Hoe een strijkplank te kiezen voor een huis

Hoe een strijkplank te kiezen voor een huis

Het strijken van kleding kan niet worden gedacht zonder een strijkplank. Hoe u een strijkplank kiest en aan welke parameters u aandacht moet schenken, vindt u in het artikel.

Welke strijkplanken voor het huis zijn?

Het assortiment aangeboden strijkplanken is nogal divers. Deze huishoudelijke apparaten voor strijken kunnen worden onderverdeeld in soorten:

 • Aan één uiteinde permanent aan de muur bevestigd - ingebouwde strijkplanken

Ze nemen bijna geen ruimte in en worden indien nodig naar voren gebracht. Een echte vondst voor kleine appartementen. Zulke borden worden in een kledingkast of in een speciaal kluisje gebouwd.

Je kunt bestellen dat de zijkant van het bord, die zichtbaar zal zijn, in de vorm van een afbeelding is gemaakt - dan zal het bord ook een decorelement zijn.

 • Draagbare strijkplanken

  Het grote voordeel is hun mobiliteit. Je kunt overal strijken: in de badkamer, in de woonkamer. Vouw en plaats dan op een afgelegen plek.

  Min is een extra, zij het kleine, ruimte.

 • Strijkplanken met lade (ladekast) voor wasserij

  Het werkoppervlak van de strijkplank bevindt zich boven op de borst en kan naar de gewenste grootte worden gevouwen. Als je zo'n ladekast selecteert met een bord onder de binnenkant van de kamer, past het harmonieus in de situatie.

  Er zijn ladekasten die zijn gemaakt van hout, Spaans riet (rotan) en andere materialen. De keuze is enorm.

 • Strijkplanken, ingebouwde meubels

  Ze besparen ruimte, dankzij het feit dat ze in kasten en meubelmuren zijn geïnstalleerd.

  Dergelijke platen hebben speciale rollen, waarop ze gemakkelijk de doos verlaten en op dezelfde manier terug kunnen keren.

 • Strijkplanken met extra opties, bijvoorbeeld - met een stoomgenerator

  Functies die werken vanaf het lichtnet zorgen ervoor dat u de doek stevig op het bord kunt bevestigen, drogen en stomen.

  Dit bord is vooral handig voor het strijken van zachte synthetische dingen en elastische stoffen.

 • Basisvereisten voor de strijkplank

  Een goede strijkplank is een bord dat aan de eisen voldoet, namelijk:

  • makkelijk , dat is, met een gewicht dat een vrouw zonder veel moeite kan beheersen;
  • betrouwbaar , zodat het niet wankelt, niet buigt en niet valt;
  • compact , om een ​​relatief klein volume in opgevouwen toestand in te nemen;
  • comfortabel , zodat het strijkproces niet zenuwslopend is, maar snel en comfortabel. Dit wordt mogelijk gemaakt door een breed werkoppervlak, de optimale locatie van de uitlaat en de intrekbare ijzeren standaard, evenals de hoogte-instelling van het bord, de standaard voor het gladmaken van de mouwen, de beugel voor overhemden;
  • Kwaliteit. Om ervoor te zorgen dat het bord lang meegaat, moet je vakkundig een strijkplank kiezen en op alles letten: tafelblad, poten, steunen.

  Hoe kies je de strijkplank op de juiste manier?

  Om de juiste strijkplank te kiezen, let op:

  Het kan worden gemaakt van ...

  • spaanplaat. Dergelijke borden zijn niet duurzaam, maar zijn goedkoop. Na verloop van tijd vervormt het tafelblad als gevolg van vocht en temperatuur.
  • Metal. Veel duurzamere spaanplaat, maar u moet letten of er genoeg gaten in zitten om de stoom te verlaten. Als er niet genoeg van zijn, zal de opgehoopte stoom de behuizing die het bord bedekt snel onbruikbaar maken. Optimale optie, als de metalen plaat van bovenaf bedekt is met een boom.
  • Thermoplast. Innovatief materiaal voor strijkplanken. Hij mist goed stoom, duurzaam en licht in gewicht.
 • De bovenkant van het tafelblad - de cover - doet er ook toe
  • Covers zijn Katoen, synthetisch, niet-klevend, vochtbestendig en hittebestendig; verwijderbaar en stationair.
  • Zorg ervoor dat je een bord koopt met een afneembare hoes kwalitatieve bevestigingdekking voor het bord.
  • Het is beter om covers te kiezen met extra bevestiging in de vorm van touwen, en geen elastiekjes, tk. door het tandvlees heen.

  Covers zijn nu ontwikkeld, Bevorderen van het reinigen van het strijkijzer en de mogelijkheid van dubbelzijdig strijken. Dit wordt bereikt door speciale insluitsels en metalen inzetstukken op het oppervlak van de kap.

 • benen

  Ze zorgen voor de stabiliteit van de structuur.

  • De meest stabiele zijn de planken, waarvan de poten in de breedte uitsteken voorbij de randen van het tafelblad.
  • Op de benen moeten rubberen tips zitten die het oppervlak van de vloer niet krassen.
  • De voeten zijn bevestigd aan het tafelblad met behulp van lassen, bouten of klinknagels. De meest duurzame optie is geboute bevestiging en onbetrouwbare klinknagelbevestigingen, omdat klinknagels zullen na verloop van tijd loskomen.
 • Bevestigingshoogte

  Het niveau van de hoogte in de strijkplanken kan soepel of stapsgewijs worden vastgelegd. Met een soepele fixatie kunt u een andere hoogte kiezen en met een verspringende positie - maximaal drie posities. Maar planken met een getrapte modus van hoogte zijn duurzamer en in de platen met een soepele bevestiging wordt dit mechanisme snel losgemaakt en onbruikbaar.

 • Aanvullende kenmerken

  Dingen die het strijken aanzienlijk vergemakkelijken zijn:

  • Ga onder het strijkijzer staan. Een intrekbare standaard houdt het strijkijzer bij de hand;
  • Afneembare standaard voor strijkmouwen. Hiermee kun je de mouwen van een shirt maken zonder een enkele vouw. Degenen die veel shirts strijken, dit accessoire is handig;
  • Plank voor gestreken kleding. Heel handig ding. Waar kan ik een gestikt shirt of een jurk op doen? U hoeft niet naar een geschikte plaats te zoeken - deze bevindt zich onder het aanrecht.
  • De bevestigingspen van het ijzeren koord. Wie zou graag willen dat het snoer eindeloos aan de hoeken van de strijkplank blijft hangen? Een bevestigingsstandaard zal de beweging van het snoer beperken en het strijken zal niet worden gehinderd.
 • De keuze van de strijkplank houdt niet alleen rekening met de parameters van het bord met zijn basis- en aanvullende functies, maar ook afmetingen van uw leefruimte. In een klein appartement is het raadzaam om een ​​compacte strijkplank aan te schaffen en als er een plek is waar u kunt 'vegen', is de optie om een ​​strijkplank te kopen met veel extra functies optimaal.

  Wat voor soort strijkplank heb je gekozen voor het huis? Deel uw meesterschapservaring in de onderstaande opmerkingen!

  Gepubliceerd op 2 mei 2014 in de rubriek: Binnenlandse zaken

  Ik vond het idee leuk met de toevoeging van een strijkplank, als een element van decor in het appartement. Alles zal eenvoudiger voor mij zijn. De strijkplank bevindt zich op het balkon of ik verstop het in de voorraadkamer wanneer er ruimte is. Maar het is goed en kwaliteit - het juiste in huis. Het is één ding om op het bed te strijken, heel wat anders - op speciaal materiaal om je als een gastvrouw te voelen.

  Nou, er is niets voor een voorbeeld? Type het is noodzakelijk goedkoop en boos dat Kerher, en kwaliteit noodzakelijk is dat JEANSELIT Celebration strijksysteem. Vodichki goot en geen conclusies.

  Totaal op de site 2169 artikelen.

  Volgens de resultaten van studies uitgevoerd door deskundigen.

  Eindelijk, de langverwachte dag waarop je zult stoppen.

  Tijdens de zwangerschap, niet alleen het uiterlijk en de smaak van een vrouw.

  Het is onmogelijk om het belang van een goede verzorging van de holte te overschatten.

  Elke ouder gelooft dat zeker met zijn kind.

  Hoe een strijkplank kiezen? Een paar eenvoudige maar zeer belangrijke tips!

  Hoe een strijkplank kiezen? Ja, het is gemakkelijker dan eenvoudig: iemand die zo'n artikel niet heeft gekocht of iemand die bij het eerste geluk willekeurig van de eerste keer een goed product heeft gekocht, antwoordt.

  Maar in feite lijkt het erop dat zo'n special in dit product, dat zijn keuze speciale aandacht zou moeten krijgen?

  In feite is alles niet zo eenvoudig, omdat het strijken zelf afhankelijk is van de strijkplank, of beter gezegd:

  Wat voor soort strijkplank je kunt kiezen, kan vol vertrouwen alleen die huisvrouwen beantwoorden die al problemen hebben ondervonden tijdens het strijken van kleding en linnen op hun bord, en zullen vertellen wat een ideaal het zou moeten zijn.

  In dit artikel vindt u veel nuttige informatie op basis van de verklaringen van mensen die zichzelf al een dergelijk item hebben gekocht en ... "verbrand".

  Elk jaar in de verkoop is er een toenemend aantal modellen van strijkplanken, die fabrikanten winkels van huishoudelijke apparaten vullen. Hoe kun je niet verdwalen in zo'n overvloed en er een kiezen die echt een onmisbare thuishelper wordt?

  Daarom zullen we eerst de vraag beantwoorden: welke strijkplank zou moeten zijn:

  1. Gemakkelijk. Deze parameter is verplicht, omdat dit onderwerp in de meeste gevallen door vrouwen wordt gebruikt.
  2. Solid. Het bord moet stabiel zijn, mag niet doorhangen en wankelen. Het is belangrijk dat de lichtheid van de structuur niet wordt gecompenseerd door de sterkte.
  3. Compact. In opgevouwen toestand neemt het bord niet veel ruimte in beslag om gemakkelijk op te bergen.
  4. Comfortabel. Het bord moet breed genoeg zijn om het strijkproces snel en comfortabel te maken. Het is zeer wenselijk om een ​​standaard te hebben voor het strijkijzer en dit te dragen met een houder voor de uitlaat, waar dit strijkijzer gaat branden.
  5. Kwaliteit. Het bord moet zacht en niet-ontvlambaar zijn.
  6. Mobile. Dat elke meesteres haar onder haar groei zou kunnen blootstellen, zou het bord in hoogte moeten worden aangepast. Bovendien moet in dezelfde paragraaf worden opgemerkt dat de bevestiging betrouwbaar moet zijn, en aanpassing - eenvoudig.

  Dus nu, de vraag hoe je een goede strijkplank kunt kiezen, kun je antwoorden - het moet volledig voldoen aan elk item van de bovenstaande vereisten, terwijl het een acceptabele prijs heeft. Het ding blijft voor de kleine - om de functies en ontwerpen van de planken te begrijpen die vandaag te koop zijn.

  Het werkblad is een van de belangrijkste elementen van de strijkplank.

  De basis van het bord bestaat uit vier typen:

  • Spaanplaat is in de regel de goedkoopste strijkplank. Hun enorme nadeel is dat multiplex, onder invloed van vocht en stoom na verloop van tijd "leidt", d.w.z. het vervormt en neemt een golvende vorm aan.
  • Grid. Het is toevallig ook anders, bijvoorbeeld geweven, van massief metaal met talrijke gaten voor stoom, enz.
  • Een stevige plaat van metaal. In de regel zijn deze platen van zeer hoge kwaliteit en duurzaam - zelfs na jaren zal de basis niet doorhangen. Maar in dit geval moet je letten op het aantal gaten, als er niet genoeg zijn, zullen de paren slecht gaan, waardoor de hoes snel zal verslechteren. Het is beter dat het ijzeren aanrecht bedekt is met hout.
  • De thermoplast is, naar het is te zeggen, een innovatief materiaal dat is uitgevonden door het Duitse bedrijf Leifheit, het wordt gebruikt voor de vervaardiging van strijkplanken. Tegenwoordig wordt het als een van de beste beschouwd, omdat het goed stoom produceert, niet doorbuigt, licht van gewicht is, maar sterk en ook warmte weerkaatst. Het minpuntje van plastic is een hoge prijs.

  Strijkplank gemaakt van thermoplast

  Strijkplank gemaakt van thermoplast

  Wat betreft de grootte van de tafelblad strijkplank, dan is een standaard, in principe geen - ze zijn allemaal verschillend. Het handigst zijn de planken met een breedte van minimaal 38 cm en een lengte van ongeveer 150 cm.

  Meestal te koop kunt u dergelijke modellen vinden:

  • Klassiek: 110x30 cm en 120x38 cm.
  • Modern: 140x40 en 148x45.

  Hoe de juiste strijkplank te kiezen? In dit geval is het moeilijk om advies te geven, het hangt af van de voorkeuren van iedereen. Natuurlijk, hoe breder het werkoppervlak, hoe comfortabeler het zal zijn om het te strijken.

  De hoes voor de strijkplank is ook belangrijk, omdat deze in de regel snel verslijt en vervangen moet worden. Bovendien is de hoes niet alleen een betrouwbare hoes, maar ook een kleurrijk accessoire.

  Dus, wat te zoeken:

  • Zachtheid. Het is noodzakelijk om rekening te houden met dit feit, omdat het op zijn minst niet handig is om er een extra deken bovenop te leggen. Daarom moet de hoes worden aangevuld met een dubbele voering voor eenvoudig strijken.
  • Materiaal. Meestal zijn goedkope modellen uitgerust met hoezen van katoenweefsel, duurder met een coating van synthetische, waterdichte, niet-klevende en hittebestendige materialen. Bovendien maken veel fabrikanten verwijderbare omhulsels (zodat ze gemakkelijk kunnen worden vervangen), in welk geval ze stevig moeten worden bevestigd, zodat ze niet over het bord friemelen.
  • Extra functies. Sommige moderne covers op het oppervlak hebben bijvoorbeeld speciale impregneringen, reinigingsijzer, metalen inserts die zorgen voor dubbelzijdig strijken, enz.

  Afneembare hoezen voor strijkplank

  In de regel wordt op houten planken de stoffen bekleding van het aanrecht met anjers aangespijkerd en als deze verslijt, moet u een nieuwe strijkplank kopen. Welnu, in extreme gevallen zal het proces van het vervangen van materie tijdrovend zijn. Terwijl het hebben van een afneembare hoes helpt om geld te besparen, en met een aantal ernstige schade is het genoeg om gewoon een nieuwe koffer te kopen.

  Dit is belangrijk! Het beste is dat de afneembare hoes niet wordt aangevuld met elastische banden, maar met touwen - in tegenstelling tot de eerste, zullen ze na verloop van tijd niet uitrekken.

  Dus, hoe een strijkplank van hoge kwaliteit te kiezen - let op:

  • zijn een belangrijk element van het gehele ontwerp en moeten daarom stabiel zijn, d.w.z. de beste optie, wanneer de poten in breedte iets uitsteken buiten de randen van het bord - ondanks het kleine verlies aan compactheid neemt de stabiliteit aanzienlijk toe;
  • het materiaal waaruit ze zijn gemaakt, moet licht zijn, omdat het afhangt van het gemak van constructie en compactheid, het is beter als het aluminium is.
  • moet zijn voorzien van rubberen of plastic tips om schade aan het vloeroppervlak te voorkomen.

  2) Bevestiging van de poten rechtstreeks op het bord:

  Wetenswaardigheden! De meest onbetrouwbare optie van bevestiging wordt beschouwd als klinknagels, omdat ze door de jaren heen losser worden. De beste optie wordt de laatste genoemd - vastgeschroefd.

  • glad
  • podium

  Wanneer deze functie wordt geselecteerd, moet er rekening mee worden gehouden dat de soepele fixatie een ruimere keuze aan hoogte biedt, maar deze variant wordt sneller losgemaakt, daarom raden deskundigen aan om een ​​stapfixatie te kiezen, die in de regel slechts 3 vastgestelde niveaus inneemt.

  Strijkplank met extra accessoires

  Moderne modellen van strijkplanken zijn vaak uitgerust met verschillende extra accessoires. Velen denken misschien dat deze elementen niet van grote waarde zijn, maar de gastvrouw zal het hier niet mee eens zijn, omdat ze het strijkproces aanzienlijk vereenvoudigen en het eenvoudiger, gemakkelijker en daarom aangenamer maken.

  Hoe een strijkplank kiezen?

  Kies accessoires die comfort bieden:

  1. Sta voor ijzer. Met dit accessoire kunt u het strijkijzer eenvoudig op de strijkplank leggen - het is altijd bij de hand, maar het neemt niet veel ruimte in beslag. Meestal is het een speciale houder aan de zijkant van de constructie.
  2. Strijkplank voor mouwen. Dit is gewoon een verplicht element voor gezinnen waarin je je shirts constant moet strijken, omdat je dit zonder vouwen kunt doen. Het is wenselijk dat deze "huls" niet stationair is, maar verwijderbaar, om geen ruimte op het werkoppervlak in te nemen, dan kunnen ze alleen worden gebruikt als dat nodig is.
  3. Sta voor het bevestigen van het koord uit het strijkijzer. Het is voldoende om u voor te stellen hoe het snoer zich bij het strijken voortdurend aan de hoek van de strijkplank vasthoudt om te begrijpen dat dit accessoire onvervangbaar is. Met behulp hiervan kunt u de beweging van het snoer beperken zodat het niet tijdens het gebruik blijft hangen.
  4. Socket met verlenging. We hebben niet altijd de mogelijkheid om de strijkplank direct bij het stopcontact op de muur te plaatsen, en het is niet helemaal handig om de extra uitvoering constant te krijgen en te verbergen.
  5. Plank voor was. Zeer handig accessoire, waarmee u al gestreken kleding kunt vouwen, om zo te zeggen, "zonder van het loket te hoeven gaan". Gebruikers bevestigen dat, in de regel, de afwezigheid van een dergelijke plank niet veel ongemak veroorzaakt, maar de aanwezigheid ervan maakt het mogelijk om niet afgeleid te worden van het werk.
  6. Beugel voor overhemden. Dit accessoire is qua doel vergelijkbaar met een plank voor kleding. Het wordt aan de zijkant van het bord geplaatst en stelt je in staat de hangers met de gestreken kleding op te hangen. Gemakshalve kunt u hetzelfde zeggen over de plank - de afwezigheid is niet kritisch, maar de aanwezigheid creëert extra gemak, omdat u niet naar de kast hoeft te rennen om alles op te hangen.

  De aanwezigheid of afwezigheid van alle bovengenoemde extra accessoires van de essentie van strijken op de strijkplank verandert niet, maar deze kleine dingen helpen om het werk te vereenvoudigen en comfortabeler te maken.

  Maar het is niet nodig om het te overdrijven, omdat een overvloed aan dergelijke elementen het ontwerp niet-compact en volumineuzer kan maken, wat de benadering die ermee gepaard gaat, zal bemoeilijken.

  Om het ideale bord voor jezelf te kiezen, moet je niet alleen rekening houden met alle bovengenoemde factoren, maar ook met de afmetingen van je appartement / huis. Als je het geluk hebt om eigenaar te worden van een grote leefruimte, kun je veilig een modern model kopen met veel extra accessoires. Als u uw keuze wilt laten vallen op een ontwerp dat compact in de hoek van een kleine kamer wordt geplaatst, moet u op de klassieke opties letten met een minimum aan extra items.

  Nu weet u precies hoe u een strijkplank moet kiezen, maar laten we de volgende toevoegen: kies voorwerpen met kleurrijke, heldere omslagen - en het strijkproces zal een aangename ervaring zijn!

  Hoe u de perfecte strijkplank voor uw huis kiest

  Tegenwoordig kan geen meesteres zonder ijzer. Het gebruik van dit apparaat impliceert de aanwezigheid van een glad oppervlak, comfortabel om te strijken en instelbaar, afhankelijk van de groei van een persoon. Bovendien moet het bord in verschillende posities worden bevestigd (werk, opslag). De grootte van de strijkplank speelt ook een grote rol in de selectie. Hoe een strijkplank kiezen voor het huis, zodat aan alle noodzakelijke criteria wordt voldaan en het strijken voldoet aan de wensen van de consument? Het artikel gaat in op de belangrijkste aspecten, die worden aanbevolen om op te letten alvorens te kiezen.

  Over het algemeen is de lay-out van het bord vrij eenvoudig, dus veel mensen denken dat het de extra tijd niet waard is om dit probleem te overwegen.

  Het is echter erg belangrijk om een ​​idee te hebben van de ergonomie van het gebruik van het bord, omdat het van deze factor is dat comfortabel strijken in de toekomst afhangt.

  Bovendien moeten de volgende criteria worden overwogen:

  1. Eenvoudig te gebruiken.
  2. Snelheid van werken met ijzer.
  3. Gebruiksgemak.
  4. Eenvoudige bediening.
  5. Kwaliteit.

  Wat voor een strijkplank voor dagelijks gebruik beter is, vertel klanten die een positieve werkervaring hebben en wees zorgvuldig het selectieproces. Tijdens het gebruik van (strijken van kleding en kleding) wordt een idee gevormd over de juistheid van de keuze. In dit opzicht zijn er veel vooroordelen, alsof één model andere (in termen van groei en samenstelling) mensen kan benaderen. Dit is verre van waar, bovendien hangt veel af van de grootte van het vierkant, de opties voor uitvoering en nog veel meer.

  Een goed gestapeld bord is altijd het resultaat van een strenge selectie, die plaatsvindt volgens een aantal vereisten. In de loop van de jaren brengen een aantal fabrikanten alle nieuwe modellen van strijkplanken op de markt, die vol zitten met winkels van federale retailers. Het is vrij gemakkelijk om te verdwalen met zo'n rijke keuze, dus eerst en vooral, wat zou moeten zijn strijkplank:

  1. Gemak van fabricagemateriaal. Het belangrijkste criterium, vooral als we er rekening mee houden dat vooral vrouwen planken gebruiken.
  2. Schokbestendigheid. Alles is duidelijk: het model moet schokbestendige eigenschappen hebben in het geval van plotselinge kanteling. Het is ook erg belangrijk dat het bord niet wankelt, de stabiliteit behoudt.
  3. Kwaliteit. De bedekking van het bord moet zacht zijn, gemaakt van antikleefmateriaal.
  4. dichtheid. Gemak van opslag is een van de belangrijkste factoren, eigenaren van kleine appartementen worden er door geleid, waarbij elke meter aan ruimte belangrijk is.
  5. Mobility. Het vermogen om het bord aan te passen aan zijn groei, sterke en betrouwbare fixatie.
  6. gemak. Een belangrijk onderdeel bij de keuze. De breedte van het horizontale oppervlak moet zo comfortabel mogelijk zijn. Snel en productief werken, de eigenaar zou geen ongemak moeten voelen. Welnu, als het model een speciale standaard heeft voor het strijkijzer en een houder om mee te nemen.

  Strijkplankapparaat

  Het antwoord op de vraag welke moderne strijkplank voor het huis zal worden gekozen, is de aanwezigheid van alle bovenstaande criteria.

  Het is belangrijk om rekening te houden met het prijsbeleid: de kosten mogen niet te hoog zijn.

  Nu gaan we in op de structurele kenmerken van de boards, die nu in de detailhandel verkrijgbaar zijn.

  Tafelblad: de grootte en het coatingmateriaal

  Wat je ook zegt, het tafelblad is het belangrijkste element van elke strijkplank.

  Er zijn vier versies van de basis van boards:

  1. thermoplast. Modern en relevant materiaal dat tot ons kwam uit Duitsland, de fabrikant - de firma Leifheit. Door de set van indicatoren is de optimale keuze, een compromis tussen prijs en kwaliteit. Het springt goed de stoom over, vervormt niet en is vrij licht. De voordelen van dit type materiaal zijn sterkte en hitteafscherming (warmtebecherming).
  2. Plaatwerk. Sterk en kwalitatief hoogstaand materiaal, bleek dankzij de lange levensduur op de markt te zijn. Bij aankoop is het de moeite waard om op het aantal gaten in het bord te letten, omdat het materiaal zelf, om voor de hand liggende redenen, geen stoom laat passeren, na verloop van tijd kan dit leiden tot schade aan de hoes. Het is veel handiger als het aanrechtblad helemaal bedekt is met een boom.
  3. Spaanplaat. Goed onderbouwde, betaalbare optie, die wordt beschouwd als een budgetbeslissing. Helaas, maar het nadeel van dit type aanrecht is de vervorming van het lichaam van het aanrecht. Dit gebeurt niet onmiddellijk, maar tijdens het proces van de systematische interactie van het oppervlak met vocht en stoom.
  4. Mesh materiaal (of gewoon een "rooster"). Varianten zijn anders: geweven, volledig metaal (met veel gaten voor ventilatie).

  De grootte van de strijkplank is een ander belangrijk aspect van de keuze. Met een meer gedetailleerd onderzoek, is het gemakkelijk om te verifiëren dat er geen bepaalde normen in deze richting zijn, de maten zijn verschillend: van klein tot groot. Tenzij er een onuitgesproken criterium is - breedte 38 cm, lengte 150 cm, maar het is ook heel specifiek, omdat er geen specifieke vereisten zijn, maar deze grootte wordt meestal genomen van gemiddelde menselijke groei.

  De modellen van de volgende maten zijn erg gewild:

  • De klassieke versie: 110x30cm (120x38cm).

  Wat voor soort strijkplank moet ik kiezen? Het is moeilijk om een ​​concreet antwoord te geven op deze vraag, omdat het in veel opzichten afhangt van de consument zelf, zijn verzoeken en kansen (inclusief geld). Maar het is de moeite waard eraan te denken dat hoe groter het oppervlak is om te strijken, hoe comfortabeler het proces wordt.

  Natuurlijk is de aanwezigheid van een hoes op het bord erg belangrijk. Meestal is het de coating die als eerste lijdt aan langdurig contact met het hete oppervlak van het strijkijzer, de stoom en het vocht. Misschien is dit de enige accessoire die tijdens de werking moet worden gewijzigd. Bij het kiezen van een hoes is het belangrijk om te beseffen dat het in zich draagt decoratieve functies.

  Het is het beste om de volgende kenmerken van naderbij te bekijken:

  1. Materiaal van vervaardiging. Budgetopties zijn meestal uitgerust met een katoenen hoes, het middelste prijssegment - met synthetische materialen. De duurste synthetische materialen hebben antikleef- en vochtwerende eigenschappen. Helaas is de mogelijkheid om de hoes van het bord te verwijderen uiterst zeldzaam, maar als het model zo'n mogelijkheid heeft, is dit een voor de hand liggend pluspunt.
  2. Zachtheid. Als u hier niet van tevoren voor zorgt, zult u een extra dekbed moeten gebruiken om de elasticiteit te vergroten, wat het gebruiksgemak sterk vermindert. Het is belangrijk dat de coating een dubbele voering heeft, dit vergemakkelijkt het strijkproces.
  3. Extra functies. Tot op heden bieden fabrikanten in dure modellen een aantal innovaties die het werkproces aanzienlijk vergemakkelijken, bijvoorbeeld insluitsels die het strijkijzer reinigen, inserts van een stuk metaal dat het effect van dubbelzijdig strijken heeft.

  Als het bord van hout is gemaakt, zal het materiaal waarschijnlijk met kleine spijkers eraan worden genageld. In dit geval, als het materiaal verslijt, is er geen andere keus dan een ander bord te kopen. Vervang de bekleding, natuurlijk, maar het zal niet gemakkelijk zijn. In dit geval, omdat het niet echt kan zijn, zal het zijn verwijderbare koffer, Het is gemakkelijk te vervangen als het beschadigd is.

  Veel handiger wanneer een afneembaar deksel op het bord is bevestigd, niet met behulp van elastiekjes, maar met touwen. Ten eerste zijn ze sterker, ten tweede strekken ze zich niet uit in de tijd, maar ook omdat de stof voortdurend in verschillende richtingen wordt uitgerekt. Het gevolg is dat de cover steviger zit.

  De keuze voor een strijkplank is geen gemakkelijke taak, maar u kunt het proces aanzienlijk versnellen als u let op de volgende punten:

  1. Benen van het bord. Dit is een zeer belangrijk detail van het hele ontwerp, verantwoordelijk voor duurzaamheid. Daarom is het noodzakelijk dat ze betrouwbaar zijn. Het is beter als ze in de breedte op de rand van het bord staan. In dit geval kan compactheid een beetje lijden, maar de stabiliteit zal aanzienlijk toenemen. Het materiaal van de fabricage moet eenvoudig zijn, idealiter - aluminium. Het gewicht is afhankelijk van de mobiliteit van de strijkplank.
  2. De manieren om de benen aan het bord te bevestigen. Ze zijn divers: op bouten, verschillende soorten lassen, klinknagels. De minst betrouwbare bevestigingsmethode is klinknagels, omdat ze tijdens het gebruik losraken, waardoor ze niet zo strak zitten. De meest acceptabele optie wordt als bouten beschouwd.
  3. Bevestigingshoogte. Er zijn twee soorten: stapte en soepel. Rekening houdend met deze functie moet er rekening mee worden gehouden dat de aanwezigheid van een soepele fixatie een meer flexibele aanpassing van de hoogte mogelijk maakt. Het minpuntje van zachtheid is er maar één: de elementen worden snel wankel en kunnen waardeloos worden. Er wordt vaker voorgesteld om een ​​bord te gebruiken met een stapfixatie, zonder het hierboven beschreven probleem. Gewoonlijk neemt een dergelijk model slechts drie niveaus van hoogte aan.

  Strijkplanken van moderne fabrikanten zijn vaak uitgerust met extra hulpmiddelen. Op het eerste gezicht lijkt het erop dat hier niets van belang is, en dergelijke aanpassingen zijn niet zo noodzakelijk, maar veel gebruikers kunnen er tegenin gaan en alle voordelen van geavanceerde functies waarderen.

  Inrichtingen voor extra comfort:

  1. Speciale standaard voor strijkzool. Dit extra apparaat helpt om het strijkijzer direct bij de hand te houden, als het opzij moet worden gezet en moet worden vergrendeld. Meestal is dit een extra zijaccessoire (intrekbaar of inklapbaar).
  2. Koord van het verlengsnoer. Waarschijnlijk hadden velen een probleem toen het snoer in de weg zat. Dit ontwerp helpt om dit probleem op te lossen, het snoer van het strijkijzer is stevig en stevig bevestigd, verstopt zich in een speciale nis op zo'n manier dat het niet langer interfereert met het werk.
  3. Speciaal bord voor strijkmouwen (of andere randen en hoeken van het wasgoed). Als je je shirts, blouses en coltruien vaak strijkt, is deze optie handig. De optimale oplossing is een verwijderbaar of opvouwbaar bord.
  4. Verlengsnoer met socket. Het is niet altijd mogelijk om een ​​strijkplank in de buurt van het stopcontact te installeren, meestal moet u een verlengsnoer gebruiken. Als de verlengkabel als optie wordt gebruikt, bespaart dit tijd bij permanente schakelingen en bij het overschakelen van het stopcontact naar het stopcontact.
  5. Speciaal compartiment voor gestreken kleding. De aanwezigheid van een dergelijke beugel is niet verplicht, maar is niet overbodig, omdat u dan uw kleding direct naast het bord kunt hangen zonder naar de kast te hoeven gaan. Deze opium kan zowel in de vorm van een compartiment als in de vorm van een speciale hanger aanwezig zijn, veel hangt af van het model en de fabrikant.

  Het is niet nodig dat al het bovenstaande in één model aanwezig is, maar deze opties zijn die kleine dingen die het gebruik van het apparaat comfortabel en aangenaam maken.

  Laat u niet meeslepen door extra accessoires, een apparaat dat is uitgerust met veel opties is waarschijnlijk omslachtig en onhandig om op te slaan en te gebruiken. Het is veel belangrijker om een ​​redelijk compromis te vinden.

  De hoogte van de meest geschikte strijkplank, de fixatie ervan, de aanwezigheid van bepaalde opties zijn zeker belangrijk, maar niet minder belangrijk visuele beoordeling. Uiteindelijk kan het model simpelweg niet esthetisch zijn.

  Het is ook de moeite waard om de ergonomie van de kamer in ogenschouw te nemen, waarbij je je van tevoren voorstelt of het bord van het huis past, of het veel ruimte inneemt in de ongevouwen vorm en tijdens opslag.

  Als de vierkante meter in orde is, kun je een strijkplank kopen met veel extra opties. In het geval van een beperkt gebied, kunt u doen met een instapmodel. Het kan altijd worden vervangen door een ander. In het beginstadium helpt het ontbreken van extra opties om veel te besparen bij het kopen.

  Om lang plezier te kopen, kunt u een model kiezen met afneembare hoezen in verschillende kleuren en onmiddellijk verschillende verwisselbare opties aanschaffen, dit zal het gebruik diversifiëren en de levensduur van het bord zelf verlengen. Soms kun je, door een beter item te kopen, veel besparen, in tegenstelling tot een goedkopere analoog, die waarschijnlijk veel sneller zal uitvallen.

  Welke ijzers worden volgens kopersbeoordelingen als de beste beschouwd? Beoordeling van de 10 beste modellen voor 2017. Technische kenmerken, voor- en nadelen, gebruikersoordeel.

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Je kunt deze HTML tags en attributen gebruiken:

  <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  − 1 = 3