Hoe een parketplank kiezen voor een appartement

Hoe een parketplank kiezen voor een appartement

Het parketboard, de uitvinding van het Zweedse bedrijf Tarkett, wint aan populariteit. Dit materiaal combineert de bruikbaarheid van laminaat en de kwaliteit van natuurlijk hout, wordt gekenmerkt door lage kosten en eenvoudige installatie. Waardevolle voordelen, is het niet? Maar als u besluit om de vloeren van uw huis met deze vloerbedekking te versieren, zijn oppervlakkige ideeën over de verdiensten duidelijk niet genoeg. U hebt meer diepgaande kennis nodig om u te helpen de vraag gemakkelijk te beantwoorden - hoe u een parketplank kiest voor een appartement dat zal dienen als een waardige decoratie, aangename schoonheid voor vele jaren.

Het bord combineert de bruikbaarheid van laminaat en de natuurlijkheid van natuurlijk hout

De keuze voor een parkettafel is niet zo'n eenvoudige taak als op het eerste gezicht lijkt: er moet rekening worden gehouden met een hele reeks factoren, die elk een speciale, misschien doorslaggevende betekenis hebben.

Tot op heden bieden fabrikanten van parketvloeren opties met elk hout. Je kunt niet alleen Europese of Amerikaanse monsters kiezen, maar ook het exotisme van Afrika of Azië. Houd er echter rekening mee dat elk exemplaar een andere reeks prestatiekenmerken heeft, wat betekent dat het niet alleen qua uiterlijk, maar ook qua 'leven' zal verschillen.

De meest populaire zijn de Europese rassen - beuken, eiken, esdoorn, walnoot, kers. De tweede positie op de gebruiksfrequentie wordt ingenomen door zeldzame campa's, wenge, merbau. Maar zelfs deze informatie kan niet helpen met de keuze, als je de eigenschappen van hout niet begrijpt. Laten we beginnen.

Resultaten van testen van het parketboard van het merk Tarkett

Door hardheid is de eik superieur aan alle voor de hand liggende concurrenten. Het is deze indicator die fundamenteel is als het gaat om de tijd van uitbuiting. Eiken parketboard is praktisch niet onderhevig aan slijtage, het wordt gekenmerkt door stabiliteit van de structuur, d.w.z. invariantie van lineaire dimensies onder invloed van verschillende externe factoren erop. Eik zal niet afbrokkelen, opdrogen en vervormen bij veranderende omgevingsomstandigheden.

Eiken parket bord

Over de producenten gesproken, het kwaliteit eiken parket wordt aangeboden door Bosco di Parchetti en Kahrs. De producten hebben de erkenning van professionals en amateurs gewonnen door het gebruik van verschillende methoden voor het verwerken en afwerken van hout, wat de eigenschappen van het eindproduct het beste beïnvloedt.

Buk vanwege de kalme, oogstrelende kleuren die vaak in kinderkamers worden gebruikt, maar dat gaat over stabiliteit kan in dit geval niet spreken. En hoewel tegenwoordig "rokerige" decors worden gebruikt - speciale methoden voor warmtebehandeling, die de sterktefactor verschillende keren verhogen, is de aanbevolen vochtigheidsgraad voor gebouwen met beukenparketplaat niet meer dan 60%.

Maple onderscheidt zich door zijn sterkte en stabiliteit en trekt het oog met delicate, romige tinten. De twee semantische componenten proberen aan elkaar te knopen, waar veel van afhangt, zo niet alles: een parket - wat beter is, het is niet overbodig om aandacht te schenken aan het assortiment van Upofloor, Tarkett, Parador.

Cherry zal een schat aan kleurkeuzes presenteren. Het palet bevat veel aantrekkelijke tinten: van donkere koffie tot zachtroze. Zo'n vloer is erg mooi - een mooi houtpatroon ziet er organisch uit in elke kamer. Het beste parket uit kersenhout wordt geproduceerd door Barlinek, Aberhof, Upofloor.

Het kleurenpalet van kersenhout is divers

Niet minder waardevolle moer. Walnut parket board is eenvoudig te reinigen, heeft een uitgesproken structuur en perfecte prestaties. Het enige: in kracht maakt de noot nog steeds plaats voor de eik.

Exotische rassen zijn recent enorm populair geworden.

Merbau - hout uit Indonesië, gekenmerkt door een aangename bruine kleur met gouden aderen. Verzadiging met oliën duidt op een hoge vochtbestendigheid en stabiliteit, ongevoeligheid voor de schadelijke effecten van schimmel, schimmels en rot. De boom is zo hard dat hij nauwelijks te behandelen is.

Wenge - donker, bijna zwart hout uit Afrika. De belangrijkste voordelen - vochtbestendigheid, sterkte, weerstand tegen mechanische schade. Wenge is niet bang voor vocht, temperatuurdalingen, zwaar meubilair en scherpe pinnen. Een droom, en alleen.

Parketplaat van wengé onderscheidt zich door zijn hoge sterkte

Kempas is een andere kanshebber voor de lauweren van een favoriet uit het warme Afrika. Een dichte structuur, rijke oranje kleuren met een gouden tint en duurzaamheid tegen beschadigingen dragen bij aan het vergroten van de belangstelling van Russische inwoners voor een ongebruikelijke gast. Trouwens, om het parket uit het kamp te krabben, moet je heel hard proberen. Van de minnen moeten we de gevoeligheid voor temperatuurveranderingen noteren, maar dit is onwaarschijnlijk dat dit de "beoordeling" beïnvloedt.

Van groot belang is het hout van de dragerlaag. Dit moet goed opletten. Naaldrotsen garanderen duurzaamheid en stabiliteit. Sommige fabrikanten produceren een parketplaat met een dragerlaag van Hevea - een inwoner van het zuiden, gekenmerkt door een verhoogde vochtbestendigheid.

Kempas zal zonneschijn en gezelligheid geven

Het beste parket met exotisch karakter is te vinden in de collecties van Aberhof, Tarkett, Kahrs, Upofloor.

Afhankelijk van het aantal rijen matrijzen, kan het bord een-, twee- en driebaans zijn. Om te beslissen welk parketbord u moet kiezen, moet u het volgende weten.

De oppervlaktelaag van een strook met enkele strook of volledige strook bestaat uit een enkele rij, d.w.z. is niet verdeeld in afzonderlijke segmenten. Zo'n bord is in staat om de ware schoonheid van een houtpatroon, de rijkdom aan kleur en structuur weer te geven. Het uiterlijk van een bord met één rijstrook zal verschillen afhankelijk van het gekozen type selectie, waarbij de meest gunstige visuele voordelen van de houten vloer worden overgebracht.

Enkelgestreept bord met afschuining aan de randen is perfect voor het leggen van dek. Afkanting in dit geval zal dienen als een imitatie van de naad die de klassieke vloerplaten scheidt.

Single-strip parket bord

Een bord met één rij breidt de ruimte visueel uit en creëert de illusie van ruimte, dus het is onmisbaar in kleine gebieden.

Het twee-strook bord bestaat uit twee lamellen die op elkaar zijn gemonteerd, die zowel massief als gesegmenteerd kunnen zijn. In een dergelijk parket komt de structuur van houtvezels nogal ongebruikelijk tot uiting in vergelijking met een enkel gestreepte strook.

Tweelaags parket bord

Het bord met drie strips, zoals duidelijk wordt uit de titel, bestaat uit drie rijen lamellen, meestal versprongen in lengte. Dit is een klassieke variant met verschillende variëteiten (vlechtwerk, visgraat, dekontwerp). Drie gestreepte parketvloeren passen probleemloos in elke kamer, ongeacht de grootte.

Een van de nieuwste ontwikkelingen, de zeven-league-stappen van de veroverende markt, is een multiband parketbord. De bovenste laag wordt handmatig samengesteld uit lamellen van een kleine breedte, een speciale behandeling zorgt voor een aantrekkelijk decoratief oppervlak zonder sporen van voegen tussen de lamellen. Gezien het feit dat lamellen worden geselecteerd, rekening houdend met de kleurrijkdom, toont een dergelijk bord de schoonheid en het brede kleurenpalet van het hout.

Multiband parketplank

Het moet ook worden opgemerkt dat het meerstrooks bord een interessante oplossing is waarmee je het interieur kunt transformeren en een vertrouwde sfeer kunt toevoegen aan een heldere aanraking, een gedenkwaardig accent. Het is ook belangrijk dat de gebreken die zijn ontstaan ​​tijdens het exploitatieproces niet zichtbaar zijn in de ogen - de heterogeniteit van het oppervlak zal helpen om krassen en kleine deuken te verbergen.

↑ Wat is parketplaat selectie?

Dit concept is al genoemd, maar nu is het tijd om deze onbegrijpelijke term in detail te beschouwen. Selectie - selectie volgens bepaalde criteria. Niet iedereen weet dat het uiterlijk van het bord wordt bepaald door het soort selectie: lamellen gemaakt van dezelfde boomsoort, maar het gebruik van verschillende soorten fokdieren is onwaarschijnlijk. Tijdens de selectie worden de volgende factoren in aanmerking genomen: het patroon en de kleur van het hout, de aanwezigheid van gebreken, de methode om de stam te snijden.

Van de snijtechniek hangt niet alleen het uiterlijk af, maar ook de kracht.

 • tangentiële snede op de raaklijn snelt naar de jaarringen, vormt een individueel patroon op de plank van het bord;
 • Radiaal zagen wordt parallel aan de lengte van het vat uitgevoerd, d.w.z. vezels bevinden zich langs het oppervlak. Met deze methode krijgt u een gelijkmatige kleur en patroon, het hoogste niveau van stabiliteit;
 • Rustieke snit wordt onder elke hoek uitgevoerd en geeft als resultaat een heterogene kleur en een ongebruikelijk patroon.

Selectie wordt uitgevoerd rekening houdend met de snijtechniek. Het wordt geaccepteerd om onderscheid te maken tussen de soorten fokken:

 • Select is het meest kwalitatieve type, wanneer de strips zijn gemaakt met behulp van radiale snit. Het patroon is helder, egaal, uniform over het hele oppervlak. Parketplaat Select onderscheidt zich door een uitgesproken kleur, kenmerkend voor dit of dat hout. Defecten zijn niet toegestaan;
 • naturen - selectie, waardoor de aanwezigheid van lamellen van radiale en tangentiële snede mogelijk is. De vloer van het parket bord Natur trekt aan met kleurovergangen en een gevarieerd patroon. De aanwezigheid van kleine knopen is toegestaan;
 • rustiek - het type selectie zonder rekening te houden met zagen, maar met selectie voor kleur en kwaliteit. Parketplank Rustik - de helderste en "levend". Zabolon en teven geven de foto een individueel, exclusief karakter.

Rustiek - de beste optie voor interieur in de stijl van het land

Natur-board heeft de hoogste indicatoren voor vocht- en slijtvastheid en Rustic-parket is optimaal voor het creëren van een interieur in de stijl van het land.

Parketplaat is ook goed omdat na het leggen geen extra bewerking nodig is - de lamellen komen in de uitverkoop, al verwerkt met olie of vernis. Maar hier en daar zijn twijfels - wat is beter: olie of vernis?

Lak is een gebruikelijke coating voor lamellen van hout. Het beschermt hout tegen binnendringen van vuil, water, voorkomt voortijdige slijtage. Het aantal vernislagen kan variëren van 6 tot 9. Zo zijn 7 lagen aangebracht op Tarkett-parket, 6 op Aberhof en 11 op Parador, samen met een primer. Hoe hoger de geplande belasting op de vloer, hoe meer er vernislagen moeten zijn.

De vernis wordt aangebracht door heet persen, de hechting wordt versterkt door drogen in luchtkamers bij hoge temperaturen en ultraviolette behandeling. Ultraviolette stralen verharden het parket, beschermen tegen scheuren, dus kies monsters die zijn verwerkt.

De lak beschermt de lamellen tegen beschadiging

Het ecologische karakter van de afwerkingsmaterialen speelt voor jou niet de minste rol? Haal het parket vervolgens met een lak op waterbasis op een acrylbasis.

Het belangrijkste voordeel van gelakt parket is niet veeleisende zorg. Om de oorspronkelijke soort te behouden, is het voldoende om van tijd tot tijd speciale poetsmiddelen te gebruiken.

Olie - een relatief nieuw type coating voor een parketplaat, die ook veel voordelen biedt. Allereerst de schoonheid van de panelen bedekt met olie. De mortel, diep doordringend in de poriën van de boom, benadrukt de kenmerken van het reliëf, waardoor u het luxueuze kleurenpalet van de rots kunt bewonderen. Er is een speciale diepte en helderheid van het patroon, het oppervlak krijgt een zachte, betoverende gloed.

Lak geeft het oppervlak een zachte gloed

De samenstelling van parketolie is een mengsel van wassen en harsen. Het vormt geen film en hindert, in tegenstelling tot vernis, de luchtuitwisseling van de omgeving en het hout niet. Het bord onder de olie zal dus niet "lijden" aan vochtdruppels. Bovendien sluit olie de poriën, voorkomt het binnendringen van vuil in het hout. De hydrofobiciteit van het oliedeksel zorgt voor een betrouwbare bescherming van de vloer tegen de negatieve invloed van vloeistoffen.

Ondertussen vereist het bord, bedekt met olie, zorgvuldige zorg - eens in de 4 maanden moet u het behandelen met speciale verzorgingsproducten. Parketolie, die is behandeld met ultraviolette stralen, kan niet zo vaak worden vernieuwd.

Houd er rekening mee dat als u per ongeluk de vernis beschadigt, een volledige vervanging van het parketboard vereist is. In het geval dat de vloer is bedekt met olie, kunnen herstelwerkzaamheden alleen in een bepaald, gelokaliseerd gebied worden uitgevoerd.

Veel mensen kiezen ervoor om de manier om te klikken uit het oog te verliezen, maar dit hangt af van de kwaliteit van de lamellen. De leider in het oplossen van het probleem van slotmechanismen kan meer dan eens genoemd bedrijf Tarkett worden genoemd, die een betrouwbaar systeem van T-lock sloten heeft ontwikkeld.

Niet slecht bewees het systeem Uniclic, dat wordt gebruikt door vele bekende fabrikanten van parketplaten (Witex, Kahrs, Aberhof en anderen).

Belangrijk is het type slotsysteem

Hier misschien de basiscriteria die verplichte boekhouding vereisen bij het kopen. Nu weet u hoe u de juiste parketplank kiest, en daarom is het in de schoonheid en sterkte van de gelegde vloeren niet nodig om te twijfelen - het zal echt onberispelijk zijn!

Herinnering voor het zorgen voor een parkettafel

Voeg een reactie toe Antwoord annuleren

© 2018 MrPol.su - alles over vloerbedekkingen en het leggen van vloeren door eigen handen

Bij het gebruik van materialen van de site is een backward link vereist.

Hoe een parketplank kiezen voor een appartement

Het kiezen van een parkettafel is geen gemakkelijke taak, vooral voor diegenen die de nuances en technische kenmerken van verschillende materialen niet begrijpen. Er moet rekening worden gehouden met vele criteria: om de kleur en het type van de vloerbekleding correct te kiezen, een geschikt slot, om rekening te houden met vele andere parameters die een normaal persoon misschien niet kent. In het artikel zullen we nadenken over hoe je een parketplank voor een appartement kiest, en naar welke kenmerken van een materiaal je moet letten.

Het standaard parket bord bestaat uit 3 lagen:

 • top, wat een prachtige decoratieve coating is. Het kan van waardevolle houtsoorten zijn - eik, kers, wengé en anderen.
 • gemiddelde - een sterke laag, die het bord in één hele structuur verlijmt en het betrouwbaarheid, stabiliteit en flexibiliteit geeft.
 • lager - meestal vurenhout met een kleine dikte, ongeveer 2 mm.

De kwaliteit van elk van deze lagen is belangrijk, evenals de betrouwbaarheid van hun verbinding met elkaar. De hoogste aandacht moet worden besteed aan de bovenste laag, die het belangrijkst is. Bijzondere aandacht besteden aan de dikte van deze laag - hoe groter het is, hoe beter de vloer, omdat in dit geval de coating kan een groot aantal resurfacing zonder verlies van de decoratieve en technische kenmerken "overleven".

Op de video - hoe kies je een parket voor een appartement:

In de moderne variëteit van parketplaattypes is het geen wonder en verdwaal je. Bedenk welke soorten hout het meest worden gebruikt voor het maken van parket, wat hun sterke en zwakke punten zijn.

Dit is een klassieke versie van een parketplaat. Eik is een koninklijke boom, ongewoon sterk, solide en elegant. Eiken vloeren zullen vele jaren meegaan en de eigenaars behagen met een onberispelijke service en altijd aantrekkelijke uitstraling. Eiken planken worden niet gemakkelijk uitgewist, ze verliezen hun decoratieve kwaliteiten niet met de tijd.

Op de foto staat een eiken parketplank

Eiken parket is stabiel, na verloop van tijd ontstaan ​​bijna geen spleten tussen de platen, zelfs als er temperatuurverschillen zijn in de kamer. Parket van eikenhout is winterhard en niet wispelturig, gedraagt ​​zich goed in huizen en appartementen, het is niet onderhevig aan uitdroging en vervorming.

Dit is een zeer decoratief soort parket. Beukenhout staat bekend om zijn delicate schoonheid en origineel ontwerp. Beech is een lichte boom, zodat de vloerbedekking perfect past in de kinderkamer, hal, woonkamer, waardoor deze kamers een huiselijkheid en zachtheid krijgen. De licht beukende toon vergroot de ruimte visueel en maakt hem ruimer, zodat hij perfect is voor kleine appartementen.

Op de foto staat een beukenparket

Beuken is vrij massief hout en bovendien bestand tegen vocht. Deze coating is niet erg stabiel, maar moderne fabrikanten hebben dit probleem al leren oplossen met behulp van een speciale "rokerige" behandeling.

Een zeer mooie en verfijnde boom met een zeldzame roze tint. Met kersenparket wordt het appartement een werkelijk prachtige en gezellige plek.

Op het foto-kersen parket

Cherry-vloeren kunnen verschillende tinten hebben - van licht tot koffie - in deze variëteit en de charme van kersen.

Wat is een vochtbestendig laminaat in de keuken en hoe het eruit ziet, zie je op de foto in het artikel.

Maar welke recensies over het laminaat met een facet bestaan ​​en hoe effectief dit bouwmateriaal is, wordt in dit artikel beschreven.

Maar een waterdichte laminaatvloer in de badkamer wordt aanbevolen om te gebruiken, zal helpen om de informatie van het artikel te begrijpen: http://resforbuild.ru/leso-i-pilomaterialy/laminat/vlagostojkij-v-vannuyu.html

Misschien bent u ook geïnteresseerd in het leren kennen van de dikte van de laminaatklasse 33 met een substraat.

Esdoorn parket is meestal licht van kleur met een crèmekleurige tint, mooi en decoratief. Dit type vloer is vrij stabiel en duurzaam, in staat om zware lasten, geschikt, met inbegrip van, voor de keuken en de hal te weerstaan ​​- de plaatsen waar mechanische belasting is het meest uitgesproken.

Op de foto een parketplaat gemaakt van esdoorn

Dicht hout, gekenmerkt door verhoogde sterktekarakteristieken. In dit opzicht is de moer slechts lichtjes inferieur aan de eik. Walnoothouten parket is heel eenvoudig schoon te maken, vereist geen wrijving, pretentieloos. En hoewel het er geweldig uitziet en het oog tevredenstelt.

Op de foto-parketplaat walnoot

Parket van notenparket is geschikt voor een kamer met verhoogde mechanische belasting, zelfs op de kinderkamer, waar meerdere actieve kinderen wonen. Het walnootbord heeft veelzijdigheid, het ziet er geweldig uit in verschillende kamers - van een functionele keuken tot een elegante woonkamer.

Exotisch Indonesisch hout heeft uitstekende sterktekarakteristieken. Dit hout heeft een zodanige dichtheid dat de verwerking ervan aanzienlijke mechanische belastingen vereist. Het parketboard van Merbau heeft een mooie bruine schaduw, brengt een vleugje exotisme in de kamer, past goed bij etnische ontwerpen.

Op het foto-parket bord van merbau

Deze parketplaat onderscheidt zich door een hoge mate van vochtbestendigheid door de oliën die het hout impregneren. Bovendien is de coating bestand tegen knaagdierenschade.

Afrikaans hout, heel mooie gouden tint, soms zelfs dichter bij oranje. Het parket uit het kamp is tamelijk dicht en sterk. Dit hout is moeilijk te krassen en op de een of andere manier te vervormen.

Op de foto-parket bord Kempas

Minus - de gevoeligheid van de coating voor vochtdruppels kan na verloop van tijd kraken.

Een zeer populair hout in ons land is een karakteristieke donkere kleur. Samen met deze donkerbruine herkenbare schaduw heeft het wengé parket ook een originele mooie tekening.

Op de foto is een parketboard gemaakt van wenge:

Dit bord heeft een hoge sterkte en tegelijkertijd flexibiliteit. Wengé-hout bevat veel oliën die de parketelasticiteit en -kracht geven. Dit bord is redelijk, maar de levensduur is lang en foutloos.

We zullen het uitzoeken - hoe een betrouwbare fabrikant te kiezen, en welke prijzen moeten worden georiënteerd, naar de bouwmarkt gaan voor een parketplaat.

Het bedrijf presenteert een parketkarton van topklasse. Het merk komt oorspronkelijk uit Duitsland, dus de kwaliteit ligt op een hoogte. De kosten, gemiddeld 7300 roebel voor een standaardset van 8 parketplanken.

Op het foto-parketboard van Haro

De Zweedse fabrikant biedt een parketvloer, bij uitstek geschikt voor appartementen, ingericht in de nu populaire Scandinavische stijl.

Op het foto-parket bord van Kahrs

Materialen van dit merk hebben een verhoogde weerstand tegen slijtage en vervorming, parket is eenvoudig te installeren. Maar sommige kopers zijn van mening dat de kosten van het vloeren van dit bedrijf ietwat overdreven zijn - van 6500 roebel voor een set van 8 borden.

Deze Servische fabrikant slaagde erin zichzelf te bewijzen als een van de grootste spelers in de moderne vloermarkt. Het merk heeft een unieke collectie van verschillende tinten van een parketplaat, zodat elke koper voor zichzelf een geschikte optie kan kiezen.

Op het foto-parket bord van Tarkett

De vloerdrager van Tarkett kan niet alleen in appartementen worden gebruikt, maar ook in kantoren en andere gebouwen vanwege zijn grote sterkte. De kosten zijn in hoge mate afhankelijk van de kwaliteit en kwaliteit van het hout - een gemiddelde van 850 roebel per pakket van 15 parketplanken.

Het Finse merk biedt een parkettafel van uitstekende kwaliteit tegen een zeer redelijke prijs. De kosten hangen af ​​van het houtsoort, gemiddeld - 4200 roebel per vierkante meter M.

Op het foto-parketboard van Karelië

De Wit-Russische fabrikant slaagde erin zichzelf te vestigen als leverancier van vloeren van Europese kwaliteit. Het bedrijf staat bekend om zijn smalle parketplanken van verschillende lengtes, waardoor het parketpatroon zeer origineel is.

Op het foto-parket bord van Coswick

Het prijssegment is in dit geval gemiddeld: van eikenhouten dekking voor 4600 oneffenheden tot parket van exotische Afrikaanse rassen voor 14000 wrijving.

Het bedrijf uit Hongarije biedt een goedkope parkettafel van zeer goede kwaliteit. De prijs is vanaf 4000 roebel per vierkante meter M.

Op het foto-parket bord van Befag

Een paar reacties van mensen die ervaring hebben met het verwerven van een parkettafel.

 • Ольга, 37 jaar, Voronezh: "Reparatie was gepland - volledig herbouwd de woonkamer en de kinderkamer. Alle bouwmaterialen werden zorgvuldig gekozen, er werd speciale aandacht besteed aan de parketvloer - we hebben twee kinderen in de leerplichtige leeftijd, dus het is belangrijk dat de vloer duurzaam en sterk is en mooi natuurlijk. Uiteindelijk werd de keuze gemaakt door de Wit-Russische fabrikant Coswick. Hun parketplank werd gerangschikt met zijn kwaliteit, natuurlijk materiaal en redelijke prijs. Parquet heeft zichzelf geïnstalleerd - de man loste het op, alles is eenvoudig en handig. De keuze is bevredigend, de vloer ziet er geweldig uit, er zijn geen problemen, 1,5 jaar zijn verstreken sinds de reparatie. "
 • Maria, 46, Penza: "Omdat het geld dat ik heb niet zo goed is, wilde ik parket kiezen, zodat ik het niet meer hoefde te veranderen. Ik koos lang en zorgvuldig, ik stopte bij de Finse Karelle. Zoals de adviseur in de winkel suggereert, is dit parket duurzaam, betrouwbaar en niet te duur - ik heb het met korting gekocht. De keuze past bij mij - al drie jaar geen problemen - thuis is het gezellig, de vloer is prachtig. Voor dit parket was het ook gemakkelijk om erop te letten dat mijn gezondheid erg belangrijk is. "

Hoe wordt een waterdicht laminaat van klasse 33 van 12 mm uit germanium-look en is het de moeite waard om te gebruiken, beschreven in dit artikel.

Maar wat is de tafel van de afmetingen van een laminaat voor een vloer bestaat, het is mogelijk om voor mezelf te onderstrepen vanuit het gegeven artikel.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in het leren kiezen van de juiste kurk voor de vloer en hoe u dit op de juiste manier doet.

Maar het is beter om een ​​linoleum of laminaat gebruiken in het appartement, beschreven in dit artikel, maar als je nog steeds besluiten om linoleum gebruiken, moet u meer informatie over het, hoe om te linoleum kiezen voor de keuken

Kies bij het kiezen van parket niet voor de goedkoopste optie. Het is beter om te verblijven in een gemiddelde prijscategorie en een producent met bewezen kwaliteit. In dit geval gaat uw vloer gegarandeerd lang mee, wat misschien niet bij een goedkope vloerbedekking gebeurt. Regelmatig reparaties uitvoeren en de vloer uitzoeken - een beroep voor een amateur.

Houd er rekening mee dat Russische fabrikanten vaak een ongedroogd parketboard produceren dat na verloop van tijd vervormd kan raken. Als u een goedkope Chinese fabrikant vindt, bestaat het gevaar dat u een giftige vloerbedekking koopt die is gemaakt met een schending van de hygiënische normen.

Op video, het beste parket bord voor een appartement:

Let bij het kiezen op de kwaliteit van de laklaag, vooral op de naden. Als er zelfs kleine chips in de gewrichten zijn, is het beter om zo'n bord te weigeren. Dit betekent dat de lak uiteindelijk volledig kapot gaat.

Als u een materiaal van donker hout koopt, bijvoorbeeld van wengé, let er dan op dat er op het oppervlak van de hoes geen witte scheidingen waren. Hun aanwezigheid betekent dat de vernis zonder een voorafgaande primer wordt aangebracht. Dit kan ertoe leiden dat de lak snel begint te kruipen en de planken vervormen.

De ruglaag moet stevig en netjes zijn. Een fabrikant van kwaliteit probeert altijd zijn product in een ideale staat te brengen, dus elk klein ding is belangrijk, zelfs als het niet in zicht is.

Let op het type verbinding tussen de kaarten. Het meest populair voor vandaag is de vergrendelingsverbinding. In dit geval is het niet nodig om de naden van de planken te lijmen, en het materiaal is erg gemakkelijk te stapelen - zoals puzzels. Experts raden aan een parketplank te kiezen met UniClinic- en T-Lock-verbindingen.

Zoals u kunt zien, is de keuze voor een parkettafel geen gemakkelijke taak en is het noodzakelijk om veel nuances te kennen om de juiste keuze te maken. We hopen dat het artikel u zal helpen beslissen - en u zult een parket krijgen dat er het beste in het appartement zal uitzien, en dat vele jaren in de kijker zal staan.

Hij maakte van de parkettafel van het bedrijf Khars een verdieping op de datsja. Ik denk dat het parketbord van dit bedrijf de beste ter wereld is. Ten eerste is het erg populair in de wereld en niet alleen. Al mijn vrienden gebruiken het parketbord van Khars en zijn erg tevreden met hun keuze. Ten tweede heeft het belangrijke voordelen om het van zijn concurrenten te scheiden, te weten: een veilige bovenste beschermlaag, hygiënische en hygiënische veiligheid en milieuvriendelijkheid, en ik, als milieudeskundige, ben hier goed thuis, verder - een zeer lange levensduur (tot 30 jaar) jaar). Het enige negatieve voor mezelf gevonden - een zeer hoge prijs. Maar geloof me, het is het waard.

Ik plan een complete renovatie van het appartement, met alle vloeren, muren, badkamer, toilet, balkon en de rest. Nu hebben de winkels alles, nieuwe materialen voor de bouw en reparatie van appartementen. Het belangrijkste om te begrijpen wat je nodig hebt en welke kleur je moet kiezen. Bijvoorbeeld vloeren. Wel, ik begrijp helemaal niet wat en hoe. U moet informatie over prijzen krijgen, over het materiaal. Ik wil dat de vloeren lang meegaan, niet zoals ik de eerste keer deed, ik haastte me, ik repareer alles. Ik denk om te stoppen bij Befag of Karelië. Moet nog steeds met deskundigen overleggen. Waar ze nog te vinden zijn, zodat ze niet bevooroordeeld zijn geraadpleegd. Ik kom terug en kijk wat ik nodig heb.

Lang besloten welk parket te kiezen in de woonkamer, omdat we veel gasten ontvangen en ze niet hun schoenen uitdoen. Besloten om te stoppen op het parket met de eikenproducent Haro, volgens de verkoper duurzamer, slijt niet na verloop van tijd en verliest niet zijn uiterlijk voor vele jaren. In mei was er al 8 jaar een parketvloer en het is allemaal als nieuw. In de kamer ziet het parket van de beuk Tarkett er heel mooi uit, maar toch is de eik een beetje inferieur))))))

Overzicht van 8 soorten van de beste parketvloer

Parketplaat is een van de meest populaire vloerbedekkingen. De basis hiervan is de unieke patronen van natuurlijk hout, het rijkste assortiment en betaalbare kosten in vergelijking met andere soorten vloeren.

 • Eik wordt beschouwd als het meest duurzame materiaal, het oppervlak slijt niet, de structuur is stabiel. Tijdens gebruik verkruimelt het karton niet, het vervormt niet van temperatuurschommelingen. Aantrekkelijk uiterlijk met prachtige patroontextuur.
 • Beech wordt gekenmerkt door rustige patronen, dus het materiaal wordt vaak gebruikt voor kinderkamers, maar de compositie is niet bestand tegen hoge luchtvochtigheid. Vaker worden producten gemaakt van gele of rode tinten.
 • Maple is een duurzaam en stabiel materiaal met delicate crèmetinten. De kleur wordt donkerder met de tijd. Niet gebruiken op plaatsen met een hoge luchtvochtigheid en frequente temperatuurschommelingen.
 • Cherry heeft een rijk kleurengamma - van donkerbruin tot lichtroze, zodat u de juiste optie voor elke kamer kunt kiezen.

 • Walnoot - structuur wordt duidelijk uitgedrukt, eenvoudige zorg en verbeterde prestatie-eigenschappen, maar de kracht ligt onder eiken.
 • Merbau is een variëteit die groeit in Indonesië, bruin met gouden lijnen. Het materiaal wordt gekenmerkt door vochtbestendigheid, weerstand tegen schimmels, schimmels. De structuur is solide.
 • Wenge is een boom uit Afrika, vochtbestendig, duurzaam, bestand tegen mechanische invloeden, temperatuurveranderingen. De sterkte van het materiaal is toegenomen.

 • Kempas is een boom uit Afrika, een dichte structuur van oranje met gouden tint. Het materiaal is duurzaam, niet krabbaar, maar gevoelig voor temperatuurveranderingen.
 • Ash is elastisch, sterk, geel van kleur.
 • Pine is een populaire boom, sterk, ademend. De structuur is homogeen met een zachte gele of rode kleur.
 • Bamboe is slijtvast, niet bang voor vocht en mechanische schade.

 • Het bord is gemaakt van hout. Deze optie is de duurste, maar van hoge kwaliteit. De basis van het parket is natuurlijk hout, vaak eiken. Gebruikt voor alle kamers behalve de badkamer.
 • Stukje parket. Algemeen type, gebruikt in woonkamers, slaapkamers. Gebruik voor de productie as, bamboe, berk, eik. De producten zijn duurzaam, niet bang voor mechanische belastingen, duurzaam.
 • Het gebruikelijke parket bord. De structuur wordt weergegeven door twee of drie lagen van een boom. De onderste bestaat uit een laagwaardige rots en de bovenste bestaat uit een hardgelakte boom.

Verkocht met groeven voor installatie, gemakkelijk gestapeld. Het oppervlak is kwetsbaar, bang voor vocht.

 • Afgeschermd parket. De samenstelling omvat de basisrechthoeken of vierkanten van vezelplaat of platen, geplakt met dunne latten. De producten zijn klaar voor gebruik in slaapkamers, woonkamers. Niet kraken.

 • Pronto-parket. De moderne elite-optie. De structuur bestaat uit meerdere lagen, die gehard en geperst zijn. Het materiaal is sterk, hard, bestand tegen vocht en temperatuurschommelingen. Het nadeel is een hoge prijs.
 • Gelaagd parket. Gebruikt voor ruimtes met veel verkeer. De prijs is laag, maar de technische kenmerken zijn niet slecht. Het behoudt kleur, is bestand tegen stof, vuil, maar voor kamers met een hoge luchtvochtigheid past het niet.
 • Artistiek parket. De structuur wordt getrokken uit afzonderlijke latten van massief hout van dezelfde breedte. Het is dus eenvoudig om een ​​patroon op de vloer te maken. Gemonteerd met een speciale papierlaag.

 • Vernis met glanzende, halfglanzende of matte textuur. Een film die vuil en vocht afstoot, schuren en slijtage voorkomt.
 • De olie behoort tot de moderne soort coatings. Het benadrukt de natuurlijkheid van het materiaal, zijn schakeringen, behoudt de structuur. Het voordeel van oliebehandeling wordt als ongevaarlijk en milieuvriendelijk beschouwd.

Het middel impregneert het hout met 2 mm, zodat het de uitwisseling van lucht niet verstoort. Coating vereist regelmatige verwerking.

 • Selection. De techniek van zaagplaten beïnvloedt het patroon, de kleur en de sterkte. Radiale selectie wordt parallel aan de stam uitgevoerd, wat een glad patroon en stabiliteit oplevert. Rustieke snit wordt onder elke helling uitgevoerd, waardoor een ongebruikelijk patroon wordt gevormd.
 • Vergrendeling systeem. Het type parketplaatapparatuur heeft invloed op de snelheid van de assemblage van producten. Moderne 5G-sloten met plastic inzetstukken garanderen dus een snelle installatie.
 • Compatibiliteit met warme vloer. Je kunt niet kiezen voor de soorten hout die vocht goed absorberen. Deze esdoorn, eik, jatoba.
 • Aantal bands. De bovenste laag bevat een ander aantal dobbelstenen (1, 2, 3 en multiband).

Varianten met twee banden zijn twee balken met dezelfde parameters. De structuur van de vezels is best interessant.

Het drie-strook bord bevat 3 stroken in de bovenste fineerlaag. Dit zijn populaire traditionele modellen met een patroon van kerstbomen, vlechten. Geschikt voor elke kamer.

Multiband-board ─ moderne ontwikkeling. De bovenste laag wordt met de hand gemaakt van smalle staven, de randen worden verwerkt voor een ideale verbinding tussen elkaar.

Het uiterlijk van het meerlagige parket weerspiegelt de rijkdom van het houtpalet. En met het verschijnen van schade zijn defecten niet merkbaar.

 • Kleur. Kies producten overdag beter om de kleuren duidelijk te zien.
 • Warmtebehandeling. Speciale technologie voor het verwarmen van hout is hoger dan 195 graden. Dit maakt het bord stabiel, het is beter om te schilderen. Sporen zijn minder zichtbaar, het materiaal is niet gevoelig voor uitdroging, zwelling, verstrooiing.
 • Geborsteld. Het proces van kunstmatige veroudering door de bovenste zachte lagen van de boom te verwijderen. De textuur krijgt een opluchting, er worden jaarlijkse ringen doorheen gekeken. In gebruik zijn krassen, deuken en scheuren minder opvallend.

Het beste glanzende parketboard

Kahrs beuken ondoorzichtige witte lichten is een houten vloer, vervaardigd met behulp van innovatieve technologieën. Oplosmiddelen worden niet gebruikt in de productie.

 • Collectie Suprime Shine.
 • Beukenhoutsoorten.
 • Coating met glanzende vernis.
 • Afkanten apparatuur.
 • Selectie van de stad.
 • Kleur is wit.
 • Aantal banden 1.
 • De toplaag is 3,6 cm dik.
 • De afmetingen zijn 2420/187/15 mm.
 • Verbinding vergrendelen.
 • Verpakking van 8 borden.
 • Gewicht van één pakket is 8 kg.
 • De hardheid is 2.7-3.7.
 • Land van herkomst Zweden.
 • De levensduur is 30 jaar.

 • Stijlvol ontwerp.
 • Hoogwaardig product.
 • Het wordt gebruikt voor vloerverwarming.
 • Moderne 5GS-sloten garanderen duurzaamheid van de verbinding.
 • Maakt de kamer licht ..
 • Ecologische veiligheid.
 • Paul gaat het gewoon regelen en verplaatsen.
 • Gecontroleerde verhouding van lamellen.
 • De lamellen van de bovenste laag zijn gelijmd, dus er zijn geen spleten, donkerder.
 • Knapt niet.
 • Dikke laag duurzame lak.
 • Aangenaam om aan te raken.
 • Eenvoudig onderhoud.

Het beste onbewerkte parketboard

Bolefloor Maple massieve rots zendt een tekening van de natuurlijke lijnen van een levende boom in een parket.

 • Typ massief bord.
 • Maple hout.
 • De tint is wit.
 • Aansluiting spike-groeven.
 • De installatie is traditioneel.
 • Het wordt uitgevoerd onder de individuele bestelling.

 • De lengte is 500-3000 mm.
 • De breedte is 150-300 mm.
 • De dikte is 20 mm.
 • Natuurlijke donkere sporen van knopen zijn toegestaan.
 • Verbinding is een vierzijdige afschuining.
 • Werklaag 6 mm.

 • Een mooi en ongewoon uitzicht.
 • Ecologisch veilige samenstelling.
 • De productie maakt geen gebruik van giftige materialen.
 • Het oppervlak is reliëf, glad gepolijst.
 • Geeft een warme sfeer aan de kamer.
 • Nobele, natuurlijke textuur.
 • Goede shchumoizolyacionnye kwaliteiten.
 • De planken barsten niet.

 • Eenvoudig onderhoud.
 • Exclusiviteit van producten.
 • Ideale verbinding van lamellen.
 • Duurzaamheid van de coating.
 • Betaalbare kosten.

Het beste parket bord in de keuken

Haro Oven Nevar gebleekt weerstand tegen mechanische stress en vocht maakt het uniek, geschikt voor elke kamer. De structuur van het laminaat bestaat uit vijf lagen: beschermende, decoratieve, dragende plaat, vochtbescherming, stabilisatie van het onderste substraat.

 • Afmetingen van de bar 8/193/1282 mm.
 • Lichtbruine kleur.
 • Slijtvastheid klasse 32.
 • Rand met 4 afschuiningen.
 • Het ontwerptype is one-way.
 • Verbinding met Top Connect-sloten.
 • Het pakket bevat 8 latten.
 • Het gebied met één pakket is 1,98 m 2.
 • Geschikt voor vloerverwarming.
 • De garantieperiode is 20 jaar.
 • Land van productie Duitsland.

 • Plak niet aan vuil en stof.
 • Lange gebruiksperiode.
 • Milieuvriendelijke materialen.
 • Eenvoudig onderhoud, reparatiewerkzaamheden.
 • Eenvoudige installatie.
 • Kleefstof voor styling is niet vereist.
 • Geschikt voor secties van grote cross-country.

 • Noble, mooi ontwerp.
 • Praktisch materiaal.
 • Geen vreemde geuren.
 • Geluiddichte eigenschappen.
 • Weerstand tegen slijtage.
 • Weerstand tegen UV-stralen.
 • Het oppervlak blijft warm, dus wandelen is leuk.
 • Het oppervlak is bekrast.
 • Na installatie op een niet-ideale vlakke vloer zijn er kleine openingen.

Het beste parketboard van een bamboe

Wood Bee Bamboo Het wordt gekenmerkt door een unieke samenstelling van bamboe die de kamer een oosterse stijl geeft. Het materiaal wordt gestoomd, geperst volgens een speciale technologie.

De kleur van koffie wordt gevormd door carbonisatie (speciale hittebehandeling). Bamboe categorie A, B zonder gebreken.

 • Collection Classic.
 • Dikke buitenlaag 4 mm.
 • De lamellen zijn gemaakt van dezelfde structuur.
 • Parameters 1860/189/15 mm.
 • Lakcoating, hoogglans semi-mat.
 • Afschuining met 4 zijden vergrendeling.
 • Laad klasse 33.
 • Beschermd tegen vocht.
 • Gewicht 8 kg.
 • Hardheid van 4,7 kg.
 • Selectie van Natures.
 • Nummer in het pakket 8.
 • Geschikt voor vloerverwarming.
 • Land van Nederland.
 • De fabrieksgarantie is 15 jaar.

 • Een betrouwbare klikverbinding.
 • De kwaliteit van de productie wordt gecontroleerd in alle stadia van de productie.
 • Productveiligheid.
 • Het product heeft een natuurlijke aard.
 • Bij productie-vernissen worden verven van natuurlijke oorsprong gebruikt.
 • Duurzaam oppervlak.
 • Geschikt voor kinderkamers.

 • Eenvoudige, betrouwbare installatie.
 • Bestand tegen herhaalde demontage, montage.
 • Het hout is vatbaar voor slijpen.
 • Comfort en comfort in de kamer.
 • De bovenste textuur is ademend.
 • Betaalbare kosten.

Het beste parketboard voor wanden

Upofloor Nut selecteren De muur is effectief gevuld met decoratie, een helder accent wordt gecreëerd in de kamer.

Verticale plaatsing zal de plafonds visueel hoger maken, de horizontale positie zal de verhoudingen in evenwicht brengen, de diagonale bedekking zal de contouren veranderen. Een speciale constructie is de RealLOCK-vergrendeling (de verbinding verbindt de elementen stevig met elkaar).

 • Boomnoot.
 • Selectie Selecteren.
 • Vernislaag.
 • Afmetingen: lengte 2266, breedte 188 mm.
 • Er zijn 8 panelen in het pakket.
 • Bedek met zes ultradunne laklagen.
 • Werklaag 3,5 mm.
 • Hardheid van hout 3,2.
 • Ontwerp 3 strips.
 • Dikte 14 mm.
 • Garantietijd is 15 jaar.
 • Land van herkomst Finland.

 • Vocht, lichtechtheid van het materiaal.
 • UV-stralen versterken het oppervlak.
 • Stijlvol exterieurontwerp.
 • Het oppervlak is beschermd tegen vuil, vlekken.
 • Krassen worden gemakkelijk ingewreven met olie.
 • Verliest zijn uiterlijk niet.
 • Eenvoudige installatie.
 • Sterke kastelen.
 • Bestendige coating.
 • Het product staat 5 maalcycli toe.
 • Sloten zijn bestand tegen 5 samenstellingen en demontages.

 • Het verdraagt ​​geen hoge temperaturen, het begint te barsten.
 • Overdreven kosten.

Het beste parket bord zonder bekleding

Stenwood Oak onderscheidt zich door een regelmatige, heldere vorm met een vlak oppervlak zonder openingen en gaten. Het gebrek aan dekking benadrukt het natuurlijke patroon van de boom. Desgewenst is het parket bedekt met toning of olie.

 • Typ massief bord.
 • Het materiaal is eiken in de Kaukasus.
 • Primaire sortering.
 • WEINIG GRUP-technologie.
 • De lengte van het product is 40-200 cm, breedte 18 cm, dikte 2 cm.
 • Groove / crest-uitrusting, vierzijdige afschuining 1,5 x 45 mm.
 • Er zitten 6 borden in het pakket.
 • Hout van eik.
 • Structuur van samengestelde platen.
 • Lichte knopen zijn toegestaan ​​(<8 mm), donker (<5 mm).
 • Ogen zijn toegestaan.
 • Land van herkomst Duitsland.

 • De warme toon van het product is geschikt voor elk interieur.
 • Verhoogde hardheid en dichtheid.
 • Behoudt warmte.
 • Zorgt voor geluidsisolatie.
 • Weerstand tegen slijtage.
 • Natuurlijkheid en veiligheid.
 • Lange levensduur.
 • Betrouwbare verpakking met krimpfolie.
 • Uniek ontwerp van sloten.
 • Snelle, eenvoudige installatie.
 • Constant uiterlijk lange tijd.
 • Ademend materiaal.

 • Contact met water vermijden.
 • Hoge kosten.

Het beste parket voor vloerverwarming

Baltic Wood Ash Choc & Choc onderscheidt zich door een structuur die wordt onderstreept door brashing. Een garantie van 30 jaar bevestigt de uitzonderlijke kwaliteit van de vloeren. De verbinding wordt uitgevoerd door het BALTIC LOC 2G lijmloze schema.

 • Het boomras is as.
 • De kleur is bruin.
 • Dikte 13,3 mm.
 • De afmeting van 1 bord is 2190/182 mm.
 • Ontwerp met drie rijstroken.
 • Verbinding met een slot.
 • Verpakking van 3,6 m 2.
 • Lak voor oppervlaktecoating.
 • Penseel verwerking.
 • De vernis is mat.
 • Collectie stijllijn.
 • Er zijn knopen aanwezig.
 • Verkrijgbaar in vier formaten.
 • De garantie heeft betrekking op 30 jaar.
 • Land van herkomst Polen.

 • Een grondige kwaliteitscontrole wordt uitgevoerd.
 • Grondstoffen worden zorgvuldig geselecteerd.
 • Edele verschijning.
 • Nauwkeurig montagesysteem zonder lijm en extra apparaten.
 • Homogene coating zonder merktekens.
 • Parket voldoet aan de norm voor emissie van chemicaliën.
 • Aanvaardbare kosten.
 • Warmtebehandeling van hout.
 • Krassen en slijpen veranderen de stabiele structuur van het bord niet.

 • Aan de oppervlakte zijn er sporen van de impact van zware voorwerpen.

Het beste slot van het slotparket

Tarkett ROBINSON MERBAU het belangrijkste kenmerk wordt beschouwd als exotische motieven. Het bovenste deel is massief gemaakt, waardoor de verbinding betrouwbaar is, en het risico van divergentie en spleet verdwijnt.

Het oppervlak is bedekt met vochtbestendige mastiek. Het onderste deel werd meer hol, het gewrichtsgebied nam toe.

 • Collectie ROBINSON.
 • De lengte is 1292 mm.
 • De breedte is 194 mm.
 • De dikte is 8 mm.
 • De kleur is roodbruin.
 • Verwerkte embossment verwerken.
 • Glans is glanzend.
 • Aantal latten in het pakket 8.
 • Gewicht 1 m 6,8 kg.
 • De maximale temperatuur is 27 graden.
 • Systeem van sloten TC`Lock.
 • Hout merbau.
 • Stabiliteitsklasse 33.
 • Levensduur is 25 jaar.

 • Bescherming tegen vocht Tech3S-technologie.
 • Verbeterd TC-Lock-ontwerp.
 • De installatie is eenvoudig en betrouwbaar.
 • Kwaliteitssloten.
 • Interessant ontwerp.
 • De vergrendelingsverbinding is getest voor een pauze.
 • Het nieuwe systeem onderscheidt zich door zijn kracht, gemak en betrouwbaarheid.
 • Democratische prijs.
 • De vloeren zijn niet bekrast, er is geen spoor van meubilair.

 • Er zijn echtscheidingen na het wassen.
 • Niet geschikt voor vloerverwarming.
 • Glad oppervlak.

Welk parket is het beste om te kopen

Het universele model Kahrs Beech Opaque is geschikt voor thuisgebruik, kantoren, openbare gebouwen. De producten worden gekenmerkt door stabiele technische kenmerken.

 • De structuur wordt vertegenwoordigd door één strook gemaakt uit één stuk hout. Dit benadrukt de natuurlijkheid van de houten vloer.
 • Het oppervlak is bedekt met vernis, wat een glanzende glans geeft. Hout krijgt een esthetische uitstraling, is bestand tegen vocht en is gemakkelijker te onderhouden.
 • De dikte van het bord is 15 mm ─ de beste optie voor woonruimten. De buitenlaag van 3,5 mm is bestand tegen 2-3 schuren.

 • De lamellen worden snel en zonder scheuren met Woodloc 5S-sloten bevestigd. Vloeren worden resistent tegen vervormingen, belastingen, onderhoudbaarheid verbetert.
 • Parketplaat is geschikt voor vloerverwarming.
 • Brinnel-hardheid 3,6 is een gemiddelde van houtsoorten en de beste indicator voor beuk.
 • Een ander bewijs van kwaliteit is de fabrieksgarantie van 30 jaar.

Het enige nadeel van het Kahrs Beech Opaque-model is de ongeschiktheid van gebruik in kamers met een hoge luchtvochtigheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

+ 63 = 64