Hoe een huisschroevendraaier te kiezen

Hoe een schroevendraaier te kiezen - wat te zoeken

Moderne technologie stelt u in staat om uw huiswerk sneller en gemakkelijker te doen. Dit geldt voor de categorie reparatie- en constructiewerken. Boren, perforators, schroevendraaiers komen te hulp, ze kunnen het werk enorm vergemakkelijken. Maar wanneer u een assistent kiest, moet u naar de kenmerken van het product kijken. Waarom meer betalen als u een aantal functies niet nodig hebt? Laten we het hebben over hoe u de juiste schroevendraaier voor uw huis kiest.

Schroevendraaier is het noodzakelijke voor het huis. Het zal helpen om de reparatiewerkzaamheden te versnellen. U hoeft niet veel energie te spenderen en veel tijd te besteden aan het draaien of losdraaien van schroeven en andere bevestigingsmiddelen met een schroevendraaier.

Waarom je een schroevendraaier nodig hebt

Met een schroevendraaier doet u dit in 4 stappen, wat een paar seconden duurt:

 • Plaats de bevestiger in het gat;
 • Breng de schroevendraaier naar het element;
 • Druk op de knop;
 • Laat de knop los.

Met een schroevendraaier is het ook mogelijk om gaten te maken in verschillende materialen (hout, steen, metaal).

Op welke parameters bij het kiezen van een schroevendraaier moet worden gelet

Om de juiste keuze te maken, moet u weten waar de verschillende parameters voor zijn. Dit is de standaardnotatie die u op het batterijpakket kunt vinden:

 • Nm (Newtonometer);
 • Beurten per minuut;
 • Ni-Cd en Li-ion;
 • Ah (ampère / uur);
 • In (volt).

De eerste parameter (Nm) betekent het koppel en is verantwoordelijk voor de "sterkte" van het apparaat. Voor eenvoudige huishoudelijke behoeften, in verband met het gebruikelijke draaien en losdraaien van schroeven is genoeg 10-12 Nm. Als dakbedekkingswerken worden verondersteld, moet een variant met 20 Nm worden gekozen. Hoe dan ook, als je een schroevendraaier voor een huis neemt, is 30 Nm genoeg voor je. Je kunt elk werk uitvoeren, zelfs met een steen, metaal en maak je geen zorgen dat de batterij snel leeg raakt als gevolg van de uitgeoefende kracht.

Voor het boren is meer snelheid nodig (rpm) en voor gewone huishoudelijke behoeften is dit veel minder. Bij een huishoudelijke schroevendraaier past deze waarde binnen het bereik van 400 tot 1300 tpm. Boren vereist een snelheid van maximaal 1000 en voor bevestiging met niet meer dan 500. Deze parameter wordt geregeld door een ring op de machine.

De schroevendraaier kan zowel vanuit het netwerk werken als zijn uitgerust met een batterij. Als je een offline-versie koopt, hoef je niet op zoek te gaan naar een energiebron. Deze optie is mobieler en geschikt voor werk in "veld" -omstandigheden. Je zult niet worden belast door de aanwezigheid van een koord. Maar de prijs voor deze optie zal minstens 1,5 keer hoger zijn.

Net op de batterijen ziet u de waarde van Ni-Cd of Li-ion. De eerste optie zegt dat je een nikkel-cadmium-versie hebt. Het wordt meestal geïnstalleerd op thuisschroevendraaiers. Hij heeft niet zo'n lange levensduur (tot 1000 herladingen). Bovendien heeft hij een "oplaadgeheugen". Dit geeft aan dat het volledig moet worden ontladen en alleen dan moet worden opgeladen. Anders zal de capaciteit van de batterij afnemen. Li-ion (Li-ion) heeft niet zo'n probleem, maar de prijs is hoger. Dus wanneer u een schroevendraaier voor een huis kiest, moet u vragen naar de frequentie van gebruik. Als u het zelden gebruikt, is het beter om te stoppen met een goedkopere optie.

Nu weet u hoe u een draadloze schroevendraaier moet kiezen. Laten we het nu hebben over de voordelen van de variant die vanuit het netwerk werkt. Dit zijn:

 • Lage prijs;
 • Het is niet nodig om aan batterijen te spenderen;
 • U hoeft de batterijen niet elke 20-30 minuten opnieuw op te laden.

Hoewel de vraag naar autonoom werk meer in trek is, heeft de tweede categorie ook het bestaansrecht en wordt actief gebruikt.

Deze parameter is verantwoordelijk voor de werkingstijd zonder opladen. De capaciteit wordt uitgedrukt in ampère per uur. Hoe hoger deze indicator, hoe meer tijd er zal zijn. Voor binnenlandse modellen is 2-3 Ah voldoende.

Juist om een ​​schroevendraaier te kiezen, zal het kenmerk dat wordt aangeduid met de letter B (volt), verantwoordelijk voor de capaciteit, helpen. Hoe hoger de indicator, hoe minder moeite het kost om het werk te voltooien. Maar hoe hoger het vermogen, hoe groter de batterijcapaciteit. Aangezien er een mismatch van deze kenmerken is, is uw schroevendraaier voldoende om meerdere schroeven te verdraaien. Dan moet je opnieuw opladen!

Welke schroevendraaier moet je kiezen om thuis te werken? Voor deze doeleinden zijn modellen met een vermogen van 12-18 V geschikt.

Bij het kiezen van een schroevendraaier moet je nog steeds letten op de volgende punten:

 • Compleet met 2 batterijen - naar onze mening essentieel;
 • Schokmechanisme;
 • Achtergrondverlichting is tamelijk gemakkelijk, omdat je eraan gewend bent, is het moeilijk om andere hulpmiddelen te gebruiken;
 • Gevoeligheid voor het indrukken van de afdaling - de mogelijkheid om de rotatiesnelheid te wijzigen door de gevoeligheid van het indrukken van de knop te veranderen.

Welk soort bedrijf om te kiezen

De meest populaire en betrouwbare worden beschouwd als schroevendraaiers van buitenlandse merken. Ze hebben een aantal voordelen: ze hebben krachtige, ruime batterijen en een lange levensduur. De prijs begint echter vanaf 3500 roebel. De beste merken, volgens deskundigen, zijn de volgende merken:

Kortom, het blijkt dat je een schroevendraaier nodig hebt voor het huis, werkend vanuit een netwerk of een batterij met een capaciteit van 2-3 Ah, een kracht van 12-18 V, een koppel van 30 Nm en een rotatiesnelheid van 500-1000 tpm!

Een keer per week sturen we een samenvatting met de meest populaire artikelen.

Wel, ik weet het niet, ik heb, net als twee en een half jaar, onze Delta-batterij besteld, en ik ken tot nu toe geen speciale problemen)

Ik heb schroevendraaiers van verschillende merken en gebruik ze constant. Het ding is zeker nodig, wat het werk enorm vergemakkelijkt. In de kamers gebruik ik het netwerk "Rhythm", op straat of Inteskol, Makita, Ferm. In de beschrijving in mijn kleine wordt verkeerd beschreven. De ring past het koppel aan, niet de snelheid. De snelheid wordt eenvoudig geregeld door de motor op het lichaam te bewegen. Op sommige wordt de regelaar op de schakelaar gezet, in principe is het op boren

Ik heb een mukita-schroevendraaier, matig krachtig, met twee verwisselbare batterijen, wat veel gemakkelijker is dan één - je hoeft niet te wachten tot je weer oplaadt. Voor mij maakt de kracht van een schroevendraaier niet echt uit, de snelheid van de omwentelingen met een merkteken van 600 is genoeg om bijna alle soorten schroeven en schroeven vast te zetten.

Al meer dan 10 jaar gebruik ik een schroevendraaier van het bedrijf "Colt", er zijn nog geen verstoringen geweest. De kracht is niet groot, maar het snijdt in elk materiaal. Professioneel gebruikte hij het niet, alleen rond het huis. Ik heb niet veel gekocht, een reeks verschillende aas, vrij groot.

Kopiëren van sitemateriaal is mogelijk zonder voorafgaande toestemming in het geval van het installeren van een actieve geïndexeerde link naar onze site.

Hoe een schroevendraaier te kiezen - technische parameters en selectiecriteria

Elke man die thuis iets doet, heeft meestal een schroevendraaier. Nou, of de overname is gepland. Immers, zonder deze tool kan het noch tijdens de reparatie, noch tijdens de bouw, noch tijdens kleine werkzaamheden aan het huis. Meubels verzamelen, een kroonlijst of plank ophangen, oude schroeven losdraaien - in al deze gevallen zal dit apparaat helpen. Vandaag zullen we het hebben over het kiezen van een schroevendraaier die het beste aansluit op uw ideeën. Tegelijkertijd bepalen we waar het 'gulden middenweg' ligt in een combinatie van prijs en kwaliteit.

Waar schroevendraaiers worden gebruikt en hoe ze zijn gerangschikt

Deze tool wordt actief gebruikt door de eigenaren van cottages en degenen die in hun eigen appartement wonen. Wat er ook werkt aan constructie of reparatie, zonder een schroevendraaier kan dat op geen enkele manier. Dit zal het elke thuismeester vertellen die gewend is te vertrouwen op zijn kracht en bekwaamheid. En professionele bouwers hebben ook zeker een schroevendraaier in hun arsenaal. Het is handig voor hen om gipsokartonnye-vellen te bevestigen tijdens het afwerken. En alleen meubels zonder deze tool is helemaal niet te monteren.

Overweeg de elementen waaruit de schroevendraaier bestaat:

 • Elektrische motor die met een bepaalde snelheid draait.
 • Het reductiemiddel van het planetaire type brengt de kracht over op de spil, die is uitgerust met een opspanhouder.
 • Er is een koppeling aangesloten op het verloopstuk, dat het koppel regelt.
 • Om aan de mondstukken van de motoras te bevestigen, bits genaamd, bevindt zich een opspanhouder.
 • Het elektronische controlesysteem is uitgerust met een knop om het apparaat te starten, evenals een backstop-schakelaar.
 • De batterij wordt meestal gebruikt als voedingsbron. Daarom is dit type instrument gemakkelijk te gebruiken als er geen stopcontacten zijn, maar ook op plaatsen waar het snoer niet zal bereiken.

Schroevendraaier in gedemonteerde vorm.

En nu hebben we een opsomming, voor wat werkt is het handig om een ​​schroevendraaier te gebruiken:

 • Schroeven en losschroeven van een breed scala aan bevestigingsmiddelen. Dit zijn zelftappende schroeven, bouten, schroeven en natuurlijk schroeven.
 • Bij het installeren van dit apparaat, kunt u de pluggen en ankers stevig vastzetten.
 • De boom, zowel zacht als hard, is perfect geboord met een schroevendraaier.
 • Ze kunnen ook een metalen oppervlak boren.
 • Dit apparaat is vrij goed mogelijk om de draad in metalen (en niet alleen) details te knippen.

Hoe vergis je je niet bij het kiezen van een schroevendraaier

Houd er rekening mee dat wanneer u naar de winkel gaat, u niet alleen op de kosten van het apparaat let. Bij het kiezen van welke schroevendraaier u moet kiezen, leest u zorgvuldig de paspoorten van de modellen die u mooi vindt. Ze zullen noodzakelijkerwijs de belangrijkste technische kenmerken van het apparaat aangeven. Dit zijn: de rotatiesnelheid, het type batterij (als het natuurlijk beschikbaar is) en het koppel. Op deze parameters, en u moet uw hulpmiddel kiezen.

Voor "pro" of huishoudelijke schroevendraaier

Denk na over wat voor soort reparatie en constructie u van plan bent te doen. Ga hier vanaf en maak uw keuze. Als u niet zo graag wilt, en u hoeft het apparaat slechts een paar keer per maand uit de behuizing te halen, heeft het geen zin om een ​​professionele schroevendraaier te nemen. De waarheid is dat er geen behoefte is aan een kaarslicht - een model met een batterij aangedreven door een amateur, dat is genoeg voor jou. Alle noodzakelijke functies zijn beschikbaar, maar het weegt veel minder dan het professionele.

Als je bijna elke dag iets nodig hebt om te monteren, vast te maken of te bouwen, kijk dan niet heel goedkope, maar zeer krachtige professionele modellen opzij. Ze werken in de regel vanuit het netwerk, hebben indrukwekkende afmetingen en gewicht. Het is logisch om dergelijke netwerkschroevendraaiers te kiezen voor diegenen die voor de onaangeboorde kant van het werk met zware ladingen staan.

Over het koppel en de rotatiesnelheid

Het koppel bepaalt welke kracht de schroevendraaier uitoefent op de schroef die moet worden geschroefd, of met welke kracht het bestand is tegen de belasting. In huishoudelijke apparaten worden gebruikt, het koppel is van 10 tot 15 Newton-meter. Professionele modellen kunnen een koppel tot 130 Newtonmeter hebben, waardoor ze in staat zijn om zeer harde materialen te boren. De motoras van dergelijke apparaten maakt 1200-1300 omwentelingen per minuut. Huishoudmodellen zijn tevreden met 400-500 tpm.

Afhankelijk van het koppel, wordt de lengte van de schroef die moet worden geschroefd, evenals de diameter ervan, geselecteerd. Krachtigere schroevendraaiers kunnen meer dikke en lange schroeven aandraaien. Ook kunnen deze apparaten worden gebruikt bij het werken met voldoende harde materialen, zonder angst voor breuk.

Van ander elektrisch gereedschap wordt de schroevendraaier gekenmerkt doordat het koppel kan worden aangepast. Gebruik hiervoor een eenvoudig apparaat - een limiter. Het is een ring direct achter de boorkop. Met behulp hiervan kunt u een bepaalde inspanning verrichten waarna de schroef niet meer zal schroeven. Ze schroefden de schroef in - de cartridge stopte onmiddellijk, hoewel de motor nog steeds ronddraait. Tegelijkertijd is het geluid van de rammelaar duidelijk hoorbaar. Zo'n limiter beschermt het instrument tegen veel problemen: bit-slijtage, splijten van spleten in de samorez, evenals zijn te diepe inundatie in het oppervlak.

Maximale koppelbegrenzer.

De ratel aan de motorkoppeling beschermt hem tegen overbelasting, waardoor de roterende as vrij kan glijden. Het ingestelde maximumkoppel is overigens voldoende om de schroef het dichtste te maken en de motor loopt niet overbelast. Om in de boormodus te gaan, moet u de koppeling naar de tegenovergestelde uiterste positie verplaatsen. In dit geval wordt de koppelbeperking verwijderd, dwz de schroevendraaier werkt als een conventionele boormachine.

Meestal hebben schroevendraaiers twee bedieningsmodi - de ene laat het boren, de andere - de schroeven draaien.

Om correct een schroevendraaier te kiezen, overweeg en enkele meer nuances. Het is noodzakelijk om te controleren of de elektromotor stabiel draait onder belasting, of de rotatiefrequentie wordt gehandhaafd. Het is belangrijk en de kwaliteit van de krachtbron, het vermogen om een ​​lading vast te houden, evenals de kracht van het apparaat met een versleten batterij.

Oplaadbaar of werkend vanuit het netwerk?

Er zijn twee soorten schroevendraaiers: aangedreven door een netsnoer en met een eigen batterij. Wat de eerste betreft, ze hebben een vast gewicht en u kunt er alleen in de buurt van stopcontacten mee werken. U kunt echter ook een verlengsnoer kopen, afhankelijk van de afstand en het bereik van het hulpprogramma hangt ervan af. Accumulator-apparaten zijn eenvoudiger en hebben ook een aanzienlijk voordeel: autonomie.

Om het te bouwen is niet altijd nodig in de buurt van de verkooppunten, daarom zijn de modellen met hun eigen accu in de praktijk ook handiger. Mee eens, een beetje plezier - om een ​​meter draad te dragen, die, zoals het toeval wil, ook voortdurend in de war is. En wanneer u op hoogte werkt en geen netwerkmodellen gebruikt. Ze zijn tenslotte ook zwaar - het verhogen van hen is problematisch. Laten we daarom meer modellen overwegen met een batterij. Het is belangrijk om hier het juiste type te kiezen.

De meest gebruikte accuschroevendraaier.

Netwerk, meer professioneel model.

Om comfortabel te werken, in plaats van het instrument elk half uur te laten draaien, moet u goed op de batterij letten. Bij het kiezen van een draadloze schroevendraaier is er geen speciale moeilijkheid - neem gewoon het apparaat krachtiger. En een uitstekende service wordt geleverd door een reservebatterij als deze wordt meegeleverd. Wat de oplaadtijd betreft, is het professionele instrument ongeveer een uur en voor amateur - tot 7 uur. Het hangt van de oplader af.

Bij schroevendraaiers worden drie soorten batterijen gebruikt:

1. De laatste worden steeds populairder, en tegenwoordig zijn veel nieuwe Europese modellen van schroevendraaiers uitgerust met milieuvriendelijke Ni-MH-batterijen. Klein en licht, zonder geheugeneffect, deze batterijen hebben slechts twee nadelen. Ze houden niet van vorst en overstroom. Ja, de prijs is nog steeds een beetje te hoog. Maar het aantal oplaadbeurten met een stabiele capaciteit is 1500 keer. Voor opslag moet u deze batterijen goed opladen en is het opslaan ervan in een ontladen vorm niet toegestaan. Maar ze hebben niet zoveel geheugeneffect als nikkel-cadmium en zijn krachtiger.

2. Accumulatoren op basis van nikkel-cadmium-elementen zijn giftiger, maar de hoeveelheid herladen is tweemaal zo groot als die van het vorige type. Daarom heeft de tool die vandaag in winkels en op de markt wordt verkocht, meestal Ni-Cd-batterijen. Ze zijn ook vrij goedkoop, maar ze zijn helemaal niet bang voor vorst. Dus voor de Russische omstandigheden is het nergens beter om te gaan. Dat is gewoon deze batterijen lijden aan een sterke zelfontlading, en zelfs het effect van geheugen - dit is een aanzienlijk nadeel. Vergeet niet om ze volledig te ontladen voor opslag. Anders riskeert u een batterij met een kleinere capaciteit te krijgen.

3. Lithium-ionbatterijen in schroevendraaiers zijn niet zo vaak ingebouwd. Ze zijn zelfs gevoeliger voor koude dan nikkel-metaalhydride batterijen en hun vermogen is laag. Het aantal keren opladen is maximaal 3000, er is geen geheugeneffect. De grote capaciteit van de batterij wordt slecht gecompenseerd door de onbetaalbare prijs. Zelfontlading, ze worden praktisch niet beïnvloed. Ze zijn iets handiger als ze thuis worden gebruikt, maar de prijs is niet bemoedigend.

Om een ​​goede schroevendraaier te kiezen, hoeft u geen tijd te sparen om de batterij te kiezen. De batterij kost immers meer dan de helft van de prijs van het instrument, meer bepaald van 60 tot 70 procent. Lees het paspoort van het instrument en vergelijk de volgende parameters:

 • Batterij spanning;
 • capaciteit van de batterij;
 • aanwezigheid of afwezigheid van geheugeneffect;
 • aanwezigheid of afwezigheid van zelfontlading;

De batterij is een verwijderbaar element. Het bestaat uit verschillende voedingen in een gemeenschappelijke behuizing. Ze worden aan elkaar bevestigd met behulp van borden. De totale spanning wordt gesommeerd aan de uitgang, waardoor 24, 18, 14,4, 12 of 10 volt wordt gemaakt. Het bepaalt de duur van de continue werking en de kracht van het apparaat.

De capaciteit hangt af van welk element in de batterij is geïnstalleerd. Het bepaalt het totale aantal oplaadbeurten en de levensduur van de batterij. In de loop van de tijd neemt de capaciteit af.

Het effect van het geheugen op een lading is het vermogen om de capaciteit te verliezen als de batterij niet is ontladen en vervolgens volledig is opgeladen. Dat wil zeggen, voordat het wordt opgeladen, moet het volledig worden ontladen. In de koffer rondslingerend verliest de opgeladen batterij toch zijn lading. Daarom is het ook noodzakelijk om de nikkel-cadmiumbatterij volledig te ontladen als het apparaat voor opslag wordt verzonden.

En nog een tip over de batterij: kijk niet alleen naar de uitgangsspanning, maar ook naar de verhouding van de stroom tot de bedrijfstijd. Deze waarde wordt gemeten in ampère per uur. Hoe hoger de waarde, hoe langer de batterij de lading vasthoudt. Batterijen met hetzelfde voltage kunnen verschillende ampères / uur hebben.

Er zijn patronen voor het vastklemmen van twee soorten onderdelen: snel klemmen en sleutel. Om de laatste te klemmen, hebt u een speciale deuvel-type sleutel nodig. Als een snelklemmend mechanisme wordt gebruikt, is alles veel eenvoudiger - u kunt er ook gemakkelijk een boor in steken, en een beetje houder.

Op zijn beurt kan een cartridge die wordt bestuurd door een sleutel, een of twee koppelingen hebben. Als één koppeling wordt gebruikt, heeft de inrichting bovendien een mechanisme voor het blokkeren van de schacht bij het vervangen van een spuitmond door een andere. Als de koppeling twee is, dan bevat in plaats van vergrendeling de cartridge een van de koppelingen. De tweede klemt de cartridge vast.

De omgekeerde beweging, gewoonlijk het omgekeerde genoemd, zal helpen om de schroef los te draaien en de hopeloos vastzittende boor van het harde materiaal te verwijderen. In de regel wordt voor dit doel elektronisch schakelen van de polen van de elektromotor gebruikt. Voor het gemak bevindt de schakelaar naar de reverse-modus zich naast de startknop van het apparaat. Het heeft twee posities en in de positie tussen hen is het apparaat geblokkeerd. Dit is nodig om niet per ongeluk op het verkeerde moment op de knop te drukken.

Omgekeerde schakelfunctie.

Nadenkend over hoe je een schroevendraaier voor je huis kunt kiezen, beperk jezelf niet tot het bekijken van afbeeldingen op websites. U gebruikt het gereedschap immers - en houdt het dan in uw handen en controleert of het strakke knoppen heeft, of ze goed schakelen. Het zwaartepunt moet in het handvat zitten, zodat de hand minder moe wordt. Na de cartridge moet er een ring zijn om de torsiekracht in te stellen. Wanneer de schroef tot het einde is vastgeschroefd, laat dit apparaat het niet te diep gaan. En de gereedschappen zullen niet snel verslijten.

Een kleine en low-power schroevendraaier is handig bij het monteren van meubels.

Een klassiek model met alle basisfuncties.

Schroevendraaier met automatische toevoer van zelftappende schroeven, is een hele combinatie die handig is voor professionals.

Schroevendraaier met magnetische houder voor zelftappende schroeven.

Functie van verlichting op het werk.

Batterij laadindicator.

Schroevendraaieraccessoires kunnen verschillen. Beter, als het niet alleen het apparaat omvat, maar alle noodzakelijke bijlagen. Dit bespaart in de toekomst zowel geld als tijd. Tegenwoordig worden er tegenwoordig bijvoorbeeld schroeven, bouten en schroeven met veel verschillende hoeden geproduceerd - daarom hebben de nozzles verschillende soorten nodig.

Hebt u in dit artikel alle mogelijke parameters geleerd, schrijf uzelf de beste die geschikt zijn voor uw behoeften en ga naar de overval op de winkels om uw keuze te maken.

Voor een huishoudtoestel kunnen dit de volgende parameters zijn:

 • Koppel: vanaf 10 Newton meter.
 • 400 - 500 toeren per minuut.
 • 2 bedrijfsmodi (draaien en boren).
 • Aanwezigheid van de reverse-functie.
 • Type apparaat: batterij.
 • Batterijtype: nikkel-cadmium of nikkel-metaalhydride.
 • Voltage: 10 - 14,4 V.
 • Betekenis: ampère / uur hoe meer hoe beter, als de twee batterijen dezelfde spanning hebben en deze indicator hoger is, is het beter om de voorkeur te geven aan dit specifieke apparaat.

Hoe een schroevendraaier voor uw huis te kiezen

 • Professionele of gebruikelijke schroevendraaier?

Ten eerste moet u precies weten welke werken met deze tool zullen worden uitgevoerd. Bijvoorbeeld, een paar keer per maand verzamel of schroef je er iets mee, dus geld uitgeven aan een professioneel model heeft geen zin. Als u regelmatig een schroevendraaier gebruikt, moet u letten op professionele modellen met meer functies en meer vermogen. In de regel hebben alle amateurmodellen een koppel van 15-20 Nm, maar de kracht van professionele modellen ligt op een heel ander niveau - 130 Nm, en ze kunnen zelfs harde materialen boren. Om met vaste materialen te werken, moet u een rotatiesnelheid van minstens 1300 tpm hebben. Conventionele modellen werken met een snelheid van 400 omwentelingen, waarmee u het noodzakelijke werk in huis kunt uitvoeren.

 • Elektrisch of draadloos?

Vrijwel alle modellen die op de markt zijn, werken momenteel op batterijstroom, hoewel u die kunt vinden die vanuit het netwerk werken. Het is natuurlijk veel handiger om een ​​draadloze schroevendraaier te gebruiken, omdat je niet beperkt bent tot de kamers waarin het stopcontact is geïnstalleerd. Batterijen zijn onderverdeeld in lithium-ion, nikkel-cadmium enzovoort, maar u moet rekening houden met de milieu-eigenschappen van materialen. Lithium-ionbatterijen zijn bijvoorbeeld milieuvriendelijk, maar bij hoge of lage temperaturen mislukken ze. Nikkel-metaalhydride is bestand tegen een enorme hoeveelheid lading (ongeveer 500) en nikkel-cadmium kan zelfs 1000 ladingen weerstaan. In de meeste schroevendraaiers zijn deze batterijen geïnstalleerd, maar fabrikanten vergeten dat cadmium uiterst schadelijk en giftig is voor het menselijk lichaam.

Er zijn ook modellen waarin verschillende soorten batterijen zijn geïnstalleerd. Er zijn verschillen tussen batterijen, bijvoorbeeld bij het opladen. Alle professionele gereedschappen worden geleverd met dure opladers, dus het duurt maar een uur om volledig op te laden. Nadelen van amateur-modellen is een lange lading - minstens 3-7 uur. De duur van het werk is afhankelijk van de capaciteit van de batterij. Kies een model waarbij de batterijcapaciteit erg hoog is.

Er zijn verschillende combinaties van schroevendraaiers, maar vaker is het een afzonderlijk gereedschap of een model met een groot aantal bijlagen. Het is beter om een ​​model met afzonderlijke spuitmonden te kiezen, omdat het tijdens het werk noodzakelijk is om met verschillende schroeven van schroeven om te gaan. Ze verschillen in vorm, zijn viervlak en recht, dus je moet verschillende bijlagen gebruiken.

Hoe een schroevendraaier te kiezen volgens de parameters

 • Koppel en rotatiesnelheid

Om te voorkomen dat de motor uitbrandt, worden moderne koppelingen gebruikt die slippen zodat het gereedschap niet bezwijkt onder hoge belasting. In de meeste gevallen is dit een slot dat het maximale koppel wordt genoemd, het werkt met kenmerken van 5-10 Nm, maar dit is voldoende om zeer strakke ankers en motorveiligheid te verdraaien tijdens hoge belastingen. Een andere waarde van de drempelwaarde past bij u als u met harde materialen werkt, bijvoorbeeld beton of staal, of als u een gat met een grotere diameter moet maken.

Wat betreft de snelheid van rotatie, is het de moeite waard om te zeggen dat velen op zoek zijn naar een model met verhoogde snelheid, maar zij zelf weten niet waarom. Om schroeven te wikkelen, hebt u een snelheid van 500 tpm nodig en om comfortabel te boren, hebt u een snelheid van 1300 tpm nodig. Er is te veel snelheid nodig om met heel hard materiaal te werken. Ook modellen met instelbaar motortoerental hebben de voorkeur, maar hoeven niet lang gezocht te worden - met alle moderne schroevendraaiers kunt u het vermogen aanpassen. Dit is nodig voor het boren, omdat bij langzame rotatie het veel gemakkelijker is om een ​​gat op de juiste plaats te maken, naast het risico dat de boor minimaal kan worden. Let op de aanwezigheid van een tegengestelde slag, omdat de boor vast kan komen te zitten of de schroef te strak kan draaien.

Tot nu toe zijn de meest populaire modellen uitgerust met een nikkel-metaalhydrideaccu. In Europa zijn alle schroevendraaiers uitgerust met alleen dergelijke batterijen vanwege hun ecologische zuiverheid. Zoals iedereen weet, heeft cadmium in zijn samenstelling toxische stoffen en allergenen, die de gezondheidsstatus negatief beïnvloeden. Bijna al dergelijke batterijen zijn bestand tegen minstens 1000 ladingen, terwijl ecologisch schone batterijen slechts 500 keer worden opgeladen. Moderne boren en schroevendraaiers kunnen direct werken met twee batterijen, dus vergeet niet in de winkel op te geven of u de juiste batterij kunt kiezen.

Er zijn andere batterijen: lithium, hun vermogen is extreem hoog in vergelijking met nikkel, vooral omdat ze geen geheugeneffect hebben. Maar omdat ze bij een lagere temperatuur vaak falen, is de vraag ernaar extreem laag en in winkels zijn schroevendraaiers met een lithiumbatterij zeer zeldzaam. Het geheugeneffect kan vervelend zijn tijdens gebruik, het komt alleen voor in nikkelbatterijen. Telkens wanneer u een batterij oplaadt, verliest u zijn capaciteit, maar alleen in gevallen waarin deze niet volledig is ontladen. Daarom is het voor elke lading die je nodig hebt om de batterij volledig te ontladen, niet erg handig, maar de eigenaars van de gereedschappen vonden een uitweg uit de situatie en begonnen slechts twee batterijen te gebruiken. Natuurlijk moet de capaciteit van de twee batterijen hoog zijn, zodat u langer kunt werken. De meeste semi-professionele en professionele modellen worden geleverd met verschillende batterijen, één kan in een boor worden geïnstalleerd en de andere kan worden opgeladen. Dat is de reden waarom het professionele model niet veel verschilt van het stationaire model, omdat de reservebatterij evenveel zal worden opgeladen als de reeds geïnstalleerde batterij.

Zoals in al het andere, hangt veel af van de fabrikant van het gereedschap. Als u een eenvoudige schroevendraaier thuis wilt werken, moet u naar de modellen van Hitachi, Hammer en Bosch kijken. Bijna alle professionele modellen worden vervaardigd door de fabrikant Dewait, ze zijn de meest winstgevende in termen van kwaliteit en prijs. Maar houd er meteen rekening mee dat de populariteit van de fabrikant de kosten van de tool verdubbelt, zodat u naar de minder bekende, maar bewezen bedrijven kunt kijken. Vergeet ook niet om naar de lijst met functies te kijken, er kunnen er veel zijn en de meeste zullen niet worden gebruikt tijdens het werk. Ze verhogen de prijs aanzienlijk en zijn tegelijkertijd volledig nutteloos.

Moet ik een draadloze schroevendraaier kopen?

Het is mogelijk dat het batterijmodel niet voor u werkt, dus controleer de voor- en nadelen ervan. U kunt direct in de buurt van de oplaadbron werken, hoewel het niet ongebruikelijk is dat op een externe locatie wordt gewerkt. Als u uitsluitend thuis of op plaatsen werkt waar de contactdoos zich in de buurt bevindt, is het beter om een ​​model te kiezen met stroom van het lichtnet. Ondanks de mobiliteit en het gemak van het batterijmodel, moet u weten wat de tekortkomingen zijn:

 1. Vanwege het feit dat de batterij is geïnstalleerd in het geval dat de afmetingen en het gewicht van het apparaat toenemen, is het niet erg handig als u een luifel moet gebruiken.

 • Wanneer de batterij begint te ontladen, voelt u een afname in vermogen en prestaties, wat ook veel ongemak zal veroorzaken.

 • Zodra de batterij leeg is, moet u wachten tot deze is opgeladen, wat tijd kost.

 • Omdat de batterij na verloop van tijd zijn lading verliest, is het noodzakelijk om te verzoenen met het feit dat de duur van het werk ook zal afnemen en dat u vroeg of laat een nieuwe voedingsbron moet kopen.

  Maar als u al deze nuances in aanmerking neemt en de eigenaardigheden van batterijmodellen begrijpt, kunt u een model kopen dat werkt zonder lange tijd op het lichtnet aangesloten te zijn. Hieronder zullen we praten over de juiste keuze van een dergelijke schroevendraaier.

  1. De voorbereidingstijd voor werken via de autonome modus is afhankelijk van de spanning, deze ligt binnen 9-24 volt en is direct verantwoordelijk voor de kracht van het instrument. Maar houd er rekening mee dat hoe hoger de spanning, hoe groter het gewicht van de batterij en de schroevendraaier, zodat de handen tijdens het gebruik snel moe worden.

 • Er is een verschil tussen tijd en stroomsterkte, die de duur van het behoud van lading bepaalt.

 • Verschillende soorten batterijen, die hierboven al zijn genoemd, hebben nadelen en voordelen. Ongeveer 500 oplaadbeurten volstaan ​​voor Ni-MH-batterijen, daarnaast zijn ze klein van formaat en zijn er geen gevaarlijke stoffen en verbindingen zoals Ni-CD. Maar Ni-CD-batterijen kunnen minstens 1000 ladingen weerstaan. Met hoge stroomsterkte kunnen deze modellen uitvallen, wat ook niet erg handig is. De Li-Ion-batterij heeft een hoog vermogen, maar door temperatuurveranderingen kan deze defect raken. Voor een hoge prijs van dit model is dit een belangrijk nadeel.

  Er verschijnen maandelijks nieuwe modellen van toonaangevende fabrikanten, waarin het werk van alle soorten autonome energie is geoptimaliseerd. U kunt hulpmiddelen vinden met een batterij met een fractionele laadmodus. Dit is erg handig, want terwijl een van de batterijen werkt, laadt de andere op en maakt zich klaar voor werk. U hoeft niet te wachten tot de batterij is opgeladen, omdat u deze eenvoudig op elk gewenst moment kunt wijzigen.

  Voordat u koopt, moet u bepalen waarom u een schroevendraaier nodig heeft en in welke gevallen u deze zult gebruiken. Bekijk vervolgens de functies, ergonomie, betrouwbaarheid en kosten en controleer vervolgens de tool. Overdraag niet voor een professioneel model als je een paar keer per maand een schroevendraaier thuis gebruikt.

  Als u vragen heeft - vraag ze dan in de reacties op dit artikel!

  Compact-modus | Normale modus

  Elke reproductie van het materiaal van de site zonder onze schriftelijke toestemming is VERBODEN!

 • Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Je kunt deze HTML tags en attributen gebruiken:

  <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  + 47 = 52