Fauteuil schommelstoel gemaakt van hout

Schommelstoel met eigen handen gemaakt van hout: foto's en tekeningen, voortgang van de werkzaamheden

Velen van ons zijn bekend met een dergelijk interieuronderwerp als een schommelstoel, die in veel buitenhuizen te vinden is. Voor de meerderheid is het een van de favoriete rustplaatsen, maar niet iedereen weet dat het mogelijk is om zo'n stoel voor iedereen te maken. Het is echter eerst noodzakelijk om bepaalde kennis en vaardigheden te verkrijgen en een instrument voor te bereiden.

In de afgelopen jaren is de schommelstoel een tamelijk gewoon meubelstuk geworden. In het assortiment van veel meubelbedrijven vindt u een groot aantal modellen van schommelstoelen, bedoeld voor gebruik in appartementen en kantoren. En onder hen zijn er modellen gemaakt in de klassieke versie door de weefmethode, evenals moderne producten die volledig voldoen aan de eisen van een high-tech stijl.

Voordat u begint met de productie, moet u beslissen welk materiaal u als basis daarvoor wilt gebruiken. Hoewel er veel opties zijn, is er meestal nog een houten stoel. Daarom verder we noemen de voordelen, waarvan dit materiaal heeft:

 • ecologische veiligheid. Meubels gemaakt van hout voor vele jaren geniet een grote populariteit bij de consument, die het voorzien van kwaliteiten als natuurlijke oorsprong, veiligheid en hypoallergeniciteit. Daarom worden eigenaren van houten stoelen niet geconfronteerd met enig ongemak bij het gebruik ervan, omdat ze zeker zijn van de ecologische compatibiliteit van dit materiaal;
 • sterkte en lange levensduur. De boom is een vrij sterk materiaal dat is overgezet en meubels zijn gemaakt. Bovendien verdraagt ​​het perfect mechanische spanning en vertoont het een lange levensduur;
 • aantrekkelijk uiterlijk en verschillende vormen.

Laten we herhalen dat de schommelstoel vandaag worden in grote hoeveelheden aangeboden de meest uiteenlopende opties. Een dergelijk product is een schommelstoel gemaakt van rotan, die niet alleen een mooi ontwerp heeft, maar ook perfect kan worden geïntegreerd met andere elementen van het interieur van de villa. Het thuisland van rotan is Zuid-Amerika, en deze plant wordt vaak een flexibele liaan genoemd.

Van de kenmerken van dit materiaal moet worden opgemerkt hoge sterkte, in wat het in staat is concurreren met wilgen.

De technologie van het vervaardigen van fauteuils uit deze cultuur wordt gekenmerkt door het feit dat in plaats van traditionele verbindingen op basis van schroeven en bouten, lijm en vakkundig breien worden gebruikt. Helaas, maar in ons land om deze boom te kopen is onmogelijk, dus de meeste eigenaren van chalets om zo'n stoel met hun eigen handen te maken zullen niet slagen.

De foto van de beschikbare opties van vandaag voor dit meubel maakt het mogelijk om te beoordelen dat een rieten schommelstoel tegenwoordig behoorlijk in trek is. Het kan worden gevonden in Dachas en zelfs in appartementen in veel regio's van ons land. Als materiaal hiervoor wordt een wilgenwijnstok gebruikt en de kant-en-klare stoel past goed in het interieur van het tuinhuis, de huisjes en zelfs het groen van de tuin. De schommelstoel van de consument van de wilg trekt de eerste beurt aan vanwege het lage gewicht en de hoge sterkte. Dergelijke meubels hebben echter één ernstig nadeel: overmatig vocht beïnvloedt het materiaal op een negatieve manier, dus het wordt niet aanbevolen om dergelijke stoelen buiten te houden bij nat weer.

Ongeacht welke boom je besloot te gebruiken om een ​​rieten stoel te maken, je moet wel wat vaardigheden hebben. De boom onderscheidt zich door zijn toegankelijkheid en ongecompliceerde bediening, dus veel eigenaren die denken aan het maken van een schommelstoel met hun eigen handen, beschouwen de optie meestal met een boom als basis. Maar in het begin is het noodzakelijk bereid bepaalde hulpmiddelen voor voor de vervaardiging van meubels:

 • elektrische decoupeerzaag met een set messen;
 • Disk slijpmachine met een set grof en fijnkorrelig aas;
 • schroevendraaier met boren;
 • Roulette en hoek met liniaal;
 • hamer en spatel;
 • penseel en potlood.

Zelfs voordat je begint te werken, moet je er rekening mee houden dat voor het maken van een kwaliteit schommelstoel met je eigen handen, een tekening verplicht is.

Met een schets in de hand kun je ernstige fouten in de grootte van het product vermijden en correct bepaal de hoeveelheid materialen, welke je nodig hebt voor productie.

Eerst moet je een metalen gaas nemen, waarvan elke cel overeenkomt met 1 cm, en een sjabloon uitlijnen voor de zijkant van de stoel. Om verder te werken was het handiger om te werken, het wordt aanbevolen om de gemaakte sjabloon van de stoel over te brengen op gewoon papier. Het is dus gemakkelijker om de contouren van de stoel op het multiplex zelf te markeren. Maak je geen zorgen als er kleine fouten zijn. Het is hierbij belangrijk om de symmetrie van de zijwanden te weerstaan ​​en om uitstekende hoekelementen op het buitenste roldeel te vermijden.

Om dit werk uit te voeren hebben we een multiplex dikte van 3 cm nodig, waarvan drie bewakers afmetingen van 120 x 800 mm. De productie van zijwanden gebeurt met behulp van elektrische decoupeerzagen precies volgens het patroon. Daarna moet u een staafbreedte van 50 mm en een dikte van 25 mm nemen en 35 fragmenten uitsnijden die elk 120 cm lang moeten zijn. De afgewerkte balken dienen later als zitting en rugleuning.

Probeer in het begin zoveel hout te kopen om verspilling te minimaliseren. Dit zal vrij eenvoudig zijn, gezien het feit dat u de totale lengte van de balk vóór de aankoop kunt berekenen. Stel dat het een lengte van 2,3 m is, dan is het beter om een ​​fauteuil smaller te maken. Als gevolg daarvan is de breedte ervan zal afnemen tot 115 cm, Dit zal u echter toestaan ​​om verspilling te voorkomen. De afmetingen van de schommelstoel vereisen geen exacte naleving. Daarom, als het je tijdens het werk duidelijk wordt dat het beter is om de dimensies te vergroten of verkleinen om verspilling te minimaliseren, dan kun je dat doen zonder angst.

Oppervlaktebehandeling van blanco's wordt uitgevoerd met behulp van een molen. Tijdens de operatie moet speciale aandacht worden besteed aan hun uiteinden. Als tijdens het werken aan deze de houtvezels zullen presteren, dan moet je een hamer gebruiken en ze uitlijnen en ze dan behandelen met hete lijnolie. U maakt de uiteinden van uw meubels dus beter bestand tegen vocht, wat de levensduur van uw meubels positief beïnvloedt. Wanneer de drogende olie opdroogt, is het noodzakelijk om opnieuw te werken om het resultaat te fixeren.

Montage van de stoel wordt uitgevoerd, geleid door de tekening van de schommelstoel. Het is noodzakelijk om twee zijwanden vast te maken, gebruikt door de koningen. Maar eerst moet je de plaatsen markeren waar ze worden verbonden.

Volgens de wijdverspreide schema's voor het maken van een schommelstoel, is het aanbevolen dat ze in de kop, het midden en de benen worden bevestigd. Wanneer u de banden aan de zijwand moet bevestigen, gebruikt u een bevestigingssleutel. Deze naam heeft een speciale dekvloer, waardoor houtmaterialen worden gefixeerd. Ten eerste is het voor het monteren noodzakelijk om gaten in de zijwand 8 mm en aan het einde van het juk 5 mm te maken.

Vervolgens beginnen we met het maken van de stoel en de bevestiging ervan aan de basis. We nemen eerder 35 stukken hout gekookt, waarin het noodzakelijk is vier gaten onder twee aan elke kant te maken. Hierna moeten de staven aan de zijwanden worden bevestigd. Gezien het aantal aanwezige gaten, wordt het aanbevolen om de staven te bevestigen met behulp van 3 of 4 mm zelftappende schroeven. Controleer tijdens het bevestigen van de planken altijd de horizontale richting van hun bevestiging.

Als we ons richten op de ervaring van de productie door particuliere schommelstoelen van hout en multiplex, kunnen we een aantal ernstige fouten identificeren die na de montage zijn gemaakt. Onder hen zou ik vooral willen stilstaan ​​bij slechte afwerking of de afwezigheid ervan. Om alles correct te doen en de stoel de langst mogelijke levensduur te geven, is dit noodzakelijk voer de volgende acties uit:

 • gat boven de schroeven die behandeld moeten worden met stopverf;
 • bedek met een laag antisepticum;
 • Breng in twee of drie lagen waterdichte vernis aan.

Als je precies voldoet aan alle hierboven beschreven werken, kun je er zeker van zijn dat de schommelstoel, die je zelf hebt gemaakt, je meer dan een jaar kan plezieren.

Als je voor de eerste keer een schommelstoel gaat maken met je eigen handen, dan zal het nuttig voor je zijn lees de aanbevelingen ervaren vakmensen die dit werk al meer dan eens hebben uitgevoerd:

 • De kwaliteit van het materiaal wordt aanbevolen om hout van hoge kwaliteit te gebruiken. Hier bedoelen we naalden, eiken of lariks. Een dergelijke keuze is te wijten aan de aanwezigheid van kwaliteiten als hoge sterkte, ductiliteit en vochtbestendigheid. Ook kunnen meubels worden gemaakt van eurofaners. Dit materiaal kan ook een lange levensduur van het product bieden.
 • Het wordt aanbevolen dat u multiplexplaten kiest die een goede vervormbaarheid hebben voor het werk. Dit vereenvoudigt vervolgens de procedure voor het verwerken van het product.
 • Ongeacht de kwaliteit van het gebruikte hout, is het in ieder geval aan te bevelen om het productieproces van meubels af te maken door afwerking. Dit is een garantie dat het eindproduct lang meegaat.
 • Gebruik geen materialen zoals schuimrubber en textiel voor het richten van het product. Zo'n combinatie zal leiden tot een vroegtijdig verbod en verval van het materiaal, waardoor de stoel snel waardeloos wordt.
 • Het wordt aanbevolen om de stoelen onder een beschermde structuur te houden, bijvoorbeeld in een tuinhuisje. In het geval van neerslag, moet u het meubilair onmiddellijk in het huis verplaatsen om de negatieve invloed van vocht te voorkomen.

Een van de variëteiten van dit meubelstuk is houten kinderzitje. Het is gedaan volgens hetzelfde schema als hierboven beschreven, maar het is noodzakelijk om de dimensies voor de leeftijd van het kind te corrigeren. Dit geldt ook voor de helling van de rugleuning en handgrepen. Heel vaak worden kinderstoelen gemaakt in de vorm van een paard.

Van bijzonder belang is een schommelstoel voor op kantoor. De eigenaardigheid van de productie ligt in het feit dat leer wordt gebruikt voor facing, waardoor het product een respectabel en solide uiterlijk krijgt. Als je zo'n fauteuil bij de hand hebt, zal een persoon tijdens de werkdag de gelegenheid hebben om te ontspannen en te ontspannen.

Ondanks het feit dat de meubelproductie een vrij grote selectie aan meubels biedt, is een van de felbegeerde schommelstoelen een van de felbegeerde producten voor veel eigenaren van dachas. Nadat je erin bent gaan wonen, je kunt ontspannen en veroorloven om een ​​tijdje te vergeten over alledaagse zaken.

Bovendien is het niet nodig om veel geld uit te geven om een ​​schommelstoel te kopen om alle voordelen van een dergelijk meubel te ervaren. Je kunt het altijd zelf maken. Aangezien u de beschikbare materialen en hulpmiddelen hiervoor kunt gebruiken, kan elke persoon die minstens eenmaal een hamer en een zaag vasthoudt deze taak aan. Het netwerk heeft veel kant en klare schema's voor het vervaardigen van soortgelijke meubels, dus als u precies de technologie van het maken van een schommelstoel volgt, kunt u een elegant genoeg en betrouwbaar product maken dat u vele jaren van dienst kan zijn.

Hoe maak je een schommelstoel van een boom

Schommelstoel van rechts is een van de meest populaire elementen van meubels. Nog populairder belt ze in de aanwezigheid van een landhuis. Het kunnen verschillende modellen zijn, gemaakt van verschillende materialen. Maar meer de voorkeur wordt gegeven aan houten producten. Je kunt het kopen, maar je kunt het zelf maken. Hoe maak je een schommelstoel met je eigen handen en welke materialen de voorkeur geven, lees verder in het artikel.

Voor- en nadelen van houten constructies

Hout is het meest gebruikte materiaal voor de productie van meubels. Een houten schommelstoel is geen uitzondering, vanwege de vele voordelen:

 1. Ecologisch schoon materiaal, dat een aangename bosgeur afgeeft.
 2. Aanzienlijke sterkte.
 3. Lange levensduur.
 4. De mogelijkheid om ontwerpoplossingen te implementeren.
 5. Eenvoudig te verwerken, inclusief handleiding.
 6. Een brede selectie hout van elk merk en overal.
 7. Groot kleurenspectrum van het materiaal.

Kant en klare schommelstoel past goed in elk architectonisch ensemble van het gebouw. Het kan op elk moment op een handige plaats worden geïnstalleerd: op de open plek, bij het zwembad, bij de open haard, bij de grill, enz. Zwaaien in de stoel ontspant, creëert comfort voor het lichaam en komt het lichaam ten goede. Dit is een comfortabele en veilige schommel voor kinderen.

Schommelstoel in interieur

Naast tal van voordelen zijn er een aantal tekortkomingen, waarvan de belangrijkste kosten van een schommelstoel zijn. Bovendien wordt het ontwerp gekenmerkt door het verlies van zijn kwaliteiten en kenmerken, als het wordt beïnvloed door regen, mist of andere neerslag. Ongewenst zal de langdurige aanwezigheid van de klapstoel onder invloed van de zon zijn.

Voor de vervaardiging van schommelstoelen uit massief hout worden bij voorkeur naaldsoorten gekozen. Het kan dennen, sparren, elzen of lariksen zijn. Deze rotsen onderscheiden zich door een kleine massa en lage dichtheid. Zelfgemaakte structuren met een aanzienlijke massa zullen ongemakkelijk zijn om te bewegen. Hoge materiaaldichtheid zorgt voor problemen bij het werk.

Naaldboomsoorten hebben een structuur van lichtgrijze tint. Eenvoudig te verwerken. Een belangrijk nadeel van dergelijk hout is dat wanneer de vochtigheidsgraad toeneemt, deze groter wordt. Desondanks zijn naaldsoorten een budgetoptie, wijd verspreid in het handelsnetwerk en hebben een verwaarloosbare kost.

De stoel kan worden gemaakt van duurdere houtsoorten. Het kan eiken, essen of beuken zijn. Deze houtsoorten hebben bijna geen poriën, wat resulteert in een hoge sterkte. Afgewerkte constructies zijn betrouwbaar en duurzaam, maar hebben hoge kosten. Houtsoorten hebben een lichte of lichtgele kleur.

Gebogen schommelstoel gemaakt van eiken

Gebruik voor het maken van de stoel, die schommelt, hoogwaardige houten knuppels van de eerste klas. De vochtigheid van deze blanco's tot het begin van het werk mag niet meer dan 10% bedragen. Als dit cijfer hoger is, wordt hout niet aanbevolen. Het is beter om het te laten uitdrogen, omdat de structuur gemaakt van vochtig hout vervolgens zal opdrogen en vervormd. Het gevolg zal zijn onaantrekkelijke verschijning of volledige vernietiging zijn.

Voor het maken van een houten zwenkconstructie is het nodig om een ​​tekening van een fauteuil te tekenen. Het is beter om het op millimeterpapier te doen en alle elementen van het ontwerp met afmetingen te tekenen. Om een ​​eenvoudige schommelstoel te maken met je eigen handen gemaakt van hout, is het aan te raden om als basis een gewone stoel te nemen.

Foto van een schommelstoel gemaakt van hout

De eenvoud van het ontwerp is dat alle elementen in een rechte hoek worden bevestigd en dat het niet nodig is om extra onderdelen te zagen. De basis voor het gehele ontwerp is de grootte van de zitting en de hoogte van de poten. Onder deze afmetingen worden de verbindingselementen afgesneden. De volgende stap in de productie van de schommelstoel, volgens de tekening en de vereiste afmetingen, is het zagen van de houten delen.

De zitting van een vierkante vorm met een zijlengte van 53-56 cm kan worden gemaakt van multiplex of een enkel stuk hout. Zeteldikte moet 1,0-1,5 cm van de achterste en voorste been met de dwarsbalk wordt gebruikt 4.5h4.5 cm achterpoten zijn gesneden hoogte 105-110 cm, voor -... 55-60 cm dwarslatten, met een verbinding met de afmetingen voor de hele structuur lengte, hoogte en dikte 57x4x1.5 cm, respectievelijk.

Dit ontwerp en afmetingen zijn geen dogma's. Op basis van de voorkeuren kunnen de vorm en grootte van de onderdelen variëren.

Het maken van een fauteuil veronderstelt de aanwezigheid van een gereedschap. Om het werk uit te voeren hebt u nodig:

 • klein getande metaalzaag op hout of elektrische decoupeerzaag voor het snijden van werkstukken;
 • eenvoudig of elektrisch vlak voor het verwerken van constructiedelen;
 • slijp- of banderolleermachine voor het slijpen van onderdelen;
 • Handmatige freesmachine voor het groeven en bewerken van drijfstangen;
 • rechte hoek of loodlijn;
 • schroevendraaier;
 • een hamer;
 • meetlint en potlood;
 • klem of rubberen band;
 • Borstel of spatel voor het vullen van montagegaten.

Aangezien de elementen van de constructie niet aan de spijkers zullen worden bevestigd, zal de hamer nodig zijn om de onderdelen aan elkaar te passen.

Om de zitting en benen aan elkaar te bevestigen, kunt u twee opties gebruiken:

Bij het bevestigen van een spies aan de houten elementen van de schommelstoel, worden de markeringen aangebracht. Volgens haar zijn in de poten gesneden groeven, 2.0x1.5 cm groot, 2 cm diep Een vorm van verbindingsrails is voorbereid voor groeven. Voordat de onderdelen worden bevestigd, worden de groef en de uiteinden van de lamellen behandeld met bouwlijm.

In de tweede variant worden de bevestigingspunten behandeld met lijm en met elkaar verbonden. Voor de betrouwbaarheid wordt vaak epoxylijm gebruikt. De verbindingspunten worden versterkt door schroeven. De stoel is op de dwarsrails gemonteerd en ook met schroeven bevestigd.

In beide varianten worden een klem en pakkingen gebruikt voor de definitieve bevestiging van alle elementen van de schommelstoel uit hout. Het dempingsmateriaal wordt tussen de klem en de schudder geïnstalleerd. Na de installatie wordt de klem vastgedraaid en de klapstoel 24 uur gelaten om de lijm volledig te laten stollen. Bij afwezigheid van een klem, wordt de dekvloer uitgevoerd met behulp van een stijve rubberen band.

De productie en installatie van hardlopers kan op twee manieren worden gedaan.

De eerste methode is eenvoudig en snel. Het bestaat uit het volgende:

 1. Gebruik voor de vervaardiging van hardlopers een multiplexplaat van 1,5 cm dik.
 2. Volgens het multiplex-patroon worden twee stukken van dezelfde kromming uitgesneden, ongeveer 1 m lang.
 3. In de poten van de stoel zijn spleten gemaakt, 1,5 cm breed, onder de dikte van de multiplexrails. De diepte van de sleuven kan 7-10 cm zijn.
 4. De skids zijn gepolijst rond de rand en geïnstalleerd in de slots. Bij de installatie moet hetzelfde installatieniveau worden bereikt.
 5. Een doorgaand gat met een diameter van 2 cm wordt gemaakt op de plaatsen waar de lopers worden geplant.
 6. Het gat wordt behandeld met lijm en er wordt een houten spijker in gestoken.

De tweede methode is arbeidsintensiever. Als ski wordt een bar van hout gebruikt. Voor de uitrusting van schommelski's is het noodzakelijk:

 1. In een houten bar, sectie 4.5x4.5 cm en een lengte van ongeveer 1 meter, snijd de groeven.
 2. De uiteinden van de poten van de stoelen zijn behandeld om in de groeven van de geleiders te passen.
 3. Spanstaven moeten in kokend of heet water worden geplaatst totdat het hout soepel is.
 4. Buig de ski's met behulp van het gereedschap in een bepaalde radius en laat het in zo'n staat totdat het volledig droog is.
 5. Droog de skids op de poten, pre-groef met groeven.

Om de skids lang te kunnen gebruiken, moet hout met een hoge slijtvastheid worden gebruikt.

Een schommelstoel gemaakt van hout kan lastig zijn voor planten of opstaan. Dit is het resultaat van het verschil in gewicht van de structurele elementen die zich aan de voor- en achterkant bevinden. Om ongemak te voorkomen, moet je de zwaaiende structuur in balans brengen.

Als de structuur aanzienlijk naar voren is gekanteld, kunnen er kruisstrips op de geleiders achter de achterkant worden gemonteerd. Indien nodig kan het gewicht op de lamellen worden verhoogd door decoratieve elementen te installeren.

Bij het naar achteren kantelen moet hetzelfde contragewicht aan de voorkant van de schommelstoel worden aangebracht. Dit kan een extra legplank zijn. Als dit gewicht niet voldoende is, is het mogelijk om een ​​plank onder de plank uit te rusten voor een extra contragewicht.

De afgewerkte structuur zal op verschillende plaatsen bij verschillende temperaturen worden gebruikt. Werking in de winter en zomer, onder de zon en in de kou, thuis en op straat kan leiden tot een snelle veroudering van de boom en verschillende ziekten. Hiermee wordt de verwerking van het materiaal opgeslagen.

Voordat de structuur wordt samengesteld, kan de boom worden behandeld met beits. Vanwege de concentratie kan de schommelstoel elke schaduw aannemen.

De fauteuil is gelakt in 3 lagen

Om ziektes te voorkomen, moet de boom worden bedekt met een speciale schimmelwerende vloeistof, evenals een middel tegen houtinsecten en ongedierte.

Om hout te beschermen tegen nat worden, wordt aanbevolen om het te behandelen met een speciale waterafstotende vloeistof.

Uiteindelijk moet de hele structuur bedekt zijn met twee lagen vernis.

De gepresenteerde versie van het vervaardigen van de klapstoel is de eenvoudigste en snelste. Als je de regels en technologie van het werk volgt, kun je een stoel maken van elke complexiteit en ontwerp.

Een kant en klare stoel zal niet alleen dienen als een meubelstuk, maar ook als een afzonderlijk ontwerpelement, dat altijd ieders aandacht zal trekken.

Copyright 2016 - het toonaangevende portaal voor de bouw van krot

We maken een schommelstoel met onze eigen handen: modellen van hout en kunststof

De schommelstoel bij de meeste mensen veroorzaakt associaties met rust en ontspanning. De verbeelding tekent de veranda van het huisje, een warme plaid en een glas wijn. Is het mogelijk om dit meubel, een synoniem voor een afgemeten leven, met je eigen handen te maken? Na het lezen van dit artikel kan zelfs een beginnende meester deze taak gemakkelijk aan.

Alle schommelstoelen van ontwerp zijn verdeeld in twee hoofdtypen:

Elk van de soorten heeft een aantal functies, dus bekijk ze in meer detail.

Glider (met pendelmechanisme)

Dit soort meubels heeft een vaste basis en de schommel is door middel van een slingermechanisme. Het heeft een aantal voordelen ten opzichte van de klassieker, maar het belangrijkste pluspunt is stille werking. Daarom wordt het vaak door moeders gekocht voor babyvoedingen en reisziektes.

Dit type schommelstoel is bij iedereen bekend, maar niet iedereen weet wat een grote variëteit aan subtypen van dit meubelstuk is.

 1. Op eenvoudige skids met constante kromming (radius).

Het is echter de moeite waard om te weten dat dit niet de veiligste versie van het ontwerp is. Professionals op bestelling maken, in de regel is schommelen op hardlopers niet constant, maar variabele kromming, die worden berekend rekening houdend met de groei en het gewicht van gebruikers. Het zijn deze modellen die het minste risico van kantelen hebben.

Van welke materialen kun je een schommelstoel maken - tafel

 • mooie verschijning;
 • lange levensduur;
 • verlichten.
 • heel licht en mooi;
 • tijdens de productie worden alleen geweven en gelijmde verbindingen gebruikt.
 • hoge prijs;
 • nogal breekbaar materiaal.
 • relatief lage prijs;
 • de mogelijkheid om hun eigen handen te maken.
 • voor het maken van timmervaardigheden;
 • massief hout heeft een hoge prijs.
 • lage prijs;
 • verscheidenheid van ontwerp.

Schommelstoelen gemaakt van plastic, metaal, rotan, wilgen en massief hout - fotogalerij

In huis is het beter om producten van milieuvriendelijke materialen te gebruiken, niet te zwaar, om de vloerbedekking niet te bederven. Grootte is ook van belang als uw appartement niet te groot is. De meest geschikte optie - plastic producten en houten. Rieten meubels zijn ook geschikt, maar niet altijd passend in het stedelijke interieur.

Als u van plan bent om meubels onder de blote hemel te gebruiken, moet u rekening houden met een aantal punten: hoeveel het materiaal bestand is tegen vocht, de zon, het is gemakkelijk om het te wassen. Met een bepaalde voorbereiding kan het product van bijna elk materiaal worden gebruikt op straat - gesmede, plastic, houten modellen. Relevant in warme dagen van constructie met luifel van de zon.

Je kunt ook originele schommelstoelen maken van stoelen die al lang op het punt stonden gerepareerd te worden.

Fotogalerij: varianten van houten tuinstoelen

Het is geen gemakkelijke taak om dit meubel te maken, maar het ligt in de macht van zelfs degenen die nog nooit zoiets dergelijks hebben gedaan. Er zijn veel schema's, opties en fabricagemethoden. Beschouw de meest interessante en eenvoudige.

De eenvoudigste stoel van een gewone kinderstoel

De beste optie is om een ​​gewone houten stoel op het werk te gebruiken. Voor de productie zijn de volgende materialen en gereedschappen vereist:

 • stoel met rugleuning en armleuningen;
 • kwaliteit multiplex met een dikte van 15 mm;
 • vernis voor hout;
 • elektrische decoupeerzaag;
 • freesmachine;
 • slijpmachine;
 • pluggen.
 1. We snijden de radiale steunbalken uit het triplex met een elektrische decoupeerzaag.
 2. Vermaal ze met een machine of een vel op een rail.
 3. Van onderen op de poten van de stoel maken we de sneden en kiezen we de groeven onder de skids.
 4. We plaatsen de skids in de groeven van de poten van de stoel, fixeren deze met lijm en pluggen.
 5. We bedekken het oppervlak van de schommelstoel met vernis.

Video: een kinderstoel maken

Vanka-Vstanka: stapsgewijze instructies, foto's, tekeningen

Zo'n schommelstoel met je eigen handen van multiplex zal ook gemakkelijk te doen zijn, wetende de tekening. In het netwerk zijn er veel opties, we zullen er een brengen die het risico van kantelen ontneemt.

Materialen en hulpmiddelen voor de montage:

 • multiplexplaten met een afmeting van 1520x800 mm met een dikte van 15 mm (voor zijwanden, pilaren en steunen), 10 mm dik (voor rugleuning en stoelstroken);
 • elektrische decoupeerzaag;
 • lijm;
 • schroeven.

Stadia van het samenstellen van de stoel:

 1. We bereiden de tekening van het toekomstige product voor.

Video: eenvoudige schommelstoel van multiplex

Is het mogelijk om een ​​slingermechanisme voor een schuifstoel in huis te monteren?

De pendelconstructie verplaatst het bovenste deel van de stoel ten opzichte van zijn basis. Om het zelf te doen, heb je een gedetailleerd schema nodig. Dit is geen gemakkelijke taak. Maar het principe van het mechanisme is er altijd één. Voor het eenvoudigste ontwerp heb je nodig:

 • 4 staven van een lengte en twee - groter (de afmetingen zijn gekozen afhankelijk van het ontwerpschema);
 • 8 lagermoeren en ringen.
 1. Verzamel de spijlen en boor er één gat aan elk uiteinde voor de lagers in.

Schommelstoel gemaakt van kunststof (polypropyleen) buizen: schema en procedure

De stoel kan ook worden gemaakt van profielmetaal of eenvoudige waterpijpen. Voor werk heb je nodig:

 • buizen van kunststof met een diameter van 25 mm (voor zijwanden) en 20 mm (voor dwarselementen);
 • boor en apparatuur voor het lassen van pijpen;
 • fittingen met een doorsnede van 15 mm (ingebracht in buizen om de stabiliteit van de stoel te verbeteren);
 • hulpstukken voor hoekverbindingen (2 stuks voor 90 ° en 6 stuks voor 45 °);
 • buispluggen;
 • potlood, liniaal.
 1. Pijpen moeten in stukken worden gesneden volgens het schema:
  • van een pijp met een diameter van 25 mm, maak twee stukken van elk formaat - 50 mm, 400 mm, 510 mm, 620 mm, 180 mm, 220 mm, 2 m 20 cm (voor hardlopers moeten deze stukken afgerond zijn);
  • van een buis met een diameter van 20 mm om 18 stukken van gelijke lengte te maken voor de sporten (600 - 650 mm).

Om de stoel comfortabel te maken, moet een 50 mm dikke schuimrubberen matras op het frame worden bevestigd. Hiervoor hebt u een hoes met riemen nodig, die u gemakkelijk zelf kunt naaien (op een typmachine of zelfs handmatig).

De plastic buis kan worden afgerond met heet zand. Om dit te doen, wordt het zand in de oven verwarmd tot 95-130 ° C, aan het ene uiteinde wordt een plug geplaatst, de buis wordt gevuld met zand, de gewenste vorm wordt gemaakt en wacht op koeling.

Verlangen en elementaire vaardigheden om met het instrument te werken zijn alles wat nodig is om zelfstandig een comfortabele en mooie schommelstoel voor een huis of villa te bouwen. De beschreven instructies helpen om dit correct en snel te doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

2 + = 4