Hoe een vensterbank te monteren op een kunststof venster

Stapsgewijze instructies voor het plaatsen van een PVC vensterbank

Het raam in het appartement, of het nu kunststof of houten is, zonder een element zoals een vensterbank, ziet er onaantrekkelijk en slecht uit. Daarom wordt in elk huis dit element geleverd door architecten. Bij het vervangen van het venster wordt het bord eronder altijd vervangen. Meestal wordt de installatie van een vensterbank gemaakt door specialisten, maar u kunt het werk zelf doen. Het belangrijkste is om alles volgens de regels te doen. Voordat u de plastic vensterbank installeert, dient u zich vertrouwd te maken met de instructies van het hele proces.

Eerst moet je gereedschappen en materiaal voorbereiden. Dit is wat je moet hebben:

 • Ijzerzaag of elektrische decoupeerzaag;
 • Gebouw niveau;
 • Roulette en potlood;
 • Perforator met een reeks boren en bits;
 • Schuim montage.

De voeringen zorgen voor een strakke pasvorm van de vensterbank op het frame

Bovendien kunnen houten balken of speciale PVC-voeringen nuttig zijn, evenals een schuimpistool voor het monteren van schuim. Op basis van de status van de vensteropening zijn deze elementen mogelijk niet voldoende. In dit geval moeten geperforeerde platen worden gebruikt om de dorpel te bevestigen.

Wanneer alle gereedschappen en materialen zijn voorbereid, kunt u doorgaan naar de volgende fase van het werk. Het bestaat uit het uitvoeren van de meting met de overdracht van markering op de plaat van PVC. Voeg hiervoor 10 cm toe aan de lengte van de opening.Deze maat is nodig om een ​​aantrekkelijk uiterlijk te creëren voor de gehele vensteropening.

In de eerste fase wordt de drempel gemeten

Zodra de markup klaar is, moet je de PVC vensterbank inkorten. Dit proces kan eenvoudig worden uitgevoerd met een decoupeerzaag, maar bij afwezigheid kunt u een gewone ijzerzaag gebruiken. Maar hellingen vergen veel inspanning. Waar de installatie van een kunststof vensterbank moet worden gemaakt, is het noodzakelijk om shtroby te maken. Hun diepte moet 5 mm groter zijn dan de lengte van het onderdeel dat wordt geïnstalleerd.

Om de vensterbank in de hellingen te plaatsen, maakt u groeven

Groeven in de hellingen vormen de beste beitel, die we in de perforator plaatsen. Ze moeten een platte vorm hebben, wat de invoer van vensterbanken niet zal verhinderen. Na het versnipperen moet het gat worden ontdaan van vuil. En ga daarna door naar de volgende fase.

Installatie van de vensterbank op niveau

De basis en hellingen zijn voorbereid, zodat u naar de fitting kunt gaan. Dit vereist een bouwniveau. Voordat u de plastic vensterbank installeert, moet de voet op de pads worden geplaatst. Op kleine ramen zijn er genoeg twee steunen en voor balkon minstens drie. Het is niet moeilijk om deze handeling alleen uit te voeren.

Het plastic paneel is op de pads geïnstalleerd

De voering moet strikt in overeenstemming zijn met het niveau van het venster, waardoor de hoogwaardige vensterbank uit kunststof kan worden verwijderd voordat deze wordt vervangen. Als alles klaar is, moet je het onderdeel op een nieuwe plaats proberen. Om dit te doen, plaatsen we de plastic plank in de groeven van de hellingen. Verplaats hem vervolgens naar de stop. Dit proces mag niet interfereren.

Vervolgens blijft de installatie van de vensterbank de optimale gradiënt vertonen. Dit is nodig om condensaat op natuurlijke wijze te verwijderen. Het mag zich niet ophopen aan de onderkant van de kunststof ramen. Om dit te doen, laat u de rand van de plaat een paar graden naar binnen kijken in de kamer. Het gebouwniveau zal laten zien hoeveel de afwijking is veranderd. Om ervoor te zorgen dat de opening vlak blijft, moet u de positie langs de randen en het midden controleren.

De helling van de voorrand van de vensterbank is 2-3 mm

Niveauregeling gebeurt door opvulling. Zonder hen zal de installatie van een nieuwe vensterbank zeer problematisch zijn. Het wordt aanbevolen om speciale elementen uit plastic te kopen, maar deze kunnen worden vervangen door houten kussens. Gebruik een bijl of beitel voor werk.

Installeer de kunststof vensterbank met uw eigen handen zodat er geen opening is tussen de vensterbank en het kozijn. Dit is een heel belangrijk punt, waaraan veel aandacht moet worden besteed. De speling wordt verwijderd door de spaanders die onder het product zijn geplaatst. Het wordt aanbevolen om de randen van het paneel vast te zetten wanneer de positie overeenkomt met het gewenste. Elke wijziging moet op gebouwniveau worden gecontroleerd, zodat de PVC vensterbank niet van positie verandert.

De constructie op zijn plaats monteren

Na de montage, wanneer de juiste positie is bereikt, ga naar de bevestigingsfase. Deze actie wordt uitgevoerd door een montageschuim dat de ruimte gelijkmatig vult. Maar voordat de dorpel wordt geïnstalleerd, moet de cilinder een beetje worden verwarmd. De temperatuur maakt het mogelijk de efficiëntie van het schuim te vergroten, waardoor de lege ruimtes beter worden opgevuld.

Regeling van de bevestiging van de vensterbank

De beste manier om de ballon te verwarmen is door hem in warm water te leggen. Maar u kunt ook het verwarmingssysteem gebruiken als de plastic vensterbank van herfst tot lente is geïnstalleerd. De verwarmde cilinder wordt goed geschud door de inhoud ervan te mengen. Dan begint het vullen van de ruimte onder de plaat. De leegte zou niet moeten blijven.

De ruimte onder de vensterbank wordt voorzichtig met schuim uitgeblazen

Op dit punt eindigt het werk niet. Feit is dat polyurethaanschuim een ​​enorme uitzetting heeft. Deze omstandigheid heeft een negatief effect op de positie van het bord tussen de hellingen. Om het werk niet te bederven, is het noodzakelijk om het element te versterken. Veel voor dit doel gebruiken gewone stenen, die op het oppervlak van de plaat zijn geïnstalleerd.

Voor het product is het niet de moeite waard om je zorgen te maken, want binnen in het product zijn er ribben van stijfheid. Ze zijn bestand tegen een zware belasting, waardoor een volwassen mannetje vrij op de raamopening kan staan.

Tegenwoordig zijn moderne balkons en balkons actief beglaasd. Dit is niet verrassend, omdat geen extra bruikbare ruimte overbodig is. En hoeveel is er zo leuk, iedereen weet het niet op basis van geruchten. Daarom is de vensterbank op het balkon niet langer een curiositeit.

In principe wordt de installatie van de kunststof vensterbank op het balkon uitgevoerd op het moment van beglazing. Maar als dit niet is gebeurd, monteer dan dit element van het interieur op zichzelf.

Voordat u de vensterbank vervangt, moet u metalen beugels voorbereiden. Dit is nodig als het niet mogelijk is om het onder de bestaande vensters te krijgen. In de meeste gevallen zijn metalen elementen vereist, wat het proces enorm vereenvoudigt. De beugels zijn bevestigd aan de borstwering door middel van ankers. Ze laten ook toe de vensterbank te versterken, wat bijdraagt ​​aan de toename van de payloads.

Regeling van het monteren van de dorpel op de beugel

De vaste beugels mogen niet meer dan 1 meter uit elkaar staan. Het gebouwniveau wordt gecontroleerd op horizontale helling. Voordat u de houders vastmaakt, moet u de draad vastdraaien. Dit zorgt voor soepelheid langs de horizon en vereenvoudigt het werk.

Wanneer de beugels volledig zijn vastgezet, begint de installatie van de PVC vensterbank met uw eigen handen. Het wordt bevestigd met zelftappende schroeven, die aan de onderkant van het element zijn gedraaid. Het is beter om deze bewerking met een schroevendraaier uit te voeren, omdat dit het proces aanzienlijk versnelt.

Bevestig de dorpel met zelftappende schroeven

Na installatie moet de vensterbank op het balkon worden behandeld met kit. Deze maatregel is nodig om de mogelijke opening te overbruggen, die wordt gevormd door oneffenheden in de randen. In tegenstelling tot montage in de raamopening, hoeft de balkondrempel niet te worden versterkt met polyurethaanschuim. Alle plastic elementen nemen snel hun plaats in, waar ze stevig zitten, en de toegewezen taken uitvoeren.

Vervanging van vensterbank in een houten huis

Het schema voor het plaatsen van een kunststof vensterbank in een houten huis lijkt sterk op het proces dat in een appartement wordt uitgevoerd. Eerst wordt de oude houten vensterbank gedemonteerd en wordt de basis voorbereid. Hellingen aan de zijkant moeten op orde worden gebracht, zodat het plastic gedeelte vrij op zijn plaats kan komen.

Om de kunststof vensterbank niet te snijden en vrij te bevestigen, is het beter om de zijpanelen uit de boom te verwijderen. Voor dit werk heb je een beitel, een hamer nodig. Dit is hoe de groeven worden verkregen, waar de bevestiging zal worden gemaakt. Het kan gebeuren dat ze al klaar zijn en dat er een houten vensterbank in zit.

Het vensterpaneel is geïnstalleerd in de groeven

Zodra de groeven klaar zijn, worden de pads op de basis van de opening geplaatst. Installatie in de opening van de kunststof vensterbank met hun eigen handen gebeurt alleen op hen. De positie van de steunen kan worden vastgezet zodat ze niet onder het gemonteerde element kunnen bewegen. Voordat u het product bevestigt, moet u de positie van de plaat controleren. Nadat het is bevestigd en gevuld met holtes eronder met montageschuim. Velen stellen de vraag hoe je een vensterbank op een andere manier kunt plaatsen. Maar schuim is de beste en meest effectieve optie.

Hoe installeer ik een kunststof vensterbank zonder de hulp van professionals: 6 basisfasen van het werk

Hoeveel dingen in ons leven, over het doel waarvan we praktisch niet denken. Het lijkt ons dat ze altijd zijn geweest en altijd zullen zijn.

We merken ze alleen op in situaties waarin we ze direct tegenkomen, bijvoorbeeld wanneer we een vensterbank installeren.

Het lijkt erop dat iedereen gewend is aan het element van de raamopening, maar het kan niet alleen praktische, maar ook esthetische taken oplossen. Het effent bijvoorbeeld het verschil tussen de dikte van het raamkozijn en de muur, waardoor een geheel ontstaat.

Mooie en correct geïnstalleerde vensterbank voert verschillende functies uit - geeft een gebied voor bloemen, een extra tafel in de keuken of als een rustplaats in sommige interieurs, zoals getoond in de onderstaande foto.

De meest gebruikelijke materialen hiervoor zijn plastic, hout, marmer, kunststeen. Op de video in dit artikel ziet u een aantal: de prijs van elk ervan verschilt van elkaar en bij gewicht kan niet iedereen worden gebruikt. Daarom worden ze geselecteerd afhankelijk van het type raam, de stijl van de kamer of alle behuizingen.

De installatie van elk ervan is anders op zijn eigen manier. Maar er zijn algemene principes voor het correct installeren van een vensterbank op kunststof ramen of houten ramen.

Een van hen - zorg ervoor dat u een kleine kanteling maakt in de richting van de kamer. In dit geval zal het condensaat of overtollig water dat de bloemen water geven zich niet ophopen tussen het en het raamkozijn (bijvoorbeeld op het balkon).

Een vensterbank is niet alleen een bevlieging of iemands verlangen om het bruikbare oppervlak van een kamer ermee te vergroten. Het heeft een bepaald technisch doel.

In feite is de dorpel een kunstmatige barrière tegen warme lucht die uit de verwarming stijgt. Hij staat niet toe dat hij zich meteen mengt met de kou buiten, en verstrooit het grootste deel van de kamer.

Referentie: het wordt beschouwd als een isolator, die helpt om de normale temperatuur in de kamer te handhaven.

Voordat de plastic vensterbank wordt geplaatst, moet de plaats ervoor schoongemaakt worden van oneffenheden en bouwafval. Voor ontstoffing is het het beste om te bevochtigen met water, dan heeft de oplossing of het montageschuim een ​​betere hechting op de muur.

Volgens de regels moet de vensterbank in de zijwanden van het raamblok (hellingen) 2-5 cm aan elke kant. Daarom is het noodzakelijk om de bijbehorende punchers te maken.

Tip: als de wanden perfect vlak zijn, kan deze gelijk liggen met de pleister, zo niet - duw 1-3 cm naar voren.

Een kunststof vensterbank installeren

Tegenwoordig worden PVC-ramen steeds populairder, maar tegelijkertijd neemt ook de vraag naar kunststof vensterbanken toe. Om de laatste te installeren, is het niet nodig om een ​​professional te zijn, de huisvakman kan het zelf doen, zelfs zonder training.

Hiervoor hebt u een bepaalde bouwtool en een plan voor de uitvoering van werkzaamheden nodig. Maar als je niet zeker bent van je mogelijkheden, is het het beste om een ​​paar lessen te nemen van de meesters. De onderstaande instructies zullen u de belangrijkste punten van het proces vertellen.

Algemeen installatieplan

Voordat u de kunststof vensterbank zelf installeert, moet u het volgende voorbereiden:

 1. Haakse slijper ("grinder") of elektrische decoupeerzaag, maar je kunt jezelf ook beperken met een handzaag voor metaal;
 2. perforator met sproeiers voor het werken op een steen;
 3. bouwniveau, bij voorkeur 1 m lang;
 4. montage schuim;
 5. pistool voor het monteren van schuim;
 6. houten wiggen;
 7. een bouwmes met verwisselbare messen.

Installatie wordt in verschillende fasen uitgevoerd:

 1. product selectie;
 2. Stel de vensterbank in op de gewenste grootte;
 3. installatie van een vensterbank;
 4. opvulling leggen;
 5. controleren op afwijkingen;
 6. fixatie van het plastic blok.

Hieronder zullen we u vertellen hoe u een vensterbank op kunststof ramen in meer detail kunt installeren.

Je kunt het vandaag kopen in elke bouwwinkel. De standaardlengte van het product varieert van 1,5 tot 3 m, breedte - 0,15-0,60 m.

De lengte van de vensterbank wordt gekozen op basis van de breedte van de vensteropening plus een extra toelage (minimaal 30 mm aan elke kant). De breedte van het kunststof blok wordt geselecteerd afhankelijk van de diepte van de vensteropening - de afstand van het raamprofiel van de wand, waarbij rekening wordt gehouden met de aftrek uitsparing onderdorpel (ongeveer 20 mm) en een uitsteeksel opening van de dorpel.

Het is belangrijk om te onthouden, moet de vensterbank niet volledig bedekken de verwarming compromittering circulatie van de warmtestroom, die leidt tot de vorming van condensatie en het voorkomen van vorst op de ramen. Als dit gebeurt, moet u in sommige gevallen de kunststofruiten vervangen en repareren.

De toegestane uitstulping is van 50 tot 70 mm. In sommige gevallen is het volledig afwezig.

Inbouw met muur

Let op: de projectie van het uitsteeksel kan de natuurlijke luchtcirculatie blokkeren.

Als dit gebeurt, zullen de ramen beslaan.

 1. Voer een drempelsiering uit als de parameters de vereiste lengte- en breedtematen overschrijden.
 2. Verwijder die delen van het plastic blok die verhinderen dat deze de vensteropening binnenkomen.
 3. Gebruik het elektrisch gereedschap (slijpsteen of elektrische decoupeerzaag) om het plastic te snijden.

De dorpel installeren en de pakking leggen

 1. Reinig de plaats van installatie van de plastic eenheid tegen vuil en stof af met water.
 2. Voer het voorbereide werkstuk in de groef voorzien onder het raamprofiel tot een diepte van ongeveer 20 mm.
 3. Neem onder de vensterbank houten wiggen, met de afstand tussen de spijlen ongeveer 400 mm. Houten wiggenstandaards helpen niet alleen om de vensterbank goed in te stellen en drukken het blok stevig tegen het raamkozijn (bijvoorbeeld balkon), maar nemen ook de volledige lading aan.

Bepaal met behulp van het gebouwniveau de juiste installatie van de plastic eenheid. Het niveau moet in alle richtingen worden bekeken.

Bouwniveaubepaling

In aanwezigheid van onregelmatigheden wordt de situatie gecorrigeerd door de dikte van de houten wiggensteunen te selecteren. Vergeet niet de kleine helling van de vensterbank naar de kamer.

Voordat de vensterbank in de opening wordt bevestigd, wordt deze zwaarder. Gebruik hiervoor verschillende items, bijvoorbeeld flessen of potten gevuld met water. Controleer nogmaals de aanwezigheid van afwijkingen en ga verder met het fixeren van het product.

Bevestiging met montageschuim

Bevestig de PVC vensterbank met een bus montageschuim in een speciaal pistool. Bovendien wordt het vanaf de buitenkant van het raam tegen het frame gedrukt met behulp van zelftappende schroeven. Aan het eind van de dag wordt de lading daaruit verwijderd en wordt overtollig schuim gesneden met een klerikaal mes.

Na het lezen van het artikel, hebt u zelf geleerd hoe u kunststof vensterbanken op PVC-ramen moet installeren, zonder dat hierbij professionals worden betrokken. (zie ook het artikel Beglazing van balkons met kunststof ramen: de kenmerken van het werk) Het belangrijkste is om de instructies goed voor te bereiden en op te volgen. Dankzij dergelijk advies kunt u niet alleen plastic, maar ook anderen in alle vensters installeren.

Hoe installeer ik een vensterbank op kunststof ramen

De kunststof vensterbank wordt geïnstalleerd in de laatste fase van de installatie van het PVC-raam. Meestal maken deze werken deel uit van het dienstenpakket van de organisatie, dat zich bezighield met de productie van een raameenheid met de verdere installatie ervan. Maar gezien het relatief eenvoudige proces om een ​​vensterbank te installeren, is het redelijk realistisch om het zelf te doen. Om dit correct te doen, is het raadzaam om de juiste instructies te volgen.

U kunt een kunststof vensterbank alleen installeren als de afmetingen zijn bepaald in overeenstemming met de kenmerken van de venstereenheid, de opening en de hellingen. De breedte wordt bepaald door de dikte van de dragende muur van het raam. Daarnaast wordt rekening gehouden met de randmarge (het uitstekende deel van de vensterbank boven de radiator) en met het gebied onder het vensterblok (1-2 cm).

Hiervoor biedt de fabrikant van dubbele beglazing een speciaal profiel. Optimale lossing langs de rand is ongeveer 7-8 cm. Een plastic onderdorpel van deze breedte verhindert de uitstroming van warmte uit de radiator niet.

De lengte komt overeen met de breedte van het venster, alleen aan deze maat wordt nog eens 10 cm toegevoegd (5 cm aan elke zijde). Om de vensterbank goed vast te zetten, moet er nog 5 cm van het oppervlak de hellingen ingaan. De hoeveelheid werk hangt af van de toestand van de dragende muur in de opening van het raam (of er hellingen zijn, of het nu gepleisterd is, enz.).

Als u zelf de vensterbank wilt installeren, moet u er rekening mee houden dat de randen van het PVC-profiel van het uitgesneden product in de hellingen moeten gaan. Om dit te doen, moet je de site langs de onderkant van de hellingen breken.

In een situatie waarin de afwerking van het oppervlak van de vensteropening nog niet is voltooid, moeten op de juiste hoogte groeven in de dragende muren worden gemaakt volgens de methode van shtrobleniya. Hun diepte moet overeenkomen met de grootte van de reserve aan elke kant (5 cm). Deze werken hoeven niet te worden uitgevoerd als u van plan bent om gipsplaat-hellingen te plaatsen.

Vereist hulpmiddel voor werk

een decoupeerzaag / cirkelzaag, gebouwniveau, pistool schuim, potlood, meetlint, hamer en beitel (vereist voor shtrobleniya): Om een ​​vensterbank goed te installeren, zal een set van tools nodig.

Indien gewenst wordt het profiel met uw eigen handen bijgesneden, maar u kunt de productie van een vensterbank met de opgegeven afmetingen bestellen. Het gedeelte van het vensterapert, waar het is gepland om het te installeren, is vrij van bouwafval. Verwijder het stof kan worden gedrenkt in water doek.

Ongeacht wie de metingen heeft uitgevoerd en de vensterbank met de vereiste parameters heeft uitgeknipt, kan een extra passing van het product nodig zijn. Meestal gebeurt dit op sites, waardoor het plastic blok niet in de raamopening komt. Voor zelfsnoeien wordt een Bulgaarse / elektrische decoupeerzaag gebruikt.

Installatieschema van de subgeleider

Nu kunt u een vensterbank installeren: onderaan het venster bevindt zich een speciaal profiel, waar het wordt ingevoegd. Het werkstuk moet de groef een afstand van maximaal 2 cm bereiken, in dit stadium moet een helling van niet meer dan 1 cm naar de woonkamer worden aangebracht.

Het is gebruikelijk om de vensterbank met houten wiggen te bevestigen. Ze worden geïnstalleerd op het ruwe oppervlak van de vensteropening onder het werkstuk op een afstand van maximaal 40 cm van elkaar. Hiermee kunt u het PVC-profiel op de juiste manier installeren en bovendien zorgt u voor een strak contact van het blok met het frame.

Controleren op de afwezigheid van vervormingen en de nauwkeurigheid van de locatie van het werkstuk vindt plaats via het bouwprofiel. Als onregelmatigheden worden gedetecteerd, is het noodzakelijk om extra chips te selecteren. Ze worden aanbevolen om onder de wiggen te plaatsen van onder de vensterbank, die al in het venster is gewikkeld.

De laatste fase van het werk is fixatie van de structuur. Dit gebeurt met een montageschuim en een speciaal pistool. Afhankelijk van de gebruikte vulcompositie wordt een voldoende gewicht van de lading bepaald.

Fouten en aanbevelingen voor installatiewerkzaamheden

Het wordt aanbevolen om een ​​tweecomponentenschuim te gebruiken, omdat het geen aanzienlijke uitzetting heeft naarmate het opdroogt. In dit geval, voldoende lading van 10-15 kg, geïnstalleerd op de top van de dorpel.

Als een conventioneel schuim wordt gebruikt, is het wenselijk om het gehele oppervlak te laden om vervorming van het profiel te voorkomen. Dit kan gedaan worden met waterflessen. Het vullen van holtes met montageschuim wordt zo zorgvuldig mogelijk uitgevoerd, omdat dit afhangt van de betrouwbaarheid van de vensterbank.

Vervolgens moet de structuur volledig drogen, wat 24 uur duurt. Daarna wordt overtollig schuim afgesneden.

Bij de installatie moeten enkele functies worden overwogen:

 • Wanneer de wiggen onder de ramen zijn geïnstalleerd, moeten ze enigszins verdrinken, anders moeten ze worden afgesneden;
 • Voordat u het werkstuk bevestigt, moet u de beschermfolie van het profiel verwijderen, maar niet over het hele oppervlak, maar alleen als de vensterbank in de groef onder het venster valt;
 • bij de toepassing van schuim gewenst is om holten te verlaten, maar ijverig met bedrag ook niet nodig, omdat bij drogen kan knijpen zelfs dorpel gemonteerd op een lading;
 • tijdens het werken met een montageschuim, is het aan te bevelen een speciale reiniger bij de hand te houden, als er iets vies wordt;
 • als de ervaring in soortgelijke werkt een beetje, kunt u in plaats load (flessen water) naar spreader te gebruiken: houten balken volledige hoogte ramen zijn op het horizontaal georiënteerde boord die op zijn beurt op de vensterbank geplaatst worden geïnstalleerd.

Het bewerkingsproces zelf is dus vrij eenvoudig, maar als sommige functies zijn gemist, moet de dorpel opnieuw worden geplaatst als resultaat. Om het werkstuk correct in te stellen, wordt het gebouwniveau gebruikt.

Aanbevolen helling - 1 cm vermijden geïnstalleerd bij een te hoge zwelling profiel mogelijk indien tijdens de fixatie leegte achtergelaten en schuim opgenomen in matige hoeveelheden ..

Voldoende beladingsgraad op de vensterbank bepaald op basis van schuimende samenstelling wordt gebruikt: twee of vlakte. De tweede van deze opties leiden tot een aanzienlijke belasting.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

21 − = 11