkomt de lichtspleet en alles ziet er harmonisch uit.

De optie van de kroonlijst is een belangrijke factor, waarmee rekening moet worden gehouden bij het kiezen van gordijnaccessoires. Als de kroonlijst aan de muur is geïnstalleerd, moet u accessoires gebruiken zoals stropdassen, scharnieren, oogjes. In dit geval kan elke montagemogelijkheid worden gebruikt. Dat is de reden waarom de kroonlijst aan de muur een van de meest populaire is geworden.

Als de kroonlijst is geïnstalleerd op het plafond, moet u gordijnband of haken gebruiken. Het is noodzakelijk om vooraf te selecteren wat het beste geschikt is voor bevestiging, gezien de stijl van de kamer. Er zijn veel opties, dus voor elke woning is er iets geschikt. Je moet je richten op je eigen smaak en verbeeldingskracht. Er moet aan worden herinnerd dat de berg harmonieus moet zijn. In zo'n kamer zal het altijd heel comfortabel en gezellig zijn.

We repareren gordijnen aan de kroonlijst: welke opties zijn er?

Bijna in elke kamer vormt het venster het centrale deel van de totale compositie, dus het ontwerp van de raamopening is een complexe en creatieve taak, in het oplossen van de vraag welke zowel de esthetische als de praktische kant moet zijn. Gordijnen moeten niet alleen de aandacht vestigen op de vorm en het prachtige materiaal, maar ook zonder veel moeite om zich rond de kroonlijst te bewegen, en daarvoor moet u handige bevestigingsmiddelen voor gordijnen kiezen. Oogjes en gordijntape, ringen en haken, scharnieren en dassen, clips en clips - dit is een onvolledige lijst van apparaten waarmee u het gordijn op de kroonlijst mooi en veilig kunt bevestigen.

Als we een methode kiezen om de gordijnen aan de kroonlijst te hangen, moeten we rekening houden met verschillende belangrijke factoren, namelijk:

 • zicht op de dakrand - plafond of wand;
 • de dichtheid van het materiaal en het gewicht van het gordijn;
 • algemeen ontwerp van de kamer.

Een van de belangrijke factoren die van invloed zijn op de keuze van hulpstukken voor het bevestigen van gordijnen, is het uiterlijk van de kroonlijst. Als de kroonlijst aan de muur is bevestigd, kunnen gordijnen op alle mogelijke manieren worden opgehangen: oogjes, haken, clips, gordijnband, scharnieren en andere. Het belangrijkste is dat het gordijn vrij en geruisloos langs de kroonlijst beweegt. Met de plafondinrichting van de houder voor gordijnen wordt de keuze van accessoires beperkt door haken en gordijntape.

De dichtheid van het materiaal en het gewicht van het gordijn zijn van groot belang bij het kiezen van de methode van ophanging. Licht doorschijnende tule kan beter worden bevestigd met kleine haakjes of op een dunne gordijntape worden aangebracht. Voor dit soort gordijnen passen geen oogjes of dikke metalen ringen. Maar om zware dichte gordijnen op te hangen, hebt u meer solide bijlagen nodig, zoals ijzeren ogen, scharnieren, ringen, stevige haken.

Het is heel belangrijk dat de bevestigingsmethode niet uit het algemene ontwerp van de kamer komt. Gordijntape is bijvoorbeeld geweldig voor elke stijl, of het nu classicisme, barok, Empire-stijl of moderner modernisme en minimalisme is. De manier van ophanging aan de ringen, daarentegen, combineert niet met klassieke stijlen en is beter geschikt voor techno of constructivisme.

Een van de eenvoudigste en meest originele soorten bevestiging is de gordijntape. Wat is het en hoe het werkt, begreep ik de auteur van de site "Hydrostore".

Veel minnaressen herinneren zich nog die keren toen ze aan de bovenrand van het gordijn handmatig veel kleine lussen moesten vegen voordat ze aan de kroonlijst werden opgehangen. De gordijnlint functioneert nu als een sluiting. Het is een strook materiaal met een of twee rijen lussen en een koord voor het draperen van de stof, over de hele lengte doorgevoerd.

Tapes van transparante stof worden gebruikt voor lichte gordijnen gemaakt van tule en organza. Sterke vlechtwerk van dicht materiaal is meer geschikt voor het bevestigen van zware gordijnen.

Het principe van gordijnlint is heel eenvoudig. De strook wordt langs de bovenrand van het canvas genaaid en wordt aan het koord getrokken, gevouwen en vervolgens aan de dakhaken gehangen.

Om een ​​prachtige draperie te krijgen, moet de kwestie van het gordijn met een grote marge worden genomen, 1,5 - 2 maal de breedte van de raamopening.

Bevestiging aan de kroonlijst met behulp van gordijntape heeft vele voordelen:

 • veelzijdigheid - de methode is geschikt voor elk type kroonlijsten;
 • sterkte - tape even goed bevat zowel lichte als dichte stoffen;
 • lage kosten;
 • eenvoud van het apparaat - om een ​​band te hechten aan een materiaal dat onder druk staat aan een meesteres.

Bovendien is het noodzakelijk om de lange levensduur van een dergelijke bevestiging te noteren. De gordijnlint zal nooit falen en wanneer u de gordijnen terugplaatst, kunt u deze terugdraaien en opnieuw gebruiken.

Nog niet zo lang geleden omvatte de mode onder meer bevestigingsmiddelen voor gordijnen, "oogjes" genoemd. Ze zijn een ontwerp bestaande uit een boven - buiten - een ring met een uitsparing langs de omtrek en een onderste ring met een huls.

Maak aan de bovenkant van de gordijnen, op de juiste afstand van elkaar, gaten, waarin metalen of plastic ogen worden gestoken. Door deze openingen wordt het gordijn op de kroonlijst geschroefd.

Met een stijlvol en origineel apparaat kunt u de schoonheid benadrukken van het materiaal waaruit het gordijn is gemaakt en een mooie stoffen deken creëren. De vouwen zijn zelfs, omvangrijk, dezelfde in grootte.

Bevestigingen voor gordijnen in de vorm van oogjes hebben de volgende voordelen:

 • hebben een respectabele uitstraling;
 • zorgen voor gemakkelijke beweging van gordijnen op de dakrand;
 • laat je mooie vouwen en staarten maken;
 • geschikt voor alle gebouwen, van de keuken tot de kinderkamer.

De ogen hebben echter hun nadelen, waarmee rekening moet worden gehouden bij het kiezen van accessoires voor het ophangen van gordijnen:

 • hoge kosten van apparaten;
 • ongemakkelijke installatie - gordijnen kunnen alleen met behulp van een speciale pers worden uitgerust met dit soort bevestigingsmiddelen, dus het is beter om het werk aan professionals door te rekenen;
 • complexiteit bij het gebruik van oogjes om dergelijke gewichtloze stoffen op te hangen, zoals organza of tule;
 • geluid bij het verplaatsen van metalen ringen langs de kroonlijst.

Bij het kiezen van de kleur van de oogjes moet men zich laten leiden door de toon waarin de kroonlijst is geverfd. Voor een witte kroonlijst komen witte ogen dicht, want 'metaalachtig' en oogjes moeten worden geverfd in de kleur metallic.

Zeer eenvoudige en functionele manier om aan de kroonlijst te hangen zijn metalen en houten ringen. Van de oogjes verschillen ze doordat ze zich niet in het canvas bevinden, maar buiten. Ringen kunnen alleen worden gebruikt voor ronde kroonlijsten.

Blind is op vele manieren aan de ring bevestigd:

 • met behulp van haken, waarvan het ene uiteinde op het canvas is genaaid, en het andere aan de ring;
 • genaaid aan de ringen;
 • opgehangen met gordijnband en haken voor gordijnen.

Dergelijke gordijnen bewegen gemakkelijk langs de kroonlijst, hoewel ze een klein geluid produceren. Bevestigingsmiddelen zijn duurzaam en slijtvast, gordijnen kunnen van elk type materiaal worden gemaakt. Ze passen gemakkelijk in mooie plooien en het naaien van dergelijk textiel vereist geen professionele vaardigheden.

Clips en clips zijn universele sluitingen voor gordijnen. Om het gordijn aan de clips te hangen, hoeft u geen tape of lussen te naaien. Vaak worden dergelijke accessoires gemaakt met decoratieve inzetstukken en kunnen ze worden gebruikt als een onafhankelijk element van de decoratie van de kamer.

Clips zijn heel gemakkelijk te gebruiken. Om het te wassen gordijn te verwijderen, maakt u de klem los en haalt u de doek er uit.

Het nadeel van dit type bevestiging is een klein geluid, dat verschijnt wanneer het apparaat langs de richel beweegt, en de onmogelijkheid om zware, omvangrijke gordijnen te gebruiken om op te hangen.

Gordijnen op de outfits zijn gemaakt van lichte materialen van lichte tinten met een eenvoudig patroon in de vorm van bloemen of erwten. Over de bovenrand van het gordijn worden de banden genaaid en deze moeten zo sterk zijn dat ze gemakkelijk het gewicht van de gordijnen kunnen weerstaan.

Als banden kunt u vlechten, gekleurde linten, stukjes touw gebruiken. U kunt de stropdas zelf naaien uit elke geschikte soort stof.

Meestal is het ontwerp van gordijnen met behulp van stropdassen te vinden in de kamer van een tienermeisje, slaapkamer of keuken. Overal creëren ze een eenvoudige romantische sfeer.

Dit type sluiting is een decoratieve lus, genaaid uit hetzelfde materiaal als de gordijnen. Scharnieren kunnen aan beide uiteinden aan de rand van het gordijn worden genaaid en om het gordijn aan de kroonlijst op te hangen, moet u de staaf door de scharnieren laten. Sommige naaisters naaien scharnieren met knopen of op "klittenband". Het verwijderen van dergelijke gordijnen zal niet moeilijk zijn, maak gewoon de bevestiger los.

Bevestigingen in de vorm van lussen hebben de volgende voordelen:

 • gemakkelijk met de hand te maken;
 • Zelfs bij het naaien van dergelijk textiel door ambachtslieden in de studio, zal het werk niet duur zijn;
 • creëer een gezellige ontspannen sfeer;
 • er zijn geen beperkingen bij het kiezen van een kroonlijst.

Gordijnen op scharnieren vereisen geen standaard kroonlijst in de vorm van een ronde staaf. Ze kunnen worden opgehangen aan een gegolfd of vierkant profiel. Bij het kiezen van een stof voor een dergelijk ontwerp, moet er aandacht worden besteed aan de elasticiteit en flexibiliteit van de stof, anders zal het ongemakkelijk zijn om het gordijn over de kroonlijst te bewegen.

Dit is een van de eenvoudigste in de uitvoering van gordijnen, die aan een ronde kroonlijst hangen. De kulisk is een huls-tunnel, gestikt langs de bovenrand van de gordijnen. Hierdoor wordt de staaf van de kroonlijst gepasseerd - en wordt het gordijn perfect vastgehouden zonder extra bevestigingen.

Elegante en eenvoudige gordijnen op de kulisk zijn bovendien ongelooflijk functioneel. Om dergelijke gordijnen te verwijderen, hoeft u geen last te hebben van haken en gordijntape, de banden los te maken, de lussen los te maken, het materiaal gewoon van de richel te trekken. Daarom is zo'n bevestigingsoptie graag gebruikt in de keuken, waar het nodig is om de gordijnen vaker te wassen.

Vaak vormen de bovenkant van de gordijnen een sint-jakobsschelp, waardoor het product een schattige, enigszins naïeve uitstraling heeft. En de stille slip van de kuliska langs de kroonlijst maakt de gordijnen met een dergelijke bevestiging onvervangbaar in de slaapkamer.

Er zijn veel manieren om gordijnen aan de kroonlijst te bevestigen, dus het kiezen van een geschikt ontwerp zal niet moeilijk zijn. Het belangrijkste is dat de gordijnen gemakkelijk en gemakkelijk kunnen worden verplaatst, u gordijnen gemakkelijk kunt verwijderen en ophangen en het ontwerp van het raam in harmonie is met het algehele ontwerp van de kamer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

8 + 2 =