Hoe u een motoblock goedkoop en betrouwbaar kiest

Hoe een motoblock goedkoop en betrouwbaar kiezen? Professioneel advies

Tegenwoordig is niemand verbaasd dat je in zijn bezit honderden vierkante meters land kunt hebben. Het is mogelijk om dergelijke sites op verschillende manieren te gebruiken, maar zelfs gezien het gebouwde huis voor meerdere mensen, blijft een plaats voor een tuin of een moestuin voldoende. Wat kunnen we zeggen over het land op het platteland? Daar verbazen dergelijke gebieden met hun grootte de verbeelding. Maar hun handen zijn moeilijk te hanteren, en over het algemeen is er niet genoeg tijd - er is altijd een andere baan. Dus het doet geen pijn om je leven gemakkelijker te maken. Hier komen motoblocks en cultivators te hulp.

Natuurlijk, in de eerste plaats gaat het om de vraag hoe je een motoblock goedkoop en betrouwbaar kunt kiezen, maar om iets te weten over de inrichting van dit mechanisme, en in het algemeen, zal het geen kwaad. De motoblock is dus een soort kleine tractor. Dit is een mechanisch apparaat dat op één as werkt. Het doel ervan ligt voornamelijk op het gebied van landbouwwerkzaamheden. Het is het faciliteren van dergelijke werken die het doel is van het gebruik van de motoblock.

Wat is het verschil tussen een motoblock en een cultivator?

Puur technisch gesproken, er is heel weinig verschil tussen hen. Om preciezer te zijn, slechts één ding is macht. Uiteraard is er vanaf hier ook een verschil in grootte, gewicht, etc.

De cultivator is bedoeld voor voorbereidende voorbereiding van de aarde en heeft daarom veel minder vermogen dan zijn analoog. Bovendien kan de helmstok meestal worden uitgerust met een bepaald aantal hulpstukken. In feite vergroot dit de mogelijkheden van de eenheid enorm, waardoor de selectie de voorkeur verdient.

Daarnaast is er nog een ander verschil: het motoblock van het apparaat is zodanig dat de tractie-inspanning hier wordt gecreëerd door de wielen. Hierdoor werkt het hele mechanisme. Beurtelaars zijn op hun beurt uitgerust met werkinstrumenten in plaats van wielen. Hoewel dit ontwerp anders is, kunnen de krachtigste modellen van de laatste worden vergeleken met de motorblokken.

En ten slotte - cultivators zijn ook mechanisch. Voor kleine kavels en bedden is dit voldoende. Bovendien zijn er voldoende structuren voor dergelijke machines, zodat er voldoende keuze is.

In feite is de vraag het niet waard. Simpelweg omdat de beste motoblocks en de beste cultivators gericht zijn op totaal verschillende banen. En daarom zult u moeten kiezen op basis van het gewenste volume, evenals het soort landbouwwerk.

Dit is de eerste factor waarmee rekening moet worden gehouden, waarvoor de techniek is gekocht. De tweede factor is nog eenvoudiger: de grootte van uw site. Uiteraard zal een apparaat dat geschikt is voor vier of vijfhonderd vierkante meter op een paar hectares zijn absolute falen tonen. Bovendien ploegen landbouwers alleen het land, en in feite is het mogelijk dat u meer moet losmaken, harken of planten. Dit alles kan worden opgelost met behulp van bijlagen. Dus het antwoord op de vraag "Hoe een motoblock te kiezen is goedkoop en betrouwbaar?" het wordt nog moeilijker.

Dit element, wat het ook is, is een nogal complex mechanisme. In feite moet u het begrijpen, omdat de huidige reparatie onafhankelijk kan worden uitgevoerd.

Technisch gezien kan het apparaat van het motorblok worden weergegeven in vier hoofdonderdelen: motor, versnellingsbak, onderwagen en bedieningselementen. De motor wordt meestal conventioneel geïnstalleerd, interne verbranding. Transmissie regelt op zijn beurt de werksnelheid en wordt geregeld door de versnellingsbak - bij zware modellen moet dit zijn. Sommige middelgrote auto's zijn echter op deze manier uitgerust. Het chassis is een frame en wielen, en de bedieningselementen zijn een gecombineerde "console" 9raquo; (meestal op de handgrepen of tussen beide), van waaruit de eigenaar het apparaat kan bedienen.

Strikt genomen, kan elk van deze delen van een persoon die over bepaalde vaardigheden beschikt, repareren en onafhankelijk zijn. Gelukkig is het niet moeilijker dan het repareren van de auto. En in iets nog gemakkelijker, althans in omvang.

Waar moet ik op letten bij het kopen?

Zoals eerder gezegd, is zo'n mechanisme nogal gecompliceerd. Omdat het eenvoudig is om te nemen en te beantwoorden hoe u een motoblock goedkoop en betrouwbaar kiest, kunt u dat niet. Je zult rond moeten kijken en sommige dingen moeten begrijpen, tenzij je natuurlijk met niets wilt blijven.

De belangrijkste factoren bij het kiezen van een motoblock zijn vier factoren: met hen uitzoeken en het juiste model kiezen, kunt u al overgaan op minder belangrijke kwesties. Deze factoren zijn dus de reductiekast, de motor, de aftakas en de aanhangwagen. Het gaat over hen die verder zullen worden besproken.

Deze factor kan in geen geval worden verdisconteerd - het hangt ervan af hangt af van de levensduur van het apparaat. Betrouwbaarheid van werk wordt trouwens ook bepaald door een reducer. Dit belang van slechts één deel van het mechanisme is vrij eenvoudig te verklaren: door middel van een verloopstuk wordt het vermogen overgedragen van de as van de verbrandingsmotor naar het werkgereedschap van het motorblok.

Als u de mogelijkheid hebt, koop dan modellen met een inklapbaar verloopstuk. In dit geval kunt u het defecte deel van het mechanisme repareren of eenvoudig vervangen. Wanneer de versnellingsbak uit één stuk bestaat, is het onmogelijk om deze te vervangen of te repareren - u zult een nieuwe motoblock moeten aanschaffen.

Alle motoblocks en ook de cultivators kunnen worden ingedeeld volgens de klasse van hun motoren. Hun drie - huishouden, semi-professioneel en professioneel. De verschillen in motoren zullen in de kracht en hun bron zitten.

De kleinste modellen zijn uitgerust met een tweetaktmotor en de motorblokken zijn meestal uitgerust met 4-taktmodellen. Deze motor werkt op benzine of diesel.

Dit detail van het mechanisme kan het vermogen van de motoblock aanzienlijk vergroten. Een universeel mechanisme is een goede bonus bij het kiezen. Het is met zijn hulp dat motoblocks zijn uitgerust met scharnierende apparatuur, die in een actieve modus kan werken.

In feite kunnen er veel van dergelijke apparaten zijn - op zijn minst kunnen ze beurtelings worden toegevoegd. Dus zaaiers, polijstmachines, veegmachines, versnipperaars, shredders, actieve opleggers - dit alles zal heel goed mogelijk worden. Maar hier zal de aanschaf van dergelijke extra gegevens een mooie cent kosten - de prijs kan zelfs hoger zijn dan die van het meest eenvoudige apparaat.

Sommige modellen van motorblokken zijn uitgerust met aanhangwagens. Dit maakt van de beste motorblokken miniposters. Maar zo'n aanpassing vereist een bepaald versnellingsmechanisme - de overbrengingsverhouding moet hoog genoeg zijn voor uw minitrekker om sneller te bewegen dan het slakkenhuis.

De trolleyblokken met trolleys werken echter best goed, omdat ze anders niet gewoon geld zouden uitgeven aan de productie van dergelijke hulpstukken.

Hoe een motoblock goedkoop en betrouwbaar kiezen?

Sterker nog, goedkope en betrouwbare apparaten zijn niet zo veel. En ze lijken op het eerste gezicht misschien te duur. Desalniettemin kunt u bijvoorbeeld het motoblock "Luch9raquo; gebruiken. Dit model is niet langer beschikbaar, maar het is goed mogelijk om een ​​gebruikt apparaat te vinden. En laat dit 'vreselijke' je niet laten schrikken; gebruikte afkorting. In feite zijn dergelijke apparaten buitengewoon betrouwbaar. Dit komt omdat het motoblock "Luch9raquo; Het is zo ontworpen dat de eigenaar alle details zelf kan vervangen. Dat wil zeggen, de zorg valt op uw schouders. Maar tegelijkertijd kunnen veel problemen worden voorkomen. Vervang altijd alleen vet en banden.

Er is nog een andere optie - het binnenlandse motoblok "Sich9raquo;. Ze zijn moderner en worden zelfs nu nog geproduceerd. Strikt genomen is dit de meest optimale keuze - een nieuw motoblok, dat voldoende betrouwbaar is. Bovendien is het een van de weinige modellen die worden geproduceerd op het grondgebied van de landen van de voormalige USSR.

In feite is er niets moeilijk om een ​​motorblok te gebruiken. Niettemin moeten verschillende regels bekend zijn. Ze worden alleen vermeld zodat u geen fouten maakt. Aangezien deze techniek behoorlijk gevaarlijk is wanneer ze verkeerd wordt gebruikt, is het gerechtvaardigd. Laten we dus eens kijken naar wat er aan zo'n mechanisme als een motoblock, instructie, is verbonden.

 • De werkplek moet worden gewist - alle items van derden kunnen de motoblock ernstig beschadigen.
 • De motor wordt in neutraal gestart met de koppeling uitgeschakeld.
 • Langdurig werken aan grond met een sterke voorspanning (meer dan 15 graden) kan het best worden vermeden.
 • Leer het mechanisme - elke motorunit is uitgerust met verschillende apparaten om de motor snel uit te schakelen.
 • Het is niet nodig om tijdens het gebruik de uitlaatpijp of -draden aan te raken, anders riskeert u brandwonden te krijgen.

Dus, we ontdekten hoe een motoblock te kiezen, goedkoop en betrouwbaar voor de tuin en de tuin.

Welke motoblock is beter - het is aan jou

Voor iemand die serieus bezig is met het beheer van het huishouden en heeft besloten om serieuze resultaten te behalen in dit bedrijf, vroeg of laat wordt het probleem dringend, "wat voor soort bedrijf is de beste motorbok?".

En tijdens het zoeken naar de toekomstige eigenaar van de motoblock zullen veel vragen moeten worden beantwoord, over waarvoor precies de motoblock zal worden gebruikt, welke basisfuncties eraan worden toegewezen? En zelfs als u alleen een motoblock voor de tuin nodig heeft, welk model is het beste voor dit doel?

Om dit probleem te verhelderen, is het noodzakelijk alle nuances gedetailleerd te bestuderen.

Bij het selecteren van motoblocks moet u aandacht besteden aan veel factoren die in verschillende situaties van essentieel belang kunnen blijken. Voor motoblocks die op de boerderij worden gebruikt, heeft veel waarde, behalve capaciteit, ook gewicht en aantal versnellingen.

Het is niet zo belangrijk, maar toch is het wenselijk dat hij een groot aantal bijlagen heeft, waarmee het land wordt verwerkt - hoe meer het is, hoe beter en nuttiger het motoblok zal zijn. En dus, welke merken motorblokken zijn in de eerste plaats de beste om op te letten?

Het hangt allemaal af van welke doelen je nodig hebt.

Modellen van alle drie de typen motorblokken: zwaar, medium en licht, hebben hun voor- en nadelen.

Met de juiste toepassing van hun voordelen zal de sleutel zijn, en het werken met een dergelijk product zal geen klachten veroorzaken.

Als de keuze niet correct is, zonder te rekenen de verhouding tussen het potentieel van technologie en werk, waaraan moet worden voldaan, dan zullen er in dit geval problemen zijn.

tweewielige trekker

Daarom, afhankelijk van wat land moet worden gekweekt, wat het gebied is en wat voor soort resultaat het moet bereiken - en het motorblok moet geschikt zijn. Allereerst moet het natuurlijk gemaakt zijn van goede en betrouwbare materialen.

Allereerst zijn dit de elementen van de ondersteunende structuur, het frame. Voor hem is alleen het beste staal nodig, ze moeten betrouwbaar worden verbonden door lasnaden zonder poriën en breuken, omdat dit deel de grootste belasting heeft.

Het is ook erg belangrijk dat het altijd mogelijk is om onderdelen voor het motoblock te vinden, bovendien - van verbruiksartikelen tot complete assemblages - verloopstuk, carburateur en zelfs het motorblok. En de laatste, maar belangrijke vraag, is de mogelijkheid om het motoblock aan te passen.

De beste optie is de mogelijkheid om er een minitrekker van te maken, met minimale tijd en middelen.

Zie de video voor meer informatie over het motoblock:

Geven

Wat zou worden besloten, wat beter is om een ​​vrachtwagen te kopen voor een zomerresidentie, het is allereerst nodig om te bepalen welk volume werk het moet uitvoeren en hoeveel tijd het kost om dit te doen. Aangezien de datsja in de meeste gevallen een plaats is voor seizoenarbeid en geen permanente verblijfplaats, is een motorblok overeenkomstig nodig.

Voor een datsja waar een klein perceel van maximaal 15 hectare is, past het perfect lichtgewicht motoblock met een capaciteit van ongeveer 3-4 pk en een gewicht van ongeveer 70 kilogram. Zo'n techniek als Husqvarna, Cambridge, Texas, Cayman is handig, vooral in zijn formaat - hij kan overal worden geplaatst, omdat hij niet veel ruimte in beslag neemt.

makkelijk

Het brandstofverbruik van een licht motorblok is erg laag, ongeacht de belasting. Het aantal noodzakelijke hulpstukken voor dergelijke apparatuur is minimaal, omdat dergelijke motorblokken niet zijn ontworpen voor het werken met zware grond en diepe grondbewerking.

Maar ze zijn perfect geschikt voor gebruik als sneeuwblazer of dorsmachine - indien nodig kan het worden aangesloten op deze apparaten met behulp van een verloopstuk en een riemaandrijving.

De kracht die de motor ontwikkelt is voldoende om graan en zelfs wortelgewassen te malen, en dankzij een laag brandstofverbruik kost een dergelijke aandrijving niet veel meer dan een elektromotor.

Ook kan de villaoptie zijn niet het duurste product, Omdat het gebruik ervan niet elke dag zware ladingen of regelmatig gebruik met zich meebrengt.

Zo zal de grondstof van de motor geleidelijk worden verbruikt, en de piek van het werk zal slechts een paar keer per jaar optreden, tijdens de verwerking van de site vóór het zaaien van het gewas en na de oogst.

Wat betreft de vraag welke het beste is om een ​​motoblock voor een huis te kopen, is de situatie hier iets anders. Voor het huishouden wordt de toepassing van het motoblock de hoofdtaak. Het werk dat ermee kan worden gedaan, lijkt bijna elke dag. Hier kunt u een motoblock Luch, Niva, Salute aanraden.

Daarom kan het moeilijk zijn om een ​​licht gemotoriseerde eenheid te beheren - de behoefte aan vrachtvervoer, de verwerking van een groot stuk land en andere, niet zo belangrijke functies vereisen een grote hoeveelheid motorvermogen, vermogen en gewicht. Daarnaast is de afmeting van het apparaat ook hier belangrijk: de breedte van de greep.

Het gemiddelde motoblok heeft een gemiddeld vermogen van 4-5 pk, en een vangbreedte van 80 centimeter.

gemiddelde

Dergelijke eigenschappen maken het mogelijk zonder speciale problemen en tijdverspilling een site voor korte tijd te verwerken in 20-30 hectare. Ook kan een motoblok met deze eigenschappen eenvoudig worden aangevuld met een aanhangwagen.

Het laadvermogen is voldoende om bulk ladingen en ladingen tot 500 kilogram te leveren voor lange afstanden, zij het met een kleine maar stabiele snelheid.

Ook middelgrote gemotoriseerde blokken zijn uitgerust met een groot aantal hulpstukken, waardoor het veelzijdiger is dan lichte motorblokken.

Bovendien zijn ze na weging in staat om werk uit te voeren dat vergelijkbaar is met zware motorblokken, zij het met minder productiviteit.

hoewel de constructie van middelgrote motorblokken is meestal niet al te ingewikkeld, vooral onder binnenlandse producenten is hun bron niet veel groter dan die van lichte motorblokken, aangezien motoren vaak modificaties van meer "zwakke" modellen zijn.

Hoewel dit ook een bijzonder pluspunt is, zijn hun gegevens perfect geschikt voor elkaar, soms zelfs niet erg verschillend in prijs.

Het antwoord op de vraag, "welk motoblok is beter voor maagdelijk land?" Is ondubbelzinnig - alleen zwaar tweewielige trekker. De twee vorige typen motoblokken kunnen eenvoudigweg niet overweg met zo'n front of work dat optreedt bij het verwerken van maagdelijke landerijen.

Zware motoblocks hebben meestal een gewicht van ongeveer 150 kilogram en een kracht van 10 pk, hoewel er modellen zijn met zowel grotere als kleinere kracht.

Deze techniek is in staat bijna elke grond te verwerken, hoe hard het ook is en hoe visceus het is. Deze omvatten motorfietsen Patriot, Foreman, Crosser, Viking, Forza, Sadko, Don, Huter, Profi, Champion, Lifan. Bovendien kan de vangstbreedte van zware motorblokken meer dan 90 centimeter bedragen, waardoor u snel grote stukken land kunt bewerken - tot een hectare, in een korte tijd.

Dergelijke motorblokken zijn het vaakst gebruikt als vrachtwagentransport, omdat je met hun hulp grote ladingen kunt vervoeren, waardoor de motor niet overbelast raakt.

Bovendien zijn ze perfect geschikt voor modificatie in de minitrekker - dankzij de grote lichaamslengte en het handige bedieningssysteem, dat vanuit de hendels niet moeilijk onder het stuur kan worden geconverteerd, en de krachtige motor eenvoudig de extra as aandrijft zonder de productiviteit te verliezen.

zwaar

Wat bijlagen betreft, deze modellen zijn uitgerust met bijna alles wat nodig is om veldwerk van elk type en onder alle omstandigheden uit te voeren. Bovendien kunt u alle ontbrekende onderdelen en onderdelen maken, bijvoorbeeld - een lange broek.

Deze metalen wielen, met speciale bladen, laten het motoblok toe om de gehavende dichte en zeer droge grond op te tillen zonder stops en onnodig manoeuvreren. Tegelijkertijd wordt al het werk alleen gedaan ten koste van de motor en het gewicht, zonder dat de motoreenheid naar de sleepboot hoeft te worden gebracht.

De aandrijfbron voor zware motorblokken is ook veel groter, dan bij minder krachtige typen, omdat vanwege de hoge kosten van deze techniek alleen betrouwbare materialen met hoge sterkte en slijtvastheid worden gebruikt voor de vervaardiging ervan.

En toch, wat zijn de beste en betrouwbare motorblokken, welke binnenlandse motoblock is beter? Nogmaals, er is geen duidelijk antwoord, omdat het allemaal afhangt van wat voor soort doelen je nastreeft, het verwerven van een motoblock.

Met verschillende taken kunnen verschillende motoblocks het hoofd bieden, en waar het zware goed zal zijn, zal het licht niet eens passeren en zal het middelste de andere typen niet vergelijken.

Moderne tuingebieden hebben voortdurend behoefte aan relevante en hoogwaardige tuinbouwtechnologie. Met tuinaccessoirespuiter Comfort 12L. je doet veel werk met minimale inspanning.

In de straten van moderne steden zult u niet verrast zijn door de aanwezigheid van verschillende sneeuwverwijderingsapparatuur. Hier gaat alles over mobiliteit en eenvoud in beheer van sneeuwruimers. Champion 656.

MAZ-500 kan met recht worden beschouwd als een van de iconische auto's uit de Sovjetperiode. Hier is een artikel over deze legendarische vrachtwagen.

Maar als het niet eens in klasse en kracht is, dan heeft hij in kleine details uitstekende loopeigenschappen, maar de koppeling vliegt constant, de tweede is betrouwbaar en breekt zelden, maar de vastgelopen transmissie vereist grote reparaties in één keer.

De derde overschrijdt in alle opzichten vergelijkbare, maar verbruikt zoveel brandstof dat je op weg naar het veld moet bijtanken voordat je aan het werk gaat.

Maar toch, tussen de motorblokken, vooral de binnenlandse, vind je prachtige producten die populair zijn juist omdat ze perfect in balans zijn, om hun plezier voor de eigenaars te gebruiken.

Dit zijn succesvolle modellen die veel gevraagd zijn in de markt.

Motoblock Belarus-09-N, MTZ is zwaar motoblock, multifunctioneel De eenheid met een mooi modern ontwerp en goede eigenschappen. Allereerst is dit motorblok zo gemaakt dat het zo eenvoudig mogelijk is om het te repareren.

Om een ​​hamer op een deel ervan te hameren, hoef je niets te verwijderen - alle knooppunten bevinden zich op een zodanige manier dat je ze gemakkelijk kunt bereiken. Het is uitgerust met moderne en hoogwaardige apparatuur - een benzinemotor Honda GX270 9 pk, die bekend staat om zijn betrouwbaarheid.

De versnellingsbak van deze motoblock heeft zes snelheden, waarvan er twee omkeerbaar zijn, en een aftakas waarmee een motorblok kan worden gebruikt om de waterpomp en zelfs een cirkelzaag te bedienen.

Motoblock Ugra НМБ-1H13 vertegenwoordigt zichzelf gemiddeld motoblock, een gewicht van 90 kilogram en een vermogen van 6 pk. De Japanse motor is goed bestand tegen de belastingen en de aftakas maakt het mogelijk om op verschillende apparaten te worden aangesloten.

Ondanks het feit dat er vaak klachten waren over gebreken in het ontwerp en frequente defecten, werd deze motoblock een van de meest gekochte in Rusland, dankzij een betaalbare prijs en gemakkelijk te repareren. En wat betreft fouten - ze zijn niet allemaal kritisch en gemakkelijk te elimineren.

Diesel of benzine - vergelijking

Wat moet je nog meer weten, voordat je kiest welk motorblok beter is - een benzine- of dieselmotor. Het komt erop neer dat beide zowel voor- als nadelen hebben en elk op zijn eigen manier aantrekkelijk zijn. Maar om te kiezen welk motorblok beter is om diesel of benzine te kopen, heeft u nog steeds

diesel motoren voor motoblocks aanzienlijk duurder dan benzine, en dit maakt kopers vaak afschrikken. Maar als we ze vergelijken met hun voordelen, dan is de diesel in sommige opzichten veel beter dan de benzinemotor.

Dieselmotor

Allereerst heeft de dieselmotor vanwege de afwezigheid van een carburateur die constant moet worden afgesteld vanwege trillingen, ook twee soorten koeling: lucht en water, terwijl de benzinemotor alleen door de lucht wordt gekoeld.

Diesels hebben meestal een stabielere trekkracht en houden de omwentelingen goed vast. Bovendien heeft het zware gewicht van de motor een positieve invloed op de werking van het motorblok, omdat hoe moeilijker het is om met het motorblok te werken. En nog belangrijker: in vergelijking met de benzinemotor verbruikt het aanzienlijk minder brandstof.

benzine motoren zijn op hun beurt veel goedkoper dan dieselmotoren. Bovendien, hun reparatie en onderhoud zijn goedkoper, wat erg aantrekkelijk is voor budgetvarianten van motoblocks. De benzinemotor blijft stabiel bij hoge snelheden en stationair draaien leidt niet tot slijtage en breuk.

Bovendien kunnen gemotoriseerde benzinemotoren bij elk weer eenvoudig worden gebouwd, zowel bij hitte als bij vorst. Het is niet nodig extra apparaten aan te schaffen om de bij de vorst verdikte brandstof opnieuw te verwarmen. Bovendien zijn ze veel minder lawaaierig en produceren ze minder trillingen tijdens het werk - de beginner is veel gemakkelijker om ermee om te gaan.

alleen Jij beslist welke motoblock voor jou het beste is. Op basis van het gebied en de aard van de bodem zal het werken aan, welke capaciteit het zou moeten ontwikkelen, de keuze zal niet te moeilijk zijn, met alle nodige kennis.

Om je weg door de voordelen van het gebruik van dit of dat type motoblock te vinden, zal het niet zo moeilijk zijn om precies te weten voor welk soort werk ze het beste geschikt zijn.

Hoe dan ook, welk motoblok je ook kiest om in je huis te gebruiken, elk van hen zal je leven op een unieke manier vereenvoudigen. Elke dergelijke inrichting heeft een groot potentieel en is geschikt voor het uitvoeren van een verscheidenheid aan functies, naast directe toepassing - grondbewerking.

Elke goede eigenaar kan gemakkelijk achterhalen wat, waar en hoe het best een motoblock te gebruiken, wat voor type het ook was.

Beste low-cost motor-cultivators en motorblokken volgens recensies van kopers

Handmatig kun je een tuin ploegen, hoewel het heel moeilijk is. Je kunt ook een paard of een stier verbinden met dit bedrijf - in Rusland gingen ze vaak terug op deze methode. Maar het is nu veel gemakkelijker om een ​​motorcultivator (of een motorblok, in het geval van het bewerken van zeer grote kavels) te gebruiken. In dit geval heeft u alleen brandstof nodig - al het andere wordt door het apparaat voor u gedaan, u hoeft het alleen maar naar de juiste plaats te leiden. De beste voorbeelden zijn tevreden met het lage brandstofverbruik, de lange levensduur en de mogelijkheid om extra accessoires te gebruiken. Maar dit type motorblokken en motorcultivators kan te veel kosten. We zullen het hebben over die modellen, waarvan de aanschaf geen grote invloed heeft op het gezinsbudget. Vaak wordt deze techniek zelfs gebruikt door gepensioneerden, voor wie de tuin zowel een levensonderhoud als een hobby is.

Motor-cultivator en motoblock waarvan het bedrijf kiest

In principe wordt de vrijgave van dergelijke apparatuur bezet door fabrikanten van op benzine aangedreven gereedschap. Tenslotte gebruiken motorcultivators een motor die sterk lijkt op die in kettingzagen en grasmaaiers. Vertrouwen is vertrouwde merken waard. Je kunt eenvoudig een Chinees product kopen dat een minimaal prijskaartje heeft, maar het zal niet lang duren.

De meest populaire producten in ons land zijn de volgende merken:

Als we het hebben over betrouwbaarheid, laten de cultivators Husqvarna zich het beste zien. Maar ze zijn veel duurder dan kampioenschappen van Amerikaanse technologie en Russische eenheden onder het merk "Neva".

De beste motorcultivators van lichte klasse

Een uitstekende optie voor eigenaren van zeer kleine gebieden. Deze cultivator heeft een bescheiden tweetaktmotor, draait op benzine en heeft een vermogen van 1,7 pk. Er is hier geen versnellingsbak, het apparaat beweegt alleen met een vaste snelheid vooruit. Wielen hier zijn gemaakt van gegoten rubber, voor de hele tijd van nauwkeurige bediening met hen, zal er niets gebeuren.

De Champion GC243 voert zijn werkzaamheden uit met twee freesmessen. Ze kunnen de grond ploegen tot een diepte van 22 cm, de breedte van de grondbewerking is iets meer, deze reikt tot 24 cm. Als u dit apparaat op een groot oppervlak gebruikt, zult u veel tijd moeten besteden aan ploegen. Maar als je een kleine tuin hebt, kun je niets beters vinden. In dit geval zult u het volume van de brandstoftank, die 1,3 liter is, mooi vinden. Een ander belangrijk kenmerk van dit model is het relatief lage gewicht en bereikt slechts 18,2 kg. Je kunt er niet aan twijfelen dat zelfs zo'n bejaarde zo'n beoefenaar kan rollen.

 • Lage kosten;
 • Het minimumgewicht voor een motorcultivator;
 • Zeer eenvoudige bediening;
 • Kwalitatieve, zij het kleine wielen;
 • Je kunt het in veel Russische steden vinden.
 • Niet het hoogste motorvermogen;
 • De breedte en diepte van grondbewerkingen voldoen niet;
 • Vanwege het kleine gewicht springt hij zwaar;
 • Lage betrouwbaarheid van de constructie.

Hyundai T 1500E heeft een pretentieloze uitstraling en is eigenlijk in staat om de koper tevreden te stellen. Allereerst zijn er vier frezen te vinden in de set. Ten tweede is de eenheid elektrisch. Dit maakt het minder lawaaierig, milieuvriendelijk en zeer licht. Maar u moet een verlengsnoer in voorraad hebben als het dichtstbijzijnde stopcontact ver in huis ligt.

Ondanks de lichtgewichtklasse heeft de frees 200 centimeter frezen. Hiermee bereik je een breedte van 30 centimeter van de grond. De kracht van de hier geïnstalleerde elektromotor is 1300 W. Dit is voldoende, als uw site zich niet in de zone van voor altijd bevroren grond bevindt. Het moet ook worden opgemerkt gebruiksgemak. In feite moet u op een knop drukken, waarna u kunt handelen. Natuurlijk is er geen versnellingsbak, dus de beweging is slechts in één richting.

 • Het gewicht is niet groter dan 13,5 kg;
 • De eenvoudigste bediening;
 • Goed voor een dergelijke klasse is de breedte van de cultivatie van het land;
 • Veel freesmessen zijn inbegrepen;
 • Niet erg veel lawaai en er is geen uitlaatgas.
 • Het is mogelijk dat een verlengkabel nodig is;
 • Kracht laat nog veel te wensen over;
 • Er is geen omgekeerde;
 • De diepte van ploegen is niet de grootste.

De beste motorcultivators van de middenklasse

Een van de meest goedkope motorbeoefenaars onder de middenklasse. Er is al een viertakt benzinemotor geïnstalleerd. Het volume bereikt 196 cc. Kracht is indrukwekkend - 5.57 pk. of, als u zo gewend bent, 4,1 kW. Inbegrepen in de set zijn zes freesmessen. Ze laten het land tot een zeer fatsoenlijke diepte van 33 cm ploegen - het is onwaarschijnlijk dat sommige niet genoeg zullen zijn.

De breedte van de grondbehandeling kan hier worden aangepast. U kunt kiezen tussen 30 en 85 cm. Het is erg handig als u niet alleen aardappelen in uw tuin kweekt. De makers van de cultivator Champion BC6712 slaagden erin om de controle te vereenvoudigen. Ze hebben de versnellingsbak hier niet gezet. Als gevolg hiervan reist het apparaat alleen vooruit of achteruit - de snelheid blijft vast. De wielen hier zijn gemaakt van gegoten rubber en de reductiekast is ketting.

 • Er is geen versnellingspook, maar er is een achteruitgang;
 • Eenvoudige bediening;
 • Krachtige benzinemotor;
 • Uitstekende ploegdiepte;
 • De breedte van de grondbewerking is instelbaar;
 • Geen slechte bundel.
 • Zwaargewicht (49 kg);
 • Het ontwerp is nog steeds niet perfect.

Een cultivator van een Russische fabrikant wordt al vele jaren op rij door veel mensen gebruikt. Gedurende deze periode vindt geen enkele storing plaats. Alle kopers houden van het pakket, dat vier fabrieken omvat. De eenheid bleek behoorlijk krachtig te zijn. Om dit te bedanken, heeft u een viertaktmotor van goede kwaliteit nodig. De kracht ervan bereikt een indrukwekkende 6 HP.

Binnenlandse meesters gaven hun creatie geen versnellingsdoos. In dit opzicht beweegt de cultivator alleen met één snelheid vooruit. Sommige mensen zullen misschien niet alleen de wormaandrijving leuk vinden - het kan en is betrouwbaar, maar snel verstopt met puin. Ook kan iemand het gewicht verbergen en 45 kg bereiken. Verrassend is dat met een dergelijke massa de ploegdiepte niet groter is dan 20 cm, tenzij de grond erg zacht is. Maar met de breedte van de teelt van de aarde is hier alles in orde - het varieert van 35 tot 100 cm.

 • Instelbare breedte van de grondbewerking;
 • Normale uitrusting;
 • Krachtige motor;
 • Het beheer van de eenheid is heel eenvoudig;
 • Hoge betrouwbaarheid van constructie.
 • Niet de diepste cultivatie;
 • Kan niet omgaan met harde grond.

De beste zware cultivator

Zeer krachtig product, bijna niet minderwaardig aan sommige motoblocks. In de set met deze worden 8 mills geleverd. Ook in de doos vind je een set wielen en een vomer. Dit alles stelt u in staat om het apparaat aan te passen aan verschillende soorten sites. De maximale diepte van het ploegen is hier 30 cm, en dit is praktisch het maximum voor de frees - alleen veel duurdere gemotoriseerde blokken zijn in staat om meer te doen.

Husqvarna TF 338 behoudt de gecultiveerde grond met een breedte van 95 cm. De cultivator beheert zijn taak met een viertakt benzinemotor. Met het beheer van zo'n gigant zal het moeten beheersen. Feit is dat de fabrikant zijn product heeft voorzien van een mechanische versnellingsbak. Als gevolg hiervan kan de cultivator opscheppen met twee voorste en een achterste versnellingen. Het volume van de hier geïnstalleerde brandstoftank is 4,8 liter, voor een nieuwe portie brandstof is het noodzakelijk om vrij zelden te lopen.

 • Krachtige motor (4,89 pk / 3,6 kW);
 • Quality chain reducer;
 • Een ruime brandstoftank;
 • Hoge betrouwbaarheid van constructie;
 • Meerdere snelheden;
 • Diep ploegen;
 • Genoeg brede behandeling van de grond;
 • Zeer rijk aan apparatuur.
 • Weegt veel - 93 kg;
 • De kosten kunnen niet erg laag worden genoemd;
 • Niet de handigste olievulling in de motor.

CAIMAN VARIO 60S TWK +

Dit monoblok behoort formeel tot een eenvoudige klasse. Maar in feite is deze eenheid van 72 kilo in staat om odds te geven aan veel modellen uit de middenklasse, waarvoor je het doordachte ontwerp zou moeten bedanken. En dit model is geen enorm geld waard, hoewel het niet goedkoop genoemd kan worden.

Het motorblok is gebouwd op basis van de motor Subaru-Robin EP 17. Het vermogen van de viertaktmotor is 6 pk, wat als de optimale parameter kan worden beschouwd. Een speciaal kenmerk van dit model kan als een automatische transmissie worden beschouwd. Hiermee kunt u de bediening eenvoudig beheersen in enkele minuten. In totaal zijn twee voorste en één achterste versnelling aan een persoon verschaft. Het volume van de brandstoftank is hier niet erg groot - misschien is dit het grootste nadeel van het motoblock. In de rest is het moeilijk om fouten bij hem te vinden. Het is in staat om het land te ploegen tot een diepte van 32 cm, en de breedte van de bewerking bedraagt ​​90 cm, ideaal voor degenen die een perceel van 2500 m2 moeten bewerken!

 • Pneumatische wielen;
 • Meerdere versnellingen;
 • Automatische transmissie;
 • Uitstekende diepte en breedte van de grondbewerking;
 • Er is een aftakas;
 • Management is gemakkelijk te beheersen;
 • Krachtige en betrouwbare motor.
 • Er zijn claims op het volume van de brandstoftank;
 • Hoog geluidsniveau (tot 95 dB);
 • Een dure drijfriem.

Zeer zware eenheid, geschikt voor het ploegen van elke onontgonnen grond. In zijn samenstelling is er niet alleen een viertaktmotor met een capaciteit van 9,11 pk. (6,7 kW), maar ook een mechanische overbrenging. De laatste biedt het motoblock met drie versnellingen, waarvan één de achterversnelling is. Vooral de brandstoftank, die maximaal 6 liter brandstof kan bevatten, verrast hier. Maar kort na de aankoop realiseert u zich dat met deze motor dit de optimale tank is.

Dit model heeft krachtige luchtbanden. Het motorblok ploegt de grond tot een diepte van 28 cm, wat in de meeste gevallen voldoende is. De breedte van de behandeling van de grond (105 cm) lijkt misschien zelfs overdreven. Maar met behulp van dit motoblock kun je enorme ruimtes cultiveren. Alleen apparatuur met betrekking tot de zware klasse kan beter in staat zijn. Maar het is niet voor iedereen betaalbaar, in verband waarmee het geen zin heeft om het in onze beoordeling op te nemen.

 • Er is een aftakas;
 • Meerdere versnellingen;
 • Pneumatische en zeer krachtige wielen;
 • Uitstekende motor - krachtig en betrouwbaar;
 • Er zijn geen claims op de brandstoftank;
 • Zeer grote breedte van de grondbewerking;
 • Degelijke diepte van cultivatie.
 • Handmatige verzending;
 • Kosten, sommige mensen zijn nog steeds bang.

Welke cultivator en motoblock te kopen

Zonder enige twijfel is de keuze van een cultivator of motoblok een zeer moeilijke taak. Het is noodzakelijk om na te denken over hoe vaak en voor welke doeleinden deze techniek zal worden gebruikt.

We vestigen nogmaals uw aandacht op de volgende modellen:

1. Kampioen GC243 en Hyundai T 1500E - soms kunnen mensen zulke baby's regelen.

2. Champion BC6712 en Tarpan TMZ-MK-03, als je plotseling een hoger vermogen nodig hebt.

3. Husqvarna TF 338 is geschikt voor permafrost omstandigheden.

Als je erover denkt om een ​​motoblock te kopen, waarmee je ook allerlei accessoires aan je kunt bevestigen, bijvoorbeeld een ploeg, let dan op:

1. CAIMAN VARIO 60S TWK + - voordelige en door de gebruiker beproefde optie.

2. Huter GMC-9.0. - iets krachtiger dan de eerste, maar ook aanzienlijk duurder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

59 − = 52