Hoe een naaimachine in te rijgen

Hoe een naaimachine in te rijgen

Voordat de naaimachine zijn werk kan uitvoeren, moet de eigenaar een aantal technische instellingen maken, zonder welke de bediening van de machine gewoon onmogelijk is. Een van deze instellingen is het inrijgen. Hoewel dit proces zich onderscheidt door de eenvoud, weten sommige beginnende huisvrouwen niet altijd hoe ze de boven- en onderdraad in de naaimachine moeten vullen.

Het inrijgen van de bovendraad begint met de installatie van de spoel op een pen die speciaal hiervoor is ontworpen op het bovenste deel van de naaimachine. Hierna moet de bovendraad door de draadgeleider en vervolgens door de naald worden gestrekt. Bij moderne modellen hoeft de draadspanning in de naaimachine niet handmatig te worden aangepast: de slimme techniek zelf zorgt voor de nodige spanning voor comfortabel werken.

Hoe te vullen oude naaimachine? Het algoritme van dit proces is praktisch hetzelfde als hierboven. Een klein verschil is te zien in het ontwerp van de machine zelf. Niet alle oude machines hebben een spanrol, dus rijg de draad als volgt in: steek de draad door de draadgeleider en dan in het oog van de naald.

Houd er rekening mee dat voordat u de naald in de naald tikt, de lip en de naald zelf omhoog moeten worden gehouden. Draai hiervoor het vliegwiel zodat de naald de gewenste positie heeft bereikt.

Om de machine zijn functies te laten uitvoeren, heeft deze een onderdraad nodig, die op de spoel moet worden gewonden en in de overeenkomstige opening van de werktafel moet worden geschroefd. Hoe rijg ik de bovendraad in de naaimachine? Het proces bestaat uit verschillende opeenvolgende fasen.

Trek naar links en haal de extra tafel uit de machine. Verwijder de shuttle plate en draai vliegwielring, de naald in de hoogste positie plaatsen. Trek het spoelmechanisme uit door aan de rand ervan te trekken en verwijder de spoel zelf uit de behuizing van het mechanisme.

Het garen op de spoel wikkelen kan worden gedaan door de spoel met de draad op de bovenste pen te bevestigen en deze "kruiselings" met de houder van de houder te verbinden, zodat de rand van de draad teruggaat naar de zijkant van het vliegwiel. Installeer de spoel op de tweede pen en bevestig de draad erop, maak een paar omwentelingen rond het lichaam. Door het pedaal in te drukken of het vliegwiel te draaien, windt u de draad op de spoel.

Zorg dat de draad van binnen naar buiten in het spoelhuis is geregen.

Plaats de spoel in het spoelhuis. Zorg ervoor dat de draad is afgewikkeld met de klok mee, en rijg hem in het speciale gat op het lichaam van het mechanisme. Breng het spoelmechanisme terug naar de shuttle en laat het lipje naar zijn oorspronkelijke positie zakken.

Zorg dat u de tong van de machine laat zakken nadat u het spoelhuis op zijn plaats hebt geïnstalleerd. Hiermee wordt het op een vaste positie gefixeerd.

Veel mensen denken ten onrechte dat de naaimachine geen speciale aandacht vereist om te verzorgen, en dat hij zelfs in slechte staat zijn basisfunctie kan uitvoeren - naaien. Dit is verre van het geval. De naaimachine gaat veel langer mee en naait veel sneller en stiller als je eenvoudige regels volgt om er voor te zorgen.

 1. periodiek smeer interne delen Speciale olie die bij de machine wordt geleverd. Periodiciteit van de procedure - om de zes maanden.
 2. Selecteer de draad en de naald op een competente manier. Zorg ervoor dat de naald overeenkomt met het type stof dat wordt gebruikt.
 3. uitvoeren schoonmaken van interne mechanismen met behulp van een speciale borstel.

Het is noodzakelijk om rekening te houden met het feit dat bij het werken met dergelijke soorten stoffen zoals gebreide kleding, bont en wol, de bovenstaande procedures iets vaker dan gebruikelijk moeten worden besteed.

Beoordeling van de beste naaimachines. Vergelijking van hun belangrijkste kenmerken om voor- en nadelen te identificeren. Een kort overzicht van de prijzen en mogelijkheden van de gepresenteerde modellen.

Hoe rijg ik de naaimachine?

Voor degenen die voor het eerst besloten om een ​​naaimachine te gebruiken, beginnen de problemen meestal met draadsnijden. In principe hangt alleen van het type apparaat af hoe de draad in de naaimachine moet worden gevuld. En meestal kan de bovendraad met weinig moeite worden genaaid. Hieronder geven we aanbevelingen voor het snel voorbereiden van de machine op het werk.

Hoe de bovendraad in een roterende naaimachine te rijgen

Er wordt aangenomen dat het niet moeilijk is om de bovendraad te vullen. Stretch it correct kan puur intuïtief zijn, vooral omdat het lichaam van de machine schematisch de voortgang van het tanken weergeeft.

 • De draad van de spoel wordt eerst door de bevestiging aan de behuizing gevoerd;
 • Daarna worden ze in een speciale draadspanningsregelaar gevoerd en in de compensatieveer geïnjecteerd, die eruit ziet als een haak;
 • dan wordt de draad ingebracht in het gat van de draadgeleider, strekkend waaruit de draad wordt vastgehouden in de bestaande bevestigingsmiddelen en dan in het oog van de naald;
 • in het oog wordt de draad op de kant van de inkeping of groef geplaatst die langs de naald loopt (deze kan met een vinger worden aangeraakt).

In sommige naaimachines kan een vork worden gebruikt als garentoevoer, waarop de draad eenvoudig wordt gelegd, zonder in het gat te breken. Maar auto's van dit type zijn niet zo vaak.

Bij het voorbereiden van de naaimachine moet er rekening mee worden gehouden dat er naast de bovenkant ook een onderdraad zit. Gewoon vaak, en er zijn problemen met hoe je de bodem moet rijgen.

Om te begrijpen hoe u de onderste draad goed kunt vullen, moet u eerst een beetje weten waar het tanken plaatsvindt en, in feite, waar het zich bevindt. Om te begrijpen met andere instellingen van de typemachine, die meestal nodig zijn bij het naaien, kan ons artikel helpen. Hoe een naaimachine in te stellen.

 • De onderdraad is niet gewikkeld op een spoel, maar op een spoel;
 • Deze wordt in het spoelhuis geplaatst en de draad moet onder de veerplaat worden geschroefd;
 • In deze dop bevindt de draad zich onder een bepaalde spanning, verschillend voor verschillende merken naaimachines.
 • Om de spanningswaarde op de garenschijf in te stellen, een speciale bout, roterend die wordt geregeld door de spankracht;
 • Houd er rekening mee dat het niet wordt aanbevolen om deze schroef meer dan een halve slag los te draaien, omdat dit het verlies kan veroorzaken;
 • De spanning van de draad in de spoel wordt ook geregeld, afhankelijk van het type en de dikte van de stof die aan elkaar is genaaid, en ook, geleid door de spanning van de bovendraad.

Nadat u de onderdraad hebt gevuld met de spoel in het spoelhuis, wordt deze in het onderste deel van de machine geïnstalleerd, volgens de instructies. Details over het inrijgen van draad voor overlapping zijn te vinden in ons artikel Hoe de overlock te vullen.

Voor beginners is het handig om ook ons ​​artikel Hoe naaien op een naaimachine te lezen om de basisprincipes en geheimen van naaien te leren.

Hoe een naaimachine te vullen?

Voordat u een naaimachine gaat gebruiken, moet u de instructies zorgvuldig bestuderen en leren hoe u de machine van brandstof kunt voorzien. Bij het vullen van elke machine worden tegelijkertijd twee draden gebruikt - de boven- en onderkant. De onderdraad wordt ingevoerd vanaf de spoel in de spoel en de bovendraad wordt geplaatst in de daarvoor bestemde ruimte en wordt door eenvoudige manipulatie in het oog van de machine-naald gevuld. Ongeacht het model van de machine - handmatig, voet, elektrisch - moet er meer voorzichtigheid worden betracht, zowel tijdens het tanken van de machine als tijdens het naaien.

1. Om een ​​naaister te starten was het gemakkelijker om het tankschema te begrijpen. We raden u aan om eerst vertrouwd te raken met de lay-out van de naaimachine.

2. We draaien de draad op de spoel en nemen tegelijkertijd de spoel voor de bovendraad. Plaats vervolgens de spoel op de bovenste pen (een speciale plaats voor de spoel met schroefdraden bevindt zich altijd op één plaats).

3. We vullen de bovendraad: in de regel is er op elke machine een instructie, meestal op het lichaam zelf. De bovendraad is die van de spoel en steekt uit in het oog van de naald. Onmiddellijk voor het passeren is het nodig om de voet omhoog te brengen en de naald in de hoogste positie te plaatsen.

4. We controleren de spanning van de draad zorgvuldig: in moderne machines is er een regelaar, ook zijn er verschillende posities die de uiteindelijke spankracht beïnvloeden.

5. Controleer zorgvuldig of alle fasen van het inrijgen van de bovendraad correct zijn uitgevoerd. We gaan door met het vullen van de bodem, waarvoor we de aandrijving of het moswiel uitschakelen. We plaatsen de spoel op zijn plaats (er kunnen verschillen zijn afhankelijk van het model van de machine). Wanneer u klaar bent, moet u het wiel inschakelen en meerdere malen draaien totdat de draad voldoende draad bevat.

6. Plaats het spoelhuis in de shuttle en de spoel van de spoel moet uitgelijnd zijn met de shuttle-spleet. Als deze correct is geïnstalleerd, hoort u een karakteristieke klik.

7. Trek de draad door het gat van de schuifplaat en sluit deze. Nu blijft het om beide strengen te verbinden en ze terug te brengen, onder de voet.

8. Het algemene schema voor het tanken ziet er als volgt uit:

Nu weet u hoe u een naaimachine moet vullen en na zorgvuldige bestudering van alle stadia kunt u deze taak gemakkelijk aan. Om te controleren, scrollt u met een klein vliegwiel, na het laten zakken en opheffen van de naald uit het gat in de plaat op de bovendraad moet er een lus vanaf de onderkant zijn. Zoals u kunt zien, is het inrijgen van een naaimachine geen gemakkelijke taak, maar vereist concentratie en strikte consistentie. Maar als u deze procedure verschillende keren hebt uitgevoerd, kunt u al bekende acties in een zeer korte tijd uitvoeren.

Kopiëren van informatie is alleen toegestaan ​​met een directe en geïndexeerde verwijzing naar de bron

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

− 2 = 7