Tulpen laten groeien

Teelt van tulpen in het open veld: lente vreugden. Wat zijn de belangrijke voorwaarden om te observeren bij het telen van tulpen?

Teelt van tulpen, zelfs als dit niet als een bijzonder moeilijke zaak wordt beschouwd, vereist van de tuinman bepaalde inspanningen. Om bloemen te krijgen met grote knoppen, soepel en langdurig, moeten ze zorgen voor een goede verzorging.

Tulpen worden met succes gekweekt, zelfs in koude streken van ons land. En jij kunt dit ook doen, als je de juiste soort kleuren kiest en niet verkeerd gaat met de voorwaarden voor uitstappen.

Wat voor soort tulpen om te kiezen voor planten

In totaal zijn er ongeveer 3000 soorten tulpen. Voor het gemak werden ze gecombineerd in groepen tegen de datum van bloei. Wijs de meest populaire tulpenrassen aan, geschikt voor teelt onder verschillende klimatologische omstandigheden en niet veeleisend in de verzorging.

Vroege bloei. Buds bloeien in april. Onder de eenvoudige variëteiten in de vraag - Shrenka, Candy Prince. Zeer mooie bloemen met badstofbloemblaadjes - Ice Cream, Monte Carlo, Terry red.

Srednetsvetuschie. Tulpen van deze klasse openen toppen tot mei. Ze bloeien een korte tijd, maar heel mooi. Mooie variëteiten met eenvoudige bloemen - Alexander Pushkin, Eric Hofsiu, Marias Dream, Denemarken, Havran, Russische prinses.

Laat van de nacht. Tulpen bloeien eind mei. Ze zijn bestand tegen hitte, maar late vorst kan ze verpesten. Beter weigeren te landen, als je op de noordelijke breedtegraden woont. Tulpen van deze klasse onderscheiden zich door speciale stijgingen. Mooie eenvoudige variëteiten - Queen Of Night, Prince Vladimir, Ballad. Onder de dubbele rassen verdienen aandacht - Double Beauty of Apeldoorn, Angelica.

Je kunt de bloei van tulpen veel eerder zien dan april, als je ze in een kas laat groeien. Deze methode heeft in de regel de voorkeur van ervaren bloemenkwekers en kwekers, die professioneel bezig zijn met bloemdestillatie.

Een locatie kiezen en de grond voorbereiden op het telen van tulpen

De kas beschermt uw bloemen tegen ongewenste externe invloeden. Maar als je tulpen gaat kweken in de open grond, kies een plek om voorzichtig te planten. De site moet vlak zijn, goed verlicht en beschermd tegen harde wind. In de schaduw worden de knoppen niet volledig onthuld, de bloei duurt niet lang.

De beste grond voor het kweken van tulpen is lichte, zandige leem, met veel humus, met een neutrale of licht alkalische reactie. Als de grond kleiig is, voeg hier rivierzand toe met een snelheid van 2 emmers per 1 m². Verdunde zandige grond met humus of turf. Voeg in te zure grond kalk toe met een snelheid van 50-55 g / m². Het is belangrijk dat het grondwater op het terrein lager is dan 60 cm, anders worden de bollen gedrenkt en sterven de planten af.

overwegen gewasrotatieregels. Tulpen groeien goed na alle bloemen- en groentegewassen. De uitzondering is bolvormig en nachtschade, omdat hun ziekten kunnen worden overgedragen op tulpen.

We kiezen het plantmateriaal voor het kweken van tulpen

Je kunt tulpen op drie manieren kweken - van zaden, van bollen, van kinderen.

Na gekozen te hebben zaad als plantgoed, wees voorbereid op zorgen en lang wachten - tulpen bloeien ten minste na 5 seizoenen. Deze optie is meer geschikt voor professionals die nieuwe variëteiten en planthybriden fokken.

Teelt van tulpen van bollen - de beste optie voor gewone bloemisten, omdat dit het gemakkelijkst is. Let bij het kopen van een plantmateriaal op het uiterlijk van de bol - er mogen geen sporen van ziekte en zichtbare schade zijn. Bol van goede kwaliteit - dicht, minder dan 3 cm lang. In de toekomst kunt u zelfstandig het plantmateriaal oogsten door de bollen aan het einde van het groeiseizoen te graven. Voordat gezonde specimens worden geplant voor preventie, wordt 1 uur behandeld met 0,2% base of mangaan en vervolgens gedroogd. Voor het planten in de kas moeten de bollen in de kou worden bewaard (5-7 ˚C)

kwaliteits bollen van tulpen

Baby's zijn dezelfde tulpenbollen, alleen kleiner van formaat. Het schema van planten en de zorgregels zijn in dit geval hetzelfde, maar de bloemen verschijnen pas volgend jaar. Extra onderkomens voor kinderen en extra voeding zijn vereist.

Het planten van bollen: open grond, serre

De lente-aanplant van tulpen is niet zo populair op onze breedtegraden, omdat planten in de zomer niet zullen bloeien - ze hebben geen tijd om de noodzakelijke voedingsstoffen voor groei te verzamelen. Het is beter om in het najaar bloembollen te rooten - in het voorjaar zal de locatie helder zijn van de bloeiende knoppen.

Denk aan de tijd dat het plantmateriaal wortel heeft geschoten voor het begin van de eerste nachtvorst. Voor de middelste band is de geschikte tijd eind september bij een temperatuur van +5 ˚C. Tegelijkertijd worden vroeggroeiende tulpenrassen 2 weken eerder geplant dan de laatsten. Het planten van bloemen in de kas vindt plaats in november.

groeimeter van tulpen

Regels voor het planten van tulpen in het open veld:

• Bereid groeven of individuele bronnen voor planten voor. Onderaan giet je een laag kunstmest voor bolgewassen en bedek deze met zand voor een betere afvoer. De afstand tussen planten is 10-15 cm, tussen rijen - 30-40 cm.

• Bollen kunnen 3 stukjes "ondersteboven" worden geplant. In dit geval mogen ze niet in contact komen. De plantdiepte is 10-15 cm.

• Bollen "poeder 9raquo; as, bestrooi met vruchtbare grond en bedek de toekomstige bloementuin met humus of turf.

• Wanneer er vorst optreedt, kan de plantplaats worden bedekt met een laag gebladerte of stro.

Het planten van tulpen in een kas is praktisch hetzelfde als planten in volle grond. Na het planten is het nodig om een ​​temperatuur van +5 ˚C in de kas te houden gedurende 2 maanden. Tegen het einde van januari stijgt de temperatuur geleidelijk tot +22 ˚C. Wanneer de eerste scheuten verschijnen boven het aardoppervlak, zorg dan voor kunstmatige verlichting van planten (minimaal 6 uur / dag). Als je de zorgregels volgt, zie je begin maart mooie tulpen in de kas.

Wanneer de sneeuw op de site smelt, controleer dan of alle bollen zijn gekiemd. Als je sporen van ziekte vindt op jonge stengels, verwijder je de geïnfecteerde planten uit het bloembed. Niet-verlengde lampen graven ook uit. Gezonde bloemen kunnen kleine nachtvorsten verdragen, maar ze zullen alleen actief beginnen te groeien als de straten warm genoeg zijn. Zorg voor de juiste verzorging van de tulpen:

Watering. Tulpen houden van vocht, maar groeien niet in een moerassig gebied - stagnatie van water zal leiden tot verval van het wortelsysteem. Als de lente droog is, vergeet dan niet om de bloemen regelmatig vochtig te maken, anders zullen ze vervagen. Zorg ervoor dat het water niet in grote hoeveelheden op de bladeren valt. Gebruik water voor irrigatie.

Topdressing. Voor een seizoen moet de tulp drie keer worden gevoed. De eerste meststof (fosfor en stikstof) wordt uitgevoerd wanneer volle stelen verschijnen. Voordat je bloeit, kun je kalium en stikstof gebruiken voor je topdressing. Wanneer de tulpen al bloeien, bemest de aarde dan met fosfor en kalium. Het is veel handiger om meststoffen in vloeibare vorm te gebruiken, door ze te combineren met water geven. Gebruik geen verband dat zelfs maar een kleine hoeveelheid chloor bevat. Je kunt geen mest gebruiken.

Wieden. Aanplant is niet getroffen door schimmelziekten, regelmatig schoon de bedden van onkruid.

Als de tulpen bloeien, blijf ze dan een tijdje verzorgen om je voor te bereiden op de grote bloembollen van het volgende seizoen. Meteen de zaaddoos afbreken, zodat de plant geen energie verspilt aan de vorming van zaden - we hebben ze niet nodig. Maar laat de bladeren op de stengel noodzakelijk, anders zal de oogst van de uien aanzienlijk verminderen. Laat de stengels in het bloembed staan ​​tot het geel wordt. Om het slordige uiterlijk ervan te verbergen, plant u van tevoren een schema van planten rond de tulpen van andere bloemen die zouden "vermommen9quo; lelijke foto.

Teelt van tulpen: verzameling en opslag van bloembollen

Tegen het begin van juli zijn de bollen al rijp - ze kunnen worden gegraven. Het kwaliteitsplantenmateriaal moet rond van vorm zijn, groot van formaat (niet minder dan 3,5 cm), met bruine schubben. Maar leg vlakke bollen - het volgende seizoen geven ze geen goede scheuten. Direct na het opgraven moet je ze 2-3 dagen in een doos laten drogen. En behandel het plantmateriaal voor het opslaan voor opslag met een 0,2% -basis.

Tijdens het opslaan van bollen hopen zich biologisch actieve stoffen op die nodig zijn voor de actieve groei van tulpen. Geef ze daarom na het sorteren van het plantmateriaal de juiste voorwaarden:

De beste optie is om de bollen in gaasdozen met stro of zaagsel in 2-3 rijen te plaatsen. Permanente ventilatie laat ze niet uitdrogen of rotten van overtollig vocht. Na een maand kan de opslagtemperatuur worden verlaagd tot 15-17 ° C.

De formatie op de bollen tulpen van stampers met 3 knobbeltjes zal een signaal zijn dat ze binnenkort kunnen worden geplant - begin met het afkoelen van het materiaal voor het planten.

Teelt van de Tulplers: bestrijding van ziekten en plagen

Tulpen zijn vatbaar voor ziekten en plagen. En de schuld is vaak niet eens geïnfecteerde bollen en het niet naleven van de regels voor het planten en verzorgen van planten.

Van de ziekten van tulpen komen vaak voor:

Fusarium. De bladeren en de stengel van de tulp beginnen geel en droog te worden, op de bollen is er een grijsachtige laag, de wortels beginnen te rotten. De aangetaste plantenziekte moet worden uitgegraven om andere bloemen op het bloembed niet te infecteren. Grond en planten moeten worden behandeld met fungiciden.

Rhizoctonia. Het wortelstelsel blijft gezond, maar hier rotten de jonge kiemen van de tulpen. Nederlaag kan worden gezien - op de grond vormde zich een filamentmycelium. De strijd tegen tizza rhizoctonia is de behandeling van land en bollen met fungiciden.

Grijze rot. Geel-grijze vlekken van verschillende groottes en vormen verschijnen op de tulpen. Het bovengrondse deel van de plant is vervormd. Het staat vast dat de bloemen geplant in de bodem met een hoog gehalte aan kalium en magnesium minder vatbaar zijn voor het verschijnen van grijsrot. Rekken voor deze ziekte zijn vroege tulpenvariëteiten. Om gloeilampen te voorkomen, behandel met speciale zwavelhoudende preparaten. Bloeiende aangetaste planten worden al behandeld met fungiciden.

grijze rot op de bollen van tulpen

Botrytis-verval. Beïnvloede lampen. Bloemen die van hen zijn gegroeid - licht gekleurd, gemakkelijk gebroken. Voor de preventie, behandel het plantmateriaal met fungiciden.

Pestrolepestnost (mozaïekvirus). De ziekte komt tot uiting in de ongelijke kleur van de bloembladen van de tulp. Afhankelijk van de specifieke variëteit, manifesteert het virus zich op verschillende manieren - bijvoorbeeld rode tulpen kunnen nog meer rode aders zien. Op de bladeren kunnen witachtig groene strepen verschijnen. Getroffen planten graven op, vermalen zich met fungiciden.

Voor preventief onderhoud desinfecteert u noodzakelijk gereedschap dat de ziekte niet van het ene bed naar het andere is overgegaan. Het is beter om zieke planten tegelijk uit te scheiden, grijpen en het land waarop het groeide. Zorg er met chemische preparaten voor dat ze geen chloor bevatten!

Onder plagen die tulpen aanvallen, merken we op:

Wortelmijt. Het gevaarlijkste ongedierte dat niet alleen tulpen voedt, maar ook andere bolgewassen. Dit kleine insect is lichtgeel van kleur en tast de bol aan - hij ontkiemt helemaal niet of geeft een zwakke plant. Om uienmijten niet in de grond te zetten, inspecteert u het plantgoed zorgvuldig voordat u het op de site plant. Bollen kunnen worden bestrooid met krijt - insecten vergaan. Helpt ook de thermische behandeling van uien - plaats ze een paar minuten in warm water (35-40 ° C).

Broeikasluis. Dit vleugelloze insect met een lengte van 2 mm is groen, geel of roze. Bladluis voedt zich met het sap van de plant en beschadigt de stengel, steeltjes, bol. De beschadigde delen van de tulp zijn vervormd. Goede resultaten bij de bestrijding van bladluizen tonen pesticiden. Om te voorkomen dat het eruit ziet als het wordt geplant in de buurt van de tulpen pyrethrum of tagetes - bladluizen houden niet van deze planten.

Bloemisten kunnen het hoofd bieden en met andere "tegenslagen" 9raquo; - slakken, slakken en muizen. Slakken en slakken worden handmatig schoongemaakt. Gebruik giftige lokazen om muizen te bestrijden. Maar zorg ervoor dat huisdieren niet bij het gif komen.

Bescherm tegen knaagdieren en plantgoed tot het volgende seizoen voor opslag.

© 2012-2018 "Mening van de vrouw". Bij het kopiëren van materialen - een link naar de bron is vereist!

Hoofdredacteur van de portal: Ekaterina Danilova

E-mail: [email protected]

De redactie: +7 (965) 405 64 18

Hoe tulpen thuis te laten groeien

Wat associeer je met een bloemtulp? Waarschijnlijk met Holland - een land van tulpen. Maar nu bekleedt het de leiding in de teelt en veredeling van deze en vele andere planten, en in feite is de tulp helemaal niet uit Europa, maar uit de berggebieden van Azië. In zijn geluid lijkt de tulp op een tulband, zo is het - de bloem kreeg de bijnaam vanwege de gelijkenis met de hoofdtooi. Parades van tulpen worden niet alleen in Nederland gehouden, bijvoorbeeld, Turkije vergeet zijn favoriete bloem niet en in het voorjaar is er een prachtig tulpenfestival.

De eerste vermelding van tulpen valt in de 11e eeuw, gedurende deze tijd veroverden ze de hele wereld. In onze regio is de tulp meer dan goed wortel geschoten, hij siert vrij eenvoudige voortuinen en wordt beschouwd als volledig "onze", "lokale" bloem. Tulpen zijn al jarenlang een symbool van de lente, maar ook een mooi onderdeel van feestelijke boeketten. Het feit dat de tulp een uienplant is, geeft hem een ​​groot voordeel - hij werd niet alleen buiten gekweekt, maar ook thuis. Met de juiste teelt, of preciezer - dwingend, kun je tulpen naar een voorspelde datum brengen. Het kweken van tulpen in het huis is niet moeilijk, alleen het voorbereiden van het planten moet van tevoren beginnen - het is beter, zelfs in de late zomer - vroeg in de herfst.

Vandaag zijn er honderden hybriden tulpen - voor elk wat wils: groot en klein, eenvoudig en dubbele, met korte en lange steel, wit, zwart, geel en paars, plain en multi-gekleurd. Koop tulpenbollen beter persoonlijk, zodat u het plantgoed onmiddellijk kunt controleren en de beste uien kunt kiezen.

Gebruik forcing om ui met een diameter van ten minste 5 cm te gebruiken - dit is de grootte van een volwassen, sterke, klaar om te bloeien ui. 25-30 g Het moet droog zijn, stevig aanvoelt, zonder schade, vlekken, rot, wormgaten - Het formulier moet rond, rechts, gewicht. Als u uw plantmateriaal gebruikt, controleer dan de bollen opnieuw, tijdens opslag kunnen ze worden verwend.

Bij het kopen van bollen, ontdek de eigenaardigheden van de variëteit, er zijn vroegstromende tulpen en mediumtonige tulpen. Voor forceren wordt het aanbevolen om laaggroeiende tulpenrassen met een korte bloemstengel te gebruiken. De beste zijn de variëteiten van Greig, Kaufman, Foster en ook enkele Darwiniaanse hybriden. De meest populaire in de dwingende hybride van Darwin - "Parade Record".

Bij ontvangst van het plantgoed moeten de bollen onmiddellijk uit de verpakking worden gehaald en worden verplaatst naar een droge, donkere plaats met een temperatuur van maximaal 20 graden. Zelfgemaakte uien van tulpen, na extractie uit de grond aan het eind van de zomer, worden eerst opgeslagen in warmte - ze drogen ze, en na 2-3 maanden brengen ze ze over naar de kou. Voordat u bloembollen tulpen plant, moet u altijd 2-2,5 maanden bestand zijn tegen een temperatuur van 5-9 graden Celsius. Voor deze doeleinden is de kelder, kelder of plantaardige plank van de koelkast geschikt.

Tegenwoordig wordt de plantvoorraad, die al helemaal klaar is om te zaaien, voornamelijk verkocht, dat wil zeggen, de fabrikant zorgde ervoor en stond de bollen in de kou. Bij het kopen nog steeds de moeite waard om dit punt te verduidelijken, want zonder deze stap, om te groeien tulpen zal niet werken en het is beter om er zeker van te voldoen aan de regels van dan na wonder waarom is er niet de begeerde bloem.

Geselecteerd voor het planten van bollen worden gereinigd van oude schil en geweekt gedurende ongeveer een half uur in een oplossing van mangaan of elke voorbereiding tegen rot.

Voor het planten van bollen kiezen niet erg diepe, maar brede potten. Kan voor elke bol afzonderlijke pot, kan ook in één vat meerdere lampen worden gebracht, maar dan is de afstand van de wanden en tussen de bollen ten minste 1 centimeter zijn.

In de pot op de bodem moet een goede drainagelaag zijn, zodat het vocht niet stagneert en de bollen niet gaan rotten.

De grond kan anders worden gebruikt - tuingrond of een samengesteld substraat. Het tuinland is geschikt om te forceren, maar soms is het te sterk aangedrukt en houdt het vocht vast. Het is mogelijk om een ​​grondmengsel te maken van gelijke delen van turf, grasmat, humus, rivierzand. Je kunt een beetje houtskool toevoegen.

De capaciteit die we hebben gekozen om te planten, is voor tweederde gevuld met aarde. We verspreiden het plantgoed en schenken de bollen op de grond. Er is één truc - als de bollen plat tegen de wand van de pot worden geplaatst, zullen de bloemen elkaar niet hinderen. Aan de vlakke kant groeit een groot en breed blad, dat zich onder een andere positie tegen de knoppen kan richten of de naburige plant kan omkrullen. Geplant uien moet worden gegoten met water, en een beetje meer besprenkeld met aarde, zodat ze volledig bedekt waren.

Na het planten worden de potten uit de kou gehaald - voldoende temperatuur van +5 graden. De luchtvochtigheid moet hoog zijn - tot 60-75%, de grond mag niet uitdrogen, de kamer moet donker zijn. 1,5-2 maanden wordt besteed aan rooten, tegen die tijd in de potten zullen er al scheuten zijn - tot 10 cm hoog. Vanaf dit moment beginnen tulpen te wennen aan hitte en licht. Ze worden in de hitte gebracht (+20), de scheuten worden bedekt met papieren bekertjes. Binnen een week kunnen ze worden verwijderd. Hierna is het alleen tijd om de tulpen water te geven en te wachten op bloei.

Als je besluit om de tulpen af ​​te knippen, laat dan ten minste één blad achter op de snede, zodat de bol kan rijpen en in de toekomst kan worden gebruikt.

Tulpen in een pot thuis

Het kiezen van variëteiten van teelttulpen is in het voorjaar om het plantmateriaal (bollen) klaar te maken voor forceren. Planten met een goede, grote bol kunnen volledig bloeien.

Voor het telen van tulpen in huiselijke omstandigheden is het belangrijk om gedurende de gehele groeiperiode aan het juiste agrotechnische proces te voldoen. Dit betekent op competente wijze produceren - water geven, de grond losmaken, op tijd om de grond van onkruid te behandelen, om planten met meststoffen te bemesten.

Is het mogelijk om tulpen thuis in een pot te planten, welke pot op te halen, wat voor soort aarde? Hoe te groeien in de winter? Hoe thuis te verzorgen? Deze vragen rijzen voor degenen die tulpen in hun eigen appartement willen laten groeien.

Als je wilt, dat je in de winter blij bent met bloeiende tulpen, is het nodig:

 1. Twee keer per week veel water geven planten (droog de grond niet te droog);
 2. ook minstens twee keer per week zou bemesting moeten uitvoeren. De middelen worden gekocht in een gespecialiseerde winkel, volgens de aanbevelingen op de flacon of verpakking, het is noodzakelijk om de make-up voor de tulpen te verdunnen;
 3. Wanneer knoppen verschijnen op de plant het is noodzakelijk om ze uit de buurt van de verwarmingstoestellen te voeren (batterijen, kachels), moet je ervoor zorgen dat de knoppen niet verwelken vóór de tijd.

Tulpen die bloeien tot een specifieke datum

Thuis kweken sommige planten niet alleen voor zichzelf, maar ook voor handel, bijvoorbeeld naar een internationale vrouwendag - 8 maart. Tegelijkertijd wordt het resultaat vaak niet slechter verkregen dan in de tuin groeien. Hoe zorg je voor tulpen, als je op een bepaalde datum bloei wilt bereiken?

 • Om in februari-maart te bloeien, moet je bollen planten in oktober-december;
 • Als het technologische proces van cultivatie wordt waargenomen, vier maanden, om de plant tot een pluche bloesem te brengen;
 • Bloeiende tulp in een pot vanaf 14 dagen en meer;
 • Voor langdurige bloei Het is noodzakelijk om de pot opnieuw in te delen voor de nacht dichter bij een koele plaats (een koude vensterbank, een plaats bij de uitgang naar het balkon);
 • Voor het forceren van tulpen thuis moet je nemen lage potten of containers, Omdat een hoge capaciteit de plant nadelig beïnvloedt. Voor groot plantmateriaal is een pothoogte van 30 cm vereist Voor kleine bollen - 20 cm hoog. Aanbevolen diameter van de pot - 20 cm. Deze capaciteit is geschikt voor het kweken van 5 bollen van de plant;
 • Een pot voor tulpen is beter te nemen van keramiek, het is ademend, wat een gunstig effect heeft op het wortelstelsel. Plastic is veel goedkoper in prijs, maar overmatig verwarmd van de zonnestralen, geeft geen toegang tot zuurstof aan de wortels.

Aan het einde van de zomer - augustus, september - beginnen de knoppen van de bloem zich in de bol te vormen. Als je een doel stelt om tegen het nieuwe jaar te bloeien, zal de film en het daaropvolgende snoeien (onthoofding) van bloeiende toppen het proces versnellen. Tijdens de opslag van bollen is het temperatuureffect belangrijk, het bestaat uit:

 • Fase 1 - een temperatuurregime creëren met hoge indicatoren;
 • Fase 2 - een temperatuurregime creëren met lagere indicatoren.

Er is een manier waarop het belangrijkste is om de bollen vroeg uit de grond te graven, zodra er geelachtige vlekken op verschijnen. De bollen worden gedurende 7 dagen op een hoge temperatuur van 30-35 graden gehouden. Voordat u de tulpenbollen plant, moeten ze op een koele plaats worden bewaard, vaak met behulp van een koelkast (groentetrales).

In de tweede helft van september, plantmateriaal van tulpen (bollen) voor forceren, is het noodzakelijk om te planten in een container met een voedingswaarde. Het kan een turfzandmengsel zijn, of een mengsel van zand en aarde, sommige gebruiken een turf, perliet. De Nederlandse praktijk groeit op één rivierzand, zonder onzuiverheden. De lichtheid van het substraat, de neutrale reactie is belangrijk.

Hoe bollen planten? Het planten en telen wordt uitgevoerd in brede, lage potten, vergelijkbare containers. Maak onderaan drainagegaten. Daarna zijn ze bedekt met een scherf, een laag drainage is geplaatst.

 • Vul de container met een substraat, ongeveer 2/3, en compact dan een beetje;
 • Dimineer op een afstand van 1 cm bollen in de grond, drukbewegingen;
 • Plantgoed is volledig bedekt met een substraat;
 • Dan is het nodig om overvloedige plantages water te geven.

Capaciteiten worden overgebracht naar een ruimte met een luchttemperatuur tot +10 graden en een hoge luchtvochtigheid tot 75%. Bijvoorbeeld (balkonloggia, kelder). Het is vaak nodig om water te geven om te voorkomen dat het substraat wordt gedroogd. Na het verschijnen van ziektekiemen moet de temperatuur aanzienlijk worden verlaagd tot plus 1-3 graden. De kiemperiode is van 16-22 weken.

Wanneer containers 21 dagen worden overgelaten aan de geplande bloei, worden potten en bollen verplaatst naar een donkere kamer, waar de temperatuur ongeveer 14 graden (niet lager) is. Na 4 dagen wordt de kracht van de verlichting verhoogd tot vol. Het temperatuurregime moet overeenkomen met +18 graden. Verlichting is nodig voor tulpen. Dat planten niet uitgerekt zijn, ze creëren een lichtdag van 10 uur.

Watergift, topdressing van planten met calciumnitraat heeft een gunstig effect op de bloei, waardoor de schoonheid van de toekomstige bloem aanzienlijk wordt aangetast. Voor knoppen die tevreden zijn met hun helderheid, moet langdurige bloei op een temperatuur van niet hoger dan 16 graden worden gehouden, zodat direct zonlicht niet op de plant valt. Deze eenvoudige techniek heeft een positieve invloed op de steeltjes, ze worden stevig, de intensiteit van het kleuren van de bloemen neemt toe.

Als je een tulp voor thuis wilt produceren, kan iedereen dat. Dit vereist naleving van eenvoudige regels en aanbevelingen. De sleutel tot succes is een goede aanplant, kieming van de bollen van de plant, naleving van het temperatuurregime in alle stadia van de groei van tulpen, en behoud van de nodige vochtigheid en verlichting. Als u alle regels volgt, krijgt u op elk moment van het jaar een geweldige bloei van prachtige bloemen.

In de regel, in de herfst-winterperiode, planten rusten, deze aandoening helpt om de ongunstige maanden voor hen te overleven. Alle bolgewassen passen zich ook aan overwintering aan, maar binnen in de plant zijn er ongeziene veranderingen, die de organen van de toekomstige bloem vormen. Het hele proces van forceren kan als volgt worden beschreven:

 • Correcte opslag van plantgoed (bollen) na het graafproces uit de open grond;
 • Wortelen van bollen in omstandigheden van lage temperatuur;
 • Het proces van het laten groeien van een bloem, (therapietrouw aan de technologie) tijdens de bloeiperiode thuis, een verwarmde ruimte.

Tulpen van zaden laten groeien

Voortplanting door zaden is een lang proces, bewerkelijk, op deze manier, in de regel, fokkers gebruiken. Teelt van zaden uit China is een opwindende activiteit, meestal hebben zaden een goede ontkieming. De kosten van zaden van 5 tot 14 roebel, in een pakket van 10 - 20 stuks. zaden. De beoordelingen zijn het meest gunstig. Plantgoed komt in korte tijd aan, de zaden zijn bevestigd met bloemafbeeldingen, het uiterlijk is aangegeven, de pakjes met zaden zijn genummerd.

 • In de herfst - van september tot oktober is het noodzakelijk om zaden in een kas te zaaien, de grond moet worden losgemaakt, voedzaam;
 • Zaden worden dik gezaaid;
 • Met het begin van de lente verschijnen smalle bladeren die het uiterlijk hebben van een enkele buis. Deze plant heeft één wervelkolom;
 • Tijdens de zomer ontwikkelt de plant zich langzaam en vormt een kleine bol met verschillende wortels;
 • De volgende lente zal zo'n lamp een volwaardig groot blad geven. De plant ontwikkelt zich geleidelijk, na drie jaar worden de bollen opgegraven tijdens de zomerperiode (wanneer de bladeren geel worden);
 • Daarna worden ze gedroogd en van september tot december maken ze een landing.

Tulpen kweken in een hydrogel

In de landbouw wordt een hydrogel veel gebruikt voor het kweken van planten. Bloementelers oefenen deze methode ook actief uit. Hydrogel is een polymere verbinding. Planten brengen de hydrogel aan of produceren een mengsel van samenstelling en aarde. Vocht dat door de substantie wordt opgenomen:

 • Stroomt niet uit de container;
 • Er is geen verdamping van vocht;
 • Voedingseigenschappen zijn niet verloren:
 • Hydrogel in allerlei kleuren verkopen;
 • Aanvaardbare kosten, decoratief uiterlijk en klein verbruik van materiële voordelen van deze methode;
 • Meestal wordt een transparante container gebruikt, voor het goed bekijken van mooie, gekleurde ballen of stukjes;
 • Capaciteiten kunnen allerlei vormen hebben;
 • Bij dit type teelt bestaat er geen gevaar voor beschadiging van het wortelsysteem van de plant;
 • De hydrogel wordt gegoten met water, bij voorkeur bezonken of gefilterd. In verhouding tot 1 kg van het middel - 300-350 ml water.

Deze techniek is niet helemaal geschikt voor het kweken van tulpen. Een kostbare methode, de waterbodem is geschikt voor het cultiveren van tulpen voor jezelf als een geschenk voor familieleden en vrienden. Groeien in water is een vergelijkbare optie, ook niet geschikt voor landbouw.

Er is een uitstekende methode om tulpen te kweken op hydrocultuur. Er wordt een kunstmatige voedingssamenstelling gemaakt, die de noodzakelijke stoffen voor plantengroei bevat.

Laten we deze methode in detail bekijken:

 • Het is noodzakelijk om een ​​epine-groeiregulator te gebruiken. Neem de tulpenbol, laat hem 2,5 uur weken, zodat de wortel in het water zit (neem warm water met de toevoeging van een epine, om de spruit wakker te maken);
 • De bodem van de tank is bekleed met kiezels;
 • We zetten de bollen naar beneden, we omsluiten ze aan alle kanten met nog een decoratieve laag stenen;
 • De apexstaarten van een plant moeten boven de stenen uitsteken;
 • De container is gevuld met water, slechts een klein beetje, het onderste deel van de lamp moet het water raken. Het is belangrijk om de lamp niet te vullen, omdat hij vol zit met verval;
 • Plaats de container in een gearceerd gebied;
 • Wanneer de wortels verschijnen, giet water;
 • Het is noodzakelijk om het waterniveau te regelen, tulpen hebben veel vocht nodig, omdat ze snel groeien;
 • Letterlijk binnen een paar dagen zullen de groene bladeren eruit zien, dan is het nodig om de container opnieuw te rangschikken met de planten op een warme en lichte plek;
 • Wanneer de knoppen van tulpen oplossen, is de gewenste temperatuur +12 graden, met het gehalte in dergelijke omstandigheden zal de bloei het meest langdurig zijn.

Er is een manier om een ​​onaangenaam fenomeen te voorkomen: blad laat vallen. Om dit probleem op te lossen, moet je alcohol aan het water toevoegen voor tulpen.

Als alcohol bijvoorbeeld 20 procent is, moet u 1 deel alcohol en 3 delen water innemen. Als je 40 procent hebt, neem dan 1 deel alcohol en 7 delen water. Wanneer water stilstaat, wordt de container met planten onder stromend water geplaatst om te spoelen.

Wat te doen met tulpen na forceren

In de onderstaande video wordt beschreven hoe u lampen kunt opslaan en herstellen nadat u het huis hebt gedwongen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

− 7 = 2