Een kamer in de stijl van een chique chic

Contents

Mijn selectie - de stijl van de shebbie-chic in het interieur (50 foto's)

Shebbie-chic stijl is ontstaan ​​in de jaren 80 van de vorige eeuw, de maker ervan.

Shebbie-chic stijl is ontstaan ​​in de jaren 80 van de vorige eeuw, de maker is de Engelse ontwerper Rachel Asheville.

De essentie van deze trend in design laat zijn naam horen, wat in vertaling betekent "Shabby shine." Rachel kocht oude meubels van verschillende stijlen (neoklassiek, barok, rococo) in antiekwinkels, winkels van onderhouden dingen en rommelmarkten, herstelde het, selecteerde speciale decor items en ... ontving orders van haar vrienden en kennissen om hetzelfde interieur te creëren. Na een tijdje nam de stijl van shebbi-chic een plaats in binnenhuisarchitectuur in, die wijdverspreid is geworden in Amerika en Europa.

Karakteristieke kenmerken van de stijl van de shebbie-chic in het interieur

Deze trend in design combineert verschillende stijlen: Provence, Rococo, Barok, Victoriaans, Retro. Bij het inrichten van het interieur worden de volgende principes in acht genomen:

- Lichtkleurenschema. Toepassen zacht, licht, pastel en "delicious9raquo; tinten in meubels en accessoires. De voorkeur gaat uit naar lichtblauw, zachtroze, vanille, beige, chocolade, rosé-lavendel, tinten van theeroos en ivoor. De tinten zijn heel romantisch, maar tegelijkertijd verloren ze hun oorspronkelijke helderheid onder invloed van de tijd;

- het effect van verouderde interieurartikelen;

- gebruik van bloemenpatroon in accessoires;

- een overvloed aan met de hand gemaakte objecten van decor;

- een combinatie van verschillende meubelstijlen.

Het meubilair moet eruitzien alsof het al tientallen jaren wordt gebruikt: met slijtplekken en krassen, ruwheid, op sommige plaatsen schoongeveegd, maar tegelijkertijd slim en stevig. Meestal zijn het barokke (rococo) witte meubels. Vaak onder leiding van toegepaste decoupage techniek (met toepassing van de gegevens in de vorm van rozen of angels) en krakelyurnye lak (voor kunstmatige creatie van scheuren). Goed aanvulling op het interieur van een rieten antieke ladekast, verschillende nachtkastjes en een schommelstoel. Om meubels praktischer in gebruik te maken, worden speciale gevallen van katoenpastelkleuren gebruikt.

De kamer versieren in de stijl van een cheby-chic

De wanden zijn vaak ruw geverfd of geplakt met pasteltinten (melkachtig, beige, vanille), en imiteert afbladderende verf. Om een ​​slaapkamer of een kinderkamer te versieren, kunt u een stoffen behang kiezen met een bloemmotief of een kleine kooi.

Het plafond zou monofonisch moeten zijn, maar niet kristalwit, en alsof het een grijsachtige tint kreeg onder invloed van de tijd. Je kunt het decoreren met pleisterwerk van klassieke stijl en een kristallen kroonluchter hangen met een bloemenornament.

Gebruik voor vloerontwerp twee opties: houten planken of een kunstmatig verouderde coating (designlaminaat).

Sinds stijl Shabby-chic is zeer fragiel, vrouwelijk, romantisch en zacht, een grote verscheidenheid van toebehoren die worden gebruikt in het interieur: de spiegel in brons frames, vervaagde schilderijen, vazen ​​van verschillende vormen, met de hand beschilderde dozen, gerechten voor fruit, dozen van biscuit, oude telefoons , bloemsamenstellingen. Het belangrijkste is om het niet te overdrijven en niet om je woning in een antiekwinkel te veranderen.

Stijl chebbi-chic zal niet iedereen aanspreken, omdat oude dingen systematische en goede zorg vereisen. In de regel is hij van nature creatief en artistiek gekozen, en streeft hij naar een gezellig interieur zonder grote investeringen.

Shebbi-chic in het interieur: een beschrijving van de stijl, de keuze van kleuren, afwerkingen, meubels en decor

Het gebruik van de stijl van shebbi-chic in het interieur geeft het huis een gezellige en romantische sfeer. Het interieur lijkt op een poppenhuis en heeft veel gemeen met de stijl van de Provence. In het ontwerp wordt met name het gebruik van antiek meubilair en antiek gewaardeerd. Gezien het feit dat dergelijke dingen bijna niet in winkels worden verkocht, maar worden overgedragen van vorige generaties, behoudt elk zijn geschiedenis.

Shebbi-chic ontstond eind jaren tachtig, toen een Engelse ontwerper een idee had om oude dingen een nieuw leven te geven. Dingen uit rommelmarkten werden hersteld, terwijl een spoor van de oudheid achterbleef.

 • Kenmerkend voor shebi-chic is natuurlijk verloop en het verouderende effect in het interieur;
 • Het kleurenpalet is gevuld met lichte pasteltinten: blauw, perzik, roze, crème en wit;
 • Stijl en vormen van meubilair doen er niet toe, de belangrijkste voorwaarde - het zou de sporen van de geschiedenis moeten dragen;
 • In het interieur van de cheby worden vaak chique bloemenpatronen gebruikt;
 • Shebbi-chic accepteert geen strikte geometrische vormen in de tekeningen;
 • In het interieur is het gebruik van vintage en antiek meubilair welkom;
 • In de winkels zijn er zelden gepresenteerde meubelmodellen die overeenkomen met de richting van de shebbi-chic, vaak wordt de decoratie handmatig gedaan;
 • In het interieur van de cheby-chic wordt veel stof en decoratieve elementen gebruikt.

Op de foto is er een ladekast en een tafel met een verouderingseffect.

Het interieur van de shebbie-chic is gevuld met details met een vleugje vintage, terwijl het er niet vulgair en smaakloos uitziet. Het kleurenschema bevat een zacht en rustig palet. De kleur van een stoffige roos, hemelsblauw en kalm groen kan tegelijkertijd het interieur van een kamer weergalmen. Shebbi-chic accepteert geen schreeuwende en donkere kleuren.

De slaapkamer

Ideale plek voor interieurdecoratie in de stijl van de shebbie-chic. Romantische, zachte en gezellige slaapkamer geeft alleen positieve emoties. Met lichte decoratie kunt u de stijl gebruiken om de slaapkamer van elke grootte te versieren. In een kleine ruimte kan een overvloed aan decoratieve details worden vervangen door behang met bloemmotieven of aandacht voor meubels.

In een ruime kamer kan de shebi-chic ten volle worden gebruikt. Verschillende vazen ​​met bloemen, beeldjes van engelen, nachtkastjes, kant en tule op de ramen zullen harmonieus samenvloeien.

Bloemen in het interieur - een van de onderscheidende kenmerken van de stijl. Op de foto in de slaapkamer zijn ze aanwezig in een vaas op het nachtkastje, in een lijst, in een afbeelding op de muur en in bedtextiel.

Het interieur van de woonkamer kan worden gevuld met gestileerde meubels. De bank en fauteuils bedekt met een stoffen hoes kunnen monofonisch zijn of met het beeld van kleine bloemen. Een andere optie voor het versieren van meubels is de aanwezigheid van merkbare slijtage, vooral effectief deze methode lijkt op een witte achtergrond.

De oude houten vloer wordt gedecoreerd met een eenvoudige mat met onbehandelde randen. Accessoires spelen een belangrijke rol in het interieurontwerp van de shebbi-chic, ze kunnen aanwezig zijn in de vorm van beeldjes, vazen, schilderijen of wanddecoraties.

Stijl cheby-chic in het interieur van de keuken wordt geassocieerd met een rustiek, gezellig huisje. De ideale optie is een keukenset van hout. Kleurprestaties hoeven niet wit te zijn, het is toegestaan ​​om elke stijl te gebruiken die past bij de stijl.

Accessoires en gerechten gemaakt van keramiek of porselein kunnen decoratieve schrammen en kleurenafbeeldingen hebben, en kanten tafelkleden en stoelkussens maken het plaatje compleet.

Een zacht interieur is meer geschikt voor het versieren van een kinderkamer voor een meisje. Bloemen, zacht palet, een combinatie van stoffen in verschillende kleuren en structuren lijken op een poppenhuis of een kamer van een prinses. Poppen en speelgoed zullen samensmelten met de algemene stijl en er als één uitzien.

Op de foto is er een zacht interieur van de kinderkamer met een kaptafel voor de prinses.

Badkamer cheby-chic, herinnert aan de sfeer van de romantische Provence. Bad op elegante poten, een gootsteen met gladde vormen en gesmede rekken onder handdoeken zullen een uniforme stijl ondersteunen. Het gebruik van houten voorwerpen in de badkamer is onpraktisch vanwege de reactie op de natte omgeving, de beste optie is zadekorirovannye metalen voorwerpen.

Het belangrijkste aandachtspunt in de gang kan een kledingkast voor bovenkleding zijn, een goede optie is een grote vintage kledingkast met sierlijke patronen. De muren zullen worden versierd met verschillende kleine schilderijen. Voor vloerafwerking is het praktischer om een ​​tegel of laminaat met imitatie onder een boom te gebruiken.

Stijl kwam naar ons uit de tijd dat meestal gebruikte natuurlijke materialen. Daarom is het gebruik van hout of steen bij de afwerking welkom.

Het klassieke ontwerp van de wanden van de shebbi-chic wordt beschouwd als onvolkomen verven in lichte kleuren of ongelijkmatig schuren. Harmonisch kijken behang met een afbeelding van bloemen, meestal pioenen of theeroosjes.

Een andere optie is houten planken, die ook een verouderd effect krijgen, of gewoon in een lichte tint worden geverfd. Ook zijn de muren vaak versierd met stucwerk.

Op de rechterfoto is de accentmuur in de slaapkamer versierd met verouderde borden.

Gebruik voor het afwerken van de vloer een natuurlijke boom of zijn imitatie, bijvoorbeeld parket of laminaat. Het ziet er ook harmonieuze monophonic tegel of tegel met een licht patroon. In de woonkamer, slaapkamer en kinderverdieping kan een geweven mat of een klein vintage tapijt worden afgedekt.

Het plafond in de stijl van de shebi-chic kan worden geverfd in een monofone lichte kleur of aangevuld met plafondbalken. Een mooie interieuroplossing is de decoratie van het plafond met planken of stucwerk.

De belangrijkste voorwaarde voor het inrichten van meubels in het meubilair is het pure chique effect van veroudering, het ontwerp gaat op de achtergrond.

 • Een moderne kledingkast of ladekast kan een echt kunstwerk worden als het met de craquelure-methode is geverfd en aangevuld met florale patronen of een eenvoudige garderobe van delicate kleur om te versieren met pleisterwerk.
 • Voor de eetkamer is een geschikt dressoir met glazen deuren, gevuld met een dienst.
 • De bank is bedekt met een stoffen bekleding van een lichte tint en wordt aangevuld met kleine kussens. Een andere optie is een bank met een houten voet en een bekleding met bloemenpatronen.
 • Een goede optie voor de woonkamer zal een combinatie zijn van een eenkleurige bank en een paar fauteuils van een andere kleur, de samenstelling van een kussen of sprei combineren.
 • In de slaapkamer ziet een smeedijzeren bed, geverfd in wit of licht turquoise met metalen openingen, er bijzonder elegant uit. Het voordeel van deze keuze is ruimtebesparend, het frame ziet er indrukwekkend uit en is niet omvangrijk.
 • De keuze voor hout blijft ongewijzigd, het vult het interieur met warmte.

Op de foto rechts zijn het bed en de nachtkastjes versierd met gipslijsten.

Textielproducten in het interieur van de shebbie-chic spelen geen geringe rol. Ze zijn aanwezig in de inrichting, meubels en raamdecoratie.

 • Snijgordijnen kunnen klassiek in de vloer of ongebruikelijk zijn, bijvoorbeeld met lambrequins;
 • Het kleuren van stoffen in het interieur of monofoon met decoratieve elementen, of met bloemmotieven;
 • Een zelfgemaakte mat past in de stijl;
 • Oude vintage tapijten met gewreven delen zien er harmonieus uit in de woonkamer en slaapkamer, en een kleine mat in de keuken;
 • Lace-covers zijn geschikt voor slaapkamerdecoratie;
 • Een verscheidenheid aan kussens in verschillende kleuren en maten sieren de bank, fauteuil en bed.

Voor de shebbi-chic komt het gebruik van decorobjecten vaker voor. Verschillende ideeën voor decoratie met je eigen handen maken dingen exclusief en uniek.

 • Lacy-frames voor foto's, schilderijen en spiegels;
 • Vazen en sierflessen, versierd met een techniekdecoupage;
 • Schilderijen geschilderd in olie;
 • Koffertjes, beeldjes van engelen en vazen ​​met bloemen;
 • Een ronde klok kan ook een antiek uiterlijk krijgen;
 • Massieve houten kandelaars;
 • Het raamwerk voor fotografie kan worden gemaakt van een plafondplint;
 • Bloemen in potten van klei;
 • Kist, versierd met een craquelure-techniek.

Op de foto is de inrichting in de stijl van de shebbie-chic met de patronen van rozen.

Op de foto rechts is een ladekast, versierd met een decoupeertechniek.

Kroonluchters met een lampenkap zijn geschikt voor het interieurontwerp van de shebbi-chic, in de ruime hallen kan de kroonluchter de vorm hebben van een kandelaar. Bedlampjes versieren een pony of een lampenkap gemaakt van lichte stof. Voor de woonkamer en kinderen kunnen lampen met een hoge vloer worden gebruikt, lees- en rustruimtes worden vergezeld door wandlampen met matglas of in de vorm van een kandelaar.

Reparatie in de stijl van shebbi-chic is een ongewone en interessante oplossing voor het creëren van een luchtig en speels interieur. Ondanks de overvloed aan decoratieve elementen die worden gebruikt in het ontwerp van het appartement, ziet de ruimte er niet overbelast uit, elk detail is een aanvulling op elkaar.

Registratie biedt mogelijkheden voor het onthullen van verborgen talenten, de meeste details worden met de hand gemaakt en het is moeilijk om ze in de winkel te vinden. Hieronder staan ​​foto's van voorbeelden van design in de stijl van de shebbie-chic.

Heb je een typfout gevonden? Selecteer het fragment en verzend het door op Ctrl + Enter te drukken.

Ruimte voor het meisje: 35 ideeën in de stijl van de cheby chic

De nadruk in het artikel ligt op een uitstekende selectie van foto's van de slaapkamers in de stijl van de cheby chic voor zowel jonge meisjes als volwassen meisjes.

Een kamer voor een meisje in de stijl van een chique chic

Een knusse kamer voor een meisje veronderstelt de aanwezigheid van pastelkleuren, veel bloemen en natuurlijk comfortabele meubels.

Creëer een interieur voor een tienermeisje, probeer te luisteren naar haar verlangens, en nog beter, betrek haar bij het verbazingwekkende proces van het creëren van een kamer in de stijl van shebbie chic.

Style shabby chic gaat uit van de aanwezigheid in het interieur van een ander decor dat ze zelf hebben gemaakt.

Verschillende technieken van hand-meid, waaronder decoupage, macrame, kirigami, vilten, kralen en nog veel meer.

In de kamer voor een meisje kun je alle technieken tegelijkertijd gebruiken, of jezelf beperken tot slechts één, om de gewenste accenten toe te passen in het ontwerp van de kamer.

35 actuele ideeën over de kamer voor een meisje in de stijl van cheby chic zullen u helpen met uw dochter om te beslissen hoe de privéruimte van het meisje zal worden ontworpen en wat ze met uw eigen handen moeten doen tegen minimale kosten.

Foto's: 35 ideeën voor het versieren van een kamer voor een meisje

Shebbie chic voor een modern meisje

Jonge fashionista's, wier stemming elke dag letterlijk verandert, zullen het afneembare decor waarderen, waarin je de vormen of kleuren echt kunt veranderen.

De originele kamer voor een kleine prinses

Een uitstekende oplossing voor een groeiend meisje zijn de muurstickers die een humeur creëren in de kinderkamer.

Geborduurde kussenslopen op kussens, kanten of patchwork patchwork zijn gewoonweg ideaal voor een vlekkeloos, elegant, elegant interieur.

Het is vooral belangrijk voor de dochter om actief deel te nemen: zij heeft zelf textiel geborduurd of de deken van een deken afgeslagen.

Een kind, waarin zowel het kleine meisje als de jongedame zich even op hun gemak voelen, moet vol zitten met lichte tinten en florale ornamenten.

Kleurenpalet voor de kamer cheby chic

De beste optie - het gebruik van pasteltinten, die elkaar echoën (beige, lichtroze, salade, blauw).

Ook fel genoeg tinten (karmozijnrood, smaragd, turkoois) kijken, maar noodzakelijkerwijs in combinatie met witte kleur.

De contrasterende banden zijn, hoewel ze de tonaliteit waarnemen, ook behoorlijk effectief.

De combinatie van verschillende tinten is niet erg moeilijk, als u de basiscannons voor kleurreproductie gebruikt.

Een heldere, vrolijke, enigszins ondeugende en expressieve kamer voor een meisje, als het violette, roze, crimson tinten bevat.

Kamer in Scandinavische stijl voor een meisje

Het zijn noodzakelijk koude tinten in een harmonieuze mix met wit.

Ben je op zoek naar een Boheemse chic in een jonge schoonheidskamer, gebruik dan heldere, sappige combinaties, geometrische ornamenten en rieten meubels.

Symbiose van Scandinavische en moderne stijlen

Hier zijn de vlekken van warme tinten in het basisontwerp met wit geschikt

In dit geval kan het meisje eenvoudigweg haar kamer aanpassen in de vorm van geschilderde schilderijen of gedrukte posters.

Het gebruik van de originele achtergrond voegt zelfs het meest gewone kamerkarakter en de juiste sfeer toe.

In de kamer voor het meisje moeten niet meer dan 3-4 verschillende tekeningen op de muren worden gecombineerd.

Tapestry is een niet-triviale oplossing

Geometrische figuren op behang

Vintage monogrammen, krullen, verschillende patronen

Tekeningen aan de muur

Meubilair voor een meisjeskind moet comfortabel, gezellig en altijd mooi zijn!

Nog enkele inspirerende foto's voor onze lezers en hun jonge dochters.

Mooie hangende bloemen gemaakt door eigen handen

Retro decor op moderne meubels

Schilderij van enkele elementen (meubels, tafellamp, kroonluchter, kroonlijst) in een heldere, sappige, kleurende kleur.

Het warmteopwekkende licht dat zich in het gebied van de slaapplaats bevindt.

Het gebruik van handjonkers bij het versieren van een meisjeskamer

Origineel plafond in de stijl van cheby chic

Ongebruikelijke, zachte, romantische tekeningen op de muren

Kinderkamer cheby chic

Slaapkamerinrichting in pastelkleuren

Als je een kleine kamer moet versieren, probeer dan neutrale en klassieke kleuren. Bijvoorbeeld, zoals wit, lichtroze, paars en beige.

Bloemenwanden, gordijnen en kussens in de slaapkamer voor een meisje

De combinatie van neutrale tinten van muren en gordijnen met bloemmotieven, evenals kussens in pastelkleuren en soortgelijke bedden, geeft een vrolijke sfeer in de kamer zonder te overladen.

Shabby chique stijl voor twee kinderen

Gezellige en functionele slaapkamer in de stijl van een shebbie chic voor een meisje

Slaapkamer met twee niveaus voor een meisje in de stijl van een chique chic

Zoals u kunt zien, hoeft u geen dure bouwwinkels te bezoeken of nieuwe meubels te kopen om een ​​niet-triviaal ontwerp te maken.

Het is genoeg om een ​​beetje creativiteit en een beetje fantasie te gebruiken.

Wil je het originele ontwerp van de chique chic?

Ga naar de garageverkoop, vlooienmarkt, vlooienmarkt - en u zult verrast zijn hoeveel dingen voor klein geld kunnen worden gekocht.

Een goede oplossing voor het ontwerp van een slaapruimte voor een meisje in de stijl van een brutale chic is om advies in te winnen en misschien ook professionals te helpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

2 + 4 =