Hoe voeders voor vogels met hun eigen handen te maken

Hoe een vogelvoeder te maken

Vogelvoeders - een geweldig thema, zowel voor gevederde liefhebbers, als voor uitvinders van kleine architecturale vormen. Hoe te maken eenvoudig of fancy vogelvoeder van kartonnen dozen, van plastic flessen, van blikjes, van een houten bar of emmer van mayonaise, maar ook van een pakket voor een taart en van al het andere, wat te eten tieten en wat de mussen eten, kijken en lezen, ideeën vliegen in de lucht en landen op deze pagina.

Het mooiste en mooiste "café" voor vogels

1. Snijd met een gekleurd mes de fles op twee plaatsen volgens het ontwerp. Welke breedte van een te knippen strip, kijk, hier zijn er geen exacte maten.

2. Kijk naar de afbeelding hieronder. Je kunt een bredere strook knippen, meer squatten, minder knippen - het product zal hoger zijn.

3. Snijd op de bodem van de fles een gat voor het planten van vogels, zoals weergegeven in de foto. Vergeet niet om langs de rand van het venster te lopen met een roodgloeiend mes om de snede te smelten en niet scherp te maken. De vogel zal op de rand van de vensterpoten zitten en mag niet worden afgesneden.

Zodat de vogels hun benen niet snijden

Verf de bodem van de fles met acrylverf.

4. Wanneer de verf droogt, maakt u twee gaten met een perforator (of hete spijker) aan de onderkant van de fles, aan beide zijden van de invoerinlaat op dezelfde afstand.

Puncher maakt gaten netter dan spijker

5. Er moeten symmetrische gaten worden gemaakt en in het bovenste deel van de fles bevindt zich in deze gaten een touw, waarmee de bovenste en onderste delen van de fles worden verbonden en deze schoonheid wordt opgehangen.

Verbind de onder- en bovenkant van de structuur met een touw

6.Dik de bovenkant van de fles en de kurk niet vergeten. Laat drogen.

7. Het touw zal worden gescheurd volgens het schema:

Het touw verbindt de boven- en onderkant van de trog en de knollen worden omhoog getrokken door het gat in de kurk

8 Maak een gat in de kurk, neem de knobbeltjes en sleep de twee uiteinden van het touw door de moeren door het gat in de kurk.

Knijp het touw door het gat in de kurk

9Decoratief deel. Maak extra gaten, zoals op de foto, onderaan en bovenste delen van de fles en maak de stukken vast met decoratieve klinknagels. Dit zal bovendien de details consolideren en het uiterlijk geven van een "merkding".

Gaten voor klinknagels

Lijn de klinkergaten aan de onderkant van het product uit met dezelfde gaten in de bovenkant

Klinknagels zijn vooral versierd

10 Lijmpistool siliconen lijm lijm strikken met knoppen.

Boog van palmkoord van raffia

En ook uit dergelijke flessen zouden grappige feeders zijn gebleken.

Mignon feeder

Elke kartonnen doos met een uitgesneden gat, opgehangen en gevuld met voedsel, is een feeder. Bijvoorbeeld een doos met rafaelo of dozen met cadeaus voor oudejaarsgeschenken, die in elk huis na het nieuwe jaar in overvloed toenemen.

We gebruiken pakjes van melk, we schilderen en decoreren met knopen en takjes. We lijmen met een lijmpistool siliconenlijm. (Ik kocht een zelfklevend pistool in een bouwwinkel, het was 3 keer goedkoper dan handgemaakt).

Feeder uit de melkzak met knoppen Feeder uit een kartonnen doos Doos Raffaello Nieuwjaar geschenkdozen

Trouwens, als er geen balkon is, maar alleen een raam, dan zal het kartonnen apparaat handig zijn, het zal het raam niet breken als je het uit het raam op de vensterbank laat vallen. Ik ben bang dat alleen in dit huis buren niet blij zijn om duiven te voeren in de nabijheid van auto's. Het zou nodig zijn om een ​​gat in de doos klein te maken, dan zouden de duiven zich niet kunnen voeden met de vensterbank, maar de tieten zouden heen en weer rennen en het kind en het kitten verrassen met hun beroering. En tenslotte het is saai om naar de duif te kijken die uit de doos steekt.

Het meisje hangt de feeder bij het raam (zoveel moeite, maar alleen de ezel van de duif is zichtbaar).

Vogelstokken gemaakt van blikjes

Banken voor kindermengelingen zijn zeer comfortabel voor vogels.

Hoe je feeders uit blikjes van koffie kunt maken, bekijk de video.

Lauren Martin, een Franse tuinman, regelde een hele kribbertuin.

De eenvoudigste zelfgemaakte vogel's eetzaal, die het mogelijk maakt om een ​​volle fles zaden te vullen, omdat een klein gat niet toestaat dat zaadjes naar buiten stromen.

De eenvoudigste vogelvoeder

We doen dit volgens het schema:

Hoe maak je de meest eenvoudige feeder uit een plastic fles Om het eenvoudig te doen

Van andere geïmproviseerde materialen.

Van de pakketten voor de taart.

Tortilla voor tieten

Het idee van een houten bar

Het idee van een vogelbar

Van plastic emmers voor mayonaise.

Emmer voor vogels1 Emmer voor birds2

Het is vrij moeilijk om te doen, maar het uitzicht is erg ecologisch.

Van hele kokosnoot.

Coconut Feeder

Als de vakantie voorbij is en de kokosnootpulp is opgegeten, wordt de capaciteit van de kokosnoot gevuld met eenvoudig voedsel in de vorm van zonnebloempitten en verandert het exotische restaurant in een budgetkantine.

Twee opties voor één technologie:

Hoe en waar het voeren te plaatsen.

Dit is eigenlijk een belangrijk probleem. We leven tenslotte tussen mensen en onze belangen of belangen van onze gevederde vrienden mogen niet in strijd zijn met de belangen van de mensen om ons heen.

Als het nest van vogels die we aan onszelf privatiseren op een raam of op een balkon regelmatig op de lagere balkons of op de auto's van onze buren valt, verwachten problemen. En hebben we het nodig?

Om dit probleem op te lossen is eenvoudig. Het is noodzakelijk om verschillende dingen te weten.

1 Duiven om alleen op de grond te voeden, weg van parkeergarages, balkons en vensterbanken, dus duivenuitwerpselen schaden ons en onze buren niet.

2 Mussen vliegen, in tegenstelling tot tieten, niet meteen weg, zodra ze het eten nemen, zitten ze op dezelfde plek waar voedsel is en rollen ze daar en worden de kafjes van de zaden op dezelfde plaats gegooid. Zit zo een fijne kerel op de rand van de fles of baars, neem de zaden, pik en gooi de kaf terug in de zaden of de volgende. Hij kraakt, schurft, alles rondom. De tieten zijn bang voor hem en wachten, zittend op de takken naast hem als hij verpleegster is. Daarom moet de container met zaden ver van de muur van het huis worden opgehangen,

1. Kijk, zoals mijn buren, naar de video.

Het regelde Jurok, we hebben ze overwinteren. Deze vogels zijn als mussen, ze zitten totdat ze vol zijn en proberen de tieten buiten te houden, en de mezen vliegen omhoog en het zaad wordt naar de tak gebracht - een zaadje uit het zaad om uit te pikken.

2. Of plaats het op het balkon zodat u uw gasten kunt opruimen.

Door op het balkon Sinichki houdt van spek Ernstige feeder Sinichka op de helling van het raam We fixeren de trog met deuvel Feeder met deksel is erg handig voor het vullen met zaden "Hleboprovod"

Het kind dat in dit huis woonde noemde deze constructie een "brood-en-boter"

Voor het voeden van tieten, niet-gefrituurde zonnebloempitten, ongezouten vet, vet, noten (gehakt, met zacht vlees, bijvoorbeeld walnoten) en exotische optie gesneden kokosnoot, opgehangen aan een touwtje, zal doen.

Wat kan niet aan vogels worden gegeven

Je kunt geen gezouten vetten, gefrituurde zaden, gerookte producten, roggebrood geven.

Sinichki eet geen boekweit, gierst of rijst.

Maar de mussen eten zowel gierst als gebroken granen en rozijnen.

Trouwens, bessen van wilde druiven (meisjesachtige druiven), ook op je balkon, zullen vogels aantrekken. Alpine daw komt bij ons, kijk naar de video aan het einde van het artikel.

Treats voor vogels

Salo kan eenvoudig aan een touw worden gehangen of in stukjes worden gesneden en in een plantaardig gaas worden gestoken, ik op mijn feeder, die ook een observatiedek is voor mijn katten in de zomer, heeft dit ontwerp gemaakt.

Plakjes vet op een rooster

Salo- en zonnebloempitten - een favoriete en eenvoudige traktatie

Met gesmolten vet, worden niet alleen zaden gegoten, zoals een mengsel zoals in dit "hart" kan je zelf maken (zie de instructies hieronder), of je kunt vogelvoer kopen in een dierenwinkel.

Geef een goede vorst en hang in de schaduw Salo kan eenvoudig in plakjes snijden en in groentennetten stoppen

Spoel de watermeloenzaden, granen, maïskorrels, tarwekorrels in de mortel, meng met zonnebloempitten, spreid ze in mallen, leg er een touw voor, waarna je de traktatie kunt ophangen en het gesmolten vet kunt gieten. Laat het invriezen in de vrieskou.

Vorm het gedompelde in heet water en haal de bevroren traktatie er uit, voorzichtig aan het touwtje trekken.

Hang in de kou in de schaduw.

En nu, na de inspanningen, kunt u genieten van de gelegenheid om de onrust van de vogel buiten het raam te observeren.

Beste vrienden! Ik lees altijd graag uw opmerkingen. Schrijf over uw indrukken en wensen, want het helpt de site om beter en interessanter te worden. En als u het artikel wilt bedanken, kunt u het heel eenvoudig doen - klik op de knoppen van uw favoriete sociale netwerken, deel het artikel met uw vrienden.

Oh! We hebben ook een feeder van de beschikbare middelen. Het is nu donker, ik kan geen foto maken ...

Zeer mooie feeders! Het is jammer, ik zag pas aan het eind van de winter. Zorg ervoor dat je deelt in sociale netwerken. Ik heb veel ornithologen vrienden.

Galina, de knop "Delen" moet groter worden gemaakt of zelfs nauwelijks worden gevonden.

Het is heel eenvoudig om een ​​feeder te maken van geïmproviseerde materialen. En voor een persoon met een fantasie kun je van dit vogelelement een kunstwerk maken. een uitstekende selectie van interessante feeders die je hebt uitgebracht!

Heel cool als er mensen zijn die om onze jongere broers geven.

Ja, Lyudmila en de vogels genieten en genieten.

Voeg een reactie toe Antwoord annuleren

Door een formulier op de site in te dienen, gaat u akkoord met het privacybeleid

Het familiecluster

Een site voor moeders en grootmoeders - KNIVERS van familiehopen

Categorieën

 • 8 maart (11)
 • Uncategorized (4)
 • Sieraden met eigen handen (4)
 • Valentijnsdag (8)
 • bakken en bakken (7)
 • breien voor kinderen (2)
 • breien voor thuis (5)
 • brei jezelf (2)
 • breien (1)
 • breien (3)
 • gasten voor de deur (1)
 • landambachten (23)
 • landhuizen (24)
 • verjaardag (3)
 • Kinderen communiceren (1)
 • interieurontwerp (26)
 • spellen om te wandelen (1)
 • hoe stijlvol te kleden (46)
 • wij schilderen nagels (nail art) (23)
 • nieuw jaar (41)
 • omeletten en ovenschotels (6)
 • geschenken (9)
 • papierambachten (19)
 • handwerk van stoffen (4)
 • natuurlijk materiaal (23)
 • Werk en bedrijf (1)
 • reparatie (1)
 • tuin en tuin (1)
 • salades (1)
 • bruiloft (9)
 • leren tekenen (3)
 • naaien baby's (1)
 • naaien voor kinderen (2)
 • naaien voor thuis (5)
 • advertentieblok 1

  help kinderen

  Pluimvee voor vogels (14 manieren + 62 foto-ideeën).

  Goede middag. Vandaag heb ik in het artikel de beste modellen wintervogelvoeders verzameld. Ik zal je laten zien welke varianten van vogelhuisjes-feeders je met je eigen handen kunt maken - uit een verscheidenheid aan materialen (flessen, planken, staven, etc.). Als je een taak hebt om een ​​voedertrog te maken voor een stadsappartement - hier vindt u een geschikt idee. Als je een vogelvoeder wilt maken voor een wedstrijd op de kleuterschool of op school - toen kwam je op de juiste plaats. Dat wil zeggen dat elke binnenlandse vogelvoeder gemaakt is volgens een van de hieronder beschreven werkwijzen. En alles hier wordt verzameld 12 eenvoudige manieren maak een feeder met uw eigen handen, met een gedetailleerde beschrijving van elk model.

  Dus laten we beginnen met het maken van onze kantines-kantines voor gevederde vrienden.

  4 ondersteuningsberichten.

  We zullen beginnen eenvoudig klassiek ontwerp wintervogelvoeder. Hier staat het in de onderstaande foto. Laten we eens kijken wat de belangrijkste onderdelen van zo'n houten feeder zijn

  BODEMDAG - dit is een eenvoudig bord met hobbels.

  SUPPORT FEEDS - dit is 4 blokken, gevuld in de hoeken van de zijkanten van de bodem.

  FRONTON - dit is bijna een driehoekig bord gevuld met brusks (het fronton aan de linkerkant, en hetzelfde aan de linkerkant)

  SKAT ROOF - twee brede planken die op de randen van het fronton liggen en het dak zelf vormen.

  Hier op de onderstaande foto van de wintervoeder zien we dat de DAK SKAT niet kan worden gemaakt door ONE PURPOSE breed bord - maar door twee smalle planken die elkaar overlappen.

  Zo'n zelfgemaakte feeder kan worden opgehangen aan touwen die zich onder het dak van de voedertrog bevinden, of je kunt een grote metalen haak in de nok van het dak rijden (zoals op de foto van de vogelvoeder beneden).

  Let trouwens op het feit dat het fronton van uw houten feeder in verschillende uitvoeringen kan worden gemaakt. Gewoon driehoekig (eerste foto), een driehoek met een boogvormige snede (tweede foto), of een fontein in de vorm van stralen die de stralen afbuigen (de derde foto).

  In een ander foto-voorbeeld van een zelfgemaakte handgemaakt ambacht, zien we dat de POTEN van de ONDERSTEUNING niet noodzakelijk een PERPENDICULAIR DIRECT hebben. Ze kunnen een afgeschuinde vorm hebben en niet worden gepakt op de hoeken van de bodem, maar iets dichter bij het midden van de binnenranden van de zijkanten van de onderkant van de feeder.

  Ook op deze houten feeder (met de foto hierboven) zien we een voorbeeld gesneden dakbedekking - wanneer de dakplaten een gebeeldhouwde rand hebben. Dit kan gedaan worden als je een draaibank hebt voor het werken op hout.

  En je kunt de dakspanen op het dak van vogelvoeders knippen met een schaar van zacht dakbedekkingsmateriaal - van dakbedekking.

  Hier op de onderstaande foto zien we creatief werk MASTER Alexander uit Taganrog. Hij bedacht een origineel vogelvoederontwerp in de vorm van een Japanse pagode. En de dakbedekking op het dak van deze winter pagode-feeder gesneden van dakleer en vastgemaakt op spijkers en metalen beugels.

  Als je het beste wilt zien mooie en originele handgemaakte artikelen, met de hand gemaakt van hout - dan raad ik aan om naar toe te gaan site Fair of Masters en in de rij ZOEKEN OP SITE, vraag de zoekopdracht "vogelvoeder".

  Moet ik een handwerk schilderen?

  Vogels zijn wilde dieren die gewend zijn om de natuur te vertrouwen en een persoon niet vertrouwen. Als je wilt dat je gevogelte bewoners van je vogel feeder leefde sneller, Schilder het niet in heldere, sappige kleuren.

  De beste kleur die vertrouwen geeft in vogels is de kleur van de boom. Eenvoudige houten planken wekken geen angst op voor de kleine vogels, en ze beginnen bijna onmiddellijk te vliegen om zich te voeden in een straathuis dat zo vertrouwd is met de vogelswereld.

  Nog beter, als het materiaal waaruit de straatvoeder is gemaakt, van hout is gemaakt bewaarde schors. Ideaal voor het werken aan een zelfgemaakte Vogel Vogel Feeder balken van berkenzagen dikke takken (zoals op de foto hieronder).

  En er kunnen er meer zijn dan de zijkanten van een dergelijke wintervoeder om een ​​dunne tak (of reecho) te vullen - dus is het handiger voor het kleine konijntje om te zitten, hun poten in te pakken met een smalle tak en het hoofd te draaien en rond te kijken.

  De dakhelling van een dergelijke vogelvoeder kan ook worden vermomd als een natuurlijk ontwerp. Hieronder op de foto zien we een kleine masterclass waarin het proces van het afdekken van het dak van de bosgoot met grove takken wordt getoond.

  En ook het dak op de feeders voor bosvogels kan worden gecamoufleerd met kleine takken of stro (zoals op de foto van de wintervoeder hieronder).

  Dergelijke natuurlijke in de winter gemaakte vogelvoeders maken Meester SERGEY van Mytishchi. Zijn prachtige werk dat je kunt vinden en kopen op de website BEURS VAN MEESTERS. Hieronder op de foto ziet u zijn persoonlijk profiel en voorbeelden van werken gemaakt door zijn bekwame handen. Alle werken worden verkocht - en je kunt ze net op tijd kopen voor dit winterseizoen. Zo'n huisvoeder is alleen voor jou - als een exclusieve en originele versiering van je tuin.

  Welnu, laten we eens kijken naar een iets ander schema van de vogelvoeder. Hier zal de tekening van ons project van de vogelkantine een beetje anders zijn.

  2 referentievlakken.

  Het volgende model van de houten vogelvoeder verschilt van de eerste doordat het dak niet op de vier poten van de steun rust, maar op de TWEE PLANEN (links en rechts).

  Dat wil zeggen, jij niet noodzakelijk heb vier brusochka voor de poten van de daksteun op de wintervoeder. En genoeg om te vullen een verticaal bord van beide zijden van de bodem van de feeder. En op deze 2 steunen zet u een gevel en een dak.

  Bovendien kun je zo'n vogelvoeder maken twee verdiepingen. Als je deze dressoirs gewoon uitsteekt en ze vastspijkert nog een bodem. Of u kunt uw eigen nog betere en mooiere ideeën voor vogelvoeders bedenken.

  Zoals je begrijpt, dit tweevleugelig vogelvoederproject kan verschillende ontwerpen hebben. En u hoeft niet de exacte afmetingen, schema's en tekeningen met cijfers te weten. Er zijn geen grenzen aan je creatieve gedachten.

  De vorm van de bodem kan elk zijn.

  De vorm van de zijsteunen kan elke vorm hebben.

  De vorm van het dak kan ook zijn.

  En de maten op deze vormen kunnen elk zijn.

  Je kunt brede lage steunen maken. Of hoog en smal. In elk geval krijgt u uw eigen originele vogelvoeder. En u bepaalt zelf wat u moet afsnijden en nagelen.

  Je kunt de zijwanden gebruiken voor voederapparaten, waarop je hele appels en grote stukken vet kunt rijgen - op metalen pinnen. Hieronder zien we een project voor een wintervoergoot waar grote ronde gaten in de zijwanden worden gesneden - er komt een metalen spaak doorheen. Het is gemakkelijk te verwijderen, een stuk reuzel, een pompoen, een appel en een breinaald worden er weer in geduwd.

  Laten we eens kijken naar de onderstaande werken, die op dezelfde site zijn gemaakt door de Fair Masters, die ik hierboven heb geadverteerd. Meester Michael987 uit Moskou nam hetzelfde tweemuursmodel van de zelf gemaakte trog, waar we het nu over hebben (een trog ondersteund door twee sideboards).

  En deze twee sideboards draaiden zich om in de muren van het huis (Hij boorde vier gaten met een dikke boor en vormde ze uit het raam). En de bodem van de trog verlengd - gemaakt uitsteekt tegen de muur, en een hek toegevoegd. En langs de randen van het dak gevuld kruiselings twee latten - om een ​​dak met een gekruiste rand te krijgen.

  Een prachtig artikel op concurrentie van de beste wintervoedertroggen - en vrij eenvoudig in implementatie.

  Maar het idee van een houten feeder, die in zijn ontwerp is als een vogelhuisje. De zijwanden en hoge zijkanten maken een dergelijke bak beschermd tegen de wind. In zo'n huisje zullen de vogels van de tafelvogels warmer zijn.

  U bent vrij om uw eigen ideeën te realiseren en de meest ongewone ontwerpen van houten vogelvoeders uit te voeren. En zie ze imiteren voor elk onderwerp. Hier is een voorbeeld idee van een ton-feeder bedacht Master Dmitry uit Kemerovo.

  En dit is het onderstaande werk De meesters van Ivushka, ook uit Moskou. Ze besloot de steunplaten uit te knippen in de vorm van een vertakte boom. En ik kreeg mijn oorspronkelijke idee van een feeder.

  Vergelijkbaar met stijl met voerbakken Workshop nummer 13. Ze verkoopt cadeausets voor kinderen voor de geprefabriceerde feeders gemaakt van hout. Aan de set zijn aangebrachte verven, waarmee je handgemaakte artikelen van je kinderen kunt versieren.

  In Workshop # 13 vind je een selectie van kindervoedingstroggen met de meest grappige foto's - met goudvinken, katten en zelfs in de vorm van de Outcast van Baba Yaga.

  met een graanvak en een dispenser.

  En hier is nog een werk van een creatief team genaamd WORKSHOP №13. Hier de gebruikelijke tweemuurige diepgang van de wintertrog - aangevuld met de GRAIN DOSATOR. In zo'n vogelvoeder kun je een grote hoop graan gieten en een paar dagen laten staan, wetende dat de vogels lang genoeg voeder zullen hebben.

  Hier is hoe het gedaan is. Smalle verticale groeven worden gesneden aan de binnenzijde van de toevoerwanden. In deze groeven wordt glas (of plastic) geplaatst. Het glas valt niet helemaal naar beneden (het is niet toegestaan ​​om twee op de bodem gevulde rekken te laten vallen) - en dankzij deze onder de bodem van het glas is er een spleet. Zaden zullen er doorheen worden uitgestort. Omdat het graan wordt gegeten door vogels, zal een nieuw deel van voedsel in de opening worden gegoten.

  Je kunt nu meteen naar de website van de Fair of Masters gaan in de zoekbalk om Workshop nummer 13 te vinden en jezelf zo'n handige feeder te kopen. Je kunt het in het land hangen of aan de kleuterschool geven.

  Hier op de onderstaande foto zien we dezelfde trog met glazen dispenser. Maar met een toevoeging. Langs de rand van het ingepakte coli. Op hen kunt u snaar stukjes appels of reuzel, die graag tieten eten.

  Trouwens, hier is voor een tekening van een soortgelijke feeder met een glazen dispenser. Let op dat het dak op de huisvoeder op de scharnieren - en daarom opent het als een deur.

  Hier zijn twee modellen van de feeder waarbij de glasbegrenzer zich op de vier wanden van de feeder bevindt.

  Maar het eenvoudige idee van waar de dispenser staat bijgesneden aan beide uiteinden van een plastic fles. Het is opgehangen in de trog op 2 cm zonder de bodem van het huis te bereiken. Dus, tussen de rand van de flessenbuis en de bodem, spleet, waardoor een deel van de zaden naar de bodem ontwaakt. En dat in de bel van de fles was het handig om een ​​nieuw voedsel toe te voegen, in het dak van de trog is geregeld verwijderbaar deksel.

  En nog een ontwerp van de feeder met de spleetverdeler. Hier bevindt zich het achterste compartiment aan beide zijden van de trog. En in het middelste compartiment, waar de vogel zit, gaat het graan door slot eronder - sijpelt uit beide graancompartimenten.

  Line trim.

  Als uw site zeer hoge bomen heeft en u de takken niet kunt bereiken om uw zelfgemaakte vogelvoeder op een tak te hangen, kunt u eenvoudige feeders simuleren om aan een boomstam te hangen.

  En je kunt ook je eigen apparaten verzinnen, waarmee je een feeder aan de muur of aan het raam van je huis kunt hangen (om je achter een gordijn te verbergen, kijk hoe de kleine ceder eet).

  met een dispenser uit een fles.

  En hier is een ander model van de wintervoeder. Misschien wel de beste optie voor diegenen die snel en gemakkelijk een feeder met hun eigen handen willen maken. Maak hiervoor een bevestigingssysteem van hout dat de fles in een verticale positie ondersteboven zal ondersteunen.

  Een dergelijke feeder kan worden gemaakt van een plastic fles of glas - het maakt niet uit. Een plastic fles is nog eenvoudiger te bevestigen - maak gewoon een gat in de opening van de fles en steek de draad over. Een glazen fles kan ook aan een draad of touw worden bevestigd, als bochten van een fles laat het niet uit glijden van het touw-aangrijpend (zoals in de foto hieronder - er is een uitbreiding op de bodem bytylki net een bocht, die het mogelijk maakt om niet te glijden.

  Zo'n wintervoeder kan aan de stam van een boom worden gehangen - aan een spijker of touw, gewikkeld om de stam.

  MET METAALNET.

  En nu laten we praten over de feeders voor de vogels, blauw-tieten waar voedsel is voor gaas hekwerk waar de maaswijdte maakt bek mees krijgen traktatie.

  Hier staan ​​hieronder op de linkerfoto we zien een eenvoudige mesh-feeder MET EEN TEKENRUIMTE. Het compartiment strekt zich uit, het vogelvoer wordt erin gegoten en het wordt terug in de voerbak geduwd.

  Op de juiste foto we zien AFZONDERLIJK compartiment. Hij heeft zelfs vast te zitten in het niets - en borgnokken geschroefd in het frame zelf compartiment - en voor hen is opgehangen aan een boom. Net aan het frame kan worden genageld met grote ronde spuitmonden, afdichtingen (zodat ze geperst het net aan het frame). Of kan (zoals in de foto) worden bevestigd aan beugels. Of beveiligde dunne nagels - maar ze maken niet tot het einde, maar slechts de helft, en vervolgens buigen onder een hoek met de nagel vouwen trok het net aan het frame.

  Maar op de onderstaande foto zien we een grote feeder, waar het raster wordt toegepast in twee verschillende in vorm constructies.

  Eerst - aan de zijde van een lege muur kormulki gevulde twee dikke planken; en zij gehecht een rooster (om gemakkelijk zet de gehele sneetjes brood).

  Ten tweede wordt het gaas rond een cilindrische mof gewikkeld. En in zo'n zelfgemaakt gaasglas gevuld met pinda's.

  Elegante grote feeder. Op haar voorbeeld kunt u ook een serieus project uitvoeren en uw eigen tekening tekenen van een groot huis voor overwinterende vogels met alle voorzieningen. En dan om deze tekening te realiseren.

  Of u kunt een dergelijke netvormige cilindrische gaasbuis apart maken. De bodem is een eenvoudig tinnen deksel van een blik komkommers. Dak - plastic schaal onder potbloemen. Knip het stuk gaas in de pijp - We maken de zijkanten vast met draad. In de bodem van het deksel boren we twee gaten. in hen snijden we het touw (een dikke knoop laat het touw niet uit het gat glijden). Touw eindigt rekken door alle cellen van de gaaswand tot de top van de cilinder. In een schaaldak boren we ook dezelfde gaten - we brengen de uiteinden van het touw erdoor omhoog - en hangen ze aan de boom met dezelfde uiteinden van het touw.

  Op de foto van de voerbak beneden we zien al een lange snede van het net, dat is verpakt langs het krullende frame, dat is gevuld op de eindmuur van het huis.

  En op de bodem van dit huis spullen we, of hangen een haak. Het is handig om de netten te grijpen met reuzel voor tieten, broden of voederbollen (zoals op de foto hieronder). Veevoederballen worden thuis gevormd. We nemen boter en graan. Meng in een kom het voederkorrel met boter in een homogene massa en daaruit vormen we een ronde klont. We verpakken het in cellofaan en stoppen het in de koelkast. Daarna kan het in een rooster worden geplaatst en aan de feeder worden gehangen. Vogels zullen nuttig zijn om zo'n vettig voedsel te eten - in de winter is het niet overbodig om reserve-calorieën onder de veren te verzamelen.

  Voor geschorst voedsel.

  Het is voor dergelijke hangende voedingen in de netten, in de vorm van graankogels, vet, sneetjes brood of bagels, wintervoeders van de volgende structuren zijn bedacht. Dat wil zeggen, de voorwaardelijke schets van een huis met een dak (om het voedsel te beschermen tegen natte sneeuw of regen). Hieronder plak ik alleen een tekening van een dergelijke feeder. En de maten kunnen het meest zijn, afhankelijk van het beschikbare materiaal dat voor u beschikbaar is.

  geprefabriceerd van lantaarn.

  En geprefabriceerde feeders van multiplex zijn ook gebruikelijk. Ze worden verzameld volgens het principe van kinderkartonnen 3D-puzzels-vormige oren worden ingevoegd in de cut-slits-pasika.

  Op de website van de Fair of Masters vond ik twee vakmensen die zulke lichtgewicht multiplex feeders aanboden.

  En als u zelf dol bent op het zagen van een puzzel op het multiplex, kunt u het ontwerp van uw eigen auteur van de bak bedenken. En uw ideeën kunnen hongerige vogels in de winter onderdak bieden.

  Voor beginners kun je een sjabloon voor een toekomstige feeder maken op basis van karton, kijken hoe de details bij elkaar passen. En dan deze kartonnen details-patronen om op een stuk triplex te omcirkelen en zagen met een decoupeerzaag.

  En na dergelijke multiplex feeders kunnen kinderen worden gegeven om in te kleuren. Zo'n kinderlijk met de hand gemaakt handje wordt een heuse familie en wordt elk jaar met trots aan een appelboom gehangen.

  Baby feeders - zal uw ziel te verwarmen met warmte en wanneer je familie "beginnelingen" opgroeien en scatter om verschillende hoeken van het land, en je maakt een kleine familie magic "Dat zal een vogel feeder hangen aan een boom - fly mees, dus mijn kinderen spoedig zal arriveren om mij te bezoeken ".

  BIJ DE ZUIGEN.

  En ik hou echt van het idee van een doorzichtige plastic bak, die direct is aangesloten op het glas van de ramen - op sukkels. Transparante muren toelaten om vogels te verbergen achter het gordijn te kijken. Kinderen kunnen genieten van het eten, zelfs in een appartement in de stad je een vogel feeder hangen op het raam - zelfs op de 9e verdieping in tijden aankomen mees, zal zitten op een richel een halve seconde en vliegen weg. En dan zullen ze blijven hangen voor een lange tijd en je in staat om ademloos te kijken deze schattige kleine gele knobbeltjes zal zijn.

  Dergelijke feeders op het raam kunt u bestellen en kopen in het bedrijf van Art-Feeder op de website van de Fair of Masters. Of probeer een dergelijke feeder met uw eigen handen te maken - van een transparante lade en sukkels van handdoeken. Of koop een kant-en-klare transparante plank voor de badkamer op de zuignappen en stel deze af op de graanopvang.

  Zoals u kunt zien, is de productie van feeders door hun eigen handen mogelijk uit een breed scala aan materialen. Waarom bedenk je niet je persoonlijke creatieve idee van een feeder uit een ongewoon materiaal dat gemakkelijk te vinden is in een hooiwinkel of een hypermarkt.

  Weven.

  En zelfs dunne wilgentakjes (wijnstokken) zijn ook een uitstekend materiaal om prachtige vogelvoeders te maken. Bovendien vertrouwen vogels direct op dergelijke rieten huizen, omdat ze van takken zijn gemaakt. En de takken van de vogel zijn niet bang - de takken van hun huis zijn inheems.

  Een oude rieten broodmand, een geweven kan kan een uitstekende vogelvoeder worden. Ongewoon gebruik van gewone dingen.

  Dat is gewoon een meester gevonden die dit met zijn getalenteerde handen maakt huisjes voor vogels. In de winter wordt een dergelijke feeder een echte versiering van uw tuin. In de zomer kunt u zaklampen plaatsen voor decoratie.

  Het maken van een dergelijke trog is een hele kunst, waarvoor het geen medelijden is om een ​​goede prijs te betalen. En je hebt een echte exclusiviteit in de tuin.

  Clay.

  En hier zijn creatieve vogelvoeders gemaakt van klei of keramiek. Je kunt natuurlijk als het talent je in staat stelt om een ​​echt gegoten meesterwerk te maken. En je kunt het gemakkelijker maken.

  En als u een houtsnijder bent, kunt u een vergelijkbaar model uit het hout van gierst snijden. Knip de afzonderlijke elementen uit en verzamel alles in een enkele compositie.

  En je kunt beginnen met eenvoudige kleivormen. En om een ​​kat te maken. Hoewel ik me niet eens kan voorstellen hoe dit wordt gedaan. Het is één ding om de potten op het wiel te draaien en dan is er zo'n gecompliceerde vorm als een kat. Hier zijn de handen van de meester nodig. Hieronder zien we het werk van de meester van de Fair of Masters - haar profiel is lager (en haar werk is een kat en een creatieve waterkoker-feeder).

  VAN WELZIJN.

  En in het algemeen kan de feeder worden gemaakt van elk prodruchnyh-materiaal. Van de blikjes. Schilder het niet in zeer heldere, schrikachtige kleuren.

  Het is beter om zelfs het lichaam van de pot te maskeren met takken en takken, zoals te zien is op de onderstaande foto.

  En hier is een creatieve feeder gemaakt van twee platen. Ze hebben ze geboord en een metalen pijp geschroefd. De bovenste plaat is het dak van de voedertrog geworden, de onderste - de bodem.

  Zelfs cassettes uit eieren kunnen dienen als een eenvoudige en snelle feeder. Het kan zelfs met de handen van kinderen worden gedaan. Het blijkt een eenvoudige zelfgemaakte baby-feeder voor mussen en blauwe bosbessen. Echte natte wintersneeuw, een dergelijke feeder wordt snel nat en onbruikbaar - maar als hij vaak wordt vervangen door vers, dan zal hij het doen.

  Van de dozen.

  Maar de opties voor feeders gemaakt van dozen sap of melk.

  Hier kunt u kinderen tekenen voor het ontwerp van dergelijke kartonnen feeders van de kattenmelkvangsten. Ze zullen de bak graag versieren met een applicatie van papier, takjes en zelfs knopen.

  En de kinderen willen de troggen uit de dozen in de vorm van een uil decoreren. Hiertoe zijn de zijwanden van de doos ingekerfd in de vorm van een vleugel en zijn de ingesneden delen naar de zijkanten gebogen.

  En je kunt vleugels anders maken bij de trog van de uil. Maak gewoon een horizontale SHCHEL in de zijwanden. En stop er een lang rechthoekig plastic bakje in met kleine zijkanten. Daarin kun je ook voedsel gieten. En het blijkt dat er op de vleugels van een uil landingsplaatsen zijn voor het voederen van vogels.

  De ogen van zo'n uil-feeder uit de doos van melk zijn gemaakt van de gebruikelijke mallen van cupcakes en doppen, en plak een kartonnen cirkel van contrasterende kleur in de covers.

  Paalpoten voor het comfortabel planten van vogels zijn gemaakt van gewone potloden of twijgen. We stoten hen door de twee wanden van de doos.

  En je kunt dit soort baby-feeder ook maken voor vogels in de vorm van een minion. Uitstekend idee van de feeder voor de wedstrijd op de kleuterschool of op school.

  VAN FLESSEN.

  En natuurlijk hoe het meest gangbare materiaal voor huishoudelijke feeders - plastic flessen - te omzeilen.

  De makkelijkste manier is om het in een fles te doen twee ronde gaten - in tegenovergestelde zijden. In deze gaten pakken we het handvat van de lepel. Het gat vanaf de zijkant van de lepel is breder, zodat een deel van de zaden er doorheen in de lepel zal spatten. Sinichka zit aan de rand van de lepel en eet.

  Of het is gemakkelijker - om een ​​fles te maken zoals klein huis met een gat in de ingang. En onder deze round-up call maak je nog een hole kleiner - daarin steekt een hengelstok, waarop de vogel comfortabel zal overbruggen.

  En u kunt een grote fles van 5 liter nemen en in zijn zijcabine klapdeuren voor deuren klappen. We verkrijgen onmiddellijk en binnenkomst voor de vogel-mees en landingsplaats voor haar landing op de feeder.

  Dit zijn de ideeën van winterfeeders met mijn eigen handen, die ik hier voor u kon verzamelen. Ik hoop echt dat je op onze website hebt gevonden waarnaar je op zoek was.

  Succesvolle winterambachten en meer vogels voor jou - in de trog en in goed karma.

  3 reacties op het bericht "Pluimvee voor vogels (14 manieren + 62 foto-ideeën)."

  Super. Bedankt voor de info!

  Hoe heeft de auteur van het artikel geprobeerd! Voor het eerst zie ik zo'n divers artikel over feeders! Zoveel design, interessant en tegelijkertijd gemakkelijk om ideeën uit te voeren! Dank u wel, ik denk dat sommigen zullen worden geïmplementeerd in de veredeling van ons schoolplein (Tsjeljabinsk).

  In het materiaal zijn er enkele typische grove fouten die moeten worden uitgesloten bij het voorbereiden van de feeder.

  1. Er mogen in geen geval scherpe randen van de kraan zijn! Vogels die direct op de rand van een in een plastic fles gesneden gat zitten (vooral op koude dagen) beschadigen hun poten, wat tot hun dood leidt !!

  Het is noodzakelijk om de scherpe randen van de gaten af ​​te ronden of glad te strijken (zoals in model N14) door te buigen, te smelten, ronde isolatiekokjes aan te brengen, enz.

  Om dezelfde reden moeten rond de randen van alle feeders afgeronde staven met een kleine diameter of takken zijn die vogels toestaan ​​om comfortabel te eten, zonder te glijden of hun poten te beschadigen.

  2. In categorisch opzicht is het gecontra-indiceerd om feeders te ontwerpen in de vorm van roofvogels met grote contrasterende ogen (als model nr. 13): het schrikt instinctief kleine vogels af. Om dezelfde reden kunt u geen afbeeldingen van katten, andere carnivoren, bewegende linten, vooral felle kleuren, fonkelingen en alleen maar heldere elementen van heldere, verontrustende kleuren gebruiken.

  3. Er moet aan worden herinnerd dat zware feeders met grote openingen duiven aantrekken die kleine vogels niet toelaten deze feeder binnen te gaan, maar het gat voor vogels mag niet te klein zijn, omdat velen direct eten.

  Ook kan men geen enkele smalle ingang maken naar een gesloten voedingskamer: vogels vliegen niet de donkere feeder in, van waaruit er niet meerdere "nooduitgangen" zullen zijn.

  4. Grote siervoergoten op houten rekken worden vaak de favoriete jachtplaatsen voor zwerfkatten.

  Overweeg deze vereisten - en successen bij het helpen van je gevederde vrienden, goede mensen! 🙂

  Feeders voor vogels met hun eigen handen: foto's en originele ideeën

  In dit artikel leert u hoe u vogelvoeders met uw eigen handen kunt maken. En om het gemakkelijker te maken om het te fabriceren, bieden we stapsgewijze foto's van verschillende opties voor beginnende vakmensen.

  Voor vogelliefhebbers is er een geweldige kans om veel plezier te beleven en iets nuttigs te doen. Per slot van rekening hebben onze kleine broeders onze hulp nodig als geen ander. Het is een kleine maar nobele taak om een ​​vogelvoeder te maken en de vogels te voeren. En als je kinderen hebt, laat ze dan werken. Het zal een nuttige en opwindende activiteit zijn.

  Voorheen werden de troggen voornamelijk gemaakt van hout, maar vandaag kunnen meer creatieve ideeën en materialen worden gebruikt.

  Van metalen blikjes

  Elke hospita moet een metalen blik hebben met de ingeblikte producten. En dit is een prachtig en duurzaam materiaal voor feeders.

  Je hebt verschillende blikjes, verven, linten, houten stokken en lijm nodig.

  Om potten aantrekkelijker te maken voor vogels, schildert u hun felle kleuren. Bijvoorbeeld rood blauw en groen.

  Bind het rond het lint om aan een boom te hangen. Kleef onderaan de stick met de lijm zodat de vogel comfortabeler is en hij in de buurt van de feeder kan gaan zitten, en niet genoeg voedsel tijdens het vliegen.

  Van citrusschillen

  Ieder van ons houdt van citrussnoepjes. Het eten van een heerlijk vlees, sommige gooien de schil weg, maar het kan heel nuttig zijn. Het is bijvoorbeeld heel gemakkelijk om er een feeder van te maken.

  We nemen een grote citroen, snijden hem in tweeën en selecteren zorgvuldig de pulp om de schil niet te beschadigen.

  We nemen een naald met een draad en naaien deze aan de vier zijden van de bijlage voor de feeder.

  We koken vogeltjes en vullen de korst.

  Hoe zoet te maken voor vogels?

  Het is het beste om zaden voor vogels te maken, zodat ze samen blijven plakken in de vorm van een kozinka. Dit culinaire meesterwerk wordt snel bereid en het belangrijkste is dat de vogels het voedsel niet verstrooien, maar langzaam bij elkaar blijven.

  Voor de voorbereiding hebben we nodig:

  - 2/3 glazen heet water;

  - 2 pakken gelatine;

  - 2 kopjes zaden voor vogels (zonnebloempitten, boekweit, gierst, haver, gedroogd fruit en andere);

  - metalen of siliconen mallen;

  Smelt de gelatine in kokend water, giet de zaden erbij en roer goed.

  Meng de gemengde massa in mallen en steek deze in de basis van de buis.

  Wanneer het product afkoelt, verwijdert u het uit de mal en neemt u de buis. Teken een draad in het gat waar een buis was.

  Je kunt dit heerlijke eten meenemen naar school en de lokale vogels tevreden stellen.

  Van een plastic blikje

  Neem een ​​gewone plastic bus en maak ronde gaten aan de zijkanten. Giet droog vogelvoer op de bodem en hang aan een boom.

  Van plastic flessen

  We nemen elke kleine plastic fles (ergens tussen 0,5 of 1 liter) met een deksel. Boor de boor in het gat in het midden.

  Hetzelfde gat wordt in een plastic plaat gedaan en aan elkaar vastgemaakt.

  Om het gerecht constant gevuld te houden met nieuwe zaden, moet je een paar gaten maken rond de hals van de fles.

  We versieren naar eigen goeddunken de fles met de applique.

  Maak op de bodem van de fles vier gaten en rek het koord uit om de feeder op te hangen.

  We vallen in slaap zaden en behandelt voor vogels klaar. Breng zo'n creatie naar de kleuterschool. Het is zeker dat niet alleen de vogels, maar ook kinderen interesseren. Als ze naar de kleuterschool gaan, weten de kinderen dat ze de dieren moeten helpen en voeden.

  Andere originele ideeën voor vogelvoeder voor eigen vogels

  Van de ontwerper LEGO

  Van een papieren zak melk

  Van de oude schoen

  Rieten van de wijnstok

  Van een glazen pot

  Van een oude ketel

  Van kop en schotel

  Van de oude lantaarn

  Van de doos met compact discs

  Je kunt een gewone feeder maken van hout. Neem het blok en snijd het midden eruit. Maak een gat zodat de vogel naar binnen kan dringen en de bovenkant afdekken met een deksel (een gewone rechthoek). Bevestig de vogelvoeder op het bord en dan op de boom.

  Of je kunt een paar stukjes van het bord uitsnijden en ze verkopen met spijkers.

  Vogels zijn naast zaden ook dol op ongezouten vet, bessen en gedroogde vruchten. Voed de vogels niet met spaanders, cakes en cakes, gebraden zaden, vers brood en citrusvruchten. Zorg ervoor dat je een originele vogelvoeder met je eigen handen maakt. We hopen dat deze originele ideeën je hebben geholpen.

 • Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Je kunt deze HTML tags en attributen gebruiken:

  <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  16 + = 22