Het composteren van toilet

Composteertoilet voor een zomerresidentie: voordelen en constructie door eigen handen

Op dit moment is de datsja een plaats van werk en rust geworden voor veel stedelingen. Ze worden aangetrokken door het leven zonder gedoe, het vermogen om schone lucht in je favoriete hoek van de natuur in te ademen.

Daarom staat elke dacha-eigenaar voor het probleem van het creëren van comfort, zoals in een stadsappartement - het installeren van een toilet in het huis.

Tijden van gemak op de binnenplaats zijn allang voorbij, nu zijn er biotoiletten of composttoiletten die in een woning kunnen worden geïnstalleerd.

Compostering toilet kan worden geïnstalleerd op de achtertuin

Wanneer u de hendel van de dispenser draait, stort de compostmassa uit en bedekt het afval en rioolwater in de binnentank. Het vocht uit het afval verdampt, een deel wordt geabsorbeerd en het overtollige water wordt afgevoerd via het drainagesysteem.

Onaangename geur van afvalwater turf massa wordt vernietigd en het afval wordt omgezet in compost, milieuvriendelijkheid kenmerk, dat geschikt is voor kunstmest struiken bedden en buitenwijk.

Om te werken heeft dit toilet geen elektriciteit nodig, geen riolering, geen water om te spoelen. Alles is heel eenvoudig, het blijft als de capaciteit is gevuld om het schoon te maken en de compost naar een speciaal daarvoor bestemde plaats te brengen.

Het principe van composteren van toiletten is vrij eenvoudig

 1. Gemak en comfort.
 2. Veiligheid en milieuvriendelijkheid.
 3. Gebrek aan onaangename geur.
 4. Gemak voor hen.
 5. Betrouwbaarheid en duurzaamheid.
 6. Het eindproduct - compost wordt gebruikt als waardevolle meststof, wat belangrijk is voor een zomervolger.

Bovendien kunt u hier tips bekijken over het maken van de meest composthoop in het land.

Droge kasten Separett Villa 9011

Separett Villa compost dry closets zijn handig en eenvoudig

Het wordt al lang gewaardeerd door eigenaren van privé-cottages, cottages en ze ook in landelijke woningen. Case Separret Villa is gemaakt van kunststof dat bestand is tegen vorst, waardoor je het bij lage temperaturen kunt gebruiken.

Voor de werking van biotoilet Separett Villa 9011 is het niet nodig om de riolering en water aan te sluiten, niet nodig om verbruiksartikelen te gebruiken, zoals turf met zaagsel, splitters.

Ook kunt u hier meer te weten komen over de technische kenmerken van de Volnusha-composter.

In het geval van dit model is er een kom met twee compartimenten bestemd voor uitwerpselen van vaste en vloeibare toestand. In de zittende positie wordt het gordijn bij de kom geopend en komt urine vanuit de voorkant het compartiment binnen en wordt vervolgens via de slang afgevoerd. Stevige ontlasting valt in een container met een kap, waar een ventilator is met een ontluchting.

De onzuiverheden worden gedroogd door een ventilator, terwijl de onaangename geur uit het afval wordt verwijderd. Het legen van de gevulde container wordt vergemakkelijkt door het gebruik van biologisch afbreekbare zakken, waarbij een beetje gewone grond en water wordt toegevoegd en vervolgens van winter naar lente wordt overgelaten.

Tegen die tijd zal er meststof voor bemesting gereed zijn. Als gevolg van de ontbinding van natuurlijk afval wordt organische meststof verkregen voor het gebied in de buitenwijken.

Je kunt een verplicht landtoilet met je eigen handen maken

Het bovenste deel van de container wordt afgesloten met een doos multiplex of planken. Voor transport en gemak van het legen van natuurlijk afval, omgezet in compost, is het mogelijk om tanks op wielen aan te passen.

Alleen door de instroom van lucht is de normale levensduur van micro-organismen en bacteriën.

Gecomposteerd droog toilet op de emmer

Het is ook handig en composteerbaar landentoilet op de emmer

 1. Praktisch en eenvoudig.
 2. Mobiliteit en compactheid.
 3. Vereist geen grote geldbeleggingen.

Wanneer emmers worden gebruikt om het reinigingsproces te vereenvoudigen en de hygiëne van de constructie te verbeteren, is het mogelijk om het gebruik van sterke vuilniszakken te vermijden. Als compost niet nodig is om de onaangename geur te verwijderen, kunt u een plamuur voor kattenbakvulling toepassen.

"Droog toilet" heeft dus geen water nodig voor spoelen of sanitair. De belangrijkste voorwaarde voor hem is de aanwezigheid van turf en zaagsel. Zo'n mengsel kan alleen worden bereid.

Composttoilet is ongetwijfeld erg handig, en bovendien is het ook handig. Als er geen mogelijkheid is om een ​​toilet te kopen, kunt u het altijd zelf bouwen, op het einde krijgt u comfort en uw bedden zijn een waardevolle bemesting.

gedetailleerd video instructie over hoe je een handig en comfortabel composterend bio-toilet op het perceel kunt maken, kun je hier zien:

Vind je het artikel leuk? Abonneer u op de site-updates via RSS of volg de updates op Facebook, Twitter of Google Plus.

Composteertoilet - het is schoon en comfortabel in huis

Compost speelt een belangrijke rol in de organisatie van biologische landbouw en is ook de meest betaalbare, goedkope, kwaliteit, effectieve en milieuvriendelijke meststof op aarde. Compostering (of rijping van compost) vindt plaats in het proces van organische ontbinding, waardoor organisch afval wordt omgezet in waterdamp, koolstofdioxide en humus. De resulterende humus is een nuttige meststof voor de meeste planten.

Composteren van toilet - wat is het?

Het principe van het compost (droog) bio-toilet is gebaseerd op gedeeltelijke of volledige verwerking van afval. Een complete cyclus stelt u in staat om een ​​klaar (volwassen) product te krijgen. Gedeeltelijke cyclus biedt deze functie: de bestaande massa uit het toilet moet worden verplaatst naar een composthoop of compost om te rijpen. Een volwassen compost kan vervolgens worden gebruikt om landbouwgrond te bemesten.Eén persoon produceert ongeveer 500 kg afval per jaar. Vijftig kilogram van deze hoeveelheid is vast afval en 450 kg is vloeibaar afval. Ze bevatten voedingsstoffen zoals kalium, stikstof, fosfor en micronutriënten.Composteertoilet, waarvan beoordelingen alleen positief zijn, dient als een ecologische vervanger voor het vertrouwde toilet (watercloset) met de beschikbare riolering, stromend water. In een gewoon toilet wordt leidingwater in een grote hoeveelheid gebruikt, het reinigingsproces is erg duur en moeilijk. In een composttoilet zoals Kekkila is er absoluut geen behoefte aan water om afval te spoelen en zijn er geen kosten voor nutsvoorzieningen. Het is veel gemakkelijker te installeren en te gebruiken dan traditioneel. Je kunt het eenvoudig zelf installeren.Compostering toilet Biolan Icelett is een nieuw model van vergelijkbare producten geproduceerd door Biolan, het verschilt van andere modellen met ecologische zuiverheid. Om de werking ervan te garanderen, is alleen de aanwezigheid van elektriciteit vereist. Het principe van Biolan Icelett is gebaseerd op het bevriezen van afval tot een temperatuur van -15 graden.

Het composttoilet is uitgerust met een compressor die de temperatuur regelt. Het product heeft een hoofdschakelaar. In de tank-emmer worden ecologische pakketten voor biologisch afval en afval gelegd. De inhoud van het toilet wordt samen met het pakket in een composter geplaatst, waar het afval wordt teruggebracht naar de natuurlijke cyclus van de natuur. Installeer het toilet in een verwarmde ruimte op een vlak oppervlak in een strikt horizontale positie. Het wordt niet aanbevolen om een ​​dergelijk toilet op verwarmde vloeren te plaatsen. De aanbevolen kamertemperatuur is 10-22ºC.

Droogcomposteringstoilet Biolan Icelett vereist geen turfvuller, het is voldoende om het bij de latere compostering toe te voegen. Dit apparaat leegt als het gevuld is, wat afhangt van de gebruiksfrequentie.

Het composttoilet kan zowel binnen als in een stand-alone stand worden geïnstalleerd. Bij de keuze moet rekening worden gehouden met de beoogde locatie (of deze wordt gebruikt als de hoofdlocatie of als een hulplocatie, op de site of in het huis), evenals het aantal personen dat dit product gebruikt.

Een zelfgemaakt veentoilet maken

De inwoner van de zomer, die besloot om zijn eigen plot te bouwen, komt onvermijdelijk een heleboel problemen tegen die opgelost moeten worden. Een van deze problemen is de bouw van een afgelegen plek, zonder welke een comfortabel verblijf in de datsja eenvoudig onmogelijk is.

Steeds populairder onder truckers wint toiletten gebruik van turf, die niet alleen een aansluiting op het riool niet nodig, maar ook inschakelen verspilling van menselijk leven van het organisme in een zeer gunstige organische meststof.

Het composteren van toilet

Een ander onmiskenbaar voordeel van het composttoilet is het ontbreken van de noodzaak om afval met een grote hoeveelheid water weg te spoelen. Overigens is water helemaal niet nodig, omdat alle functies worden uitgevoerd door speciaal turf gemengd met zaagsel en actieve bacteriën.

Natuurlijk kun je zo'n wonder van moderne technologie kopen, een winkel kopen of via internet bestellen, maar dit plezier raakt tastbaar het gezinsbudget. Gelukkig is zo'n apparaat als een turfbiotoilet van vrij eenvoudige constructie, dus je kunt proberen het zelf te bouwen. Hoe? Dit zullen we bespreken in het artikel.

Hoe ziet turf bio-toilet eruit?

Dit apparaat ziet eruit als een gewoon toilet, maar de afvoertank is niet gevuld met water, maar met turf, dat afval moet gieten en een speciaal handvat moet draaien.

Turftoilet met eigen handen

Het onderste deel van veenbio-toilet is de ontvangstcapaciteit, waarvan de afmetingen worden bepaald door het aantal mensen dat deze plaats gebruikt.

Het algemene principe van het veenbiotoilet is om het afval van het menselijk lichaam te recyclen in kunstmest (compost).

Vallen in het composttoiletafval en bevinden zich dan onmiddellijk in een opslagtank. In plaats van spoelen met water, hoef je ze alleen maar te sprenkelen met een laag turf van een speciale tank. In fabrieksontwerpen gebeurt dit met een speciale handgreep, die eerst in één moet worden gedraaid en vervolgens naar de andere kant om alles gelijkmatig te sprenkelen.

Houten sierkoffer voor het composteren van toiletten

We moeten meteen bepalen dat er voor zo'n toilet speciaal veen nodig is, dat regelmatig moet worden gekocht. Het wordt verkocht in een mengsel met zaagsel en micro-organismen, versnelt de afbraak van afval en elimineert onaangename geuren. Het vulmiddel absorbeert een bepaalde hoeveelheid vocht, maar als het bedoeld is om vaak te worden gebruikt, is het beter om een ​​drainage uit te voeren.

Hoe maak je een turftoilet voor je eigen datsja?

Degenen die besloten om een ​​composttoilet in hun datsja te bouwen, moeten zich strikt houden aan de regel dat het apparaat zo ver mogelijk moet worden geplaatst van bronnen van drinkwater en industrieel water, evenals waterlichamen (als er in de buurt zijn). Laat geen afvoer uit het toilet in het water. Uitzondering hierop kunnen alleen volledig afgesloten toiletten zijn, die de veiligheid voor het milieu garanderen.

Een veenbio-toilet kan onafhankelijk worden gebouwd, met een afgesloten capaciteit in zijn capaciteit, die het meest wordt gebruikt:

De keuze van de gebruikte capaciteit hangt af van het vereiste volume en aantal personen dat een veenbiotoilet gebruikt.

Eenvoudig turftoiletschema

Zelfgemaakt apparaat bestaat uit:

Het eenvoudigste zelfgemaakte bio-toilet met turf is een houten toiletzitting met een vat eraan bevestigd, dat als ontvangstcapaciteit dient. Voor het bouwen van deze eenvoudige biotoiletten heeft u de volgende materialen nodig:

Zelfgemaakt toilet composteren op de emmer

 • Capaciteit in de vorm van een emmer (volume - ongeveer 20 liter);
 • Een houten blok met een vierkant gedeelte (5 bij 5);
 • Multiplex of spaanplaat (dikte - anderhalve centimeter);
 • Nagels (zelftappende schroeven).

Een set gereedschappen voor de bouw zal bestaan ​​uit:

Het is beter om een ​​ongecompliceerd apparaat te ontwerpen met de onderdelen van de juiste maat uit te zagen:

Een set van tools

 • Benen (vier staven lengte van 35 centimeter);
 • Zijwanden (twee multiplex-rechthoeken 52 bij 30 centimeter);
 • Voor- en achterwanden (twee multiplex-rechthoeken 45 bij 30 centimeter);
 • Cover (triplex rechthoek 45 bij 48 centimeter);
 • Plank voor lussen (45 bij 7 centimeter).

Vervolgens moeten we het apparaat monteren:

 • Aan de poten, die aan één kant vijf centimeter moeten uitsteken, zijn de wanden bevestigd (korte zijden); Turf toilet regeling
 • Aan de poten aan de zijkant van de achterwand is de staaf geschroefd voor het bevestigen van de lussen;
 • Het deksel is bevestigd aan de bar door middel van scharnieren;
 • Een rond gat wordt gesneden in het deksel, overeenkomend met de grootte van de emmer (of een kleine vat van 20 liter);
 • De structuur is gepolijst en behandeld met een antisepticum;
 • Direct boven het gat is een zelfgemaakte of gekochte wc-bril.

Volgens hetzelfde principe kunt u een veentoilet en met andere containers maken. Het verschil zal alleen in de volumes en locatie zijn. Een compact turfbiotoilet met een emmer kan zelfs in het huisje worden geplaatst, en voor het toilet is meer nodig, hoogstwaarschijnlijk een aparte structuur en uitgeruste afvoer.

Om alle vloeistof die in de opvangtank komt te absorberen, is het noodzakelijk om daar een behoorlijke hoeveelheid turf te storten, en hoe meer mensen dit toilet gebruiken, hoe meer de vulstof moet worden opgebruikt.

De vloeistof uit de tank wordt gedeeltelijk geabsorbeerd door de turf, gedeeltelijk verdampt, goed, en al het andere moet worden afgetapt.

Het ontwerp van het drainagesysteem is uiterst eenvoudig. Daarvoor heb je nodig:

 • Twee tanks, waarvan er één strak genoeg is om een ​​andere binnen te gaan;
 • Slang.

In de bodem van de binnencontainer zijn gaten gemaakt, waarna deze in de buitenste worden gestoken, in het laterale deel waarvan al een opening is gemaakt. Een slang is verbonden met de zijopening van de externe tank, waardoor de vloeistof in een goot wordt afgevoerd of naar een kleine zelfgemaakte collector.

Hoe bouw je een Fins (droog) turfbiotool met je eigen handen?

Voor het Finse composteringstoilet zal de eigenaar van de eigenaar een aparte ruimte moeten bouwen, waaronder een put moet worden gegraven om daar een container te plaatsen die van 100 tot 120 liter bevat (meestal worden vaten voor dit doel gebruikt). Reinig regelmatig het vat niet, want als het eenmaal gevuld is (en dit gebeurt minder vaak dan bij kleine structuren), moet de inhoud op een composthoop worden geplaatst en moet het vat worden teruggebracht naar de plek waar het stond.

De manier om het vat uit de put te halen, moet vanaf het allereerste begin worden bedacht, want elke keer dat je de wc-bril wilt verwijderen en de vloeren wilt demonteren, wil je niemand. Natuurlijk kun je het toilet hoger maken, waardoor het mogelijk wordt om de tank door het zijluik te krijgen, maar in dat geval moet de capaciteit van de tank met de helft worden verminderd. Hoe voller het vat, hoe moeilijker het is om het te krijgen, dus in de meeste gevallen is het niet de moeite waard om te wachten op het moment dat het tot de rand gevuld zal zijn.

Het turfmengsel kan ook in een conventionele emmer naast het toilet worden opgeslagen

Om gebruik te maken van het Finse veentoilet was het comfortabeler, in een speciaal geconstrueerde ruimte is een handig toiletzitting gemonteerd, en daarnaast is een bak (doos, emmer) met veen geplaatst. Een hulpmiddel wordt zorgvuldig in de doos geplaatst, die turf moet scheppen en afval moet sprenkelen.

De cabine van het Finse toilet voor warmer comfort kan worden geïsoleerd met vellen schuimplastic (als alternatief - thermopanelen). In de interieurafwerking moet u de voorkeur geven aan vochtbestendige materialen of verf.

Een eenvoudig schema van een biotoilet voor self-catering

De onafhankelijke constructie van een composterend bio-toilet zal niet alleen helpen om je portemonnee te redden van aanzienlijk gewichtsverlies, maar ook om een ​​organische organische meststof te krijgen die kan worden gebruikt in een dacha-boerderij. Voor de vervaardiging van dit apparaat kunt u zowel speciaal aangeschafte materialen als residuen van andere constructiewerken gebruiken.

Video: Hoe maak je een toilet voor een datsja?

Winkels voor de verkoop van biotoiletten in Rusland

Voeg een reactie toe Antwoord annuleren

Kopiëren van materialen is alleen toegestaan ​​als u een actieve link plaatst naar de site PromTu.ru

Stuur voor een samenwerking een e-mail naar [email protected]

Na het invullen van het formulier zal de manager contact met u opnemen en alle vragen beantwoorden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

19 − = 10