Hoe het fornuis te wassen

Hoe een bord van oud vet te wassen: traditionele helpers en moderne hulpmiddelen

De kachel is constant aan het werk. Het resultaat van een actieve dagelijkse operatie is besmetting, waarbij het witwassen van energie inspanningen vereist. Heb niet altijd de tijd om het oppervlak schoon te vegen en te raspen na het koken. Deposito's verzamelen zich, gelaagd. Wanneer u de kookplaat inschakelt, verschijnt er een onaangename geur. Hoe de plaat vet en koolstof te reinigen? Er zijn folk en traditionele manieren om het probleem op te lossen. Iedereen is goed op zijn eigen manier en vereist strikte regels.

Hoe de netheid van de plaat te behouden ↑

In de zorg voor elke keukenapparatuur zijn belangrijk regelmaat en consistentie. Idealiter handige servet moet speciaal worden ontworpen om druppels en dalingen van vet te elimineren. In de praktijk is de gastvrouw fladdert van de plaat naar de tafel, afgeleid door andere zorgen en hebben geen tijd om het oppervlak schoon branderkappen vegen hebben. Het wassen van de grille is vertraagd en kan niet zonder schoonmaakmiddel.

Gasfornuis is handig en praktisch - opgewarmd snel, eenvoudig aan te passen intensiteit van de brand en zeer goed gewassen gelanceerd besmetting. Gemorste melk of koffie, olienevel worden waterdruppels omgezet in een dichte laag te elimineren die vereist:

 • Wasmiddelen. Geschikt keukenpersoneel - frisdrank, zout, azijn of citroenzuur. Huishoudelijke chemicaliën zijn handig - u moet er op letten of de tool geschikt is om het probleem op te lossen.
 • Servetten en sponzen. Conventionele schuimrubberen blokken helpen om het wasmiddel gelijkmatig over het oppervlak te verdelen en de meest kwaadaardige vervuiling weg te vegen. Pulp en waterabsorberende doekjes worden gebruikt om het wassen te voltooien.
 • Handschoenen. Handen hebben bescherming tegen chemische reagentia nodig. Huishoudhandschoenen zijn de beste vrienden van de huisvrouwen, die zorgen voor de gezondheid van de huid en nagels.

Permanente zorg - een belofte van netheid en lange service van het gasfornuis

Hoe het rooster en de handvatten op het gasfornuis te wassen? Voor de productie van het rooster wordt voornamelijk gietijzer gebruikt. Metaal is niet vatbaar voor vervorming en is immuun voor hoge temperaturen. Op een donker gietijzer of geëmailleerd oppervlak zijn vetdruppels praktisch onzichtbaar. Maar geleidelijk aan wordt de accumulatie gevoeld door de afzetting en de onaangename geur. Voor het reinigen heb je nodig:

 • Middelen voor het oplossen van vet. Water en andere vloeistoffen verdampen bijna onmiddellijk van het hete oppervlak. Blijft vet en deponeert. Zorg is om zich te ontdoen van de overtreder van reinheid en de verspreiding van onaangename geuren. Het oplossen van verontreinigingen is de meest effectieve manier.
 • Capaciteit om te wassen. Het vooraf weken in een zeepoplossing vergemakkelijkt een onplezierige procedure voor het reinigen van koolstofafzettingen.
 • Handschoenen. Geschikte huishoudhandschoenen. Wegwerp kan scheuren.

Rooster enkele uren weken in een warme zeepoplossing of naar een vaatwasser. Wanneer vet en koolstof worden verzacht, worden de staven en stangen mechanisch gereinigd. Het verdient de voorkeur om een ​​siliconenschraper te gebruiken om het glazuur niet te beschadigen en niet om het metaal te krassen.

Om het rooster te reinigen, kiest u stevige handschoenen - u moet inspanningen leveren

Handgrepen lijden aan vetdruppels, die stollen op het plastic. Het is het moeilijkst om de geribbelde kranen op oude platen te wassen - in sommige keukens zijn er zeldzaamheden. Als er zo'n mogelijkheid is, verwijder dan de handvatten, was en droog.

Het is belangrijk om te weten! Gietijzeren rooster voorzichtig gebrand op een open vuur - als gevolg van het ruwe oppervlak wassen is moeilijk en inefficiënt.

In gasfornuizen bestaat het ontwerp uit twee delen - een aluminium brander en een gietijzeren deksel. Net als het rooster kan het worden bedekt met glazuur. De brander wordt op een gasleiding geplaatst, de bovenkant wordt erop gezet. Het belangrijkste risico van besmetting is de vloeistofstroom onder de branderbasis.

Fabrikanten voorzien in kleine beschermingsniveaus rond de "haard", maar dergelijke elementen bestaan ​​niet altijd. Verontreiniging meesteres merkte niet meteen, maar vond na het verwijderen van de kookplaat. Bij het wassen van de plaat wordt aanbevolen om alle elementen te verwijderen om alle bestaande problemen te onthullen.

Voor de installatie worden de branders en het deksel grondig afgeveegd totdat het vocht volledig is geëlimineerd

Het is belangrijk om te weten! Tijdens het werken is het belangrijk dat er geen water en reinigingsmiddelen in de gasverdeelpijpen komen. Dit kan leiden tot ongecontroleerde chemische reacties. Om de veiligheid te garanderen, moet u het gas uitschakelen voordat u verder gaat met wassen.

Klassieke methoden voor het reinigen van de plaat en het rooster ↑

Het is noodzakelijk om de keuken snel in orde te brengen en er is geen vertrouwde scheikunde bij de hand. Geen zorgen, dan het gasfornuis thuis te wassen. In de keuken zijn er altijd assistenten in de moeilijke kwestie van het elimineren van de gevolgen van het voorbereiden van een etentje. Het is geen feit dat u andere gereedschappen nodig heeft dan de standaardkit, die altijd bij de hand is.

Het is de moeite waard om de vervuiling beter te bekijken. Dit kunnen sporen zijn van ontsnapte of onopzettelijk gemorste koffie, suikerstroop en andere vetarme vloeistoffen. Het probleem van het elimineren van vervuiling wordt eenvoudig opgelost.

Hoe de kachel van vlekken en vet te wassen:

 • verwijder het rooster en de branders;
 • giet een warm oppervlak;
 • wacht 15-20 minuten;
 • de plaat wordt meerdere malen met een vochtabsorberende doek afgeveegd;
 • droog af;
 • de verwijderde elementen terugzetten;
 • voor een schitterend resultaat wassen ze het met de gebruikelijke middelen voor de dagelijkse schoonmaak in de keuken.

Gebruik bij het schoonmaken van pennen en andere elementen geïmproviseerde middelen

Zuiveringszout is een universele remedie ↑

Normaal soda - een onmisbaar hulpmiddel om de plaat van vet te wassen. Gebruikt in droge vorm, pasteuze staat en in combinatie met andere assistenten uit het arsenaal van de gastvrouw:

Soda is een mild schuurmiddel dat de glazuurlaag niet beschadigt. Bij gebruik van grote kristallijne schuurmiddelen worden krassen gevormd. Na verloop van tijd dimt het oppervlak, de beschadigde delen worden donkerder, verstopt met vet, andere verontreinigingen. Het is bijna onmogelijk om ze te elimineren. Soda elimineert dergelijke problemen.

Hoe de plaat van oud vet te wassen:

 • het werkoppervlak bevochtigen;
 • vuile plaatsen worden bestrooid met soda of pasta - voeg wat water toe aan de droge stof en meng tot een uniforme massa is gevormd;
 • vertrek gedurende 40 minuten;
 • spons of servet vegen meerdere keren het oppervlak af;
 • De meest vervuilde gebieden vereisen inspanning en herhaalde behandeling;
 • op het einde, wassen met een zeepoplossing en droogvegen.

Het toevoegen van azijn en andere stoffen versterkt de werking van natronloogpasta en helpt bij het ontvetten van de coating, verwijder de afzetting.

Video-advies over het gebruik van volksmanieren:

Het is belangrijk om te weten! Om de aanbetaling te elimineren, kunnen geen messen, metalen sponzen en andere scherpe voorwerpen worden gebruikt. Het risico van schade aan de emaillaag en krassen op het roestvrije oppervlak is groot.

De laatste fase van het reinigen met soda - wassen met zeepsop

Ammoniakalcohol - toepassingsregels ↑

De ruikende ammoniakoplossing is een uitstekende vetoplosser. U kunt de grill van het gasfornuis snel reinigen met ammoniak. Open het venster voor het luchten, doe een masker op of ademhalingstoestel en maak noodzakelijkerwijs een paar zakelijke handschoenen klaar. De procedure is als volgt:

 • verwijder het rooster;
 • wrijf de bars en bars met ammoniak;
 • wordt geplaatst in een polyethyleen of vuilniszak;
 • strak geknoopt;
 • laat gedurende enkele uren;
 • was het rooster met een zeepoplossing;
 • veeg droog en keer terug naar de plaats.

Deze methode is geschikt voor glazuur en stalen roosters. Voor producten gemaakt van gietijzeren groothandel

Het rooster, gewreven met ammoniak, wordt in een plastic zak verzegeld

Het is belangrijk om te weten! Om de hospita te wassen gebruiken ze ook droge mosterd. De natuurlijke remedie wordt gebruikt naar analogie van soda.

Wat voor huishoudchemicaliën zijn geschikt voor het reinigen van het fornuis ↑

Volksmanieren zijn goed, maar niet altijd effectief. Het kost meer tijd voor de reactie en er zijn inspanningen nodig om vet te verwijderen. Moderne huishoudchemicaliën gaan complexe taken met eer aan. Het is noodzakelijk om bepaalde voorzorgsmaatregelen in acht te nemen en geen stoffen toe te staan ​​het voedsel binnen te gaan.

Gepresenteerd in de lijnen van alle fabrikanten - van het economy-segment tot de premiumklasse. Het zijn poeders met de toevoeging van schurende deeltjes.

Gewoonlijk wordt het middel op het oppervlak aangebracht, gelijkmatig verdeeld en gedurende 15-20 minuten gelaten. Vervolgens wordt een servet of borstel gebruikt om vuil en vettige plaque fysiek te verwijderen. In de laatste wasbeurt tot volledige verwijdering van sporen van poeder.

De agentia zijn effectief voor roestvrije coating en kunnen een bedreiging vormen voor geëmailleerde oppervlakken. Als vette lagen drastische maatregelen vereisen, is het raadzaam voorzichtig te handelen en het effect van schurende elementen op een klein gebied te controleren.

Fabrikanten produceren een breed scala aan reinigingsmiddelen voor keukenleidingen en -kachels. De meest populaire formuleringen zijn de volgende soorten:

 • Crèmes en gels. De samenstelling omvat microgranules, die de functie van schuurmiddel vervullen. Ze handelen zacht en effectief. Aanbrengen op een vochtig oppervlak en 15-20 minuten laten staan. Los vet op en ruim het vuil op. Heb een aangename geur.
 • Pasta's en schuimen. Geconcentreerde verbindingen zijn begiftigd met een belangrijke eigenschap - ze draineren niet zelfs van een verticaal oppervlak. Schuim wordt sneller verbruikt, pasta is een meer economische optie. Ze worden gekenmerkt door zachte actie en hoge efficiëntie.

Fabrikanten van huishoudelijke chemicaliën bieden fondsen voor elke smaak en portemonnee

Dergelijke middelen worden geproduceerd in de vorm van sprays. Gebruik het voorzichtig en spuit alleen op het behandelde gebied. Geschikt voor roosters, branderdeksels. Solliciteer als volgt:

 • een kleine hoeveelheid wordt op het besmette gebied gesproeid;
 • laten tot het einde van de reactie - de fabrikant geeft de blootstellingstijd van de actieve componenten aan;
 • wassen met gewoon water, handen moeten worden beschermd met handschoenen.

Bij het kopen, moet u letten op het belangrijkste actieve ingrediënt. Sommige remedies zijn ontworpen om de aanbetaling te elimineren, die wordt gekenmerkt door een dichte structuur en het moeilijkst wordt verwijderd.

Het is belangrijk om te weten! Detergentia worden volledig gespoeld om te voorkomen dat chemicaliën het voedsel binnendringen.

Kenmerken van het reinigen van elektrische platen ↑

Verwarmingselementen ingesloten in een metalen behuizing worden niet verwijderd. Rond de branders verzamelen vervuiling, gevormde afzettingen. Het zijn deze gebieden die de grootste problemen bij het wassen veroorzaken. Hoe de elektrische kookplaat te wassen - de volgorde van het werk:

 1. Wachten op volledige koeling van de verwarmingselementen.
 2. De elektrische kachel is niet aangesloten op het lichtnet - een voorzorgsmaatregel is niet overbodig.
 3. Breng voorzichtig afwasmiddel aan.
 4. Verlof voor de benodigde tijd.
 5. Veeg de afdekking meerdere keren af ​​met een vochtige doek totdat deze volledig is gereinigd van vuil en resten van het product.

Voor het wassen van het elektrische fornuis worden zachte materialen met microkorrels aanbevolen

Er wordt speciale aandacht besteed aan de zone rond de verwarmingselementen en probeer de afzetting volledig te verwijderen, reinig de vettige lagen. U kunt een tandenstoker of houten spies gebruiken om de openingen tussen de rand van de spiralen en het deksel handmatig te reinigen.

Het is belangrijk om te weten! Het wordt afgeraden om het apparaat met water te vullen, zelfs met een dunne laag. Het risico bestaat dat vocht de spiraal binnendringt, wat tot kortsluiting kan leiden.

Was inductie en glaskeramische kookplaat ↑

Een inductie- of glaskeramische kookplaat vereist speciale aandacht. Op het eerste gezicht is een gladde coating die de verwarmingselementen betrouwbaar beschermt, gemakkelijker te wassen. Er zijn echter functies die aandacht en respons vereisen:

 • Uitgesloten zijn het gebruik van schuurmiddelen, harde borstels, sponsen en andere apparaten die glaskeramiek kunnen beschadigen of krassen. Kies voor mechanische reiniging een speciale schraper - het verwijdert subtiel vette plaques.
 • Gebruik een speciaal reinigingsmiddel om de kookplaat te reinigen van glaskeramiek en let op de instructies van de fabrikant. De werkzame stof creëert een film die ondoordringbaar is voor verontreinigingen die op het oppervlak van de beschermende coating achterblijven en gemakkelijk kunnen worden verwijderd.
 • Om de geharde suikerbevattende resten zacht te maken, wordt een warm, nat afveegdoekje op het besmette gebied geplaatst en een tijdje achtergelaten. Kom ook met andere verbrande en gebakken fragmenten.

Een speciale schraper laat geen krassen achter en reinigt glaskeramiek

Als je geen tijd, verlangen of speciale middelen hebt om jezelf te bestrijden met het oude vet en de opgehoopte koolstof, neem dan contact op met het schoonmaakbedrijf. Dienstenprofessionals zijn duur, maar nog steeds goedkoper dan een nieuw bord repareren of kopen. Dit is een andere reden waarom huiswerk moet worden vertrouwd aan degenen die de geheimen kennen van het transformeren van hun favoriete gerechten.

Bak na het frituren, pan met "weggelopen" bouillon, plastic bakjes voor het verpakken van voedsel voor een picknick of lunch - met onvoldoende zorg voor al deze.

Hoe afwassen van oud vet te wassen: we reinigen pannen, potten en plastic containers

Alle afzuigkappen, ongeacht ontwerp, type filtratie en vermogen, hebben periodiek onderhoud nodig. De koolstofafzettingen en vetdeeltjes hopen zich op in het vangraster.

Hoe en hoe de afzuigkap in de keuken van vet te reinigen: praktisch advies en effectieve middelen

Koken in de oven geeft plezier - de gerechten zijn heerlijk, met een heerlijke korst. Na een fascinerend proces ontstaat.

Hoe het fornuis thuis te reinigen?

Waar begint de schoonmaak in de keuken? Van afwassen? Misschien. Maar! De grootste hoeveelheid vuil verzamelt zich in de eerste plaats op het fornuis. We elke dag iets om te stijgen, koken, bakken. Vanzelfsprekend gebeuren al deze processen niet zonder schade aan reinheid.

Klaar om voor altijd afscheid te nemen van de gedroogde modder en het verbrande vet? We zullen u alles vertellen over alle mogelijke manieren, en u zult leren hoe u de plaat moet schoonmaken en deze in zijn oorspronkelijke vorm kunt herstellen.

Door alle regels van reinheid, moet het reinigen van de mat dagelijks worden gedaan, samen met afwassen. Verlies de roosters en handvatten van de branders niet uit het oog - minstens drie keer per week moeten ze worden afgeveegd met een vochtige doek. De hygiëne is dus het belangrijkst! Maar aangezien de meesten van ons het moeilijk hebben in de tijd, nemen we zelden het schoonmaken van de kachel.

Zelfs de meest ambitieuze kan onaangename situaties niet vermijden, waarna de vraag rijst hoe de kachel thuis moet worden gereinigd. Melk liep weg, en na het bakken bleef alle olie op de branders achter - dan is het tijd om te beginnen met schoonmaken.

We moeten dus eerst alle benodigde hulpmiddelen voorbereiden om het reinigingsproces te vergemakkelijken. Om dit te doen, hebt u nodig:

 • elk reinigingsmiddel (behalve schurend - ze bederven het glazuur);
 • borstel;
 • doek;
 • Handschoenen (om het corrosieve effect op de huid van de handen van chemicaliën teniet te doen).

Waarschijnlijk is het voor niemand een geheim dat de meeste chemische producten een gelijkwaardig alternatief kunnen vinden onder onschadelijke levensmiddelenadditieven. Om het oppervlak van de plaat schoon te maken, past u perfect op azijn en bakpoeder. Deze twee componenten helpen zowel het gasfornuis als het elektrische.

U moet het duidelijk begrijpen: wat u ook probeert de plaat af te vegen, zelfs een mega-effectief geadverteerd hulpmiddel, u kunt geen direct resultaat bereiken. Breng na het aanbrengen van de reinigingsgel / poeder niet meteen een actieve "scrub" aan. Laat enkele minuten aan. Gedurende deze tijd zal er een kleine chemische reactie plaatsvinden, waardoor de moleculen van koolstof, verbrand vet en roet zullen uiteenvallen in kleinere verbindingen, wat eenvoudige reiniging zal vergemakkelijken. En pas daarna, gewapend met een borstel, moet u een beetje van het vuile gedeelte wrijven en het product vervolgens afspoelen met een doek gedrenkt in water.

Hoe een plaat van vet te reinigen: folk remedies

Allereerst, als de kachel gas is, moet u de roosters verwijderen. Verwijder vervolgens voorzichtig de branders. Met een elektrisch fornuis zoals een "prelude9raquo; niet verplicht.

We moeten de oplossing verdunnen van water en zuiveringszout in een verhouding van 1: 1. Neem vervolgens een spons, dompel deze in de resulterende pap en passeer de spons over het hele oppervlak van de plaat. De meest probleemgebieden zijn plaatsen in de buurt van de branders. Daar verzamelt zich de grootste hoeveelheid vet. Daarom, in de buurt van de branders, is het redelijker om een ​​grotere oplossing toe te passen, geen spijt van krijgen. Vergeet daarna de plaat ongeveer tien minuten.

Nadat de tijd is verstreken, is het alleen nodig om de slurrie met een natte doek van het oppervlak te verwijderen. Veeg het fornuis goed af, zodat er geen frisdrankdeeltjes meer over zijn. Let op de zones van de branders, ze moeten een beetje ingewreven worden met een borstel, daarna zal het vuil vrij gemakkelijk wegvloeien. Maak daarna het vocht van de plaat voorzichtig schoon. Nu weten we precies hoe we de kachel moeten reinigen!

Als we te maken hebben met een meerdaagse accumulatie van vuil (maar we zijn niet zo, of wel?), Verlaat dan de oplossing voor een langere tijd. Het zal genoeg zijn ongeveer 20-25 minuten. Als alternatief herhalen we de hierboven beschreven manipulaties. Meestal zorgt een dergelijke ongecompliceerde versie van de reinigingsplaat ervoor dat u perfect met vuil omgaat.

Overweeg de tweede manier om de plaat van koolstof en vet te reinigen. Een verplichte voorwaarde voor deze methode is het gebruik van rubberen handschoenen. Netheid is goed, maar een gezonde huid is veel belangrijker.

Er is zes a negen procent tafelazijn nodig. Giet op het oppervlak van de plaat. Het is niet de moeite waard te veel te gieten, het zal nogal wat schoonmaakwerk vergen. We nemen een schotelspons in handen en nemen voorzichtig de verdeling van azijn over het oppervlak met de branders.

Gewapend met frisdrank en royaal besprenkeld over de azijn. Er is een onmiddellijke reactie. Frisdrank, die in contact is gekomen met het zuur, begint actief te sissen, karakteristieke bellen zullen zich vormen op het oppervlak van de plaat - als gevolg van de aanhoudende reactie. Nadat het sissen is gestopt en alle bubbels barsten, vegen we de kachel af met een natte doek. Probeer het gebied rond de branders grondig te spoelen zodat er geen sporen van tafelazijn en frisdrank op het fornuis zijn.

Nu ziet onze plaat er niet slechter uit dan in advertenties. U kunt zelfs uw eigen experiment uitvoeren. Probeer met uw vinger over het schoongemaakte oppervlak te vegen. Hoor je dat? Het is een script van onberispelijke zuiverheid!

Misschien kan het minpunt van deze methode als verplicht werk in handschoenen worden beschouwd. Maar wat kunt u doen omwille van de witheid van uw favoriete bord, toch?

Nog een broeinest van vuil - het handvat van het bord. In het proces van koken op hen, onder hen en rondom hen accumuleren verschillende vetophopingen, en niet alleen. Als we ons afvragen hoe we het fornuis moeten schoonmaken, moeten we ons ook zorgen maken over de netheid van de handgrepen van de branders.

Ze zeggen dat er een zekere manier is om onbereikbare plaatsen schoon te maken met een mengsel van druppels anijs en ammoniak. Het geheim is eenvoudig. Iedereen weet van de scheikundelessen op school dat de ammoniakgeest het vet opmerkelijk oplost. Anijs in dit duo werkt als een geur. Het verzacht enigszins de scherpe geur van ammoniakdamp.

We werken allemaal op hetzelfde principe: we brengen het mengsel aan, maken het schoon met een borstel, vegen het vuil weg en vegen het af met een vochtige doek. De methode is perfect voor het verwerken van platen, het verwijderen van grepen die niet zijn voorzien.

Maar als de handvatten zijn verwijderd, kunt u ze op een andere manier schoonmaken. Dit vereist een oude tandenborstel en een reiniger voor het reinigen van oppervlakken.

Voor de verwijderde delen passen we elk reinigingsmiddel toe, we werken actief met een tandenborstel, we wassen de afzonderlijke componenten, drogen ze en leggen ze op hun plaats.

Dezelfde methode werkt prima, zelfs als u de brander moet reinigen van vuil en vet. Betekent + tandenborstel, ingewreven, gewassen, afgeveegd. A-la schoonheid!

Hoe het rooster op een gasfornuis te reinigen?

En hier "voor het dessert" hebben we het moeilijkste: de grille. Hoeveel branden en modder komen erop terecht! Elektrische platen in dit plan winnen zeker. Er is een theorie dat de roosters voor borden zijn geverfd met zwarte kleur. De reden is triviaal: in zwart staat vrijwel al deze schande in de vorm van opgelost vet en roet. Hoewel kleur misschien alleen wordt bepaald op basis van esthetische overwegingen.

De redenen voor het regelmatig reinigen van de roosters van gasfornuizen zijn voldoende. Tijdens het koken vallen spatten olie, vet en verschillende vloeistoffen op het oppervlak van niet alleen de platen, maar ook de roosters. Na een tijdje verdampt dit alles en bij het volgende gebruik van de plaat warmt het weer op. Het gevolg is dat paren die schadelijk zijn voor de menselijke gezondheid, opvallen. En we zouden dit allemaal niet moeten ademen. Dus laten we beginnen met het op orde brengen van de dingen!

Leg de messen opzij, ze zijn niet nodig. Als u bovendien een mes gebruikt om de grill schoon te maken, bestaat er een grote kans op krassen op het oppervlak.

We hebben al uitgezocht hoe de gasfornuis thuis moet worden gereinigd, nu bekijken we de voorgestelde methoden voor het reinigen van de roosters. In feite zijn er veel variaties, variërend van gloeien boven open vuur tot het gebruik van een steekvlam. Maar de meest echte manier om het rooster te reinigen is om het te koken met de toevoeging van soda en een oplossing van waszeep.

In de grootste pan giet water, val in slaap soda (voor vijf liter water 100 gram frisdrank), op een kleine rasp moet je nog steeds de waszeep wrijven en ook naar het water sturen.

Leg de grill vervolgens in een pan en kook deze. Kook, waarschijnlijk, zal een vrij lange tijd hebben. We laten ons leiden door de mate van vervuiling van de netten. Houd er rekening mee dat deze methode alleen geschikt is voor het reinigen van gietijzeren producten!

En je kunt het veel eenvoudiger: een oplossing van soda maken, het oppervlak van de roosters verdelen en ongeveer een uur laten staan, waarna het rooster grondig moet worden afgespoeld.

Goed! Nu is alles sprankelend en stralend! We hopen dat dit artikel je heeft geholpen bij het kiezen van de kachel. Vergeet niet dat het verwijderen van onverharde wegen veel gemakkelijker is met verse, waardoor een tijdige natte reiniging de zorg voor de kachel aanzienlijk zal verlichten.

Hoe en hoe kan ik de kookplaat van de elektrische kookplaat schoonmaken?

Na elk gebruik van de elektrische kookplaat, moet deze worden afgeveegd met een zachte vochtige spons en worden gedroogd met een schone, droge doek. Hierdoor kunt u niet nadenken over het reinigen van de kookplaat tegen vet of sporen van verbrand voedsel. Als u het uiterlijk van vuil niet kunt voorkomen, moet u het schoonmaakproces op zijn minst correct organiseren. Wat elektrische fornuizen betreft, hangt de aanpak hier af van factoren zoals het type vervuiling, materiële kenmerken, de aanwezigheid of afwezigheid van aanvullende elementen. Op basis van deze gegevens worden geschikte tools geselecteerd, effectieve tools en een werkplan opgesteld.

Allereerst moet je onthouden welke manipulaties op geen enkele manier kunnen worden gebruikt. Zelfs thuis kunt u effectieve en betaalbare middelen kiezen, dus probeer uw werk niet te versoepelen door dubieuze experimenten uit te voeren.

 • Veel huisvrouwen verwarmen de kookplaat voor het schoonmaken, in de hoop dat dit zal helpen om het gewenste resultaat sneller te bereiken. Deze benadering verhoogt alleen het risico op scheuren en krassen op het materiaal. Zelfs met preventieve reiniging, moet u wachten tot het oppervlak is afgekoeld.
 • Schraap de restanten van verbrand voedsel niet af met borstels, metalen sponzen of messen.

Tip: gebruik bij het gebruik van de elektrische kookplaat geen aluminium kookgerei, vooral niet als het oppervlak glaskeramiek is. Dit materiaal laat sporen achter die bijna niet te wassen zijn. In extreme gevallen is het voor dergelijke momenten lonend om een ​​speciale stand voor containers in de vorm van een rooster te kopen.

 • Het oppervlak van de elektrische kookplaat is, in tegenstelling tot het gasfornuis, erg gevoelig voor het gebruik van keukengerei gemaakt van materialen van slechte kwaliteit. Als de objecten krassen, vlekken of andere vlekken op het oppervlak van het product achterlaten, is het beter om ze af te wijzen.
 • Plastic producten in het algemeen moeten uit de buurt van dergelijke platen worden gehouden. Als de grondstof smelt en bij de kookplaat komt, is het bijna onmogelijk om hem te wassen.

De eenvoudigste manier om koolstofafzettingen kwijt te raken wanneer het net is gevormd. In dit geval kan als een actief middel een gel of vaatwasvloeistof worden gebruikt. We leggen het op de probleemzone met een doek of een spons, laten het 10 minuten staan ​​en wassen het af met water. Na het reinigen moet het materiaal worden gedroogd met een schone doek, anders kan er een vlek of een kalklaag achterblijven.

Kenmerken van het werk met verschillende kookoppervlakken

Als u de juiste gereedschappen en gereedschappen kiest, moet u eerst de kenmerken van de kookplaat evalueren. Bij het thuis schoonmaken van elektrische kooktoestellen, volgen ze meestal dergelijke regels:

 • Metalen oppervlak. Verse vlekken worden verwijderd door het afwasmiddel. Om het glanzende materiaal van suiker of andere gedroogde stoffen te wassen, moet u een zeepoplossing bereiden. Het wordt verdeeld over een probleemgebied, gedurende een half uur verouderd en afgewassen met schoon water, wrijven zachtjes over het oppervlak van de plaat met een spons. Voor het reinigen van hardnekkig vuil zijn bijtende stoffen toegestaan.

 • Gebied van email, glas, keramiek. Wanneer het werken met dergelijke grillige materialen moet worden beperkt tot een zachte spons of doek, worden reinigingsmiddelen het meest spaarzaam gekozen. Voor het verwijderen van ernstige verontreinigingen, bijvoorbeeld sporen van verbrande melk, kunt u een pap gebruiken, bereid uit zuiveringszout en water. Massa verspreiden we door besmetting, wacht 10 minuten, waarna het overblijft om het gebied netjes schoon te maken, af te spoelen en te drogen. Niet minder effectief bij het beheersen van vlekken op het oppervlak van de elektrische haard is een oplossing van ammoniak (1 deel van het reagens voor 10 delen water).

Als er een dergelijke mogelijkheid is, is het de moeite waard om producten te kopen die geschikt zijn voor het reinigen van een bepaald type eenheid. Tegenwoordig kunt u een verscheidenheid aan gereedschappen vinden om voor het oppervlak van de platen te zorgen. Ze verwijderen niet alleen alle onnodige materialen, maar polijsten het ook, waardoor het apparaat er als nieuw uitziet.

De kachel schoonmaken met huishoudelijke chemicaliën en folk remedies

Als u de elektrische kookplaat niet met water wilt wassen in combinatie met een zeepoplossing of een afwasmiddel, kunt u andere reagentia proberen die in bijna elk huis verkrijgbaar zijn. Sommige huisvrouwen geven er de voorkeur aan zich te beperken tot volksremedies, terwijl anderen huishoudelijke chemie gaan gebruiken.

Dit zijn de meest betaalbare en effectieve producten:

 • Vloeistof voor het wassen van ramen. Ideaal voor platen. Spuit de compositie gewoon over het oppervlak en wrijf het in met een zachte doek. We werken totdat het materiaal begint te schijnen.
 • Zuiveringszout. Niet gebruiken om het product in droge vorm te reinigen, het kan kleine krasjes achterlaten die grote problemen veroorzaken. Het is beter om pasta uit dit middel te koken en het met water te verdelen. Als de vlek niet geschikt is, moeten een paar druppels tafelazijn aan de massa worden toegevoegd.
 • Plantaardige olie. Een ongewone, maar zeer effectieve aanpak, waarmee u de kachel zelfs van een aanhoudende afzetting kunt wassen. Het product wordt direct op de verontreiniging aangebracht en een half uur lang bewaard. Na de aangegeven tijd nemen we een rubberen schraper en wrijven hem zachtjes met al het vuil. Was daarna de sporen van olie of veeg ze schoon met een doek.

Op een goed resultaat kunt u rekenen, zelfs wanneer u de meest voorkomende Melamine spons gebruikt. Met zijn hulp zal het echter blijken om alleen verse vervuiling te wassen. Aan het einde van de procedure moet het oppervlak extra worden behandeld met een droge handdoek.

Afvallen op de gebruikelijke manier - moeilijk?

Waarom persistent zitten op diëten GEEN zichtbaar resultaat oplevert, maar leidt alleen tot frustratie en depressie, en hoe om gewicht te verliezen om:

 • Breng de aandacht van haar man terug of zoek een nieuwe man.
 • Nogmaals, voel de jaloerse blikken van vrienden en collega's.
 • Geloof in jezelf, voel je slank en wenselijk.
 • Wees niet verlegen om naar de bioscoop te gaan of naar een café met vrienden.
 • Aarzel niet om foto's van de rest of met kinderen op sociale netwerken te plaatsen.

Vet doelgericht in probleemgebieden details HIER

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

34 + = 35