Ronde tafel op één poot

Tafel in de keuken op één poot

Elk appartement heeft een keukengedeelte met een functioneel bureau. Op dit moment is de keuze van de modellen op de markt zo groot dat het gemakkelijk is om te verdwalen tijdens het kopen. Vaak kiezen kopers in de keuken elegante tafels met een steun op één been. Dit beantwoordt het romantische idee en introduceert elementen van luchtigheid in de inertie.

De tafel in de keuken op één poot wordt geselecteerd op basis van bepaalde parameters:

Idealiter zou het aanrecht 6-8 personen moeten hebben;

Producenten produceren bijvoorbeeld een ronde, rechthoekige en ovale vorm van modellen. Met één steun op de grond zien deze werkbladen er verfijnd en elegant uit;

Deze indicator is erg interessant, omdat het kiezen van een model met een interieur een heel creatief proces is. Er zijn unieke ontwerpoplossingen die het saaiste interieur transformeren;

Tafels, met de locatie van de steun op één poot, zijn stevig bevestigd aan de onderdelen, hebben een duurzame coating en combineren bevestigingen met verhoogde stabiliteit. Het is noodzakelijk om zorgvuldig alle bevestigingen en materialen voor de vervaardiging van onderdelen te controleren. Soms kunnen fabrikanten oneerlijk zijn tegenover het maken van individuele mechanismen.

Wanneer u deze regels gebruikt, kunt u een uniek model ophalen en van het aankoopproces genieten.

Bezuglovae uitgeputte tafels zijn een ideale optie voor het hosten van een groot bedrijf. De ovale vorm is geschikt voor grote ruimtes. De keuze moet gebaseerd zijn op individuele criteria, maar u moet ook rekening houden met het ontwerp van de kamer. In de stijl van de klassieker zijn in de regel decoratieve elementen gemaakt van esdoorn, beuk en eiken. De boom heeft bijvoorbeeld weerstand tegen chemische invloeden en kijkt ongewoon in de gemeenschappelijke ruimte. Maar wat zijn de soorten tafels aan één been nog steeds?

Halfcirkelvormige, enigszins langgerekte meubelstukken hebben hun beknoptheid. Ze zijn geschikt voor lichte, grote keukens, egaliseren visuele onregelmatigheden en dragen bij aan de rust van het interieurontwerp. Het werkblad zonder hoeken heeft soms veel gewicht en het is problematisch om het opnieuw te rangschikken. Lichte en crèmekleurige tinten van dergelijke ontwerpen zijn het best geschikt voor kleine eetzalen en donkere ovale vormen zullen harmonieus in een grote ruimte lijken. Witte tafel, ongeacht het materiaal, zal de algehele stijl verfrissen.

 • geschikt voor keuken;
 • zijn veilig in ontwerp;
 • ziet plechtig en beknopt in het algemene interieurontwerp;
 • siert het interieur en is geweldig voor klassiek serveren;
 • verenigt ruimte;
 • geeft de mogelijkheid van grenzeloze inrichting.

 • onmogelijkheid om de tafel bij de muur te plaatsen;
 • ruimtebesparing - zo'n tafelblad kan niet in een kleine ruimte worden geïnstalleerd;
 • strikte locatie in het midden van de keuken.

Als u een ronde tafel wilt kopen, moet u eerst en vooral begrijpen hoe de afmetingen ervan samenhangen met de keuken. Meestal staat deze vorm in het midden van de kamer. Daarnaast zijn er modellen die zich in verschillende gebieden uitbreiden, alsof ze uitrekken. Als deze vorm nog één been heeft, wordt het maximale comfort voor alle zittende personen gecreëerd. Het is opmerkelijk dat dergelijke opties zijn versierd met structurele details en decor - dit draagt ​​bij aan het unieke karakter van het keukenontwerp.

Het is beter als de kleur van de keuken en de koptelefoon hetzelfde is - dit zorgt voor een harmonie van kleurenoplossingen. De meest ongebruikelijke werkbladen zijn gemaakt van hout, waarvan de randen met de hand worden gesneden. Zulke modellen - op een massieve gebeeldhouwde poot - zien er spectaculair uit en noteren luxe in de algehele look van de keuken.

Voordelen van ronde tafelbladen op één poot:

 • een groot aantal mensen past;
 • aangename vorm;
 • accentueert het midden van de kamer;

 • De maximale diameter van ronde tafels is niet geschikt voor kleine ruimtes;
 • ruimte verminderen.

Er zijn niet alleen klassieke vormen op één been. De productiemarkt kan een aantal posities bieden: rechthoekige, smalle of zelfs vierkante varianten. Zulke tabellen zien er extravagant uit, dus de selectie moet netjes zijn.

Om te beginnen moet u volledig nadenken over het ontwerp - want deze modellen zijn het meest geschikt voor modern en eclectisch. Verschillende stijlen in één ruimte verbinden is mogelijk dankzij een extra koptelefoon en een rechthoekige tafel. De structuren zijn in de regel intrekbaar of uit te breiden en hebben verschillende extra compartimenten.

Tafelbladen met één poot passen perfect, niet alleen voor de gesloten keuken, maar passen ook in het ontwerp van het studio-appartement. De keuze van de fabricagematerialen is volledig afhankelijk van de eigen voorkeuren. We moeten alle voor- en nadelen van elk materiaal van productie afwegen.

Tafels uit een kristallen voetstuk of glas worden in de regel voorgesteld door een ronde vorm, een basis van metaal of hout. Dergelijk materiaal geeft verfijning, creëert luchtigheid van ruimte.

Meestal is het glas gehard, zodat de tafel gemakkelijk een groot gewicht behoudt en niet wordt beschadigd. Skolov dergelijke modellen gebeuren niet, ondanks de schijnbare kwetsbaarheid van het ontwerp. Het materiaal absorbeert geen geuren, is bestand tegen chemische aantasting en stoot stof af. Men moet echter niet vergeten dat glazen tafels speciale zorg behoeven en geen grove invloeden tolereren.

Glascoatings kunnen verschillen in type: mat, monochroom en transparant. Lichte varianten kunnen langs de rand worden verplaatst en de eenvoudigste manier om een ​​dergelijke tafel te reinigen is met een doek die is bevochtigd met azijn. Nadelen van het glasoppervlak: vlekken en onaangename geluiden bij het aanraken van de vaat.

Houten tafels vormen een klassieker. Eiken en esp rassen worden meestal gebruikt voor een hoge kwaliteit en een lange levensduur. Houten constructies op één poot kunnen worden gebruikt in het oude interieur, in de Italiaanse en Provençaalse stijl.

Het hout wordt behandeld met verschillende beschermende coatings, nadat alle delen van de tafel zijn geassembleerd. Dat is de reden waarom het oppervlak wordt beschermd tegen mechanische invloeden, bestand is tegen temperatuurveranderingen en gemakkelijk schoon te maken is. Maar het gebruik van ruwe reinigingsmethoden wordt niet aanbevolen. Nadelen: het materiaal absorbeert gemakkelijk geuren en het model is moeilijk door de ruimte te bewegen vanwege de hevigheid van de constructiedelen.

Het materiaal dat een steen imiteert, kan eenvoudig worden aangepast, ziet er rijk en degelijk uit. Tafel gemaakt van kunststeen is perfect voor liefhebbers van stedelijke stijl en klassiekers. Meestal worden de werkbladen op de markt gepresenteerd met donkere, grijze of bruine tinten. Bovendien zijn dergelijke tabellen zeer stabiel, omdat ze een brede basis hebben. Pluspunten: de kunststeen absorbeert geen vloeistoffen, ruikt, is bestand tegen mechanische invloeden en heeft een niet-poreuze, homogene textuur. Nadelen: hoge kosten en omvang.

Het meest economische materiaal voor de tafel in de keuken is een spaanplaat. Het materiaal is vrij goedkoop en de levensduur is veel minder dan die van hout of kunststeen. Daarom gebruiken fabrikanten laminaat samen met spaanplaten - dit creëert een beschermende laag die het substraat niet vernietigt. Het materiaal zelf absorbeert gemakkelijk water en geuren, zwelt snel en is beschadigd, dus een kwaliteitscoating is in dit geval erg belangrijk. Als de beschermlaag correct is, is de tafel niet bang voor vocht, hitte of kou. Maar hete vloeistoffen, toch is het beter niet op zo'n tafel te gieten.

Het tafelblad, waarvoor de gasten worden genomen en ontvangen, heeft een standaardlengte van breedte en hoogte. Bij het kiezen van meubels, is het eerste wat u moet doen, berekenen hoeveel mensen er een tafel zullen hebben. Om het aantal thuis te kunnen wonen, moet je nog twee plaatsen toevoegen voor de gasten. Dit is de laatste indicator. Eigenaars van appartementen, liefhebbende grote bedrijven, u moet hiervan op de hoogte zijn.

Een interessant feit: de comfortzone van elke persoon ligt binnen zestig centimeter. Een tafel in de keuken voor drie personen, gebaseerd op deze berekeningen, heeft een omtrek van 300 centimeter.

Als het tafelblad op één poot zich dichtbij de muur bevindt, moeten de afmetingen nog groter zijn. De breedte (met een rechthoekige vorm) moet ten minste 70 centimeter zijn om in de persoon te passen. De lengte is meer dan 130 centimeter nodig. Standaardmodellen nemen een hoogte van 75 centimeter en hoger aan (dit benadert de gemiddelde menselijke groei).

Belangrijk: hoge mensen hebben een tafel van 80 cm hoog nodig. Het zal een persoon van middelmatige lengte niet ongemakkelijk maken, maar in tegendeel, hij zal zich ook meer vrij voelen.

Tafels met een centrale ondersteuning in de keuken worden vaak gevonden. Eerder stond dit formulier onder een tabel voor tijdschriften, maar nu is het probleemloos naar de keuken verplaatst. Ondersteuning voor één been - een uitstekende optie voor strikte vormen en lijnen, met de nadruk op de grenzen van de keuken. De vorm kan elk zijn: vierkant, rond, ovaal, maar het is altijd nodig om de verdeling van het gewicht langs de omtrek van de tafel te controleren. De eigenschap van stabiliteit hangt af van de dikte en sterkte van de ondersteunende kolom.

Interessant is dat er zeer ongebruikelijke ondersteuningsmechanismen zijn, bijvoorbeeld metalen draden, getrokken in verschillende rijen met holtes erin. Ook zijn er vormen van kolommen in de basis of houten vormen met een draad.

De meest stijlvolle en krachtige modellen combineren verschillende productiematerialen: glas en hout, steen en metaal, DPS en plastic. Dergelijke combinaties maken het mogelijk om het ontwerp te vereenvoudigen en te vereenvoudigen.

Voor de harmonie van de gemeenschappelijke ruimte kunt u de bagage van kennis opslaan, uzelf wapenen met tips en de beelden van de kant-en-klare versie in uw hoofd doen opleven, en dan zult u kunnen vinden wat uw keuken nodig heeft. Besteed aandacht aan de volgende punten.

Als u kiest voor een tafel gemaakt van hout, het belangrijkste is het ondersteunende deel en de kleur. De combinatie van donkere tinten in de keuken ziet er interessant uit, maar moet goed worden gevormd. En als de tafel op een poot van lichte schaduw is, is het beter dat de keuken aangrenzende tinten of contrasterende;

Als je aangetrokken wordt tot metaal, zoals de strengheid van de lijnen en de esthetiek van koude kleuren, bekijk dan de glasmodellen met de toevoeging van hout. Het been kan in een dergelijke variant bestaan ​​uit verschillende gesimuleerde insluitsels, in één knoop weven en door verschillende partities zijn verbonden. Het lijkt erop dat dit model erg stijlvol is.

Gebruik modellen met ingebouwde onderdelen om ruimte te besparen - de schuiftafel is ideaal voor kleine ruimtes en is geschikt voor meer mensen.

Alle rechten voorbehouden, 14+

Het kopiëren van sitemateriaal is alleen mogelijk als u een actieve link naar onze site installeert.

Kenmerken van het kiezen van een ronde tafel op één been

De stijl en elegantie van het interieur van de keuken wordt toegevoegd aan houten, glazen of plastic tafels met één poot. Een breed scala aan maten, vormen en prijzen maakt het natuurlijk mogelijk om voor elke keuken in elk ontwerp een verfijnde optie te kiezen op één ondersteuning. Verfijning, met een succesvolle keuze van modellen, voegt dergelijke tabellen toe aan andere kamers. In ons artikel leert u wat voor soort tafels op één poot staan, waar ze van gemaakt zijn en hoe u een ontwerp kiest dat aan al uw wensen voldoet en in uw interieur past.

Ronde tafelmodellen hebben een aantal voordelen ten opzichte van analogen die in andere geometrische vormen worden uitgevoerd:

 • De afwezigheid van hoeken vermindert de kans op een blauwe plek, blauwe plek of een meer complexe wond aanzienlijk. Dit feit is vooral belangrijk voor gezinnen met kinderen. Ruime ronde tafels vereisen brede ruimtes. Om deze reden kunnen ze niet in de buurt van een muur of in kleine ruimtes worden geïnstalleerd. Maar voor een ruime hal, een ruimte waar veel mensen samenkomen, is dit een onmisbaar meubelstuk. Bovendien ziet het er hier goed uit.
 • Ronde tafels zijn geweldig voor het plaatsen van gerechten op hen, die u kunt nemen met uw hand. Ze kunnen gemakkelijk worden bereikt zonder ongemak, alle gasten zullen zich op hun gemak voelen bij de tafelviering.
 • De vorm van de cirkel roept gevoelens van eenheid op, creëert een positieve lading en heeft een positieve invloed op de relaties van mensen die zich verzamelden voor een gezamenlijke maaltijd.
 • De cirkel ziet er esthetisch aantrekkelijk uit. Het zal niet moeilijk zijn om een ​​tafelkleed, servetten en andere details voor serveren en decor te kiezen.
 • Het ongemak van tafels met een grote diameter is de moeilijkheid die kan ontstaan ​​als u uzelf wilt trakteren op een gerecht dat in het midden is geplaatst.
 • Ze blijven erg populair en gebruiken nog steeds houten glijdende ronde tafels. Ze zitten heel comfortabel, ze zien er uitgerekt uit. De ronding verdwijnt echter nergens.

Om een ​​kwaliteitstabel te kiezen, moet u zich concentreren op een aantal basiscriteria, die hieronder worden behandeld.

Ongeveer een persoon aan tafel kost 40 cm ruimte in de diepte en 60 cm breedte van de tafel. De minimale ruimte in het midden van de gehele structuur wordt ingenomen door een of ander serveeritem. Daarom moet de kleinste keukentafel een diameter van minstens 80 cm hebben. De grootte van het product is afhankelijk van het aantal mensen dat u voor dit meubel plant.

De hoogte van de tafel is direct afhankelijk van de groei van de huishoudens, die erachter willen komen. Een lang persoon heeft meer ruimte nodig voor een comfortabele locatie. Dit punt moet ook in aanmerking worden genomen bij het kopen.

Plaats het product voor het gebruiksgemak op minstens 1 meter afstand van muren en andere meubels.

Er zijn veel varianten van tabelvormen. Maar hier zullen we er drie van beschouwen:

 • rechthoekig: onvervangbaar vanwege hun bruikbaarheid in het dagelijks leven;
 • vierkant: Uitstekend bewezen door compactheid en capaciteit;
 • Rond en ovaal: ideaal voor unieke ontwerpen en grote kamers.

Alle objecten in de ruimte moeten worden gecombineerd en geharmoniseerd. Vergeet bij het kiezen van een tafel niet de algemene stijl van het interieur. Een ovaal model voor een boom past bijvoorbeeld absoluut niet in het algemene ontwerp van de hightech-stijl.

De kleurenschaal van meubels heeft een grote invloed op de algehele beleving van het interieur:

 • Een licht top vergroot de ruimte visueel en het product in donkere tinten accentueert de ruimtelijkheid.
 • Witte kleur geeft het interieur een visuele lichtheid en luchtigheid, maakt de kamer ruimer. Als je de illusie van ruimte wilt creëren, koop dan een witte versie.

De tafels op één steun bleken comfortabel en van hoge kwaliteit tijdens gebruik. Ze zijn stabiel door betrouwbare ondersteuning en sterke verbindingen tussen de onderdelen. Het blijft alleen om te beslissen over de coating, zodat deze duurzaam en langdurig is.

Vaak besteden we bij het kiezen van een tafel de meeste aandacht aan de externe gegevens. Maar het belangrijkste waar u op moet letten, is het materiaal waaruit dit meubel is gemaakt. Het is belangrijk om te bedenken dat uw zorg aan de tafel zal bepalen hoe lang het zal dienen.

Nu op de markt kunt u dit meubel kiezen uit:

Een praktische en goedkope keuze voor de keuken is een tafel die goedkope spaanplaat en laminaat combineert. Dergelijke tafelbladen worden helemaal niet beïnvloed door het veranderlijke klimaat in de keuken (temperatuurdalingen en luchtvochtigheid). Het is echter beter om ze te beschermen tegen hete objecten. Vergeet niet om de standaard te gebruiken voor hete potten, pannen en waterkokers om de integriteit van de hoes te behouden. Met een zorgvuldige houding zal zo'n tafel je lang blijven hangen.

Voor de keuken is een tafel met een aanrecht van MDF een goede keuze. Dit materiaal is onschadelijk, er is geen formaldehyde, maar het is bang voor water. Zorg ervoor dat het zo min mogelijk op de tafel valt, anders zal het verslechteren. Om voor een dergelijk product te zorgen, om het af te vegen, gebruikt u een licht vochtige doek. Als de kamer, waar meubels van MDF zijn, er altijd vochtige lucht zal zijn, dan wordt dit meubilair snel waardeloos.

Plaats geen tafels van fineer in de keuken. Ze zijn mooi, maar worden met onzorgvuldige zorg onesthetisch. De poten van de tafels zijn gemaakt van verschillende grondstoffen. Vaak is dit een ijzeren maar lege ondersteuning binnenin. Glazen werkbladen hebben sterke steunen nodig die het zwaartepunt onder controle houden.

Glazen meubels in de keuken worden steeds populairder. In het interieur creëert het een atmosfeer van luchtigheid. Tafels met een glazen tafelblad zijn vaak bevestigd aan een houten steun.

Voordelen van glazen tafels:

 • onderhoudsgemak;
 • absorbeer geen geuren, vuil en vocht;
 • gereinigd met een losse lak en azijnoplossing.

Tinting en textuur van glas voor werkbladen is vol van variëteit. Transparantie, zoals kleur, varieert ook. Het zal voor u niet moeilijk zijn om de glazen tafel te kiezen die nodig is voor deze of gene situatie.

Het belangrijkste nadeel van glazen schuiftafels is de kwetsbaarheid van het materiaal. Ondanks de verharding van materialen lopen ze nog steeds het risico verpletterd te worden.

Onder de tekortkomingen is ook een constant gerinkel, wanneer gerechten worden geplaatst en de aanwezigheid van echtscheidingen, waarvan het moeilijk is om zich te ontdoen van.

Kunststof meubels heeft dergelijke voordelen:

Onder de minnen is er een, maar zeer belangrijk: het meubilair ziet er erg middelmatig uit, vooral in combinatie met massieve interieurartikelen.

Schuifmodellen

Schuiftafels zijn erg populair bij gastvrije gastheren. Dit zijn compacte modellen voor kleine keukens. Als de ruimte het toelaat, kunt u de voorkeur geven aan een opklapbare tafel. Ze worden vaak in een moderne stijl gebruikt.

In de uitgeklapte toestand kan de tafel tot (en zelfs meer) de helft van de ruimte in kleine ruimtes innemen. Maar voor een kamer met een groot gebied is het slechts een ideale vondst.

Eerder al was het aantal benodigde zitplaatsen aan de tafel voor één persoon berekend. Bij het berekenen van de vereiste grootte van het tafelblad voor een eettafel, is het nodig om toe te voegen aan het totale aantal mensen dat regelmatig aan tafel zal verzamelen, en nog twee extra exemplaren bij te voegen. Als u bijvoorbeeld een eettafel voor drie koopt, moet de oppervlakte ongeveer 350 cm zijn.

Essentiële rol bij het kiezen van meubels wordt gespeeld door de plaats waar u het wilt installeren. Denk er bij het kiezen van een tafel aan dat het formaat anderhalf keer zo groot moet zijn, op voorwaarde dat de tafel aan de muur staat.

Als er een ronde tafel is, kan de berekening van de plaats voor elke gast worden uitgevoerd volgens het onderstaande schema:

 • 2 personen - diameter tafelblad 70 cm.
 • 4 personen - diameter van het tafelblad 100 cm.
 • 6 personen - diameter van het tafelblad 130 cm.
 • 8 personen - de diameter van het aanrecht is 150 cm.
 • tot 10 personen - de diameter van het aanrecht is 170 cm.

ondersteuning

Ondanks de elegantie van de tafels op één steun, bestaat het risico dat kinderen deze laten vallen door kinderen of huisdieren. In dergelijke gevallen is het beter om af te zien van esthetiek en aandacht te besteden aan uitvoerbaarheid en veiligheid.

Het is belangrijk om te weten dat tabellen op dezelfde poot symmetrisch moeten zijn, anders verschuift het zwaartepunt en wordt de balans geschonden. Als uw keuken nog steeds een dergelijk meubelstuk heeft, maar tegelijkertijd zijn er kinderen of dieren in uw huis, wees dan waakzaam. Ondanks de kracht van het ontwerp, kunnen de kinderen, die spelen, nog steeds dit sterke en tegelijkertijd kwetsbare meubelstuk draaien.

Ronde tafels zijn helemaal niet geschikt voor kleine kamers vanwege de eigenaardigheden van hun plaatsing. Ze zien er goed uit in het midden van een grote kamer, maar onder de muur mogen ze niet worden geplaatst. Je kunt zo'n tafel van steen vinden. Als u besluit een stenen structuur aan te schaffen, moet u van tevoren bepalen waar deze zal worden geïnstalleerd. Dit is een zwaar model, het zal problematisch zijn om opnieuw te ordenen.

De populariteit en de vraag naar tafels op één poot was te wijten aan het feit dat ze in het dagelijks leven creëren:

Een breed scala aan producten, een enorme keuze aan vormen en kleuren dragen bij aan de groei van de verkoop van dergelijke tabellen. Geen enkele koper zal onverschillig blijven en iedereen zal in staat zijn om een ​​model te kiezen op basis van hun smaak en verlangen, om hun beoogde doelen in interieurontwerp te realiseren.

Dit komt tot uiting in talrijke beoordelingen op de pagina's van officiële websites van meubelfabrikanten. Tegenwoordig bieden veel bedrijven hun klanten dergelijke modellen aan. Bijzonder populaire tafels uit Maleisië met chromen poten. Extern lijkt deze tabel sterk op de barversie van meubels. Maar er zijn ook meer ingetogen, klassieke, traditionele modellen, ontworpen voor elke smaak en welvaart.

Over het maken van een ronde tafel zelf, zie de video hieronder.

Alle rechten voorbehouden, 14+

Het kopiëren van sitemateriaal is alleen mogelijk als u een actieve link naar onze site installeert.

Houten ronde tafels: kenmerken en voordelen van constructies. onafhankelijke productie

De moderne meubelindustrie biedt veel verschillende soorten tafels, maar een bijzonder eervolle plaats in deze overvloed wordt ingenomen door ronde tafels van hout. Ze verschillen gunstig van hun tegenhangers met een andere vorm van aanrecht. Deze vorm wordt terecht beschouwd als een onwrikbare klassieker, die tot op de dag van vandaag enorm populair is.

Foto van de ronde tafel.

Geometrisch is de juiste cirkel in dit geval geen absolute autoriteit, ovaalvormig meubilair heeft ongeveer dezelfde waarde. Over hun kenmerken, evenals de mogelijkheid om zo'n wonder te creëren, als een ronde tafel met onze eigen handen gemaakt van hout, zullen we verder praten.

Er is een mening dat houten ovale en ronde eettafels alleen goed harmoniëren in het interieur van grote kamers. Maar we verzekeren u, deze mening is onjuist, er zijn een heleboel kleine comfortabele modellen, evenals ontwerp-transformatoren.

Ovale tafel voor een grote keuken.

 • Het is geen toeval dat deze vorm wordt gebruikt voor verschillende soorten onderhandelingen en discussies. Zelfs in de Middeleeuwen werd opgemerkt dat er aan de ronde tafel geen dominerende partij is, daarom wordt op onderbewust niveau een sfeer van gelijkheid en respect gecreëerd tussen de deelnemers aan het gesprek.
 • Gevleugelde uitdrukkingen - om samen te komen in de familiekring of in een hechte kring van gelijkgestemde mensen, werden juist vanwege deze vorm van meubilair geboren. Bovendien, iedereen die ooit in de gokhal van het casino is geweest of het op zijn minst heeft gezien, heeft zeker opgemerkt dat er praktisch geen meubels met scherpe hoeken zijn.
 • Hierboven denken weinig mensen erover na, maar bij dezelfde grootte kan een vierkante of rechthoekige tafel plaats bieden aan 2 keer minder mensen dan een ronde tafel. En alle zitten bemoeien zich niet met elkaar, voelen, redelijk comfortabel.

Constructie op één poot.

 • En tenslotte, vanuit een puur praktisch oogpunt, zijn ronde tafels van massief hout veel veiliger dan hun concurrenten. Zelfs met een groot verlangen is er niets te vangen. Dit geldt met name voor gezinnen met kleine kinderen of in de buurt van kamers. Bovendien is een boom veel veiliger dan glas of plastic, zo'n tafelblad zal niet breken en je kunt er geen pijn van krijgen.

Deze vorm is perfect voor een keuken of een grote woonkamer. In deze variant wordt de tafel meestal geïnstalleerd in het midden van de kamer, het belangrijkste meubelstuk en de toon gezet voor het omliggende interieur.

Kaptafel met grote diameter.

Tip: de zogenaamde studio-appartementen worden nu actief in de mode, waarbij de keuken de aangrenzende kamer met elkaar verbindt. Een grote ovale tafel, op hetzelfde moment, zal fungeren als een buffer, waardoor overgangsmomenten worden gladgestreken.

Een van de onmiskenbare voordelen van dit ontwerp is de mogelijkheid om het in bijna elk interieur te passen. Het is niet zo belangrijk, in welke stijl de decoratie van uw huis is gemaakt, de natuurlijke boom evenaart harmonieert zowel met de klassieke zin van de barok, en met de moderne hightech of lichte provence.

Vouwoptie voor huisjes.

Dergelijke meubels zijn zelden standaard, dus je moet alles zorgvuldig meten voordat je het koopt. Het is niet gebruikelijk om een ​​eettafel in het gangpad te plaatsen, maar deze moet ook weg van het werkgebied en de was worden geplaatst, behalve als het een houten ronde opklaptafel is, wordt het vaak als werkoppervlak gebruikt.

Vergeet niet over het bestaan ​​van de structuren-transformatoren, houten ronde schuiftafel, met een bescheiden initiële omvang, kan serieus toenemen. En de modellen kunnen anders worden opgepakt, de tafelbladen kunnen uit elkaar bewegen, zowel de vorm van de juiste cirkel behouden als uitrekken, transformeren in een ovaal.

Variant van een vouwstructuur.

De eigenaren van kleine keukens zijn bijzonder populaire modellen met een opklapbaar tafelblad. Dit is een vrij handig en eenvoudig ontwerp.

Het biedt de mogelijkheid om de helft van het tafelblad naar beneden te breken en te laten zakken, waardoor je de tafel kunt vouwen en naar de muur of het raam kunt duwen. In deze positie kunnen maximaal 3 personen er vrij achter zitten.

Niet in de laatste plaats wordt de keuze van het houtsoort gespeeld, waarvan niet alleen de prijs, de levensduur en het uiterlijk van het meubilair afhankelijk zijn, maar ook de weerstand tegen verschillende soorten beschadigingen, en ook hoe eenvoudig het is om met uw eigen handen een houten ronde tafel te maken.

Belangrijk: welk soort hout u ook kiest, het vochtgehalte van de array mag niet hoger zijn dan 12%, anders zal het bord onvermijdelijk leiden en zal al uw werk worden verwend.

De structuur van het massief hout.

 • Eiken meubelen verdienen het om tot de elite-categorie te behoren. Eiken fort is lang een gemeenschappelijke noemer geweest. Zo'n bord vereist geen al te complexe verwerking, omdat de array zelf een antiseptisch middel is. Het kleurbereik van dit ras varieert van zacht gouden tot donkere bard, er zijn ongeveer een dozijn soorten massieven.

Tip: als je meer aangetrokken wordt door de witte ronde houten tafel, is de meest optimale optie om een ​​dergelijke constructie te maken of te bestellen van een gebleekte eik. Dergelijke meubels zullen er niet alleen geweldig uitzien, maar ook lang meegaan.

Meubels op een uitgesneden been.

 • Moer meubilair heeft een eigenaardige textuur en onderscheidt zich ook door zijn hoge sterkte. Dit is een ideale optie voor creatieve mensen die weten hoe ze hout moeten kappen, zo'n fundament zal nooit kraken. Het enige ernstige nadeel van notenhouten meubels is de grote massa. Deze tafel ziet er niet alleen solide uit, maar weegt ook degelijk.
 • Kalk is extreem plastic en goed verwerkt, heel vaak worden de details van linden gebruikt als decoratie. Op zichzelf is het bord licht, dus wordt het vaak gebruikt bij het imiteren van andere, duurdere houtsoorten. Maar houd er rekening mee dat de lindeboom gewoon dol is op verschillende hout levende wezens. Daarom, als u de voorkeur geeft aan dit ras, moet u zorgen voor goede beschermende stoffen.

Ovale tafel in de woonkamer.

 • Gevea kwam naar ons vanuit de tropische landen, ze is gewend aan hoge luchtvochtigheid en is niet bang voor schimmel en verschillende plagen. Omdat het geen vreemd geluid is, maar aanvankelijk hittea die van warmte houdt, wordt perfect getolereerd door Russische vorst. Zo'n tafel kan veilig op het terras van een landhuis worden achtergelaten zonder bang te hoeven zijn dat hij barst.
 • Wenge is moeilijk te verwarren met van alles, het is een mooie en duurzame houtsoort. Maar afgezien van de hoge kosten, niet elke specialist kan met zo'n array werken, de boom is zwaar in de verwerking.
 • Dilettantes nemen ook geen witte acacia, taxus en kornoelje aan. De rassen zijn zeker mooi, maar ze behoren tot bijzonder sterke variëteiten en, zonder de juiste vaardigheden te hebben, kun je het product verprutsen.

Constructie op twee poten.

 • Van zacht hardhout zijn de meest populaire elzen, espen, wilgen en sommige soorten berken. Alle naaldhoutsoorten zijn perfect geschikt voor verwerking.

Belangrijk: als je besluit om op naaldsoorten te blijven, moet je voordat je aan het werk gaat, van hars worden ontdaan of zoals professionals zeggen obezsmolit. Anders zult u onvermijdelijk problemen hebben met het verwerken van vlekken, schilderen of vernissen. Dit kan gedaan worden met behulp van technische aceton 25%.

Een paar tips voor zelfbewerking

Tip: voordat je een degelijk ontwerp voor een keuken of woonkamer aanpakt, probeer dan een kleine houten ronde salontafel te maken. En om beter te beginnen met zacht hardhout.

Regeling van een koffietafel.

Er zijn verschillende varianten van het vervaardigen van dergelijke constructies.

Een ronde houten tafel op één poot wordt als de eenvoudigste optie beschouwd, dus we stoppen er precies mee.

 • Omdat het tafelblad het meest opvallende detail van de constructie is, moet speciale aandacht aan de fabricage worden besteed. In de eenvoudigste versie kunt u een vel berken waterbestendig multiplex nemen, een cirkel van de gewenste diameter snijden, polijsten, bedekken met vernis en het tafelblad is klaar.
 • Hoe dikker een stuk multiplex wordt, hoe steviger het product zal zijn. Tegelijkertijd is de prijs voor dik multiplex verschillende keren hoger dan voor een standaard 8 - 12 mm, dus het tafelblad kan worden gemaakt van een set van 2 of 3 vellen.
 • Maar naar onze mening zal een rond tafelblad voor een houten tafel er indrukwekkender uitzien. Plus, als u niet duur hout neemt, kost het minder dan de optie multiplex.

Een van de opties voor het samenstellen van de tafel.

 • De instructie hier is niet ingewikkeld. Aanvankelijk is een vierkant scherm samengesteld uit een gegroefde plaat met een dikte van 30-40 mm. Om dit te doen, worden 2 blokken van 50x50 afgeslagen door het juiste kruis, waarvan het midden in het midden van de boom is verbonden. De uiteinden van de staven zijn de hoeken van ons vierkant, als resultaat van de staven die op de diagonaal van het vierkant zijn gerangschikt.

Steek het been over.

 • Het bord is bevestigd aan de stangen met zelftappende schroeven en verder aan elkaar gelijmd. Schroeven worden zo in de stang gedreven dat ze 2/3 in het bord komen.
 • Na de assemblage van het schild is de juiste cirkel gemarkeerd, waarvan het midden de kruising van de staven is en het overschot is bijgesneden. Sterker nog, we rond de hoeken.

 • Het steunbeen zelf kan al klaar worden besteld, met groeven die van bovenaf onder de staven zijn gesneden. Maar als u alles zelf wilt doen, dan kunt u een gewoon stamhout gebruiken, een doorsnede van minstens 200 mm. Vanaf de bovenkant in het log zijn gesneden groeven waarin het tafelblad is geplaatst. Voor stabiliteit zijn vier steunen gebouwd, die een gelijkbenige driehoek vormen onder de tafel 4, en een steunkruis is eveneens bevestigd.
 • Als de tafel groot is, kunt u deze op 4 poten plaatsen. Het bevestigen van de houten poten aan de ronde tafel is hetzelfde als bij de gebruikelijke kruk. Dat wil zeggen, alle vier de benen zijn verbonden door de riem onder het tafelblad en bovendien is dezelfde riem in het midden van de hoogte van de benen bevestigd.

De video in dit artikel geeft verschillende opties voor het samenstellen van de structuur.

Rond de tafel met je eigen handen gemaakt van hout is eenvoudig te maken, maar dat je ontwerp al vele jaren diende, na het polijsten moet het worden bedekt met 2 - 3 lagen vernis. Bovendien is het het beste om een ​​matte vernis te gebruiken (zie ook het artikel "Houten bank: variëteiten van ontwerp., Ontwerp en vervaardiging van een eenvoudige tafel").

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

58 − = 53