Haken voor vangsten voor gordijnen

Masterclass: bevestiging van haken voor gordijnen

Elk interieur zonder gordijnen zal er saai en onaantrekkelijk uitzien. Maar zelfs als u ze juist kiest, kunt u het gewenste resultaat niet volledig bereiken. En dan kan de hulp podhvaty komen, die vasthecht, in staat zal zijn om verschillende functies tegelijk op te lossen. Wat ze zijn (met voorbeelden op de foto) en hoe ze zelf moeten doen, laten we proberen het uit te zoeken.

Elegante gordijnen met plectrums

Pick-ups zijn de elementen die helpen de gordijnen aan de zijkanten van het venster te houden, terwijl ze een prachtige draperie van het canvas creëren. Hun aanwezigheid heeft een positieve invloed op de verlichting van de kamer en maakt het ook mogelijk om gordijnen levendiger en interessanter te maken. Om ze te kunnen bevestigen, worden speciale haken gebruikt, ingebouwd in de muur, meestal ter hoogte van de vensterbank.

Meestal werken als grijpers textielstroken genaaid van hetzelfde materiaal als gordijnen of enigszins verschillende kleur, patroon, maar geschikt stijl. De stof voor het naaien wordt niet erg dun, maar ook niet erg dicht genomen. Om het in vorm te houden, dient u gebruik te maken van een vulmiddel in de vorm van schuimrubber of karton.

Als de houders kunnen worden gebruikt en gevlochten koorden, decoratieve touwen met aangehechte borstels. Dergelijke decoratieve elementen voor gordijnen kunnen worden versierd met bogen, composities van gekleurde kralen, kettingen, enz. Kortom, al die dingen die genoeg zijn voor fantasie. Het allerbelangrijkste is om dergelijke pick-ups te maken die niet alleen mooi zullen zijn, maar ook onmiddellijk na de bevestiging. Ze zouden niet los van gordijnen en het interieur als geheel moeten bestaan.

Het eenvoudigste dat u kunt doen, is een set gordijnen kopen met kant-en-klare houders. Als een optie - om ze afzonderlijk te kopen, nadat u eerst hebt uitgezocht wat het meest geschikt is. En pickups kunnen met uw eigen handen worden gemaakt, wat geen moeilijke taak is. Laten we proberen ze van stof te maken.

De eerste stap is om de locatie van de haken te bepalen, die dan aan de houders worden bevestigd. Pak vervolgens de doek en pak deze met het gordijn op de plaats waar de haken komen te liggen, zodat het uiterlijk wordt beoordeeld. Dan doen we het volgende:

 • Maak voor twee houders 4 patronen. De geaccepteerde normen zijn 30-40 cm lang en 10 cm breed. Maar ze kunnen naar eigen inzicht worden aangepast en afhankelijk van of u een eenvoudige of prachtige draperie wilt.
 • Als u de stof wilt knippen, op basis van bepaalde maten, moet u 1-1,5 toevoegen voor de toeslagen op de naden.
 • Aan de onderkant van elk patroon passen we een voering toe en naaien deze op de plaats van het vouwen van de emissierechten op de naden.
 • Aan de houder verliest zijn vorm niet, je kunt er een beetje schuim of een strook karton in doen.
 • Daarna moeten de details worden genaaid, waardoor een klein deel open blijft.
 • Schakel het product onmiddellijk uit, voordat u de naden stretst. Open vervolgens de blootgestelde zijde met een verborgen naad.
 • Zadekorivayte naden met een bak of vlecht.
 • Bevestig bij de uiteinden van de producten lussen die zijn genaaid uit dezelfde stof.

Zo'n masterclass helpt je om de meest eenvoudige pickups te maken. Op de foto ziet u interessante ideeën die u op uw armen kunt nemen. Nou, om de creatie van de houder door uzelf begrijpelijker te maken, bekijkt u de video, die in detail elke stap beschrijft.

Plectra voor gordijnen zijn dus niet alleen functioneel, maar ook een decoratief element. Hun bevestiging maakt het raam meer opvallend en stijlvol, herleeft de zachte doek, verdunt het saaie interieur. Het lijkt een beetje, maar zo noodzakelijk en nuttig.

Accessoires voor gordijnen - pick-ups en hoe ze te bevestigen

De inrichting van het raam maakt gebruik van veel accessoires die u vrij kunt kopen in elke online winkel. De meest populaire zijn de liften voor gordijnen.

Gordijnplukken is een van de belangrijkste elementen van het decor. Met hun hulp kun je niet alleen oude gordijnen transformeren of nieuwe gordijnen versieren, maar ook de samenstelling van het raam logisch aanvullen. Ze helpen ook om de gordijnen aan de zijkanten van het venster waarmee u te laten meer lucht en ruimte sveta.Takie decoratieve elementen kunnen worden gewijzigd, afhankelijk van de stemming of u kunt gebruiken om een ​​noviteit te maken in een beetje saai interieur op te lossen.

Accessoires voor gordijnen - onvervangbare hulpmiddelen voor het creëren van exclusieve gordijnen of gordijnen. Afhankelijk van hoe u de pick-ups beveiligt, kunt u een ander effect krijgen. Er zijn veel manieren om te bevestigen, waardoor u het noodzakelijke lakeneffect kunt creëren. Bovendien bieden dergelijke accessoires een geweldig veld voor creativiteit en verbeeldingskracht.

Dus, overweeg eenvoudige manieren om de sluitingen voor gordijnen vast te zetten:

Elke variant van de bevestiging van de pick-ups creëert zijn eigen speciale draperie op de stof. Het algemene principe is: Hoe lager de greep is bevestigd, hoe meer vouwen u op de gordijnen krijgt. Het enige om te onthouden is dat hoe meer gordijnen, hoe minder licht de kamer binnenkomt. Als u bovendien vanuit het venster een prachtig uitzicht hebt en vervolgens diepe plooien van de stof maakt, sluit u het grootste deel ervan. Op hetzelfde moment, de optie met de lagere mount is ideaal voor mensen die kamers die de bouwplaats of het huis naast de deur, of als de ramen zijn unpresentable vorm en vereisen reparatie over het hoofd.

U kunt ook de verhoudingen van het venster visueel wijzigen:

 1. Als u het raam breder wilt maken, moeten accessoires hieronder worden vastgemaakt (ongeveer op een hoogte van 1/3 van de vloer).
 2. Als u de elementen hoog bevestigt, maakt u de opening van het venster smaller en langer.

Hoe het er in werkelijkheid uitziet:

Met lange gordijnen kunt u verschillende bevestigingsopties uitproberen, waardoor u meer ruimte hebt voor uw verbeelding. Gordijnen die een lengte hebben tot de vensterbank, kunnen het beste worden gefixeerd, waarbij 1/3 van de lengte van de onderkant verdwijnt.

Dergelijke accessoires voor gordijnen zijn gemaakt van dichte stof. Het beste van alles, als ze van hetzelfde materiaal zijn als lambrequins. In de regel, gordijnen op te halen herhaal de kleur van lambrequin. Er zijn ook opties beschikbaar in toonschaduwen of contrast. Accessoires voor gordijnen in de online winkel zijn goedkoop, zodat u ze altijd vervangen door andere, als je iets wilt in het interieur te veranderen zonder de hoge kosten. Opengewerkte Houders van "PL service" bieden een breed veld voor creativiteit: dankzij het feit dat de producten zijn aan twee zijden, contrasterende kleuren, kunt u de raamdecoratie veranderen door simpelweg het product flippen.

Waar kan ik de producten live zien?

Laat uw telefoonnummer achter - de manager belt u terug en vertelt u het adres van de dichtstbijzijnde saloon

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Voorwaarden voor groothandel samenwerking hier

nieuws, loterijen van prijzen!

Er zitten goederen in je winkelmandje. Als u hulp nodig heeft bij het plaatsen van een bestelling, laat dan uw telefoonnummer achter en onze manager zal contact met u opnemen.

Haken voor gordijnen: eenvoudige fixeermiddelen met hun eigen handen

Haken voor gordijnen worden zowel voor hun bevestiging als voor decoratie gebruikt. Een van de goedkoopste beschikbare opties en tegelijkertijd handig zijn haken voor gordijnen. Aan de kroonlijst zijn ze aan beide zijden bevestigd en dus glijden ze niet van de dakrand af. Omdat de haken zelf geen bijzonder element van esthetiek zijn, komen ze vaak met een tape-gordijn tape. Gradina + tape + hooks = een prachtige set.

Gordijnen op keukenhaken: voorbeelden en opties

Voor zware gordijnen zijn haken zeker niet geschikt. Maar voor lichte gordijnen, bijvoorbeeld in de keuken, is dit een uitstekende optie.

Haken voor gordijnen kunnen in verschillende versies worden gemaakt en ze zijn niet altijd aan de kroonlijst vastgemaakt

Overweeg enkele zeer algemene voorbeelden.

 • Eenvoudige tule. Als u in de vorm van gordijnen in de keuken een conventionele tule kiest, kunt u er gewone, onopvallende haken aan vastmaken. Als het je taak is om het raam neutraal te maken, laat het dan niet overspelen door kleur, speciale gordijnen ed, dan moeten dergelijke bevestigingen gekozen worden.
 • Gordijnen in een rustieke stijl. Meestal zijn het gordijnen met bloemen, bes, fruitprint. Vaak zijn ze gevlekt en helder. En deze helderheid kan worden verhoogd vanwege meer originele fixatieven, maar u kunt dit overschrijven. Als je bang bent om te buigen, zal de gebruikelijke haken voor een van de kleuren die op de gordijnen zitten, het hele beeld in balans brengen.
 • Haken voor gordijnen cafe. Gordijnen in de stijl van het café zijn opmerkelijk omdat de kroonlijst voor hen niet boven het raam ligt, maar praktisch in het midden ervan. Grote of gekrulde beugels zullen afleiden, dus hier en hier zijn haken bijna onmisbaar.

Decoratieve wandhaken kunnen zowel lichte tule als zware gordijnen met oogjes vasthouden

Tussen haakjes, zelfs de kleinste, ogenschijnlijk onopvallende haken, kunnen tegenwoordig worden gemaakt in de vorm van een interessante geometrische figuur, om een ​​bloem of een gestileerd object na te bootsen.

Gordijnen aan haken ophangen (video)

Haken voor gordijnen: plastic of metaal

De kwestie, kan gezegd worden, is alleen in prijs. Uiteraard zullen metalen haken meer kosten, maar de prijs zal nog steeds acceptabel zijn. Plastic haken zijn goedkoop, maar het is gemakkelijker om ze te vervormen. Als het doek echter licht is, dezelfde tule, totdat er genoeg transparant plastic is, is de kans groot dat dergelijke haken lang meegaan.

Metalen haken hebben in de regel een interessanter ontwerp. Zelfs een kleine haak kan verschillende krullen, groeven hebben en voor degenen die aandacht hebben voor kleine dingen, is het belangrijk. Het grootste probleem van metalen haken is met de tijd donkerder worden.

Haakjes van kunststof, als budgetoptie, met een goede wegligging kunnen tot 5 jaar meegaan

Hoe metalen haken schoon te maken:

 • Neem een ​​reinigingsmiddel voor zachte reiniging en een zachte doek gemaakt van microfiber;
 • Veeg de haken voorzichtig schoon, zonder sterke druk;
 • Schurende producten zijn verboden.

Het snelst is de verduistering van de fittingen, die werkt met direct zonlicht. Veeg het elke week af, en je zult de verduistering niet eens merken.

Haken voor gordijnen in de badkamer: metaal (video review)

Haken voor het naaien van gordijnen: decor of functioneel

Klemmen voor gordijnen - een afzonderlijk accessoire dat de laatste jaren steeds meer wordt gebruikt. En als het ontwerp van de haken op de een of andere manier samenvalt met het ontwerp van de gordijnen, hoe moet de houder voor het stiksel eruit zien, is niet altijd duidelijk.

Hakenhouders kunnen strikt functioneel, bescheiden en onopvallend zijn. En ze kunnen een autonoom interieurelement vertegenwoordigen

Dus, vraag zulke hakenhouders:

 • Een bloem die op een dun metalen been zit;
 • Gecanneleerde rozet in de vorm van een mok maar een been;
 • Gebogen haak Amerika;
 • Haak de strik in de vorm van een gebonden strik met kwastjes aan de uiteinden;
 • Gebogen haak Frankrijk;
 • Hooka flor voor klassieke gordijnen of art deco-gordijnen;
 • Camellia;
 • Haak van de gerbera;
 • San;
 • Pioenhaak;
 • Peacock;
 • Haak Victoria, etc.

Als een optie voor het bevestigen van gordijnen met ogen, kunt u dezelfde haken gebruiken en deze aan de kroonlijst vastmaken

Kortom, het ontwerp van haken komt overeen met de naam. Onder elke stijl van het interieur, kunt u een geschikte haak kiezen.

Haken voor gordijnen met onze eigen handen: we maken van geïmproviseerde materialen

Natuurlijk kun je je eigen versie van haken maken, vooral als je niets geschikts in de winkel hebt gevonden. Er zijn veel opties - van textielbevestigingen tot metalen haken.

Gebaseerd op het mechanisme van haakhouders voor een badkamer met karabijnhaken, kunt u uw meesterwerken maken van draad met grote kralen in plaats van rollen

Zelfgemaakte haken voor gordijnen:

 • Haken gemaakt van massief touw. Pak en bindgaren, en bindgaren, of iets in dezelfde geest. Eigenlijk moet je gewoon bezuinigen op deze haken. Als typmachine maak je een sleuf voor de knoppen, zodat je een sleuf voor de haak kunt maken. En doe het touw in deze gleuf en bind het aan een stevige knoop. Natuurlijk is deze sluiting alleen geschikt voor ascetische, eenvoudige gordijnen, voor het interieur, waar er veel van dergelijke uitvindingen zijn.
 • Haken van paperclips. Als je bedenkt hoeveel makers fantaseren over het ontwerp van kantoorclips, wordt het idee steeds interessanter. U kunt grote gekleurde paperclips nemen, de ene met de andere verdraaien, verschillende bochten maken, enz.
 • Haken, karabijnhaken. Koop op de hardware-afdeling het juiste aantal karabijnen en gebruik ze als haken.
 • Haken gemaakt van pinnen. Simpele pinnen passen natuurlijk niet, maar mooi, decoratief - een geweldige uitweg uit de situatie.

Je kunt eigenlijk alles gebruiken dat in theorie een fixator kan zijn. Iemand in de meest gewone pins rekt de kralen uit om een ​​eenvoudige designpin te maken. Nou, dit is best wel een haakwerk.

Handgehaakte haken voor gordijnen kunnen worden gemaakt van kralen en draad, van hoepels of schijven

Kleine metalen clips voor kinderen kunnen ook haken worden - je gooit ze in de sleuven, knipt ze en je ziet een prachtig resultaat.

Houders voor gordijnen van oude schijven (videomastklasse)

Zelfs zo, het lijkt triviaal, zoals gordijnhaken, kun je wat meer opletten, waarom de jurk op het raam onberispelijk wordt. Nou, als je geen succesvolle hooks kunt krijgen, doe het dan zelf - je raadt zelfs niet dat de eenvoudigste dingen kunnen worden getransformeerd door zo'n belangrijke functie toe te kennen als het houden van gordijnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

+ 65 = 72