Kamer met 12 vierkante meter designfoto

Ontwerp en interieur op 12 m². - advies en foto's over de indeling van de kamer

Bij het creëren van een kleine ruimte staan ​​veel eigenaren voor duidelijke moeilijkheden. Hoe plaats je alles wat nodig is in een kleine kamer, wanneer voor dit catastrofaal niet genoeg ruimte? Professionele ontwerpers kunnen echter praktisch advies geven voor de organisatie van een functioneel interieur. In navolging van hun aanbevelingen, kan het kamerontwerp van 12 m² de veeleisende eigenaars tevreden stellen. Wat u hiervoor moet doen en waar u moet beginnen - we zullen het u later vertellen.

Sleutelmomenten van het ontwerp van een kleine kamer

Wanneer u de stijl van een bepaalde kamer kiest, moet u zich richten op de inrichting van het hele appartement. Het kan zowel strikt klassieke als moderne hightech zijn. Experts raden echter aan om zich te onthouden van excessen van elk ontwerp, omdat de optimale oplossing slechts minimalisme is.

Dankzij de esthetiek, met een minimum aan decoratieve elementen, zal het ontwerp op 12 vierkante meter qua kwadratuur niet gebrekkig lijken. Als je op geen enkele manier designerlekkernijen hebt, dan is het heel goed mogelijk om stijltrends te combineren - de toevoeging van een minimalistisch decor met verschillende motieven en interieuritems. Zo'n eclecticisme heeft vaak betrekking op een meubelset. Over hem praten een beetje verder.

Zonering en verlichting van een kleine kamer zal ook belangrijk zijn. Om een ​​kleine spatie duidelijk af te bakenen, is het het beste om kleur te gebruiken. De belangrijkste aanbeveling van de meeste specialisten is de installatie van lichte kleuren.

Een dergelijke serieuze rol, die is toegewezen aan kleur, is te danken aan het vermogen om de ruimte visueel uit te breiden. Als het echter overhaast is om de algehele harmonie te verstoren door een contrasterende invoeging, kan dit tot het tegenovergestelde effect leiden. Er moet aan worden herinnerd dat donkere kleuren smaller worden en zo weinig ruimte. Hun impact wordt gekenmerkt door psychologische druk, een gevoel van ongemak. Dezelfde tapse eigenschap kan op warme tonen 'bogen'.

Ondanks het gevoel van warmte en comfort dat ze veroorzaken, heeft hun intimiteit een negatief effect op het ontwerp. Het is veel effectiever om koude, verfrissende tonen te gebruiken, omdat ze de omringende atmosfeer opfleuren. Maak het visueel koeler, wat door het oog wordt waargenomen als een teken van een ruime kamer. De meest levendige voorbeelden zijn alle tinten wit, zilver, roze en lichtblauw.

Aandacht alstublieft! Sneeuwwit schaduw is een win-win optie. Hij brengt lichtheid en een gevoel van vrede. De sfeer van een kleine kamer zal bijdragen aan een complete ontspanning na een druk dagelijks leven.

Als echter de ascetische decoratie van het interieur van een kamer van 12 m² niet is opgenomen in de plannen van de eigenaren, dan is het heel goed mogelijk om de accentmuur te gebruiken. Het wordt aan het hoofd van de bank of het bed geplaatst, zodat het 's nachts niet vredig kan slapen. De meest populaire zijn zandkleuren gecombineerd met een mengsel van azuur.

Een populaire schaduw is ook beige met een accent kastanje. Maar u kunt andere interieuronderdelen gebruiken om een ​​helder accent te creëren. Dit kan een sappige kleuring van textiel zijn, een kenmerkende textuur van een meubelset, een larkiness van muuraffiches. Ze verdunnen perfect de witte schaal van een kleine ruimte. En tegenstanders van contrasterende inserts kunnen worden beperkt tot het gebruik van semi-transparante ornamenten bij het ontwerpen van vlakke oppervlakken. Deze bekleding is te vinden tussen alle soorten behang en decoratieve pleister.

Bij het maken van een accentmuur is het belangrijkste om een ​​gevoel voor verhoudingen waar te nemen. Ze zou alleen moeten zijn. Alle andere muren moeten licht blijven.

Een andere belangrijke opmerking van ontwerpers is de strikte beperking van het aantal tonen. Zelfs als de eclectische stijl wordt gebruikt, zouden er niet meer dan drie moeten zijn. Alleen dan is het mogelijk om een ​​holistische indruk te maken van het ontwerp van een kleine kamer van 12 m.

Zelfs zo'n bescheiden kwadratuur moet soms in zones worden verdeeld. Aangezien massieve scheidingen hier niet geschikt zijn, wordt dezelfde kleur en bekledingsmateriaal gebruikt voor zonering. De verschillende structuur van de gebruikte materialen vervangt uitstekend de omslachtige elementen van de koptelefoon. Veel minder vaak gebruikt textiel, om hetzelfde gordijn te gebruiken om onderscheid te maken tussen functionele zones.

En het is erg moeilijk om het ontwerp van een miniatuurkamer van 12 m² te ontmoeten met een podium bij een van de muren. Het is echter vrij multifunctioneel, omdat het een compacte opstelling van een slaapplaats met laden voor dingen veronderstelt. Aan de onderkant is de werkruimte met bewegingsvrijheid. Om dezelfde reden blijft de ruimte bijna altijd open.

Oppervlakteafwerking en -verlichting

Bij het leggen van de vloerbedekking, wordt het aangeraden om het textuurpatroon op een competente manier te gebruiken. Als u bijvoorbeeld laminaatpanelen gebruikt, kan de laatste op een diagonale manier worden gelegd. Deze benadering verruimt enigszins de visuele waarneming van het gebied van de kamer. Voor hetzelfde effect kunnen spanplafonds worden geprezen. Hun sneeuwwitte textuur verdiept visueel het nuttige volume van de kleine cel.

Maar zelfs gewone glanzende verf kan het bovenstaande werk uitvoeren als het plafondoppervlak perfect vlak is. Op de muren is het de moeite waard meerdere spiegels te plaatsen. Ze vergroten a priori de ruimte in de kamer vanwege de optische illusie van verdubbeling. Of twee kleine, of één, maar meer. Het kan tegenover de raamopening worden geplaatst. Dan zullen de zonnestralen bovendien het interieur van de kamer van 12 vierkante meter extra verlichten en visueel vergroten.

Aandacht alstublieft! Drie of meer kleine spiegels kunnen het tegenovergestelde doen - visueel het oppervlak van de kamer verkleinen.

Glasoppervlakken worden over het algemeen als een goede vulling voor een bescheiden kamertje beschouwd. Ze kunnen worden gepresenteerd op een kleine salontafel, gevelelementen van meubels. Het effect van lichtheid zal de goede verlichting perfect aanvullen. Het gaat om het installeren van kleine armaturen, omdat volumetrische toepassingen het duidelijk niet waard zijn.

Lokaal, spotlighting is voldoende, mits het rondom de omtrek zal gaan. Elegante staande lampen zullen het gebrek aan licht gemakkelijk oplossen, als de eigenaars gewend zijn aan het felle licht van een grote kroonluchter.

Het is logisch om naar de afwijzing van de meeste meubels te kijken. In plaats van hoge kasten, is het aan te raden om compacte ladekasten te gebruiken, omdat hun nuttig volume in feite niet veel verschilt. De bediening van verschillende nissen en zachte elementen van de headset lijkt ook te verkiezen boven zwaargewicht planken en kasten.

Als de schappen bij de muren zijn, zal de leegte van sommige schappen de luchtigheid van het ontwerp van een knusse kamer van 12 vierkante meter gunstig benadrukken. Het voor de hand liggende voordeel is de beschikbaarheid van consoles en vloeren. Hiermee kunt u nuttige meters van beperkte kwadratuur besparen, terwijl er voldoende ruimte is voor verschillende accessoires. De laatste moet best een beetje zijn.

De lay-out van een kleine kamer, afhankelijk van de bestemming

Hier zullen we mogelijke opties bekijken voor het gebruik van een kleine kamer.

 • Ontwerp van een kleine slaapkamer. Zonder een minimum aantal headsets in deze appartementen kan dat niet. Het moet bestaan ​​uit een nachtkastje of kist, het bed zelf, evenals een kast voor dingen. Vrouwen kunnen aandringen op een kaptafel. Maar hier is het belangrijk om te begrijpen dat alle meubels bescheiden van formaat moeten zijn. Als je de tv plaatst, koop je alleen een dun plasma op de muur. Om geen bruikbare meters te verbergen, raden wij aan om de deuren van de kast te laten glijden. Of om het te weigeren ten gunste van twee potloodcassettes met kleinere afmetingen. Om de ontwerpfouten visueel te verhelpen, is het de moeite waard om kunstvoorwerpen op de muren te plaatsen. Foto's met een glanzend oppervlak, foto's van straten in de stad - dit alles ziet er bijzonder stijlvol uit. Het belangrijkste is om af te zien van massieve frames;

 • Registratie van een kleine woonkamer. U kunt het principe van koppelen gebruiken - wanneer alle dezelfde decors tegenover elkaar geplaatst zijn. Van spiegels tot meubels. Expand de woonkamer helpt plaatsing van de headset in de vorm van de letter "G". Dan is het aangewezen de monitor weg van de bank te plaatsen. Als de woonkamer een erker heeft, kan het plaatsen van meubels op deze plek het pand "verlengen". Naast de accentmuur kunt u een decoratieve open haard gebruiken met metselwerk en verlichting. De schijnwerpers passen perfect bij de spiegelpanelen;

 • Ontwerp voor kinderen. Voor een kind zijn deze afmetingen heel geschikt. Aangezien u de minimumset koptelefoon kunt beperken en tegelijkertijd voldoende ruimte overlaat. Voor twee kinderen moet een stapelbed of geprefabriceerde ontwerpers met laden worden gebruikt. Onderwerpen van de kinderen zijn de aanwezigheid van gestreepte bekledingsoppervlakken en het gebruik van luchttextiel. Het is belangrijk om alleen ecologische materialen van lichte kleuren te gebruiken;

Kleurrijk behang in de kamer van een jonge man of een meisje

 • Keuken ontwerp. Een kleine kamer van 12 m2 ontwerpen lijkt niet saai, het kan worden gedecoreerd met een gedurfd kleurenpalet. In de keuken zijn kleurexperimenten toegestaan, omdat deze kwadratuur voldoende is om alle benodigde items te bevatten. Experts raden echter aan de nichetechniek voor huishoudelijke apparaten te gebruiken.

Aandacht alstublieft! Om de opmaak zo praktisch mogelijk te maken, is het beter om de U-vorm te gebruiken. Het eiland of schiereiland is niet geschikt voor zo'n plein.

Als de ruimte extreem smal is, is het beter om te doen zonder een eettafel. In plaats daarvan kunt u een moderne bar kiezen en stoelen met krukken vervangen. De werkende module op de wielen zal er ook geschikt uitzien. De universaliteit ervan zal een belangrijke rol spelen bij de bereiding van voedsel.

Het ontwerpen van een kleine woning moet op een creatieve manier worden benaderd. Met bepaalde investeringen en naleving van de aanbevelingen van professionals - 12 vierkante meter is genoeg voor elk idee. Als u de verlichting correct afstelt, kunt u de woonkamer zelfs decoreren. Het is echter het gemakkelijkst om een ​​succesvol interieur te creëren voor een kinderkamer en een keuken. Maar overal zou u het aantal items van zwaar meubilair moeten beperken. Minimalisme is de beste keuze voor de eigenaar.

Slaapkamer interieur 12 m² M - een selectie van meubels en slaapkamer kleuren

De slaapkamer is de meest intieme, rustige en gezellige plek in het huis waar u na een dag hard werken wilt ontspannen, tot rust wilt komen en kunt ontspannen.

Onder de slaapkamer wordt vaak een van de kleine kamers in het appartement weggegeven. En aangezien een van de populairste gebouwen in de steden hoge gebouwen met een paneel is, voert een ruimte van 12 m² meestal deze functie uit.

Aan de ene kant lijkt dit nogal klein, aan de andere kant, met de juiste opstelling van meubels en de juiste kleurenkeuze, kan het slaapkamerinterieur van 12 vierkante meter heel gezellig en schattig zijn.

Selectie van slaapkamermeubilair 12 m²

Het moderne ontwerp van een slaapkamer van 12 m² betekent hier accommodatie van de meest noodzakelijke en moderne meubels en accessoires. In de slaapkamer, een verplichte voorwaarde is de beschikbaarheid van een bed, een nachtkastje, een kleine kast en een ladekast, een tv indien gewenst. Accessoires in een dergelijke ruimte kunnen dienen als staande lamp, meestal in de hoek van de kamer of tafellampen, die zich op de nachtkastjes bevinden. Moderne meubels, in het bijzonder bedden, kunnen worden uitgerust met vouwmechanismen die het mogelijk maken om compacter te vouwen. Sommige extra tafels, kasten en andere interieurartikelen in een dergelijke slaapkamer mogen niet worden geplaatst, om de ruimte niet te vervuilen.

Slaapkamer kleuren 12 vierkante meter

Een kleine slaapkamer is visueel gemaakt meer hulp met lichte kleuren en tinten in het ontwerp van muren, plafond en vloer. Als het plafond zuiver wit is gemaakt, dan zal de ruimte visueel onmiddellijk naar boven worden uitgebreid, er zal ruimte worden toegevoegd. Muren die zijn geverfd of bedekt met behang van melkachtig, beige zachtblauw of lichtgroen, zullen kamervolume toevoegen dat nodig is in zo'n kleine slaapkamer. En tenslotte is de vloer ook gemaakt van een lichte vacht. Als de hele verdieping helder is, doe dan hetzelfde in de slaapkamer. Hetzelfde geslacht in het hele appartement zal de partitie visueel "wissen" en de ruimte groter maken.

Omdat de slaapkamer altijd als een meer intieme plek is beschouwd dan enige andere kamer, moet de verlichting hier geschikt zijn. Geen heldere en enorme kroonluchters. Een kleine kroonluchter in het midden van de kamer met zacht licht is wat u nodig heeft in de slaapkamer. Als je dol bent op lezen, hang dan een schans aan het hoofdeinde van het bed of zet de tafellamp op het nachtkastje.

Het echte ontwerp van een slaapkamer van 12 m² is niet zo'n moeilijke taak. Het belangrijkste is hem creatief, proactief en met fantasie te benaderen.

Slaapkamer ontwerp ideeën van 12 m². (Meer dan 60 foto's)

 • Velen dromen van een gezellige slaapkamer waarin het mogelijk zou zijn om kracht te krijgen voor de komende dag en altijd "opstaan ​​van de rechtervoet". Maar in omstandigheden van compactheid is het noodzakelijk om alle benodigde items in een eerder bescheiden ruimte te plaatsen, waarbij de esthetiek op het laatste moment moet worden onthouden. We zullen proberen de mythe van de nutteloosheid van kleine kamers te verdrijven, en vertellen over de verschillende opties en geheimen van het slaapkamerontwerp van 12 m².

  Modern design gaat uit van de aanpassing van strenge canonieke stijlen aan de ruimtebehoeften met behoud van de belangrijkste onderscheidende kenmerken, vormgevende principes en imago. Het belangrijkste - een fantasie, maar ook een begrip dat het geschikt is voor een ruimte die specifiek in jouw situatie is.

  Slaapkamer 12 m² in moderne stijl

  De meest populaire optie die voldoet aan de behoeften van de tijd: minder detail en "schoonheid omwille van schoonheid", meer functionaliteit, comfort. Slaapkamer 12 m² in moderne stijl kan worden gevuld met een minimale set van objecten, waardoor esthetiek ontstaat door lijnen, licht, ruimte of materialen.

  In een dergelijk interieur wordt vaak modulair meubilair gebruikt, zodat u uw eigen originele ontwerpen kunt maken die zijn afgestemd op het ontwerp. Voor een slaapkamer die een plaats van rust en ontspanning zou moeten zijn, is deze oplossing goed omdat het helpt om geschikte omstandigheden hiervoor te creëren.

  Slaapkamer 12 m² in klassieke stijl

  Als u de klassiekers verkiest, dan kan deze ook worden ingevoerd in de ruimte van 12 m². Maar voor dit is het beter om de hoeveelheid te offeren omwille van de kwaliteit: plaats een groot tweepersoonsbed met uitgesneden rug en patroontextiel, een kleine houten ladekast, nachtkastjes en versier het interieur met schilderijen, verfijnde lampen en lichte gordijnen.

  Het is de harmonieuze combinatie van details die een complete compositie creëert die een gevoel van gezelligheid en comfort in hun traditionele interpretatie kan brengen.

  Slaapkamer 12 m² Provence stijl

  De Provence kwam naar ons vanuit de Franse dorpen, won onmiddellijk liefde, dankzij de eenvoudige charme. Deze stijl kan een zachte sfeer creëren die associaties oproept met het ontspannen ritme van het leven in de provincie - is het niet ideaal voor een slaapkamer van 12 m²? Er zijn niet veel ontwerpregels: pastelkleuren, bloemmotieven, antiek meubilair, meestal natuurlijke materialen en een verscheidenheid aan decoraties.

  Maar ondanks zijn schijnbare eenvoud is dit een nogal omslachtige optie. Als u niet veel geld wilt uitgeven aan antieke items, dan moet u rondlopen op vlooienmarkten en ook wat vakmanschap inbouwen, na het decoreren of verouderen van meubilair. Maar het resultaat is alle moeite waard!

  Een modieuze oplossing die een beetje brutaliteit en gewaagdheid in het interieur zal brengen. Maar dit is geen eenzijdige stijl! Als het goed is ontworpen, kunt u en omgekeerd - om de slaapkamer een gezelliger en warmere uitstraling te geven.

  Loft houdt van contrasten, zoals een combinatie van vintage items met moderne technologie, framekasten met luxe bedden, toonaangevende voorwaartse bedrading met kunstwerken. Willekeurige objecten zijn hier logisch, en de variabiliteit van het vullen van de ruimte uit kale bakstenen muren maakt het mogelijk dat de verbeeldingskracht zelfs op een oppervlakte van 12 m² wordt opgeruimd.

  Slaapkamer 12 m² in Scandinavische stijl

  Ook de Scandinavische stijl, die in de GOS-landen steeds populairder wordt, verliest ook terrein. Ondanks zijn 'strenge' oorsprong, en een bescheiden reeks middelen voor expressiviteit, ziet het er erg gezellig, licht en ruim uit en worden deze kwaliteiten zelfs overgezet naar een kleine ruimte.

  Optimale variant: meestal witte decoratie, in het midden van de compositie - een bed van kleine afmetingen met een hoes gemaakt van natuurlijk textiel, een minimale set van houten meubels, planten en contrasterende details.

  Kleurenpalet voor slaapkamer 12 m².

  Bij het kiezen van het kleurenschema van de kamer moet men uitgaan van verschillende aspecten. Ten eerste, welke stijl heb je gekozen? Het hok dicteert bijvoorbeeld witte of bakstenen muren en de Provence - een pastel palet.

  Ten tweede, welk effect wilt u bereiken? Voor een slaapkamerontwerp met een oppervlakte van 12 m². de helderste tinten die visueel wat "vierkanten" toevoegen of die tenminste in staat zijn om ze op te slaan zijn beter. Kalme bloemen zijn beter om zelfs om praktische redenen de voorkeur te geven - ze zullen een rustgevende sfeer creëren die zal bijdragen aan een goede nachtrust.

  Maar dit betekent niet dat je een diepere schaal moet vrezen. Het donkere palet geeft een gevoel van ruimtelijkheid aan de ruimte, dat er ook gezellig uitziet. In dit geval is het beter om te focussen op natuurlijke tinten.

  Ten derde, waar gaan de ramen in de kamer? Als de zon hier zelden naar binnen gluren, zullen warme tinten helpen om het gebrek te compenseren, en integendeel - koude "temperatuur" in de kamer.

  Bij het kiezen van een afwerking moet worden begrepen dat dit geen sleutelelement is van het interieur, maar een soort frame waarin een bepaalde compositie moet worden ingeschreven. Om een ​​evenwicht te bewaren tussen een saai en kleurrijk ontwerp, zonder deze uitersten te verlaten, is het noodzakelijk om een ​​eenvoudig principe te volgen: heldere accenten kunnen slechts een paar elementen creëren, maar niet allemaal. Zo wordt zwaar gedecoreerd meubilair bijvoorbeeld gebalanceerd door een gedempte afwerking en omgekeerd.

  Slaapkamer is een plaats waar een persoon zich het prettigst moet voelen. En het laminaat zal deze functie perfect aan. Hoe natuurlijker de coating, hoe beter, omdat het voor hem meestal het beste is om blootsvoets te lopen. De vloer in de slaapkamer is 12 m². moet zo licht mogelijk zijn, maar niet lichter dan de muren.

  Voor het afwerken van de wanden in de slaapkamer van 12 m². geschikt traditioneel papier, non-woven of textielbehang, die ademend en milieuvriendelijk zijn.

  Ook zullen de behangsels op één van de muren, meestal de muur waarop het bed wordt geplaatst, er harmonieus uitzien. Tegelijkertijd moeten de andere partijen geneutraliseerd worden, "alle aandacht" schenken aan het centrale beeld.

  Goede pasvorm in het interieur en alleen de muren, geschilderd in lichte kleuren. Maar hier moeten we een verantwoordelijke benadering van de voorbereidende voorbereiding van het oppervlak nemen - het moet perfect vlak zijn.

  Voor kleine ruimtes is het gebruikelijke lichte plafond geschikt. Merk op dat scharnierende en andere types worden gebruikt voor moderne stijl; terwijl de Provence, loft en Scandinavisch - hou van eenvoud en natuurlijkheid.

  Decor en textiel voor een slaapkamer van 12 m².

  Het vullen van het interieur met de details is afhankelijk van de gekozen stijl. Met een moderne stijl is het beter om een ​​minimale inrichting te beheren, waarbij de voorkeur wordt gegeven aan hedendaagse kunstwerken, foto's en prachtige praktische onderwerpen. Provence heeft kleurrijke geverfde figuren, figured textile en vintage. Voor de loft zijn moderne kunstobjecten geschikt.

  Als je abstraheren van de stilistische regels, dan is in de slaapkamer 12 m². het is beter om alleen de benodigde set items te beperken, dit bespaart ruimte en creëert een comfortabele omgeving voor slaap. Als de ruimte moet werken, is het beter om deze visueel te scheiden van de rustzone.

  Gordijnen kunnen u niet alleen voor onnodige ogen verbergen en de ruimte versieren, maar ook de hoogte van de wanden visueel vergroten: het is voldoende om de kroonlijst aan het plafond te monteren en de stof uit te breiden naar de vloer zelf. Voor de slaapkamer heb je dichte gordijnen of een combinatie van lichte gordijnen en jaloezieën nodig.

  Op de regeling van meubels in de slaapkamer van 12 m². heeft invloed op de lay-out, het aantal mensen dat erin leeft en de functies die het moet uitvoeren. Is de kamer slechts een plaats om te ontspannen of is er sprake van werkruimte, opslagruimte en een tv-zone? Natuurlijk, de beste optie is een groot bed, nachtkastjes en een kleine kast. Maar vergeet niet dat in kleine ruimtes de slaapkamer vaak verschillende rollen speelt.

  In een ruimte met een rechthoekige geometrie ziet de volgende compositie er idealiter uit: het bed staat dichter bij het raam en naast de deur bevindt zich een kast. Het interieur ziet er symmetrisch en uitgebalanceerd uit.

  Met een vierkante geometrie - het bed moet in het midden worden geplaatst en aan de muur worden bevestigd. Daar tegenover: de rest van het meubilair, inclusief een kast, een smal werkstation of een plank met een tv.

  In dit geval kunt u in beide varianten een fauteuil, een kleine tafel en een stoel dichter bij het raam plaatsen, terwijl u de ruimte aan het begin van de kamer behoudt.

  Het ontwerp van de slaapkamer is 12 m². met balkon

  Als er een loggia in de slaapkamer van 12 meter is - denk erom, je hebt veel geluk! Door het te combineren met de ruimte, kunt u het nuttige gebied vergroten en de indeling in zones houden.

  Demonteer de scheidingswand en versier de ruimte in een enkele stijl, u kunt hem gebruiken als werkruimte, opslagplaats of recreatie. De afwezigheid van een muur verhoogt de hoeveelheid natuurlijk licht in het interieur.

  In dit geval is het belangrijk alle voorbereidende maatregelen in acht te nemen - om het balkon te isoleren en indien nodig de vensters te vervangen.

  Het ontwerp van de slaapkamer is 12 m². in Chroesjtsjov

  Als uw kleine slaapkamer 12 m² is ligt in Chroesjtsjov, je kunt verwachten dat de omstandigheden daar nog erger zijn: lage plafonds, kleine ramen en ongemakkelijke planning. Deze ruimte vereist een speciale ontwerpbenadering.

  De vensterbank kan als werkplek worden gebruikt, nadat deze eerder is vergroot. Het raam aan het raam is geschikt om het bed daar te plaatsen, waardoor ruimte vrij komt voor andere objecten. In dit geval is het beter om de voorkeur te geven aan een beetje down-to-earth meubilair - dit tilt het plafond visueel op.

  Steeds vaker gebruiken ontwerpers bedden op een klein podium, dat de rol speelt van een opslagplaats voor dingen of kleding. Zeer radicale optie - meubeltransformator. Het berooft de slaapkamer van de traditionele gezelligheid, maar geeft het extra functies. Hoe dan ook, Chroesjtsjov is geen vonnis.

  De slaapkamer heeft 12 m². U kunt verschillende verlichtingsniveaus gebruiken: kroonluchter, staande lampen en lampen op de nachtkastjes. Als de kamer een werkgebied heeft, moet u een extra lichtbron op de tafel plaatsen.

  Het wordt niet aanbevolen om de ruimte te "splitsen" met schijnwerpers. In een kamer die is bedoeld om te slapen, speelt licht niet zo'n belangrijke rol, maar dient het eerder als een onderdeel van comfort en gezelligheid.

  Slaapkamer interieur 12 m² - Foto

  Zelfs een slaapkamer van 12 m². kan er stijlvol en gezellig uitzien. Om je hiervan eindelijk te overtuigen, nieuwe ideeën te inspireren, hebben we een selectie van foto's gemaakt met prachtige interieursideeën. Aangenaam kijken!

 • Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Je kunt deze HTML tags en attributen gebruiken:

  <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  82 − = 74