Plafondsteun

Plafondbeugel voor tv - moderne bevestiging

Onlangs hebben modieus design in het interieur en nieuwe trends in verschillende architecturale richtingen de gebruikelijke kijk op de stilering van moderne gebouwen veranderd. De bestaande stereotypen, beperkt tot de installatie van huishoudelijke apparaten, op de standaard vloerkast behoren tot het verleden. Dankzij nieuwe technologische ontwikkelingen wordt de beugel, het plafond voor de tv, steeds populairder.

Ik wil benadrukken dat het leven van de moderne mens is onmogelijk zonder alle gebruikelijke communicatie als een tv-object. En in termen van het veranderen van houding ten opzichte van moderne design van het interieur ruimte, het concept van de TV-standaard werd ook sterk veranderd als gevolg van een technologische doorbraak in de productie van moderne huishoudelijke apparaten. Maar zelfs de vertrouwde beeldbuis passen in de algehele styling van het interieur ruimte, dankzij een bevestigingspunt met een beugel aan het plafond.

De reikwijdte van beugels voor plafondmontage voor tv's

De belangrijkste focus van de lay-out van de locatie van objecten in elke kamer is het rationeel gebruik van nuttige ruimte. In deze situatie kan het gebruik van de tv-steun aan het plafond extra ruimte vrijmaken zonder afbreuk te doen aan het comfort.

Plafondbevestiging voor tv maakt het gebruik van schermen als informatieborden in openbare instellingen mogelijk, zoals: luchthaven, treinstation of bank.

Tv-monitor, van hoge kwaliteit aan het plafond bevestigd, vond brede populariteit als een interactief reclamebord in grote winkelcentra en hypermarkten.

Samengevat, zou ik willen benadrukken dat het gebruik van een plafond beugel noodzaak als residentiële appartementen, waar het gebruik van de laatste maakt het mogelijk om de bruikbare oppervlakte efficiënt te verdelen, zonder dat de functionaliteit van de apparaten, evenals commerciële gebouwen, waar het gebruik van armaturen voor plafondmontage gedicteerd door de veiligheidsvoorschriften in verband met beschermingsmiddelen van onbedoelde schade.

Welke tv-toestellen kunnen worden bevestigd met behulp van plafondbeugels?

Tot op heden, voor het televisiebeeld gebruikt drie fundamentele soorten apparaten: televisietoestellen met CRT, LCD-monitoren, ultra-platte LED- en plasmaschermen. Wanneer deze plafondhouderset gemaakt in overeenstemming met de technische en structurele eisen van elk individu toestel.

De modellen van tv-toestellen met een kinescoop zijn het zwaarste en vereisen een bijzonder sterke bevestiging in vergelijking met vergelijkbare platte schermen. Het ontwerp van plafondbeugels voor tv-toestellen met een kinescoop bestaat uit de volgende specifieke elementen:

 • Frame van metaal met een verhoogde sterkte, waarvan de afmetingen de afmeting van de tv overschrijden;
 • een metalen platform waarop de tv direct zal worden geïnstalleerd (het ontwerp hiervan veronderstelt niet dat de tv aan de muur of aan het plafond moet worden bevestigd);
 • scharniermechanisme, dat het mogelijk maakt om de hellingshoek van de televisie-ontvanger aan te passen.

Zelfs als je bedenkt dat moderne schermen veel lichter zijn dan kinescope-tegenhangers, hebben ze nog steeds een aanzienlijk gewicht. Om deze reden is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de plafondbeugel voldoet aan de technische vereisten van het elektronische apparaat voordat het systeem voor het ophangen van de tv wordt besteld.

Om een ​​kwaliteit plafondmontage voor het scherm te selecteren, moet u rekening houden met bepaalde parameters:

 1. De diagonaal van het scherm.
 2. Gewicht van het apparaat.
 3. Schermbevestigingssysteem.

Alleen als u alle parameters van het elektronische apparaat kent, kunt u feilloos de beugel kiezen. Als de parameters van het tv-scherm om de een of andere reden onbekend zijn, kunt u de beugel voor de tv aan het plafond selecteren met een universeel ontwerp.

Kenmerken van montageplafondbeugels

Bij het installeren van een plafondbeugel voor tv, is het meest voorkomende probleem de materialen die worden gebruikt in de ondersteunende structuur. Als de drager is gemaakt van beton, hout of ander sterk materiaal, zullen er geen problemen zijn met de montage van de plafondbeugel.

Echter, de laatste tijd, wanneer de bekleding wordt gebruikt gipsplaten, waarbij ondanks de vele positieve eigenschappen - eenvoudige installatie, de mogelijkheid om de bedrading te verbergen, de relatieve goedkoopte van het materiaal etc .. hebben een groot nadeel - een kleine maximale belasting. Daarom, wanneer de beugel op gipsplaten gebruik van speciale dienblad gelijkmatige lastverdeling over een groter oppervlak.

Plafondbeugels zijn het meest populaire armatuur voor LCD-schermen

Een van de meest gebruikelijke manieren om informatie over te brengen naar een persoon is een lcd-tv aan het plafond. In grote winkels, ziekenhuizen en sportfaciliteiten, waar de hoogte van het plafond het gebruik van een plafondbeugel voor de tv toestaat, is deze optie het handigst. Vanwege het lage gewicht van de lcd-tv's, maakt de installatie het mogelijk om de informatie die op het scherm wordt weergegeven volledig over te brengen aan potentiële kijkers.

Daarnaast is een plafondsteun voor LCD TV heeft vele voordelen: tot een minimum beperkt de kans op application engineering mechanische storingen, bezoekers struikelen via de kabel, op de plek waar we moesten een stoeprand onder een smart card te installeren, kunt u een ander niet minder belangrijk apparatuur te zetten. Daarom is de installatie van een plafond-tv een originele en functionele ontwerpoplossing voor alle soorten gebouwen.

Plafondbeugel voor tv: soorten, installatie

Bij het kiezen van een tv let de koper op de kenmerken van zijn imago, functionaliteit en bouwkwaliteit, wat helemaal waar is. Niet zo vaak wordt rekening gehouden met de mogelijkheid om apparatuur onder specifieke omstandigheden te installeren. De basisconfiguratie bederft gewoonlijk niet de breedte van de installatieconfiguraties, wat in de toekomst problemen kan veroorzaken tijdens de installatie. Een uitgang van de situatie kan een plafondsteun voor de tv zijn, die de mogelijkheid biedt om de meest voordelige locatie van het scherm te bereiken. Dergelijke apparatuur is alleen geschikt voor modellen met een kleine diagonaal, met verschillende bevestigingsfactoren.

Hoofdkenmerken van haakjes

Technische indicatoren van dergelijke apparaten bepalen direct de mogelijkheid van hun combinatie met een bepaald model - in de regel is dit een techniek met vloeibare kristallen en een LED-matrix. Het is bijvoorbeeld belangrijk om rekening te houden met de belasting die een plafondbeugel voor de tv in gebruik kan weerstaan. De standaard is de massa van 60 kg, maar er zijn ook afwijkingen van deze waarde. Voor mini-schermen heeft het dus geen zin om krachtige en zware ontwerpen met scharnieren te ontwikkelen. Apparaten voor een 19-inch scherm kunnen bijvoorbeeld ongeveer 50 kg weerstaan.

De parameters van het apparaat hebben ook hun eigen waarden. Het montageplatform kan een formaat van 20x20 cm hebben, voldoende om het al 32-inch tv-model te repareren. In het beginniveau heeft de maat van de beugel met de afmetingen van 5x2 cm een ​​lager draagvermogen, daarom worden dergelijke accessoires aanbevolen voor kleine schermen.

De belangrijkste classificatie van plafondbevestigingseenheden zorgt voor scheiding in roterende en vaste, dat wil zeggen stationaire modellen. De meest functionele constructies zijn het eerste type, omdat ze de gebruiker in staat stellen het scherm in verschillende richtingen te richten, zonder de positie van het montagepunt te veranderen. In standaardversies heeft de schuine steun een eentraps scharniersysteem, waardoor de positie van de tv kan worden gewijzigd. Bij complexere ontwerpen worden meerdere knieën met draaimechanismen verondersteld. Dergelijke ontwerpen zijn vatbaar voor het aanpassen van zowel de horizontale hoek als de verticaal. Maar het is belangrijk om er rekening mee te houden dat de betrouwbaarheid van dergelijke bevestigingsmiddelen veel minder is dan die van niet-roterende analogen, waarin er geen scharniermechanismen zijn.

Er kan niet worden gezegd dat stationaire installaties de positie van de tv helemaal niet kunnen aanpassen, maar ze zijn aanzienlijk beperkt. Als de rotatiemodellen zijn ontworpen om de positie tijdens het gebruik te wijzigen, biedt de plafondmontage voor een tv van het vaste type alleen de mogelijkheid om de basispositie van het scherm aan te passen. Dergelijke systemen zijn voordelig omdat ze goedkoper en gemakkelijker te onderhouden zijn.

Functionaliteit en uitgebreide uitrusting van de nieuwste modellen van de televisie bevestigingsmiddelen elimineert de noodzaak voor opname in het systeem van accessoires, maar ook kan een nieuwe optie in sommige gevallen nodig zijn. Met name de plafondhouder de televisietoestellen in de basis bevat zelden elementen voor verborgen bedradingskabel van maskeren techniek en flenzen van de structuurelementen. Ook indien de geplande installatie in een kamer met hoge wanden of op grote afstand van de toeschouwersruimte, zal niet overbodig voor de extensie. Dit zijn accessoires die de set functionele segmenten van het slot uitbreiden.

Monitoren met een type plafondmontage worden, naast de aansluiting van de hoofdkabel, aangevuld met afzonderlijke spelers. Voor een gemakkelijke indeling van een dergelijke combinatie is het mogelijk om een ​​plafondmontage voor de tv te krijgen, inclusief speciale planken en cassette-blokken voor videocomponenten.

Voors en tegens van de plafondbeugels

Als je dergelijke ontwerpen vergelijkt met muur en klassieke desktop-analogen, dan zijn er veel gebreken. Allereerst is de locatie aan het plafond ongemakkelijk vanuit het oogpunt van kijken. Fabrikanten van multimedia-apparatuur raden nog steeds aan schermen op ooghoogte te plaatsen. De situatie kan echter een multifunctionele beugel voor de tv besparen, waarvan het draaimechanisme het kijkniveau optimaal zal aanpassen. Ook onder de minnen merken velen de problemen op bij installatie- en bijstellingsactiviteiten. Maar er zijn voordelen aan een dergelijke beslissing. In termen van ruimtebesparing is dit bijvoorbeeld de meest voordelige optie - alle communicatie-elementen en het onderdeel van de drager storen zich niet tijdens het gebruik en verbergen zich ook gemakkelijk voor de ogen.

Montage-activiteiten omvatten twee fasen. Eerst moet u de compatibiliteit van de tv met de parameters van het montagegebied beoordelen. Gewoonlijk gebruiken zowel de monitors als de haakjes de Vesa-standaard, maar er zijn andere systemen - het belangrijkste is dat de fixatie in de algemene configuratie moet worden uitgevoerd. Vervolgens kunt u doorgaan met de directe installatie van de structuur naar het plafond. Als het oppervlak wordt gerepresenteerd door traditioneel beton, zijn er geen problemen - de installatie wordt gerealiseerd met behulp van een perforator en een set hardware in de set. Het is veel moeilijker om de plafondbeugel voor de tv te monteren op een hangende structuur op basis van gipsplaat. Breekbare panelen kunnen niet worden gebruikt voor taken van het carrierplatform. Als krachtframe moeten metalen profielen worden gebruikt, die betrokken zijn bij de installatie van het veersysteem.

Indien nodig kunt u in het frame en verschillende aanvullende elementen opnemen die de betrouwbaarheid van de structuur verhogen. Als alternatief bevelen experts het gebruik van verdeelplaten aan. Dit is op de een of andere manier een adapter, waarmee gelijkmatige belasting over het oppervlak kan worden verdeeld, als u van plan bent het plafondoppervlak te verzwaren.

Hoe het beste model kiezen?

Om de geringe omvang vast te stellen en lichtgewicht schermen zou fijn stationair model, heeft waarvan de waarde niet meer dan 3 duizend. Rub. Quality Systems van dit type zijn te vinden in de lijnen van de vele fabrikanten van dergelijke producten. Indien de installatie voorzien in een probleem vanuit het oogpunt gezien zou de plaats worden geleid door de zwenkarm plafond, waarvan de prijs varieert van 5-8000. Ik moet zeggen dat met de uitbreiding van de verhogingen materiaal en de kosten van de inrichting, zodat het noodzakelijk aanvankelijk de noodzaak berekenen omvatten één manier of een andere optie in het systeem. Het verhogen van de functionaliteit, is natuurlijk gunstig voor de prestaties mogelijkheden van het systeem, maar het kan een negatieve invloed hebben op de ergonomie hebben, want er is risico van overbelasting van de beschikbare ruimte in de kamer.

Het nut van het gebruik van speciale beugels voor moderne televisieapparatuur wordt bepaald door de wens van de consument om ruimte te besparen in het pand. Een voorbeeld is gebruikelijk wanneer een klein LCD-scherm wordt gebruikt in de keuken op de achtergrond. Om een ​​dergelijk idee te implementeren, past u gewoon de beugel voor de tv toe, waarvan het draaimechanisme een handige kijkhoek biedt. En de plafondmodellen in dit installatieschema lijken het meest voordelig. Ze storen praktisch niet in de functionele ruimte van de huisvrouw, in tegenstelling tot dezelfde desktopmodellen. Aan de andere kant kunnen er problemen zijn met het corrigeren van de positie van de schermset op de hoogte. Met dergelijke nuances moet ook rekening worden gehouden bij het kiezen van de beugel zelf en de installatiemethode.

Hoe installeer ik de TV-beugel aan het plafond?

Plafondsteun KSL

Trends in interieurontwerp veranderen voortdurend. En in plaats van gevestigde stereotypen, komen innovaties die ons 20 jaar geleden gek hadden geleken bij ons. Dit geldt voor huishoudelijke apparaten, of beter gezegd, de locatie. Als de tv bijvoorbeeld alleen op het nachtkastje stond, wordt deze vandaag ondersteund door een plafondbeugel.

Omdat de tv de meest populaire informatiebron is, proberen ze een plaats toe te wijzen die het gemakkelijkst te bekijken is. Maar in kleine appartementen is het moeilijk om te doen, vooral als je rekening houdt met nieuwe benaderingen van interieurontwerp. Dus begonnen ze plafondbeugels te produceren als alternatief voor nachtkastjes, muren en kluisjes.

Eerst en vooral werd de plafondbeugel gebruikt in openbare gebouwen - op treinstations, luchthavens, winkels en hotelhallen. Aanvankelijk werden ze gebruikt voor het maken van informatieborden, maar na verloop van tijd migreerden deze apparaten naar ons dagelijks leven.

Dus plafondsteunen voor tv verschenen in huizen en appartementen.

Alle moderne apparaten die het beeld reproduceren zijn onderverdeeld in drie typen:

 • Televisies met conventionele kinescoop.
 • Vloeibare kristalmodellen, plasma en LED. Ze hebben allemaal een vlak paneel.
 • Computer monitoren.

Daarom heeft de plafondbeugel verschillende technische kenmerken van de montage. Er zijn geen andere afdelingen. De enige nuance in termen van betrouwbaarheid van dit of dat model betreft televisietoestellen met kinescopen. Ze hebben grote algemene afmetingen, een massieve vorm en, dienovereenkomstig, een groot gewicht. Daarom zijn de vereisten voor de haakjes van deze wijziging serieuzer en strenger.

Het ontwerp van de plafondbeugel omvat:

 • Metalen frame waarvan de afmetingen de afmetingen van het tv-apparaat zelf overschrijden.
 • Het metalen platform waarop de tv is geïnstalleerd.
 • Systeem om de helling op en neer en van links naar rechts aan te passen.

De meeste moderne tv's hebben een laag gewicht, dus ze zijn licht genoeg. Maar toch - het kiezen van een plafondbeugel voor tv, het is noodzakelijk om de betrouwbaarheid ervan te meten met het gewicht van de tv. Dit is een heel belangrijk punt.

Waarop moet ik letten?

 1. Op de diagonaal van de tv.
 2. Het gewicht van het paneel.
 3. Op de berg volgens de norm.

Als je al deze parameters van een televisie-apparaat kent, zal het maken van een keuze niet moeilijk zijn. Trouwens, op de markt was er een universele plafondbeugel, geschikt voor elk merk en model tv's. En dit vergemakkelijkt de keuze enorm. Toegegeven, de prijs van zo'n apparaat is hoger dan die van het model.

Hoe de plafondbeugels correct te monteren

Beugels voor het monteren van producten

Het grootste probleem in dit proces is om te zorgen voor de sterkte en betrouwbaarheid van de constructie die de plafondbeugel vasthoudt.

Als het apparaat wordt gemonteerd op beton, hout of metaal, ontstaan ​​er geen problemen. En als er een hangende structuur van gipsplaat in huis of appartement is? Wat te doen in dit geval? De belasting die dit afwerkingsmateriaal kan weerstaan ​​is immers erg laag.

In dit geval moet u een van de twee opties gebruiken:

 • Zelfs tijdens de constructie van het opgehangen frame voor gipsokartonnye platen om op de locatie van de tv extra metalen profielen te installeren. Ze moeten afzonderlijk aan het basisplafondoppervlak worden bevestigd.
 • Profiteer van de nieuwste ontwikkelingen. Bijvoorbeeld distributieplaten. Dit zijn originele adapters, waarmee de belasting gelijkmatig wordt verdeeld over een groot plafondoppervlak. De bekendste op de markt van vandaag zijn de platen van het bedrijf "Kromax".

Nu over het monteren van een conventionele plafondbeugel op een betonnen plaat.

Hiervoor hebt u een perforator en metalen pluggen nodig. Als het basisplafond is gemaakt van hout, kunt u in plaats van pluggen lange zelftappende schroeven nemen. De beugel wordt met een beugel op het plafond aangebracht en met een eenvoudig potlood worden markeringen gemaakt door de bevestigingsgaten. Het is door hen dat de perforator gaten boort voor de deuvels. Al het andere is eenvoudig.

U kunt dus de plafondbeugel aan de tv bevestigen.

Plafonddraaibeugel voor LCD-monitoren

Beugels kunnen draaibaar en stationair zijn. In dit geval hangt de populariteit van een bepaald model af van waar en onder welke omstandigheden de tv zal werken.

Als in de woonkamer, dan is er een rotatiemodel op de plaats. Immers, meestal is dit een kamer van een groot gebied, zodat u op verschillende plaatsen kunt zitten. En voor het gemak van het kijken, kan de tv gemakkelijk in elke richting draaien. Overigens zijn er ondersoorten met rotatie rond de as voor 180 of 360 graden.

Er is een subset van het model, waarmee u niet alleen de tv rond het rack kunt draaien, maar ook om het op en neer te kantelen. Deze plafondbeugel is goed voor gebruik in ruimten met een complexe geometrie, waar het moeilijk is om de tv correct te plaatsen. Overigens is de hellingshoek van dergelijke structuren niet groter dan 20 graden, wat voldoende is.

Een vaste plafondbeugel is ontworpen voor kleine ruimtes waar u de tv niet van de ene naar de andere kant hoeft te draaien, bijvoorbeeld voor de keuken.

Deze categorie heeft betrekking op het plafond beugel voor twee tv's. Het ontwerp is vrij origineel - bevestigingsplaat en de in een enkel exemplaar staan, en opschorting montagebeugels voor televisie, één aan elke kant. Derhalve een dergelijke constructie kan direct worden gemonteerd twee televisie inrichting monitoren gericht in tegengestelde richtingen.

In appartementen, vooral in kleine, zal het niet alleen moeilijk zijn om ze te gebruiken, maar ook niet winstgevend zijn.

Plafond eenzijdige beugel voor LCD-schermen

Met deze eenvoudige tips kunt u geen fouten maken bij het kiezen van een model:

 1. Voordat u een keuze maakt, moet u ervoor zorgen dat de structuur sterk is. Bepaal het paspoort, welk gewicht kan dit apparaat weerstaan ​​en meet het met het gewicht van de tv.
 2. Een heel belangrijk punt is de beschikbaarheid van een garantiecoupon. Zorg dat je het krijgt.
 3. Let op roterende analogen - hun onderdelen moeten veilig zijn om te bedienen.
 4. Controleer voor het kopen de kit - in plaats van de draden, dozen, nesten, bevestigingen, roulettes. De lijst moet in het paspoort of in de instructies staan.
 5. Vraag van de verkoper een certificaat van kwaliteit en veiligheid. Dit zijn twee verschillende documenten.
 6. Kies een apparaat met een Autolock-mechanisme dat verantwoordelijk is voor het ongeoorloofd loskoppelen van de adapters van het tv-scherm.
 7. Op de markt zijn er automatische beugels, die worden geroteerd met behulp van het bedieningspaneel.
 8. En de laatste - kies een apparaat van merkfabrikanten. Dit is een garantie voor kwaliteit, betrouwbaarheid en veiligheid.

By the way, raden wij u aan de beugel als een apart item voor de TV te selecteren, maar in de vorm van het complex, waar u ook de recorder, decoratieve panelen kunt instellen met een extra plank voor cd's, tijdschriften en anderen. Een dergelijke regeling zal veel problemen in verband met tv-kijken op te lossen.

Gezien hoe de beugel voor de tv aan het plafond te hangen, hebben we een hele reeks kwesties aangeroerd. Hieruit kan een conclusie worden getrokken - dit ontwerp is stevig in ons leven gekomen.

Maar zoals bij elk product, moet u goed opletten. Omdat de plafondsteun de tv ondersteunt. En hoewel dit apparaat in de moderne versie een klein gewicht heeft, mag het geen bron van gevaar voor het menselijk leven worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

2 + 6 =