Ontwerpfoto van kamer 10 m²

Slaapkamer ontwerp 10 m². (+65 foto's)

 • Als u de reparatie van een appartement uit de vorige eeuw moet ondergaan, is het waarschijnlijk een slaapkamer van bescheiden omvang. De transformatie van zo'n kleine ruimte is vrij reëel, hoewel het niet lichtjes verschilt. Desondanks vinden ontwerpers de beste oplossingen voor het probleem, die liggen in de succesvolle keuze van kleurenpalet, accenttrucs en een succesvolle lay-out. Dientengevolge, de slaapkamer ontwerp van 10 m². wordt niet alleen esthetisch aantrekkelijk, maar ook comfortabel verkregen.

  De kunst van het ontwerpen concentreert zich op zichzelf de hele afgrond van verschillende concepten en aanbevelingen, om te verdwalen, waarin het heel eenvoudig is. Daarom hebben we een korte excursie voorbereid naar een aantal populaire stijlen die amateurs en ontwerpers van het ontwerp kunnen nabootsen.

  Slaapkamer 10 m² in moderne stijl

  Bij het kiezen van een stilistische trend, is het de moeite waard aandacht te schenken aan de huidige richting. Het ruime en lichte minimalisme is perfect voor een kleine ruimte.

  Maximale functionaliteit en comfort met minimale aanwezigheid van decoratieve elementen, de afwezigheid van onnodige details en tegelijkertijd de overvloed aan het meest noodzakelijke - dit is wat modern design biedt. Directe en duidelijk afgebakende lijnen creëren een harmonieus en elegant slaapkamerinterieur, en een laconiek kleurenschema "steelt" de verborgen vierkante meters niet.

  Slaapkamer 10 m² in klassieke stijl

  Wil je de verfijning van klassiekers naar het interieur van een kleine slaapkamer brengen? In dit geval kunt u een moderne variant van traditioneel ontwerp maken door de individuele kenmerken van beide stijlen toe te passen.

  In de klassieke, neem de symmetrie in de inrichting van meubels en decor, en in moderne - rechte lijnen en een aantal strengheid van het ontwerp. Om de balans te behouden, is het logisch om de basislichttinten van grijs, wit of beige als basis te nemen.

  Slaapkamer 10 m² in oosterse stijl

  De oosterse stijl onderscheidt zich door onopvallendheid en verfijning. Hier heerst de orde en zuiverheid, lucht en licht, en de decoratie is gemaakt van natuurlijke materialen in een minimalistisch ontwerp.

  Voor zo'n slaapkamer zijn een overvloed aan horizontale lijnen, schilderijen met Japanse motieven, boeddhistische beeldjes, lage meubelstukken en de beschikbaarheid van vrije ruimte voor de circulatie van positieve energie nodig.

  Slaapkamer 10 m² in de stijl van shebbie-chic

  Vintage chic chic past ook perfect in het ontwerpproject van een kleine ruimte. Om de stijl opnieuw te creëren, moet je meubels plaatsen met versleten oppervlakken, gerestaureerde items, een schattig decor en lichte kleuren toepassen.

  Het is echter belangrijk om te overwegen dat de decorelementen in een zeer gedoseerde hoeveelheid moeten worden gebruikt, om het interieur van de slaapkamer niet te overladen met talloze ruches en ruches, antiek en verzamelobjecten.

  Een andere bekende stroom voor de extra grote kamer is de ecostijl. "Eco-vriendelijk" ontwerp is zeker geregeld met de overvloed aan houtmaterialen, natuurlijke motieven in de vorm van imitatie van bladeren, takken, insecten en afbeeldingen van allerlei soorten planten.

  Omdat dit een moderne richting is, onderscheidt het zich door minimalisme en de juiste geometrie van vormen, evenals basiskleuren om een ​​eenvoudige en onopvallende atmosfeer te creëren.

  Aan de vooravond van het begin van de reparatie moeten de belangrijkste ontwerppunten worden bepaald, waarvan een belangrijke plaats wordt ingenomen door het kleurenschema van het toekomstige interieur. Als het succesvol blijkt te zijn, ziet zelfs de meest bescheiden decoratie er aantrekkelijk en sfeervol uit. Anders loop je het risico zelfs het meest bekwame idee te overschaduwen. Overweeg een paar win-win-opties voor een kleine slaapkamer.

  Witte kleur is een uitstekende metgezel voor een kamer van een bepaalde grootte. Maar een zwart-wit interieur moet ongetwijfeld worden verward met andere kleuren die helderheid, huisgezelligheid en designkarakter toevoegen.

  Velen zullen zeggen dat het rood te agressief is voor de slaapkamer. Dit is inderdaad zo, maar hier zijn enkele nuances. Ten eerste moet u er rekening mee houden dat deze in beperkte hoeveelheden moet worden gebruikt, in de vorm van accenten. Probeer ook de meest gedempte en diepe kleuren te kiezen, waaronder u kunt onderscheiden: bordeaux, kersen, granaatappel, terracotta, karmijn - ze voegen een vleugje elegantie toe aan de algehele sfeer.

  Levensbelangrijke kleur in het geval van een slaapruimte heeft ook de juiste keuze van de juiste toon nodig. Bijvoorbeeld, optimisten en dromers zullen zeker het interieur moeten proeven, geschilderd in koraal in combinatie met turkoois.

  Tegelijkertijd heeft oranje niet noodzakelijk een hoge helderheid. Een heel ontspannende stemming zorgt voor een zalm, vooral als het wordt gebruikt in combinatie met asy lilac of wit roze.

  Pastelkleur is eenvoudig gemaakt voor rust en ontspanning. Het is vooral relevant in ons geval, omdat het een lichte schaduw is die de ruimte visueel vergroot.

  Het is moeilijk om het te overdrijven, maar het is beter om het te omringen met warme room, melk of beige om een ​​zacht en warm palet te krijgen.

  De kleur van de meest geheime en gekoesterde dromen is dol op jonge meisjes. Daarom is het in het interieur van mooie dames, in de regel worden roze tinten geselecteerd.

  De laatste jaren blijven roze varianten van roze op het hoogtepunt van populariteit. Ze zien er nobel en terughoudend uit, dus het is vrij eenvoudig om ermee te werken.

  Je kunt de andere kant op gaan en een heldere, verzadigde tint kiezen. Voeg er wit, zwart en blauw aan toe, zodat je een interessante contrastcombinatie krijgt.

  De slaapkamer is 10 m².

  Materialen voor het afwerken van kleine kamers vereisen een zorgvuldige selectie. De praktijk van bouwers en talloze foto's van mislukte experimenten op het internet suggereren dat in een compacte ruimte zou moeten afzien van een grote hoeveelheid glans en behang met grote afdrukken. Voor reparaties in een dergelijke slaapkamer is er niets beters dan verf en vloeren in rustige kleuren als algemene basis van het interieur.

  De standaardvereisten voor een vloermateriaal zijn de duurzaamheid en slijtvastheid. Er moet ook worden opgemerkt dat we in de slaapkamer op blote voeten kunnen lopen, zodat de coating aangenaam aanvoelt en niet koud is.

  Parket blijft vele jaren op het hoogtepunt van populariteit. De kwaliteit en natuurlijkheid van het materiaal, evenals een grote verscheidenheid aan kleuren, maken het organisch voor elke stijl. Onder de tekortkomingen zullen we de lage warmte- en geluidsisolatie-eigenschappen aangeven.

  Als alternatief voor parket kan laminaat worden gebruikt. Het onderscheidt zich door zijn duurzaamheid, goede thermische isolatie en bruikbaarheid. Alles heeft echter een eigen tijdslimiet en na verloop van tijd wordt de buitenzijde vervallen en moet alle dekking worden vervangen.

  Het is geen geheim dat de hoofdregel voor een kamer van bescheiden formaat de decoratie in lichte kleuren is. Het is beter om muren te decoreren met een of twee kleuren zonder een helder patroon.

  De ideale optie om te schilderen in een witte of lichte tint van beige, pistache, abrikoos, blauw, roze. Het is interessant en naar de plaats ziet er decoratieve gips en horizontale houten panelen bij het versieren van de accent muur. Een andere goede manier om de indruk van een ruime kamer te krijgen, is behang in strepen te gebruiken.

  Een meerlagig plafond gemaakt van gipsplaat kan een originele vorm creëren en de basis worden voor een aantal puntarmaturen. Een zeer laag plafondniveau verbergt echter de volumes van een al kleine slaapkamer, dus is het logisch om niet te overdrijven en een klein deel van het plafond mee te transformeren.

  Stucwerk vormen een prachtige aanvulling op het klassieke interieur met elementen van rococo en barok.

  Over het algemeen is de meest eenvoudige oplossing - verven in wit of lichtbeige - het meest correct voor een kleine slaapkamer van 10 meter.

  Een kleine kamer laat niet veel ruimte over voor decoratie. En toch heeft ze niet minder dan andere decoratie nodig. Voor deze aanpak:

  - Spiegels van kleine afmetingen in verschillende delen van de slaapkamer;

  - Gordijnen, kussens en vloerkleden. Ze worden geaccentueerd met behulp van kleur, interessant ornament of textuur;

  - Foto's en foto's met een mooi kader. Ze kunnen aan de muur worden gehangen of op speciaal uitgeruste planken bij de ingang of direct naast het bed worden geplaatst;

  - Decoratieve planten in potten of verse bloemen in een vaas.

  Maar zelfs vergelijkbaar, niet ter vervanging van de kostbare plaats, zouden de details in een bescheiden hoeveelheid moeten worden gebruikt, omdat voor een bescheiden gebied de waarschijnlijkheid van het creëren van een hoop zeer hoog is.

  Niemand zal ontkennen dat het compositorisch centrum van elke slaapkamer een bed is. Bij het kiezen van dit meubel is het de moeite waard om de optie zonder poten te geven, maar met interne dozen om dingen op te slaan. De slaapplaats kan met terughoudendheid worden ingericht om het effect van een eenvoudige en ruime kamer te creëren. Dit geldt echter voor de rest van het meubilair. Laconië, compactheid en functionaliteit - hier de belangrijkste bezienswaardigheden.

  In de buurt is het nodig om compacte nachtkastjes voor lampen en andere noodzakelijke kleinigheden te plaatsen. Een zeer interessante optie is een lade met een uitschuiftafel voor het ontbijt op bed.

  In deze ruimte passen de planken en wandplanken organisch. Om kleding te regelen, stop bij een hoge en smalle standaard of ingebouwde kast. Ze zien er zowel modern als stijlvol uit en besparen ook ruimte.

  Moderne realiteiten zijn blij met de overvloed aan verschillende verlichtingstechnologieën. Vandaag kunt u verschillende soorten verlichting gebruiken voor afzonderlijke zones, de intensiteit van het licht variëren, afhankelijk van uw humeur en behoefte.

  Voor een slaapkamer van 10 m². geschikte staande lampen, nachtkastje lampen, nachtverlichting, schansen, ingebouwde lampen voor het plafond, kroonluchters. Om een ​​gezellige sfeer en een accentdecor te creëren, kunt u ledstrips toevoegen.

  Bij het ontwikkelen van een ontwerpproject voor een kleine slaapkamer, moet je hard proberen om een ​​bekwame lay-out, goed gekozen afwerkingsmaterialen en een kleurenpalet te krijgen. We hopen dat de gepresenteerde selectie van foto's u zal helpen om een ​​effectief plan te maken voor het ontwerp van een slaapruimte. Aangenaam kijken!

  Slaapkamer interieur 10 m² foto

  Elke eigenaar streeft ernaar om het appartement uit te rusten, een interieur te creëren in overeenstemming met hun ideeën over comfort, schoonheid en gemak. Een van de belangrijkste plekken in het huis is de slaapkamer - een rustplaats waar je alleen kunt blijven met je gedachten over gisteren, de toekomst, waar we de oude dag zien en een nieuwe ontmoeten. Deze kamer vereist speciale aandacht en aanpak.

  Om het oorspronkelijke ontwerp van een slaapkamer van 10 m² te realiseren, is het mogelijk om harmonieus kleuren en texturen van afwerkingsmaterialen op te vangen, om meubels met de grote afmetingen te weigeren, om de ruimte zoveel mogelijk te gebruiken, om de verlichting correct te organiseren. Interieur kan in elke stijl worden gemaakt - klassiek, Japans, Provençaals, hi-tech of modern. De volgende foto's tonen interessante opties die rekening houden met de behoeften van eigenaren van kleine appartementen.

  Het interieur van een kleine slaapkamer van 10 m² vereist speciale aandacht. Het is noodzakelijk om een ​​grootschalig plattegrond van de kamer te tekenen, meubels op het papier te plaatsen, alle benodigde ontwerpelementen, de breedte van de linker gangpaden, openingen te controleren, verschillende opties te evalueren en de beste te kiezen.

  Het verfraaien van wanden en plafonds met gipsplaat is een populaire oplossing. In het interieur van de slaapkamer van 10 m² M functionele nissen aan de muren zijn ideaal voor het plaatsen van zo nodig dingen, en schattige snuisterijen, frames met foto's of souvenirs, vazen, beeldjes. Gipsplaatstructuren kunnen verschillende vormen hebben, zowel rechthoekig als afgerond. Als de parameters van de slaapkamer dit toelaten, past een plafond met meerdere niveaus van gipsplaat met verlichting van elk niveau ook perfect in het ontwerp.

  Op de foto kunt u zien hoe de oplossing eruit ziet in een kleine slaapkamer.

  Behang voor een kleine slaapkamer moet met een gematigd patroon worden geselecteerd. Psychologen merken op dat te vaak, klein ornament in een kleine kamer deprimerend werkt. De algemene aanbevelingen zijn:

  • Het horizontale patroon is geschikt voor een smalle en hoge slaapkamer;
  • Verticale versiering vergroot visueel de hoogte;
  • Het ontwerp van een kleine slaapkamer van 10 m² vereist monochroom, helder behang met pasteltinten;
  • Afwisselend brede stroken van licht en donker behang, kunt u het effect bereiken van het vergroten van de ruimte;
  • Als behang met een groot patroon, dan in combinatie met behang van dezelfde kleur, maar zonder een afbeelding op de aangrenzende muur.

  Met betrekking tot vloeren, moet bij de keuze ervan het algemene interieur worden gekozen. Op de lichte vloer ziet het er beter uit als donker meubilair en omgekeerd. De schakeringen van meubilair en vloer moeten harmonieus worden gecombineerd, bij voorkeur één toon, maar verschillende verzadiging.

  Parket of laminaat met een diagonaal patroon draagt ​​bij aan een visuele toename in de grootte van de kamer.

  Voorbeelden van geschikt behang, vloeren zijn te zien op de foto.

  Dus, terug naar onze tekening, eerst plannen we de inrichting van meubels. De slaapkamer begint met een bed, dus dit is het eerste dat moet worden ondergebracht. Laten we mogelijke varianten bekijken:

  • Het hoofdeinde aan de muur - met de traditionele opstelling van twee nachtkastjes;
  • In de binnenste hoek - we hebben een extra ruimte voor een kluisje of een leunstoel;
  • Eilandpositie - wanneer er geen meubels meer in de kamer zijn gepland;
  • De lange zijde langs de muur kan worden geplaatst, indien nodig langs dezelfde muur om meubels te maken en het midden van de kamer vrij te maken.

  Als er een intentie is om een ​​deel van de slaapkamer onder de kast te gebruiken, is het het meest geschikt om het bed in een hoek of langs een lange muur te plaatsen. Zoals een van de onderstaande foto's.

  Voor een kleine slaapkamer is het handig om een ​​bed met laden te hebben. Daar is het gemakkelijk om beddengoed en wat andere dingen te plaatsen, bijvoorbeeld schoenen. Je kunt natuurlijk niets hangen, maar je hebt geen grote kledingkast nodig die een groot deel van een kleine slaapkamer beslaat.

  Het ontwerp van een kleine slaapkamer zorgt voor het combineren van mooie ideeën met echte oplossingen. De meeste paren willen een dubbel bed, maar in de slaapkamer van 10 vierkante meter zal het beter zijn om een-half zetten of het dubbele van de parameters van 1,4 x 1,6 m De echte oplossing van het probleem kan zijn en de aankoop van het bed -. Transformer, hoekbanken, die in staat zijn om uit te pakken zijn en verzamel dagelijks.

  In dit geval zijn feitelijk dergelijke foto's.

  Je kamer heeft een trendy, modern ontwerp, als je in plaats van een bed besluit een slaappodium te plaatsen. Voordelen van deze oplossing:

  • Het is niet nodig om een ​​bed te kopen, alleen een matras is genoeg;
  • De interne functionele ruimte wordt gebruikt voor laden;
  • Het podium zelf kan dienen als een plaats voor een intrekbaar bed en het oppervlak ervan zal de plaats worden van een werkgebied als er een dergelijke behoefte is. Het is moeilijk om zo'n ergonomisch interieur niet te waarderen.

  Op de foto kun je zien hoe interessant en modern het interieur eruitziet met het bed - het podium.

  Een interessant accessoire dat het bed perfect aanvult met een podium - luifel. Het ziet er indrukwekkend uit, creëert een volwaardige slaapconditie.

  De beste optie voor een slaapkamer van 10 m² is een kast. Maak je meteen op voor het feit dat je het moet uitvoeren om rekening te houden met alle functies van de kamer en het idee van plannen. Het grote voordeel: de kast neemt de hele ruimte in hoogte in beslag, tot aan het plafond, waardoor deze zo veel mogelijk gevuld kan worden met de nodige dingen. Bovendien kunt u elk ontwerp kiezen dat harmonieus in uw interieur past.

  Als er niet genoeg ruimte is voor de kast, is er een optie om een ​​kleine maat te plaatsen (alleen voor een kledingkast met schouders) en mezzanines langs de rand, langs de muren en zelfs boven het bed.

  Spiegels op de schuifdeuren zijn niet alleen handig voor dagelijks gebruik bij het kiezen van kleding en de voorbereiding om het huis te verlaten, maar creëren ook het effect van een grote lichte kamer.

  Hier zijn enkele foto's met de opties voor het plaatsen van de kast.

  Van het dressoir is beter te weigeren, en nachtkastjes, duw dicht bij het bed. De hoogte van de voetstukken mag niet meer zijn dan de hoogte van het bed.

  Optische effecten voor visuele vergroting van de ruimte

  Vergeet niet de belangrijkste regels die helpen bij het ontwikkelen van een ontwerp dat overeenkomt met een kleine slaapkamer:

  • Overheersend lichte, zachte kleuren. Voor het plafond - wit of lichtblauw, waardoor het effect van open lucht ontstaat. Muren - wit, beige, perzik, zacht - olijf.
  • Weigering van de populier decorelementen. Massieve gebeeldhouwde ruggen van het bed, fauteuils en gordijnen met fluweel, behang met glitters worden sterk afgeraden in de slaapkamer van 10 m²;
  • Het gebruik van spiegel en glanzende oppervlakken in de decoratie van meubels, plafond, nissen. Het is belangrijk om moderatie waar te nemen zodat het interieur geen koud, oncomfortabel uiterlijk krijgt. Spiegels moeten zo worden geplaatst dat ze niet het bed weerspiegelen;
  • Het behang mag niet donkerder zijn dan de vloer, het moet niet te kleurrijk zijn.

  Foto's met kant-en-klare oplossingen zullen u helpen beslissen.

  Textiel speelt een zeer belangrijke rol bij het creëren van gezelligheid. Een kleine slaapkamer zal tot leven komen en spelen met nieuwe kleuren, als u het proeft met decoratieve elementen als gordijnen, spreien, kussens aan het bed, wandtapijten. Harmonische kleurencombinaties van meubels en textiel zorgen voor een levendige, warme sfeer. Het is beter om grote tapijten met lang dutje, stoffen met glitters en te contrasterende felle kleuren te vermijden. In een kleine slaapkamer is dit een ongepast en zwaar interieur.

  Foto's, foto's op muren zijn beter om op te hangen in dunne, elegante lijsten, met inachtneming van matiging in grootte en hoeveelheid.

  Bloemsamenstellingen vinden hun plaats op de vensterbanken, in de hoeken van de kamer.

  Boeken, souvenirs, beeldjes, verschillende mooie snuisterijen om op planken en muurnissen te plaatsen, ze zullen eindigen met het verfraaien van je geliefde kleine slaapkamer.

  Tot op heden is de hoeveelheid moderne technologie die wordt gebruikt voor verlichting zeer divers. U kunt verschillende lichtbronnen toepassen op verschillende delen van de kamer, de mate van verlichting aanpassen, afhankelijk van de behoefte, stemming. Zelfs het oude interieur zal met nieuwe kleuren spelen wanneer de verlichting wordt bijgewerkt.

  Het belangrijkste is dat het licht in de slaapkamer zacht en knus is. Het is beter om de volgende apparaten te gebruiken:

  • kleine schijnwerpers;
  • lampen met tinten;
  • Ingebouwde plafondlampen;
  • lampen die lijken op bollen of hemisferen.

  Je kunt ook het werkgebied verlichten of accentueren op het decor met moderne LED-strepen. Ze kunnen van verschillende helderheid zijn en kunnen worden aangepast met een speciale console.

  De volgende foto's laten duidelijk effectieve verlichtingsoplossingen zien.

  Licht speelt een grote rol bij het creëren van de atmosfeer, heeft een bepaalde gemoedstoestand en vereist een zorgvuldige inleidende gedachte. Zoals het hele ontwerp van je kleine favoriete slaapkamer.

  Slaapkamerontwerp 10 m² - 50 foto's

  De slaapkamer is de belangrijkste plek in het huis, dus de opstelling ervan kan veel vragen en moeilijkheden veroorzaken. Kleine kamers van 10 m². vereisen een zorgvuldige benadering van zonering, plaatsing van meubilair en keuze van afwerkingen. Een competente benadering stelt u in staat om de ruimte visueel uit te breiden en zo functioneel mogelijk te maken. Ontwikkel een slaapkamerontwerp van 10 m² - een moeilijke taak, maar interessant. Wanneer je kamer met "zoete dromen" maar 10 vierkante meter kost. Het belangrijkste is om een ​​minimum aan meubels te gebruiken en een interieurontwerp te maken op een manier dat alles was gericht op visuele uitbreiding van de ruimte.

  We stellen een ontwerpplan voor de slaapkamer samen van 10 m².

  De basisregel voor het afwerken van een kleine kamer is lichte en rustige kleuren. De muren moeten zo licht mogelijk zijn, zonder felle grote tekeningen. De ideale keuze - de muren van kalm beige, pistache, grijs, perzik, blauw, roze tinten. Het decor van de muren kan worden gevarieerd met lichte panelen gemaakt van natuurlijk hout. Het effect van brede muren kan worden bereikt door horizontale strepen op het behang.

  Stretchplafond met een glanzend reflecterend oppervlak zal de ruimte visueel vergroten. De kleur is beter om wit te kiezen en niet om te experimenteren. Als je het behang op het plafond lijmt, is het beter om gewoon lichte kleuren of varianten met een strip te kiezen. De strepen op het plafond maken het visueel hoger.

  Voor vloerontwerp worden ontwerpers geadviseerd om een ​​laminaat of een parket van lichte kleuren te kiezen. Door het parket diagonaal te leggen, wordt de ruimte breder. Je kunt de vloer kiezen in de toon van de houten panelen aan de muur.

  De eerste stap is het opstellen van een ontwerpplan. Hier is alles eenvoudig: we nemen een potlood en proberen te "schetsen" waar het hoofdmeubilair zal staan. De eerste persoon die zich "vestigt" in een kleine slaapkamer, zal een bed zijn. We zullen ermee beginnen. Er zijn verschillende manieren om het bed te plaatsen:

  • Het hoofdeinde aan de muur - op deze manier heb je ruimte voor nachtkastjes
  • Hoekopstelling - wanneer het bed de binnenste hoek van de slaapkamer beslaat. Met deze lay-out kunt u ruimte vrijmaken, bijvoorbeeld voor een fauteuil
  • Eiland arrangement - wanneer het bed in het midden van de kamer wordt geplaatst. Deze methode is handig voor diegenen die een groot bed gaan installeren, en al het andere meubilair zal niet van groot belang zijn
  • Installatie van een bed met een lange zijde tegen de muur - ruimte voor een kast en extra nachtkastjes worden bespaard

  Wanneer u de plaats voor het bed hebt gekozen, kunt u een "eiland" kiezen voor het plaatsen van de kast en pas daarna de rest van het meubilair plaatsen - nachtkastjes, tafels en ladekasten.

  Als u uw slaapkamer als een kantoor gaat gebruiken, of als u een werkruimte nodig heeft, kunt u het beste profiteren van de hoekplaatsing van het bed of de lange zijde tegen de muur plaatsen.

  Dan heb je ruimte voor een kleine tafel en stoelen. Als uw slaapkamer een uitgang naar het balkon heeft, gebruik deze dan als extra kamer. Verbind met de slaapkamer - en krijg geen 10, maar 13 vierkant. meter, of maak uw privékantoor vanaf het balkon.

  Meubeltrucs voor een slaapkamer in 10 m² M. m

  Plaats een "koninklijk" bed in een kleine slaapkamer en veel meubels die je niet kunt. U herinnert zich dat het belangrijkste is om zoveel mogelijk ruimte te besparen en de hoeveelheid meubilair te minimaliseren. Wat heb je nodig in de slaapkamer? Alleen bed, kledingkast en een paar nachtkastjes, decoratie-items. Van de rest is het beter om te weigeren.

  Het minimum dat vereist is voor slaapkamermeubilair omvat:

  • bed;
  • Nachtkastje;
  • Kast of etui;
  • Toilettafel met spiegel.

  De kledingkast neemt veel ruimte in beslag, maar het is een functioneel item dat de ladekast, kledingkast en sokkels kan vervangen. De gevel van de kast is beter om een ​​spiegel of glanzend te kiezen. Alle meubels moeten worden gemaakt in lichte kleuren: as, berk, beuk.

  • Kies een bed zonder benen of met lage benen - dan lijkt de kamer hoger
  • Geef modellen op met gebeeldhouwde ruggen en bedden gemaakt van massief hout - ze zullen omslachtig lijken
  • Als u van plan bent om een ​​ladekast of boekenplanken in de kamer te plaatsen, vervangt u deze meubels door de ingebouwde laden in het bed zelf. U kunt dus zo efficiënt mogelijk een kleine ruimte gebruiken en in de laden voor de "Wieg" kunnen boeken, linnengoed en andere optionele accessoires worden geplaatst
  • Omdat u niet uit de kast kunt weigeren, kiest u voor de ingebouwde modellen schuifdeurkasten met een hoogte tot aan het plafond
  • Je kunt een kleine kast plaatsen en deze toevoegen met kleine mezzanines rond de omtrek van de slaapkamer. Met deze accommodatieoptie wordt een vierkante meter bespaard en kunt u gemakkelijk kleding en lingerie ontwerpen
  • Nachtkastjes moeten klein en compact worden gekozen - hun hoogte moet kleiner zijn dan de hoogte van het bed en ze moeten dicht bij de slaapplaats worden geplaatst

  En nog een truc: meubels met een spiegeloppervlak vergroten de ruimte visueel. Pak een kledingkast met grote spiegels of een toegangsdeur met een mat oppervlak op - spiegels en matglas maken het ontwerp van de slaapkamer op 10 vierkante meter. meter ruimer en wekt de indruk dat de ruimte twee keer zo breed is geworden.

  Slaapkamerdecoratie - ontwerptechnieken die visueel de ruimte vergroten

  Wat betreft het afwerken van een kleine kamer - het is belangrijk om te onthouden dat de kleuren licht en zacht moeten zijn. Donkere kleuren en te gevlekte kleuren maken de slaapkamer klein, smal en ongemakkelijk. Hoe meer lichte kleuren worden gebruikt, des te breder en ruimer zal de slaapkamer verschijnen.

  • Behang kan elke lichte kleur kiezen - hemelsblauw, lichtgroen, beige, perzik, lichtgeel
  • U kunt ook behang met een patroon kiezen. Het beste is als het patroon ondiep is en de hoofdkleur van de achtergrond licht is (wit, beige, blauw, geel). Het patroon kan donkerder zijn dan de basistint
  • Behang met strepen die het plafond visueel "heffen" - u kunt opties kiezen met horizontale strepen in verschillende kleuren - bijvoorbeeld blauw en groen of beige en lichte koffie
  • Het plafond moet ook in lichte kleuren worden gemaakt - ideaal - klassiek wit of lichtblauw. Dergelijke lichte tinten worden geassocieerd met de vrije lucht en maken de ruimte visueel "lichter". De donkere kleur van het plafond (bruin, grijs, donkerblauw) maakt de slaapkamer laag
  • De kleur van de vloer kan worden gemaakt in donkere en contrasterende kleuren - lichtbruin, donker koffie, bruin - redelijk aanvaardbare opties. Het is het beste om een ​​schaduw van de vloer te kiezen die dicht bij de basiskleur van het meubilair ligt. Als het meubilair dat u hebt licht is (beige of crème kleur), kiest u een lichtbruine of donkerbeige kleur. Als het meubilair in donkere tinten is uitgevoerd, is de afwerking van de vloer het best lichter gekozen. En nog een truc: als je het parket of laminaat diagonaal oplegt, zal de slaapkamer een paar pleinen meer lijken

  Creëer spectaculaire verlichting en voeg gezelligheid toe

  U hebt gekozen voor praktisch meubilair, hebt de noodzakelijke afwerkingsoptie gekozen - over het algemeen is alles correct uitgevoerd en is geprobeerd de ruimte maximaal te benutten. Nu is het belangrijkste om de nodige verlichting te kiezen om het comfort en de gezelligheid van een kleine slaapkamer te benadrukken.

  De basisregel voor het kiezen van licht is dat het zacht moet zijn. Een dergelijke zachte verlichting kan worden bereikt met behulp van:

  • miniatuur schijnwerpers
  • lampen met tinten
  • gebouwd in het plafond van ronde verlichtingsarmaturen
  • lampen in de vorm van hemisferen of ballen

  • Voeg gezelligheid toe aan de kamer met een tapijt met een lang dutje - de kleur moet overeenkomen met de schaduw van de vloer. Als de vloer wordt bedekt met een bruin parket of laminaat, kan het tapijt beige of crèmekleurig zijn
  • Het ziet er goed uit lichte, doorschijnende gordijnen. Ideaal - wanneer de gordijnen in kleur worden geselecteerd met een bedset of wanddecoratie
  • Liefhebbers van vintage stijl kunnen de slaapkamer versieren met handgemaakte lampen, kleine planken met een mooie vorm of een foto die over het bed kan worden opgehangen

  Slaapkamer ontwerp 10 m². m ziet er stijlvol en "thuis" uit, als alle accessoires die je in één kleur en stijl opraapt. Bedspreien, kussens en laden van nachtkastjes kunnen bijvoorbeeld in één kleur worden gemaakt.

  Goed uitziende "frisse" kleuren - groene dozen, groene en witte kussens. Overigens zeggen psychologen dat de kleuren in de slaapkamer van invloed zijn op de stemming. Een gevoel van veiligheid en extra comfort geven bijvoorbeeld tinten beige en licht oranje.

  Lichtblauwe en hemelsblauwe schaduw zorgen voor een goede nachtrust - deze kleur kalmeert, maar "laadt" op en stimuleert het creëren van warme relaties met de tweede helft - een gouden kleur. In een kleine slaapkamer is het echter beter om een ​​of twee elementen van goudkleurige of bedlampjes met gouden poten te gebruiken.

  Een slaapkamer-decoratiestijl kiezen

  De hoofdregel bij het ontwerpen van een kleine kamer - alles moet zo eenvoudig en eenvoudig mogelijk zijn. Bij het kiezen van een slaapkamerontwerp, zou u op dergelijke stijlen moeten letten:

  1. Scandinavian. Het combineert lichte kleuren en natuurlijke houtstructuren, minimalisme bij de keuze van meubels en decorelementen;
  2. Modern. De nadruk ligt op het zoneren van de kamer, je kunt een slaapkamer-woonkamer of slaapkamer-kast ontwerpen;
  3. Provence. Deze stijl wordt gekenmerkt door warme zonnige tinten, lichte doekjes en florale ornamenten;
  4. Classic. Slaapkamer in warme bruine tinten met getextureerde decoratie, kleine nachtkastjes en gebeeldhouwde achterkant van een bed gemaakt van natuurlijk hout;
  5. Japanse stijl. Laconiek, gezellig, met een focus op de slaper.

  De ontwerpopties voor de slaapkamer zijn beperkt tot de verbeeldingskracht van de eigenaars, het belangrijkste is om zich te houden aan drie eenvoudige regels:

 • Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Je kunt deze HTML tags en attributen gebruiken:

  <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  − 8 = 1