Hoe gouache van een wit overhemd te wassen

Hoe gouache van kleding te wassen

Wanneer u op kleding stapt, wordt de gouache zeer snel in de stof opgenomen, zodat het niet altijd mogelijk is om deze met gewone poeder vanaf de eerste keer te wassen. Een universeel middel voor het verwijderen van vlekken uit gouache bestaat niet. Houd daarom rekening met de kenmerken van het ding voordat u een hulpmiddel kiest: de kleur en het materiaal.

Lakvlekken verwijderen uit wit

Je kunt proberen om gouache te wassen met bleekwater, maar het meest waarschijnlijk is dat je gewoon tijd verliest. Vlekkenverwijderaars "Vaish", "Persil" of "BOS" zullen een spoor van de verf op kleding minder opvallen, maar zal het niet volledig verwijderen. Zulke middelen zijn bestand tegen nieuwe vervuiling, in andere gevallen zijn ze machteloos. Maar met vlekken van plasticine kunnen deze middelen goed worden opgevangen.

Was gouache met witte kleding om oplosmiddelen te helpen: aceton, benzine, een middel voor het verwijderen van vernis of terpentine. Om het effect te bereiken, brengt u de robot aan op het wattenschijfje en verdeelt u het gelijkmatig over het hele oppervlak van de vlek. Na verwerking kleding 30 minuten laten staan was dan met gewoon poeder. Met behulp van benzine kunt u de vaste olie ook uit kleding wassen.

Tandpasta en oxaalzuur

Verwijder snel de oude vlekken van de gouache om tandpasta te helpen. Het witten van enzymen in zijn samenstelling helpt volledig verwijder de besmetting in 5 minuten: breng het product op de vlek aan en spoel het uit. In plaats van tandpasta wordt de plaats van bevuiling bevochtigd met een oplossing van water en oxaalzuur, laat het ding een tijdje staan ​​en was het met poeder.

We wassen gouache met delicate gekleurde stoffen

Om heldere stoffen te wassen, moet u reinigingsmiddelen kiezen die de vlek voorzichtig verwijderen zonder de kleur van de kleding te veranderen.

Voordat glycerine wordt gebruikt, wordt de droge vlek van de verf zacht en wordt deze zonder reinigingsmiddelen in water gewassen. Wanneer de droge korst is verwijderd, breng een kleine hoeveelheid van het product aan op een vuile plaats en laat het 2-3 uur staan. Aan het einde van de tijd was je kleding meerdere keren met veel poeder, om het olieachtige residu van glycerine te verwijderen.

Voor het wassen van chiffon of natuurlijke zijde zeep gebruiken: het Verwijdert vuil en doet geen pijn. Vlekken verwijderen met zeep kan op 2 manieren:

 • Gewoon het vuil wegspoelen en een tijdje laten staan.
 • Week kleding in water met zeepkrullen.

Was de oude vlekken van de gouache uit het shirt en help alcohol. Hiervoor kunt u nemen ammoniak of gedenatureerde alcohol. De plaats van het probleem wordt behandeld met een schoonmaakmiddel en gedrenkt in water om het effect te verbeteren.

De gouachevlek kan worden behandeld met eucalyptusolie. Het verzacht de oude verf en maakt het ding van vervuiling helemaal schoon. Sommige minnaressen leiden een spoor van verf op dingen met mosterd. Om dit te doen, mosterdpoeder verdund met water en het resulterende dikke mengsel wordt overvloedig op de vlek aangebracht. Het is belangrijk om de mosterd niet te laten bevriezen, anders zal het mengsel opdrogen en zal het gedurende een lange tijd moeten worden doorweekt met water.

U kunt oude gouache-vlekken binnen 10 minuten zonder veel moeite verwijderen - kies gewoon de juiste reiniger en volg ons advies op.

Hoe vlekken van gouache te wassen zonder schade aan kleding

Creatieve karakters en ouders van toekomstige kunstenaars weten hoe ze gouache van kleding moeten wassen. Tijdens het schilderen is het onmogelijk om niet op de kleding de herinnering aan zo'n aangenaam tijdverdrijf achter te laten. Gelukkig kunnen sporen van gouache thuis worden gewassen zonder gebruik te maken van stomerijservices. Het resultaat hangt af van de intensiteit en veroudering van de vlekken, evenals van de geselecteerde middelen.

Algemene principes van het wegwerken van vlekken

Als de kleding volledig bedekt is met sporen van gouache, is het onwaarschijnlijk dat ze worden gewassen. En om een ​​vlek uit een shirt te verwijderen - wit of kleur - is heel echt. Dit betekent niet dat de verf er gemakkelijk af zal komen door gewoon te wassen. Maar met behulp van detergenten, oplosmiddelen en de juiste volgorde van handelingen over de vlek, kunt u winnen.

Tip: verse verfsporen zijn beter geschikt om te wassen, dus stel de "vuile" kleding niet uit voor later.

Om vlekken effectief van gouache te verwijderen, zou u dit moeten doen:

 • Ik waardeer het uiterlijk van de vlek. Als het verdord is en een dikke laag heeft, kunt u het met een penseel reinigen. Maar het moet voorzichtig worden gedaan, zonder gouache deeltjes in de stof te wrijven. Het belangrijkste doel: verwijder een dikke laag gedroogde verf van de stof.
 • Spoel het gecontamineerde weefsel onder een stroom koud water af om alle verf weg te spoelen die weg zal gaan. Dat deel van de plek dat wordt gegeten, laten we vlekkenverwijderaars achter.
 • Was het spoor van de gouache of geniet (gedurende ongeveer een half uur), afhankelijk van de intensiteit van de vlek. Het is mogelijk om de verf in dit stadium af te spoelen met de gebruikelijke zeep, zeeptype "Antipyatin" of vlekkenverwijderaar. Het middel wordt geselecteerd ten opzichte van het type weefsel.

Advies: alle manipulaties met vervuilde kleding, of het nu weken, wassen, wassen of spoelen is, moet in koud water worden gedaan. Gedeeltelijk gemaakt van natuurlijke ingrediënten wordt gouache in warm water in de stof gegeten.

 • Spoel het eerder doordrenkte voorwerp af.
 • Was kleding zoals je normaal doet. Selecteer bij het gebruik van een wasmachine een temperatuurmodus die niet hoger is dan 30 ° C. Om het wasgoed waarschijnlijker te wassen, voegt u een poederverbeteraar of vlekkenverwijderaar toe in overeenstemming met de instructies.

Dit is een sjabloongids voor actie waarin wordt beschreven hoe gouache uit kleding moet worden gewassen. Details zullen helpen om de geselecteerde fondsen te maken.

Als we praten over de middelen die helpen om de sporen van gouacheverf af te wassen, is het de moeite waard om op te merken dat niet alle producten even effectief zijn tegen kleding. Sommige zijn geschikt voor kunststoffen, sommige - voor dingen gemaakt van natuurlijke materialen. Er zijn ook verschillen in het wassen van witte en gekleurde kleding. Bovendien is de dikte en de fijnheid van het weefsel belangrijk. Daarom is het eerste waar je op moet letten een etiket op kleding. Het toont de samenstelling van de stof.

Gouache-verven bestaan ​​idealiter uit pigment, lijm en wit. Maar nu voegen ze kleur, helderheid, duurzaamheid en zelfs fluorescerende stoffen toe. Daarom is de taak: "alles wassen!" Is aanzienlijk gecompliceerd. Uit de praktijk blijkt dat vlekken uit gouacheverf gemakkelijker te reinigen zijn uit kunststof dan uit katoen, linnen en andere natuurlijke materialen. Als je dit weet, neem dan dubbele veiligheidsmaatregelen als je met gouache werkt in kleding gemaakt van natuurlijke vezels en synthetische dingen als arbeiders gebruikt.

Advies: om kleding te beschermen bij het tekenen van gouache, draag armbanden en een schort. Naai of krijg hetzelfde voor de baby.

In het arsenaal van "wapens" om vlekken van gouache te bestrijden zou het volgende moeten zijn:

 • Zeep - geschikt voor alle soorten stoffen, gebruikt voor voorwassen of weken;
 • Vlekkenverwijderaar - geschikt voor alle soorten stoffen, gebruikt voor het weken en toevoegen tijdens het wassen. Voordat u een specifieke vlekverwijderaar gaat gebruiken, moet u de instructies zorgvuldig lezen;
 • aceton, nagellakremover, terpentine, geraffineerde benzine - geschikt voor natuurlijke stoffen, gebruikt als oplosmiddel. Een van deze middelen moet verzadigd zijn met een vlek en maximaal 15 minuten - een half uur. Daarna grondig uitspoelen en wassen met een dubbele spoeling;
 • bleekmiddel - geschikt voor het reinigen van witte dingen;
 • eucalyptusolie - gebruikt wanneer verontreinigd met fluorescerende gouache. Het wordt op de vlek aangebracht, intensief gewreven en afgewassen. Dit product is niet geschikt voor kleding gemaakt van delicate stof;
 • vaatwasmiddel - gebruikt voor alle stoffen behalve delicate stoffen, het is goed om vlekken uit verf en sporen van "geïmproviseerde vlekverwijderaars" te verwijderen, bijvoorbeeld uit eucalyptusolie;
 • ammoniak, alcohol en glycerine (1: 1: 1) - de oplossing wordt gebruikt voor delicate weefsels. Ze moeten de vlek opnemen en 20-30 minuten laten staan, daarna afwassen en wassen. Ook kan pure alcohol de vlekken verwijderen, die benzine achter kunnen laten.

De hierboven beschreven methoden maken het mogelijk sporen van gouacheverf af te wassen. Dit type vlek wordt echter als moeilijk te verwijderen en lastig in het wassen beschouwd. Neem daarom voorzorgsmaatregelen en als ze niet hebben geholpen, kies dan de methode die in het artikel wordt beschreven.

Meisjes, we denken constant aan alledaagse problemen en vergeten onszelf. Ja, we hebben een schoon huis, schoongemaakt en gewassen dingen, er is altijd iets te eten. Maar ik had het gevoel dat mijn man een minnares had, waarschijnlijk vanwege mijn overgewicht. Hier kijk ik naar Olya Cartunkov van KVN, wat een fijne kerel is ze in een paar maanden 30 kg kwijtgeraakt, en ik volgde haar dieet, er zijn al de eerste resultaten - 10 kg. En onmiddellijk begon mijn man meer aandacht aan mij te besteden in bed. Who cares hoe je afgevallen bent Kartunkova kan hier lezen. Ik zeg alleen dat de arbeider zichzelf heeft gecontroleerd.

en hun notatie

Vragen en suggesties: [email protected]

Aandacht alstublieft! Kopiëren van sitemateriaal is alleen mogelijk met toestemming van de administratie en met een actieve link naar de bron.

Dan is het mogelijk om gouache te wassen?

Kinderen zijn dol op tekenen, allemaal zonder uitzondering. Door de kleuren leert het kind een veelzijdige wereld van kleur, die niet altijd puur blijft. Een kind dat gek is op creativiteit merkt dat niet vlekken van gouache blijf niet alleen op het albumblad, maar ook op de handen en kleren. Nadenken over hoe, hoe gouache te wassen met een wit shirt en tafelkleden zijn het lot van moeders. Wanhoop niet - de beloning duurt niet lang om te wachten

Het is gemakkelijk om je handen te wassen: onder stromend warm water, meerdere keren overgeven. Kleding van gouache-vlekken zo gemakkelijk niet afwassen, maar toch je kunt het!

Gouache is ontworpen voor gebruik in vloeibare vorm. Dus het lost goed op. We zagen dat er gekleurde "tekeningen" op kleding lagen, we moesten het onmiddellijk verwijderen en het in warm water onder de kraan wassen. De meeste verf wordt binnen enkele minuten gewassen.

En wat te doen met kleurstoffen die al diep in de vezels van het weefsel zijn geabsorbeerd? Krijgt een mengsel van waszeep met vlekkenverwijderaar. We wrijven de geverfde plaats met een dergelijk afwasmiddel, zorgvuldig drie. U kunt de procedure 2 en 3 keer herhalen. Moet werken.

Gouache met een wit shirt wordt gewassen bleekmiddel. Alleen van het gebruik van fondsen met chloor is het beter om af te zien van: de agressieve invloed op het weefsel is bekend. Rastest en verf en vezels. Gekleurde kleding is geschikt voor andere, zuurstofbevattende vlekkenverwijderaars.

Oude vlekken kunnen licht worden afgeveegd met aceton of een nagellakremover die daarop is gebaseerd. Na een dergelijke behandeling wordt aangeraden om met de hand in warm water met wasmiddel of op de gebruikelijke manier in een wasmachine uit te rekken. Aandacht alstublieft! Aceton kan de gekleurde stof opvrolijken!

Boter + wasmiddel

Een ongebruikelijke combinatie, toch? Maar juist zo'n "rammelend mengsel" is in staat om vlekken te verwijderen, zelfs bij het bouwen van verf. 1 theelepel olie wordt gemengd met het reinigingsmiddel en aangebracht op de vlek, wrijf het mengsel in een doek met een lepel. Daarna moet het doek worden gespoeld in warm water met een wasmiddel. Wonder boven wonder verdwijnt de vlek van de verf.

Was kleding beter samen met een jonge kunstenaar: het kind leert dus dat je met kleuren voorzichtiger moet zijn. En gebruik de volgende keer met je hulp een schort en armbanden. Of volgen waar de gouache terechtkomt, en niet toestaan ​​dat deze buiten de grenzen van het blad komt.

Als dat zo is kleding van gouache-vlekken wordt niet gewassen, ondanks al je inspanningen kun je ervan een ontwerp maken: geef het kind de afdruk van zijn eigen compositie. Zo'n T-shirt zal er niet meer zijn!

Vond je het leuk? Klik op de knop:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

70 − = 62