Hoe mooi foto’s aan de muur hangen

Een fotomuur maken. Hoe mooi om foto's op de muren te plaatsen

Collages van foto's - een interessante manier om een ​​groot deel van de muur te versieren. Als u een collage wilt maken, moet u verschillende foto's in een of verschillende stijlen, dezelfde of verschillende formaten selecteren en deze op de muur plaatsen. Alles klinkt eenvoudig genoeg, maar meestal probeert een collage van foto's aan de muur deze muur in chaos te veranderen en maakt het er niet mooi en interessant, maar chaotisch en smaakloos uit.

Er zijn verschillende regels voor het plaatsen van foto's aan de muur, zodat de hele compositie er origineel en waardig uitziet.

Tip # 1: Kies de juiste muur.

De eerste stap naar het succesvol plaatsen van foto's is de selectie van de muur. Het is beter om foto's op een muur te plaatsen waar je van ver naar kunt kijken en daardoor de integriteit van de compositie te evalueren, en waar je dichtbij kunt gaan om de foto's in meer detail te bekijken.

Het is om deze reden dat ik niet raad om collages uit foto's in gangen of over een gesloten trap te plaatsen. Het is raadzaam om alleen foto's op de muur te hebben als de afstand tot de tegenoverliggende muur minimaal 3,5 meter is.

Als u een collage wilt plaatsen, hebt u gemiddeld 2 meter vrije ruimte op de muur nodig. Dit betekent helemaal niet dat je expositie zo groot zou moeten zijn, simpelweg door deze regel te volgen, zal de compositie van foto's aan de muur er vrij uit zien en niet afgeplat en verfomfaaid zijn.

Ontwerpers raden af ​​persoonlijke foto's te plaatsen, dat wil zeggen afbeeldingen van familieleden over grote meubels - een bed of een bank, omdat uw gasten de foto van dichterbij willen bekijken. De enige ontwerp-gecontroleerde versie van het plaatsen van persoonlijke foto's boven het hoofdeinde van het bed - het gebruik van verschillende grote foto's met een klein aantal details, kunt u zwart-wit.

Nu je hebt gekozen op welke muur je de foto's moet plaatsen, is het tijd om je collage te plannen.

Meestal voor het apparaat van een compositie uit foto's kiezen familiefoto's, of thematische cycli van foto's van moderne fotografen. Iets minder vaak - fotografische reproductie van beroemde schilderijen of afbeeldingen van de natuur. Al deze opties zijn goed, als je geen familiefoto kiest - begin vanuit de stijl van de kamer.

Onthoud dat in een succesvolle collage, naast de semantische eenheid, er een visueel centrum moet zijn - het grootste of het helderste kader. Het ziet er erg mooi uit fotocollage, waarbij een of meer afbeeldingen worden vervangen door spiegels.

Nu moet je beslissen of je frames voor foto's gaat gebruiken en zo ja, welke. Als je de optie met frames hebt gekozen, is het niet nodig om hetzelfde te kopen. Er is een regel: hoe meer dezelfde afbeeldingen je kiest, hoe meer vrijheid je je kunt veroorloven bij het kiezen van frames. Overdrijf het gewoon niet!

Als u vindt dat de door u geselecteerde kaders uniek zijn op zichzelf, dan kunt u het doen zonder kaders.

Als je verschillende soorten elementen groepeert - verschillend in stijlfoto of foto en spiegel, dan zou de keuze aan frames zeer conservatief moeten zijn: laat het beter dun wit, zwart of zilverkleurig zijn (als er een spiegel in de compositie zit).

Tip # 4. Bepaling van de afmetingen en verhoudingen van foto's.

Vandaag is alles heel eenvoudig. Er zijn veel kant-en-klare oplossingen die u kunt proberen. Om de locatie en grootte te bepalen, kunt u vellen karton of gekleurd papier uitsnijden en op de muur plaatsen zoals u van plan bent om foto's te plaatsen.

Opties voor het plaatsen van foto's aan de muur.

Als je de voorbereidingen niet leuk vindt opties voor het plaatsen van foto's aan de muur, je kunt er zelf een bedenken, volgens de regels:

  • Een succesvolle collage heeft in de regel één verticale of horizontale as, waarlangs deze zich bevindt.
  • Volg de regels van symmetrie en balans. Als u bijvoorbeeld een klein ovaal kader (niet in het midden) gebruikt in een collage van vierkante en rechthoekige afbeeldingen, moet u het tweede ovale kader van een vergelijkbare proportie opnemen. Het tweede ovalen kader moet symmetrisch worden geplaatst of verticaal worden gereflecteerd.
  • In een collage mogen er niet meer dan 3 verschillende vormen of groottes van foto's zijn.
  • De meest vergelijkbare visuele of beeldformaten, vreemd genoeg, moeten dichter bij elkaar worden geplaatst, in tegenstelling tot minder vergelijkbare afbeeldingen.
  • Als u met afbeeldingen van verschillende grootten werkt - plaats de plaatsing van groot naar klein.
  • Gebruik bij het plaatsen van een collage het niveau - haakjes opgehangen foto's maken de muur niet mooier.
  • Het midden van de collage moet op ooghoogte of iets hoger worden geplaatst.

Nu weet je, hoe mooi om foto's op de muren te plaatsen.

Home fotogalerij. Locatie van foto's aan de muur

Dus je nam foto's, posters en foto's, het is tijd om te beslissen over de frames en hun rangschikking aan de muur.

HOME FOTOGALERIJ. LOCATIE VAN FOTO'S

Welke frames kiest u voor uw galerij? De meest onverslaanbare optie, die de afwezigheid van chaos op de muur garandeert - kies frames met dezelfde kleur. En de grootte, dikte van het frame en zelfs de vorm kan anders zijn, het verbreekt de algehele harmonie niet.

Voor een kamer gevuld met felle kleuren en texturen, dun licht, bijvoorbeeld zilveren kaders, benadrukken van foto's en niet overbelasten van het interieur, zal doen.

Voor een kamer in neutrale, lichte kleuren, kunt u bredere zwarte frames kiezen, die het juiste accent in de kamer worden.

Zwarte lijsten zien er grafisch en streng uit. Wit - verfijnd en elegant.

Zeker in je huis verzamelde een heleboel frames van verschillende kleuren, maten en vormen. Selecteer degene die u in de galerij wilt gebruiken, evalueer hoe ze er dichtbij uitzien. Als u hebt gekozen voor een enkele framekleur voor uw foto's, kunt u de frames die uit het geselecteerde gamma zijn geraakt gewoon in de gewenste tint verven. Hiervoor is acrylverf perfect, het ligt goed en droogt snel.

De frames zijn klaar. Het is tijd om het schema te bepalen, op basis waarvan u uw galerij organiseert. Frames van verschillende groottes en vormen kunnen in elke volgorde worden gerangschikt, dit zal de galerij dynamischer maken en in de toekomst zal het geen probleem zijn om nieuwe foto's aan uw galerij toe te voegen.

Of u kunt dezelfde frames rangschikken volgens strikte geometrie, terwijl de foto's dezelfde grootte moeten hebben.

Als u wilt experimenteren, kunt u de vorm van het vierkant of de rechthoek verwijderen en een ander geometrisch schema voor uw galerij kiezen.

Als uw frames een verschillende grootte en vorm hebben, kunt u ze zodanig rangschikken dat de buitenranden van uw galerij een gelijkmatige rechthoek of vierkant vormen. Om dit te doen, moet je speciale aandacht besteden aan de lay-out van je galerij, maar het resultaat is uitstekend!

Of teken een rechte lijn op ooghoogte en centreer alle frames van verschillende grootte ten opzichte van deze lijn. Laklint dat aan de muur is geplakt, zal helpen om foto's perfect soepel te plaatsen.

Je kunt je ook richten op het centrale object van je galerij, of het nu de grootste foto, poster, afbeelding of zelfs een spiegel is, en de rest van de afbeeldingen in een willekeurige of symmetrische volgorde plaatsen.

Een andere originele manier om een ​​familiegalerij te organiseren, is niet om elk frame op te hangen, maar om ze in de schappen te leggen.

Indien gewenst kunt u opgehangen haken en op de schappen van het frame plaatsen:

Waarom zou u zich alleen beperken tot frames wanneer u uw galerij organiseert? Plaats op de muur alles wat je dierbaar is, wat je innerlijke wereld weerspiegelt, wat een speciale betekenis voor je heeft: afbeeldingen, tekeningen, initialen van familieleden, souvenirs uit vakantie, wandklokken, originele schansen, spiegels - in het algemeen alles dat zal je compositie doen herleven en het uniek en origineel maken.

En natuurlijk, als u uw galerij ongewoon en origineel wilt maken, kunt u frames van verschillende kleuren en structuren combineren. Maar in dit geval moet je voorzichtig handelen, zodat de originaliteit van de compositie niet tot verwarring en chaos leidt. Deze galerij met zwart-witframes ziet er bijvoorbeeld heel harmonisch uit dankzij de zwart-witfoto's van alle foto's.

En in dit geval worden de zwarte frames aangevuld met lichtbruin, gecombineerd in kleur met de tafel en het zilveren kader weergalmt met de zilveren voorwerpen op de tafel.

In deze compositie is alles met elkaar verbonden en harmonieus: de gouden lijsten worden gecombineerd met de print op het kussen, zwart-witfoto's en tekeningen vullen elkaar perfect aan, en de tinten van de bladerdeeg, vazen ​​en kussens weerspiegelen het kleurenschema van de foto's.

En zulke kleurrijke, originele composities passen perfect in het interieur in de stijl van eclecticisme, dat tegenwoordig snel aan populariteit wint.

En tot slot nog een aantal opties om foto's, schilderijen en tekeningen aan de muur te plaatsen.

Het maken van uw eigen fotogalerij is een kans om verbeelding te tonen, om te experimenteren met de compositie en de combinatie van kleuren. Laat dit proces u plezier geven, en dan is een uitstekend resultaat gegarandeerd!

1 opmerking

Het was slechts 5, dezelfde framekleur. Het spit / gedraaid, net uitgelijnd op de onderkant van de frames.

Gegroet! Mijn naam is Tanya en ik ben erg blij dat je naar mijn blog bent gegaan! Hier draait alles om het creëren van een ideale plek voor recreatie, werk en creativiteit: handige tips, frisse ideeën en natuurlijk veel foto's van prachtige interieurs. Laten we samen het perfecte huis maken!

50 ideeën om foto's aan de muur op te hangen

De foto's helpen ons om belangrijke herinneringen op te slaan van de gebeurtenissen die eerder plaatsvonden: gezinsrust, bruiloft, vieringen, ontmoetingen met vrienden. Eerder investeerden ze in albums, nu zijn ze meestal op elektronische media.

Maar waarom zou u ze verstoppen - foto's kunnen aan de muur worden gehangen - het is een eenvoudig en economisch decor voor de muren!

Maar hoe mooi zou het zijn om de belangrijkste foto's te zien, niet één keer per jaar, bijvoorbeeld, maar elke dag! Ze kunnen gekleurd of zwart-wit, glanzend of mat zijn, misschien zelfs met het effect van de oudheid, maar allemaal zo inheems en aangenaam voor het oog en het hart.

In dit artikel zullen we in detail kijken naar schema's en manieren om foto's aan de muur te hangen, en ook hoe het op de juiste manier te doen.

Laten we alle schema's en methoden voor het positioneren van de foto in de muur in detail analyseren.

Het kan zijn foto's van dezelfde grootte, of geleidelijk van een kleine verhogen (of omgekeerd). Markeer de lijn en regel de onderkant van elke foto.

Het lijkt op de vorige methode, alleen hier tekent u een hellende rechte lijn en moet de hoek van elke foto deze ruwweg benaderen.

TIP: maak foto's van dezelfde grootte of onderin een grote, en naar boven verkleinen.

  1. De eenvoudigste versie van deze methode is kiezen alle foto's hebben dezelfde afmetingen en rangschik ze op dezelfde afstand van elkaar, dan zal de rechthoek op zichzelf staan.
  2. Maar je kunt ook omtrek een rechthoek of een vierkante omtrek en selecteer foto's zodat de randen van de zij-, boven- en onderfoto's duidelijk samenvallen met de lijnen. Je lijkt dus een puzzel toe te voegen van foto's van verschillende groottes.

Deze methode ziet er goed uit als de boog bijvoorbeeld langs de spiegel of de klok passeert. Of het kan worden verkregen door de foto aan de draad te bevestigen (lees verder in de bevestigingsmethoden).

LET OP: Zelfs hangende foto's zijn chaotisch, bedenk dat ze er harmonieus uit moeten zien. Bedenk welke foto's de volgende moeten zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

2 + 2 =