Hoe maak je water schoon van ijzer

Metaalsmaak in water - hoe een bron van ijzer te reinigen

IJzer is een van de meest voorkomende elementen die in de natuur voorkomen. Het is vooral overvloedig aanwezig in ondergrondse rotsen, die rechtstreeks van invloed zijn op de kwaliteit van het grondwater. In sommige regio's wordt dit element in grote aantallen aangetroffen in vrijwel alle watervoerende pakketten. Dit dwingt bewoners om na te denken over hoe het water uit de put te reinigen van ijzer om de smaakkarakteristieken te herstellen.

Tekenen van verhoogd ijzer in water ↑

In de put kan ijzer (Fe) in verschillende vormen en verbindingen aanwezig zijn. Veel hangt af van de snede van de grond in een bepaalde plaats. Met de hoogste concentratie in watervoerende lagen zijn er:

 • Bivalent ijzer. De Fe²-eigenschap lost volledig op en laat niet toe om onmiddellijk zijn aanwezigheid vast te stellen nadat het water uit de put is getild. Maar wanneer het in contact komt met lucht begint ijzer te oxideren, wat resulteert in een volledig transparant water voordat het een geelachtige tint krijgt.
 • Ijzerijzer. In tegenstelling tot de tweewaardige stof lost Fe Fe niet op. Daarom heeft water aanvankelijk een karakteristieke bruine tint, die uiteindelijk neerslaat.
 • Organische verbindingen van ijzer. In dit geval heeft het water meestal een lichtgele kleur en na bezinking wordt het sediment niet gevormd.

Er is nog een teken van verhoogde concentratie van dit element - een uitgesproken metaalachtige smaak. Soms, zonder de bron eerst te reinigen van ijzer, is het gewoon onmogelijk om dergelijk water te drinken.

Hoe gevaarlijk is de overmaat aan ijzer voor menselijke ↑

IJzer is het belangrijkste element voor het menselijk lichaam. De gemiddelde dagelijkse inname voor mannen is bijvoorbeeld 8 mg en voor vrouwen 16 mg. Tegelijkertijd is de sanitaire norm van het gehalte van deze component in water slechts 0,3 mg per 1 liter. Meteen is er een logische vraag - waarom zo weinig?

Het feit is dat de mens veel meer ijzer uit voedsel krijgt dan uit water. Bovendien wordt de sanitaire norm niet zozeer bepaald door medische criteria, maar door smaakindicatoren.

Het is interessant om te weten. Tot op heden heeft de WHO onvoldoende bewijs voor een negatief effect van ijzer op het menselijk lichaam. Er wordt aangenomen dat het gehalte in het water van dit element binnen 3 mg / l geen negatieve gevolgen heeft voor een persoon.

De belangrijkste factor die het noodzakelijk maakt om water uit een bron uit ijzer te zuiveren, is een onaangename metaalachtige smaak. Bij een concentratie van 1 mg / l is er een heldere geur en smaak van metaal, die kan worden gevoeld in koffie, thee en zelfs voedsel. Bovendien heeft de metaalafzetting een nadelige invloed op het leidingwerk en het pijpleidingsysteem thuis, vooral in de aanwezigheid van onoplosbare verbindingen Fe³.

Er zijn verschillende methoden om water uit een bron uit ijzer te verwijderen. De meest populaire en effectieve onder hen zijn:

Ion-exchange cartridges worden geproduceerd door bijna alle fabrikanten van waterfilters. De essentie van de methode is het gebruik van een speciale katalytische hars. Bij contact van water met de hars treedt ionenuitwisseling op, waardoor ionen van ijzer in water worden vervangen door natriumionen.

Het is belangrijk. De ionenuitwisselingsmethode is alleen effectief met een relatief kleine hoeveelheid Fe in water (3-5 mg / l). Anders zal de hars snel zijn katalytische eigenschappen verliezen.

In het omgekeerde osmosesysteem worden membranen gebruikt die vrijwel alle onzuiverheden uit het water verwijderen. De poriën van de membranen zijn aanzienlijk kleiner dan de ijzerionen, dus ze kunnen ze uitstellen en uitfilteren. Zo'n filter kan gemakkelijk Fe² aan, maar met een driewaardig component kunnen er problemen ontstaan. Als er teveel Fe³ in het water zit, bestaat het risico op een snelle verstopping van het membraan. Voor dergelijke gevallen is het beter om mechanische filters te gebruiken die periodiek kunnen worden gewassen, waarbij roestige afzettingen worden verwijderd.

Als het nodig is om het bronwater te reinigen van ijzer met een hoge concentratie van dit bestanddeel (meer dan 20 mg / l), wordt een beluchtingsmethode op basis van waterbehandeling met zuurstof gebruikt. Als gevolg van interactie met zuurstof wordt ijzer geoxideerd, wat leidt tot de precipitatie van een precipitaat van zwaar metaal.

Raad. Voor een effectievere reiniging na de beluchtingsinstallatie moet het water door een omgekeerde osmose-installatie of een ionenwisselaar worden geleid.

We ontdoen van ijzer door de folk-methode ↑

Het probleem van water met een metaalachtige smaak verscheen lang voordat complexe filterinstallaties werden gemaakt. Daarom kwam de man met een eenvoudigere manier van uitstel.

Water nadat de put of put is gegoten in een grote open tank, waar het voor een bepaalde tijd wordt bewaard. In het proces van natuurlijke interactie met zuurstof wordt Fe² omgezet in Fe³ en precipiteert. Na deze procedure neemt de concentratie van ijzer in water verschillende keren af.

Raad. Om de intensiteit van het proces naar de tank te vergroten, kunt u een compressor aansluiten, waarvan de kracht wordt geselecteerd, afhankelijk van het watervolume.

Uiteraard is deze methode niet zo snel en effectief als moderne filterinstallaties. Bovendien moet het reservoir periodiek van sediment worden schoongemaakt. Bij afwezigheid van andere opties is het echter heel geschikt, bijvoorbeeld voor huisjes of op het platteland.

Vaak is een metaalachtige nasmaak niet het enige probleem met betrekking tot de kwaliteit van bronwater. In dit geval is het beter om specialisten uit te nodigen voor het uitvoeren van behandelingsmaatregelen, die geschikte analyses zullen maken en de meest effectieve filtratiemethode zullen selecteren.

Welke filters helpen water uit ijzer te verwijderen?

De veilige hoeveelheid ijzer in water ligt binnen de grenzen van 0,1-0,3 mg / l, en in de praktijk kan het gehalte tien keer hoger zijn. In dit verband zijn er vragen: hoe moet water uit ijzer worden gezuiverd, moet schoongemaakt worden en hoe moet de samenstelling van water worden bepaald?

IJzer in water kan verschillende vormen aannemen:

 • tweewaardig (oplosbaar);
 • trivalent (onoplosbaar);
 • organisch: oplosbaar (polyfosfaten), bacterieel en onoplosbaar (colloïdaal).

Om een ​​zuiveringssysteem goed te kiezen, moet je niet alleen het niveau van ijzer kennen, maar ook de vorm ervan.

Hoe de ijzerconcentratie in water bepalen?

In de omstandigheden van gecentraliseerde watervoorziening in de stad, is de reden voor het vergroten van het ijzer altijd stalen waterleidingen. Simpel gezegd, roest van de pijplijn vermengt zich met water, maar het lost niet op. De eenvoudigste manier om de aanwezigheid van roest (driewaardig ijzer) te bepalen, is door water in elke transparante container te laten staan. Als na enkele uren op de bodem een ​​roestig neerslag ontstaat, is het tijd om veiligheidsmaatregelen te nemen en water te zuiveren van driewaardig ijzer.

Een roestige coating op de wastafel, badkamer of toilet is een duidelijke aanwijzing dat roest uit de leidingen in uw kraan terechtkomt. Met dergelijke "symptomen" moet je van diagnose gaan om het probleem op te lossen.

Van geboorde putten komt water het huis binnen met daarin opgelost ijzer (tweewaardig). Het verhogen van het niveau kan visueel worden bepaald - het water wordt enigszins gelig. Maar de kleurverandering gebeurt niet altijd. In dit geval zal een zwakke oplossing van kaliumpermanganaat helpen. Als de roze oplossing wordt toegevoegd aan water met een verhoogd ijzergehalte, verandert de kleur in een geelachtig bruine kleur.

Colloïdaal ijzer kan aanwezig zijn als het hek is gemaakt van een ondiep boorgat, waar oppervlaktewater binnenkomt. In dit geval zal het stilstaande water onduidelijk zijn, de suspensie van de moleculen van dergelijk ijzer zakt niet naar de bodem. Als er zich een film op het wateroppervlak vormt - er zitten ijzeren bacteriën in het water.

In het geval dat het kraanwater de bovenstaande kenmerken of een metaalachtige smaak heeft, moet u een reinigingssysteem selecteren. Om dit met maximale efficiëntie te doen, moet een monster water naar het laboratorium worden gebracht. Met de resultaten van het onderzoek bij de hand, is het mogelijk om het deironingsysteem correct te selecteren.

Er zijn twee soorten methoden voor het verwijderen van ijzer en zijn verbindingen uit water - reagens en reagens. Als filters met reagentia worden gebruikt, is het noodzakelijk om de aanvulling bij te houden.

Filteren kan op de volgende manier worden uitgevoerd:

 • beluchting;
 • ionische reiniging;
 • membraan, inclusief osmotische zuivering;
 • ultrafiltratie;
 • sediment filtratie;
 • mechanische reiniging.

Opgemerkt moet worden dat er geen universele methode is die alle soorten vervuiling reinigt. Daarom is het zo belangrijk om te bepalen welk type vervuiling aanwezig is.

Mechanische filtratiesystemen (mechanische patroonfilters) hebben zich goed bewezen. Ze zijn geschikt als u water moet reinigen uit grote fracties onoplosbaar ijzer (roest). Voor het verwijderen van oxiden gebruikte propyleencartridges en cartridges met fijne granulaire korrels.

Ze worden voornamelijk gebruikt in appartementen en huizen met een gecentraliseerde watervoorziening, omdat het onmogelijk is om op deze manier water uit een bron te zuiveren. In plaats daarvan worden mechanische filters gebruikt in huisjes, maar met voorafgaande oxidatie (beluchting) van metaalverbindingen.

De methode van mechanische reiniging met macrofilters (de grootte van de vertraagde deeltjes is meer dan 15 micron) wordt gebruikt voor waterzuivering. Patronen met cellen van 5 μm worden geïnstalleerd voor fijne filtratie.

Voorfiltratie of een grof filter vertraagt ​​grote fracties, waardoor fijnkorrelige cartridges veel langer meegaan.

Waterzuivering door ionenwisseling is een reagensmethode die het selectief veranderen van de ionensamenstelling van water mogelijk maakt. Als het gaat om het verwijderen van ijzer, worden in de filters als ionenwisselaars katalytische harsen met verschillende fractionele additieven gebruikt. Ze vervangen metaalionen door natriumionen.

Reagensomgeving verliest zijn capaciteiten in de loop van de tijd, maar kan worden hersteld. Gebruik hiervoor citroenzuur of keukenzout (oplossing). Het voordeel van deze methode is dat ontijzeren niet gepaard gaat met het neerslaan van zouten van stijfheid en niet alleen roest verwijdert, maar ook opgelost in watermetalen, inclusief mangaan. Een nadeel is dat de katalytische harsen slechts gedeeltelijk worden gereduceerd door de zoutoplossing en na 2-3 jaar volledig hun bron uitputten.

In water geleverd door een geboorde put, zijn er verschillende metaalverbindingen, inclusief bivalent ijzer in opgeloste toestand. Aangezien het onmogelijk is om water te zuiveren van een bron kwalitatief zonder de voorafgaande oxidatie van ferro-ijzer, wordt de beluchtingsmethode gebruikt, dat wil zeggen, de verzadiging van water met zuurstof. Als een resultaat passeert het metaal van de opgeloste toestand naar onoplosbaar oxide en daarna kan het worden verwijderd met een mechanisch of ander filter.

Beluchting kan zowel door druk- als door niet-drukmethoden worden uitgevoerd.

 1. Bij niet-drukbeluchting wordt water naar de oxidatietank gevoerd, waarin sproeien en wurging optreedt. Dushirovanie het wordt gemaakt door middel van verstuivers of een injector. Oxiden hopen zich op aan de bodem van de beluchtingstank en moeten periodiek worden gereinigd - van twee tot vijf keer per jaar, afhankelijk van de mate van waterverontreiniging.
 2. Drukbeluchting wordt uitgevoerd in een statische menger of beluchtingskolom. Ze zijn de contactkamer waarin water stroomt (ongeveer twee derde) en lucht wordt door de buis naar het midden van de kolom / mixer geleid. Aldus borrelt bellen een verzadigd luchtmengsel en oxidatie van bivalent ijzer. Bovendien vindt in de kolom op de grens tussen water en lucht secundaire (secundaire) beluchting plaats, hetgeen de kwaliteit van de zuivering verhoogt.

Het omgekeerde osmosezuiveringssysteem is het meest perfecte fijne filter met voorreiniging. Met de hulp van omgekeerde osmose membranen, is er een kwalitatieve filtratie van drinkwater van alle onzuiverheden. Een voorfilter ingebouwd in het systeem vertraagt ​​onoplosbare metaaldeeltjes met een fractie van meer dan 0,5 micron en anorganisch ijzer opgelost in water.

Het hoofdstadium van de zuivering wordt uitgevoerd door een membraan met poriën van 0,0001 μm, onder invloed van een drukverschil. Dientengevolge scheiden zuivere watermoleculen zich af van water met een verhoogde dichtheid (verzadigd met organische verbindingen van ijzer en andere verontreinigende stoffen), dat overgaat in het drainagesysteem. Het nadeel van het omgekeerde osmosefilter kan alleen de lage productiviteit worden genoemd. Een dergelijke mate van zuivering is echter alleen nodig voor drinkwater en water om te koken, en met dit volume kan omgekeerde osmose gemakkelijk worden behandeld.

Filter met aanvulling met backwash-systeem

Filtratie van water met opvulling verwijst naar sedimentaire en reagensmethoden. Het is noodzakelijk voor waterbehandeling van water uit putten, wanneer de beluchtingsmethode niet geschikt is om technische redenen of onvoldoende is. Als filtratiemedium (opvulling) worden de merkmaterialen Birm, Manganese Greensand, MTM, Pyrolox gebruikt. Backfilling vermindert de tijd die nodig is voor oxidatie honderden keren.

Automatische cottage-deferrilizer is als volgt gerangschikt.

 • Het filterhuis - de ballon - is gevuld met een filtermedium.
 • In het bovenste gedeelte van de behuizing bevindt zich een automatisch apparaat met een timer en een flowmeter. Zijn functie is om de richting van water op een gespecificeerde tijd te veranderen tijdens filtratie en regeneratie.
 • In de cilinder passeert een waterhefpijp door de hele opvullingslaag.
 • Een flexibele buis is verbonden met een reagenscontainer.

Tijdens de filtratiecyclus passeert water de opvulling, tilt de waterleiding op en verlaat het zuiveringssysteem. Wanneer de regeneratiecyclus komt, wordt water van bovenaf in de waterhefbuis gevoerd. Het maakt de laag van de filterende aanvulling los en spoelt de zich daar bevindende ijzersamenstellingen weg. Daarna voert de machine een reagensbehandeling uit van het filtermedium, dat zijn chemische activiteit herstelt.

Om het filtersysteem correct te selecteren, zoals hierboven vermeld, moet u een wateranalyse uitvoeren in het laboratorium. Het is veel goedkoper dan een filter met vallen en opstaan ​​te selecteren en het zal ook helpen om het optimale filtersysteem te bepalen. De installatie van filters hangt ook af van het doel waarvoor water nodig is.

Fijne filters zijn overbodig als het gaat om de voorbereiding van water voor huishouden (wassen, douchen) of technische behoeften. Maar voor drinkwater is hun beschikbaarheid verplicht - afhankelijk van de resultaten van laboratoriumtests.

Meisjes, we denken constant aan alledaagse problemen en vergeten onszelf. Ja, we hebben een schoon huis, schoongemaakt en gewassen dingen, er is altijd iets te eten. Maar ik had het gevoel dat mijn man een minnares had, waarschijnlijk vanwege mijn overgewicht. Hier kijk ik naar Olya Cartunkov van KVN, wat een fijne kerel is ze in een paar maanden 30 kg kwijtgeraakt, en ik volgde haar dieet, er zijn al de eerste resultaten - 10 kg. En onmiddellijk begon mijn man meer aandacht aan mij te besteden in bed. Who cares hoe je afgevallen bent Kartunkova kan hier lezen. Ik zeg alleen dat de arbeider zichzelf heeft gecontroleerd.

En uit de put, hoe maak je water schoon van ijzer?

en hun notatie

Vragen en suggesties: [email protected]

Aandacht alstublieft! Kopiëren van sitemateriaal is alleen mogelijk met toestemming van de administratie en met een actieve link naar de bron.

Hoe het water uit de bron met uw eigen handen te reinigen

Onzuiverheden van ijzer vallen in het water uit ondergrondse diep- en oppervlaktebronnen. Mineraal is de oorzaak van de roodachtige tint, bittere smaak en roestige coating op de buizen en wanden van huishoudelijke apparaten. Het additief leidt tot een afbraak van de technologie, veroorzaakt allergische reacties en dermatologische ziekten bij een persoon. Verlaag de ijzerconcentratie in het water van de beluchters, chemicaliën en speciale bacteriën.

In de ondergrondse bronnen die de bron bevoorraden, is er veel tweewaardig mineraal. Verander het additief in ferri-ijzer, dat zich op de bodem nestelt, kan gewone zuurstof zijn. Het is gemakkelijk om thuis een chemisch experiment uit te voeren. Er is een groot plastic reservoir nodig met een volume van 800-1000 ml. Geschikte tank of een vat. U hebt rubberen slangen, een sproeier en een kraan nodig. Een compressor voor een aquarium is niet nodig om te kopen, maar dit apparaat zal de conversie van ferro-ijzer naar driewaardig ijzer versnellen.

De installatie van de zuiveringsinstallatie bestaat uit verschillende stappen:

 1. De zolder is vrij van overtollige vuilnis, de voorbereiding van de site voor de tank.
 2. De container met een convexe bodem wordt geïnstalleerd op een houten of stenen basis, zorgvuldig gefixeerd.
 3. Van beide kanten gaten maken voor rubberen buizen. De eerste is bedoeld voor een slang die zich uitstrekt vanaf een pomp in de put. Het tweede gat wordt geboord op een hoogte van 30-40 cm vanaf de onderkant. Hierop is een rubberen buis aangesloten, die het huis van schoon water zal voorzien.
 4. De kraan is gemonteerd in het onderste deel van de tank. Het sediment moet periodiek worden afgetapt.
 5. Naar de buis, die van de bron vertrekt, bevestig het mondstuk met kleine gaten. Het bevindt zich in de plastic container.
 6. De slang die het huis van schoon water voorziet, is uitgerust met een filter voor ruwe reiniging. Het element houdt stukken ijzer op die zich niet op de bodem hebben gevestigd.

Zelfgemaakt reinigingssysteem werkt eenvoudig. 'S Avonds wordt de plastic tank gevuld met water en wordt de compressor ingeschakeld, die aan de buitenwand van de container is bevestigd. Het apparaat verzadigt de vloeistof met zuurstof, die interageert met ijzermoleculen. Deeltjes van het additief worden zwaar en precipiteren. De concentratie van schadelijke onzuiverheden neemt 5-7 keer af.

Het proces duurt 12 tot 24 uur, afhankelijk van de hoeveelheid water in de tank. De zuivere vloeistof wordt afgevoerd via een tweede slang. Water is dronken, gebruikt voor het besproeien van planten en wassen. Wanneer de tank leeg is, moet je de kraan openen, een emmer eronder zetten en de bruinachtige vloeistof met de resten van ijzer afvoeren.

Zuurstof tegen schadelijke onzuiverheden

Tanks voor het bezinken van water worden gebruikt door tuinders die niet elke dag de tuin water moeten geven, koken, baden in de douche en kleren wassen. Grote families van dit volume water zijn niet voldoende, dus installeren ze dure omgekeerde osmose- of ozonisatiesystemen.

Het ontwerp van het eerste type bestaat uit verschillende filters die deeltjes van zand, klei en organische onzuiverheden vangen. Vervolgens passeert de vloeistof een dun membraan met kleine cellen. Ze passeren moleculen van zuurstof en waterstof, waardoor deeltjes ijzer en andere schadelijke onzuiverheden worden opgesloten. Gezuiverd water hoopt zich op in een speciale tank en komt dan in de kranen.

Het systeem voor ozonisatie bestaat uit tanks, buizen, filter en generator. Vuil water komt de tank binnen. De generator zuigt lucht aan en recyclet deze om zuivere ozon te krijgen. Het onderdeel betreedt de reservoirs met vloeistof. Een chemische reactie wordt geactiveerd, waardoor het tweecomponentenijzer in een driecomponentenvorm verandert. Een sediment vormt zich, dat op de bodem van de container blijft. Gezuiverd water wordt door een speciaal filter gevoerd dat resten van schadelijke onzuiverheden bevat. In de vloeistof die is geozoniseerd, is er geen ijzer, waterstofsulfide en microben.

Het ontwerp voor ozonisatie kan niet onafhankelijk worden uitgevoerd. De generator en tanks voor wateropslag worden geïnstalleerd door specialisten.

Thuis kunt u kleine porties vloeistoffen reinigen om te drinken en te koken:

 1. Er is een huishoudelijke ozonizer nodig, die lijkt op een computermuis.
 2. Het water wordt in een glazen vat gegoten. Gebruik geen metalen of keramische kookgerei.
 3. Een dunne plastic buis van het apparaat wordt ondergedompeld in een vloeistof en de ozonisator wordt op een tafel geplaatst.
 4. Schakel het apparaat gedurende 10-15 minuten in. Ozon zal chemische reacties veroorzaken die de tweecomponenten ijzermolecules geleidelijk zullen veranderen in drie-componentenmoleculen.
 5. Water is 5-6 uur aangedrongen. Tijd genoeg om ijzer te precipiteren.
 6. De bovenste laag van de vloeistof wordt voorzichtig in een schone container gegoten. De overblijfselen worden in het riool of buiten gestort.

Evenzo wordt water gezuiverd voor koken en huishoudelijke behoeften. Het maximale volume vloeistof dat de ozonizer in één sessie kan verwerken, is 100 - 150 liter.

Moleculen ferro-ijzer gaan niet alleen in chemische reacties in op zuurstof, maar ook op chloor. De stof reinigt water van mineralen en bacteriën. Een zwakke chlooroplossing kan in de put worden gegoten of een capsule met een chemische toevoeging kan worden gedruppeld. De tweede methode is handiger, omdat de cartridge zelf de dosering van het desinfectiemiddel berekent.

Gechloreerd water wordt noodzakelijkerwijs door een koolstoffilter of een dun membraan met kleine cellen gevoerd. Het additief veroorzaakt chemische reacties en het meeste ijzer strijkt neer op de bodem van de put, maar er blijven enkele deeltjes achter. Filters behouden de resterende moleculen van schadelijke metalen. Gebruik kaliumpermanganaat en calciumhypochloriet in plaats van chloor.

Oxidatieve reacties veroorzaken specifieke bacteriën. Ze werken samen met ijzer en waterstofsulfide. Metalen worden omgezet in sediment en blijven op de bodem van de put. Water, bevolkt door bacteriën, wordt na oxidatie door microfilters gevoerd en behandeld met ultraviolette stralen om te desinfecteren.

De biologische methode is lang en duur, en wordt daarom zelden thuis gebruikt.

Magnetisch veld en harsfilters

Tweewaardige metalen worden uit het water verwijderd door de ionenuitwisselingsmethode. In soortgelijke filters als cilindrische capsules worden membranen met kationenwisselaars geïnstalleerd. Synthetische ionenwisselaarharsen behouden zelfs de moleculen van tweewaardig ijzer, dus water gaat niet door het stadium van beluchting en oxidatie.

Maar de vliezen klemmen snel, je moet constant nieuwe kopen. De methode is vrij duur en niet het meest effectief.

Het water dat de waterpijp uit de bron binnenkomt, wordt door magnetische filters gevoerd. Ze vernietigen harde zouten, maken ze zacht en los. Ijzerdeeltjes plakken niet aan buizen, wanden van huishoudelijke apparaten, maar gaan gewoon samen met water uit en bezinken op de bodem van de container.

Apparaten met een magnetisch veld, gefixeerd op de pijpen met flenzen of fitting. Filters werken 1,5 - 2 jaar en verliezen vervolgens hun eigenschappen.

Maak een apparaat voor het reinigen van water uit ijzer kan thuis zijn. Het zal een oude radio of andere onnodige techniek vereisen, waarbinnen er magneten zijn. Het aantal filtermallen hangt af van hun capaciteit. Soms genoeg en 5 stuks, maar het is beter om 10 of 15 te nemen.

Magneten worden aan elkaar bevestigd door een draad. De blanks zijn stevig aan elkaar vastgemaakt zodat ze tijdens het gebruik niet wegglijden of vallen. De filteronderdelen moeten zich op dezelfde afstand bevinden.

Het is mogelijk om het lichaam voor een reinigingsinstallatie uit een plastic fles te fabriceren. Knip de nek en de onderkant af, plaats het werkstuk op de buis. De magneten verbonden door draad zijn aan de bovenkant bevestigd. Zelfgemaakte filter werkt 2-3 jaar. Water, dat door de reinigingsinstallatie is gegaan, kan het beste worden verdedigd voordat het wordt gebruikt en gekookt.

De budgettaire versie van de filtratie is een plastic vat waarin water wordt gegoten en wacht tot de schadelijke verontreinigingen zijn neergeslagen. Gewoonlijk duurt het proces 24 uur. Maar als er een groot gezin in het huis woont, dat voortdurend schone vloeistof nodig heeft om te drinken en te wassen, is een dag te veel.

Er is een uitweg uit de situatie. Het is noodzakelijk om binnen enkele uren een structuur te creëren die water schoonmaakt. Het bestaat uit een plastic vat of een tank met een volume van 200 - 300 liter. De capaciteit hoeft niet naar de zolder te worden verhoogd, hij kan in elke verwarmde ruimte worden geïnstalleerd.

Aan de ton aan een zijde, sluit een rubberen slang aan die het reservoir met de bron verbindt. Het wordt geïnstalleerd op een hoogte van 70-90 cm vanaf de onderkant. Maak aan de andere kant een gat voor de buis die aan het pompstation is bevestigd. Het apparaat levert water aan het huis. Aan de pomp is een kunststof buis bevestigd. Binnenin zijn er twee filters: kolen en mechanisch. Aanraden om een ​​goedkope optie te proberen, zoals "Poseidon". Het vereist ook een automatisch systeem dat het waterniveau in het vat bewaakt.

Breng de douchekop aan op de buis die het reservoir met de bron verbindt. Water komt het vat binnen en verdwijnt, verrijkt met zuurstof. Ozon veroorzaakt chemische reacties en ijzerdeeltjes worden geoxideerd. De trivalente moleculen zijn zwaar, dus het deel bezinkt naar de bodem.

Een met zuurstof verzadigde vloeistof passeert een koolstoffilter dat metaaldeeltjes absorbeert. Het tweede, mechanische membraan vertraagt ​​de restanten van ijzer. Verder komt schoon en gedesinfecteerd water het huis binnen.

Het mechanische filter wordt om de twee weken vervangen en de steenkool wordt elke maand weggegooid. Om de zes maanden moet je de loop van de overval schoonmaken.

Als u een beluchter installeert voor aquaria in de tank, die het water verrijkt met een grote hoeveelheid zuurstof, verbetert de kwaliteit van de drinkvloeistof 2-3 keer.

Een dergelijke filtereenheid verwijdert een onaangename geur en beschermt huishoudelijke apparaten tegen kalkaanslag. Helpt bij een hoge concentratie mangaan, ijzer en waterstofsulfide.

Waterkwaliteit zal de katalytische methode verbeteren. De vloeistof komt de tank binnen die gevuld is met bulkfilters. Ze bestaan ​​uit poreuze materialen die de moleculen van ijzer en andere metalen goed absorberen. Het water passeert de oxidatiestap en bezinkt dan in het reservoir. Schadelijke mineralen slaan neer en er komt pure vloeistof in de kranen.

Als vulfilters gebruiken:

U kunt kant-en-klare verbindingen voor katalytische filters kopen. Bijvoorbeeld de Magnify, Damfer of MFF. Een in de volksmond poreuze substantie is Birm. Katalytische excipiënten combineren niet goed met chloorhoudende stoffen. Bij interactie met dergelijke additieven verliezen ze absorberende eigenschappen en houden ze op met het uitvoeren van de basisfunctie.

Er zijn veel manieren om water uit een bron uit ijzer te zuiveren. U kunt omgekeerde osmose systemen of ozonizers, magnetische of harsfilters kopen. Bouw een begrotingsstructuur met uw eigen handen. Voeg chloor of een oplossing van kaliumpermanganaat aan het water toe. Elke bronhouder kiest de methode die hem het meest winstgevend en effectief lijkt.

Video: hoe een put, kolom of put schoon te maken

Hoe goed glas behang voor het schilderen

 • Hoe je thuis krassen uit het laminaat kunt verwijderen

 • Hoe de muren goed voorbereid worden om te schilderen

 • Hoe snel vloeibaar behang van een muur te verwijderen

 • Hoe vloerisolatie in een appartement te maken

 • Hoe goed behang op gipsplaat lijmen

 • Hoe gipsplaat thuis te snijden

 • Hoe de lijm te verdunnen voor vliesbehang

  Nog geen reacties! We werken eraan dit probleem te verhelpen!

  Nog geen reacties! We werken eraan dit probleem te verhelpen!

  Op de planeet Uranus is er niet zo'n laagseizoen als op aarde. Daar wordt de winter constant vervangen door de zomer. Winter of zomer duurt precies tweeënveertig aardejaren.

 • Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Je kunt deze HTML tags en attributen gebruiken:

  <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  − 1 = 1