Hoe een appartement met één kamer uit te rusten

Hoe een eenkamer appartement uit te rusten? Eenkamerappartementontwerp: foto

Veel eigenaren van appartementen met één slaapkamer weten hoe moeilijk het is om een ​​kleine vrije ruimte te gebruiken. Hoe een eenkamerappartement uit te rusten voor werk en vrije tijd op hetzelfde moment?

Kleine appartementen zijn erg gezellig, in hun kleine ruimte kunt u een intieme sfeer creëren. De kunst is om andere noodzakelijke elementen, zoals meubels, kleuren en plaatsen om dingen op te bergen, correct te kiezen en te ordenen. Het is gemakkelijk om een ​​kleine ruimte vol te maken, als je niet op details let. Wanneer u niet de luxe hebt van een enorme ruimte, kunt u het eerste wat u kunt doen een bestemmingsplan maken dat kleine speciale plekken voor rust en werk combineert.

Voordat u bestemmingsplannen maakt, moet u bepalen waar de grenzen van elke ruimte liggen. Dit is vooral belangrijk als een studio-appartement met een kind, ontwerp in dit geval een probleem kan zijn. Kleine toegewezen ruimtes in de kamer zijn nodig om gasten te ontvangen, om een ​​slaapplaats te organiseren, gescheiden van het gedeelte van de woonkamer. Een bank en een tweepersoonssofa kunnen bijvoorbeeld in de L-vorm worden geïnstalleerd, zodat ze fungeren als vervanging voor ontbrekende muren.

Hoe een eenkamerwoning uit te rusten met behulp van kleur? U kunt beginnen met een monochroom palet. Dit maakt de ruimte visueler, de kleuren werken niet tegen andere ontwerpelementen.

Kies dezelfde kleuren of vergelijkbare tinten voor muren, tapijten en gordijnen, ook als u van heldere kleuren houdt. Je hoeft je alleen maar te verwennen met het kiezen van accessoires, versieringen aan de muren en decoratiestoffen.

Als een studio-appartement hoeken of nissen heeft die verborgen moeten worden, moeten deze worden samengevoegd met de achtergrond. Het neutrale palet maakt het gemakkelijker om seizoenswisselingen uit te voeren, bijvoorbeeld om in de lente de wintertapijten met kersekleur te veranderen in groene pasteltinten.

U kunt daarentegen actief gebruikmaken van verven om de ruimte te scheiden: beschilder de muren van het bed in andere kleuren; Gebruik partities zoals rollen in Japanse stijl, schermen en rollen.

Een slaapkamer kan een probleem zijn in zo'n huis. Hoe een eenkamerappartement uit te rusten om een ​​plaats voor rust toe te wijzen? In de open ruimte is het moeilijk om slaap-, werkruimtes, een plek voor gasten op te sommen. Niettemin, met een paar goede ideeën, kunt u de problemen van het privé-leven oplossen en aparte ruimtes creëren voor specifieke doeleinden.

Praktijk biedt veel bestemmingsmogelijkheden.

 • Eén manier om een ​​bed toe te wijzen - met behulp van een eilandinstallatie van modulair meubilair, dat zowel een muur als een opslagplaats voor dingen wordt.
 • Glijdende panelen of doorschijnende schermen zijn lang een manier geweest om ruimte in secties te verdelen, vooral in Aziatische culturen. Een aantrekkelijk scherm maakt het gemakkelijk en visueel aantrekkelijk. Het scheidt gemakkelijk woonverblijven, geeft een gematigde hoeveelheid licht en dringt door het schermmateriaal. Als zodanig worden verdelers strak op de plafondpanelen van stof, kunststof, glas, verschillende aanpassingen van de jaloezieën bevestigd.
 • Bamboe jaloezieën (paneel) kunnen op zichzelf staan ​​of op plafondrollen hangen. Dit is een goedkope manier om ruimte te delen in het geval van een eenkamerappartement.
 • Een scherm of scherm is een van de meest veelzijdige meubels.
 • Het belangrijkste houten scherm kan in één kleur worden geverfd of met een sjabloon in elk interieur. Het kan op elk moment opnieuw worden geverfd of worden gewijzigd afhankelijk van het seizoen. Een scherm wordt gebruikt in de buurt van of voor een slaapplaats.

Meubels moeten een dubbele functie hebben: ontwerp en opslag. Daarom is het noodzakelijk om stoelen, tafels en banken met ingebouwde opbergvakken te gebruiken. Er zijn bedden ontworpen met ingebouwde rekken, kasten of laden, die ook een goede toevoeging zijn voor het opslaan van dingen. Containers halen het meeste uit de kast. Meubilair voor een appartement met één kamer stelt u in staat kleding, schoenen en documenten op de juiste manier op te slaan in ladekasten, kasten, tafels, manden en dozen te gebruiken om dingen op te bergen.

Het is goed om muren en mezzanine als opslag te gebruiken. Zo kunnen omslachtige kasten van vloer tot plafond worden vervangen door hangende planken.

Een perfecte oplossing die een revolutie teweeg kan brengen in kleine ruimtes is een intrekbaar meubelsysteem met een bed, een wasmachine, een werkstation.

Appartement met het effect van 3D of Volume toevoegen

Als je stopt met tweedimensionaal denken en begint te leven in een driedimensionale ruimte, die vaak over het hoofd wordt gezien in een eenkamerwoning? Hoe een klein appartement uit te rusten om het een volledig leven te geven? De vierkante meters van een klein appartement vormen de grootte van de leefruimte, maar houden geen rekening met de hoeveelheid ruimte boven de vloer. Gebruik zoveel mogelijk van deze ruimte geeft de organisatie van een ligplaats in de bovenste laag van de kamer, en de onderste laag wordt gebruikt om dingen op te slaan of als een werkplek. Dit verticale gebruik van de ruimte is erg belangrijk wanneer een studio-appartement met een kind wordt geregeld - het ontwerp stelt u in staat er een aparte wereld voor te creëren. Een andere nuttige optie is een gecombineerd, multifunctioneel, stapelbedmeubilair. En met de hoge plafonds in het appartement kunt u een echte slaapkamer creëren. Je moet dapper een type ruimte naar een andere omzetten en elk item in het appartement multifunctioneel maken.

Een comfortabel ontwerpproject van een eenkamerwoning stelt u in staat om meubels en benodigde apparatuur verticaal te plaatsen, als de keuken klein is. U kunt dus potten, pannen en keukengerei op een plank onder het plafond hangen - en het wordt een stijlvolle decoratie voor elk interieur.

Dit zal niet alleen de ruimte van kasten en laden bevrijden, maar ook een waardevolle plaats op het aanrecht van de keuken, die vrij kan worden gebruikt om te koken, en ook een maaidorser of koffiezetapparaat op plaatsen.

U kunt de deuren ook op de planken hangen of stijlvolle glazen schorten gebruiken om de nodige benodigdheden daar te plaatsen. Als u nadenkt over de veelzijdigheid van meubels of de modulaire optie ervan gebruikt, installeert u een schuifdeur, die ook het bruikbare gebied bewaart, dan wordt zelfs de kleinste keuken een aangename en stijlvolle hoek.

Spiegels zijn een geheim wapen in kleine kamers. Met een slim ontwerpproject van een eenkamerappartement kunt u eenvoudig spiegels ophangen op plaatsen waar ze het uiterlijk van de kamer maximaliseren. Grote spiegels aan de muur of meubels creëren het effect van meer ruimte. Ze openen de muren volledig.

Tv en een muziekcentrum moeten aan de muur worden bevestigd met behulp van muursteunen.

Met vloerbedekking kunt u ruimte scheiden. Twee grote tapijten op de vloer in verschillende kleuren werken als geïmproviseerde grenzen tussen de zones in de kamer. De aanwezigheid van individuele lampen in elke zone zorgt ook voor enige isolatie.

Kleine ruimtes vragen veel licht. Daarom is het noodzakelijk om transparante gordijnen en gordijnen voor de ramen te gebruiken - dit geeft het appartement een luchtige en ruime uitstraling. En minder gordijnen, zware gordijnen gemaakt van jacquard of fluweel.

In kleine appartementen zijn de badkamer en het toilet gecombineerd en gescheiden. Hoe een eenkamer appartement uit te rusten met een comfortabele badkamer en een badkamer? In ieder geval is het de moeite waard om het volledige volume van de kamer te gebruiken, hiervoor worden scharnierende planken of tussenverdiepingen gebruikt. En als de plafonds hoog zijn, kunt u een tweede verdieping maken om dingen op te bergen. Meestal worden in kleine badkamers de douchecabines geïnstalleerd - dit maakt de plaats vrij voor de wasmachine en wasmand. En een kleine kamer kan helder en vrolijk worden gemaakt, in elke stijl, met behulp van moderne materialen. Verticale planken of kasten van kunststof helpen alle reinigings- en reinigingsproducten en zelfs cosmetica te regelen. Een grote spiegel vergroot niet alleen de badkamer, maar wordt ook een plaats voor make-up of comfortabel scheren.

Vergeet de gang niet. In sommige eenkamerappartementen zijn dit kleine kamers, maar deze kunnen volledig functioneel zijn. Het ontwerp van een eenkamer appartement (foto in het artikel toont verschillende opties) voorziet in het gebruik van schuifdeuren of harmonicadeuren, waarmee u stijlvolle kasten voor bovenkleding kunt creëren. Als planken of laden voor schoenen in het onderste deel worden geplaatst, en planken voor hoeden, sjaals, handschoenen, tassen aan de bovenkant, is er ruimte voor een klein feest met een scharnierend deksel om comfortabel te kunnen dragen.

Gebruik van de ruimte boven de toegangsdeur, als de gang niet breed is, of andere ruimte onder het plafond voor de mezzanine, het zal seizoensgebonden schoenen of kleding daar besparen. Dus, de noodzakelijke spiegel in de gang is beter om direct op de muur te worden geplaatst, en de noodzakelijke kleinigheden zouden op smalle planken dichtbij het moeten worden opgeslagen. Het belangrijkste bij het organiseren van een corridor is om het plein echt te behandelen en de juiste omgeving daar te krijgen.

Op de vraag: "Hoe een eenkamerappartement uit te rusten?" (foto toont mogelijke opties) het antwoord is vrij eenvoudig, maar praktisch. Stapel niet te veel spullen en meubels op - dit is de belangrijkste regel van kleine ruimtes voor het leven. Dan is het kleinste appartement functioneel en mooi.

10 tips om het interieur van een studio appartement uit te rusten

10 tips voor het ontwikkelen van een eenkamerappartement

Eerste tip - ontdoen van alle overbodig

 • Stoel-bed. Zeer goede optie, als je naar je schoonmoeder kwam. Ook kan een dergelijke fauteuil misschien worden gebruikt voor een volwassen baby.

 • Opklapbare bank met grote lade. In de wasruimte kunt u verschillende dingen bewaren: winterschoenen, kussens, enz.

 • Klaptafel of eenvoudige klaptafel, die zal worden gebruikt voor zowel werk als familiediner.

  Toegegeven, dit meubilair heeft zijn eigen nadelen - hoge kosten, omdat betrouwbaar meubilair van een dergelijk plan niet goedkoop kan zijn, en vaak moeten transformatoren vooraf worden besteld, zodat ze passen in het interieur en de grootte van de kamer.

  • Als de indeling van de kamer een nis of een kleine nis is, moet deze gezellige hoek worden gebruikt voor het slapen van uw baby. Lichtgordijn en je hebt een kant-en-klare kinderkamer.

 • Plaats de wieg niet bij het raam - fel zonlicht, tocht, hete batterij kan de baby pijn doen.

 • Door de kamer in zones te verdelen, probeer de kinderhoek niet door te laten, want de baby, die vroeg naar bed gaat, hoeft zich geen zorgen te maken.

 • Het podium kan ook worden gebruikt om een ​​kinderbed te herbergen.

 • Een uitstekende oplossing voor het probleem kan een hoogslaper zijn, waarbij op de benedenverdieping voldoende ruimte is voor de speelruimte van het kind of de computertafel.

  Hoe een eenkamerappartement uit te rusten in een paneelhuis

  Wat is er leuker dan het plannen van de afstemming van krachten en bezittingen in uw eigen appartement? Zelfs het feit dat er een zeer kleine woonruimte is, kan de indruk van dit opwindende en arbeidsintensieve proces niet bederven. Deze taak kan zowel heel eenvoudig als grappig en zo complex mogelijk worden, afhankelijk van de omstandigheden die in huis moeten worden gecreëerd. De eenvoudigste manier is voor een vrijgezel die in essentie alleen maar de juiste plaatsen moet toewijzen om thuis dingen op te slaan. Maar het gezin met de kind-schooljongen moet al goed nadenken over hoe je de ruimte correct kunt maken.

  Om alles vakkundig te doen, is het voor het plannen noodzakelijk om het letterlijk goed te maken lijst met geplande werken, hoeveel mensen er in het huis wonen, welke manier van leven zij leiden en hun huishoudgewoonten. Met deze aanpak kunt u het interieur niet alleen zo comfortabel mogelijk versieren, maar ook zeer functioneel maken, geschikt voor elk gezinslid.

  Bestudeer de kant-en-klare lay-outs. Dit bespaart u veel tijd en moeite, daarnaast kan elke optie worden aangepast aan uw specifieke behoeften en wensen. Liefhebben met frequente vriendelijke sit-ups en het ophalen van een groot aantal gasten kan bijvoorbeeld gemakkelijk worden gecorreleerd met de vervanging van een gewoon bed door een meer praktische slaapbank.

  Het appartement met één slaapkamer is erg klein, maar dit neemt niet weg dat het comfortabel en multifunctioneel is door het op te splitsen in verschillende zones. Dus, de plaats van ontvangst van gasten aan het einde van de lol ontleedt losjes in een slaapwijk, de keuken verandert in een lounge-modus met een tv en andere technische middelen. Als decoratie moeten de meest neutrale kleuren worden gekozen en ingetogen kleuraccenten worden aangebracht.

  Nu is een van de meest voorkomende opties voor het werken met soortgelijke gebouwen het maken van zogenaamde studio-appartementen. In deze versie van de lay-out wordt de muur tussen de keuken en de woonkamer ingetrokken, waardoor een enkele grote ruimte ontstaat. Dit is een geweldige manier om uit de harde realiteit van huisvesting voor een of twee mensen te komen. Het is echter de moeite waard om te onthouden dat in sommige huizen dit oppervlak een dragende muur is, dat wil zeggen, het kan niet worden weggedaan.

  Dit is het huis van de zogenaamde P-46-serie, waar de muur tussen de keuken en de kamer onschendbaar is omdat het een drager is. Een dergelijke structuur werd in 1971-1998 gebouwd in de Sovjet-Unie en Rusland. Nu worden ze vervangen door andere aanpassingen. De eigenaardigheden van deze huizen waren verschillende kleuroplossingen voor gevels, evenals variabiliteit in termen van het aantal verdiepingen.

  Typische kleuring voor huizen is een bruin kleurenschema, maar er zijn talloze voorbeelden van witte en blauwe gebouwen. Het gebied van het appartement in één kamer in dit technische mirakel - 39 vierkante meter. Plafonds in de hoogte zijn 2 meter 64 centimeter. Een even figuur van de naam geeft aan dat de eerste verdieping van een dergelijk gebouw residentieel is. De naburige P-47-serie is al uitgerust met een niet-residentiële eerste verdieping. Een jongere versie van deze lay-out was de P-46M.

  Methode één: upgrade voor een bachelor of twee personen

  In het geval van het regelen van een appartement voor een vrije jonge man of een stel dat nog geen kinderen heeft gekocht, is alles vrij eenvoudig. In dit geval moet worden bepaald dat het appartement vaak niet alleen als een gewone woonruimte wordt gebruikt, maar ook voor het uitvoeren talloze ontmoetingen met vrienden, wanneer het appartement komt niet een of twee mensen, maar het hele bedrijf. Zo moet de ruimte een ander gebied worden waar gasten kunnen verblijven, zodat ze niet in de keuken hoeven te zitten met een groot, vrolijk kamp.

  Om de intimiteit van een bed niet te schenden, is het de moeite waard om de bevoegde zonering van de woonkamer bij te wonen. Het slaapgedeelte moet duidelijk worden gemarkeerd en verborgen voor onnodige ogen met decoratieve schermen. Om de ruimte niet te verzwaren en niet te versmallen in de perceptie, is het de moeite waard spiegelopties te kiezen. Het zal ook een originele esthetische zet zijn en zal zeer nuttig zijn vanuit het oogpunt van dagelijks gebruik, wanneer u zich 's morgens moet opmaken en klaar moet zijn voor uw werk.

  De badkamer en het sanitaire gebouw zijn het best gecombineerd en voorzien van een grote douche. Beknibbel jezelf niet, haal jezelf het meest 'opgestapeld' met ingebouwde technische apparaten en de mogelijkheid om een ​​watermassage te krijgen, luister naar je favoriete radiostation tijdens het wassen of zet een romantische of maximale heldere verlichting aan. In plaats van een banale en lelijke plastic pallet verlaat u het afvoergat recht in de vloer. Verwijder de deuren of vervang ze door transparante deuren.

  Wasmachine om ruimte te besparen kan worden verwijderd onder de gootsteen, en het hoeft zelfs niet te worden bedekt met decoratieve panelen, omdat het er behoorlijk compleet en esthetisch uitziet. We rusten de loggia uit met een speciale plek om dingen te drogen. Als je activiteiten uitvoert om het balkon op te warmen, kun je er ook komen:

  • hotel kantoor;
  • een plek maken waar je kunt genieten van een hobby;
  • een apart recreatiegebied.

  Zo'n plan vereist niet dat je grote energie- en materiaalkosten hebt, het is niet nodig voor een letterlijke uitvoering (bijvoorbeeld als je niet wilt sleutelen aan het verenigen van een badkamer in een enkel gebouw, dan kunnen de badkamer en het wassen met rust gelaten worden). Alle partities, die de grenzen van verschillende zones aangeven, zijn vrij snel en gemakkelijk geplaatst. Zeker, in deze versie is er niet veel ruimte om dingen op te slaan, dus paren die thuis iets te bewaren hebben, is deze indeling niet erg geschikt.

  Methode twee: een warm nest voor een stel

  De tweede variant van de lay-out van een kamer in een eenkamerwoning van een patiowoning gaat uit van de woonplaats van een jong stel. Het belangrijkste gebruik van deze plek is rust na werk of schooldag. De gastheren zijn niet erg dol op drukke rumoerige bijeenkomsten, maar ze hebben veel ruimte nodig om hun bezittingen of sportuitrusting op te slaan.

  In dit geval kunnen de gang en een deel van de woonkamer worden veranderd in een kleedkamer. De slaapkamer wordt een leefgebied voor dimensionale kisten, waardoor je er een groot aantal dingen in kunt verstoppen. Het bed wordt in dit geval meer schaal en comfortabel gekozen, wat overeenkomt met de noties van comfortabele en comfortabele rust.

  In de zone van de gecombineerde badkamer speelt nu een grote, comfortabele badkamer een dominante rol. De wasmachine wordt ook ingetrokken in de ruimte onder de gootsteen en de plaats om de was te drogen blijft op het balkon. Het is geïsoleerd en dient tegelijkertijd als werkgebied. Deze optie is erg handig vanwege de rationeel georganiseerde opslagruimte, die onder andere ook verborgen is voor externe weergaven.

  Het ontneemt het paar ook de behoefte om na te denken over de opstelling van zware volumineuze meubels door het hele huis en verlaat de slaapkamer behoorlijk ruim. Zeker, in zo'n huis zal er geen volwaardige woonkamer meer zijn. Voor vriendelijke vergaderingen is er alleen een keuken waar het onmogelijk is om een ​​volwaardig en vrolijk feest te houden.

  Deze lay-out is geschikt voor een stel dat:

  • geeft er de voorkeur aan om het huis uit te komen voor ontmoetingen met vrienden;
  • in het appartement houdt ze van rust en ontspanning.

  De derde manier: huisvesting voor een stel met een kind-schooljongen

  Over het algemeen is dit een zeer moeilijke kwestie, het plaatsen van een gezin van meer dan drie personen in een eenkamerwoning. De taak is meerdere malen gecompliceerd als de derde kamergenoot geen baby of een heel klein kind is, maar een snelgroeiende schooljongen. Bereid je voor op het vinden van compromissen, gebieden toewijzen voor de studie en de rest van het kind. Ook is het noodzakelijk om na te denken over het gemak van het plaatsen van schoolgeld en de werkplaats in omstandigheden van beperkte tijd in de ochtend.

  Bij de eerste verdeling van het appartement in zones is het noodzakelijk om meteen vast te stellen dat een deel van de kamer aan het raam naar het kind moet gaan - er zal een schrijftafel zijn voor kooklessen. De oudershoek wordt verplaatst naar de muur en afgeschermd door een kast, een groot rek of lichte scheidingswanden. Meer duidelijk in het visuele plan, zal scheiding de kleuring van verschillende zones in verschillende kleuren geven. U kunt een dergelijke methode toepassen als het gebruik van verschillende van elkaar en zelfs contrasterende afwerkingsmaterialen.

  Bij dit type planning wordt ervan uitgegaan dat het huis twee volledige bedden heeft voor volwassenen en voor het kind. Voor meer gemak en meer functionaliteit kunnen ze worden vervangen door twee klapbanken. Als de bron van natuurlijk licht in de kamer er maar één is, is het niet nodig na te denken over het nut van rust voor elk van de partijen, maar het is mogelijk om de gemeenschappelijke ruimtes veel comfortabeler te maken.

  Om bijvoorbeeld een andere gootsteen in de badkamer te installeren, licht op de gang drukken. We moeten de ingang naar de keuken verplaatsen en de nieuwe deuropening verder versterken met metalen rekwisieten. Om al deze activiteiten uit te voeren, moet u allereerst toestemming vragen aan de BTI.

  Als een plus, krijg je twee volledige badkamers tegelijk, onder een extra gootsteen met een comfortabele verstoppen de wasmachine. Maar het is niet mogelijk om volledig te ontspannen met een complete familiehuisset in dergelijke omstandigheden. De keukenruimte mag alleen worden geopend als het mogelijk is om het uit te rusten met de hoogste kwaliteit en krachtige uitlaat.

  Vond je het artikel leuk, vond je nuttige informatie voor jezelf? Abonneer u op site-updates: Op Facebook of Twitter.

  Deel het met je vrienden! Vertel over dit artikel aan vrienden in sociale netwerken met behulp van de knoppen in het paneel aan de linkerkant. Bedankt!

 • Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Je kunt deze HTML tags en attributen gebruiken:

  <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  59 + = 60