Hoe de gasboiler in de keukenfoto te sluiten

De urgente vraag: hoe de gasboiler in de keuken te verbergen

Hide gas boiler in de keuken mogelijk, maar de toegang tot het moet voortdurend worden verwarmingsketel kan keukenblok versieren alleen als de grootte van de kast is ideaal voor ketel maten. Anders moet u een andere manier kiezen om het gastoestel in de keuken te verbergen.

Is het mogelijk om de gasboiler in de kast te verbergen: de decoratiemethoden

Veel eigenaren, zowel particuliere huisjes als appartementen in hoge gebouwen, besluiten om zich los te koppelen van de verwarmingsinstallatie en een autonoom verwarmingssysteem te installeren. Typisch, is een gasboiler geïnstalleerd in de keuken. Een gewoon wit aggregaat kan het interieur van de kamer verstoren, dus ze denken erover na hoe de ketel in het bestaande ontwerp past.

De gasboiler kan alleen in niet-residentiële gebouwen worden geïnstalleerd, terwijl de aanwezigheid van een raam en deur verplicht is!

Het ontwerp van het gedeelte van de ruimte waar de ketel moet worden geïnstalleerd, moet worden overwogen voordat het verwarmingsapparaat wordt geïnstalleerd.

Verberg de gasboiler op verschillende manieren in de keuken

 • Zelfgemaakte spaanplaatbox voor de ketel. In het ideale geval moet het voorpaneel van de doos zoveel mogelijk overeenkomen met de voorkant van de keukeneenheid.
 • Nisprofiel en gipsplaat. Het voorste deel van de constructie is ook afgesloten met een deur onder de algemene stijl van de keuken.
 • De ketel afwerken met film of speciale verf.

Bij het installeren van nieuw meubilair moet u eerst de grootte en locatie van de kast onder de ketel bespreken. Overweegt ook de lay-out van de communicatie, die, indien gewenst, kan worden verborgen.

Floor AGW kan in de hoek van de keuken worden gemonteerd volgens de installatieregels. Het is ook toegestaan ​​om de vloerketel in de kast te verbergen, met inachtneming van de veiligheidsvoorschriften en regels.

Keukens met gasboiler: ontwerp en installatie van kast van spaanplaat

Als de gasboiler is geïnstalleerd na de aanschaf van de keukenset en er geen mogelijkheid is om deze in een van de bestaande kasten te verbergen, kunt u deze met een zelfgemaakte deur decoreren. Voor de fabricage van de kast voor de ketel heeft u de spaanplaat en houten latten nodig.

Naast gereedschap - roulettes, bouten, decoupeerzaag en luifels, hebt u een kant-en-klare deur nodig, de meest bij benadering gekleurde kleuring in de gevel van de keuken.

Voordat u begint te werken, moet u de grootte van de gasboiler nauwkeurig berekenen. De minimale afstand aan beide zijden van de ketel de bak - 3 cm, respectievelijk de hoogte en breedte van de ketel wordt 6 cm en selecteer een kleur deur.

De gasboiler kan worden verborgen in een kast

 1. Van de planken van de EAF decoupeerzaag is het noodzakelijk om de zijwanden van de kast af te snijden, uitgaande van de metingen. De diepte moet ook 3-4 cm meer zijn dan de diepte van de gasboiler.
 2. Maak in de bodemwand gaten voor water- en gasleidingen, bovenaan - voor de schoorsteen.
 3. Knip openingen voor meubelgordijnen vanaf de rechter- of linkerkant van de kroon.
 4. Let op de haaksheid en bevestig elke kant van de kast aan elke kant van de kast. De achterwand moet niet, in plaats daarvan, twee banden parallel aan elkaar worden bevestigd van boven en onder.
 5. Bevestig de bevestigingen op vaste rails aan de keukenwand. Hang de deur van het kluisje op de gordijnen.
 6. Het resulterende ontwerp is op de ketel gemonteerd en aan de muur opgehangen.

De scharnierende ketel kan in de hoek van de keuken worden geplaatst, in een gebogen hoekkast worden gemonteerd of met dezelfde zelfgemaakte deur worden afgedekt. Indien gewenst, kunt u het apparaat openlaten, het met een prachtige decoratie verbergen - stickers of emblemen.

Keuken in een woonhuis met een gasketel: normen en installatieregels

Plaatsing van een gasketel in de keuken vereist bepaalde regels en voorschriften. Hun niet-naleving kan ernstige gevolgen hebben. De ruimte waarin de gasboiler wordt geïnstalleerd, moet ten minste 4 m² groot zijn, een hoogte van meer dan 2,5 m, een raam en een deur naar de gang. In de keuken moet je een apparaat hebben dat je op de hoogte brengt van een gaslek.

De kracht van gasboilers, die in de keuken zijn geïnstalleerd, mag niet meer zijn dan 60 kW. De verwarmingsketel kan op de vloer worden geïnstalleerd of aan de muur worden bevestigd.

De gasboiler is bevestigd aan de muur, die is gemaakt van onbrandbare materialen. Installeer de ketel niet in de buurt van de kasten, er moet noodzakelijkerwijs een ruimte zijn tussen het apparaat en de meubelmuren voor luchtcirculatie.

Gasketel in een privé huis kan in een nis worden verborgen

In huizen met houten vloeren wordt aanbevolen om de muur te sluiten met een metalen plaat.

De lay-out van gas- en waterleidingen moet volgens de regels worden uitgevoerd. De afstand tussen de ketel en condensor en gaskachel moet tenminste 30 cm. Verwarmingsketel op een afstand van ten minste 0,8 m van de gasmeter op een hoogte van 1,6 m. Het stopcontact voor de ketel is aangebracht op een afstand van 1 m.

Na het installeren van de ketel en het aansluiten van alle netspanning, wordt sterk aanbevolen om de werking ervan en de trek van de schoorsteen te controleren - dit heeft invloed op de veiligheid van het apparaat.

Keukeninterieur met gasboiler aan de muur: hoe communicatie verbergen

Nadat het probleem met het maskeren van de gasboiler in de keuken is opgelost, rijst vaak de vraag hoe de leidingen voor gas en water naar het apparaat te verbergen. Niet prettig voor het oog en omslachtige lelijke schoorstenen en slangen die de unit verbinden met een systeem van individuele verwarming.

In geen geval kunt u alle elementen in de muur verbergen, ze moeten indien nodig toegankelijk zijn!

Tot nu toe is de meest populaire optie voor het verbergen van communicatie een doos met profielen en gipsplaat, die kan worden betegeld of behangen. Bij het installeren van de doos, is het noodzakelijk om een ​​vochtbestendige gipsplaat te nemen.

De gasboiler kan worden verborgen in een doos met profielen en gipsplaat

Achter de keukenset kan een gaspijp worden verborgen. Dus kasten en nachtkastjes mogen niet op een pijp drukken, het is noodzakelijk om ongeveer 1 cm ruimte vrij te laten tussen hen in. Als de buis op een hoogte van meer dan 1 m van de vloer passeert, kunt u deze gebruiken als een standaard voor handdoeken. Hiervoor wordt de pijp schoongemaakt van roest en bedekt met verschillende lagen chroomverf - na het drogen kan hij handdoeken en servetten ophangen.

Corner water- of gasleidingen, die niet kast kan worden afgesloten, kunt u versieren met kunstbloemen of fruit te glasmozaïek versieren, verf gekleurde verf voor binnenshuis.

Vraag aan de ontwerper: hoe de gasboiler in de keuken te verbergen (video)

De gaswandketel verstoppen is geen probleem, als je de zaak op een verstandige manier benadert. Na correcte berekeningen en installatie van een zelfgemaakt kluisje, moet u denken aan gas- en waterleidingen, die ook het hele ontwerp van de kamer kunnen schenden. De ideale optie is om ze in een gipsplaat te naaien en te versieren met tegels.

Voorbeelden van het verbergen van een gasboiler in de keuken (foto)

© 2017, homeli.ru. Kopiëren is alleen toegestaan ​​met een verwijzing naar de bron

Kopiëren is alleen toegestaan ​​met een verwijzing naar de bron

Designer nuances van het ontwerpen van een gasboiler in de keuken

In moderne appartementen gebruiken eigenaren niet-standaard oplossingen om comfort te creëren. Gasketels worden bijvoorbeeld gebruikt als apparatuur om onbetrouwbare gecentraliseerde verwarming en warmwatervoorziening aan te vullen. In dergelijke gevallen worden warmtegeneratoren op gas meestal in de keuken geïnstalleerd. Over hoe ze laconiek in het totale ontwerp passen, laten we verder praten.

Dus kochten de eigenaren een wandtype van een gasboiler. Het is de bedoeling om de apparatuur in de keuken te installeren, parallel met de uitvoer van een speciale coaxiale schoorsteenpijp direct achter de hoofdmuur, horizontaal naar de straat. Laten we eens kijken wat er zijn manieren om de gemonteerde eenheid te verbergen.

Als de ketel in de algemene situatie past, is het niet nodig om hem te verbergen

 1. Natuurlijk is de beste optie om de warmtegenerator in een speciaal gemaakte kast te plaatsen, die door het ontwerp alle schakels van de keukenset herhaalt.
 2. Je kunt een metalen frame maken, bedekken met gipsplaat, in deze nis verbergen, de ketel verbergen en de deur ophangen. Het moet ook het uiterlijk van de headset herhalen.
 3. Er is een optie om het vooroppervlak van de ketel te trimmen: verf of film met een film.
 4. Ten slotte is het voldoende om de warmtegenerator ergens aan de zijkant van de headset op te hangen, als de kleur ervan samenvalt met de dominante tonen. In dit geval zal de gasunit in overeenstemming zijn met de algemene stijl van de keuken.

Het is alleen de beslissing over het ontwerp van het deel van de kamer met de ketel dat moet worden genomen voordat de installatie van de unit begint. Tezelfdertijd is het noodzakelijk om vooraf de communicatie te plannen. Hoe de gasleiding en elektrische leidingen afdekken? We zullen hier ook over praten tijdens het presenteren van de instructies.

En laten we nu beginnen met het beschrijven van de procedures voor het "infunderen" van de ketel in het algemene beeld.

Verstop in de keukenkast-headset

Als wordt besloten om het gastoestel in het scharnierende element te plaatsen dat overeenkomt met de meegeleverde koptelefoon, dan verschijnt er onmiddellijk een struikelblok. Wanneer de ketel is bevestigd aan het interieur van de designkeukenmeubels, is het grootste probleem de noodzaak om een ​​kast te vervaardigen volgens individuele afmetingen. Vervolgens zullen we het productieproces van een dergelijke link van de EAF tekenen.

Gereedschappen en accessoires die nuttig zijn in het werk, worden weergegeven in de onderstaande lijst:

 • roulette;
 • Elektrische decoupeerzaag;
 • Meubelbouten - zelftappende schroeven;
 • Elektrische boormachine met boren en een kroon op een boom;
 • Set van zeshoeken;
 • Cooker spaanplaat;
 • Twee latten;
 • Standaard keukengevel, dat wil zeggen, de deur van de gewenste kleur;
 • Twee meubels scharnieren;
 • Instellen voor de locker-luifel;
 • Decoratieve tape-randen van ijzer en meubels.

We gaan door naar de procedure:

 1. Het eerste wat we leren over de afmetingen van de gasboiler. Wij accepteren de vereiste afmetingen van de toekomstige Kast volgens het volgende principe: de afstand tussen de zijwanden van de warmtegenerator en de wanden van het apparaat moet minstens 3 cm Hetzelfde geldt voor onderen naar boven .. Om dus de afmetingen van het gas trein wordt 6 cm, en kies de dichtstbijzijnde standaardformaat van de voorzijde van de reeks, in de geest waarin de headset maakt.
 2. We kopen deze deur met scharnieren. Wel, als het een ongewoon, geventileerd decor is.
 3. De elektrische decoupeerzaag snijdt de zijwanden gelijkmatig uit de spaanplaat. De diepte van de kast moet ook minstens 3 cm groter zijn dan de overeenkomstige ketelgrootte.
 4. Snijd ook het onderste en bovenste deel van onze doos. Maar in sommige van deze elementen is het noodzakelijk om vooraf een uitsnijding te maken voor de output van de communicatie van de ketel. Het hangt al af van het specifieke geval.
 5. In een van de geproduceerde zijwanden maken we een gat voor de meubelscharnieren.

Een van de opties: de bouw van kluisjes rondom

Raad. Tijdens de montage is het noodzakelijk om loodrechtheid te observeren. Daarom is het bij het boren van elk paar wanden de moeite waard om een ​​vierkant en een gewoon krukje te gebruiken. Leg een muur op het oppervlak om te zitten, de tweede wordt verticaal geplaatst, breng een vierkant aan en boor de markeringen in. Het is ook wenselijk om de hulp van een partner te nemen.

Gasketel in de kast

Hoe de ketel te sluiten met gipsplaat

Deze methode lijkt op de vorige, behalve dat in plaats van de wanden van spaanplaat gemonteerd grondslagen van gipsplaten, dan zijn ze ook opgehangen gevel. Om zo'n ontwerp te maken, hebben we de volgende items uit de lijst nodig:

 • Metalen profielen voor het bevestigen van gipsplaat;
 • GKL-plaat;
 • De gevel van onze keukenset;
 • Scharnieren voor het bevestigen van deze deur;
 • schroevendraaier;
 • Zelftappende schroeven.

We starten de procedure voordat de ketel wordt geïnstalleerd.

 1. Parallel aan de verwachte wanden van de ketel, die 5 cm van elkaar zijn teruggetrokken, monteren we een raamwerk van profielen. De technologie van het samenstellen van dergelijke structuren is eenvoudig: metalen elementen zijn verbonden door middel van schroeven en zijn ook bevestigd aan de keukenmuur.
 2. Knip het formaat van de vellen uit de gipsplaat en schroef ze op de gemonteerde frames.
 3. In een van de ontvangen zijwanden maken we groeven voor het bevestigen van de scharnieren. Deze moet op het profiel worden geschroefd.
 4. Nu kunt u de ketel installeren.
 5. De laatste bewerking is de installatie van een gevel.

De nadelen van deze werkwijze wordt toegeschreven ongemak thermische generatorsamenstel en verdikking die in de bovenstaande werkwijze de zijwanden van gipsplaat.

Andere opties en vermomming van communicatie

Naast de overwogen methoden bleven de meest eenvoudige over, wanneer het mogelijk is om de voorkant van de ketel in te korten of deze in kleur past. Hier zijn enkele aanbevelingen voor deze methoden.

Als wordt besloten om het gevelgedeelte van de thermische generator te lijmen met een speciale film voor de kleur van de koptelefoon, dan is het noodzakelijk om heel voorzichtig te handelen. Om luchtbellen te voorkomen, moet u beginnen met lijmen op deze coating en elke centimeter voorzichtig gladstrijken. Aan het einde van de procedure kunnen de uitstekende randen van de film voorzichtig worden bijgesneden met een briefpapiermes.

De nadelen van deze methode liggen voor de hand:

 • Het is moeilijk om een ​​film te kiezen met dezelfde kleur als de keukenset.
 • Deze coating is van korte duur.
 • U kunt de servicegarantie voor de ketel verliezen.

Wat betreft het schilderen van de voorwand van de ketel, is deze optie geschikt, misschien alleen voor oude apparatuur die al heel lang in de keuken hangt. Immers, bijna niemand durft de nieuwe eenheid opnieuw te schilderen voor garantie.

Maar als u toch besluit de gevel van de ketel met email te bedekken, moet u eerst het oppervlak met schuurpapier schoonmaken en met white spirit ontvet. Omdat het lichaam van de warmte-eenheid meestal van metaal is, is het beter om nitro-glazuur te gebruiken.

In veel ontwerpvarianten wordt de gasboiler eenvoudig aan de zijkant gehangen, in de uiterste hoek of ergens tussen de kluisjes. De kleur kan zelfs verschillen van de toon van de headset, maar tegelijkertijd past de eenheid nog steeds organisch in de algemene stilistiek. Als de gasboiler bijvoorbeeld wit is en de headset van een andere kleur is, maar er witte elementen in de keuken zijn, kan alles behoorlijk goed uitkomen.

Open gasketel

We hebben nog een ander belangrijk punt aangeroerd: hoe de communicatie van de warmtegenerator te verbergen? Maar alles is eenvoudig. De gasleiding en de elektrische kabel, evenals andere mogelijke lijnen, zijn voldoende om in een decoratieve doos te worden "genaaid". Elementen voor dergelijke ontwerpen zijn standaard en worden in hypermarkten in de bouw verkocht.

De originele oplossing zal zijn om de geïnstalleerde doos te versieren als een extra hoogtepunt van de keuken set of paal om luifels op te bergen. Er moet echter rekening mee worden gehouden dat er altijd een gemakkelijke toegang tot de gasleiding moet zijn.

Fotogalerie: ontwerpoplossingen

We spraken over hoe je een gasketel in de keuken moest verstoppen of zadekorirovat moest verbergen. Wanneer je dit proces start, laat je je fantasie de vrije loop. Op basis van onze aanbevelingen, kunt u met uw eigen ontwerp komen of een van de bovenstaande methoden verbeteren. Er zijn tenslotte geen beperkingen aan de gedachtevlucht.

 1. 5
 2. 4
 3. 3
 4. 2
 5. 1

echo adrotate_group (27, 0, 0, 0); Goede middag. De automatisering van de ketel AOGV 11 is onstabiel.

echo adrotate_group (27, 0, 0, 0); Hallo Dit jaar zijn we verhuisd naar het land.

echo adrotate_group (27, 0, 0, 0); Hallo Onlangs vond ik verschillende gewonden op het dak.

Internetencyclopedie over het bouwen van communicatie

Hoe een gasboiler in de keuken te sluiten - foto

Als u niet weet hoe u de gasboiler in de keuken moet sluiten, zullen de foto's op deze pagina u vragen om een ​​optimale oplossing.

Om ervoor te zorgen dat de gevonden oplossing niet alleen interessant was in het ontwerpplan, maar ook veilig, moet u eerst de regels voor het plaatsen van gasketelinstallaties in de gebouwen van het huis gebruiken.

Waarom de gasketels in de keuken sluiten

Waarom moet ik de gasverwarmingsapparatuur sluiten in de keuken die zich daar bevindt?

Zeer zelden worden muurmodellen van gassen geproduceerd met frontjes die passen in het ontwerp van moderne keukens.

Vaker zijn het gewoon metalen of plastic vellen, bedekt met wit email. Daarom wil een gastvrouw deze "witte doos" op de muur verbergen, zo niet te verwijderen.

Hoe een gasboiler in de keuken prachtig te sluiten - fotogalerij

Je kunt je eigen versie van hoe je de gasboiler in de keuken kunt sluiten vinden, foto's zullen je helpen.

Gebruik alle interessante ontwerpoplossingen die u ziet, maar vergeet de regels voor een veilige werking van gastoestellen niet.

Meer over dit onderwerp op onze website:

Als u van plan bent een interessante keukenset te installeren, moet u denken aan de gasboiler in de keuken - hoe te verbergen (foto.

Laten we eens kijken hoe we de gasketel op de grond in de keuken in de hoek kunnen verbergen - de foto laat ons zien hoe je het samen kunt stellen.

Geconfronteerd met de noodzaak om verwarmingsapparatuur te installeren, zal de eigenaar van het huis noodzakelijkerwijs de vraag stellen aan wie de voorkeur wordt gegeven aan een verwarmingsketel: muur of.

De installatie van een vloergasketel verschilt aanzienlijk van de installatie van een wandboiler. De vloerketel is vaak veel krachtiger, het schema van de montage is moeilijker.

U kunt de eerste beoordeling achterlaten

Laat een beoordeling over boilers en kachels achter Annuleer feedback

Website van Sergey Ivashko 2014 - 2016 | Ovens en ketels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

8 + 2 =