Hoe champignons thuis te kweken

Hoe champignonkwammen thuis te kweken?

Tot op heden kunnen champignons worden gekweekt en thuis, en voor korte periodes. Dit vereist een koele plaats, die zorgt voor een verhoogde luchtvochtigheid, bijvoorbeeld in een kelder of een kelder. Als u besluit om de teelt van champignons te leren thuis voor persoonlijk gebruik of voor verkoop, is het noodzakelijk om rekening te houden met de factor die het substraat met een hoge luchtvochtigheid een voldoende sterke geur zal produceren, zodat in het huis of in het huisje moet het niet doen.

Alvorens tot het proces zelf over te gaan, is het noodzakelijk om een ​​substraat te maken. Dit is een van de belangrijkste fasen in het kweken van paddestoelen. Het succes van het kweken en de opbrengst van champignons zal afhangen van de kwaliteit van het bodemsubstraat.

De basis van het substraat is compost van 25%, dat wordt gevormd uit tarwe- of roggestro, waarmee paardenmest 75% wordt toegevoegd. Velen gebruiken kippenmest of koeienmest, maar deze ingrediënten verminderen de opbrengst van schimmels. Composteren gebeurt buitenshuis met bescherming tegen regen en zonnestralen. Het substraat kan ook worden bereid op een afgesloten plaats met goede ventilatie, omdat tijdens de fermentatie van alle componenten ammoniak, vocht en koolstofdioxide massaal vrijkomen.

Om het juiste voedingsstoffen substraat te krijgen voor honderd kilogram stro, maak je:

  • Ureum en superfosfaat - twee kilogram van elke stof.
  • Vijf kilo krijt.
  • Acht kilo gips.

Als gevolg van het mengen van alle componenten is de opbrengst van het substraat driehonderd kilogram. Dit is voldoende om het mycelium op een oppervlakte van 3 m2 te leggen.

Bij het toevoegen van vogelpoep worden andere componenten met een andere dosering gebruikt. Honderd kilogram stro neemt hetzelfde afval, driehonderd liter water, gips en albast, dat kalk en superfosfaat vervangt.

Eerst moet het rietje gedrenkt worden in een grote container. Daarna wordt het laag voor laag uitgespreid met mest in een stapel. Je zou 3 lagen van elke component moeten krijgen. Bij het leggen van deze leg wordt het rietje bovendien bevochtigd - driehonderd liter water wordt per honderd kilogram van de substantie gebruikt. Voeg geleidelijk ureum toe - twee kilogram en superfosfaat - vijfhonderd gram. Vervolgens wordt dit alles grondig gemengd en wordt het gips toegevoegd, vervolgens het residu van superfosfaat en krijt.

Om dit proces efficiënter te maken, kiest u een stapel met een hoogte van 1,5 m en een breedte van 1,2 m. Na 3 weken is de compost klaar.

Het kweken van champignons thuis is gebaseerd op het gebruik van hoogwaardig materiaal. Dit is een steriel mycelium - mycelium, dat onder bepaalde omstandigheden in het laboratorium wordt gekweekt. Er zijn nog twee soorten van dergelijk materiaal die de industrie produceert - het mycelium van graan en compost. Het eerste materiaal wordt geproduceerd in speciale polyethyleen zakken. Het kan tot zes maanden worden opgeslagen onder bepaalde temperatuuromstandigheden - van 0 tot 4 graden. Voor honderd kilo van een substraat van 1 m2 is vierhonderd gram myceliumkorrel nodig.

Mycelium-compost wordt geproduceerd in speciale glazen containers. In een kamer met een temperatuur van ongeveer 0 graden kan deze stof maximaal een jaar worden bewaard. Als de temperatuur boven 20 graden is, is het composterende mycelium geschikt voor niet meer dan twintig dagen. In tegenstelling tot het graanmateriaal is de compost van mycelium minder gevoelig voor ongunstige omstandigheden. Samen met dit levert het niet zo'n hoge opbrengst op als een mycelium van graan. Vijfhonderd gram composteringsmycelium wordt gebruikt per 1 m2 van het gebied.

Voor het leggen volgt het mycelium de procedure van pasteurisatie en warmtebehandeling van het substraat. Als het substraat op de juiste manier is gemaakt, is het bij het indrukken lichtjes veerkrachtig. Nadat het pasteurisatie heeft ondergaan, moet het worden afgekoeld tot een temperatuur van 25 graden. Vervolgens wordt het verspreid in dozen met een laag van 30 centimeter. Ongeveer honderd kilo van een dergelijk substraat zal naar een gebied van 1 m2 gaan.

Planten van mycelium en verzorgen van mycelium

Het kweken van paddenstoelen met deze methode is vrij eenvoudig. Myceliumcompost of graan wordt begraven in het substraat tot een diepte van 5 cm. Neem hiervoor een handvol substantie ter grootte van een kippenei. Voor een goede penetratie wordt het substraat omhoog gebracht met behulp van een pen of andere geïmproviseerde items. De locatie van de putten moet op een afstand van 20 cm van elkaar liggen in verspringende volgorde. Sommige tuinders morsen het mycelium gewoon oppervlakkig en sprenkelen het met een dunne laag substraat op 5 cm.

Hierna begint de incubatietijd. Voor de succesvolle doorstroming is het noodzakelijk om een ​​hoge luchtvochtigheid te garanderen, ongeveer 80-90%. Om het substraat vochtig te houden, zijn de laden bedekt met papier. Daarna wordt het regelmatig bevochtigd. Het vocht mag niet op het substraat en mycelium vallen. Het is erg belangrijk dat de temperatuur van het substraat hetzelfde is - binnen 23-27 graden. Verlaagde temperatuur moet worden verhoogd. Bij hogere temperaturen worden de lokalen geventileerd.

Na 1-2 weken zou het mycelium moeten groeien. Vervolgens wordt het substraat oppervlakkig besprenkeld met 2-3% geheime bodem. De dekaarde wordt bereid volgens het volgende schema: 1 deel van het zand wordt gemengd met 9 delen turf. Even effectief is een mengsel van krijt, veen en tuingrond in een verhouding van 1: 5: 4. Een vierkante meter ruimte wordt opgebracht tot vijftig kilo dekaarde.

Drie dagen nadat het substraat is bedekt met een dekaarde, wordt de temperatuur van de lucht in de kamer verlaagd tot 15-17 graden. De bedekkende grond wordt constant bevochtigd uit het sproeipistool, maar zodat het substraat niet bevochtigd wordt. Tijdens deze periode is veelvuldig luchten van de kamer erg belangrijk en er mogen geen tochtjes zijn.

Het kweken van paddenstoelen thuis is niet zo moeilijk. Het hele proces vanaf het moment van planten tot het oogsten van paddenstoelen duurt niet langer dan 4 maanden. De oogst kan worden verzameld wanneer de film die het been verbindt met de hoed er nog niet in geslaagd is door te breken. Het is de moeite waard te onthouden dat overrijpe paddestoelen met donkere borden verboden zijn om te eten, omdat dit ernstige vergiftiging kan veroorzaken.

Tijdens de verzameling worden de champignons zorgvuldig gedraaid. In hun plaats blijven kleine putten, die zijn bedekt met bodembedekker, dan enigszins bevochtigen.

De vruchtperiode is 10-14 weken. Gedurende deze tijd kunt u maximaal 6-7 gewassen oogsten. Met 1 m2 gebruikte ruimte kun je zeven tot veertien kilo paddenstoelen krijgen. Elke volgende oogst kan binnen 3-4 dagen worden verzameld. Voor de eerste 2-3 benaderingen is de opbrengst 70% van de totale uitvoer.

Kweek champignons thuis kunnen in polymere zakken zitten, die bijdragen aan een intensieve vruchtvorming van paddenstoelen. Deze methode wordt al lang in veel landen gebruikt om gewassen in grote hoeveelheden te produceren. Kwekende champignons kunnen op deze manier thuis worden gedaan.

  • Een transparante polymeerfilm wordt gebruikt om de zakken te maken. Polymere zakken kunnen een capaciteit van vijfentwintig en vijfendertig kilogram hebben. Om paddestoelen thuis te laten groeien, is het beter om zakken te gebruiken voor vijfentwintig kilogram.
  • Om polymere zakken te kiezen, is het noodzakelijk rekening te houden met het gemak van de uitvoering van werken in een mycelium. Een belangrijke factor die van invloed is op het succesvol kweken van paddenstoelen, is de juiste indeling van de zakken. Er zijn twee manieren van ordening - parallel en schaak.
  • Bij het in verspringende volgorde plaatsen van zakken met een diameter van 40 cm treedt een verlies van ongeveer 10% van het bruikbare oppervlak op. Met een andere manier van arrangeren, zijn de verliezen ongeveer 20%. Om deze verliezen te compenseren, is het mogelijk om diepere zakken te gebruiken met meer substraat. In dit geval zal de ruimte gevormd tussen de zakken zorgen voor luchtcirculatie en dus voor koeling van het substraat.

Varianten, hoe kan paddestoelen groeien in de set thuis. Het belangrijkste is om de technologie en alle regels te volgen om het gewenste resultaat te krijgen.

Hoe paddestoelen in het huis te kweken

Cultiveren champignons kunnen het hele jaar door: in de zomer in bedden, en in de winter in kassen. Thuis kan het een kelder, een schuur, een kelder, een serre, etc. zijn Als er een intentie is om ze te laten groeien, dan is het zeker een speciale kamer. Om ze te laten groeien hebben ze niet veel licht nodig, vooral de aanwezigheid van zonnestralen, ze groeien goed, ontwikkelen zich en dragen vrucht in het donker. Het belangrijkste voor hen is het noodzakelijke temperatuurregime en het nodige vocht. Het voedzame klimaat voor champignons is een mengsel van paarden- of koeienmeststoffen met tarwe- of roggestro.

Als je een paard mest niet kan kopen, kan het worden vervangen door kip of varkensvlees, die vastzit aan bepaalde verhoudingen, en in de afwezigheid van stro, kan het worden vervangen door maïs spikes of omgevallen boom bladeren. Het belangrijkste is dat dergelijke ingrediënten vers en vrij van ongedierte zijn. Om problemen te voorkomen, moeten deze componenten worden voorbehandeld en zo worden voorbereid dat het mycelium zich zonder problemen in het substraat ontwikkelt en gezond is. Voor degenen die ervoor kiezen om paddestoelen thuis te laten groeien, moeten niet onmiddellijk aan worden herinnerd dat deze activiteit voldoende is tijdrovend en vraagt ​​veel geduld, maar geduld en hard werken, in de regel wordt altijd beloond.

Composteren is dat paardemest met afval wordt geplaatst kegelvormige stapel en besproeid met water tot een vochtgehalte binnen 60-70protsentov verkrijgen. Ammoniumsulfaat wordt aan deze stapel toegevoegd, die ongeveer 3 kg per 1 ton substraat zou moeten zijn. Daarna wordt de hoop met het substraat bedekt met matten, jute of stro en in een dergelijke toestand gelaten voor het opnieuw verwarmen. Ammoniumsulfaat wordt toegevoegd om de activiteit van bacteriën die deelnemen aan de afbraak van mest te verbeteren. Binnen 5 dagen wordt een stapel met substraten onderbroken door hooivorken voor een gelijkmatige opwarming. Tijdens deze procedure wordt een gips aan het substraat toegevoegd. De hoeveelheid moet 4 kilogram per 1 ton substraat zijn. Gedurende de gehele bereidingsperiode wordt het substraat 2-3 maal gemengd. Het gerede substraat moet een uniforme consistentie van donkerbruine tint hebben zonder de geur van ammoniak, en het rietje kan gemakkelijk worden gescheurd.

Bij het bereiden van het substraat van paarden en koeien toorts onder toevoeging van stro, deze bestanddelen op tot schouderhoogte en breedte 1,5metra 2-3metra vervolgens continu bewaterd. Voor een kwalitatieve en zelfs opwarmende en hydraterende, het is constant gemengd. Tijdens de eerste uitsparingen toegevoegde ammoniumsulfaat (3 kg per 1 ton) zoals toegevoegd in de derde gips (5 kg per 1 ton) en superfosfaat (3 kg per 1 ton). Tijdens het mengen zorgvuldig uitgegoten plaatsen die niet voldoende bevochtigd zijn.

Thuis kunnen champignons worden gekweekt op aarden vloeren, in afgesloten ruimtes, planken of dozen, die op elkaar worden gestapeld om ruimte te besparen. Op de aarden vloer worden richels gevormd met de afmetingen 50x50 of 75x75cm. Het bereide substraat wordt ongeveer 45 cm dik gelegd en geramd om een ​​dikte van ongeveer 30 cm te verkrijgen. vanaf de zijkanten van de nok kan worden uitgelijnd met een schop.

Bij gebruik van planken wordt het voorbereide substraat op de planken gelegd met een laag van 30-45 cm en samengeperst om een ​​glad en glad oppervlak te verkrijgen. Kisten voor het kweken van champignons kunnen willekeurige afmetingen hebben, maar handiger zijn dozen met een breedte van 50 cm en een lengte van 100 cm en een hoogte van 25 cm. Kisten gevuld met mest en geramd, waarna de dikte van het substraat ongeveer 23 cm moet zijn. Voor verdichting, gebruik handmatige sabotage. Bij het groeien in de volle grond, begint de bedding te worden geproduceerd in de vroege lente, zodra de aarde opwarmt. Het substraat wordt op de grond gelegd of gegraven in een greppel met een diepte van 20-25 cm boven de bedden, het is wenselijk om luifels te gebruiken om de bedden te beschermen tegen de invloed van zonlicht of overmatig vocht.

Vervolgens meten substraatlippen dagelijks de temperatuur. Om paddestoelplukkers te planten, gaat u verder wanneer de temperatuur op een diepte van 4-5 cm niet 27-28 graden is. Voor het planten wordt een steriel mycelium verkregen, dat in laboratoria wordt gekweekt. Brede verspreiding, vanwege hoge opbrengsten ontvangen champignons van twee variëteiten: twee sporen wit en twee sporen bruin. In laboratoria wordt het mycelium gekweekt op granen of mest. Een dergelijk mycelium wordt verkocht in blikken of flessen met een gewicht van 1-2 kg. Gewoonlijk worden 300 tot 500 gram paddestoelmycelium verbruikt per vierkante meter van het substraat. Voor het planten wordt het mycelium in stukken gebroken, ter grootte van een walnoot of een eivoer. Het gewicht van dergelijke stukken is ongeveer 15-20 g en wordt in een brede houder in één laag geplaatst om niet te kreukelen. Vervolgens worden deze stukken in geprepareerde bedden of dozen op een afstand van 20 cm van elkaar geplaatst op een verspringende manier.

De techniek van planten is dat in plaatsen van aanplant een scherp voorwerp wordt opgetild door een scherp voorwerp en er geen grote indrukking wordt gemaakt, waarin een stuk mycelium wordt geplaatst. Daarna worden de plantplaatsen gesloten en sterk geperst om beter contact te maken met het mycelium met het substraat.

Na het planten van mycelium, om een ​​oogst te krijgen, hebben de toekomstige champignons verzorging nodig. Dit gehalte bestaat uit het in alle stadia handhaven van de noodzakelijke temperatuur in de ruimte en de noodzakelijke vochtigheid van het substraat. Direct na het planten moet de temperatuur in de kamer binnen 24-26 graden worden gehouden. Gedurende deze periode groeit het mycelium zeer actief in de diepte van de grond en kan het een goede oogst geven. Als de temperatuur hoger is, wordt het mycelium groter in de oppervlaktelagen, wat zal leiden tot minder vorming van fruitlichamen. Bij dezelfde luchtvochtigheid moet ongeveer 60 procent zijn. Mycelium is erg dol op vocht en daarom moet de vochtigheid constant worden gecontroleerd.

Na anderhalve week groeit het mycelium al goed en moet de temperatuur in de kamer worden verlaagd tot 18-20 graden en het oppervlak van het substraat met een mycelium wordt bedekt met aarde. De consistentie van het land is fijnkorrelig en enigszins vochtig. Vóór het vullen moet het goed worden gekneed en door een fijnmazige zeef worden geleid. De aarde wordt gegoten zonder verdichting, voor een goede toegang van zuurstof tot het mycelium. In de toekomst gaat het door met het handhaven van de temperatuur (ongeveer 16 graden) en het vochtgehalte van lucht (80-90%) en de vochtigheid van de oppervlaktelaag (ongeveer 60%). In dit geval moet u de kamer regelmatig ventileren, omdat deze kooldioxide verzamelt.

De meest interessante fase tijdens het kweken van champignons is oogsten. Dit is een zeer aangenaam proces, dat veel emoties en veel plezier met zich meebrengt. En dit is geen wandeling in het bos, waar je een tiental paddenstoelen kunt vinden en dan wordt zo'n reis nog lang herinnerd, maar er is geen limiet aan het gevoel van plezier. En dan zijn er hele rijen champignons, die, zoals gesorteerd op bestelling en volgens grootte. Van zoveel paddenstoelen komen de ogen omhoog en op het eerste moment weet je niet wat je ermee moet doen.

Zo'n gewas verschijnt binnen 3-4 maanden, na een lange werkdag en niet een beetje geduld. Paddenstoelen worden geplukt, waarbij de film nog steeds de randen van de dop en de stengel van de schimmel verbindt. Paddenstoelen, waarin de film al is gescheurd, worden als overrijp beschouwd en worden niet aanbevolen voor inname.

De technologie voor het verzamelen van champignons vereist geen snijden, maar vereist draaien. Daarna worden deze plaatsen gevuld met aarde, die op het substraat wordt gegoten en wordt bewaterd. Met een goede oogst, en dat kan alleen met goede zorg, kun je vanaf een vierkante meter van 5 tot 12 kg verse champignons verzamelen. Na de eerste oogst kan ergens in een week een ander gewas worden geoogst.

Alternatieve manier om champignons te kweken

Champignons kunnen op andere manieren thuis worden geteeld, maar hiervoor wordt een in het laboratorium gekweekt mycelium gebruikt. Ze worden gekweekt op compost of graan. In dit opzicht zijn er twee soorten: graan en compost. Graanmycelium wordt meestal gedurende zes maanden bij een temperatuur van ongeveer 4 graden bewaard. Het composterende mycelium is niet zo veeleisend. Het kan thuis worden bewaard bij een temperatuur van niet meer dan 20 graden gedurende 20 dagen. Het is het meest geschikt om in een appartement te kweken, hoewel het niet zulke hoge opbrengsten oplevert als granen. Voor de teelt in het appartement is 0,5 kg mycelium per vierkante meter nodig.

Vóór het planten het substraat pasteuriseren. In de regel wordt dit gedaan door stro te strooien met kokend water. Om dit te doen, kunt u een soort container gebruiken, er stro in doen en kokend water gieten. Na een tijdje wordt het uitgetrokken en wordt het substraat voorbereid. Hoogstwaarschijnlijk zullen bij het groeien in het appartement dozen worden gebruikt, die zijn gevuld met een substraat dat goed is aangedrukt en die met de handdruk moetenveren. Voordat u het substraat vult, moet u de temperatuur meten, die binnen 25 graden moet zijn. Dikte, gevuld in dozen van het substraat mag niet lager zijn dan de hoogte van de dozen, ergens 5 cm. Hierdoor kan de flat geen slechte oogst champignons groeien, als het temperatuurregime en het vochtigheidsregime van lucht en substraat worden gehandhaafd.

Kenmerken van groeiende champignons

Om de teelt van deze paddenstoelen serieus te realiseren of zelf te groeien in een appartement omwille van interesse en plezier, moet u weten wat de belangrijkste kenmerken van hun teelt zijn. Kenmerken zijn alleen dat de teelt van champignons een arbeidsintensief proces is dat zorgvuldige naleving van groeiende technologieën vereist vanwege de hoge vraag van de mycelia van champignons. Het is belangrijk om je aan alles te houden: controleer constant de vochtigheid en temperatuur van het substraat. Het is belangrijk om te weten dat het leggen van fruitlichamen plaatsvindt bij een temperatuurverschil van + 25 ° C tot + 15 ° C. Dit is erg belangrijk! Als u dergelijke omstandigheden niet kunt bieden, zijn de paddenstoelen niet zichtbaar. Het moet ook bekend zijn dat tijdens hun groei veel koolstofdioxide en ammoniak vrijkomen en dat de ruimte waarin ze worden gekweekt goed geventileerd moet worden.

Hiermee moet rekening worden gehouden bij het kweken van paddenstoelen in een appartement. Champignons, met name champignons, kunnen niet alleen in de winkel worden gekocht, maar ook zelfstandig in het appartement worden geteeld. De kweek van champignons in een appartement is de tegenovergestelde manier van telen, en het is echt, omdat ze voor het gezin niet zo veel nodig hebben, en een dergelijke hoeveelheid kan altijd worden voorzien van de noodzakelijke voorwaarden.

Het fokken van andere soorten schimmels in huis

Het kweken van champignons is een ingewikkeld en tijdrovend proces, dat thuis moeilijk te beheersen is. Het kweken van dergelijke champignons als oesterzwammen is bijvoorbeeld minder moeilijk, omdat ze minder veeleisend zijn voor de omstandigheden en de technologie van de teelt. Ze kunnen bijvoorbeeld worden gekweekt in polyethyleen zakken in een hangende toestand of op houten blokken, waardoor een optimaal vochtgehalte wordt behouden. Bovendien zijn ze nuttiger dan paddenstoelen.

Hoe champignons te kweken: champignons thuis

Groeiende champignons als een bedrijf dat voor het eerst werd ontwikkeld in Europa en later in Rusland verscheen. De teelt van champignonpaddestoelen kan niet alleen voor commerciële doeleinden worden uitgevoerd, maar ook voor uzelf. Als je de principes van hun cultivatie kent, kun je goed geld verdienen, snel je eigen bedrijf ontwikkelen en een goede oogst verzamelen. Voor de teelt van champignons geschikt niet alleen de productie, maar ook de voorwaarden van het huis. Plant mycelium (mycelium) paddestoelen in het land, in de tuin, tuin, garage of schuur. Dit artikel zal je vertellen hoe je het correct moet doen.

Hoe grond te bereiden voor het kweken van champignons thuis

Op het mycelium gebied van drie vierkante meter zal Quintal van stro, korrels van de winter tarwe of rogge bladeren, tomaat en aardappel bladeren, poltsentnera paard of op zijn minst koeienmest, drie- of vierhonderd liter water, twee kilo van ureum en superfosfaat, zeven of acht kilo gips en vijf kilo krijt. Merk op dat terwijl de compost komt aan de norm, toewijst is onaangenaam ruikende stoffen zoals ammoniak en kooldioxide. Daarom zou het beter zijn als het proces zal plaatsvinden in de open lucht (maar beschermd tegen zon en regen), of op zijn minst in een goed geventileerde ruimte. Je kunt vogelgrit gebruiken. In dit geval is de hoeveelheid en samenstelling van ingrediënten iets anders: 100 kg afval - hetzelfde rietje, 300 liter water, 7-8 kg gips, 2 kg ureum, 7 kg albast. Geniet van het stro en andere plantcomponenten voor een dag. Leg ze en mestlagen - drie tot vier. Elke laag stro vergeet niet overvloedig te bevochtigen. Vermenigvuldig mengen, giet een beetje kunstmest, gips en krijt of albast.

Moet een stapel van lengte en hoogte van een en een halve meter krijgen, met een breedte van 1 meter 20 centimeter. Waterig, gecompacteerd, bedekt met een film. Na twee of drie weken, wanneer de geur van ammonium niet langer wordt gevoeld, leggen we het substraat op de plaats waar we paddestoelen gaan kweken. Als het een open terrein is, probeer dan een plek in de schaduw van fruitbomen te kiezen. (Rijen worden gemaakt op het oppervlak van de aarde of in sleuven van twintig tot dertig centimeter diep). Voor de afgesloten ruimte, maak dozen of planken klaar.

Als er geen mogelijkheid is om zelf compost te maken, dan kunt u een afgewerkt product van de juiste kwaliteit kopen, gemaakt in overeenstemming met alle normen.

Zie ook onze artikelen

Incubatieperiode en temperatuurregeling

Tijdens de incubatieperiode moet u de luchtvochtigheid nauwlettend volgen. Het moet op het niveau van 70-95% zijn.

Om de luchtvochtigheid te behouden, wordt aanbevolen de doos met het substraat te bedekken met een krant en deze regelmatig te besproeien. De temperatuur van het substraat zelf moet 20-27 graden Celsius zijn.

Het mycelium begint na een week te groeien. Op dit moment moet het oppervlak van het substraat worden bedekt met 3-4 cm grond. Na 3-5 dagen na het inslapen, moet de temperatuur in de kamer worden verlaagd tot 12-17 graden Celsius.

Het oppervlak wordt constant gehydrateerd. Er moet speciale aandacht worden besteed aan de ventilatie van de kamer, maar om tocht te voorkomen.

Planten van champignonmycelium (enting)

Dus, het substraat is klaar en in de kelder geplaatst, nu is het nodig om een ​​mycelium van de schimmel erin te maken, om mycelium te laten groeien. Mycelium wordt industrieel in laboratoria onder steriele omstandigheden gekweekt. Koop het in de tuinbouwwinkels of bestel op internet.

Om de paddestoelen groeien op een 1 vierkante meter substraat vindt u 500 g compost en 400 g mycelium korrels sporen van paddestoelen nodig hebben.

Zet de "zaden" in het substraat. Als u de compost correct heeft voorbereid, zou deze enigszins moeten verluchten wanneer erop wordt gedrukt. We maken vijf centimetrische inkepingen op een afstand van 20 centimeter van elkaar en leggen een kleine hoeveelheid composteringsmycelium in elke inkeping. Als je de sporen van champignons hebt, moeten ze gewoon op het oppervlak worden verspreid. Geleidelijk aan beginnen de draden van het mycelium zich langs het substraat uit te zetten.

De temperatuur waarbij het mycelium groeit is 20-27 graden. Spreid actief de schimmelfilamenten uit begin tien tot twaalf dagen. Vervolgens moet het substraatoppervlak 3-4 cm worden bedekt met aarde en nog eens 3-5 dagen wachten. De aarde komt niet alleen uit de tuin, maar uit een mengsel van turf (5 delen), kalksteen (1 deel) en aarde (4 delen). Vergeet periodiek spuiten met water niet.

Hoe champignons thuis te verzorgen

Zorg voor geplant champignons vereist regelmatige begieten van het substraat en het houden van de kamer in optimale vocht en temperatuur.

Giet het substraat niet minder dan 10 dagen na het leggen van de deklaag. Voor water geven is het aan te raden om een ​​gieter van geringe hoogte te gebruiken, die water met kleine druppels van water voorziet.

In het algemeen, deze procedure uitvoeren u moet zorgvuldig en nauwkeurig, omdat het water boven moet blijven, de deklaag van het substraat, en in elk geval niet doordringen in compost (anders wordt het mycelium snel verval en verdwijnen).

De vochtigheid in de kamer waar de paddenstoelen groeien, moet op 75-80% worden gehouden. Om dergelijke indicatoren te bereiken, zijn ze uitgerust met speciale planken en installeren ze enkele blikjes water.

Voor champignons is de hoge kooldioxideconcentratie dodelijk, dus moet de ruimte ten minste eenmaal per dag worden geventileerd.

Wanneer moet je de champignons oogsten?

Over 3-4 maanden is het mogelijk om de eerste oogst te oogsten. Verzamel champignons, die onder de kop een uitgerekte witte film hebben die de randen van de dop en het been verbindt. Champignons met bruine borden worden niet aanbevolen om te eten.

Bij het verzamelen van champignons worden niet afgesneden, maar voorzichtig geschud. Vruchtvorming van mycelium duurt een week of twee. Gedurende deze tijd worden tot zeven golven van oogst verzameld.

Vanaf een meter van een vierkant nuttig gebied is het mogelijk om tot 12 kg paddenstoelen te verzamelen. Tegelijkertijd wordt 70% van de oogst verzameld tijdens de eerste twee golven.

Cultuur van champignonpaddestoelen in zakken thuis

Kweek champignons thuis kunnen in polymere zakken zitten, die bijdragen aan een intensieve vruchtvorming van paddenstoelen. Deze methode wordt al lang in veel landen gebruikt om gewassen in grote hoeveelheden te produceren. Kwekende champignons kunnen op deze manier thuis worden gedaan.

Een transparante polymeerfilm wordt gebruikt om de zakken te maken. Polymere zakken kunnen een capaciteit van vijfentwintig en vijfendertig kilogram hebben. Om paddestoelen thuis te laten groeien, is het beter om zakken te gebruiken voor vijfentwintig kilogram.

Om polymere zakken te kiezen, is het noodzakelijk rekening te houden met het gemak van de uitvoering van werken in een mycelium. Een belangrijke factor die van invloed is op het succesvol kweken van paddenstoelen, is de juiste indeling van de zakken. Er zijn twee manieren van ordening - parallel en schaak.

Bij het in verspringende volgorde plaatsen van zakken met een diameter van 40 cm treedt een verlies van ongeveer 10% van het bruikbare oppervlak op. Met een andere manier van arrangeren, zijn de verliezen ongeveer 20%. Om deze verliezen te compenseren, is het mogelijk om diepere zakken te gebruiken met meer substraat. In dit geval zal de ruimte gevormd tussen de zakken zorgen voor luchtcirculatie en dus voor koeling van het substraat.

Varianten, hoe kan paddestoelen groeien in de set thuis. Het belangrijkste is om de technologie en alle regels te volgen om het gewenste resultaat te krijgen.

Teelt van champignonpaddestoelen in de kelder thuis

Champignons kweken in de kelder is erg handig, omdat het pand onder de grond een relatief stabiel microklimaat heeft. Bovendien is het veel gemakkelijker om optimale omstandigheden te creëren in kelders dan in kassen.

Je kunt champignons kweken, zelfs in een gewone kelder. Het is wenselijk dat in deze kelder:

  • betonnen muren;
  • betonnen of gecementeerde vloer;
  • goede ventilatie.

Om schimmelinfecties door ongedierte te voorkomen, wordt het aanbevolen om de ventilatieopeningen met netten te sluiten en moeten het plafond en de muren met kalk worden behandeld. Als de kelder vrij ruim is, kan deze in twee zones worden verdeeld - één zal incubatieperiode van cultivatie zijn, en in de tweede zal vruchtlichamen worden ontvangen. Om een ​​hoge luchtvochtigheid (85-90%) te handhaven, wordt de vloer in de kelder bevochtigd.

Maankalender van het planten van zaden voor 2018

Welke bloemen planten in februari voor zaailingen?

Ui op de vensterbank groeit

Zaailingen in slakken en luiers Julia Minyaeva

Julia Minyaeva is niet alleen een charmante vrouw, maar een echte goeroe bij het aan boord gaan en ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

14 − = 9