Hoe een deur te decoreren zonder een deur

Methoden voor het afwerken van de deuropening zonder deur

Sommige kamers vereisen een zo groot mogelijke uitzetting en daarom wordt de werkelijke vraag hoe de deuropening moet worden bijgesneden zonder de deur zelf te gebruiken. Dankzij deze beslissing is het niet alleen mogelijk om het oppervlak van de ruimte visueel te vergroten, maar ook om er een speciale sfeer in te creëren. Meestal maken ze een doorgang vanuit de gang naar de woonkamer, naar de keuken of naar het balkon.

Er zijn veel manieren om deuropeningen zonder deuren te voltooien

Er zijn veel manieren om de binnenopening te verbeteren. De basis van deze transformatie is de selectie van een geschikte vorm. Dat wil zeggen, in plaats van de deur moet je een boog maken, die qua afmetingen en contouren perfect in het algehele interieur past.

Standaard in het interieurontwerp zijn klassieke en moderne vormen - dit zijn afgeronde hoge bogen, verschillend in de straal van de straal. De eenvoudigste prestatie is misschien een rechthoekig portaal, de trapezium is zijn modificatie. In complexe ontwerpen worden de elementen van de bovenkant van de boog gebruikt en worden gebroken of vloeiend veranderende vormen gemaakt. Dergelijke variaties zijn meer relevant voor moderne ruime woningen.

Gebogen opening - altijd een goede oplossing voor het ontwerp van de ruimte

Het tweede belangrijke punt is de keuze van betonnen bekledingsmaterialen. Het in principe afmaken van de deuropeningen zal in principe niet moeilijk zijn, vooral als u met eenvoudige vormen werkt. De volgende materialen kunnen als materialen worden gebruikt:

Als u in de toekomst iets wilt dat de opening bedekt, kunt u een decoratief gordijn op de deur gebruiken.

De deuropening zonder deur afsluiten, ongeacht de geselecteerde voeringmaterialen, begint met pleisterwerk. Aangezien het vrij moeilijk is om het oppervlak perfect te egaliseren, wordt gipsplaat gebruikt om deze taak te vergemakkelijken. Met zijn hulp kunt u niet alleen alle onregelmatigheden elimineren, maar ook een unieke vorm van constructie creëren.

Eerst moet u maten en label gegevens te verwijderen op de gipsplaat vellen. Het is raadzaam om een ​​waterbestendige soort gebruikt, om te voorkomen onderdompelen in het proces van verdere werkzaamheden en exploitatie. Aan de omtrek van de opening, met uitzondering van de vloer gemonteerde metaalprofielen hem met zelftappende schroeven geschroefd delen gips en speciale hoeken die op de hoeken.

Je kunt de doorgang eenvoudigweg mooi pleisteren

Hierna kunt u doorgaan met het behandelen van de opening met een antisepticum en een primer. Eerst wordt een laag startplamuur aangebracht om alle verbindingen af ​​te dichten. Na het drogen moet u de onregelmatigheden opruimen en kunt u de afwerkplamuur aanbrengen. Afhankelijk van de staat van het oppervlak kan dit 1 tot 3 lagen duren. Tussen elke toepassing is het noodzakelijk om de opening aan te vullen en te gronden. Wanneer het oppervlak perfect egaal wordt, kunt u het beschilderen of het tegenoverliggende werk voortzetten.

Als u besluit om te verblijven in de keuze van gips, in gedachten te houden manieren om gratis gips deuropening ongelooflijk veel. Op de markt zijn tientallen verschillende formuleringen van decoratieve gladde en getextureerde gips, en kunnen door de wand zelf en openen van hetzelfde mengsel of spelen op het contrast.

Als je de boog niet met de hand kunt rechttrekken of gewoon niet wilt, is het beter om een ​​speciale insert te gebruiken. Een soortgelijke overlay kan echter direct op de gipsplaat worden gemaakt.

Om de deuropening te omlijsten, meestal een reeks hout of MDF. Qua uiterlijk lijkt dit frame erg op het kozijn en wordt het bijna precies op dezelfde manier bevestigd. Montageschuim en al het ruwe werk worden gemaskeerd onder de platbands.

U kunt op verzoek een insert van een aangepaste vorm maken

Als de zijwanden en de bovenkant al bedekt zijn met gipsplaat, kan een kunststof frame of vezelplaat op een vlak oppervlak worden geïnstalleerd. Deze optie is meer geschikt voor dikke muren en brede rechthoekige openingen.

Een van de meest populaire opties is de bekleding van de boog met kunstmatige of natuursteen. In particuliere huizen is er bijna geen sprake van hoe je de deuropening het beste kunt afsluiten zonder een deur, meteen valt de keuze op deze optie. Zandsteen, kalksteen en hun imitatie worden gebruikt voor de werken:

Meestal wordt dit soort afwerking gecombineerd met geverfde wanden of pleisterwerk.

Gebruik voor het afwerken een zandcementmortel of speciale lijmmengsels op basis van Portland-cement. Aanvankelijk moet het oppervlak worden geëgaliseerd en gepleisterd, muren worden geverfd. Klaar om te gebruiken, wordt de massa aangebracht met een kleine spatel op een afzonderlijk element en aangebracht op de muur. Voor het gemak, zou u het op de conventionele markeringen moeten zetten.

Deuropening kan worden versierd met natuurlijke of kunstmatige steen

Het meest effectief is niet de soepele symmetrische facing, maar om zo te zeggen chaotisch verspreide stenen, richels en overgangen.

Dit kan ook een zeer originele manier zijn om de deuropeningen te verbeteren - stucwerk. Om bijvoorbeeld een imitatie van kolommen rond de boog te plaatsen, en de doorgang zelf moet worden versierd met figuratieve elementen volgens het prototype van oude tempels en paleizen. Deze optie is geschikt in het klassieke en antieke interieur.

Als de eenvoudige opties voor het afwerken van deuropeningen niet voldoen aan de behoeften van de eigenaars van het huis, en de totale oppervlakte van de kamer en de hoogte van de plafonds dit toelaat, probeer dan te experimenteren. Maak bijvoorbeeld een uniek complex ingewikkeld ontwerp in het bovenste gedeelte en op de zijkanten met behulp van kunststof, gekleurd glas of glas-in-lood.

Voor moderne interieurs is het eigenlijke onderwerp de inbedding rond de omtrek van een diafragma van spotlighting of diodes, dit ontwerp ziet er zeer indrukwekkend en stijlvol uit.

Veel details zijn duurder, maar het ziet er erg indrukwekkend uit

Van gipskarton is het mogelijk om een ​​opening van elke vorm en configuratie te maken. Erg in de mode is de constructie van planken of een soort bar tellers, bestemmingsruimte.

Het is vrij moeilijk om dergelijk werk onafhankelijk uit te voeren. Als u dus beslist om een ​​dergelijk ontwerp te maken, is het beter om gebruik te maken van de diensten van specialisten. Zij zullen het project voorbereiden, de nodige hoeveelheid materialen berekenen, installatie- en afwerkingswerken uitvoeren, u zult gewoon van deze schoonheid genieten.

Door de afwezigheid van een deur kunt u de ruimte radicaal veranderen, zonder de ruimte te beperken. Complexe figuratieve elementen in ruime bogen zijn geschikt in de studio's, en grof en eenvoudig - in de gangen en loggia's.

Ik heb een deuropening in de keuken zonder deur en ik heb de deur daar niet geplaatst vanwege ruimtebesparing. En ik heb daar een boog gemaakt. Het maken van de booghoogte was geen probleem, gebruikt voor deze gipsplaat, afgezet met vloeibaar behang. Het is vrij aardig en stijlvol gebleken. En er zijn nog 2 spots in de boog gemaakt.

Als er geen deur in de opening is, is de boog een ideale optie.

Ik rechtte de opening en plaatste geen bogen. Nauwkeurig geplakt behang. Het ziet er goed uit.

Dus ik wil geen bogen. Maar hoe kun je alles egaliseren?

We gebruikten vloeibaar behang en met hun hulp zijn we erin geslaagd de deuropening prachtig te versieren. De waarheid is moeilijk om met vloeibaar behang te werken, je hebt een vaardigheid nodig.

Het kopiëren van sitemateriaal is alleen toegestaan ​​als u een actieve link naar de bron plaatst.

Hoe een deur te decoreren zonder deur: opties, materialen, ontwerpideeën

Om reparaties uit te voeren in hun eigen appartement, proberen de eigenaren alle mogelijke ontwerptechnieken te gebruiken om de ruimte van kleine kamers te vergroten. Daartoe weigeren velen om binnendeuren te installeren en zo meerdere kamers samen te voegen. Met deze oplossing kunt u de grenzen van de ruimte verleggen en ruimer maken. Maar hoe een deur te decoreren zonder deur, zodat het een echte decoratie van het interieur wordt, zullen we in ons artikel bespreken.

Dus, als u besluit uw interieur op te frissen door de deuropening te versieren, raden we u aan om voor het begin te beslissen over de toekomstige vorm. Het kan rechthoekig blijven, de vorm aannemen van een boog of extra hoeken verkrijgen. In elk geval moet het ontwerp van de binnenpassage goed passen in het interieur van beide kamers. Daarom moet je niet meteen naar de winkel gaan voor decoratiematerialen, die uiteindelijk volledig nutteloos zijn. Om met succes een deur zonder deur met de hand te tekenen, moet je eerst een schets van het toekomstige ontwerp maken. Laten we eens kijken naar de meest populaire manieren om passages tussen de volgende kamers te registreren.

Dit is het meest populaire en meest eenvoudige ontwerp dat je met je eigen handen kunt doen. In dit geval behoudt de invoer een rechthoekige vorm, maar wordt deze aangevuld met een meer massieve afwerking met een verscheidenheid aan decorelementen.

Gewoonlijk is het voor het aanbrengen van een dergelijke opening noodzakelijk om het deurblad te verwijderen, de doos te ontmantelen en alle structurele elementen van de voormalige deur te verwijderen. De resulterende pas wordt genivelleerd en afgewerkt met geselecteerde materialen. Rechthoekige openingen zijn geschikt voor zowel kleine als grote kamers, terwijl de stijl van hun ontwerp vaak strikt en ingetogen is.

Deurovergangen hebben vaak een klassieke vorm. In dit ontwerp is de boogboog gemaakt in de vorm van een halve cirkel waarvan de straal gelijk is aan de helft van de breedte van de doorgang zelf. Ovale openingen zijn behoorlijk populair en gemakkelijk uit te voeren. Kijk echter voor het kiezen van deze optie naar de hoogte van de plafonds in uw appartement. In ruimten waar de hoogte van de muren niet meer dan twee meter bedraagt, is het ten zeerste aan te raden om geen ronde opening te maken, omdat deze het plafond visueel nog meer verlaagt.

Het is beter om de boog de voorkeur te geven in de vorm van een ellips. Deze optie is optimaal voor kamers met lage plafonds, omdat de speciale vorm van de boog u toelaat om de hoogte van de wanden visueel te vergroten.

Als eenvoudige formulieren niet voldoen aan de verzoeken van de eigenaren, kunt u experimenteren en een complexere versie maken. Aangezien er geen strenge regels zijn in het moderne interieurontwerp, kan de vorm van de doorgang het meest ongewoon en zelfs enigszins bizar zijn.

Vaak geïnstalleerde bogen in de vorm van een trapezium, een driehoek, een halve cirkel en verschillende asymmetrische configuraties, met schuine neigingen naar één kant. Het is ook mogelijk om verschillende vormen te combineren. Bijvoorbeeld wanneer een rechthoekig portaal wordt aangevuld met afgeronde hoeken met een gevarieerde straal. Dit ontwerp wordt alleen gebruikt in gevallen waarbij de breedte van de deuropening meer dan 80 cm is.

Vaak zie je in moderne ontwerpprojecten ongebruikelijke openingen, uitgerust met een spot, zijplanken of bar-tellers. Deze benadering siert niet alleen de ruimte, maar maakt ook de doorgang tussen de kamers een functioneel element van het interieur.

Bijzondere aandacht verdient het ontwerp, versierd met gekleurd glas, glas in lood of mozaïekfragmenten. Dit ontwerp is zeer moeilijk zelfstandig uit te voeren, daarom wordt deze taak in de meeste gevallen vertrouwd door professionals. Opgemerkt moet worden dat complexe en gebogen bogen alleen kunnen worden geïnstalleerd in gevallen waarin de breedte van de deuropening meer is dan de standaard. Meestal wordt dit ontwerp gebruikt in appartementsstudio's. In kleine en lage ruimtes is het beter om de voorkeur te geven aan een strikte klassieke stijl.

Nadat u de vorm van uw passage duidelijk hebt gedefinieerd, kunt u doorgaan met de decoratie en selectie van decoratie-elementen. Laten we beginnen met de materiaalselectie.

Denk na over hoe je een deur zonder deur kunt maken, bestudeer alle mogelijke opties voor de afwerking en kies degene die het beste bij je interieur past.

Vandaag worden de volgende materialen actief gebruikt voor deze doeleinden:

Wat is elk materiaal en hoe het te gebruiken om een ​​doorgang te maken, beschouw het in meer detail.

De meest nobele en effectieve is de afwerking met de deelname van natuurlijk hout. Hier kan de meest waardevolle boomsoort worden gebruikt, zoals as, eik, mahonie en haagbeuk.

Deze soorten onderscheiden zich door presentability en duurzaamheid, maar zijn te ingewikkeld om te verwerken en hebben een hoog prijskaartje. Dat is de reden waarom de meest populaire producten van tegenwoordig dennenproducten zijn. Het heeft een aanvaardbare prijs, is duurzaam genoeg, heeft een mooie structuur en, het belangrijkst, kan gemakkelijk worden behandeld.

Dergelijke bogen worden verkocht in de vorm van afgewerkte producten, die alleen op de juiste plaats kunnen worden geïnstalleerd.

Als alternatief voor natuurlijk hout kunnen MDF-panelen worden gebruikt. Ze hebben een laag gewicht, een betaalbare prijs en een uitgebreid kleurengamma.

Kunststofafwerking verwijst naar economische opties voor het versieren van openingen. Het materiaal is gemakkelijk genoeg om te werken, omdat het geen voorbereidende voorbereiding van het substraat vereist en is bevestigd aan gewone vloeibare nagels.

Ondanks de eenvoud, zien de plastic panelen er goed uit. Ze benadrukken de strengheid van het interieur en creëren een contrast in het openingsgebied tegen de achtergrond van de aangrenzende muren. Dit ontwerp is handig en omdat het plastic bestand is tegen vocht, en daarom in de buurt van de keuken kan worden gebruikt. Kunststofafwerking kan door iedereen worden gedaan, want zelfs als er fouten worden gemaakt, kan het verwende element eenvoudig worden vervangen.

Als u denkt hoe u een deuropening zonder een deur prachtig kunt decoreren, let dan op de inrichting van polyurethaan. Dit is vrij compact, maar tegelijkertijd flexibel materiaal dat wordt gebruikt om een ​​imitatie van een zwaar en duur gipspleister te maken. Dit ontwerp ziet er erg aantrekkelijk uit, terwijl het veel goedkoper is dan tegels en decoratieve stenen.

Polyurethaan stucwerk wordt bevestigd met een speciale lijm op een breed scala aan oppervlakken. Het lichte gewicht van het materiaal maakt het mogelijk om het zelfs op gipsplaatconstructies te gebruiken. Aanvankelijk zijn de decoratieve elementen wit, maar kunnen ze vervolgens in elke gewenste tint worden geverfd.

Met dit materiaal kan de deur worden versierd met afgeronde of vierkante kolommen die naar boven uitzetten. Als een kleine kamer of het ontwerp niet in de massieve elementen past, kunt u de muren versieren met elegantere lijsten van hetzelfde materiaal.

Decoratieve steen onderscheidt zich door het vermogen om verfijning in het interieur te brengen en de hoge welvaart en de goede smaak van de eigenaar te benadrukken. Tegenwoordig vind je op de bouwmarkt veel verschillende soorten afwerkmateriaal, verschillend in kleur en textuur. Uiteraard kan deze afwerking niet economisch worden genoemd, maar deze kosten zijn gerechtvaardigd, omdat de kunststeen in het interieur er altijd luxueus uitziet.

Het decoreren van de deuropening met een decoratieve steen vergt veel inspanning, maar het resultaat is altijd indrukwekkend. In de meeste gevallen worden ze niet alleen geconfronteerd met een doorgang, maar ook met een deel van de aangrenzende muren. Hier kunt u zowel symmetrisch als asymmetrisch ontwerp gebruiken. Als de deuropeningen zich dicht bij elkaar bevinden, kunnen ze in één stijl worden uitgegeven. Effectief ziet er soepel veranderende voering van de ene opening naar de andere.

Als u besluit een kunststeen te gebruiken in uw appartement, let dan op het gewicht van het materiaal dat u hebt gekozen. Sommige soorten stenenimitatie kunnen de deur zwaar belasten, waardoor het onmogelijk is ze op gipsplaatstructuren te gebruiken. In dit geval is het beter om voorkeur te geven aan varianten uit gips.

Hoe maak je zelf een steen af?

1. Eerst moet je de muren voorbereiden. Als er grote onregelmatigheden op het oppervlak van het substraat zijn, worden deze geëlimineerd met een stopverf.

2. Ga vervolgens door met het kneden van de lijm. Als lichte versies werden gekozen voor de bekleding van de opening, zijn deze bevestigd aan gewone vloeibare nagels. De zwaardere soorten, zoals klinkerstenen, worden bevestigd aan een oplossing van cement, lijm, kalk en zand.

3. De bekleding van de opening begint met het laagste deel van de muur. Het product wordt geëgaliseerd, met lijm verspreid en tegen de muur gedrukt. Als u de voegen van de steen niet extra wilt afdichten in de hoekdelen van de opening, moet het materiaal worden omspoeld. Een steen van de eerste rij wordt dicht bij de opening geplaatst en het element van de volgende rij wordt naar binnen verplaatst, op een afstand die gelijk is aan de dikte van het afwerkingsmateriaal. Wissel dus afwisselend het ontwerp van de opening uit.

Als in de nabije toekomst in uw plannen niet de reparatie van het appartement is inbegrepen, maar dus het interieur frisse tonen wilt brengen, toon scherpte - hang gordijnen op de deuropening. Deze beweging zal tegelijkertijd de doorgang tussen de kamers versieren en, indien nodig, verbergen.

Stoffen gordijnen kijken met succes naar de openingen van absoluut elke geometrie. Het belangrijkste is om speciale aandacht te besteden aan de keuze van kleuren en texturen, zodat deze harmonieus in het interieur van de kamer passen. Anders zijn er geen beperkingen. Gordijnen van binnen kunnen zwaar zijn met lambrequins, draperie of ingetogen en licht.

Als het interieur van het appartement is ingericht in oosterse stijl, dan zijn bamboe doeken handig. Producten uit natuurlijk hout met een verscheidenheid aan stokken en kralen zullen een uitstekende decoratie van de deuropening zijn. Deze optie is ook aantrekkelijk omdat er geen stof in ophoopt en de luchtcirculatie tussen kamers niet hindert.

Gordijnen op de deuropening kiezen, let op en draadopties. Ze worden op de markt gepresenteerd in de vorm van stoffen koorden, die worden aangevuld met verschillende soorten glas, schelpen en stenen. Textielproducten kunnen de hele passage bedekken of als frame worden gebruikt.

Deze registratiemethode is aantrekkelijk omdat het eenvoudig zelf kan worden gedaan, en dankzij de betaalbare kosten en verschillende opties kunt u het ontwerp van de binnenopening ten minste elk jaar wijzigen.

Een andere eenvoudige manier om een ​​deur zonder deur te versieren is om te eindigen met decoratieve pleister. Het zal geschikt zijn voor die eigenaren die het werk met hun eigen handen willen doen, omdat dit proces geen speciale problemen veroorzaakt, zelfs voor onervaren meesters. Dit ontwerp wordt beschouwd als vrij duurzaam en onpretentieus in de zorg. Het gedroogde oppervlak kan gemakkelijk in de juiste kleur worden geverfd, zodat de opening goed in elk interieur past.

Voordat de oplossing wordt aangebracht, wordt de basis waterpas gezet en worden de hoeden van de bevestigingselementen gemaskeerd. Verder wordt de opening behandeld met een primer, waarna de decoratiesamenstelling wordt aangebracht. Met behulp van speciale rollen en matrijzen krijgt de oplossing het gewenste reliëf. Na het drogen van het pleister wordt het gekleurd met kleurende verbindingen of bedekt met afwerkingsoplossingen.

Blijkbaar zijn er veel ideeën om een ​​deur zonder een deur te versieren. Wanneer u de juiste stijl kiest, kunt u om hulp van specialisten vragen of u kunt uw eigen en unieke ontwerpproject maken. Het belangrijkste is dat alle materialen die in het interieur worden gebruikt, harmonieus worden gecombineerd. Alleen in dit geval kunt u een originele en aantrekkelijke stijl van decoratie van de deuropening creëren. We hopen dat de informatie die u leest nuttig voor u was, en de foto's in dit artikel hebben u geholpen bij het kiezen van de beste optie voor het versieren van de doorgang tussen de kamers.

Deuropening zonder deur: 4 beste ontwerpopties

Prachtig af te bakenen en de ruimte tussen de kamers in te richten kan met behulp van de deuropening zijn. Iedere eigenaar van een appartement of een privéwoning droomt ervan om het stijlvol en origineel te versieren. Het interieur van het huis spreekt immers van de smaak en de levenshouding van de eigenaar. Helaas worden de meeste typische gebouwen gekenmerkt door krappe kamers, dus bij het versieren van dergelijke gebouwen moet het hoofddoel zijn om de ruimte uit te breiden. De binnendeuren comprimeren visueel de afmetingen van de kamers en creëren ook een dode zone, die niet altijd functioneel is. Een uitstekende uitweg voor kleine appartementen is om een ​​deur te versieren zonder een deur te gebruiken. Hoe je met je eigen handen een vergelijkbare doorgang in het interieur betreedt - lees verder.

Voordelen van het ontwerpen van een deuropening zonder deur

Als u de ruimte van twee aangrenzende kamers wilt vergroten of als u alleen maar wilt dromen om de indeling van uw huis te verslaan, is een van de beste opties voor u om een ​​open deuropening tussen de kamers te creëren. Dit moderne ontwerp past perfect in elk interieur en is een uitstekende vondst voor kleine appartementen.

Op deze manier is het niet nodig om de deur van de slaapkamer naar de gemeenschappelijke ruimte te voltooien, omdat dit deel van het appartement privacy vereist. De boog, die functioneert als een doorgang van de woonkamer naar de keuken, zal uw huis een speciale charme geven.

Velen geven er de voorkeur aan om een ​​deuropening zonder deur te installeren, omdat dit de ruimte vergroot

Natuurlijk kan het binnenportaal niet 100% de aangrenzende kamers afbakenen, maar voor het in zones onderverdelen doet het het prima. Deze afwerking heeft veel voordelen, waardoor het de deuropening met de deur met succes kan vervangen.

Voordelen van open interzonale passages:

 1. Met deze methode kunt u twee kamers met verschillende functies samenvoegen tot één. Het is met name aangewezen om de boog te versieren met een ingang naar de woonkamer, bibliotheek of keuken.
 2. Met behulp van open deuropeningen kunt u een interieur maken met het meest ongewone ontwerp. Een groot aantal afwerkingsmaterialen voor dergelijke ontwerpen en verschillende vormenvarianten helpen om elke fantasie te realiseren.
 3. Voor open binnenkanten hoeft u niet te zorgen voor onderhoud, terwijl de deurscharnieren constant moeten worden gesmeerd.
 4. De boog renoveren zonder een deurstructuur is veel goedkoper dan het plaatsen van een moderne deur met een aantrekkelijk uiterlijk.
 5. Het binnenhuisportaal is vrij eenvoudig te decoreren. In tegenstelling tot de installatie van een deur met dergelijk werk, zal zelfs een persoon die geen ervaring heeft met het afwerken van werken het hoofd bieden.

Dergelijke inputstructuren hebben slechts twee nadelen: de onmogelijkheid van volledige privacy, en de vermindering van geluids- en geurisolerende eigenschappen. Met betrekking tot een voldoende omvangrijke lijst met voordelen, lijken deze nadelen niet kritisch te zijn, maar ze ontkennen de mogelijkheid om open portalen in badkamers en slaapkamers te installeren.

Opties voor het afwerken van een brede deuropening

Een van de belangrijkste voordelen van het afwerken van doorgangsruimten zonder het gebruik van een deur, is de mogelijkheid om een ​​verscheidenheid aan materialen te gebruiken voor hun veredeling. Vanwege de verscheidenheid aan opties voor het ontwerpen van dergelijke portals, kunnen ze in bijna elk interieur worden ingevoerd.

Om kennis te maken met verschillende interessante varianten van de inrichting van een brede deuropening is dit mogelijk op internet

De beste opties voor het afwerken van interieurportalen:

 1. Een brede deuropening kan worden gemaakt met plastic panelen. Dit soort afwerkingsmaterialen is vrij goedkoop, maar het ziet er aantrekkelijk uit. Bijzonder populair zijn PVC-panelen die een visuele gelijkenis met hout hebben. Deze imitatie is uiterlijk vrijwel niet te onderscheiden van natuurlijke materialen, dus het zal een uitstekende aanvulling zijn op het interieur in de klassieke stijl. Moderne ontwerpen kunnen worden gedecoreerd met een binnenpassage versierd met een fel plastic frame.
 2. Polyurethaan stucwerk is een uitstekend kader voor luxe klassieke interieurs. Haast u echter niet om op deze manier de portalen tussen twee kleine kamers in te richten, want dit soort decoratie heeft de eigenschap om de vrije ruimte te verbergen. Stucco van polyurethaan extern zeer vergelijkbaar met gips analoog, maar het gewicht is veel lager, en de kosten zijn niet zo hoog. Een ander voordeel van dit materiaal is de mogelijkheid om de door hem ontworpen deuropening in absoluut elke kleur te schilderen.
 3. Kunststeen, ondanks zijn hoge kosten, blijft een van de meest populaire opties voor het ontwerp van de binnenpassage zonder binnenruimte. De technologie voor het vervaardigen van dergelijke materialen veronderstelt de mogelijkheid om absoluut elke kleur te verkrijgen. Decoratieve stenen versieren de omtrek van de boog, maar het is mogelijk om een ​​groot deel van de muur rond het ingangselement te vernis.
 4. De klinker is een tegel die metselwerk imiteert. Dergelijk materiaal is te zien op de gevel van het gebouw, maar het is ook geschikt voor het upgraden van de deuropening. Net als een kunststeen bevindt de klinker zich rond het binnenportaal. Om dit er interessanter uit te laten zien, worden de randen van het materiaal niet op één niveau afgesneden, maar in een natuurlijke staat gelaten. Vooral harmonieus past een kunststeen in de loftstijl.

Er zijn andere opties voor het afwerken van deuropeningen zonder deuren, maar degene die we hebben gegeven worden als de meest succesvolle beschouwd. Met een goed ontwikkelde verbeeldingskracht en basiskennis op het gebied van afwerkingswerken, kunt u het interieurportaal op een meer originele manier versieren.

Als u de deuropening wilt verbeteren door een minimum aan geld uit te geven, gebruikt u een laminaat om het af te werken.

Dure materialen zijn niet nodig voor het versieren van bogen. Voor moderne interieurs is de gebruikelijke afbeelding van de deuropening meer geschikt.

De vorm van het afwerken van de deuropening zonder deur

De deuropening is niet alleen verschillend qua decoratie, dit element van het interieur van de kamer kan absoluut elke vorm krijgen. U kunt dus op subtiele wijze de stijl van het ontwerp van het pand benadrukken.

Het voordeel van een deuropening zonder deur is dat deze eenvoudig in elke vorm kan worden gevormd

Welke vormen van deuropeningen zonder deuren zijn:

 1. Rechthoekige passage is de eenvoudigste versie van het interieurportaal. Met deze vorm van openingen is het het gemakkelijkst om te werken.
 2. De gebogen passage ziet er origineel en stijlvol uit. Het is een perfecte aanvulling op zowel klassieke als moderne interieurs.
 3. Asymmetrische bogen zijn de meest ongewone manier om een ​​deuropening te versieren. Dergelijke passages bevinden zich niet precies, maar schuin. Asymmetrie ziet er het best uit in de nieuwerwetse ongewone interieurs.

Deze opties voor het ontwerp van deuropeningen zien er even goed uit in verschillende interieurs. Voordat u de vorm van het interieurportaal kiest, moet u goed nadenken of u uw idee in de praktijk kunt vertalen.

Hoe maak je zelf een deur zonder deur?

Maak je eigen handen een open doorgang tussen de kamers door de kracht van iedereen. Het belangrijkste is om je capaciteiten niet te overschatten en de opties voor portals te kiezen, waarvan je de creatie kunt overnemen.

Je kunt een deur zonder deur maken met je eigen handen, het belangrijkste is om te beslissen over het ontwerp en materialen voor afwerking te kiezen

Om de binnendeur in een eenvoudige rechthoekige opening zonder deuren te veranderen, zijn geen speciale vaardigheden en speciale documenten nodig. Deze werken betekenen alleen de demontage van de deurdoos en de decoratieve afwerking van de portal.

Als je de binnenpassage een andere vorm wilt geven of zelfs wilt uitbreiden, zul je meer zorgen hebben. Allereerst moet u toestemming krijgen van de huisvestingsdiensten. Ontmantel dan de oude afwerking en verwijder overtollige delen van de muur. Nadat de ontmantelingswerkzaamheden zijn voltooid, kunt u doorgaan met het versterken en afvlakken van de resulterende opening en deze de juiste vorm geven.

Woon je in een gebouw met meerdere verdiepingen, dan moet je om een ​​deel van de muur te ontmantelen toestemming vragen aan de gemeentelijke diensten. Anders heb je mogelijk problemen met de wet.

Het decoreren van deuropeningen met decoratieve materialen is een vrij eenvoudige stap. U kunt elke gewenste optie kiezen en deze gebruiken volgens uw idee.

Originele deuropening zonder deur (video)

Deuropeningen zonder deuren - dit is geen nieuwe, maar eerder originele manier om interieurpassages te ontwerpen. Je kunt het in elke stijl van het interieur gebruiken. Vertrouw op uw eigen smaak, wees niet bang voor niet-standaard oplossingen en uw interieur zal u behagen met uw persoonlijkheid!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

− 3 = 1