Hoe gordijnen op te hangen

We hangen correct gordijnen en tule op de gordijnband

Als u van plan bent het gordijn of de tule zelf op de gordijnlint te hangen, moet u enkele belangrijke factoren hiervan kennen en het eindresultaat ervan afhangen.

Meer recent, het proces van het opzetten van nieuwe gordijnen, of gewoon gewassen veranderd in een echte marteling, want je moet niet alleen op te hangen, maar ook mooie draperen stof, anders is het helemaal de esthetische functie verloren. Daarom was het nodig veel te lijden, de benodigde intervallen te berekenen en de gordijnen te bevestigen.

Maar met de komst van gordijnlint is dit proces veel eenvoudiger, omdat dit accessoire u in staat stelt om het canvas volledig voor te bereiden, het enige wat overblijft is om het op de kroonlijst te zetten. Om jezelf te ontdoen van de extra gedoe en voor altijd vergeten langdurig staan ​​met opgeheven hoofd en handen, zullen we zo gedetailleerd proberen zo mogelijk om te gaan met de keuze van de functies, evenals laten zien hoe je gordijnen op te hangen op het gordijn tape.

Soorten erectietape

Het proces van het monteren zonweringen wordt voorafgegaan door een langdurige selectie van alle noodzakelijke accessoires zoals gordijnband, verschillende modellen die kan leiden tot een deadlock beginnende ontwerpers. Begrijpen enige weefsel een of de andere band kan reeds visueel worden: het transparante gebruik op lichtschermen (netten, voile, organza, zijde), waarbij dichte zichtbaar wit zal op zijn beurt, is geschikt voor gordijnen van dichte, niet doorschijnende weefsels .

De waarde heeft ook een breedte van 2,5 tot 10 centimeter. In de regel smal (2,5-4 cm) gebruikte tape op de gordijnen, die geen gordijn nodig hebben: Richten met kroonlijst of ingebouwd in het plafond uitsparing, aangezien ze geschikt voor fijne die gemakkelijk te draperen zijn. Banden 5 cm breedte hebben niet alleen de functie van het bevestigen, maar ook decoratief, omdat ze kunnen worden gebruikt om verschillende typen plooien, steeds complexere met toenemende breedte van de band zijn.

Brede tapes worden gebruikt op dichte stoffen, om een ​​mooi patroon te creëren, en met hun hulp kun je een griezelige kroonlijst verbergen, net gecompenseerd tegen haken tot een niveau lager. Zo verbergt een stabiel bovenste gedeelte van het gordijn eenvoudigweg de pijp erachter, en de noodzaak om het samen met de nieuwe gordijnen te kopen zal verdwijnen. Afhankelijk van de breedte en complexiteit van het patroon, kunnen er 2, 3 of 4 rijen zakken voor haken zijn, waarmee de hoogte van het gordijn wordt gevarieerd.

Differ tape en de vaststelling methode, afhankelijk van de aard van de gordijnen en dakranden, waarvoor zij nodig hebben om op te hangen. Door de aankoop van de tape is niet geschikt om uw dakranden, kun je nooit achterhalen hoe gordijnen op te hangen op het gordijn band van dit type. Bijvoorbeeld buisleiding dakranden fit model met ingebouwde oogjes voor snaren is een speciaal type met scharnieren waarin zich een string bestaat klittenband, zodat vastleggen als harde Bando en zachte zandlopers en opties voor gordijnen met verticale montage, waarbij speciale ringen genaaid waardoor een hijskabel, tillen Roman gordijnen. Een vergelijkbaar model kan worden gebruikt op blinds.

Deze term geeft de verhouding aan van vlakke stof voor gordijnen tot de verhouding die al met een tape is samengesteld. Afhankelijk van de complexiteit van het patroon, is het 1,5, 2, 2,5 en 3. Dat wil zeggen, als u een tape koopt met een assemblagereactie van 2, krijgt u 2 meter gedrapeerd gordijn van een 4 meter breed stoffenweefsel.

In de regel staat deze indicator aanvankelijk op de verpakking. Er moet niet alleen rekening mee worden gehouden bij het berekenen van de benodigde hoeveelheid stof, maar ook bij het kopen van de vlecht zelf, omdat het op een effen doek is genaaid en pas wordt samengetrokken voordat de gordijnen op de gordijnlint worden bevestigd. Zoek de gewenste lengte op, u kunt de breedte van de kroonlijst vermenigvuldigen met een assemblagefactor van + 6-8 centimeter aan de randen.

Bijvoorbeeld voor eaves breedte van 3 meter inkopen tapesamenstel factor 2. We verwachten dat de benodigde hoeveelheid als volgt: 2 * 3 + 0,8 = 6,8 meter tape die nodig, en dienovereenkomstig gordijnen 2 * 3 = 6 meter.

Afhankelijk van de breedte en dichtheid van de tape met zijn hulp, kunt u een aantal verschillende afbeeldingen maken van de meest gewone golven tot deze meesterwerken. De meest populaire zijn:

 1. De eenvoudigste versie is ontworpen om uniforme vouwen te verkrijgen. In de regel is de assemblagefactor in dit model 1,5. Het meest eenvoudige en ongecompliceerde ontwerp heeft bovendien geen grote hoeveelheid weefsel nodig. Om zo'n draperie te maken, is zelfs het smalste lint geschikt. Op zo'n gordijnband hangt de tule het handigst;
 2. Lint vouwen. Het heeft het uiterlijk van enkele of dubbele bogen, dicht bij elkaar gelegen. De minimale coëfficiënt is in dit geval 2,5, soms kan deze 3 worden;
 3. Glazen. Zeer verfijnde en verfijnde look van plooien. De stof is van onder af getrimd met een drievoudige beschermer, aan de bovenkant vormt het een soort glas. Om ze te maken, hebt u een tape nodig met twee rijen koorden en een coëfficiënt van 2,5;
 4. Poef. Een nogal magnifiek en origineel patroon in de vorm van meerdere rijen rhombuses kan alleen worden gevormd met behulp van een brede tape met minimaal 4 rijen koorden. Het ziet er prachtig uit op dichte dure weefsels. De bouwfactor begint ook bij 2,5;
 5. De meest kostbare in termen van weefselconsumptie, maar tegelijkertijd ongelooflijk elegant en verfijnd - Franse of drievoudige vouwen. Hier is de verhouding 3, dat wil zeggen, om 1 meter gordijnen op deze manier gedrapeerd te krijgen, moeten we 3 meter stof kopen. Gebruikt, meestal op strakke gordijnen. Heeft meerdere rijen met vakken voor het aanpassen van de hoogte van de landing;
 6. Wafels of ruches voegen pracht en luchtigheid toe aan het interieur, een soortgelijk effect heeft ook tegenvouwen die lijken op een rimpel in ondiep water. Om ze te maken, hebt u een dichte en brede tape nodig, die een coëfficiënt van 2 heeft.

Het maakt niet uit of je een gordijn hebt gekocht met een ingebouwd lint of je hebt zelf elk detail gekozen, de vraag hoe je de gordijnen op het lint moet monteren, komt voor je, omdat de details van dit proces niet bij iedereen bekend zijn. Dus, hoe kunnen we een mooie draperie met een vlecht maken? We zullen dit proces stap voor stap beschrijven.

 1. In de reeds genaaide tape controleren we de koorden. Ze moeten noodzakelijkerwijs worden vastgebonden, anders trekken ze gewoon uit elkaar wanneer ze samen trekken en voegen ze alleen die hoofdpijn toe. Niet verbonden koorden (snoeren) trekken we samen in een stevige knoop en controleren de dichtheid ervan.
 2. Laten we nu verder gaan met de montage. We moeten rekening houden met de breedte die we zullen verzamelen en de dichtheid van het patroon aanpassen. Gordijnen, die vaak uit elkaar gaan of helemaal niet worden verzameld, of het aantal vouwen is meestal minimaal. Het is het gemakkelijkst om een ​​balk te maken met een assistent om aan beide kanten te trekken. Als dat niet in het huis is, beginnen we de draden aan beide kanten te bevestigen en vormen we de meest dichte plooien, waardoor ze geleidelijk naar de tegenovergestelde rand worden geduwd.
 3. Door het lint op deze manier samen te stellen, controleren we de uniformiteit en dichtheid van het resulterende patroon, waarna het al mogelijk is om de installatie te starten. Over de stijfheid van vouwen raden we u aan om op te letten bij het kopen van een tape en deze recht in de winkel te trekken. Het is beter om een ​​onvoldoende sterk model te kopen, omdat het niet in staat is om het patroon goed vast te houden.
 4. En de laatste stap is het repareren van onze rimpels, omdat de vaste draad zeker op zijn plaats zal vallen en verkleinen tot "nee 9raquo; al onze inspanningen. Nadat we het gewenste patroon hebben verkregen, maken we de rand vast met een knoop. De rest van de draad hangt niet langs de gordijnen, we draaien hem rond een paar vingers in een nette motocycle, waarvan het midden is verbonden met een vrije rand. Het blijkt een soort draadboog te zijn. Wij kunnen ook "betrouwbaar"; verbergen, verbergen voor nieuwsgierige blikken, gewoon de bovenrand passeren onder het bovenste koord en de onderkant - onder de bodem.

Niet weten hoe je gordijnen goed op gordijnen moet hangen, velen proberen haken op koorden te leggen. Deze stap is fundamenteel verkeerd, omdat onder het gewicht van het web de draden beginnen te zakken, waardoor het uiterlijk van het gordijn volledig wordt verpest. Haken en andere bevestigingselementen worden alleen in speciale weefselzakken geschoven, die meerdere rijen kunnen zijn.

Zo'n apparaat is erg handig omdat je hiermee de hoogte van de gordijnen kunt aanpassen. Bijvoorbeeld, als je niet een beetje hebben geraden met de hoogte gordijnen of draperieën, gewoon de volgorde van de haken op de bovenste rij, om lelijke kroonlijst verbergen kan dezelfde manipulatie, maar de onderste rij van de zakken te hebben betrokken. Haken zijn beter op een afstand van 5-6 centimeter, zodat je jezelf beschermt tegen het doorhangen van het canvas.

Hoe gordijnen op te hangen prachtig? Effectieve manieren

Soms is er een verlangen om iets in het interieur van deze of gene kamer te updaten. Om geen globaal herstelwerk te produceren, kunt u klein beginnen. Na het veranderen van de gordijnen, kunt u goede resultaten behalen. Dit element van het interieur kan het uiterlijk van de kamer verfrissen.

Gordijnen, gordijnen of rolgordijnen moeten correct worden geselecteerd. Ze moeten in harmonie zijn met de algehele stijl en design. Daarom wordt veel aandacht besteed aan hun kleur en textuur. Maar voordat u koopt, moet u nadenken over de beste manier om gordijnen op te hangen. Er zijn veel aanbevelingen van professionele ontwerpers in dit verband. De bestaande mogelijkheden, het toevoegen van een beetje fantasie, kunt u uw eigen unieke manier om gordijnen op te hangen creëren. Een verscheidenheid van texturen, kleuren en vormen van dit element van het interieur biedt voldoende ruimte voor creatief werk.

Alvorens de technologie te overwegen, is het noodzakelijk om rekening te houden met een aantal aanbevelingen om gordijnen mooi op te hangen. Dit element van het interieur kan zowel de voordelen benadrukken als de tekortkomingen van de ruimte benadrukken. Daarom wordt, voor de keuze van hun kleur, de textuur van het weefsel serieus genomen. Als het plafond in de kamer laag is, zien de gordijnen met verticale lijnen, een langwerpig patroon er goed uit. Brede gordijnen met horizontale patronen vergroten visueel de ruimte van een kamer met een uitgebreid potloodtype.

De ramen aan de zuidkant hebben dichte gordijnen nodig. Voor de zonnige kant zijn stoffen in koude tinten geschikt. Noordelijke kamers met onvoldoende natuurlijk licht vereisen lichte gordijnen met warme tinten.

In een kamer met verkeerd geselecteerde gordijnen zal dit onaangenaam zijn, zelfs als ze mooi zijn opgehangen.

Bij het overwegen van aanbevelingen om gordijnen op te hangen, moet je vooral letten op de kroonlijsten. Dit hangt voor het uitvoeren van het gepresenteerde werk af van dit element van het interieur.

Tegenwoordig zijn er een groot aantal soorten kroonlijsten. Hoe gordijnen op te hangen prachtig, de foto toont verder. De meest populaire kroonlijsten zijn: hardlopers (wanneer de steunen langs de rail bewegen), touw en telescopische types. De laatste van de genoemde rassen is geschikt voor kleine kamers. Ze zijn zeer eenvoudig te installeren. De randen van zo'n kroonlijst rusten gewoon tegen de muren. Maar voor dichte, zware stoffen zijn ze niet geschikt.

Door ronde kroonlijsten kunt u gordijnen niet in een rechte lijn ophangen, maar in een heel ander traject. Runningsoorten zijn zowel aan de muur als aan het plafond gemonteerd.

Het materiaal van de kroonlijsten kan verschillend zijn. Tegenwoordig worden actief plastic, hout en aluminium gebruikt. Er zijn gesmede stalen kroonlijsten, evenals profielvariëteiten. Ze zijn op bestelling gemaakt. Sommige modellen van gordijnen zijn te koop met een kroonlijst van een bepaalde configuratie.

Na de bestaande soorten kroonlijsten te hebben bestudeerd, zou men hun installatie moeten begrijpen. Het hangt af van het ontwerp van het product. Allereerst moet u overwegen hoe u de gordijnroede voor het type rolgordijn ophangt. Deze variëteit is erg populair vandaag.

Planken moeten worden gemonteerd met zelftappende schroeven. Betonnen muur in dit geval is het noodzakelijk om op de juiste plaatsen te boren met een perforator of boormachine. De kroonlijst wordt op zijn plaats gehouden door ankers. Voor een ruimte met standaardafmetingen moet u 3 gaten maken voor bevestigingen (aan de zijkanten en in het midden). String-kroonlijsten worden ook bevestigd door middel van ankers.

De eenvoudigste manier is om een ​​telescopische kroonlijst te installeren. Het strekt zich uit tot een bepaalde lengte en rust tegen de muren.

Als u bedenkt hoe u gordijnen goed ophangt, moet u vertrouwd raken met de bestaande verankeringen. De bekendste zijn clips en haken. In het eerste geval wordt het weefsel vastgehouden door middel van klemmen. Ze zijn ontworpen voor lichte gordijnen.

Een van de soorten clips is "crocodiles9raquo;. Ze hebben tanden. Daarom wordt de stof beter behouden. Maar met een scherpe beweging van het gordijn kan het uit de muur springen. Daarom worden haken als betrouwbaarder beschouwd. Ze komen in verschillende configuraties.

Maak op de stof lussen, voor welke haken en haken. Gordijnen op hetzelfde moment betrouwbaar rusten op de kroonlijst. Haaklussen aan de haken werken niet, zelfs als de zware gordijnen niet goed worden teruggetrokken.

Naast de gepresenteerde bevestigingselementen worden tegenwoordig ook meer exotische soorten gebruikt. Met hen zien de gordijnen er stijlvol en elegant uit.

Als je bedenkt hoe je gordijnen mooi op moet hangen, is het nodig om een ​​paar woorden over deze optie te zeggen, zoals oogjes. Speciale ringen worden in de stof genaaid. Dit type bevestiging is alleen geschikt voor buisvormige kroonlijsten. De stoffengolven worden gelijkmatig verdeeld over de staaf, wat een interessant decoratief effect creëert.

Dit effect is van toepassing in bijna alle kamers. De oogjes zien er zowel in de woonkamer als in de keuken goed uit. Ringen kunnen alleen aan de stof worden bevestigd. Kant-en-klare gordijnen op de oogjes zijn ook te koop.

Als wordt besloten om zelf ringen in de stof te installeren, moet u een even aantal ringen kopen. Dus het gordijn zal er mooi uitzien. Deze methode is geschikt voor dikke, zware stoffen. Lichte tule lijkt niet op oogjes.

Een andere populaire optie vandaag zijn rolstofrollen. Ze zien er stijlvol uit en beschermen de kamer effectief tegen onnodig zonlicht en nieuwsgierige visies van voorbijgangers.

Opknoping rolluiken op het raam is heel eenvoudig. De kit voor dergelijke producten bevat altijd gordijnelementen van het profieltype. Ze worden verzameld volgens de instructies van de fabrikant.

De grootte van de sluiter wordt gekozen uit de breedte van het venster. De stof moet 5-7 mm op het frame uitsteken. Verankeringen voor de dakrand kunnen op scotch worden gemonteerd als het vensterblad doof is. Voor de opening kant zijn er speciale haken. Ze zijn op het frame gemonteerd.

De rijkdom aan texturen, het mechanisme om weefsels te verhogen, stelt u in staat om rolluiken op te halen voor bijna elk interieur.

Na het overwegen van hoe je gordijnen op moet hangen, moet je letten op de romantische golven, waarmee de stof mooi op de grond valt. Als de lengte het toelaat, kunt u een kuliska maken. Het bedekt de kroonlijst volledig. Hoe meer een doek in de breedte, des te mooier de golven zullen zijn.

Je kunt dit effect zelf maken. Hiertoe wordt vlechtwerk aan een breed stuk materiaal genaaid. De stof is gevouwen. Meestal versieren dergelijke gordijnen de bovenkant met lambrequins. Dit is een decoratief gordijn.

Het is gemaakt van compact materiaal. Vaak wordt voor hetzelfde doel dezelfde stof gebruikt, waarvan de gordijnen zijn gemaakt. Experiment met lambrequins kan ze op het hoofdveld van de gordijnen plaatsen.

Dit decoratieve effect is van toepassing op grote ramen in de woonkamer of slaapkamer. Een klein venster zal nog kleiner lijken met lambrequins.

Bij het kiezen van welke gordijnen moeten worden opgehangen, is het noodzakelijk rekening te houden met de afmetingen van de kamer. Een kleine kamer is geschikt voor lichte stoffen met een laconieke vormgeving. Voor ruime kamers kunt u kiezen om dikke gordijnen te kiezen. Ze zullen een spectaculaire toevoeging zijn aan het interieur van een kamer met een hoog plafond.

Lambrequins sieren in dit geval het hoofddoek. Het interieur in de kamer is vaak symmetrisch gerangschikt. Daarom passen de gordijnen harmonieus in het totaalbeeld, als ze op hetzelfde principe blijven.

Symmetrie is vaak gespiegeld. Het ontwerp ziet er erg indrukwekkend uit. Maar je kunt toepassen en asymmetrische motieven. Een lambrequin kan bijvoorbeeld gelijkmatig diagonaal vallen. Fantasie over dit onderwerp is eenvoudig. Multilevel composities zullen ook de gordijnen versieren.

Bestudeer het advies van ontwerpers, hoe gordijnen op te hangen, je moet speciale aandacht besteden aan details. Ze helpen een speciale stemming te creëren, benadrukken de individualiteit van de compositie.

De meest populaire techniek voor vele jaren is het gebruik van stokken. Ze zijn gemaakt van verschillende materialen. Zelfs pickups op magneten worden gebruikt. Ze zijn versierd met stenen, ingewikkelde patronen.

Voor hetzelfde doel wordt de stof gebruikt. Deze plectrums zijn gebonden met strikken. Het afwerken van dergelijke elementen en randen van lambrequins ziet er erg rijk uit. Ontwerpers gebruiken ook verschillende parelsnoeren, kralen om het canvas te versieren en composities met meerdere niveaus te creëren.

Heel mooi kijk verschillende clips bij de lussen, strikken op de oogjes. Afhankelijk van de stijl van het interieur, kunt u verschillende decoratieve elementen gebruiken. Het kunnen bijvoorbeeld knoppen van verschillende groottes, kunstbloemen of vlinders zijn. Hier voor creatieve verbeelding is een breed scala aan mogelijkheden open.

Het is volkomen toegestaan ​​om de details zelf te maken. Het is noodzakelijk om bestand te zijn tegen de basiskleurenschaal die inherent is aan gordijnen. Ook moet eraan worden herinnerd dat de overvloed aan details er nalyapisto uitziet. Daarom worden ze opzettelijk gebruikt.

Na het bestuderen van de belangrijkste aanbevelingen, hoe gordijnen op te hangen, kun je het interieur bijwerken door het in overeenstemming met de gekozen stijl te versieren. Raden van professionele ontwerpers zullen bijdragen aan het creëren van een spectaculaire compositie.

Wat gordijnen op te hangen: de geheimen van het juiste ontwerp van ramen

Als u op uw eigen krachten rekent en zelfverzekerd bent, kunt u de gordijnen zelf ophangen. Dit is niet moeilijk: het is voldoende om de belangrijkste informatie over dit proces te bestuderen. Vele factoren beïnvloeden de keuze van de methode om de gordijnen op te hangen. Om de gordijnen er mooi uit te laten zien en de charme van het hele interieur te geven, moet je niet alleen zorgvuldig de stof en de vorm van het canvas selecteren, maar ook bijhouden wat de gordijnen zullen ophangen en welke accessoires ze zullen versieren. Voordat u het canvas ophangt, moet u de opties voor bevestiging, een verscheidenheid aan bevestigingsmiddelen en accessoires zorgvuldig lezen. Het hangt af van het uiterlijk van gordijnen en hun levensduur. Tot op heden bieden fabrikanten een brede selectie dakranden en armaturen die geschikt zijn voor elk interieur.

Wat gordijnen op te hangen: traditionele en moderne soorten bevestigingsmiddelen

Er zijn veel traditionele en moderne manieren om de stof te bevestigen. Om de beste optie te kiezen, moet u dit probleem nader bestuderen. De meest voorkomende bijlageoptie zijn de kroonlijsten. Ze zijn er in verschillende uitvoeringen, vormen, met verschillende montagemogelijkheden en materialen.

Een van de origineelste soorten kroonlijsten is het stokbrood

Traditionele manieren van bevestigen:

 1. Kroonlijst in de vorm van een bar. Dit is een klassieke kroonlijst, bij de vervaardiging waarvan verschillende materialen kunnen worden gebruikt: metaal, hout, kunststof. De stang van de dakrand wordt met speciale beugels aan de muur bevestigd. Meestal heeft het verschillende gidsen, waarop u tegelijkertijd lambrequins, gordijnen, tule kunt hangen. Ringen voor het bevestigen van de gordijnen gaan meestal gemakkelijk in interactie met het oppervlak, zonder de beweging van gordijnen te hinderen.
 2. Kroonlijst in de vorm van een touwtje. Dergelijke kroonlijsten worden meestal gebruikt, als u lichte soorten stof wilt ophangen: tule, organza, nylon, kapron. Als u zware stoffen op een koordlijst hangt, kunt u na verloop van tijd verzakking verwachten. De kroonlijstkoord heeft een of meer rijen. Ze zijn geweldig voor kamers met valse plafonds, voor keukens en kinderkamers.
 3. Omlijsten van kroonlijsten. Zulke kroonlijsten zien er erg mooi uit, maar op voorwaarde dat ze moeten worden geselecteerd na de creatie van het hoofdinterieur. Ze moeten harmonieus in de algehele atmosfeer passen. De stokbrood is gemaakt van een houten bar en plastic tape, die is versierd met een storm rekening houdend met de textuur en de kleur van de stof, evenals het algemene ontwerp van de kamer.

Bij het selecteren van kroonlijsten moet speciale aandacht worden besteed aan de geleidingssystemen. Ze moeten betrouwbaar en gebruiksvriendelijk zijn.

Moderne systemen van kroonlijsten:

 • Profile. De structuren van dergelijke kroonlijsten verschillen in variëteit. De basis is het gidssysteem voor hardlopers. Je kunt ze zowel aan de muur als aan het plafond installeren. Profiellijsten zijn vaak versierd met een blend.
 • Flexibel. De structuren van deze kroonlijsten zijn polymeermetaal. Vanwege hun flexibiliteit zijn ze ideaal voor het versieren van erkers, voor het versieren van nissen en hangers van luifels. Ze zijn variabel en bevestigd aan elk type plafondwanden.
 • Telescopische. Dergelijke kroonlijsten worden geïnstalleerd in gevallen waarin het niet mogelijk is om beugels te installeren of om wanden te boren. Ze worden tussen twee wanden bevestigd door middel van speciale afstandshouders, interne veren in de stang.

De belangrijkste voordelen van profiellijsten zijn hun lichtheid en ductiliteit

Een ruime keuze aan kroonlijsten biedt een breed scala aan gordijnen met betrouwbare bevestigingsmechanismen, terwijl het uitstekende functionele en decoratieve kwaliteiten bezit.

Bevestiging voor gordijnen: de meest populaire modellen

Verschillende soorten kroonlijsten hebben verschillende soorten bevestigende doeken. Sommigen van hen vervullen slechts een functionele rol, terwijl ze zich proberen te verbergen voor de ogen, maar er zijn ook mensen met uitstekende decoratieve kwaliteiten.

Fasteners-eyelets zijn de meest esthetische bevestigingen voor gordijnen

Wat is de bevestiging van gordijnen:

 1. Ring. Ze worden vooral gebruikt op ronde kroonlijsten, ze zijn gemakkelijk te bedienen, omdat ze gemakkelijk over het oppervlak glijden. Ringen kunnen aan een stof naaien of voor een ophangbeugel om extra haken aan te doen, dat is veel handiger.
 2. Haken. Ze zijn zeer functioneel en handig. Het bovenste deel van de haak wordt in de geleiders geschroefd en aan de onderkant worden de vellen zelf gelust. Haken zijn sterk en kunnen zelfs dikke stoffen weerstaan.
 3. Clips. Dit kunnen krokodillen, clips of krabben zijn. Ze worden alleen of in combinatie met haken en ringen gebruikt. Klemmen in de vorm van een klem stelt u in staat de lengte van de stof aan te passen en extra vouwen te creëren.
 4. Loops. Ze zijn genaaid met gordijnen en kunnen alleen worden gebruikt voor ronde kroonlijsten. Het nadeel is dat wanneer het gordijn wordt opgehangen, het kroonlijst moet worden gedemonteerd. Om dit te voorkomen, is het mogelijk om voorzichtig een knoopsgatlus te naaien.
 5. Oogjes. Dit zijn ringen die uit twee delen bestaan ​​en worden gebruikt om de gaten in de stof te versieren. Ze zijn bevestigd aan de ronde kroonlijst. Ze bevinden zich in het bovenste deel van de stof op gelijke afstand van elkaar en creëren prachtige vouwen.

Als u wilt dat alle golven na het wassen niet verslechteren en plat blijven, gebruikt u oogjes

Bij het installeren van bevestigingsmiddelen voor gordijnen, is het erg belangrijk om rekening te houden met de vorm van de kroonlijst, waaraan de gordijnen worden opgehangen, en ook de kleur en het materiaal.

Een kroonlijst installeren voor gordijnen aan het plafond (video)

Het proces van raamontwerp is verre van eenvoudig en vereist speciale kennis en vaardigheden. Het is heel belangrijk dat we ophangingen ophangen. Er zijn factoren die van invloed zijn op hoe veel gordijnen mooi zullen zijn, er mooi uitzien en passen in het totale interieur.

Te bespreken factoren:

 • De grootte van het venster;
 • Stijl van het interieur;
 • Type kroonlijst;
 • Kwaliteit, textuur en dichtheid van de stof.

De gordijnen zijn perfect voor een klassieke stijl

Er zijn veel trucs waarmee je de ramen en de kamer als geheel visueel kunt verkleinen of vergroten. Zo hangen hangende gordijnen aan brede ramen er perfect uit, terwijl de smalle ramen geschikte jaloezieën zijn.

Bij het ontwerp van de gordijnen is het belangrijk om rekening te houden met het aantal vouwen op de gordijnen en de frequentie van de golven. Dankzij hen zijn de gordijnen mooi, mooi en elegant. Plooien en golven worden geregeld door de afstand waarop de haken zich bevinden.

Let op het feit dat de plooien op de gordijnen moeten worden aangebracht voordat ze op de ramen worden geschraapt.

Hoe mooi is het om gordijnen op te hangen in een normaal appartement

Reguliere appartementen verschillen niet in grootte en de aanwezigheid van grote ramen. Met behulp van professionele technieken in de ophanging van de gordijnen, kan iedereen een schoonheidskamer geven en de ruimte visueel uitbreiden.

Lambruck kan de ruimte visueel vergroten en uitbreiden

Basisprincipes voor raamdecoratie:

 1. Gebruik gordijnen, om het raam te benadrukken, dit maakt de kamer licht en ruim.
 2. Kroonlijst moet hoog worden geplaatst. U kunt dus visueel het plafond verhogen en de ruimte wordt visueel groter.
 3. Het is de moeite waard om de algemene stijl in het interieur te bekijken. En ook een schorsing van kleding, afhankelijk van de stijl van hun uitvoering.
 4. Ongeacht de kamer waarin wordt besloten om gordijnen te gebruiken, is het belangrijk om rekening te houden met de grootte van de kamer en de functies die deze uitvoert.

In een grote woonkamer kunt u bijvoorbeeld linnen van dure, dichte stof ophangen, mooi, mooi decoreren met lambrequins, decoratieve volants en borstels.

Als de woonkamer klein is, zijn eenvoudige gordijnen met een geometrisch patroon die helpen de ruimte visueel te vergroten het beste.

Gordijnen in de slaapkamer zijn het beste om de tule te voltooien en de kamer gezellig en aangenaam te maken. In de keuken is het nu in de mode om Romeinse gordijnen te gebruiken, die laconiek zijn, mooi, mooi passen in elk interieur en functioneel.

Gordijnen aan de kroonlijst hangen (video)

Gordijnen zijn een van de meest elementaire decoratieve en functionele elementen in het interieur. Met hun hulp kan de kamer een verfijnde uitstraling krijgen die de kamer van andere huizen zal onderscheiden en een uniek comfort zal creëren. Om de gordijnen mooi te maken, mooi aan te vullen met het interieur, is het noodzakelijk om de juiste bevestiging te kiezen om ze te bevestigen. Het proces van het bevestigen van de gordijnen vereist speciale aandacht en inspanning. Elke soort stof moet aan de juiste bevestigingsmiddelen worden gehangen. Bij het versieren van ramen moet u zich laten leiden door één regel: een harmonieuze combinatie van alle functionele en decoratieve elementen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

+ 71 = 76