Poppenkastmeubels van eigen tekeningen van multiplex

Hoe maak je triplex meubels voor poppen?

Om een ​​stijlvol interieur in een poppenhuis te creëren, is het het gemakkelijkst om meubels uit multiplex met uw eigen handen te maken.

Daarnaast zal de self-made pop meubels zeker voldoen aan alle behoeften van kinderen: het is perfecte maat voor de kamer in het huis van de pop of naar de cabine van het schip model komt overeen met de groei Pups en kijken origineel in vergelijking met de standaard set.

Wat moet je weten als je met multiplex werkt?

Kindermeubels moeten vooral veilig zijn voor games. Tijdens het zagen vormt het triplex een aantal scherpe bramen op de randen.

Bij het maken van poppenmeubels kun je anders: door de patronen van de delen van het product met een scherp mes over te brengen op het multiplex om alle contouren te doorlopen.

Zagen na dit laat veel minder scoren op de randen achter, maar het uiteindelijke slijpen met schuurpapier sluit nog steeds niet uit. Zelfs de randen van de delen van de vezelplaat na verwerking met schuurpapier worden nauwkeuriger en aantrekkelijker.

De verbinding van onderdelen bij de vervaardiging van poppenmeubels is gemaakt met lijm. Strippen van de contactoppervlakken is in dit geval een verplichte stap. Lijm op het deel van het product moet worden aangebracht in een dunne laag, verbinden en druk op de onderdelen, wacht dan op drogen onder de lading.

Voor de vervaardiging van kindermeubilair met hun eigen handen vereist:

 • multiplex of vezelplaat tot 5-6 mm dik;
 • een legpuzzel en een set nagelvijlen;
 • lijm "Moment-Crystal" of iets dergelijks;
 • potlood, liniaal;
 • Schuurpapier met middelgrote en fijne korrel;
 • flapstoffen voor stoffering, verven en vernis acryl;
 • decoratieve elementen op aanvraag.

Kleine masterclasses bij het maken van poppenmeubelen helpen je om dit soort huisambachten onder de knie te krijgen en een omgeving te creëren waarin je in een poppenhuis kunt spelen.

Je moet beginnen met eenvoudigere dingen. De moderne salontafel bestaat uit een klein aantal eenvoudige onderdelen (figuur 1).

Om dit met hun eigen handen te doen, moeten de tekeningen worden vergroot tot de gewenste grootte en worden afgedrukt. Breng de contouren van onderdelen over op multiplex of vezelplaat en zaag met een decoupeerzaag.

Figuur 1. Het schema voor het samenstellen van een salontafel voor poppen.

De montage is als volgt:

 1. Om een ​​van de ronde elementen aan de gefigureerde details van de benen te bevestigen. Om nauwkeuriger te zijn, kunt u de diameter van de cirkel vooraf markeren, loodrecht plaatsen en een rechte hoek meten. Op deze lijnen en bevestig de benen.
 2. Plak aan de bovenkant van dezelfde cirkel de basis voor het aanrecht - 4 rechthoekige elementen, zoals te zien op de foto.
 3. Leg ze op de lijmplant op het tafelblad en droog het product gedurende 24 uur. Daarna kan de tafel worden bedekt met een transparante acryllak of geverfd.

Als je wat meer arbeid verricht en tijd besteedt aan het wegsnijden van ingewikkelde contouren, dan zullen poppenmeubels uit multiplex worden gemaakt met gesneden elementen.

Gebruik de schema's in Fig. 2, je kunt een tafel en stoelen maken voor poppen van elke grootte. Door de tekening uit te vergroten en af ​​te drukken, moet u deze overzetten op een stuk multiplex en langs de contour uitsnijden.

Figuur 2. Schematische details van de tafel en stoel voor poppen.

De binnenste gaten van het patroon zijn gemaakt met een dunne nagelvijl:

 • in scherpe hoeken is het noodzakelijk om eerst een gat te maken met een dunne boor of een priem - dit is gemakkelijker om te draaien tijdens het snijden;
 • om te beginnen met zagen, moet het canvas eerst in het gat worden geduwd en vervolgens in het frame van de decoupeerzaag worden vastgemaakt, waarbij het nagelvijl strak wordt getrokken;
 • Op het werk is het niet nodig om een ​​sterke druk uit te oefenen op het gereedschap en in hoeken is het nodig om zaagbewegingen bijna op een plaats te maken, waarbij geleidelijk een zaagblad wordt gedraaid.

Om de tafelpoten te verbinden (links in de tekening) moeten de delen nr. 3 en 4 in elkaar worden gestoken met verticale inkepingen in het midden.

Maak 4 delen nr. 2 (sluitring) en lijm ze op de tapeinden in het bovenste deel van de poten. Werk het oppervlak van deze ringen voorzichtig met schuurpapier, zodat de noppen er niet over uitsteken. Breng lijm aan en bevestig het aanrecht (deel 1).

Voor de stoel (in de tekening aan de linkerkant), moet u deel nr. 1 (2 st.) Uitsnijden en de zitting (detail nr. 2) en de gebeeldhouwde achterkant (detail nr. 3) op de plaatsen met stippellijnen bevestigen.

Als in plaats van de zijkanten van de stoel de onderdelen nr. 4 maken en vervolgens dezelfde patronen voor de zitting en de rugleuning gebruiken, kunt u een comfortabele schommelstoel voor de pop krijgen.

De tafel en stoelen kunnen in de juiste kleuren worden gevernist of geverfd.

Om zelf een eenvoudige bank te maken, zijn materialen voor bekleding en schuimrubber vereist. In de rest is het maken van dit meubelstuk niet zo moeilijk als gebeeldhouwde stoelen en vereist het alleen nauwkeurigheid.

Afmetingen van onderdelen moeten worden geselecteerd in overeenstemming met persoonlijke behoeften, maar de principes van hun relatie kunnen worden bepaald aan de hand van Fig. 3.

Figuur 3. Poppenbank van multiplex.

Dus je hebt 4 multiplex elementen nodig:

 • rugleuning (midden bovenaan);
 • armleuningen (rechtsboven en links van de rugleuning) - hun lengte moet groter zijn dan de gewenste breedte van de bank voor de dikte van het triplex waarvan de rugleuning is afgesneden, dat wil zeggen dat rekening moet worden gehouden met de aansluiting;
 • basis (onder) - voor dit onderdeel moet u rekening houden met de aansluiting aan 3 zijden: voor de armleuningen en de rugleuning.

Rechthoeken om te markeren en zagen. Indien nodig kunt u de details van de armleuningen complexer maken: maak de buitenste hoeken af ​​of zet ze naar boven uit, zoals op de foto. Knip de elementen uit om te lijmen en te drogen.

Knip laken, leer of lederen bekleding van de gewenste maat uit. Voor deze doeleinden kunt u de deelsjablonen gebruiken, waarbij u rekening houdt met het afsnijden van de emissierechten voor de buiging van het materiaal, zoals weergegeven in de afbeeldingen.

Op de armleuningen plak je een opgevouwen strook bekleding en vorm je hun zachte oppervlak. Voor de zitting snijdt u een stuk schuimrubber met een dikte van ongeveer 1 cm en naait u het met dezelfde doek.

Door de vaardigheden van het maken van eenvoudig meubilair voor poppen te verwerven, is het mogelijk om complexere versies ervan te ontwikkelen.

De verbinding in dit geval moet worden gemaakt op zelftappende schroeven en lijm.

Beoordeel dit artikel: (1 stemmen, gemiddelde score: 4.00 van 5)

Poppenmeubels uit eigen hand: tekeningen, zagen met een puzzel

Ik begon het netwerk te doorzoeken naar schema's en tekeningen van meubels voor poppen en vermoedde niet eens dat ik zulke rijkdom zou tegenkomen als de tekeningen van meubels voor poppen uit de Sovjettijd. Het zagen met een decoupeerzaag biedt een geweldige kans voor creativiteit. Nadat je absoluut goedkope materialen hebt gekocht, kun je een schommelstoel, een rolstoel, een bank, een plank, een slee, een kast, een kast, schaakstukken en vele andere dingen maken.

Nu leg ik gewoon de diagrammen en tekeningen uit die ik hieronder vond, en wanneer mijn man en ik deze schoonheid nog steeds maken, hoop ik te kunnen opscheppen over foto's van het werkproces en de kant-en-klare resultaten. In ieder geval heeft dit soort poppenmeubilair niemand.

Daar heb je het, je wilt natuurlijk allemaal tegelijk, maar zagen fret, is het nog steeds het voorrecht van mijn man, en poppen meubels in zijn mening, doen we een beetje vroeg, dan doe ik verzamel verschillende figuren pop meubels van multiplex en droom, als we we doen het allemaal, maar kinderwagen van de pop ik graag wat hij zou doen in de nabije toekomst, des te meer dat kleine verjaardag komen, en het lijkt me een geweldig cadeau zou zijn.

Sheet 8 kinderwagen, ik begrijp dat dit het model is waarop jij en Dimka hebben gekozen.

Ja, om eerlijk te zijn, ik twijfel nog steeds, maar Dima heeft besloten dat te doen. Maar de wielen zijn van een roller, niet van hout, die gemakkelijk kan worden verwijderd en gewassen na de straat en dat zou gemakkelijker zijn om op het asfalt te rijden.

Poppenmeubels gemaakt van multiplex voor meisjes. Wieg voor een pop en een ledikant voor Barbie

Als je wilt dat je kind je van tijd tot tijd een kleine rust geeft, kun je hem een ​​bezigheid geven die hij leuk vindt. Voor meisjes kan dit bijvoorbeeld een poppetje zijn, dat kan worden uitgebreid met extra items. Je kunt het poppenbed zelf samenstellen met behulp van het beschikbare materiaal - multiplex. In dit artikel zullen we verschillende opties naast de tekeningen aanbieden, zodat u deze in uw vrije tijd alleen hoeft over te dragen naar de sjabloon en ze met een decoupeerzaag snijdt.

We maken een wieg en een poppenbed met onze eigen handen van multiplex

Hieronder leert u hoe u een wieg kunt maken voor een pop en een gewone wieg. De eerste verschilt van de tweede mogelijkheid van zijn zwaaien. Er is niets ingewikkelds in het eerste of in het tweede geval, je hebt een minimum aan materialen en hulpmiddelen nodig, en ook wat geduld. De prijs van handwerk is minimaal en veel goedkoper dan in de winkel.

Wieg voor poppen uit multiplex №1

Om het ontwerp te maken dat u nodig hebt:

Bepaal voordat u een model maakt, waar het zal staan ​​en pas de afmetingen aan. De afmetingen zijn als volgt:

Tip: het is niet nodig om het model volledig te kopiëren, het is gewoon een werkstuk dat aanzienlijk kan worden veranderd, dankzij uw fantasie.

Overweeg de workflow zo gedetailleerd mogelijk:

 1. Snij in de eerste fase de onderkant van de structuur af, waarvan de lengte 120 mm is en de breedte 65 mm. Vergeet aan beide zijden niet om uitsteeksels van 50 mm lang en 10 mm breed te laten, zodat ze de bodem met andere delen kunnen verbinden.

De onderkant van de poppenwieg van multiplex met projecties voor montage

Tip: knip eerst een grote rechthoek uit met de uitsteeksels, met een afmeting van 130 x 75 mm en verwijder vervolgens het onnodige materiaal aan de zijkanten.

Tekeningen van poppenmeubels uit multiplex door eigen handen - treeplank en een hoofdeinde van een wieg voor een pop

 1. Maak de wiegvoet en het hoofdeinde, waarvoor de tekening wordt gebruikt.

Algemene afmetingen zijn:

 • hoogte van het hoofdeinde - 105 mm, voet - 95 mm;
 • op de breedste plaats zal de breedte van de delen zijn - 125 mm;

Je zou zulke details moeten hebben: aan de linkerkant - de kop van de poppenwieg, aan de rechterkant - de voet

 1. Nu gaan we de zijkanten van de wieg maken. Meet hiervoor de lengte van elk onderdeel - 120 mm, hoogte in het hoge gedeelte van 45 mm en in een smalle 35 mm. Vergeet niet om ook installatie-openingen te maken voor het installeren van de bodem - 5 mm;

Zijwanden voor de wieg - rechthoekige gaten aan de binnenkant moeten eerst met een boor worden geboord en vervolgens met een nadal worden gefinaliseerd

 1. Verbind de zijdelen van de houder met de bodem;
 2. Vervang de voet en het hoofd van de wieg;
 3. Neem timmerwerklijm en ga voorzichtig door alle verbindingen;
 4. Putty op het hout trim het oppervlak van multiplex binnen en buiten de resulterende structuur;
 5. Kies de juiste kleur voor de wieg van de pop en schilder alles met acrylverf.

Een andere originele versie van de multiplex-houder voor de pop, waarbij de sjabloon een karton is

Als je kleine kinderen hebt, ben je zeker een vaste waarde in winkels, waar je voor hen een breed scala aan verschillende speeltjes kunt vinden. Waaronder, en kindermeubilair, waar bijna elk meisje over droomt.

Maar we moeten toegeven dat niet altijd de aangeboden goederen overeenkomen met wat u nodig hebt:

 • past niet in de maat;
 • de kwaliteit van producten laat veel te wensen over;
 • het uiterlijk van het ontwerp is te kunstzinnig en enigszins vreemd.

Het is echter niet nodig om hierdoor boos te zijn, omdat je een cadeau voor je dochter kunt doen letterlijk 's avonds of twee met je eigen handen. De voorgestelde optie is zeker dat ze het leuk zal vinden en haar heel lang blij zal maken. Bovendien kunt u altijd het saaie beddengoed voor nieuwe veranderen.

We raden u aan sociale netwerken, computerspeelgoed, nieuws en aandacht voor het universele model van de wieg van een babypop opzij te zetten. De afmetingen kun je jezelf afvragen, dankzij de onderstaande sjabloon, of gebruik al bewezen.

In ons geval zijn ze geschikt voor zowel "Barbie" als voor poppen van gemiddelde grootte.

 1. Maak een houten frame van multiplex (bijvoorbeeld berk), bestaande uit 3 of 4 lagen. Het frame bestaat uit drie delen - een slaapplaats en twee ruggen;

Op de foto - details van een kinderbedje van triplex

Tip: knip de delen netjes af, waarna de randen moeten worden behandeld met schuurpapier om de resterende bramen te verwijderen die het kind kunnen verwonden.

 1. Verbind de resulterende elementen met elkaar en je zult een skelet hebben;
 2. Teken iets op de achterkant en u kunt een kant-en-klare sjabloon gebruiken als dergelijke mogelijkheden ontbreken. Nodig het kind uit om hieraan deel te nemen, hij zal geïnteresseerd zijn. Gebruik gouache, die dan bedekt moet worden met vernis, je kunt het vervangen door waterdichte acrylverf, die nu geen probleem is in kantoorbenodigdheden;
 3. Bevestig de framedelen met lijm of vloeibare nagels.

Kinderbedje voor een pop met je eigen handen van multiplex voor meerdere avonden

Het volgende item is een matras, een kussen en een deken die er echt uit moet zien. Je hebt nodig:

 • schuim - 2 stukken om te slapen en kussens;
 • stof - kies een niet-vrij vloeiend en antislipmateriaal, de normale grove calico is bijvoorbeeld uitstekend. Het wordt eenvoudig langs de randen verwerkt, het volstaat om de laatste draden na het trimmen te verwijderen.

· 2 stuks voor het kussen;

· 1 - voor een vel (de breedte is 2 keer die van een matras, en de lengte is hetzelfde als voor het);

· 2 stuks voor de deken.

2. Schik het laken in het midden;

3. Wikkel het direct op een houten ondergrond;

4. Naai vanaf de onderkant met een conventionele naad.

In dit geval wordt de matras stevig bevestigd.

2. Naai rond de randen, niet te vergeten om een ​​plaats te verlaten om schuimrubber te plaatsen;

3. Verwijder de kussensloop, vul en naai de insertie.

· Naai twee stukken aan elkaar;

· Schakel ze uit, u krijgt een nette rechthoek;

· Versier het midden met iets, bijvoorbeeld borduren.

Tip: je kunt het kussen rond de rand afknippen met een lint-organza voor schoonheid.

Als je je aan deze aanbevelingen houdt, kun je op een paar avonden een poppenwieg doen, die qua uiterlijk praktisch niet verschilt van deze modellen. Net als in het eerste geval kunt u de sjabloon volledig gebruiken of andere details toevoegen, waardoor deze veel interessanter en beter wordt.

Wat kun je zeggen over de bovenstaande modellen? Ze zijn vrij eenvoudig te produceren, ook al lijken ze sterk op echte producten. Hoogstwaarschijnlijk houden ze van het kind en zal hij veel vaker met ze spelen dan met de gekochte opties.

Deze originele modellen voldoen zeker aan alle milieueisen, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over de gezondheid van de baby. De video in dit artikel geeft aanvullende informatie over het bovenstaande onderwerp. Als u vragen over het artikel heeft, zullen we deze graag beantwoorden in de opmerkingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

67 + = 73