Hoe ziet begonia eruit

Soorten kamerbegonia's: hun namen, beschrijving en foto

Begonia is niet alleen te vinden op de vensterbanken, maar ook in parken en bloementuinen. Heldere en vrolijke kleuren hebben haar geholpen populariteit te winnen. Het kreeg zijn naam van de naam van Michel Begon, die aan het einde van de 17e eeuw een onbekende bloem op de Antillen ontdekte en beschreef.

Tegenwoordig is de natuurlijke habitat van de plant Amerika, Azië en Afrika, maar deze kan in bijna elk deel van de wereld thuis worden gekweekt.

De bloem van de begonia is een eenjarige of meerjarige struik of half struik. De struik kan 2 meter hoog worden en kleine - ongeveer 1-2 cm - bloemen. Knolvariëteiten geven bloemen met een diameter tot 30 cm. Nuttige eigenschappen zijn onder meer:

 1. Actieve opname van schadelijke chemicaliën, waardoor de lucht in de kamer snel wordt verwijderd.
 2. Bevochtiging van lucht.
 3. Eliminatie van elektromagnetische straling.
 4. Het bevat aanzienlijke hoeveelheden nutriënten (organische zuren en tannines) die antiallergische en antiseptische eigenschappen bezitten en kunnen daarom worden gebruikt in de volksgeneeskunde.
 • Verhoogde immuniteit bij mensen die in het appartement wonen.
 • Herstel van de arbeidscapaciteit en eliminatie van vermoeidheid.
 • De nerveuze spanning neemt af.

Aanhangers van Feng Shui zijn ook van mening dat de plant bijdraagt ​​aan het afvlakken van conflicten, eliminatie van negatieve energie, normalisatie van het bioveld en toename van het vertrouwen in zichzelf op het onbewuste niveau.

Begonia is verdeeld in duizend verschillende soorten, om nog te zwijgen van tweeduizend hybriden. Over het algemeen vallen de soorten in de volgende categorieën:

 • bloeiende bloemen, bloemen zijn de belangrijkste;
 • decoratief gelaagd: ze worden gekweekt in het belang van prachtig groen.

Huizen groeien meestal voor altijd en decoratief bloeiende soorten. Je kunt een plant op twee manieren propageren.

Voortplanting door zaden. Ze zijn in februari geplant, met behulp van een deel van turf en zand en twee delen van het blad. De pot is bedekt met een transparant deksel en in een warme kamer achtergelaten. Watergift wordt uitgevoerd door de druppelmethode.

Een week later verschijnen de eerste scheuten. Als ze sterker worden, worden ze langzaam aangepast aan de omstandigheden in de kamer. In nog eens twee weken kun je scheuten planten, maar heel voorzichtig: ze zijn nog steeds kwetsbaar en sterven gemakkelijk. Na een maand kan begonia uiteindelijk worden getransplanteerd naar de gekozen plaats.

Wijze van voortplanting door knollen. Gekiemde knollen, moet u ze op een vochtige doek doen en wachten tot de wortels verschijnen. Daarna kunnen ze worden getransplanteerd in de grond, maar niet te diep te graven: de knol moet uit de grond steken op 1-2 cm als het warm wordt, wordt de plant geplant in een openlucht bloementuin.

De basisregels die een goede groei en bloei bevorderen:

 • Beste begonia groeit en ontwikkelt zich in warmte: niet lager dan +18 graden in de winter en +20 graden in de zomer.
 • Ze houdt van licht, maar ze tolereert geen directe stralen, dus het is het beste om haar niet lang onder de zon te laten.
 • Het vereist regelmatig water geven, maar het is noodzakelijk om de maat te observeren, de grond niet te bevochtigen en proberen niet op de bladeren te vallen. Spuiten is helemaal niet nodig: dit kan vlekken op de bladeren veroorzaken. Het is het beste om een ​​container met water ernaast te laten om een ​​optimale luchtvochtigheid te behouden.
 • Afzonderlijk is het vermeldenswaard dat de plant niet van herschikking houdt. Het is beter om het niet onnodig te verplaatsen en de bladeren niet aan te raken.
 • Zorg is eenvoudig: genoeg om droge bladeren te snijden. Sommige variëteiten moeten de toppen snoeien, zodat ze zich zijwaarts ontwikkelen.
 • Tijdens de groeiperiode kun je bovendien bemesten met mineralen.
 • De belangrijkste ziekten zijn: echte meeldauw, rot, bacterievlekken. Onder het ongedierte bevinden zich bladluizen, spint, kever, rups, trips en chervenets.

Ondanks de overvloed aan opties zijn er verschillende soorten huishoudens die zich bijzonder onderscheiden. Ze hebben een aantal kenmerken van zorg en cultivatie.

Vechnotsvetuschaya. Van de variëteit van de soort is begonia elegant, Lanciana en Schmidt zijn vooral populair. Ze hebben brede, gladde bladeren en kleine bloemen met witte, rode of roze tinten. Groei tot 50 cm.

Voor optimale ontwikkeling is het noodzakelijk om een ​​verhoogde lichtdag te observeren - niet minder dan 16-18 uur. Speciale phytolampen kunnen helpen. De temperatuur moet minimaal +20 graden zijn. Om de bloem in de slaapstand te dompelen, volstaat het om de temperatuur te verlagen tot +15 graden. Twee keer per maand moet je een lokaas maken met boor en mangaan.

tijger. Het groeit niet boven de 30 cm, wat erg handig is thuis. Bloeit meestal in de winter. Kleine bloemen zijn wit of roze, de bladeren zijn klein, met gekartelde randen, helder groen met een bruine rand en heldere vlekken.

Zorg verschilt niet van de gebruikelijke. Sommige telers geven de voorkeur aan het verwijderen van bloemen, omdat ze praktisch geen esthetische waarde vertegenwoordigen.

griffioen (koninklijke variëteit). Ondersoorten van koninklijke begonia. Het onderscheidende kenmerk is de gebeeldhouwde rand van grote bladeren met een dubbele kleur: donkergroen en roze, licht parelachtig.

geel. De soort is verdeeld in ondersoorten - mahrovoy en niet-marmer, ook is er een half-mahonie variëteit. Kleuropties zijn ook gevarieerd: roze, wit, rood, geel met een roze rand.

Het bereikt een hoogte van 40-45 cm, heeft liggende scheuten. De bladeren zijn ovaal, met denticles aan de randen. De buitenkant is glad, heeft een groene kleur, in de bordeauxrode kleur met een pluizig effect.

krasnolistnyh. De naam kwam van de kleur van de binnenkant van het blad. De bladeren bereiken 15 cm, de stengel is kort, lichtgroen. Hij bloeit van december tot juni met kleine roze bloemen. Met de juiste zorg wordt een bossige plant verkregen.

metaal. De naam kwam van de bladeren: de buitenzijde van hen is lichtgroen en rode aderen en metaalachtige tint. Het kan tot 90 cm groeien.

In de zorg is pretentieloos: matig vocht en water geven, gebrek aan sproeien. Het wordt aanbevolen om in zure grond te planten en van tijd tot tijd verschillende zijden naar de zon te draaien om een ​​prachtige struik te vormen.

Soorten begonia's die speciale zorg behoeven

koraal. Het heeft twee variëteiten: met roze bloemen en rood-oranje. De hoogte is 30-90 cm, de vellen zijn zilverachtig met groene aderen, het onderste deel is rood. De levensduur is ongeveer 5 jaar, vermeerderd door stekken. Vereist regelmatig snoeien, anders kan het te groot worden. Het lijkt het beste in potten te hangen.

Begonia royal of Rex. Het onderscheidt zich door grote bladeren met gekartelde randen en een interessant patroon: het lijkt te bestaan ​​uit veelkleurige stippen. Net als de hierboven genoemde soorten, zijn bloemen klein en vervaagd, ze worden meestal onmiddellijk na het verschijnen afgesneden.

Koninklijke begonia heeft een gematigde luchtvochtigheid en een donkere plaats nodig, tolereert geen droge lucht en vocht op de bladeren.

ampelnye. Ook wordt het vanwege scheuten bungelend genoemd: ze zijn dun en vormen een mooie "waterval", daarom is het beter om het in bloempotten te planten. Bloeit van de vroege lente tot de late herfst. Bloemen zijn klein, tot 5 cm, kleur helder: bordeauxrood, oranje, rood.

Ondanks het feit dat de bloemen na 10 dagen opdrogen, verschijnen er meteen nieuwe op hun plaats. Vereist goede verlichting en warmte, kan tot +25 graden weerstaan. Het wordt aanbevolen om mineralen te voeren tijdens de bloei, stikstofhoudende meststoffen in de lente en de biologische zomer (niet meer dan twee keer per seizoen). De meest bekende variëteit is begonia Pendula.

Cleopatra. Vanwege de vorm van de bladeren heette het de Amerikaanse esdoorn. Buiten zijn ze olijfkleurig, aan de achterkant bedekt met witte haren.

De stengel is rechtopstaand, groeit op tot 35 cm en verdraagt ​​geen overdadig water en droge lucht. Voor een gelijkmatige ontwikkeling is het nodig om de struik regelmatig te keren zodat alle partijen licht ontvangen.

Soorten begonia's voor beginners in de bloementeelt

Elathior of de winter. De compacte plant bereikt een hoogte van 40 cm, de hartvormige bladeren zijn klein, tot 8 cm, met een glad, sappig oppervlak. De bloemen zijn ook klein, niet meer dan 5 cm, meestal roze van kleur.

Bloei vindt meestal in de winter plaats, maar na het verschijnen van bladeren is alle decorativiteit verloren en begonia vereist verjonging.

Voor overvloedige bloei is het noodzakelijk om de lichtdag geleidelijk te verminderen tot 9 uur (de gebruikelijke moet meer dan 16 uur zijn) en vervolgens bedekken met een donkere film. Dit zal helpen om veel bloemen te krijgen en snel door de cyclus te gaan. Elatior verschilt overigens niet van het algemene advies.

Non Stop. Het is een eenjarige plant die een hoogte van 20 cm niet overschrijdt Tegelijkertijd is het heel helder :. Bloemen bereiken bijna 10 cm in diameter, heldergroene bladeren. Hij bloeit van juni tot de eerste vorst. Het is noodzakelijk om twee keer per maand te eten.

prieel. Het uitzicht is perfect voor beginners in de bloementeelt: het is niet veeleisend en toch mooi. Het heeft grote decoratieve bladeren die niet in de zon kunnen worden achtergelaten, anders zijn er vlekken.

Water geven is matig, de temperatuur moet niet minder dan +16 graden zijn. Dwergvariëteit Bauer groeit slechts tot 10 cm, maar geeft witte en roze bloemen.

Ondanks enkele problemen in de zorg, is begonia vrij eenvoudig en niet veeleisend. Bovendien zal ze de schoonheid van de bladeren en felle bloemen noodzakelijkerwijs terugbetalen, wat zeker de stemming voor iedereen zal verhogen.

19 beste soorten, variëteiten en variëteiten van begonia

Begonia is een zeer mooie en verbazingwekkende bloem die overwint tuinders met zijn magische vorm en diverse bloemkleuren. Deze bloemen zijn in bijna elk huis en tuin te zien. Ze versieren verschillende recreatiegebieden, pleinen, parken, appartementen en balkons. Laten we kennis maken met de meest voorkomende soorten begonia's en hun korte beschrijving.

Begonia heeft, net als alle planten, aandacht en zorg nodig. Tijdig water geven en bemesten nodig hebben. Ze houdt van de felle zon, vooral tijdens de bloeiperiode, evenals van een hoge luchtvochtigheid, omdat ze in het begin verscheen en groeide in tropische omstandigheden. In het algemeen is de zorg voor begonia's niet ingewikkeld, het belangrijkste is om de belangrijkste punten voor bloemverzorging niet te missen. Door het temperatuurregime in acht te nemen en de juiste verlichting te krijgen, kunnen de begonia's hun prachtige bloemen oplossen, die lange tijd te bewonderen zijn.

De meest voorkomende soorten begonia, een korte beschrijving van variëteiten

De bloem wordt ook altijd bloeiend genoemd. De naam is te danken aan de lange bloeiperiode. Begonia wordt weergegeven als een vaste plant struik, met een dikke steel van groot formaat en bladeren hebben een zacht en glad oppervlak.

Begonia Eeuwig Bloeiend

Bloeiwijzen worden vertegenwoordigd door bloemen van witte, rode en roze tinten. De bloeiwijze bevindt zich op hoge steeltjes. De mannelijke bloem is vier-bloemblad, en de vrouwelijke bloem bestaat uit drie bloembladen. Zaden rijpen en worden bewaard in dozen met donkerbruine kleur.

Van de Begonia-bloesem zijn er al ongeveer 600 variëteiten met verschillende planthoogtes, de kleur van bladmessen en de bloemen zelf. Over het algemeen worden deze variëteiten weergegeven door heterotische hybriden. Dit zijn ondermaatse hybriden met een hoogte van 15 tot 20 centimeter, middelgrote hoogte van 20 tot 30 en lang, waarvan de hoogte 50 centimeter bereikt.

De begonia van deze soort is zeer krachtige en grote planten. De lengte van zo'n bloem kan oplopen tot drie meter. Haar vasthoudende scheuten strekken zich altijd naar boven uit en klampen zich vast aan allerlei stukken van welk materiaal dan ook, levend en niet levend. Bloeien is gewoon geweldig met zijn schoonheid. Maar vanwege de grote lengte van de plant in de kameromstandigheden, is zo'n begonia niet voor iedereen weg te smaken.

Er zijn geen bovengrondse scheuten in loof- of siergroen. Bladbladen van deze plant groeien recht uit een uitgestrekte wortel. De naam die deze soort heeft gekregen vanwege zijn prachtige en veelvlakkige bladeren, die verschillen in kleur en vorm. Op hen zie je verschillende plekken met verschillende kleuren en vormen, en er zijn gewoon monofoon.

Rex is een van de hybride plantensoorten. Bladeren bereiken een lengte van dertig centimeter, en de randen zijn gekarteld. De vorm is ovaal en rond. Hun kleur kan paars, bruinroze of paars zijn. Op de bladeren van de plant is er altijd een zeer mooie rand, die de plant versiert met zijn zilverachtige, groene of witte kleur.

Bladeren van deze soort zijn meestal tot 15 centimeter lang. Ze zijn bedekt met een behaaglijkheid van olijfgroene kleur. De vorm is eivormig en de randen zijn gekarteld. Door de karakteristieke kleuring en ongebruikelijke coating zijn de bladeren als bedekt met een metalen coating. Wanneer direct zonlicht valt en helder daglicht, reflecteren de bladeren ze en geven ze een sierlijke glans.

De tweede naam van deze plant is begonia Bauer.

Begonia Bauer (Tiger)

Dit is een van de mooiste soorten decoratieve en bladverliezende begonia's. Stal recht en vertakt. De lengte van de bladeren kan oplopen tot zeven centimeter. Hun vorm lijkt op een hart, slechts een beetje schuin en wees naar de punt. Kleur - bruin-olijf, die is bedekt met witte vlekken. Dat is waarom tijgerbegonia wordt genoemd.

De bloem van deze variëteit verdraagt ​​geen direct zonlicht. Voelt goed in de kamer. In de wintermaanden is het beter om de temperatuur te verlagen.

De groeiende plaats is Nieuw-Guinea. Op de bladeren is er een verbazingwekkende foto in de vorm van een Maltezer kruis. De foto is bruin, maar groen. De lengte kan oplopen tot 20 centimeter . De hoogte van de plant is 20-35 centimeter. Bloemen zijn meestal middelgroot, beige van kleur.

De bladeren van deze bloem zijn vergelijkbaar met de esdoorn. Daarom wordt deze variëteit als zeer decoratief beschouwd. De kleur van de bladeren verschilt van verschillende kanten. De buitenkant is geschilderd in olijf- of felgroen en de onderste is rood en rood. De bladeren bevinden zich op vlezige en lange stekken, die zijn bedekt met haren van witte of grijze kleur. Dit onderscheidt deze bloem van andere variëteiten.

Een plantbus kan een hoogte bereiken van 30 tot 50 centimeter. Blooming Cleopatra is meestal van januari tot februari. Wanneer de plant begint te bloeien, trekt hij aan de steeltjes, waarop de witachtig roze bloemetjes zijn geplaatst.

Het wordt ook een manchetloper genoemd. Het geboorteland van de plant is Mexico. De plant heeft een kruipende stengel, de bladeren zijn groot en groeien in diameter tot 30 centimeter, bedekt met villi. Stekken van bladmessen zijn lang, die zijn omgeven door een manchet van villi van rode kleur. Thuis, bloeien in de winter, vormen op hetzelfde moment, ongeveer vijf steeltjes, die in de lengte ongeveer 60 centimeter groeien. De bloemen worden gevormd in een roze borstel.

Begonia struik heeft een vrij vertakte en elleboogsteel, die vergelijkbaar is met de stengel van bamboe. Het groeit in de vorm van een struik, waaruit veel laterale scheuten groeien. De vorm van de bladeren en de kleur zijn gevarieerd. Bloei is heel mooi van elegante bloemen. Het wortelstelsel is dik en vlezig, niet verdeeld.

Onder de variëteiten van deze soort zijn zowel eenjarigen en vaste planten. De hoogte van de plant is vrij hoog en kan onder optimale omstandigheden oplopen tot twee meter.

De meest voorkomende soorten begonia bush zijn:

De stammen van deze plant zijn recht en kaal, met een lengte van 0,5 tot 1 meter. Ze hebben verschillende kleuren aan verschillende kanten. De groene kleur aan de buitenkant is bedekt met zilveren stippen. De achterkant van het blad is donkerrood. Bloemen zijn klein, maar bloeiwijzen zijn dik.

De bloem heeft sterk vertakkende hoge stengels, die tot een meter hoog kunnen worden. De bladeren zijn ovaal, het glanzende oppervlak is groen. Op de bloemen van de fuchsia-achtige begonia's, zijn er veel verschillende tinten rood. Maar de bloemen zijn zeldzaam en hangen sterk af.

Deze soort heeft wortelstokken in de vorm van een knol. Steng hoog ongeveer 80 centimeter, vlezig. Bloemen zijn van een eenvoudig type, en dubbel, ze zijn als bloemen van rozen, pioenen, anjers en camelia's. Bloemen kunnen een voor een worden gerangschikt of bloeiwijzen, klein en groot. Hun diameter is meestal 3-20 cm.

De meest voorkomende soorten:

 • Pikoti Harlequin (Picotee)
 • Bouton de Rose
 • Duck Red (BegoniaDark Red)
 • Crispa Marginata

Deze groep verenigt vele variëteiten die kunnen bloeien in de maanden van de zomerperiode. Tegelijkertijd wordt hun bloei niet beïnvloed door weersomstandigheden.

Een van de bekende rassen is hybride Elathior. Het wordt uitgescheiden bij het kruisen van knol- en Socotran-soorten. Elathior kan bijna het hele jaar bloeien. Vanwege dit vermogen wordt het een winterbegonia genoemd. De plant is klein, de geschatte hoogte is 40 cm, de stelen zijn dik en helder, de bladeren zijn glanzend. Hun lengte kan oplopen tot 8 centimeter, in de vorm van een ongelijk hart. De stelen zijn lang, waardoor het gieten groeit.

Begonia-hybride Elathior

De hoogte van de struik is verdeeld in drie typen:

 • hoog - tot 40 cm
 • medium - tot 30 cm
 • ondermaats - tot 25 cm

Het is populair bij tuinders en tuinders. De plant is groot tot 40-50 centimeter hoog. Stam is kruipend en vlezig. De lengte van de bladeren is ongeveer 30 centimeter, de kleur is groen (donker of licht).

Bloemen zijn roze of wit, verzameld in een borstel, die in de lengte 50 cm bereikt. Bloeit van februari tot april en de piekbloei vindt plaats in de lente- en zomermaanden.

Borshevikolistnaya begonia

Hybride variëteit Borshchevikolistnoy is begonia Roodbladig. Het is een kruidachtige plant, die zich gewoonlijk op de grond verspreidt. De stengel is ingekort.

Licht afgeronde bladeren, groot genoeg, waarvan de lengte en breedte respectievelijk 10-15 cm en 8-10 cm bedraagt. De buitenkant is glanzend groen en de binnenkant is rood.

Bloei begint van december tot juni. De bloemen zijn klein, wit met een roze tint.

Dit is een struik met een hoogte van 40 tot 50 centimeter. De scheuten zijn liggend, de wortelstok is dik. Stekken puberend. Grote bladeren groeien tot een lengte van maximaal 20 cm, en een breedte van maximaal 15 cm . De punten zijn puntig, de randen zijn getand.

Gele begonia

Bloemen in de bloeiwijzen van een saaie gele kleur. Begonia geel gebruikt om hybriden te produceren. Beoordeling wordt gedaan door fokkers en tuinders.

Deze soort is een van de nieuwste en meest populaire hybriden.

Begonia Griffon (Gryphon)

De plant is groot genoeg. De hoogte kan veertig centimeter worden. De bladeren van de bloem zijn breed en onderscheiden zich door hun decoratieve kenmerken.

Dit is een huis- of kamerplant. Het wordt beschouwd als een sieraanzicht. De bladeren zijn donkergroen, palchato - gescheiden. Vingers worden toegewezen met groene vlekken. Stekken, geslachtsrijp en laag.

Begonia Bovera

Bloei begint met de komst van de lente. Bloemen van witte en roze tonen. De zorg voor deze plant is minimaal. Het voelt goed in de omstandigheden van het huis. Maar wat de meeste bloemen betreft, is het voor een lange bloeiperiode noodzakelijk om de optimale temperatuuromstandigheden in acht te nemen en de luchtvochtigheid te handhaven. Voor de voortplanting is niet veel inspanning nodig, en een beginnende bloemist kan dit aan.

U moet eenmaal per jaar transplanteren.

Verwijst ook naar de kamer Rode begonia. De plant voor kameromstandigheden is groot genoeg, maar het ziet er indrukwekkend uit. De bladeren zijn glanzend en glad, eivormig.

Bloeiwijzen verzameld in een garde, bloemen van felle rode tinten.

Plant kleine groei tot 20 centimeter . Bloemen zijn roze en badstof. Bloeien is overvloedig van juli tot vorst.

Als je wilt dat de begonia van deze variëteit eerder bloeit, dan kun je thuis een knol planten in een pot met een steriel substraat (turf, kokossubstraat, perliet, etc.) tot de diepte van de knolsluiting.

Dergelijke begonia's zien er goed uit op het balkon.

Begonia is een plant die de harten van veel tuinders en fokkers heeft gewonnen. Zijn populariteit heeft gewonnen dankzij een lange bloeiperiode (sommige variëteiten bloeien het hele jaar door), een enorme variëteit aan plantmaten, de kleur van bladeren en, natuurlijk, de bloemen zelf. daarom Momenteel zijn de toonaangevende kwekers van de wereld nog steeds bezig met het ontwikkelen van nieuwe variëteiten en hybriden. En iedereen kan de schoonheid van de verbazingwekkende begonia alleen maar bewonderen en bewonderen.

Begonia - thuiszorg, fotobloemen

 • Tussen alle verschillende kleuren op de vensterbanken van een echte koningin lijkt begonia. Een plant met prachtige overvloedige bloemen ongeveer 200 jaar geleden begon te groeien in onze regio. Maar veel eerder beschreven - in de zeventiende eeuw. En dit werd gedaan door een man, naar wie de bloem is vernoemd - Michel Begon. Tegenwoordig wordt begonia niet alleen geteeld op vensterbanken en in kassen. Sommige variëteiten van planten tolereren perfect winter en kunnen worden gekweekt in tuinen en bloembedden buiten.

  Begonia verwijst naar het geslacht, dat wordt beschouwd als een van de meest talrijke in de familie Begoniev. In totaal telt dit geslacht ongeveer 1000 planten die groeien in hooggebergte gebieden, evenals in tropische bossen, en voor hen is, zoals bekend, een hoge luchtvochtigheid kenmerkend.

  De meeste plantensoorten zijn te vinden in Zuid-Amerika. Maar er is deze prachtige bloem in Sri Lanka, India, de Himalaya, in het westelijke deel van het Afrikaanse continent.

  Begonia's worden gekenmerkt door heterozygote bloemen, die verschillen in zygomorfie, dat wil zeggen dat ze een onregelmatige vorm hebben. Het bloemdek heeft meestal een heldere kleur.

  De knol begonia heeft grote bloemen, soms tot 15 cm, en de altijd bloeiende - kleine (2-3 cm). De vruchten van begonia's zijn de dozen die in de naden scheuren en heel kleine zaden van oranjegele kleur weggooien.

  Tegenwoordig is er geen enkele geaccepteerde classificatie van begonia. In de literatuur zijn planten verdeeld voor verschillende kwaliteiten. Sommigen onderscheiden dus decoratieve soorten en variëteiten, evenals decoratieve bladverliezende soorten. Anderen delen begonia op de wortels. Begonia onderscheidt zich daarom van tubereuzen, wortelstok, met oppervlakkige wortels.

  Maar we kunnen de meest voorkomende soorten planten onderscheiden die in kamers en serres en in tuinen leven. Ze zijn op hun beurt ook verdeeld in verschillende variëteiten.

  Er is een uitzicht vanaf de oostelijke kant van India. Deze plant wordt beschouwd als een van de mooiste in zijn soort. Op basis hiervan zijn niet één decoratieve bladverliezende variëteit en andere hybriden verwijderd.

  Begonia royal heeft wortelstokken verdikt en de bladeren zijn groot, glad of met een lichte beharing. Hun vorm is hartvormig, heeft gekartelde ongelijke randen, asymmetrisch.

  De omtrek van de bladeren is versierd met een karmozijnrode streep of een roodviolette, soms bruine lijn. Sommige hybriden hebben bladeren met bijna zwarte kleur en vlekken van karmozijnrode tint. De bloemen van de plant zijn effen, hebben een roze kleur.

  Deze soort omvat dergelijke variëteiten: Silver Greenhart, Cartagena, Hallelujah, Evening Glou en anderen.

  Een plant die de vorm heeft van een klein struikje dat groeit tot 60 cm. De scheuten staan ​​rechtop in de jeugd, wanneer ze volwassen zijn geworden, worden ze wonderbaarlijk. De soort wordt gekenmerkt door een beetje behaard aan de rand van de ronde bladeren, ongeveer 6 cm groot.

  De kleur van deze soort is niet te divers - donker, er is ook een lichtgroen, er is een roodachtige tint.

  De altijd bloeiende begonia is dubbel en eenvoudig. Het palet bevat niet zo veel tinten - roze, rood en wit. Grootte - tot 2,5 cm, bloeiwijzen zijn niet een lange levensduur, gevoelig voor snelle verwelking, maar dan vervangen door anderen. Met kwalitatieve zorg en belichting kan deze begonia ook in de winter bloeien.

  Belangrijkste variëteiten: Bikola, Carmen, Gustav Knaake, Oraniya.

  Deze soort wordt als zeer helder beschouwd, en kan ook overvloedig bloeiend worden genoemd. Deze planten zijn hybriden. Ze hebben lang veel populariteit gekregen en zijn favorieten van bloemenkwekers.

  Het groeit tot een hoogte van 40 cm. De stengel is vlezig, dik. De bladeren zijn hartvormig, hun randen zijn ruig en de afmeting is ongeveer 8 cm. De bovenste bladeren zijn glanzend, glad, felgroen van kleur.

  En hun binnenkant is lichter, mat. Bloemen verschijnen op vrij lange steeltjes, ze worden verzameld in de bloeiwijze.

  De meest populaire variëteiten: Louise, Rose, Renaissance, Piccor.

  Hoe Begonia Elathior te groeien: video

  Deze soort is vaak te zien op balkons, mooie terrassen of in tuinen. De scheuten van de plant hangen af, ze dalen cascades af en hebben veel bloemen. Deze plant is geplant in potten, evenals hangende potten of manden.

  De soort wordt vertegenwoordigd door rassen met bloemen terry, er zijn ook dichte, semi-dubbele variëteiten. Het palet bevat, geel, roze, rood en andere kleuren, evenals een aantal van hun combinaties. Bloemen zijn er in verschillende maten.

  Rassen die vaak voorkomen: Roxana, Gale, Katie, Christie.

  Deze soort is ook behoorlijk populair, voornamelijk vanwege overvloedige en lange bloei. De plant is een overblijvende plant en vormt een knol. De bloemen lijken op camelia's of rozen. Ze zijn roze, rood, oranje, paars en andere tinten. Wat betreft de grootte, de soort bevat bloemen van groot tot klein, ze kunnen badstof en eenvoudig zijn.

  Hoe u tubereuze begonia plant: video

  Kamerbegonia's zijn de reden waarom ze favoriet zijn onder bloemisten, dat ze verschillen in hun pretentie. Begonia vereist geen ingewikkelde omstandigheden. Het is ook vrij resistent tegen ziekten, plagen.

  Zorg voor deze plant veroorzaakt geen speciale problemen. Maar toch moet het geletterd zijn, anders zal de plant verdwijnen.

  Als je je houdt aan het temperatuurregime, de regels van drenken en verlichting, dan is Begonia goed verzorgd, netjes en zal altijd blij zijn met zijn verfijning.

  Zorg voor begonia thuis

  De ramen die naar het westen of het oosten lijken, zijn het meest geschikt om te groeien. Wat betreft de temperatuur, is de optimum +18 ° C, hoewel begonia lucht en warmer kan verdragen, vooral in de zomermaanden.

  Omdat de plant uit de tropen komt, houdt hij van vochtige lucht. Maar van het spuiten op de bladeren van begonia kunnen onesthetische bruine vlekken verschijnen. Daarom, in de winter, wanneer de lucht de verwarming opdroogt, kunnen de potten met deze bloem op pallets worden gezet met nat claydiet.

  Het is belangrijk om te onthouden dat sierbegonia's geen krampen tolereren. Hiermee moet rekening worden gehouden bij het plaatsen van bloempotten. De plant moet worden gelucht, hoewel hij helemaal geen tocht verdraagt. Van hen vervaagt het, gooit bladeren en bloemen weg.

  Beregening van begonia moet gematigd zijn, maar houd de grond zorgvuldig in de gaten. Veel belangrijker is niet water geven, maar voldoende luchtvochtigheid. De plant heeft meer vocht nodig in de zomerhitte. Maar het is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat de wortels niet stagneren in de wortels.

  Best is geschikt voor stilstaand water, alleen niet koud - bij kamertemperatuur. Bijzondere aandacht moet worden besteed aan knolvormige soorten. Ze hoeven in de winter niet te worden gedrenkt.

  Meststoffen zijn periodiek nodig om begonia er mooi en gezond uit te laten zien. Onder de decoratieve bloeiende soorten is het nodig om nuttige stoffen te maken vanaf het moment dat de knoppen verschijnen. Dan - 2 keer in 30 dagen. Je kunt een complexe substantie gebruiken voor bloeiende planten.

  Wanneer de eierstok wordt gevormd, is het mogelijk om stoffen toe te voegen die kalium en fosfor bevatten ("Tsveten", "Eierstok"). Wat stikstofmeststoffen betreft, deze zijn alleen nodig voor sierhoutsoorten.

  Begonia houdt van veel licht, vooral bloeiende soorten. Maar in een hitte is het noodzakelijk om een ​​plant te priteniteren dat deze geen brandwonden heeft ontvangen. Maar decoratieve bladverliezende variëteiten geven de voorkeur aan verspreid licht.

  De meeste bloeiende begonia soorten worden in de zomer met steeltjes uitgeworpen. Sommige genieten continu van hun bloemen - het hele jaar door. Knol bloeit soms in de herfstperiode, maar zulke knoppen moeten worden afgesneden zodat de plant niet is uitgeput. Als organische meststoffen worden toegevoegd aan water voor irrigatie, zullen de bloemen mooier en aantrekkelijker zijn.

  Begonia heeft over het algemeen geen formatie nodig. Desalniettemin, als om een ​​of andere reden de plant zijn mooie uiterlijk heeft verloren, kan deze worden afgesneden, waardoor slechts 4-5 cm hoogte overblijft. Hierna zullen de zijknoppen groeien, een nieuwe en actievere groei beginnen.

  Transplant begonia is noodzakelijk in het geval dat de bloem een ​​grotere pot nodig heeft. Dit is niet moeilijk te raden: de wortels beginnen te hangen aan de draingaten. Maar je moet de bloem correct transplanteren. Het is gedaan in het vroege voorjaar.

  Het land kan uit de winkel worden gehaald of worden gekookt uit turf, bladland, chernozem. Drainage kan worden gemaakt van eenvoudig zand. Direct voor het verplanten wordt de plant verwijderd, schoongemaakt van de grond.

  Daarna laat men het wortelsysteem zakken tot de oplossing van kaliumpermanganaat. Wanneer de desinfectie is voltooid, is het noodzakelijk om de wortels af te knippen, die afstierven.

  Direct na het verplanten moet de plant vaker worden bewaterd. Jonge begonia's kunnen de transplantatieprocedure gemakkelijk overdragen. Maar de volwassen hebben veel fragiele bladeren en kunnen lijden. Daarom worden begonia's vaak na het bereiken van de leeftijd van drie in delen verdeeld tijdens transplantatie.

  Hoe een ruime begonia te planten: video

  Er zijn verschillende manieren om begonia te kweken. Deze verdeling van de struik, voortplanting en voortplanting door de stengel, evenals zaden. Welke methode te kiezen, hangt vaak af van het type plant.

  Zo kan knolbegonia alleen door zaden of knollen reproduceren. Deze soort wordt als volgt gepropageerd. In het voorjaar moeten de knollen worden genomen en met een mes worden gesneden. Elk deeltje moet minstens één ontsnapping hebben, of op zijn minst een nier, en ook zijn wortels. Na het verwerken van de plakken met gebroken steenkool, kunnen knollen in potten worden geplant.

  Om begonia met zaden te verspreiden, moeten ze in een bak met zand en aarde worden geplaatst. Met matig water geven, kun je jonge planten krijgen, maar je moet wachten - dit is een lang, lang proces. Zaden ontkiemen in warmte en onder goed licht, potten met hen zijn bedekt met een film voor het opkomen.

  Je kunt begonia duiken na het verschijnen van 3-4 bladeren. Na 50-60 dagen kunnen planten in aparte potten worden geplant. Trouwens, al in het eerste jaar kan de jonge begonia bloeien onder de voorwaarde van goede verlichting.

  Zeer eenvoudige vegetatieve methode van voortplanting van begonia - stekken. Stekken worden uit de plant gesneden, ze moeten minimaal 3-4 bladeren hebben. Alle plakjes moeten met steenkool worden behandeld.

  Potten met stekken moeten worden geplaatst op een plaats met veel licht en warmte, maar er is geen direct zonlicht. Het is belangrijk om te zorgen voor een matige watergift, na het drogen van de grond voor 1-2 cm .Wortelen wordt ook uitgevoerd in het water, waar de wortels ongeveer een maand verschijnen.

  Je kunt het reproduceren met behulp van Begonia-bladen. Als een stekje worden zowel het vel als het onderdeel gebruikt.

  • In het eerste geval worden de belangrijkste aderen aan de onderkant doorgesneden.
  • Dezelfde kant wordt gelegd in bevochtigd zand (voorgecalcineerd), gefixeerd.
  • Bevochtig de grond kan alleen met behulp van een pallet.
  • Vanaf de incisies beginnen de wortels na ongeveer 2 maanden te ontkiemen.

  Wanneer nieuwe planten aan kracht winnen, zullen ze beginnen te groeien, ze kunnen worden overgeplant in een aparte pot met een mengsel van kant en klare grond.

  Hoe indoor bloemen te verjongen. Reproductie van begonia door stekken: video

  Op begonia in de kamer kan aanvallen arachnoidmijten, bladluizen. Ze voeden zich met sap uit plantencellen, waaruit het zijn uiterlijk verliest, ontwikkelt zich slecht.

  Vernietig de bladluizen helpen een paar behandelingen Carbophos of Actelicom met een interval van 7-10 dagen.

  Maar je kunt de teek overwinnen met behulp van medicijnen zoals Derris, Decis.

  Als de bloem wordt aangetast door nematoden, heeft deze zijn kleur verloren en moet deze worden weggegooid. Helaas kan deze niet worden behandeld.

  Begonia kan last hebben van grijze rot, botrytis, echte meeldauw. Vecht hiermee kan fugnitsidami zijn (Bordeaux vloeistof, Fundazol, etc.)

  Als Begonia een virus of bacterieel virus heeft opgepikt, bijvoorbeeld bacteriële verwelking, gevlekte tomaat, dan zal het niet worden genezen, het zal moeten worden vernietigd.

  Als we de regels voor de cultivatie van begonia in enkele paragrafen afleiden, krijgen we de volgende lijst:

  • Goede verlichting;
  • Matig water geven, maar hoge luchtvochtigheid;
  • Warm binnenklimaat;
  • Tijdige top dressing;
  • Kwaliteitstransplantatie.

  Naleving van al deze regels zal het mogelijk maken om prachtige weelderige begonia's thuis te laten groeien. Planten zullen gezond zijn, en ze kunnen probleemloos worden vermeerderd door de gekozen methode. Zoals je ziet, is er echt niets gecompliceerds in de zorg. Begonia heeft wat aandacht en liefde nodig.

  Vaak worden mensen die begonia laten groeien geconfronteerd met een dergelijk probleem: de planten vallen van de knoppen. Het is moeilijk om ondubbelzinnig de oorzaak van deze aandoening te bepalen. Dit gedrag is te wijten aan verschillende factoren.

  • Begon moet simpelweg beu zijn.

  Om de waarschijnlijke oorzaak te achterhalen, moet u de regels voor verzorging van planten kennen en bepalen wat u verkeerd doet. Dan is het gemakkelijker om alles te begrijpen en de situatie op te lossen, de bloem terug te brengen naar zijn schoonheid.

  Waarom worden de bladeren geel en droog?

  Een slechte staat van bladeren treedt vaak op vanwege onvoldoende vocht. Waarbij, het kan niet water geven, namelijk luchtvochtigheid.

  • Een begonia uit de tropen, dus ze heeft lucht nodig die warm en verzadigd is met vocht.
  • Een andere reden is de uitputting van de aarde in de pot. Als je de plant lange tijd niet hebt gevoerd, is het misschien tijd om het te doen.
  • Ook worden soms in de bodem plagen geplant. Ze raken de wortels van de begonia, van waaruit het begint te lijden en zijn mooie uiterlijk verliest. In dit geval moet u de grond vervangen door een nieuw substraat te maken.
  • Overigens is het bij het verplanten noodzakelijk om de wortels te spoelen en ze vast te houden in het permanganaat opgelost in water. Anders kunt u het ongedierte overbrengen naar een nieuwe locatie.

  Niet veel mensen weten dat begonia een bloem is, niet alleen erg mooi, maar ook nuttig.

  Wetenschappers voerden onderzoek uit en konden aantonen dat deze plant antiallergische en antiseptische eigenschappen heeft. Bovendien helpt begonia bij het genezen van wonden en het verlichten van spasmen.

  Het is rijk aan nuttige stoffen, waaronder oxaalzuur, fytonciden, organische zuren en tannines. De eigenschappen van begonia hebben ook bewezen dat ze chemicaliën aantrekken.

  Bovendien kan de plant stof op de bladeren houden en de lucht bevochtigen in de kamer waar hij staat. U kunt begonia's in de buurt van monitoren en andere huishoudelijke apparaten plaatsen. En dat allemaal omdat deze prachtige bloem in staat is om hun elektromagnetische straling te verminderen.

  Gebruik voor therapeutische doeleinden kunnen verschillende delen van de plant zijn. Sap helpt bijvoorbeeld wonden en brandwonden te genezen, zweren te verminderen, pijn in spieren en gewrichten te verminderen (als een kompres), helpt bij een slangenbeet. Maar de nederlaag van de longen en zweren in de maag worden behandeld met behulp van het sap van begonia voor alcohol.

  Hier is een mooie en nuttige plant - thuis begonia.

  Helaas, nog geen reacties. Wees de eerste!

 • Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Je kunt deze HTML tags en attributen gebruiken:

  <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  45 − 42 =