Hoe een ketel kiezen

Hoe een ketel kiezen - Deskundig advies

Het belangrijkste onderdeel van comfort in het landhuis is warm water. De verwarming wordt uitgevoerd met behulp van een boiler, die correct moet worden geselecteerd. Luister hiervoor naar enkele tips voor het kiezen van een ketel.

Het creëren van comfortabele omstandigheden is een prioriteitstaak voor een persoon. Om de datsja uit te rusten met alle nodige voorzieningen, heb je een boiler nodig die het huis van warm water voorziet.

Er zijn verschillende soorten boilers die verschillende energiebronnen gebruiken:

 • elektrische;
 • gas;
 • Houtgestookte;
 • Indirect.

Types en overzicht van ketels voor huisjes

Elektrische boiler. De meest voorkomende soort energie is elektriciteit, dus de meest voorkomende vraag voor tuinlieden over hoe de juiste elektrische boiler te kiezen?

Ketels van dit type kunnen van scharnierende of vloertype zijn. Leg op de vloer meestal de totale inhoud van 200 of meer liter. Gebruik in het dagelijks leven meestal kleinere boilers (van 10 liter tot 100 liter).

Het water in de ketel wordt verwarmd door middel van een ingebouwde ventilator, met een capaciteit van 1,5-2,5 kW. Het ontwerp van de ketel is zo geconstrueerd dat de hoeveelheid warmteverlies minimaal is. Deze eigenschap wordt bereikt door de thermische isolatie tussen de buitenwand van de ketel en de behuizing van het expansievat te leggen.

De temperatuur- en drukbewaking in de elektrische boiler wordt geregeld door middel van een thermische sensor. De druk in de pijpleidingen wordt gebruikt om het water in te stellen. Water dat in de tank komt, wordt daarin vastgehouden door een terugslagklep. Met zijn hulp wordt ook ontluchting uitgevoerd, die in het watertoevoersysteem terecht kan komen, wanneer de defecte eenheid wordt vervangen. Een kraan is geïnstalleerd op de watertoevoer van de ketel. Met zijn hulp kunt u water afsnijden, in geval van vervanging of reparatie van een onderdeel.

Een elektrische boiler is efficiënter om de klok rond te gebruiken. Het water erin moet te allen tijde zijn en het moet een aparte, geaarde stopcontact hebben. Als er geen aardingslus is, moet dit worden gedaan (dit gegeven is om veiligheidsredenen belangrijk tegen kortsluiting in de behuizing, hierdoor kan al het water in het systeem onder spanning staan).

Voor een groot huis waar een of meerdere gezinnen wonen, is het raadzaam om een ​​gecentraliseerde stoomketel te gebruiken voor een inhoud van 100 tot 200 liter. Voor een zomerresidentie komen dergelijke ketels niet in de buurt, omdat de kosten voor de verwarming ervan enorm zullen zijn. Hoeveel moet ik een boiler kiezen?

De optimale boilers voor een vakantiehuis hebben een inhoud van 50-100 liter met een 2 kW tee. Hij zal snel water verwarmen (voor 1,5 tot 3 uur), terwijl de kosten van elektriciteit minimaal zijn. De beroemdste fabrikanten zijn: Termor, Atlantik, Vaillant, Drazice.

Gasketel. De aanwezigheid van een gasleiding in de buurt van het huis en zijn vertakking rechtstreeks in het huis, maakt deze methode efficiënter, en energiedragers - goedkoper. De keuze van een ketel voor een huis op gas moet worden gestopt bij merken zoals Ariston op 95 liter, Vaillant op 130 liter, Viessmann. Dit zijn de meest voorkomende, betrouwbare en veelgevraagde gasboilers voor dachas.

Bij gebruik van gasapparatuur in de ruimte moet een betrouwbaar systeem van afzuiging aanwezig zijn.

Nadelen van gasboilers:

 • Voor de installatie van gasapparatuur is het noodzakelijk om de juiste vergunning af te nemen bij de gasdienst in de woonplaats. Ook zonder hen is de installatie van de ketel illegaal;
 • Het is noodzakelijk om het juiste pakket documenten af ​​te geven voor de registratie van gasapparatuur. Dit kan enige tijd duren;
 • In het gassysteem is het noodzakelijk om een ​​lage druk te hebben;
 • Voor het installeren van een gasketel hebt u meer ruimte nodig.

Allemaal werken met apparatuur kost veel.

Houtgestookte ketel. De regels voor het kiezen van een houtgestookte ketel zijn de kenmerken van het monteren van de vlamkast: afzonderlijk of gelast. Met een gelaste vuurhaard wordt de verwarmingstijd met 30% verminderd, maar in geval van een storing is een dergelijke oven zeer moeilijk te repareren. Omdat de meeste inwoners van de zomer kiezen voor een houtgestookte ketel met een aparte oven.

Een houtgestookte ketel kan als verwarmingsapparaat dienen. Als brandstof wordt alles gebruikt wat brandt, maar het bevat geen chemische stoffen (vaste brandstof, hout, chips, papier, karton, pellets).

De houtverwarmer wordt gebruikt op de locatie van het huisje, waar geen elektriciteit is, geen gasleiding. Hun structuur en werkingsprincipe zijn heel eenvoudig. Zet een tank in de oven. In de tank is een rookbuis gemonteerd. Met zijn hulp wordt water verwarmd.

Indirecte verwarming van de ketel. Dit type boiler, als warmtebron, gebruikt het verwarmde water van het verwarmingssysteem. Het ontwerp is een container waarin een spoel (een verwarmingsbuis) is gemonteerd. Het speelt de rol van een warmtewisselaar - het verwarmde water door de buis voeren, geeft warmte aan het water in de tank en verwarmt het op de gewenste temperatuur.

Deze methode om een ​​huis van warm water te voorzien, is het meest economisch omdat er geen extra elektriciteits- of gasuitgaven nodig zijn. De circulatie van water wordt uitgevoerd door middel van een speciale pomp, die is aangesloten op het SWW-circuit (warmwatervoorziening).

Tot op heden zijn er veel fabrikanten die kwaliteitsproducten produceren.

Hoe een indirecte verwarmingsketel kiezen uit een groot aantal modellen? De meest populaire en betrouwbare ketels zijn producenten Drazice, Acv Smart, Viessmann, Buderus, Vaillant, Junkers Bosch Gruppe, Reflex, het Franse Saunier Duval, het Poolse Galmet, het Italiaanse Beretta en Baxi.

Als we het hebben over de voor- en nadelen, moeten we het gebruik van elk type boiler in een bepaald geval overwegen.

Bij het kiezen van een elektrische boiler moet men rekening houden met zijn elektriciteitsverbruik. Voor inwoners van de zomer die de datsja niet vaak bezoeken, zal deze boiler een van de handigste zijn, omdat het voldoende is om hem in het stopcontact te steken om hem te starten. Tijdens het uitpakken van dingen heeft het water de tijd om op te warmen tot de gewenste temperatuur. Hier moet rekening worden gehouden met de eenvoud van de installatie, die onafhankelijk van elkaar kan worden uitgevoerd, zonder extra rechten.

De beoordeling van gasketels zal het mogelijk maken om te bepalen of ze in de datacha kunnen worden geïnstalleerd, misschien is het handiger om ze in de woning van een permanente verblijfplaats te installeren. De hoge kosten en de wijze van installatie met de betrokkenheid van de gasdienst, evenals een lange tijd van het verkrijgen van vergunningen, kunnen zichzelf niet economisch rechtvaardigen.

Vaste ketels, ten opzichte van eerdere verwarmingselementen, zijn veel zuiniger, omdat ze niet alleen kunnen worden gebruikt voor het verwarmen van water, maar ook als verwarmingsapparaat. Maar hier is het belangrijk om ervoor te zorgen dat het snel afkoelt. Om dit te doen, moet je constant dicht bij hem zijn en brandstof overgeven.

De ideale optie lijkt een indirecte verwarmingsketel te zijn. Maar in de zomer, wanneer de verwarming in huis is uitgeschakeld, verliest de ketel zijn functies.

Uitgaande hiervan, de vraag welke ketel moet kiezen voor een zomerresidentie, moet worden geantwoord dat de elektrische boiler de beste optie is voor alle gevallen van leven. Zelfs als de dacha ver van de stad ligt, waar geen elektriciteit is, is het mogelijk om een ​​elektrische generator te gebruiken om de ketel te laten werken.

Hoe een ketel in een appartement kiezen? De beste ketel: beoordelingen, prijzen, technische specificaties, foto

Het is voor niemand een geheim dat in de zomer onderbrekingen met heet water in flatgebouwen gebruikelijk zijn. De reden hiervoor ligt in de uitvoering van gepland onderhoudswerk, waarvoor de gemeentelijke diensten verantwoordelijk zijn. Ze kunnen verschillende weken duren. Op dit moment moeten de meeste burgers zelfs het belangrijkste comfort vergeten. In dergelijke gevallen wordt de boiler de redding. Opmerkingen van veel eigenaren van woongebouwen pleiten voor de aanwezigheid van een dergelijk aggregaat in het huis.

Weinigen zijn klaar om het hoofd te bieden aan een lange afwezigheid van warm water. In dit geval is het raadzaam een ​​speciale eenheid aan te schaffen. Oriënteren in het bestaande assortiment zal helpen bij beoordelingen. De ketel voor velen is een onmisbare uitvlucht geworden van het dagelijks leven. Een groot aantal consumenten begrijpt de functies van deze apparaten echter helemaal niet. Een boiler (ketel) moet zodanig worden aangeschaft dat zijn werk zorgt voor de realisatie van alle huishoudelijke behoeften van het gezin.

Momenteel zijn er twee versies van het apparaat: boileropslag en flow. Om het model van de eenheid definitief te bepalen, is het noodzakelijk om rekening te houden met alle kenmerken van elk type. Vervolgens gaan we na hoe we een boiler voor het appartement kunnen kiezen.

Alle waterketels lijken op elkaar in deze parameter. In de regel hebben apparaten een cilindrische of rechthoekige vorm. Een speciaal handvat bevindt zich aan de voorkant. Hiermee wordt de temperatuur geregeld. De opslagtank is indrukwekkend groot. Volgens veel consumenten is dit een groot nadeel van dergelijke eenheden. Immers, in sommige residentiële gebouwen is er niet voldoende ruimte voor de installatie. De grootte hangt af van hoeveel het model is berekend. Veel eigenaren van woongebouwen kopen een flow-accumulating unit. Deze voorkeur is begrijpelijk. Feedback over de voordelen van dergelijke apparaten. Gecombineerde ketel combineert de voordelen van producten uit de eerste twee hoofdgroepen. Laten we vervolgens de kenmerken van apparaten uit elke categorie nader bekijken.

Flow type device: algemene informatie

Zo'n waterverwarmer (ketel) is compact genoeg. Dit is een onbetwistbaar voordeel van het product. Hij kan bovendien zeer snel water verwarmen, bovendien in onbeperkte hoeveelheden. Zoals veel kopers opmerken, heeft een dergelijk apparaat hoge prestaties. Koud water dat het apparaat binnenkomt, wordt onmiddellijk warm tot 45-60 graden. Daarbij passeert het de fles en een speciaal element - TEN. Het is ingebouwd in het apparaat. Als we het hebben over hoe we een ketel in een appartement moeten kiezen, moeten we het hebben over de snelheid en capaciteit van het apparaat. De voorkeur gaat uit naar modellen met koperen kachels. Volgens de consument zijn doorstroomwaterketels goed bestand tegen hun taken. Er is echter één voorwaarde vereist. De werking van het apparaat wordt uitgevoerd wanneer slechts 1 punt water wordt gebruikt.

Dergelijke apparatuur vereist geen grondig en frequent onderhoud. Tegelijkertijd is de levensduur meerdere jaren. Het is daarom raadzaam om stroommodules te gebruiken in het geval van kortstondige afwezigheid van warmwatervoorziening in appartementen en huizen. Dit geldt ook voor openbare horecagelegenheden, scholen en andere maatschappelijk belangrijke voorzieningen.

Hoe een ketel in een appartement kiezen? Hoog vermogen is een belangrijke technische parameter voor elk stromingsmodel. Het zit in het volgende bereik: 3-27 kW. Het is vermeldenswaard dat niet elke bedrading de werking van dergelijke apparatuur kan weerstaan. Tijdens de selectie van het model moet dus aandacht worden besteed aan de kracht van het apparaat.

Doorstroom-boilers, met een vermogen van 3-8 kW, kunnen worden aangesloten op gewone stopcontacten met eenfasige spanning. Het is 220 watt. Modellen met een hoger vermogen kunnen worden gebruikt in appartementen met elektrische kachels, die zijn uitgerust met stopcontacten met driefasige spanning. Het is 380 watt.

Modellen van verwarmingen verschillen in deze parameter. In het bijzonder verwijst dit naar de hoeveelheid heet water die binnen 1 minuut kan worden verwarmd. Gedurende deze tijd leveren stroommodellen met een vermogen van 3-8 kW een opbrengst van 2 tot 6 liter. De verwarmingsperiode is niet meer dan 20 seconden. Dit volume is voldoende voor belangrijke hygiënische en huishoudelijke behoeften. Voordat u een ketel in een appartement kiest, moet u de behoeften van de bewoners beoordelen. Het is ook de moeite waard rekening te houden met de technische mogelijkheden van elektrische bedrading. U kunt de beoordeling van fabrikanten bekijken. Het is gemaakt op basis van verkoop. Nu zijn de leiders zulke merken als Electrolux en Bosch. Er zijn echter ook andere populaire modellen. Er wordt bijvoorbeeld ook in een breed scala van producten "Termex" gepresenteerd.

Druk- en niet-drukstroommodellen: installatiefuncties

Ze zijn ingebouwd in de waterleiding. Hiermee kunt u afwisselend verschillende huishoudelijke procedures houden. Het wordt aanbevolen om deze apparaten in stedelijke appartementen te installeren. Installatie van niet-drukmodellen van eenheden heeft zijn eigen bijzonderheden. Ze bevinden zich strikt in de buurt van het waterpunt. Het is dus raadzaam om deze apparaten te gebruiken op de datsja.

Veel consumenten geven in hun reactie op een belangrijk nadeel van vloeiende structuren - een groot elektriciteitsverbruik. Niet elke huiseigenaar is bereid om veel geld uit te geven aan het betalen van rekeningen. Om de kosten te minimaliseren, moet het verbruik van warm water aanzienlijk worden verminderd. Om deze reden, die mensen die zichzelf niet zullen beperken in dit opzicht, zal een dergelijk model niet werken. Flowmodellen worden niet gebruikt in woningen met autonome watertoevoer- en verwarmingssystemen. De reden ligt opnieuw in het grote verbruik van elektrische energie.

Het bevat opslageenheden. Deze apparaten hebben hun voordelen. Hun volume kan oplopen tot 500 liter. Voor gebruik in flatgebouwen worden modellen met een kleinere tank geselecteerd. De waarde kan variëren van het aantal huurders in het appartement. De belangrijkste volumes - 10-150 liter. Dergelijke apparaten nemen veel ruimte in beslag op de muur of op de vloer. Dit hangt af van de parameters van het geselecteerde model. Desondanks geven veel consumenten de voorkeur aan dit type eenheden. Met dergelijke apparaten in het huis zal er altijd voldoende warm water zijn.

Het apparaat in kwestie is een langwerpige of ronde warmte-isolerende tank. Daarin wordt met behulp van TEN het water op de gewenste temperatuur verwarmd. Het varieert in het volgende bereik: 35-85 graden. Deze temperatuur kan maximaal drie uur worden gehandhaafd. Nadat het water is afgekoeld, wordt de kachel automatisch ingeschakeld en opgewarmd. Hiervoor zou de temperatuur moeten dalen met slechts 0,5 graden. Na het verwarmen wordt het apparaat automatisch uitgeschakeld. Dankzij deze manier van werken wordt elektriciteit economischer geconsumeerd. Dit is het belangrijkste voordeel van de apparaten. De ingestelde temperatuur wordt gehandhaafd door de thermostaat. Het is opgenomen in het ontwerp van elk opslagapparaat. Sommige modellen kunnen bovendien worden uitgerust met de volgende elementen:

 1. Geautomatiseerd of handmatig controlesysteem.
 2. Antibacteriële coating van de tank.
 3. De functie van versnelde verwarming.

Een duidelijk voordeel van deze apparatuur, volgens kopers, is dat al dergelijke modellen kunnen worden aangesloten op gewone stopcontacten met een spanning van 220 volt. Ook de moeite waard aandacht te schenken aan de kracht. Het is niet groter dan 2-3 kW. Deze kracht is te vergelijken met waterkokers, die in bijna elk huis worden gebruikt. Tegelijkertijd neemt de prestatie van het apparaat niet af, zelfs niet van een laag stroomverbruik. Cumulatieve waterverwarmers kunnen op elk punt in het appartement warm water leveren. Met instrumenten uitgerust met grote tanks, kunt u een bad nemen voor alle gezinsleden en ook voldoen aan de behoeften van andere huishoudens. Bijvoorbeeld om af te wassen of schoon te maken.

In de meeste gevallen weten kopers niet hoe ze een ketel in een appartement moeten kiezen, zodat het volume optimaal is. Het is noodzakelijk om de vereisten nauwkeurig te berekenen, zodat er dan geen tekort aan is. Bovendien mag het apparaat niet inactief zijn. Het verwarmen van overtollig water heeft helemaal niets nodig. Het is de moeite waard op te letten dat een grote tank langer zal opwarmen. Een watertank van 10 liter wordt bijvoorbeeld in ongeveer 10 minuten tot 45 graden heet. Het is eenvoudig om te berekenen hoe lang het duurt voordat hetzelfde gebeurt met een tank van 100 liter. In veel gevallen is de optimale oplossing een ketel van 50 liter. Hier rijst de vraag wat voor bedrijf te kopen. Veel consumenten kopen de Ariston-ketel. Een van de onbetwiste voordelen van deze units is de aanwezigheid van een autoclaafflens. Door zijn aanwezigheid wordt de mogelijkheid van waterlekkage door de pakking voorkomen. Het afdichtmiddel in dergelijke modellen wordt tegen de drukkop gedrukt. Hoe hoger het is, hoe meer de pakking sterker is. Bovendien is de Ariston-ketel met een gemiddeld tankvolume een vrij compact model. Specialisten raden aankoopeenheden aan met een eenvoudige sensor - in de vorm van een pijl.

Het is noodzakelijk om rekening te houden met het aantal waterpunten in het huis. Het is dus mogelijk om de geschatte waterafvoer per familielid te berekenen. Het resultaat moet worden vermenigvuldigd met het aantal huurders in het appartement. Het resultaat is dat u een geschatte hoeveelheid tank krijgt, wat in een bepaald geval nodig is.

Voordat u een ketel in het appartement kiest, moet u rekening houden met de beschikbaarheid van ruimte in het toilet of de badkamer. Deze apparaten bevinden zich meestal in deze kamers. Velen willen bruikbare ruimte besparen. In dit geval is het redelijker om een ​​horizontale ketel te kopen. Het wordt onder het plafond geïnstalleerd. Het is noodzakelijk om de voorkeur te geven aan het apparaat, waarvan het ontwerp van de behuizing goed zal worden gecombineerd met het interieur van de kamer. Ook nu ingebouwde en ingesloten modellen. Ze kunnen worden verborgen in een nis onder de gootsteen.

Veel consumenten hebben een vraag over de vraag of er een betere ketel is. Ongeëvenaard antwoord het is nauwelijks mogelijk. Momenteel zijn de volgende merken populair op de Russische markt:

Een wandboiler voor 50 liter, 100 of 150 is uitgerust met speciale beugels op de behuizingen. In dit geval is een voorlopige opmaak vereist. Op deze plaatsen worden haken in de muur gehamerd. Vervolgens wordt het apparaat opgeschort. Opgemerkt moet worden dat modellen die een verticaal type plaatsing aannemen, niet horizontaal geplaatst kunnen worden. En vice versa. Als de ketel horizontaal is, monteer hem dan precies zo. Die vloerunits, waarvan het volume groter is dan 150 liter, moeten op een vlak, hard oppervlak worden geïnstalleerd. In dit geval zijn er geen extra bevestigingsmiddelen aanwezig. Het apparaat is met een flexibele leiding op de waterleiding aangesloten. Meestal is het gemakkelijk te begrijpen hoe de tank vol raakt en de ketel in het algemeen werkt. De instructie bevat alle nodige informatie. Het apparaat is verbonden met het netwerk nadat de capaciteit vol is.

Functies van gecombineerde modellen

Deze apparaten zijn universele waterverwarmingsapparaten. Ze absorbeerden alle beste eigenschappen van andere soorten relevante apparatuur. Deze boilers kunnen in twee modi werken. Ze zijn vrij compact. Bovendien hebben deze apparaten een relatief laag gewicht - tot 6 kg. Hun installatie is heel eenvoudig. Dankzij de bovenstaande voordelen verdienen deze apparaten de aandacht van kopers. Ze worden vaak geïnstalleerd in privéwoningen of cottages. De grootte van de tanks van dergelijke verwarmers is 10-30 liter. Dit is voldoende voor degenen die in het huisje gingen rusten.

Electrolux-ketel is een tank met een rechthoekige vorm. Het materiaal van de binnentank is glasemail. Er zijn twee onafhankelijke verwarmingselementen. Er is een magnesiumanode aanwezig. De modellen worden zowel verticaal als horizontaal geproduceerd. Verschillende eenheden zijn uitgerust met tanks van verschillende volumes. De Electrolux-ketel kan een capaciteit van 15 tot 200 liter hebben.

Het apparaat wordt gekenmerkt door twee onafhankelijke verwarmingselementen. Ze betreden het X-feat-systeem. TEN's hebben geen direct contact met water. Van binnenuit is de tank bedekt met fijn glasemail. Dit materiaal beschermt het tegen corrosie. Dankzij hem gaat het apparaat veel langer mee. Het proces van het temperen van fijn glasglazuur gebeurt bij een temperatuur van 850 graden. Dit materiaal heeft unieke eigenschappen. Dit glazuur is ongelooflijk soepel en stevig. Onder zijn verdiensten, kunt u ook een bepaalde elasticiteit identificeren. Hierdoor wordt de tank van het apparaat betrouwbaar beschermd tegen corrosie. Maar niet alleen het email van hoge kwaliteit vecht met roest. In het bijzonder verwijst dit naar magnesiumanode met verhoogde massa.

 1. Stroomvoorziening - 220 V.
 2. De maximaal toegestane druk is 5 bar.
 3. De temperatuur is 30-70 graden.

Voor het kopen is het belangrijk om te weten hoeveel deze boilers kosten. Prijzen van kleine compacte modellen zijn minder dan 2000r. Meer omvangrijke modellen kosten 5-7 duizend roebel.

De producten worden vervaardigd met behulp van hoogwaardige materialen en moderne technologieën. Elke ketel "Termex" is uitgerust met een beschermend uitschakelapparaat. Het biedt volledige elektrische veiligheid tijdens het gebruik. Velen zijn natuurlijk geïnteresseerd in hoeveel deze ketels kosten. De prijzen voor producten zijn anders. Een heel goed model, bijvoorbeeld, je kunt kopen voor 2400 p.

Deze elektrische boiler is ontworpen om warm water te leveren voor industriële en huishoudelijke voorwerpen. De druk in de watertoevoer moet overeenkomen met het volgende bereik: 0,5-0,6 MPa. Het apparaat mag alleen in verwarmde en gesloten ruimtes worden gebruikt. Deze apparatuur is niet ontworpen om te werken in de modus voor continue stroom.

Modellen met mechanische besturing hebben functietoetsen (I en II) op het bedieningspaneel. Hiermee kunt u het vereiste vermogen selecteren. Ingebouwde indicatielampjes. De opname van de I-toets komt overeen met het volgende vermogen: 1,3 kW, terwijl beide in werkende staat 2 kW leveren. Deze of die intensiteit van de werking wordt door de gebruiker gekozen. Het hangt af van het seizoen en de specifieke behoeften aan de hoeveelheid warm water. Bij modellen die zijn uitgerust met een elektrisch paneel, wordt de bediening uitgevoerd met behulp van een digitaal display. Dankzij dit kan de gebruiker het apparaat in- en uitschakelen. Hiervoor antwoordt de knop op het bedieningspaneel aan de linkerkant van het display. Er is een weergave van de ingestelde verwarmingstemperatuur. Alle gerelateerde informatie wordt na enkele seconden weergegeven. Zo kan de gebruiker constant op de hoogte zijn van de huidige watertemperatuur. Het vermogen wordt geselecteerd met behulp van de middelste knop, die zich ook op het bedieningspaneel bevindt. Het starten van de L2-waarschuwingslamp vergezelt de 2 kW-modus, terwijl L3 respectievelijk 1,3 kW is. Tijdens de werking van het apparaat kan de verwarmingstemperatuur door de gebruiker worden aangepast.

Er worden modellen met een mechanische regelaar geproduceerd. Het bevindt zich op het bijbehorende paneel. Het apparaat wordt van het netwerk losgekoppeld als de regelaar tegen de klok in wordt gedraaid totdat deze stopt. Tegelijkertijd zal, met de omgekeerde volgorde van acties, de temperatuur geleidelijk toenemen. Het kan 75 graden bereiken. Opgemerkt moet worden dat in sommige apparaten van waterverwarmingstoestellen van dit bedrijf het onmogelijk is om de temperatuur met de hand te regelen, aangezien deze mogelijkheid niet wordt geboden. Dit geldt in het bijzonder voor het model RZB10. Instrumenten met elektronische besturing zijn uitgerust met een display. De gebruiker kan het apparaat configureren met behulp van drie aanraaktoetsen. Alle modi zijn eenvoudig te bedienen vanwege de informatie die wordt weergegeven. Er is ook een indicatie van drie overeenkomstige lampen. De verwarmingstemperatuur wordt geselecteerd door op de rechterknop te drukken. Om naar de gewenste modus te gaan, is dit meerdere keren vereist. De temperatuurveranderingsstap is 5 graden. Als het apparaat voor de eerste keer wordt ingeschakeld of gestart na een stroomstoring, is de standaardinstelling 75 graden.

Een kwaliteitsopslagketel kiezen

Tankinhoud

Het eerste dat moet worden bepaald, is hoeveel elektrische boiler moet worden gekozen. Het hangt af van het aantal mensen in de familie en waarvoor de boiler wordt gebruikt. Laten we eerst het doel van de watertank bespreken.

Als u een apparaat voor een appartement moet kiezen, zodat er warm water beschikbaar is, kijk dan eerst naar de vrije ruimte in de kamer (keuken of badkamer) wanneer het stookseizoen voorbij is. Als de plaats het toelaat, moet je voor een bad een ketel kiezen met een volume van minstens 80 liter, als je een bad hebt en 60 liter voor de douche. Nogmaals, het is nog steeds verbonden met het aantal mensen dat een elektrische boiler nodig heeft, maar hieronder meer. Als de selectie van de opslagtank dient voor het afwassen, kunt u een model kiezen voor 10 of 15 liter, wat voldoende is.

Wat betreft het aantal mensen dat in een appartement of een huis woont, ook hier is alles dubbelzinnig en afhankelijk van verschillende factoren. Het is bijvoorbeeld mogelijk voor een gezin van 4 personen om een ​​elektrische boiler met een capaciteit van 60 liter te kiezen, maar in dit geval moet worden gewacht tot het water opwarmt na het baden van elke persoon. Bovendien is een zeer belangrijk selectiecriterium een ​​badplaats - een douche of een bad. Het is duidelijk dat de douche veel zuiniger is, je kunt ongeveer 15-20 liter warm water uitgeven, terwijl de badkamer minstens 50 liter per persoon nodig heeft. Op basis van deze nuances, moet u de juiste boiler selecteren. Wat betreft de gemiddelde indicatoren, raden we aan dat u zich concentreert op de volgende cijfers:

 • één persoon moet een tank van niet meer dan 50 liter ophalen;
 • bij een gezin van twee of drie, kies een apparaat voor 80 liter;
 • Als er 4 of meer bewoners in de familie zijn, moet het volume van de elektrische boiler minstens 120 liter zijn.

Dat je wist, er zijn boilers in volume tot 300 liter, maar de prijs bij zulke modellen hoog genoeg. De meest populaire waarde is een tank van 100 liter, die wordt gekocht voor zowel een privéhuis als een datsja.

Het volgende criterium voor het kiezen van een ketel is de kracht van de verwarmer. In 2017 kan deze eigenschap waarden van 1 tot 6 kW aannemen, terwijl de aansluiting van de boiler op een enkelfasig of driefasig netwerk kan worden uitgevoerd. Om de kracht van een elektrische boiler goed te kiezen, moet je je eerst concentreren op de bedrading in huis. Als de bedrading nieuw is en bestand is tegen een belasting van 6 kW, wordt het vermogen alleen geselecteerd op basis van de behoeften (hoe krachtiger de verwarming, hoe sneller de waterverwarming, maar het stroomverbruik is groter). Als de bedrading in huis of appartement oud is, is het maximale waarop u kunt rekenen een 2,5 kW-model.

Wij vestigen uw aandacht op het feit dat de meest optimale waarde het vermogen van 2 kW is. In dit geval wordt het water ongeveer 3 uur opgewarmd tot de maximale temperatuur, die niet te lang is.

Hier is alles eenvoudig - goedkope boilers zijn verkrijgbaar met glaskeramiek of emaille coating. In duurdere elektrische waterverwarmers wordt roestvrijstalen of titanium sputteren gebruikt. Welke versie van de ketel u beter kunt kiezen, beslist u zelf, maar overweeg de volgende kenmerken:

 1. De garantieperiode voor roestvrijstalen opslagtanks is hoger.
 2. Er zijn negatieve beoordelingen op thematische fora, zeggen ze, roestvrij staal heeft een negatieve invloed op de smaak en de geur van verwarmd water, maar deze kwestie is zeer controversieel.
 3. Op stalen tanks bevindt zich een lasnaad die na verloop van tijd kan lekken. De vraag is ook dubbelzinnig, omdat de garantieperiode voor dergelijke modellen langer is.

Desalniettemin zijn alle moderne boilerverwarmers gemaakt van staal, dus we raden u aan om deze optie te kiezen voor een huis, appartement of villa! Trouwens, het bepalen van de kwaliteit van de ketel kan in gewicht zijn: hoe zwaarder de tank, des te dikker zijn de wanden en dienovereenkomstig, hoe beter de weerstand tegen corrosie.

Ook, een apart item dat ik wilde benadrukken, enkele nuttige tips voor het kiezen van een kwaliteit elektrische boiler:

 • Waterboilers voor opslag kunnen met een natte of droge TEN zijn. Het voordeel van de laatste optie is dat contact met water (en dus de vorming van kalkaanslag) wordt voorkomen en het risico op elektrische schokken wordt verminderd (de kachel bevindt zich in een afgesloten kolf).
 • Let op de laag thermische isolatie van de tank. Hoe dikker het is, hoe langer de ketel warm zal blijven. Als u verstandig een elektrische boiler van hoge kwaliteit voor thuisgebruik wilt kiezen, overweeg dan modellen met een isolatiedikte van minimaal 35 mm. Wat de thermische isolatie zelf betreft, is het beter dat deze wordt gerepresenteerd door een geschuimd polyurethaan, dat een orde van grootte hoger is dan schuimrubber.
 • Houd er bij het kiezen van een apparaat rekening mee dat het een magnesiumanode, een versnelde verwarmingsfunctie, een aan / uit-indicator en, het belangrijkste, een oververhittingsbeveiliging moet hebben. Ook in moderne modellen kan worden uitgerust met een manier om bevriezen te voorkomen, wat een goede aanvulling zal zijn bij het kopen van een elektrische boiler voor een zomerresidentie.
 • Er is een speciale beschermingsgraad IP, die aangeeft in hoeverre het apparaat is beschermd tegen vocht en stof. De waterverwarmer moet dus een IP-index van ten minste 23 hebben. Voor een bad en een bad is het beter om een ​​model te kiezen met de beschermingsgraad IP44.

Wist je trouwens dat de ketel ook kan worden gebruikt voor verwarming? We hebben een beetje over dit onderwerp gesproken in ons artikel - hoe goedkope verwarming in een houten huis te maken.

We raden u ook aan de video over het onderwerp te bekijken:

Dit is allemaal advies over het kiezen van een elektrische accumulator van een boiler in 2017. Zoals u kunt zien, zijn er niet veel criteria om een ​​ketel te selecteren, dus het zal niet moeilijk zijn om het juiste model te bepalen. We raden u aan om hieronder de beoordeling van de beste modellen voor het huis, appartement en villa te lezen.

Dus, voor prijs en kwaliteit in 2017, kunnen we de volgende 5 elektrische boilers onderscheiden, het volume van 80 liter (het meest geschikte kenmerk voor de familie):

 • Polarisstroom IDF 80V / H Slim
 • Timberk SWH RS1 80 V
 • Oasis VC-80L
 • Gorenje OTG 80 SL B6
 • Thermex Sprint 80 SPR-V

Als u een ketel met een inhoud van 100 liter nodig heeft, raden we u aan een van de volgende modellen te kiezen:

 • Polaris P-100Vr
 • Garanterm GTI 100-V
 • Polaris Vega IMF 100V
 • Oasis VC-100L
 • Gorenje OTG 100 SLSIMB6 / SLSIMBB6

Van de modellen op 50 liter zijn de beste elektrische boilers van het geheugentype:

 • Timberk SWH RS7 50V
 • Polaris Gamma IMF 50V
 • Electrolux EWH 50 Royal Silver
 • Haier ES50V-R1 (H)
 • Hyundai H-DRS-50V-UI310

Voor één persoon is het voldoende om een ​​boiler met een inhoud van 30 liter te kiezen. TOP-5 beste modellen worden hieronder gepresenteerd:

 • Polaris FDRS-30V
 • Garanterm GTI 30-V
 • Ariston ABS SHAPE 30 OF
 • Oasis VC-30L
 • Timberk SWH FSM5 30 V

Dat is alles wat ik u wilde vertellen over hoe een elektrische opslagcapaciteit, capaciteit en bedrijf van een boiler te kiezen. Nu kent u alle basis selectiecriteria, evenals welke ketels de beste zijn in 2017!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

− 1 = 4