Hoe zich te ontdoen van schimmel op het plafond

Hoe de zwarte mal op het plafond (de laatste verdieping) te vernietigen?

Bij ons is het plafond op de laatste verdieping vochtig geworden door zwarte schimmel. Is er een sterke remedie tegen deze modder?

Eerst moet je de reden voor het uiterlijk vaststellen (niet om alleen met het onderzoek te vechten). Als we het hebben over een appartementencomplex met meerdere verdiepingen, kan de typische oorzaak van vocht het gevolg zijn van een combinatie van onvoldoende isolatie van de vloer (en zolder en dak) en onvoldoende luchtverversing in onze kamer. Een andere mogelijke reden is een lekkend dak, maar dit is veel minder waarschijnlijk (er zijn zichtbare tekenen van lekken aan het plafond). Bestrijding van schimmel zonder het elimineren van de oorzaken van zijn uiterlijk - Sisyphean arbeid, in een jaar of twee zal het opnieuw verschijnen.

Een maand geleden kwam ik een soortgelijk probleem tegen met een soortgelijk probleem: in de keuken, bedekt met vinylbehang, op één plaats, op het gebied van ventilatie, verschenen vlekken en strips in de groeven van de afbeelding van het behang van zwarte schimmel. De reden was zeer warm weer en een sterke luchtvochtigheid, plus het koken van warmte met dampen en als gevolg schimmel "9quot uitgevouwen; voor een paar dagen. Onmiddellijk begonnen met de behandeling van schimmel. Eens, twintig jaar geleden, verpletterde ik deze vorm eenvoudig in de hoek met de gebruikelijke Domestos met chloor, maar toen werd Domestos geïmporteerd. Nu ben ik besmeurd met een laagje van deze remedie. en er gebeurde niets. Geprobeerd vloeibaar wit, chloor hielp niet. Beproefd Unicum met chloor (geschreven op de verpakking, dat van schimmel) hielp niet. Er waren vlekken van meeldauwvrij behang, maar de schimmel was niet helemaal verdwenen. In de winkels is niets speciaals te zien. Er is beslist een oud middel, het drukt alles in, maar laat een krachtig spoor achter, wat erg moeilijk is om over te schilderen. Dit is kopersulfaat. Geconcentreerde oplossing (donkerblauw) wordt aangebracht op het oppervlak, kopervitriol dringt diep door en vernietigt alle levende wezens van elke herkomst. Het is waar dat ik niet weet wat ik met dit oppervlak moet doen.

Ik weet niet hoe je bent, maar in onze winkels verkocht je eerder een vloeibaar bleekmiddel "Witheid ". We verdunnen het in water van 1 K 2 en wasten deze oplossing af met een plafond in de badkamer, die ook zwart werd, van vocht.

Toegestaan ​​om te drogen en vervolgens whitewash op te brengen. Voor zes maanden of een jaar was dit genoeg.

De waarheid voor ons toen werd het moe en we naaiden het plafond met gevelbeplating.

Dit is een probleem bijna alle bovenste verdiepingen. Allereerst moet je je goed wassen, zelfs met eenvoudige sites voor besmetting met warm water. En koop daarvoor de speciale fondsen in de winkel. Nu produceren ze een zeer groot aantal. En ze doden echt de schimmel en schimmel.

Allereerst moet je de vochtigheid zelf verwijderen, want zonder dit zal het, zelfs na de vernietiging van schimmels, snel terugkeren. De oppervlakken zijn al bezaaid met sporen. Als je van vocht afkomt, verwijder dan mechanisch alles wat je kunt: behang, verf, witkalk, losse lagen gips of beton. Om dit alles niet in het appartement te zaaien, giet je de witheid weg die is verwijderd. Verder is het beter om met speciale middelen voor het verwijderen van een schimmel te verwerken. Verwerking door Belize of Domestos zal niet effectief zijn, omdat ze zullen alleen op het oppervlak vernietigen, en het mycelium blijft binnen. Wanneer de mal chemisch wordt verwijderd, probeer de mat zoveel mogelijk te laten weken met een antifrictieverbinding. U kunt zelfs naar de zolder klimmen en water met antischimmelverbindingen gieten tot het in uw appartement begint te druipen. Wacht tot de plaat droog is en bedek alles met een goede laag van een grondlaag van een diepe penetratie met anti-schimmel additieven.

Schimmel is een schimmelformatie waarmee het noodzakelijk is om met middelen tegen de eliminatie van bacteriën, schimmels en schimmels te vechten. Er zijn veel van dergelijke fondsen in de moderne winkelmarkt en ze behoren tot grondontsmetica. Ze worden op verschillende manieren genoemd en de meest gebruikte naam is "Antiplexen", die wordt gebruikt tegen schimmels die op het oppervlak worden gevormd; beton, hout, baksteen, metaal, gips, zoals in uw geval. Een iets lagere aanbiedingsfoto:

Ik wens veel succes en de snelste verwijdering van schimmels.

Een remedie is om de duisternis naar voren te brengen. Alleen eerst moet je de bron van vocht verwijderen, het dak opknappen en wat is het punt. Droog vervolgens met een föhn of een luchtverhitter. Verdun vervolgens het water met kopersulfaat (verkocht in de economische afdelingen) in een verhouding van 1:10. En breng deze oplossing aan met een penseel en laat deze na elke applicatie drogen. Tot de plek verdwijnt.

Helaas, het antwoord op de vraag hoe schimmel uit het plafond te verwijderen is somber. Als je alles volgens de regels doet, is de hoeveelheid werk gewoon hels. We moeten het opnieuw verschijnen van de schimmel volledig voorkomen en daarom kun je geen enkel levend argument achterlaten.

Verwijder de kalk van het plafond samen met de pleister. Er moet beton zijn met naden tussen de platen. Om de hoeveelheid stof te verminderen, bevochtigt u het oppervlak van het plafond goed, dit vereenvoudigt ook het werk zelf. Het gereedschap is een stalen spatel.

Priming van de overlapping van dezelfde antiseptische primer. We impregneren grondig, zonder spijt van de vloeistof. In de naden tussen panelen is het beter om een ​​borstel te gebruiken, en niet een roller - het zal de inkepingen beter doordrenken.

Na het drogen, brengen we nog een primer aan - de gebruikelijke penetratie. Het is de taak om het oppervlak, dat al is aangetast door de schimmel, te versterken en de hechting (hechting) van gips en stopverf te verbeteren. Dan pleisteren we, shpaklyuem plafond, opnieuw geprepareerd die plaatsen die zijn bewerkt, gepolijst oppervlak en geverfd.

Hoe kunnen schimmels uit het plafond worden verwijderd, als om welke reden dan ook serieuze reparaties niet mogelijk zijn? Verwisselbaar appartement, geen tijd, wachtend op de verhuizing ... op het einde, op het moment dat er gewoon geen geld is - dit gebeurt ook ...

Elke wasvloeistof die chloor bevat, zal helpen. Bijvoorbeeld huishoudelijke witheid (16-40 roebel winkelprijs afhankelijk van de eetlust van de verkoper). Ze impregneert met behulp van een borstel het hele oppervlak van het plafond, in de eerste plaats al aangetaste gebieden.

Hoe zich te ontdoen van schimmel op het plafond

 • Crème voor exotische voetschimmel
 • Capsules van parasieten
 • Complexe Sustalife voor gezamenlijke restauratie

Schimmel op het plafond kan in elk appartement verschijnen, ongeacht de leeftijd van het gebouw. Naast esthetische schade brengt deze tekortkoming een directe bedreiging voor de menselijke gezondheid met zich mee. Paddestoelen en schimmels aan het plafond zijn de oorzaak van de meest voorkomende luchtwegaandoeningen, maar ook van de algehele immuniteit van een persoon. Het ontwikkelt zich erg snel, daarom is het de moeite waard om altijd alert te zijn.

Oorzaken van schimmel op het plafond

Zoals bekend reproduceren schimmels door sporen. Schimmel op de plafonds - geen uitzondering. De manieren om schadelijke sporen binnen te gaan zijn heel anders: we kunnen ze vanaf de straat meenemen op kleding of lichaam, ze kunnen vliegen tijdens het luchten, maar ook via ventilatieopeningen in het appartement.

 • De constante luchtvochtigheid moet meer dan 90% zijn.

De oorzaken van schimmel op het plafond kunnen de volgende zijn:

 1. Riolering of water van de bovenste verdiepingen. Water dringt door in de spleten tussen de muren of tussen de muur en de badkamer. De bepalende factor is de waterdichtheid van slechte kwaliteit, die het lek niet kan stoppen.

Schade aan de schimmel voor de menselijke gezondheid

Schimmelzwart op het plafond, dat wil zeggen, de schimmel, voedt niet alleen organische, maar ook minerale componenten. Reproductie van de schimmel na verloop van tijd leidt tot de vernietiging van het plafond, omdat bouwmaterialen beginnen af ​​te brokkelen.

Schimmel bestrijden op het plafond met speciale middelen

Hoe sneller je het probleem op je plafond diagnosticeert, hoe sneller je het kwijt raakt. Om de schimmel aan het plafond volledig te verwijderen, moet je wat moeite doen. Een eenvoudige reiniging met wasmiddelen is in dit geval hulpeloos. Om zich volledig van de problemen te ontdoen, zijn radicalere methoden nodig.

 • Verwijder whitewash en gips van de getroffen delen van de schimmel (15-20 cm meer dan het getroffen gebied). We laten alleen de platen achter. Om het verwijderingsproces eenvoudig te laten zijn, bevochtigt u eerst het plafond met water uit de veldspuit en laat u het 2-3 uur weken.
 • Lees de recensie van een uitgebreide remedie tegen aambeien Proctolol
 • Hoe om gewicht te verliezen op 20 kg - echte beoordelingen over Guarchibao

Hoe zich te ontdoen van de schimmel op het plafond met kopersulfaat

Als u niet in de gelegenheid bent om dure speciale antiseptische middelen te kopen, kunt u de oude en beproefde folkremedie gebruiken - koperen vitriool. Het is een kleurkristal van turkoois.

 1. We worden verhoogd met water in de verhouding van 100 gram vitriol per emmer water. Roer met een kwast of roller.

Deze methode is ideaal voor het reinigen van de schimmel op het plafond in de badkamer. Vergeet echter niet dat u na zo'n mini-reparatie moet voldoen aan de modus voor het gebruik van de ruimte. Het omvat: veelvuldig luchten, het drogen van de kamer na het douchen of baden, en het afvegen van de oppervlakken van water.

Gebruik om de schimmel op de witheid van het plafond te regelen

Een radicale methode om de schimmel van de oppervlakte van het plafond te reinigen, is niet voor iedereen geschikt. Het kost tijd. Voor een snelle reiniging van de schimmel aan het plafond hebben we de volgende beschermende en chemische middelen nodig: een gasmasker, rubberen handschoenen, een beschermende plastic bril, "Belizna".

Volksmanieren om schimmel te bestrijden

Onder de in de tijd beproefde recepten voor het bestrijden van de schimmel worden ook dergelijke stoffen gebruikt: azijn, soda, chloor. Deze medicijnen drukken de ontwikkeling van de schimmelkolonies, maar niet zo sterk dat ze volledig worden gedood. Hoe je van de schimmel op het plafond afkomt, we zullen de ervaring van mensen vertellen.

 • 1,5 kg kopersulfaat wordt gemengd met 10 liter water.

Nadat een van deze mengsels op het oppervlak van het plafond is aangebracht, moet de ruimte worden opgewarmd en vervolgens worden geventileerd. Pas daarna kunt u cosmetische reparaties uitvoeren.

Bestrijding van schimmel aan het plafond kan effectief worden gedaan met professionele middelen, evenals zelfgemaakte formuleringen. Elke methode impliceert naleving van het temperatuurregime, evenals het bewaken van de vochtigheidsgraad. Het is erg moeilijk om het veel voorkomende, overgroeide mycelium te bestrijden, daarom moeten de eerste maatregelen onmiddellijk na de diagnose van het probleem worden genomen.

Schimmel op het plafond: methoden voor eliminatie en preventie

Het thema van ons artikel is de nederlaag van de plafonddeklaag van de schimmel, met name de mal op het plafond in de badkamer. We zullen methoden overwegen om het te bestrijden en schimmel voorkomen. De oorzaak van het verschijnen van de schimmel is luchtvochtigheid. Waar het vandaan kan komen - we moeten het uitzoeken.

Schimmel op het plafond wordt voornamelijk gevormd door overmatig vocht - de constante aanwezigheid van vocht op het oppervlak van het plafond en in de poriën van beton, gips en kalk.

De combinatie van een vochtige omgeving en een schimmelspoor is genoeg om een ​​onaangename zwarte schimmel op het plafond te creëren. Om dit te doen, slechts een paar weken van constante vochtigheid; terugtrekken dezelfde schimmel is veel moeilijker. Het zal opnieuw en opnieuw verschijnen.

Waar komt het overtollige vocht uit in de badkamer, keuken of toilet?

 • Ongekamde buren van bovenaf. Als ze voortdurend water te werpen op de vloer (bijvoorbeeld de afstand tussen de rand van het bad en de muur), is het onvermijdelijk vroeg of laat te voeden overlap en maak kennis met uw plafond. Absoluut effectieve waterafdichting - helaas, uit het veld van mythen. Tenminste in een typisch appartementengebouw.
 • Fistels van stijgers van watervoorziening in het plafond of uitsparingen. Water genoeg om op een druppel te druppelen om de betonoverlap geleidelijk te impregneren met hetzelfde resultaat. En als in de open delen van de risers lekken onmiddellijk zichtbaar zijn, dan kan de stalen buis binnen het plafond jarenlang bloeden.

Let op: het probleem betreft in de eerste plaats niet-gegalvaniseerde stalen buizen. Voor metalen of kunststof risers is deze situatie een ongelooflijke zeldzaamheid.

Schimmel op het plafond wordt voornamelijk gevormd door overmatig vocht - de constante aanwezigheid van vocht op het oppervlak van het plafond en in de poriën van beton, gips en kalk.

De combinatie van een vochtige omgeving en een schimmelspoor is genoeg om een ​​onaangename zwarte schimmel op het plafond te creëren. Om dit te doen, slechts een paar weken van constante vochtigheid; terugtrekken dezelfde schimmel is veel moeilijker. Het zal opnieuw en opnieuw verschijnen.

Waar komt het overtollige vocht uit in de badkamer, keuken of toilet?

 • Ongekamde buren van bovenaf. Als ze constant water op de vloer gieten (bijvoorbeeld in de opening tussen de rand van het bad en de muur), zal het onvermijdelijk vroeg of laat het plafond doordringen en naar uw plafond gaan. Absoluut effectieve waterafdichting - helaas, uit het veld van mythen. Tenminste in een typisch appartementengebouw.
 • Fistels van stijgers van watervoorziening in het plafond of uitsparingen. Water genoeg om op een druppel te druppelen om de betonoverlap geleidelijk te impregneren met hetzelfde resultaat. En als in de open delen van de risers lekken onmiddellijk zichtbaar zijn, dan kan de stalen buis binnen het plafond jarenlang bloeden.

Let op: het probleem betreft in de eerste plaats niet-gegalvaniseerde stalen buizen. Voor metalen of kunststof risers is deze situatie een ongelooflijke zeldzaamheid.

[Caption id = "attachment_5322" align = "aligncenter" width = "640"] artikel halzen - het verlies van de schimmel plafondbekleding, met name schimmel op het plafond in de badkamer. We zullen methoden overwegen om het te bestrijden en schimmel voorkomen. De oorzaak van het verschijnen van de schimmel is luchtvochtigheid. Waar het vandaan kan komen - we moeten het uitzoeken.

Schimmel op het plafond wordt voornamelijk gevormd door overmatig vocht - de constante aanwezigheid van vocht op het oppervlak van het plafond en in de poriën van beton, gips en kalk.

De combinatie van een vochtige omgeving en een schimmelspoor is genoeg om een ​​onaangename zwarte schimmel op het plafond te creëren. Om dit te doen, slechts een paar weken van constante vochtigheid; terugtrekken dezelfde schimmel is veel moeilijker. Het zal opnieuw en opnieuw verschijnen.

Waar komt het overtollige vocht uit in de badkamer, keuken of toilet?

 • Ongekamde buren van bovenaf. Als ze voortdurend water te werpen op de vloer (bijvoorbeeld de afstand tussen de rand van het bad en de muur), is het onvermijdelijk vroeg of laat te voeden overlap en maak kennis met uw plafond. Absoluut effectieve waterafdichting - helaas, uit het veld van mythen. Tenminste in een typisch appartementengebouw.
 • Fistels van stijgers van watervoorziening in het plafond of uitsparingen. Water genoeg om op een druppel te druppelen om de betonoverlap geleidelijk te impregneren met hetzelfde resultaat. En als in de open delen van de risers lekken onmiddellijk zichtbaar zijn, dan kan de stalen buis binnen het plafond jarenlang bloeden.

Let op: het probleem betreft in de eerste plaats niet-gegalvaniseerde stalen buizen. Voor metalen of kunststof risers is deze situatie een ongelooflijke zeldzaamheid.

Verzonken rioolvoeg bij buren of overlappend. Gietijzeren afvalwater kan na verloop van tijd de stroming op het gewricht bevorderen. In de stijgleiding wordt de lokalisatie van het probleem gehinderd door het feit dat wanneer de buishals wordt gedompeld, de lekkage zich alleen manifesteert wanneer de stijgbuis volledig met water is gevuld. Dat wil zeggen, wanneer meerdere appartementen tegelijk water samenvoegen.

 • Ten slotte is vaak de oorzaak van vocht en de daarmee gepaard gaande schimmel slecht functionerende ventilatie en, als resultaat, overmatige vochtigheid in de kamer. De ventilator in het ventilatiekanaal lost het probleem vaak op. Natuurlijk, als de ventilatie niet verstopt is.
 • Verzonken rioolvoeg bij buren of overlappend. Gietijzeren afvalwater kan na verloop van tijd de stroming op het gewricht bevorderen. In de stijgleiding wordt de lokalisatie van het probleem gehinderd door het feit dat wanneer de buishals wordt gedompeld, de lekkage zich alleen manifesteert wanneer de stijgbuis volledig met water is gevuld. Dat wil zeggen, wanneer meerdere appartementen tegelijk water samenvoegen.
 • Ten slotte is vaak de oorzaak van vocht en de daarmee gepaard gaande schimmel slecht functionerende ventilatie en, als resultaat, overmatige vochtigheid in de kamer. De ventilator in het ventilatiekanaal lost het probleem vaak op. Natuurlijk, als de ventilatie niet verstopt is.
 • implicaties

  Wat is slecht met schimmel?

  Naast het deplorabele spektakel in de badkamer en het toilet, zal een onaangenaam gevolg van het verschijnen van de schimmel frequente longinfecties zijn. Vooral bij mensen met een verminderde immuniteit en bij kinderen. Schimmel tijdens het leven geeft giftige stoffen af; Bovendien blijft hij de geschillen die zich vermenigvuldigen verspreiden.

  Verderop. Voedsel voor hem dient als een organische en minerale verbindingen. Inclusief beton en gips. Overlapping, aangetast door een schimmel, langzaam laten, maar het stort in.

  Over een paar maanden zijn bepleistering van aardverschuivingen mogelijk; gedurende meerdere jaren van constante vochtigheid kan de overlap letterlijk afbrokkelen.

  Tip: ik wil de lezer waarschuwen voor een haastige poging om kopersulfaat op het reeds geverfde plafond aan te brengen. Bij het sproeien van een waterige oplossing is het niet alleen ineffectief, maar laat het ook zeer slordige vuile groene vlekken achter. De auteur maakte ooit dezelfde fout en was erg overstuur door de gevolgen

  het voorkomen

  Dan om een ​​plafond van een mal te bewerken als het niet verschijnt, maar de voorwaarden daarvoor - eerst een hoge luchtvochtigheid - zijn beschikbaar?

  Het kwam op het additief terecht in gebluste kalk voor het bleken van kopersulfaat, een toxisch preparaat met een bacteriedodend effect. Kuporos geeft de limoen een karakteristieke blauwachtige kleur.

  Tip: ik wil de lezer waarschuwen voor een haastige poging om kopersulfaat op het reeds geverfde plafond aan te brengen. Bij het sproeien van een waterige oplossing is het niet alleen ineffectief, maar laat het ook zeer slordige vuile groene vlekken achter. De auteur maakte ooit dezelfde fout en was erg overstuur door de gevolgen

  is geen vreselijk buitenaards monster. Dit is een veelvoorkomende schimmel met een hoge vergroting.

  Zeker, de vooruitzichten zijn somber. Je moet denken hoe je moet omgaan met schimmels op het plafond.

  Dan om een ​​plafond van een mal te bewerken als het niet verschijnt, maar de voorwaarden daarvoor - eerst een hoge luchtvochtigheid - zijn beschikbaar?

  Het kwam op het additief terecht in gebluste kalk voor het bleken van kopersulfaat, een toxisch preparaat met een bacteriedodend effect. Kuporos geeft de limoen een karakteristieke blauwachtige kleur.

  Tip: ik wil de lezer waarschuwen voor een haastige poging om kopersulfaat op het reeds geverfde plafond aan te brengen. Bij het sproeien van een waterige oplossing is het niet alleen ineffectief, maar laat het ook zeer slordige vuile groene vlekken achter. De auteur maakte ooit dezelfde fout en was erg overstuur door de gevolgen

  [Caption id = "attachment_5324" align = "aligncenter" width = "537"] Hoe kan ik het plafond van de witkalk schoon te maken: effectieve opties »href =» http://potolokspec.ru/remont-i-operacii/chistka/kak-ochistit- potolok-ot-pobelki - "> Hoe kan ik het plafond van de witkalk schoon te maken: effectieve opties)

 • Priming van de overlapping van dezelfde antiseptische primer. We impregneren grondig, zonder spijt van de vloeistof. In de naden tussen panelen is het beter om een ​​borstel te gebruiken, en niet een roller - het zal de inkepingen beter doordrenken.
 • Na het drogen, brengen we nog een primer aan - de gebruikelijke penetratie. Het is de taak om het oppervlak, dat al is aangetast door de schimmel, te versterken en de hechting (hechting) van gips en stopverf te verbeteren.
 • Dan, stukadoors, shpaklyuem plafond, re gruntuem die plaatsen die worden verwerkt, slijpen en verf het oppervlak (Details: Hoe plafond verfroller aan het oppervlak voor het schilderen en andere reparatie gebied voor te bereiden). Alles is traditioneel.
 • Vreemd genoeg bespuit de auteur, na de overblijfselen te hebben bewonderd na de behandeling met kopersulfaat, over de verf op waterbasis en behandelde hij het oppervlak met Belize. Het resultaat overtrof de verwachtingen: verdwenen niet alleen typisch voor de schimmel van verduistering, maar ook die echtscheidingen. Het plafond werd opnieuw sneeuwwit.

  Hoe kunnen schimmels uit het plafond worden verwijderd, als om welke reden dan ook serieuze reparaties niet mogelijk zijn? Verwisselbaar appartement, geen tijd, wachtend op de verhuizing ... op het einde, op het moment dat er gewoon geen geld is - dit gebeurt ook ...

  Elke wasvloeistof die chloor bevat, zal helpen. Bijvoorbeeld huishoudelijke witheid (16-40 roebel winkelprijs afhankelijk van de eetlust van de verkoper). Zij impregneert met behulp van een borstel het gehele oppervlak van het plafond, in de eerste plaats is het reeds getroffen gebied.

  Vreemd genoeg bespuit de auteur, na de overblijfselen te hebben bewonderd na de behandeling met kopersulfaat, over de verf op waterbasis en behandelde hij het oppervlak met Belize. Het resultaat overtrof de verwachtingen: verdwenen niet alleen typisch voor de schimmel van verduistering, maar ook die echtscheidingen. Het plafond werd opnieuw sneeuwwit.

  snelle manier

  Hoe kunnen schimmels uit het plafond worden verwijderd, als om welke reden dan ook serieuze reparaties niet mogelijk zijn? Verwisselbaar appartement, geen tijd, wachtend op de verhuizing ... op het einde, op het moment dat er gewoon geen geld is - dit gebeurt ook ...

  Elke wasvloeistof die chloor bevat, zal helpen. Bijvoorbeeld huishoudelijke witheid (16-40 roebel winkelprijs afhankelijk van de eetlust van de verkoper). Zij impregneert met behulp van een borstel het gehele oppervlak van het plafond, in de eerste plaats is het reeds getroffen gebied.

  Vreemd genoeg bespuit de auteur, na de overblijfselen te hebben bewonderd na de behandeling met kopersulfaat, over de verf op waterbasis en behandelde hij het oppervlak met Belize. Het resultaat overtrof de verwachtingen: verdwenen niet alleen typisch voor de schimmel van verduistering, maar ook die echtscheidingen. Het plafond werd opnieuw sneeuwwit.

  Het is goed of slecht, de mal op het spanplafond kan heel lang meegaan. En qua uiterlijk komt alles goed.

  Zoals elke ziekte, is schimmels op de plafonds veel gemakkelijker te voorkomen dan te behandelen. Wees niet lui om te vragen op tijd, waarom het plafond nat werd. Veel succes met reparaties!

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Je kunt deze HTML tags en attributen gebruiken:

  <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  63 − = 59