Hoe een oven te kiezen

Hoe een goede oven kiezen

Een goede huisvrouw, die zich constant voorbereidt en veel tijd aan koken besteedt, kan niet zonder een kwaliteitsoven - het attribuut van de hoofdkeuken. Daarom is de vraag hoe een goed ovengas en elektrisch te kiezen altijd relevant.

Oven - een magische kast die helpt bij het belichamen van culinaire ideeën. Met zijn hulp bereidt elke gastvrouw een smakelijke, gezonde en vitamine-schotel voor. Het is echter niet eenvoudig om een ​​goed product te kiezen vanwege het enorme aantal modellen en prijzen.

Moderne huishoudelijke apparaten worden gekenmerkt door hoge kwaliteit. Volg daarom tijdens het selecteren het ontwerp, de kleur, bedieningselementen, extra functies en de garantieperiode.

Model. De markt biedt autonome en afhankelijke modellen. Een conventionele frituurkast wordt alleen met de aan / uit-toets voltooid. Aan de bovenkant van de afhankelijke modellen bevindt zich een kookplaat met bedieningselementen. Verdeel de oven en elektrisch of gas. Mensen die proberen te sparen, is het beter om aandacht te besteden aan de gasoptie. Als de eerste plaats de kwaliteit van de gerechten is, geef dan de voorkeur aan het elektrische model.

Diepte en breedte. De diepte van de ovens is hetzelfde. Ze verschillen alleen in de breedte. De meest functionele apparaten, waarvan de breedte 65 cm en meer is.

Extra functies. Reinigingssysteem, grill, digitale timer of deur die niet opwarmt. Extra functies vereenvoudigen de bereiding van maaltijden, maar de kosten worden duurder.

Als je een frituurkast gaat kopen, lees dan het artikel over het kiezen van een goede oven.

De juiste gasoven kiezen

Wil je een oven kopen? Besteed aandacht aan het gasmodel. De keuze voor zo'n keukenapparaat is niet eenvoudig en verantwoord. Oven - een ernstige huishoudelijke apparaten, waarvan de aanschaf gepaard gaat met aanzienlijke kosten. In dit geval hangt de kwaliteit van de gerechten die u erin kookt af van de functionaliteit, het gemak en de betrouwbaarheid.

Een moderne gasoven is een multifunctioneel apparaat dat wordt gekenmerkt door een complex ontwerp. De juiste keuze bepaalt het plezierniveau bij het gebruik van de apparatuur. Ik deel stap voor stap instructies voor het kiezen van een keukenproduct.

 • afmeting . Voor een grote keuken zal elke oven het doen. Als er geen overmatige ruimte is, raak dan niet in paniek. Fabrikanten bieden compacte modellen.
 • Management type . Vrijwel alle modellen zijn uitgerust met een mechanische bediening, voorgesteld door handgrepen en knoppen. Als u van het aanraakscherm houdt, wordt deze techniek ook verkocht.
 • Extra functies . Het assortiment is breed: grill, automatische brandstichting, convectie, verwarmingsprogramma's. Als u constant kookt, zullen extra functies het koken vereenvoudigen.
 • Gas controle . Gas is een potentieel gevaarlijke stof voor de gezondheid. Zorg voor veiligheid. Dit is een functie van "gasregeling". Niet storen en de koude deur, die verbrandingen van dieren en kinderen voorkomt.
 • type . Na het bepalen van de criteria, kiest u het type gasoven - ingebouwd of onafhankelijk. De eerste optie maakt effectief gebruik van de keukenruimte en verhoogt de aantrekkelijkheid van het keukenontwerp. Een stand-alone friteusekast biedt voldoende mogelijkheden voor experimenten met ruimte.

Nu kun je je voorstellen hoe je een goede gasoven kiest en waar je op moet letten. Naar mijn mening zijn er genoeg functies: een koude deur, een timer, een grill en convectie. Als het budget onbeperkt is, koop dan een duurder model.

Hoe een elektrische oven kiezen

Elektrische ovens winnen snel aan populariteit, omdat ze modern, mooi en functioneel zijn. Ze worden gekenmerkt door een hoge mate van veiligheid en helpen bij het bereiden van heerlijke gerechten.

Als je een nieuwe elektrische oven koopt, lees het materiaal. Dit zal helpen om beter vertrouwd te raken met de technische parameters van technologie en de juiste keuze te maken op basis van capaciteiten en behoeften.

 1. breedte . Gebruik de breedte bij het kiezen van een elektrische oven. Meestal is het cijfer 60 centimeter, hoewel er bredere en smallere modellen op de markt zijn. De hoogte- en diepteparameters zijn hetzelfde.
 2. functies . Er is zelfs een klein aantal functies, waaronder een timer en een temperatuurregelaar. Extra opties speed cooking, maken meer gevarieerd. Het is een kwestie van spiesjes, gecombineerde modi en een convector.
 3. Thermische sonde . De handigste functie is de sonde, die de temperatuur in het product meet. Als u lamsvlees in de oven wilt bereiden, helpt het apparaat om de bereidheid van het vlees te controleren en uw handen te beschermen tegen brandwonden.
 4. beheer . Meestal zijn elektrische ovens uitgerust met elektronische of elektromechanische bedieningselementen. De eerste optie biedt geavanceerde programmeermogelijkheden. De tweede wordt gekenmerkt door eenvoud en betrouwbaarheid. Ongeacht het type bediening op de oven, vindt u een kleine display, waarmee u de bereiding van voedsel kunt volgen.
 5. schoonmaak . Een belangrijke factor, samen met het ontwerp, het type beheer of het aantal modi. Goedkope modellen beschikken niet over geavanceerde technologieën. Daarom worden sponzen en reinigingsmiddelen intern gebruikt voor reiniging. Progressieve technologie wordt aangevuld met een katalytisch of pyrolytisch systeem. Het eerste systeem ontbindt de vervuiling in water en koolstof, de tweede verbrandt. Om de oven schoon te maken heeft u een servet of spons nodig.
 6. veiligheid . Elektrische oven - een magazijn van beveiligingssystemen en beschermende functies. Daaronder mode vergrendeling, gelaagd glas, geforceerde luchtcirculatie, automatische uitschakeling van apparaten en andere.
 7. opties . Negeer geen andere opties, inclusief het geluidwaarschuwingssysteem, diagonale spiesen, telescopische geleiders, glazen dokken, bakplaten, bakplaten en andere accessoires.

Nu weet je hoe je een elektrische oven moet kiezen. Als het koken van lekkernijen een hobby is, zal het kopen van een kwalitatieve elektrische frituurkast de hobby interessant en fascinerend maken.

Ik sta graag voor de kachel. Deze bezigheid brengt goed tijdverdrijf met zich mee. Ik ben blij wanneer mijn culinaire meesterwerken oprechte lof vinden bij mijn familie en vrienden.

Tips voor het kiezen van een ingebouwde oven

Het is moeilijk om een ​​kok te vinden die het zonder de oven doet. Als er verschillende apparaten met een groot aantal functies beschikbaar zijn, zullen ze geen goede friteusekast vervangen, en dit is een feit.

Op basis van wat is gezegd, kan men eenvoudige conclusies trekken dat een oven in elke keuken aanwezig zou moeten zijn, en de vraag hoe een ingebedde oven te kiezen, is zeer relevant.

 • Type verwarming . Eerst en vooral, beslissen over het type verwarming - elektrisch of gas. Vrijwel alle elektrische ovens worden gekenmerkt door gebruiksgemak en een behoorlijk aantal functies. Tegelijkertijd gaat hun gebruik gepaard met een groot energieverbruik en vereist een krachtige bedrading. Als u een gasmodel koopt, moet u een sterke kap aanschaffen en installeren. Anders is de keuken tijdens het koken gevuld met geuren en schadelijke gassen.
 • breedte . Zoals ik al zei, de breedte van een klassieke oven is zestig centimeter, maar het cijfer kan variëren. Het belangrijkste is dat de apparatuur in het interieur past en niet veel ruimte in beslag neemt. De locatie zou tijdens het koken de noodzaak van hellingen en sit-ups uitsluiten.
 • functies . Voordat u een ingebouwde oven kiest, moet u overwegen welke opties en functies u nodig hebt. Na het bepalen van de optimale set, kunt u besparen en niet overmatig betalen voor nutteloze opties. De lijst met populaire toevoegingen aan de ingebouwde oven omvat: een timer, convectie, een filter, absorberen van geuren en vetten, een grill, een koude deur, een thermosonde.
 • Reinigingssysteem . Besteed speciale aandacht aan het reinigingssysteem, dat is verdeeld in katalytisch en pyrolytisch. Katalytisch reinigen wordt vertegenwoordigd door speciaal email, dat van binnenuit is bedekt met een oven. Het splitst vetten goed, dus bij het schoonmaken is het voldoende om met een servet af te vegen. Na verloop van tijd verliest het glazuur zijn eigenschappen. Als gevolg hiervan zullen traditionele methoden moeten worden gebruikt voor het wassen. Pyrolytische reiniging omvat de thermische behandeling van verontreinigingen.

Ik deelde mijn eigen mening over de keuze van embedded apparatuur. Je kunt aanbevelingen beluisteren of negeren. Ik hoop dat het materiaal zal helpen bij de aanschaf van een kwalitatieve en betrouwbare ingebouwde frituurkast waarin je snoekbaars en vele andere heerlijke gerechten kunt bereiden.

Hoe de oven van vet en koolstof goed te wassen

Zeker leden van je familie als rossige taarten, vlees ovenschotel of gekookt in de oven gans. Als het gaat om het wassen van het apparaat, gaat het huishouden snel met pensioen en plaatst deze ongemakkelijke taak op de schouders van de kok. Ik deel snelle en effectieve manieren om de oven te reinigen van koolstofafzettingen en vette verontreinigingen.

Omgaan met de taak thuis met water en een spons zal niet werken. Een effectieve reiniger is vereist. Huishoudelijke winkels bieden een enorm scala aan schoonmaakproducten. In de meeste gevallen helpen goedkope middelen niet om het probleem op te lossen.

Ik raad aan producten van bekende merken te gebruiken, waaronder Amway, Frosch en anderen. Ze kunnen gemakkelijk alle soorten vervuiling verwerken. Het is voldoende om het oppervlak met een substantie te behandelen, een paar uur te wachten en het vuil met een spons te verwijderen.

Als er geen dergelijke middelen zijn, zullen volksremedies het doen. Gebruik voor het schoonmaken wasmiddel, azijn, bakpoeder en zelfs ammoniak.

 1. Zeepachtige stoom . Voeg in warm water een beetje afwasmiddel toe, giet het resulterende mengsel in een pan en stuur het naar de oven. Sluit de deur, zet het apparaat aan en zet de temperatuur op 120 graden. Na een halfuur uitzetten en na afkoeling de wanden met een vochtige doek afvegen.
 2. Ammoniakalcohol . Reinig een doek gedrenkt in ammoniak en veeg de oven van binnenuit schoon. Sluit de deur en laat de apparatuur met rust tot de volgende dag. 'S Morgens in heet water verdun een beetje afwasmiddel en bevochtig met een doek om de oven af ​​te vegen.
 3. Zeep, frisdrank en azijn . Doe een reep wasmiddel door een rasp in een grote kom en giet een pop, bestaande uit frisdrank, azijn en warm water. Wanneer de zeep is opgelost, bedek de ovenwanden met een kant-en-klare mix. Verwijder na een paar uur het mengsel met een doek met vuil.

Hierover heb ik alles. Nu weet u hoe u een goede oven kiest, hoe u het apparaat op de juiste manier reinigt met behulp van gekochte en folkremedies. Ik hoop dat je de juiste keuze maakt, en dat de zalm die in de oven wordt bereid, alleen aangename herinneringen zal achterlaten.

Voeg een reactie toe Antwoord annuleren

Artikelen worden beschermd door de wet op auteursrecht en naburige rechten. Kopiëren van materialen is alleen toegestaan ​​met een indicatie van de actieve hyperlink naar de bron.

Kies een oven: wat voor soort oven is beter - gas of elektrisch

Het symbool van thuis was altijd een thuis. Jaren, tientallen jaren, eeuwen verstreken en de technische vooruitgang ging met sprongen vooruit. Tegenwoordig is het hart van het huis de keuken met een gemoderniseerde huiskachel - een oven. Hoe kies je een oven om erin te koken? Welke gerechten worden voor altijd onthouden voor familieleden?

Elke gastvrouw heeft haar eigen specialiteit. Iemand bakt heerlijke taarten, iemand maakt heerlijke quiches, gebakken vlees, stoofschotels, en een aantal verrassingen familie luxe gebak. Wat verenigt al deze gerechten? Ze worden in de oven gekookt.

Uit de juiste ovenkeuze hangt de smaak en het uiterlijk van culinaire meesterwerken van thuis af

Vroeg of laat staat elke huisvrouw voor het probleem om een ​​oven te kiezen. Wat de voorkeur te geven - de kachel, waar de kookplaat wordt gecombineerd met een oven, of selecteer de oven wordt gebouwd? De voordelen van de oven, die in het keukenmeubel is ingebouwd, is dat deze meer opties voor accommodatie biedt. Het is niet noodzakelijk dat de oven zich direct onder de kookplaat bevindt, u kunt hem op borsthoogte plaatsen. Ten eerste is het gemakkelijker voor de gastvrouw, en ten tweede, het is veiliger voor kleine nieuwsgierige kinderen (als ze in het huis) - hoog voordat ze de oven en inbouwapparatuur obozhgutsya.Otritsatelnym punt niet krijgt is dat het zeer moeilijk is om het te veranderen locatie, wat niet gezegd kan worden over de techniek van "solo". Afzonderlijk staande ovens zijn mobiel genoeg. Ze kunnen over het algemeen in een kast worden bewaard en indien nodig worden verwijderd.

Welke oven is het beste: elektrisch of gas ↑

Ingebouwde oven voor degenen die zijn overgestapt naar een hoger niveau van culinaire vaardigheden

Als u een voorstander van zuinigheid bent en geen hoge eisen stelt aan de functionaliteit van de oven, bent u meer geschikt voor een gasoven. De kosten zijn lager dan die van een elektrische oven. Gas kan werken en van een gasfles, en dit is een groot pluspunt als je apparatuur koopt voor een landhuis of villa.

Elektrische ovens hebben één nadeel, maar voor velen is het het meest significant. Dit is een hoog elektriciteitsverbruik. Dergelijke ovens hebben een verscheidenheid aan bakopties.

De belangrijkste parameter van de oven is het volume. Als u grote porties moet bereiden, kiest u een oven met een groter volume. Ze zijn uitgerust met het maximale aantal extra functies en zijn geschikt voor grote gezinnen of gastvrije huiseigenaren die graag grote bedrijven uitnodigen voor diners en diners.

Bovendien moet de oven betrouwbaar, duurzaam, veilig en gebruiksvriendelijk zijn. De eigenaar is het meest geïnteresseerd in de eenvoud van beheer en gemak in verzorging en reiniging.

Managementtype: afhankelijk en onafhankelijk ↑

De afhankelijke regeling van de oven betekent dat deze wordt geregeld via de kookplaat die erboven is ingebouwd. Oven en paneel, die door één bedrijf worden geproduceerd, zijn compatibel met elkaar. Onafhankelijke bediening vindt plaats in de volledig geïsoleerde oven, het paneel met knoppen en handgrepen bevindt zich op de oven zelf.

De standaardgrootte van ingebouwde ovens is 60 cm (als we het hebben over de grootte van de oven, hebben we het over hun breedte). Maar er zijn ovens met een breedte van 70, 90 en zelfs 120 cm.

Hoe een oven te kiezen: Bepaal met een reeks functies ↑

Verschillende verwarmingsprogramma's voor ovens ↑

Heteluchtoven is functioneler dan een traditionele oven

Convectie is een van de meest voorkomende functies van moderne ovens. Convectie heet blazende hete lucht. In ovens met convectie, verspreidt de warmte van het verwarmingselement zich gelijkmatig in alle richtingen.

Naast convectie kan tegelijkertijd een programma van boven- of onderwarmte, intense verwarming, ontdooien, grillen, grillen en convectie worden ingesteld.

In alle moderne ovens zonder uitzondering, kunt u de kooktijd en de intensiteit van de warmte aanpassen.

Daarnaast zijn er ovens, die al speciale programma's hebben opgesteld - pizza koken, vlees of gevogelte, bakken. Als u koken gebruikt om te koken, wordt aangeraden de temperatuur, die wordt aangegeven in het recept, met 5-10 graden te verlagen.

Dit is een temperatuursonde, die is uitgerust met veel moderne ovens. De sensor moet in de schaal worden geplaatst. De sonde bewaakt temperatuurveranderingen en geeft informatie weer op het digitale display.

Een handige functie is de timer, met name de timer-wekker, die piept aan het einde van de ingestelde tijd.

De meest populaire functie op het gebied van veiligheid is thermische isolatie. De ovendeur is bijna niet verwarmd. Erg handig, vooral als je kinderen hebt. Maar niet alle ovens zijn uitgerust met deze functie.

Blokkeren van kinderen is een functie die kinderen helpt beschermen tegen problemen.

Telescopische rails (intrekbare bakplaat). Met de geleiders kunt u aan de bakplaat trekken zonder deze vast te houden met uw hand eronder. Het is erg handig om de bereidheid van het gerecht te controleren, het vlees met stromend sap water te geven, aardappelen te mengen.

Het gemak van de oven met de trolley wordt gewaardeerd door de huisvrouwen, die het vaak moeten gebruiken

Het kan gemakkelijker worden gemaakt door moderne technologie. Een speciaal niet-verontreinigd glazuur is bijvoorbeeld bestand tegen verbranding en vervuiling. Gewoon redding voor elke meesteres is de functie van hydrolyse of pyrolyse reiniging.

Pyrolyse reiniging - dit is het opwarmen van de oven tot 300 graden, alle vervuilingen worden verbrand. Na het afkoelen van de oven, hoeft u alleen maar de ovenwanden af ​​te vegen en het glas te wassen. Deze functie vergemakkelijkt de verzorging van de oven aanzienlijk. Als in een conventionele oven koken veel huisvrouwen mijden vet voedsel op de grill als gevolg van de daaropvolgende arbeidsintensieve oogsten, dan de eigenaren van ovens met pyrolyse schoonmaken van een dergelijk verlangen niet verloren gaat.

Hydrolysezuivering is als volgt. Het water wordt in de pan gegoten en de oven wordt verwarmd. Al het vet en alle verontreinigingen worden samen met de stoom in de pan afgevoerd.

Sommige ovens zijn uitgerust met vetabsorberende filters. Deze apparaten absorberen vet en geuren en beschermen de ventilatoren tegen vervuiling.

Als het binnenoppervlak van uw oven is gemaakt van gepatenteerd email, gebruik dan geen harde metalen borstels en schrapers om het schoon te maken. Zelfs gekleurde schuimsponzen krassen de coating na verloop van tijd. Te koop zijn er speciale middelen voor het reinigen van ovens, het is beter om ze te gebruiken. Elke verontreiniging is gemakkelijker te verwijderen als u de ovenwanden vochtig maakt met een vochtige doek. Sta geen vloeistoffen toe die zuur (azijn, citroensap) bevatten op deze oppervlakken.

Druppels vet en andere modder vallen periodiek op het voorpaneel. De meeste ovens zijn zo ontworpen dat dit paneel kan worden verwijderd en gewassen, of op zijn minst de handgrepen kan worden verwijderd. Ze kunnen in de vaatwasser worden gewassen. Aluminium onderdelen worden goed schoongemaakt met een spons gedrenkt in plantaardige olie. Daarna moeten ze bedekt zijn met alcoholhoudende vloeistof. Voor het wassen van roestvrij staal worden speciale samenstellingen gebruikt.

Hoe kies je de juiste gasoven voor de keuken ↑

Een gasoven kan klassiek of multifunctioneel zijn. De klassieke oven heeft twee verwarmingsmodi, de luchtcirculatie in de werkkamer is natuurlijk (zonder ventilator). Vaak multifunctionele oven heeft verschillende verwarming modi en is uitgerust met een ventilator voor geforceerde luchtcirculatie.

De meeste verkopers en consumenten noemen de oven met ventilatorconvectie. De luchtstroom van de ventilator mag de vlam van de brander niet uitblazen, die op het minimale vermogen is ingeschakeld. Voor gasovens met een ventilator worden holle branders gebruikt. Als zelfs het gas dat in de holte brandt uitdooft, wordt de automatische ontsteking na enkele seconden geactiveerd, zodat de vlam weer oplicht.

Vrijwel alle gasovens die in het keukenmeubel zijn ingebouwd, hebben een elektrische ontsteking met automatische of handmatige activering. Als de handmatige bediening is ingeschakeld, moet u de gashendel draaien en tegelijkertijd op de ontstekingsknop drukken. Als het systeem volledig is geautomatiseerd (avtopodzhig), hoeft u slechts aan de knop van de regelaar te draaien. Op dit moment springt een elektrische vonk en wordt het gas ontstoken. Oven met avtopodigomom gebruik is heel eenvoudig.

In ovens met geforceerde ventilatie warmt de schotel snel en gelijkmatig op, met een smakelijke, knapperige korst erop. Het bakken is aan alle kanten gelijkmatig en de kooktijd wordt met 30% verminderd. U kunt op verschillende niveaus gerechten in een dergelijke oven bereiden.

Gasovens met geforceerde ventilatie zijn in de regel uitgerust met een spit, grill en andere extra apparaten.

Het spit wordt gebruikt voor het koken van gevogelte, vis of grote stukken vlees. Te koop zijn er ovens met een multi-gevangen spit. Ovens voor thuisgebruik kunnen gelijkmatig ongeveer 1 kg vlees bakken en 4 spiesjes maken.

Lagere warmte in gasovens creëert een gasbrander. De bovenste is een gasbrander of een elektrische grill.

Waarop letten bij het kopen van een elektrische oven ↑

Een elektrische oven heeft veel voordelen ten opzichte van een gasoven

De elektrische oven biedt gebruikers meer mogelijkheden om te koken. Daarom kiezen gastronomen voor elektrische ovens, zelfs als de keuken wordt vergast en het kookoppervlak gas is.

Elektrische ovens, zoals gas, kunnen gewoon of multifunctioneel zijn. Een typische elektrische oven wordt verwarmd met behulp van buisvormige tees, die aan de boven- en onderkant van de kamer zijn geïnstalleerd. Soms is er een spit en grill in het bovenste deel van de kamer.

De elektrische grill kost meer dan het gas, maar zorgt voor een preciezere temperatuurregeling en uniforme verwarming van de gerechten. Ze worden van alle kanten geroosterd. Je kunt zelfs grote stukken vis, gevogelte of vlees bakken.

Moderne elektrische ovens, die gewoonlijk multifunctioneel (of multifunctioneel) worden genoemd, hebben 4 verwarmingselementen (boven, onder, zijkant en achterkant van de ventilator). Hete lucht wordt gelijkmatig door de kamer verdeeld, dankzij de ventilatoren, zodat voedsel op verschillende niveaus op hetzelfde moment kan worden gekookt.

Elektrische ovens met geforceerde ventilatie kunnen meer dan acht bedrijfsmodi hebben. Gewoonlijk bieden fabrikanten dergelijke modi:

 • ontdooien van producten op kamertemperatuur (wanneer een ventilator in bedrijf is);
 • ontdooien met warme lucht (alleen de ventilator en het onderste verwarmingselement, dat wordt gebruikt voor het drogen van groenten, fruit, paddenstoelen, groenten);
 • gerechten bereiden in de gebruikelijke modus (twee verwarmers - bovenste en onderste) - deze modus kan worden gebruikt om pizza's, pasteien en wrongel te maken;
 • snelle bereiding van gerechten (zowel verwarmingstoestellen als ventilator zijn inbegrepen) - de modus kan worden gebruikt voor het bereiden van ovenschotels, gefrituurde groenten, gebraden vlees, grote pasteien;
 • verschillende gerechten tegelijkertijd op verschillende niveaus bereiden (ventilator en verwarming eromheen, zodat de hele oven snel en gelijkmatig met warmte wordt gevuld);
 • bruiningsmodus (alleen de bovenste verwarming is ingeschakeld);
 • De grillmodus (het grill-verwarmingselement is ingeschakeld) kan worden gebruikt voor het bruinen van verschillende gerechten en het maken van krokante korst;
 • grillmodus met geforceerde luchtcirculatie (het grillverwarmingselement en de ventilator zijn ingeschakeld) - de modus wordt gebruikt voor het bereiden van shish kebab, in grote stukken gesneden vlees, hele vogels, gebakken grote vissen.

Ontwerp en gebruiksvriendelijkheid ↑

Als u de juiste oven kiest, krijgt u elke dag de gelegenheid om te genieten van heerlijke en gezonde gerechten.

Let bij het kiezen van een oven op het ontwerp en denk na over waar je het gaat zetten. Het is de installatielocatie die het gemak van technologie voor de gastvrouw in de keuken bepaalt. Het is het beste als de oven op borst- of ooghoogte is geplaatst. Dan hoeft u niet voorover te buigen of op uw tenen te gaan staan ​​om de bereiding van het gerecht te controleren. En, natuurlijk, zou je het uiterlijk van de oven leuk moeten vinden. Immers, als het ontwerp u bevalt, zal de stemming en het welzijn verbeteren, wat betekent dat uw gezondheid zal verbeteren.

Reinig de oven het beste na elke bereiding. Negeer deze regel niet, omdat vers vuil altijd gemakkelijker wordt verwijderd. Als u de oven af ​​en toe schoonmaakt, zult u meer tijd en energie spenderen. Doe het regelmatig.

Als u besluit om een ​​zelfreinigende oven aan te schaffen, denk er dan aan dat zelfreiniging u niet van regelmatige reiniging ontlast.

Zelfreiniging kan katalytisch zijn of worden uitgevoerd door het afbranden van productresten op de ovenwanden.

Katalytische zelfreiniging vindt plaats in gas- en elektrische ovens. In dergelijke ovens bevatten alle wanden van de binnenkamer, of de ventilatorbladen, of de zijwanden een speciale substantie - een katalysator. Het verzacht en vernietigt de resten van voedsel. Na voltooiing van het werk op de wanden van de binnenkamer, ziet u een losse coating. Het moet worden afgeveegd met een vochtige doek.

Een oven met katalytisch reinigen heeft een belangrijk nadeel. Jaren t / m 5-7 zelfreinigende efficiëntie wordt sterk verminderd. De interne panelen van de katalytische reinigingsovens kunnen echter eenvoudig worden verwijderd en vervangen. Natuurlijk zijn ze duur, maar de nieuwe oven is nog duurder.

Pyrolyse is het proces van het afbranden van voedselresten van de wanden van de oven. Pyrolyse zelfreiniging kan alleen in een elektrische oven plaatsvinden, omdat het met behulp van gas onmogelijk is om de wanden van de oven op de gewenste temperatuur te verwarmen. Dergelijke ovens hebben ook een nadeel. Tijdens het verwarmen van de wanden is er een sterke onaangename geur.

Nu weet je hoe je een oven moet kiezen, op welke functies hij moet letten. Wat betreft het merk - het is een kwestie van smaak. Vergeet niet dat de prijs van een product van elk merk niet alleen wordt bepaald door functionaliteit, maar ook door ontwerp, energieverbruik, nieuwheid.

Wat zou de vloer in de keuken moeten zijn? Zoals in elke kamer in uw appartement - perfect vlak. Maar de keuken is het centrum van een modern appartement, het meest bezochte gebied. .

Welke tegels voor de keuken beter zijn voor de vloer: de criteria voor het kiezen van vloertegels

Bij het plannen van de keukenruimte wordt speciale aandacht besteed aan de onderste rij van de headset. Als u objecten in de muurkasten opslaat die het meest nodig zijn, dan.

We kiezen een vloerkast voor de keuken: de berekening van afmetingen en principes van materiaalkeuze

Planning van het interieur van de keuken, rekening houden met niet alleen de technische kenmerken van de kamer en de omgeving. Het is noodzakelijk om meubels en apparatuur in de standaard te passen.

We bestuderen de karakteristieken en kiezen de optimale set inbouwapparatuur voor de keuken

Het lijkt mij dat electro beter is. naar eigen oordeel, ik heb Samsung. Goede en hoogwaardige bakt. gelijkmatig.

Ik begreep het verschil niet eerder, ik kocht geen nieuwe (ik stopte de keuze voor Siemens), de functies zijn groter, ik brand niet, alles wordt gelijkmatig gebakken. Het verschil is spiked, en niet in de richting van de gasoven.

Natuurlijk heeft de elektrische oven veel baat bij de gasoven, het is veiliger en er zijn meer functies in, bovendien worden de elektrische kasten meestal zelf gereinigd. Ik heb voor het derde jaar een Bosch-kast in mijn huis en ik zou geen andere willen.

En ik was zo boos toen haar man een elektrische oven gekocht, omdat ik mijn hele leven het gebruikte gas, en de elektrische en niet in de buurt komen, ik goed denken, alles ... verloor mijn koken, ik heb iets in het gas is niet erg succesvol, en in de elektrische en al het werk zal zijn. Maar ik ben veel vergis, is de elektromotor is veel handiger in gebruik en makkelijker, vooral als het boshevsky garderobe, waarin ongeveer 40 automatische programma's, zelfs stam is het niet waard, gewoon de producten, het gewenste programma en hun werk te doen, hoorde ik het signaal dat alles klaar is, nemen en leg het op de tafel. Beauty.

En het kan me niet schelen welke kast moet koken, het zou van wat zijn.

Natuurlijk, als je weet hoe je moet koken, kook je in elke kast, maar het is natuurlijk comfortabeler en veiliger in de elektrische. Bij mij als Bosch HBG 36T620 heeft zo'n knappe, perfecte benadering van de onze een set, veel functies, ook de deur is niet verwarmd, zal nooit worden verbrand, zelfs als je dat wilt. Uitstekende kast, ik geniet er gewoon van als ik het gebruik.

Ik ben het eens, schakelkast en handig, en bevat meer ik in mijn boshevskom en ontdooien en koken, en verhit het aan mij en vervangen de magnetron en oven, twee in één. We hebben ook vastgesteld op het niveau van mijn lengte, niet meer nodig om je rug te buigen en te kijken, hoewel de glazen deur van de grote, tweezijdige verlichting, en, door dit alles volkomen duidelijk, zelfs zonder te openen. Ik hou ook meer van elektrisch.

U kunt koken in een kast, een belangrijke rol kunnen gewend, gebruik ik nog steeds de oude gaskachel, en mijn oven is niet zo slecht, gebruik het heel vaak voor het koken en bakken. Er zijn natuurlijk, hun kookkunsten geheimen, die de bodem van taarten zou branden, zet de pan met water en spons grondig propeksya Bates gas in een traag en dopekayut. Over het algemeen kun je koken, als je wilt.

Wat is dit normaal koken? Ik begrijp dat het goed is om te koken, dit is wanneer ik de bakplaat in de oven plaats en kijk niet naar de mijnen 15-20, en dan wordt alleen de deur geopend, omhoog .... en alles is klaar. Bovendien kunt u de temperatuur alleen in een elektrische oven regelen met behulp van een regelaar en in een gasoven, tenzij u de deur opent of gas verlaagt. Dat is wat niet zeggen, en de positieve kant is meer in de schakelkast. We zijn hier thuis aan het overleggen, hebben alle voor- en nadelen afgewogen en een Bosch elektrische oven gekocht.

Bij mij heeft zo'n vraag voor het eerst een keuken besteld waar alles is geregeld op ingebouwde technieken, nu veranderen we alles. Het kookoppervlak is al gekocht, Bosch, drie branders, maar de plaats onder de oven is nog leeg, ik wil een kwaliteit kiezen, want ik ben echt dol op de oven. Voordien was er een gewone oven, draagbaar. Nu wil ik een meer civiele oven en bij voorkeur van een aantal Bosch, die u kunt adviseren.

Vertel me alsjeblieft, is het de moeite waard om aandacht te besteden aan de aanwezigheid van automatische elektrische ontsteking bij het kiezen van een bord? En welke is beter? We kochten de Gefest-plaat ongeveer vier jaar geleden en nu werkt het niet. De knop loopt vast en we gebruiken al heel lang wedstrijden. Je kunt het repareren, maar het resultaat blijft lang bestaan. Misschien moet je een bord kopen met een automatische elektrische brandwond? Is het betrouwbaarder dan mechanisch?

Olga, en je wilt de gasoven niet opgeven ten gunste van elektriciteit? Gas toch, bereidt zich niet zo voor, maar het is ook schadelijk. Met elektrisch, met de juiste keuze natuurlijk, ontstaan ​​er geen problemen. Hier heb ik enige tijd hetzelfde was een gas met piëzorozzhigom. Zo brak hij echt snel, en gerenoveerd opnieuw povtorilos.So wedstrijden lukte me niet, beide handen bochten, dakbedekking net-savvy in het algemeen, verkocht ik het op papier, en kocht een elektrische oven. Daarin, dan geen probleem, koken voor de lol!

Kun je me alsjeblieft vertellen welke het beste is om een ​​oven te kopen? Ik zag er elektrisch uit omdat ik gas heb, maar het werkt niet meer

Wat een nachtmerrie, bijna alle komenty besteld! Hetzelfde kan met het blote oog worden gezien! Je wilt niet eens naar dergelijke sites gaan ....

GAS GEEST. Piëzo-elektrisch element werkt 8 jaar zonder problemen ... okay ... bereidt, veiligheid - er gazkontrol ... in het nieuwe huis, hebben ook de gas besparingen op dit moment een belangrijke factor ... ja, de keuze tussen het gas is niet groot, maar er is een verklaring, omdat . met gas van ontwikkelaars opa ..., maar die modellen die te koop zijn verdienen de aandacht. Komenty is eigenlijk vergelijkbaar, alsof besteld ...

Hoe de juiste keukenapparatuur te kiezen

Tegenwoordig is het moeilijk om een ​​moderne keuken voor te stellen zonder huishoudelijke apparaten met verschillende doeleinden, wat het kookproces eenvoudiger, sneller, handiger en aangenamer maakt. Naast praktische bruikbaarheid en gemak moet de technische uitrusting van de keuken ergonomisch zijn en een esthetisch uiterlijk hebben ..

Bij het selecteren van keukenapparatuur is het belangrijk om de vereisten ervoor te bepalen. Bijvoorbeeld de beschikbaarheid van extra functies die voor u nodig zijn, evenals die waarvoor u zonder kunt. Hiermee kunt u geld besparen. En je moet natuurlijk aandacht besteden aan uiterlijk en ontwerp. Denk aan een verantwoorde benadering van de selectie en aankoop van technologie - een belofte van een lange periode van gebruik en comfortabel werk in de keuken.

Hoe huishoudelijke apparaten voor de keuken te kiezen? Waar moet op worden gelet, en welke kenmerken moeten worden overwogen bij het kiezen? De antwoorden op deze vragen zijn rechtstreeks afhankelijk van de soorten apparatuur en de mogelijkheden ervan. De belangrijkste apparatuur van de keuken is bijvoorbeeld:

• Koelkast. Controleer voor het kopen de kenmerken en afmetingen, evenals het prijsbeleid. De prijs van deze apparatuur is rechtstreeks afhankelijk van het merk, ontwerp, functionaliteit, grootte en aantal kantoren.

• Kachel. De belangrijkste criteria om te kiezen zijn het type energie (gas- of elektrische kookplaat), het type branders en ontsteking, extra functies (zelfreinigend oven, convectiebaksel, veiligheid, enz.). De aanwezigheid van bepaalde kansen, evenals merk en stijl, beïnvloeden de waarde ervan.

• Kookplaat en oven. Net als de kachel, ze zijn gas en elektrisch, hier moet je kiezen op basis van je voorkeuren en mogelijkheden. Voordat u koopt, moet u niet alleen het type voedsel bepalen, maar ook de ontstekingsmethode, het aantal branders, hun locatie en het gemak van de zorg en het gebruik. Overweeg ook de afmetingen van deze techniek en de fabrikant.

• Afzuigkap. Bij het selecteren van deze techniek zijn de belangrijkste criteria kwaliteit, kracht, afmetingen en functioneel. Het moet overeenkomen met uw fornuis of kookplaat.

Zoals u kunt zien, is het kiezen van een keukenuitrusting een nogal arbeidsintensief en verantwoord proces. Daarom hebben we voor u een unieke interent- winkel «wayup.com.ua» waar je een grote selectie van verschillende huishoudelijke apparaten kunnen krijgen van vertrouwde en bekende fabrikanten (AEG Electrolux, GAGGEGNAU, Liebherr, Kuppersbusch, SIEMENS, BOSCH, FABER, ELICA, KENWOOD, MIELE, ILVE en vele anderen) en ontvang telefonisch professioneel advies van onze specialisten.

Onze experts helpen u bij het kiezen van de apparatuur op basis van uw behoeften en voorkeuren. Met onze hulp kunt u veel tijd en geld besparen en uw keuken van moderne en hoogwaardige apparatuur voorzien.

Je rust de keuken helemaal uit of je wilt een techniek bijwerken - ga naar de site wayup.com.ua en ontvang telefonisch een professioneel consult. (050) 501-23-97 (067) 852-76-15

Uit de ovens zijn de hotpoints zeer comfortabel. Ik kan zo veel als 4 staivt protven, dus het is erg handig om gebak te doen)) goed, en het is net om de functionele klasse, ik heb er geen spijt met haar echtgenoot die koos voor dit bedrijf)

ja, de hotpoint heeft nu prachtige ovens met een multiflow-systeem dat alles perfect gelijkmatig wordt gebakken, ik heb al zo'n jaar, het is gewoon een genot om te koken en vooral om te bakken

Ariston is Russisch, dus het is geen optie. Bosh taxi's.

Hoe een oven kiezen?

De eerste vraag bij het kiezen van een oven is om een ​​gasoven of een elektrische oven aan te schaffen? In huizen waar geen gasleiding is, wordt dit vanzelf opgelost en als er gas is, is het de moeite waard om de voor- en nadelen van beide versies van de ovens te overwegen.

Gasovens zijn zuiniger, maar minder functioneel. Ze hebben niet zo'n nauwkeurige en uniforme warmteverdeling als in een elektrische oven. Het veiligheidsniveau van oude modellen van gasovens liet te wensen over, terwijl moderne ovens zijn uitgerust met een gascontrolesysteem, zodat hun werk geen bedreiging vormt voor de gezondheid. Elektrische ovens hebben een breed scala aan functies, extra functies. Elektronica regelt de werking van de verwarmingselementen van de elektrische oven, zodat de lucht gelijkmatig wordt verwarmd door het hele volume van de oven. Het grootste nadeel van elektrische ovens is hun hoge vermogen. Daarom, als de bedrading in het appartement oud of laag vermogen is, zal de installatie van de elektrische oven moeten worden opgegeven. Een ander nadeel van een dergelijke oven is een groot elektriciteitsverbruik, wat moeilijk kan zijn voor het gezinsbudget.

Als u de mogelijkheid om te installeren en gasoven en een elektrische oven, je bent een fan van moderne technologieën, zoals multi-functionele machine voor de bereiding van verschillende recepten en je bent niet bang van de grote elektriciteitsrekeningen - kiezen voor een elektrische oven, elektrisch. Als u een oven klassieke type, zonder de "toeters en bellen" en een prioriteit om een ​​evenwicht te vinden tussen de voorbereiding van heerlijke gebakjes met geen belasting op de begroting voor nutsbedrijven te handhaven nodig hebt, dan kunt u veilig kiezen voor een gasoven.

Afmetingen van de oven - een serieuze vraag

De grootte van de oven is niet alleen belangrijk wanneer een plaats wordt gekozen voor de installatie, maar ook wanneer wordt besloten hoe deze wordt gebruikt. Als de oven wordt gekocht om van tijd tot tijd om een ​​cake of bakken vlees te bakken, zelfs bij de ruime keuken te installeren een grote oven heeft geen zin, voor deze doeleinden, zelfs het lezen van de oven zal doen. Als het de bedoeling is om de oven actief te gebruiken voor het bereiden van grote porties voedsel, het drogen van paddenstoelen en fruit, grote porties bakken, hebben het volume en de afmetingen van de oven zeker betekenis.

Tegenwoordig zijn er in de markt verschillende groepen ovens:

 • oven op ware grootte - 60 cm breed. Dit is het meest populaire en meest gevraagde segment van ovens. Onder hen zijn gasovens en elektrische ovens. Het volume van dergelijke ovens - 50-55 liter is genoeg om een ​​gemiddeld gezin te koken. Een grote cake, een hele vogel gebakken, een paar taartjes bakken - dit alles is haalbaar in zo'n oven. Een elektrische oven van deze omvang is geschikt voor een middelgrote keuken;
 • smalle ovens - 45 cm brede oven. Dergelijke ovens zijn goed voor kleine keukens, er zijn conventionele modellen of ingebouwde ovens, ontworpen voor installatie in meubels met afwijkende maten. Als je een smalle oven koopt, moet je onthouden dat het kleine volume de functionaliteit enigszins beperkt;
 • brede ovens - een breedte van 90 cm. Dergelijke grote ruime ovens kunnen de eigenaars van een ruime keuken veroorloven. Het is raadzaam om ze te installeren voor een groot gezin en actief gebruik. Samen met het verhoogde volume zijn deze ovens energie-efficiënter dan hun standaard tegenhangers.

Een aparte oven of kit?

Deze beslissing wordt genomen afhankelijk van de taak en de locatie van de oven. onderscheiden:

 • afhankelijke ovens - deze ovens worden aangestuurd vanuit het paneel op de kookplaat en beide eenheden vertegenwoordigen een enkele eenheid;
 • onafhankelijke ovens zijn stand-alone of ingebouwde ovens met hun eigen besturingseenheid, die onafhankelijk van de plaat worden geïnstalleerd;
 • ingebouwde ovens - een interessante oplossing voor degenen die keukenapparatuur willen kopen, gemaakt in één stijl. Deze oven kan afhankelijk of onafhankelijk zijn. In dit geval kan de set worden ontworpen voor het gebruik van verschillende energiedragers. Meestal gaat zo'n oven in het modellengamma naar de kookplaat in dezelfde stijl.

Interessante kenmerken van moderne ovens

Deze omvatten verschillende manieren om de elektrische oven te verwarmen. De verwarmingselementen bevinden zich in de oven vanaf de bovenzijde, onderkant en soms aan de zijkanten van de camera, respectievelijk kunnen ze allemaal tegelijk of afzonderlijk werken. Bijvoorbeeld pizza belangrijk bovenste weerstand wanneer gebakken vlees of andere voedingsmiddelen in de oven - een onderste, bij een ladingsgewijze werking zowel - de enige manier om een ​​gelijkmatige warmteverdeling in de oven te bereiken. De convectiefunctie kan in verschillende modi in de oven worden ingeschakeld, werken met de boven- of onderbruin of tegelijk.

Om de verwarmde lucht snel in de oven te verdelen, is de convectiefunctie aanwezig, wanneer de interne ventilator de luchtcirculatie in de kamer van de elektrische oven helpt. Dus, met convectie in de elektrische oven, wordt voedsel sneller en beter bereid. In veel modellen van het middelste en hogere segment, zowel gas als elektrische ovens, is er een grill en een spies voor het braden van vlees.

Sommige modellen van el. ovens hebben automatische programma's die zijn ontworpen om een ​​bepaalde groep gerechten of gerechten te bereiden. Ze zijn handig in gebruik als u niet weet welk temperatuurregime van de oven nodig is voor een bepaald product. In dit geval volstaat het om eenvoudigweg het programma van de elektrische oven te kiezen en met de rest zal de oven zichzelf beheren. Deze omvatten de programma's van de oven "Ontdooien", "Tomlenie" of "Zorgvuldig blussen", "Fermentatie", waarvan de namen voor zichzelf spreken.

Nieuwe modellen ovens zijn complete multifunctionele culinaire complexen die de mogelijkheden van verschillende keukenapparatuur combineren: magnetron, steamer, grill. Elke nieuwe functie verhoogt de prijs van de oven, maar met zo'n elektrische oven kun je weigeren extra apparatuur te kopen, zodat je uiteindelijk ook geld bespaart. De elektrische oven met de magnetronfunctie heeft zich perfect bewezen als een dagelijkse helper, in staat om elk gerecht snel op te warmen. Een elektrische oven met een dubbele boiler maakt het mogelijk om heerlijke dieetgerechten te bereiden.

Voor het gemak en de veiligheid van gebruikers hebben ontwerpingenieurs veel nuttige "kleine dingen" ontwikkeld:

 • Automatische ontsteking van de gasoven voorkomt dat u lucifers bij de hand moet houden, evenals mogelijke brandwonden;
 • Pyrolytische reiniging van de oven helpt de zuiverheid van de binnenkamer te behouden. Het werkingsprincipe is gebaseerd op het feit dat bij verhitting tot een temperatuur van 500 ° C koolstofafzettingen op de bodem en wanden van de elektrische oven opbranden en gemakkelijk door een spons kunnen worden verwijderd;
 • Het blazen van de wanden met koude lucht (tangentiële koeling) is handig voor de ingebouwde oven. Het verhindert het verwarmen van de buitenwanden van de oven zelfs gedurende langdurig gebruik en voorkomt daardoor schade aan het meubilair waarin de oven zich bevindt;
 • Door de meerlaagse beglazing van de ovendeur wordt deze niet-verwarmd. Elke glaslaag verbetert de thermische isolatie, houdt op betrouwbare wijze de warmte binnen, wat leidt tot energiebesparing en de veiligheid van de oven verbetert, waardoor accidentele brandwonden worden geëlimineerd;
 • De uittrekbare trolley van de oven is handig voor het uitnemen van bakplaten. Hiermee kunt u niet bang zijn dat een hete plaat, wanneer deze uit de kast wordt verwijderd, uw handen zal verbranden of vallen;
 • De sonde is een interessant apparaat waarmee u de gewenste temperatuur in het product kunt bepalen. Culinaire fans kunnen stukken vlees in de oven bakken met een andere mate van braden met een dergelijke controle. De thermometer is vrij gevoelig en geeft de temperatuur in de oven nauwkeurig weer;
 • Het display van de oven is handig vanwege zijn informativiteit. Het is handig en begrijpelijk om alle noodzakelijke informatie over het proces van het bereiden van een gerecht in een elektrische oven weer te geven. Het nadeel van het display van de elektrische oven is dat het de kosten van de oven en het dure onderhoud in geval van pech aanzienlijk verhoogt.

Hoe handig is de ovendeur?

Voordat u koopt, moet u de ovendeur openen, beoordelen hoe comfortabel deze is, soepel, geruisloos. Als u van plan bent een elektrische oven aan te schaffen en vaak een oven gebruikt, zou dit geen ongemak en moeite met zich mee moeten brengen. Vandaag kun je in de winkels een oven kopen met deuren van de volgende ontwerpen:

 • De gebruikelijke (traditionele, vouwen) - de meest voorkomende en vertrouwd, het is uitgerust met de meeste van de ovens;
 • Opgeschort - opgehangen aan de rechterkant of linkerkant, zoals in de koelkast. Het is ongebruikelijk, maar handig en gemakkelijk om aan zo'n arrangement te wennen;
 • Intrekbaar - het meest complexe ontwerp waarbij de bakplaten op de deur zelf worden aangesloten en bij het openen worden uitgetrokken. Dit type ovendeur is handig omdat het het menselijke contact met bakplaten minimaliseert. Het nadeel van de schuifdeur is dat de oven erg snel afkoelt en dat er extra energie nodig is om de temperatuur in de kamer te herstellen.

In de kamer van een gasoven of een elektrische oven zijn, afhankelijk van het volume en de afmeting, één of twee rijen trays voor trays. De platen zelf zijn gemaakt van metaal: gietijzer, aluminium, staal. Overcoat: het kan email, teflon, keramiek zijn. De laatste twee opties zijn niet-hechtende coatings, comfortabel en van hoge kwaliteit, maar vereisen een zorgvuldige behandeling. De meest praktische en duurzame bakplaten van aluminium, maar ook de duurste.

Opnivni verschillen in grootte en diepte (hoogte van de rand). Lage bakplaten zijn geschikt voor pasteien, hoog - voor stoofschotels en royaal bakken.

Naast de bakplaten kan de oven, afhankelijk van de functionaliteit, ook een spit en grill bevatten voor het bakken van voedsel.

Op zoek naar waar je de beste oven kunt kopen

De meesten zouden het erover eens dat het nu de beste keuze ovens bieden online winkelen, blijkt uit de vele recensies van klanten. Producten merken uit de hele wereld: Bosch (Bosch), Ariston, Gorenje, Hansa (Hans), Electrolux (Electrolux), Siemens, Samsung, Zanussi is in elektronische catalogi. Overigens, de oven prijs in de online winkel is aanzienlijk lager dan het model in de supermarkt van huishoudelijke apparaten. Ga daarom stoutmoedig te werk om de juiste oven te kiezen, je weet al alles over hen.

Laatste berichten van Elizabeth (zie alles)

 • Uitnodiging voor de presentatie: Meizu kondigt M5S aan 15 februari - 8 februari 2017
 • Full Vision: de nieuwe LG G6 krijgt een niet-standaard 18: 9 display - 08/02/2017
 • CES 2017: ODG presenteert Augmented Reality-bril voor de massamarkt - 04/01/2017

We kozen een gasoven vanwege de aard van de betaling.

Het feit is dat het gas dat we hebben in overeenstemming is met de normen (dat wil zeggen, vrijwel onbeperkt), maar elektriciteit kost een meter - en het tarief is nu bruut.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

60 + = 61