Hoe een kubieke meter berekenen

Manieren om de kubieke volumemeter of de totale afmetingen te berekenen

Om de benodigde hoeveelheid materiaal of stof te berekenen, de meest gebruikte kubieke meter (gelijk aan het volume van een kubus met ribben van een meter lang). Indien nodig kan deze standaardvolume-eenheid worden overgebracht naar andere meetsystemen - liters, milliliters, kubieke centimeters en millimeters.

Om de kubieke meter (volume) te berekenen, moet u de lengte, hoogte en breedte van het object weten. Om het volume van een vloeibare en gasvormige substantie of een voorwerp met een onregelmatige vorm te berekenen, zijn de massa en dichtheid ervan vereist.

Snelle navigatie voor artikel

Om het volume van een object te berekenen, moet u de lineaire afmetingen weten. Dit vereist:

 • Gebruik de meter om de lengte, hoogte en breedte van de figuur te meten;
 • Vermenigvuldig de lineaire parameters van het object.

Als u bijvoorbeeld het volume van een kamer wilt berekenen, met een lengte van 8 meter, een hoogte van 3 meter, een breedte van 6 meter, hebt u 8 * 3 * 6 = 144 nodig (kamervolume 144 m3).

Als u geen lineaire parameters kunt meten (een object met een onregelmatige vorm, vloeistof, gasvormige materie), moet u het volume berekenen:

 • Meet de massa van het materiaal;
 • Bepaal de dichtheid van materie (er zijn speciale tabellen van de dichtheid van verschillende materialen);
 • Verdeel de massa door de dichtheid.

Om bijvoorbeeld het volume beton (dichtheid 2000 kg / m3) van 30000 kg te berekenen, hebt u 30000/2000 = 15 m3 nodig.

Voor het berekenen van het volume van een complex object waarvan de materiaaldichtheid onbekend is, is het noodzakelijk:

 • Laat het object zakken in een bak met water (nadat u het oorspronkelijke niveau eerder hebt gemeten);
 • Bepaal hoeveel het waterniveau is gestegen na onderdompeling van het onderzoeksobject;
 • Bereken het volume verplaatste water (van het niveau na onderdompeling van het object, trek de beginwaarde af).

Als het volume wordt uitgedrukt in liters, milliliters, kubieke centimeters of millimeters, moet u voor het berekenen van kubieke meters de volgende waarden kennen:

De capaciteit van een standaard emmer is bijvoorbeeld 10 liter, wat overeenkomt met 0,01 kubieke meter. Om 1 kubieke meter van elk materiaal met een emmer te meten, moet je het vullen met 100 emmers.

In het dagelijks leven met behulp van kubieke meters, wordt de benodigde hoeveelheid materialen berekend in het kader van reparatie- en constructiewerken. Deze meeteenheid wordt ook vaak gebruikt om de hoeveelheid aardgas en waterverbruik te bepalen.

De site niet de persoonlijke informatie van de burgers van de Russische Federatie (inschrijving is gesloten, opmerkingen zijn uitgeschakeld) op te slaan. Sommige van de gepubliceerde materiaal op de site kan informatie bedoeld voor gebruikers over de leeftijd van 16 bevatten (volgens de # 436-FZ dd 29.12.2010, "On schadelijk is voor hun gezondheid en ontwikkeling van informatie bescherming van kinderen"). 16+. Gebruik van deze site impliceert de acceptatie van de voorwaarden van de gebruikersovereenkomst.

© 2016 Google Inc. Alle rechten voorbehouden. De naam Google en het Google-logo zijn handelsmerken van Google Inc.

Google ™, Android ™, Google Maps ™, Google Play ™, Google Docs ™, Google Picasa ™, Gmail ™, Google Chrome ™, Google Plus ™, YouTube ™, en de bijbehorende logo's zijn handelsmerken van Google-handelsmerken, Inc. in de VS en andere landen.

Microsoft®, Windows®, Windows XP®, Windows Vista®, Xbox®, Zune®, SharePoint®, Internet Explorer, Hotmail, Bing®, Office®, Word®, PowerPoint®, Excel®, Outlook®, en hun respectieve logo zijn handelsmerken van Microsoft Corporation in de Verenigde Staten en andere landen.

Mozilla®, Mozilla Firefox® en hun logo's zijn handelsmerken van de Mozilla Foundation in de Verenigde Staten en in andere landen.

Skype® en het bijbehorende logo zijn handelsmerken van Skype in de Verenigde Staten en in andere landen.

Hoe een kubieke meter berekenen

Kubieke meters van vandaag zijn de standaardeenheid voor het meten van het volume. Heel vaak worden de resultaten van deze of andere berekeningen en metingen in kubieke meters gegeven.

Een kubieke meter is een bepaalde volume-eenheid, die gelijk is aan het volume van één kubus met een lengte van een meter randen.

Als de initiële informatie wordt verstrekt in gerelateerde meetsystemen, kunnen deze eenvoudig worden geconverteerd naar kubieke meters. Het kan bijvoorbeeld kubieke centimeters of liters zijn.

Als je converteert naar kubieke meters lengte, massa of oppervlakte, heb je meer informatie nodig en het zal iets ingewikkelder zijn.

Waarom heb je zulke metingen nodig? Alles is eenvoudig, ze kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt tijdens reparaties, wanneer exacte en correcte berekeningen nodig zijn om te begrijpen hoeveel materiaal nodig is voor verder werk.

Ze zijn nodig en kunnen worden en in een geval als je iets met je eigen handen maakt.

Hoe creatief onze vele hobby's ook zijn, wiskunde begeleidt ons al het leven en is een integraal onderdeel van elk werk.

Hoe de kubieke meter van het volume berekenen?

Om het aantal kubieke meters in een volume dat is opgegeven in andere meetsystemen correct te berekenen, moet u dit aantal vermenigvuldigen met een bepaalde coëfficiënt.

Als het volume bijvoorbeeld in liters wordt weergegeven, vermenigvuldigt u de liters met 0,001 om deze te vertalen. Simpel gezegd, we moeten de volgende formule gebruiken:

Km³ - dit is het aantal kubieke meters en Кл - het aantal liters.

Dezelfde formule is van toepassing in een situatie waarin het volume in kubieke decimeters wordt gegeven.

Hoe een kubieke meter berekenen van centimeters of millimeters?

Als het volume wordt gegeven in kubieke centimeters of millimeters, dan is voor de juiste berekening deze formule vereist:

Km³ = Kcm³ * 0,000001

Km³ = Kmm³ * 0,000000001

Vergeet dat niet Kcm³ en Kmm³ zijn het aantal kubieke centimeters en millimeters.

Hoe een kubieke meter massa berekenen?

Als u de massa kent, moet u voor de juiste berekening van kubieke meters de dichtheid van de materie verduidelijken. Je vindt het in speciale tabellen van de dichtheid van stoffen. Als er niet genoeg cijfers zijn, kunt u deze zelf meten.

Om het aantal kubieke meters te berekenen, is het noodzakelijk de massa van het lichaam in zijn dichtheid te verdelen. Dat wil zeggen, gebruik de formule:

"M" is in kilogram gelijk aan de massa van het lichaam en "P" is de dichtheid.

Hoe een kubieke meter berekenen van een eenvoudige figuur?

Als het object een gewone volumetrische figuur is, waarin alle parameters bekend zijn, dan is het mogelijk om geometrische formules te gebruiken die bekend zijn uit de tijd van school. Je kunt het figuur zelf meten, maar bereken de kubieke meters met behulp van de formule:

B, Ш en Д - deze zijn respectievelijk de hoogte, breedte en lengte of dikte.

Om het gemakkelijker te maken om te begrijpen wat er op het spel staat, zal ik een eenvoudig voorbeeld geven.

De kamer heeft een plafondhoogte van 2,5 meter, een lengte van 10 meter en een breedte van 8 meter. Om het volume van deze kamer in kubieke meters te bepalen, moet u het volgende doen:

2,5 m * 10 m. * 8 m. = 200 cu. meter.

Dus alles is eenvoudig. Het is noodzakelijk om slechts enkele gegevens te hebben, en al het andere wordt berekend door de eenvoudigste formules.

Wees voorzichtig en je krijgt de exacte cijfers.

Veel succes met de berekeningen!

Hugo, we hebben een meetkundeles)) Binnenkort wordt het gebied van het trapezium uitgedreven))

Ik was ook niet zo dol op wiskunde op school, en nu is het meer zo.

en ik op school wiskunde volgepropt, we hadden een leraar megastrogaya, ik herinner me nog veel, hoewel het in mijn leven niet van pas kwam, de kubieke meters)

Lange tijd hoefde ik deze kubieke meters niet te berekenen)) zelfs als meerdere jaren niet nodig zullen zijn)

Oh, wat een slimme post. Het is niet precies voor mij. Alle berekeningen bleven op school, tot mijn grote geluk.

Dit is precies wat ik nodig heb. Ik moet de kosten van het werk berekenen en de werknemers nemen elke kubieke meter.

Ik vind al deze berekeningen niet leuk. Laat iemand anders dit doen)

Haha. Ik steun je ook volledig. laat anderen het doen)))))

Ik vind het ook niet leuk, maar op een dag kan de informatie van pas komen.

waarvoor?) wat mij betreft louter voor professionele activiteit, en niet voor de moeder in het decreet)

Hoe een kubieke meter berekenen?

Heel vaak komen in het leven situaties voor wanneer het voor een bepaald materiaal nodig is om het volume in kubieke meters te berekenen. Je kunt dit op verschillende manieren doen en in dit artikel zullen we een paar van hen bekijken.

Berekening van volume door lineaire afmetingen

Als het materiaal is gestapeld en het mogelijk is om de lineaire afmetingen te meten, moet u bedenken dat u veel geluk hebt. Om het volume te berekenen, volstaat het om de lengte, breedte en hoogte te vermenigvuldigen. Laat me je eraan herinneren dat een kubieke meter het volume is van een kubus met zijden in 1m. Als metingen in centimeters worden uitgevoerd, dan is 1m 3 = 1 000 000 cm? Het is mogelijk dat u het aantal planken of stenen moet berekenen, wetende hun aantal. In dit geval is de berekening ook niet moeilijk: meet de lengte, breedte en dikte van het bord en vermenigvuldig met het aantal stuks.

Je kunt op zijn minst ongeveer de hoeveelheid materiaal berekenen die op de hoop is gestapeld. De hoop is in vorm dicht bij de kegel en het kegelvolume wordt berekend met de formule V = πR 2 h / 3, waarbij h de hoogte is en R de straal van de basis. Het materiaalvolume in een cilindrische container (vat) kan worden berekend met de formule: V = πR 2 h, waarbij h de hoogte is en R de straal.

Het gebeurt dat er geen manier is om de lineaire dimensies te meten. Deze situatie doet zich bijvoorbeeld voor bij het werken met bulkgoederen, vloeistoffen en gassen. Of, laten we zeggen, je moet begrijpen hoe je de kubieke meter wrak van beton kunt berekenen, waarbij elk stuk zijn eigen vorm en afmetingen heeft. Er is een goede manier voor een dergelijk geval. Als we de dichtheid van de materie kennen, kunnen we het volume bepalen op basis van het gewicht. Ik denk dat iedereen zich van de schooltijd herinnert dat een liter water 1 kg weegt. 1л = 1дм 3 = 0,001м 3, daarom weegt 1 kubieke meter water 1 ton.

Het is nuttig om de specifieke zwaartekracht te onthouden voor de meest voorkomende materialen:

 • Asfalt - 1,1 - 1,5 t / m 3
 • Beton - 1,8-2,5 t / m 3
 • Klei is droog - 1,8 t / m 3
 • Graniet - 2,5-3 t / m 3
 • Grenen vers - 0,4-1,1 t / m 3
 • Verse eik - 0.93-1.3 t / m 3
 • Baksteen - 1,4 - 2,0 t / m 3
 • IJs (op t = 0C) - 0,9167 t / m 3
 • Krijt - 1,8-2,6 t / m 3
 • Droog zand - 1,4 - 1,6 t / m 3
 • Kolensteen - 1,2 - 1,5 t / m 3
 • Cement - 0,8-2,0 t / m 3
 • Slag hoogoven - 2,5-3,0 t / m 3

Ik denk dat het nu duidelijk is hoe je de kubieke meter van dezelfde slak moet berekenen - we wegen drie ton en geloven dat dit een kubieke meter is.

Als u het volume wilt berekenen van een bepaald onregelmatig gevormd lichaam waarvan de materiaaldichtheid onbekend is, kunt u de beroemde wet van Archimedes gebruiken. Na het onderdompelen van het lichaam in water, meet u hoe hoog het waterniveau is gestegen. Het volume verplaatst water is het volume van het lichaam.

Deze methode is natuurlijk nogal omslachtig. Maar in sommige situaties kan dit het enige mogelijke antwoord zijn op de vraag hoe de kubieke meter moet worden berekend. U kunt bijvoorbeeld een kubieke meter materiaal meten met een emmer. De standaard emmer heeft een inhoud van 10 liter of 0,01 m3. Dus 100 emmers materiaal - dit is onze gewenste kubieke meter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

85 + = 89