Hoe de wasmachine te reinigen met citroenzuur

Hoe een wasmachine met citroenzuur te reinigen

Constant wassen in hard water leidt snel tot breuk van de wasmachine. Zouten worden afgezet op het verwarmingselement en andere delen van de eenheid, wat uiteindelijk leidt tot de vorming van schaal. Experts raden aan om de machine regelmatig te reinigen en de meest goedkope en effectieve reiniger is citroenzuur.

Waarom moet ik de wasmachine schoonmaken?

Automatische machine - het is een kostbaar genoegen, zelfs voor een moderne vrouw. Als je er niet voor zorgt, zal het snel falen. De ergste vijand voor de wondereenheid is kraanwater, dat roest, kalkaanslag, chemische verbindingen bevat die de levensduur van de machine verkorten. Een gebruikte wasmachine lange tijd kopen was functioneel, het moet worden gereinigd van schimmel, vuil en kalkaanslag.

In het proces van het bewerken van de kunststof en metalen oppervlakken van het aggregaat hopen zich veel minerale afzettingen op waarin bacteriën leven die een onaangename geur voortbrengen. De bron van besmetting kan een wasmiddel van slechte kwaliteit zijn dat niet oplost in hard water en vuil dat vastloopt tijdens het gebruik. Schuim is niet minder een bedreiging voor de normale werking van de apparatuur, omdat deze de warmte niet goed doorlaat.

Hierdoor begint het apparaat te werken in de uitgebreide modus en zijn elementen snel opgebrand. Schuim wordt gevormd door zouten die zich in het water bevinden. Bij hoge temperatuur neerslaan ze op het oppervlak en stollen ze vervolgens op alle interne elementen met een dikke laag. Om geen geld te spenderen aan dure reparaties, is het noodzakelijk om regelmatig vuil, schimmels en schuimen te verwijderen met behulp van industriële of huismiddeltjes.

Is het efficiënt om de wasmachine te reinigen met citroenzuur?

Zodra ze begonnen met het produceren van geautomatiseerde wasmachines op industriële schaal, begonnen de huisvrouwen zich af te vragen hoe ze de wasmachine met citroenzuur of frisdrank moesten reinigen. Destijds waren er geen waterverzachters en speciale middelen voor deze doeleinden. De wasmachine op schaal reinigen met citroenzuur heeft verschillende voordelen:

 • goedkoop en zuinig in vergelijking met andere methoden;
 • de kachel niet beschadigt;
 • perfect reinigt de verwarmingselementen;
 • het proces brengt geen gedoe met zich mee en kost niet veel tijd.

Chemische stoffen zijn niet allemaal fouten van de gastvrouw om toe te passen, omdat ze niet worden gespoeld uit kleding en linnen. Lemonka is onschadelijk voor mensen en om de apparatuur schoon te maken heeft u slechts een kleine dosis van de remedie nodig, die volledig met water wordt verwijderd. Als het voedingsmiddelconcentraat in matige doses wordt gebruikt, beschadigt het geen plastic onderdelen, rubberen manchetten, verwarmingselementen en andere delen van de stijl.

Hoe een wasmachine met citroenzuur te reinigen

Voor het reinigen van de kalkaanslag in de automatische machine, ontworpen voor 4 kg wasgoed, hebt u 60 gram voedingsconcentraat nodig. Omdat het product in kleine verpakkingen wordt verkocht, zijn 3-4 pakketten voldoende voor één procedure. Overmatig gebruik van de stof kan de eenheid beschadigen. Hoe reinigt u de wasmachine met citroenzuur van kalk en verwijdert u de onaangename geur? Volg de stapsgewijze instructies.

Hoe de wasmachine van schaal te reinigen met citroenzuur

Gebruik het volgende recept om de machine te spoelen van kalk, schimmel en geur:

 1. Bereid twee zakjes citroensap. Vul het in een speciaal compartiment voor het poeder.
 2. Controleer of er vreemde voorwerpen in zitten. Vergeet niet om de randen van het elastiek te buigen.
 3. Schakel in voor het volledige programma, dat op de hoogst mogelijke temperatuur wordt uitgevoerd.
 4. Programmeer extra spoelen. Als er geen dergelijk programma is, herhaalt u na het voltooien van de cyclus de spoelprocedure door op de overeenkomstige knop te drukken.
 5. Vergeet na het afwassen niet in de trommel te wassen. Er kunnen resten van kalkaanslag zijn die moeten worden verwijderd.

Hoe de trommel te reinigen met citroenzuur

De eerste methode verwijdert de schaal goed van de verwarming van de machine. Hoe maak je de wasmachine met citroenzuur van binnenuit schoon, want er is ook een overval op de trommel?

 1. Het is noodzakelijk het voedingsmiddelconcentraat in de trommel te gieten. Neem niet meer dan 100 gram.
 2. Stel de temperatuurmodus in van 60 tot 90 graden. Een lagere temperatuur zal de substantie niet oplossen.
 3. Voer de langste modus uit. Stop na 10 minuten het programma en wacht een uur, zodat het concentraat reageert met de kalkaanslag.
 4. Na doorgaan van het programma. Als het proces gepaard gaat met een gerommel - deze gespleten schaaldeeltjes vallen in de afvoer, wat betekent: het reinigen is geslaagd.
 5. Na de voltooiing, is het noodzakelijk om de eenheid nogmaals te spoelen, inclusief een extra spoeling.

Hoe veilig is citroenzuur voor een wasmachine

Voordat u probeert de machine door te spoelen, moet u ervoor zorgen dat de veiligheid gewaarborgd is. Overvul niet te veel geconcentreerd poeder, want het kan onderdelen beschadigen vanwege de intensiteit van chemische processen. Reiniging moet alleen worden uitgevoerd op voorwaarde dat de trommel leeg is, anders zal het voedselconcentraat oplossen en het schuim en de dingen die er zullen zijn.

Hoe een wasmachine met citroenzuur te reinigen

Chemie kopen voor een wasmachine, gebruikers proberen vaak te sparen - poeders, airconditioners en verschillende additieven zijn vrij duur. Hier is het noodzakelijk om de kosten van het ontkalkingsmiddel op te nemen. Het wordt gebruikt om plaque op de TEN en de trommelmachine te voorkomen. Maar er is een goedkopere manier - het schoonmaken van de wasmachine met citroenzuur geeft fantastische resultaten, maar kost slechts een cent. Laten we eens kijken hoe je de stick goed schoonmaakt met citroensap en geld bespaart in je portemonnee.

In deze beoordeling zullen we de volgende vragen behandelen:

 • Is deze methode echt effectief?
 • Hoeveel gram te zetten en hoe de juiste dosering te observeren;
 • Hoe vaak schoon te maken;
 • Hoe de goede zorg voor de wasmachine te waarborgen.

Op veel andere punten zal ook worden ingegaan.

De effectiviteit van deze reinigingsmethode

Het wassen van de trommel van de wasmachine met citroenzuur is zeer effectief. Het zuur reinigt metalen onderdelen en TET van schalen, waardoor de eenheid bijna originele zuiverheid krijgt. Het schoonmaken kost niet veel tijd, vereist geen demontage van de technologie, beschadigt de interne knooppunten niet en beheert zelfs de meest ernstige afzettingen. Voordat we u vertellen hoe u de wasmachine op schaal kunt reinigen met citroenzuur, zullen we het hebben over de effectiviteit van de techniek.

Ondanks de eenvoud van de methode is het reinigen van de wasmachine met citroenzuur een uitstekende preventieve procedure waardoor de unit lange tijd zonder storingen kan worden gebruikt.

Zorg ervoor dat het citroenzuur omgaat met het schuim heel gemakkelijk is - hiervoor hebben we de meest gewone keukenketel nodig. Als het water in uw omgeving stijf is, ziet u schuim op de bodem in de vorm van een witte of crèmekleurige laag. Dit zijn wateronoplosbare zouten die worden gevormd door koken. Hun intrede in het menselijk lichaam geeft geen speciale gezondheid. En in wasmachines leiden ze tot de vorming van verschillende storingen.

Het gebruik van citroenzuur zal zelfs de oudste afzettingen volledig elimineren. Voer de verwerking van de waterkoker als volgt uit:

 • We kopen in de winkel citroen - het moet direct in de ketel in slaap vallen;
 • Verder gieten we water - het moet worden gekookt (in elektrische theepotten wachten we op automatische uitschakeling);
 • We voegen water samen en genieten van de schitterende zuiverheid van de binnenmuren.

Het wassen en schoonmaken van de wasmachine gebeurt op dezelfde manier. Zelfs de meest verharde critici die twijfelen aan de mogelijkheden van citroenzuur, kunnen worden overtuigd door het voorbeeld van een theepot dat de door ons beschreven methode alleen maar uitstekende resultaten oplevert.

Het schoonmaken van servies met citroenzuur is heel, heel goedkoop - een grote partij citroensap kost 30-40 roebel, en op sommige plaatsen wordt het in kilogram verkocht (wat nog goedkoper is). Professionele verzorgingsproducten zijn veel duurder. Bovendien moeten ze constant worden gekocht, terwijl wassen met citroenzuur elke 3-4 maanden wordt uitgevoerd, niet vaker. Daarom is het eerste voordeel de besparing van geld, wat wij nastreven.

Veel huisvrouwen overdrijven vaak met de hoeveelheid gebruikt citroenzuur. Dit categorisch doen is het niet waard, anders is de ongeplande reparatie van je Styralka onvermijdelijk.

Citroenzuur is ecologisch schoon, omdat het het meest voorkomende voedingsadditief is. Tegelijkertijd is het bijtend en wordt het in producten in beperkte hoeveelheden toegevoegd. Om de wasmachine te reinigen heb je een paar citroenen nodig van enkele tientallen grammen. Het gebruik ervan is praktisch niet schadelijk voor het milieu, net als de chemicaliën die zich in de winkel bevinden. En dit is het tweede voordeel: u kunt de wasmachine niet alleen reinigen met citroenzuur, maar ook zorgen voor de zuiverheid van de natuur.

Citroenzuur voor een wasmachine is een automaat - het is een goedkope en betaalbare tool die letterlijk in elk paviljoen en elke winkel is waar voedsel wordt verkocht. Daarom is het onwaarschijnlijk dat ze met haar zoekopdracht problemen tegenkomt. Ook wordt het verkocht in supermarkten en hypermarkten, in stedelijke markten. Als u kennissen hebt in de voedselproductie, kunt u bij hen achterhalen of ze citroensap gebruiken. Het is goed mogelijk dat ze u een paar kilo van dit product kunnen slepen (dit bedrag is voldoende om de wasmachine niet voor een jaar schoon te maken). Het derde voordeel is universele toegankelijkheid.

Een goed effect is het reinigen van de wasmachine met frisdrank en citroenzuur - deze krachtige cocktail van twee onschadelijke stoffen kan niet alleen concurreren met schuim, maar ook met hardnekkig vuil, met schimmel. Het helpt ook met schimmels, die letterlijk rubberen afdichtingen eten en zijn sporen vestigen in het wasgoed dat wordt gewassen.

Citroen gaf ons citroenzuur, dat we kunnen gebruiken bij het schoonmaken van de wasmachine. Het is waar dat het helemaal niet wordt geëxtraheerd uit citroenen, maar kunstmatig wordt gesynthetiseerd, maar de essentie van de materie verandert hier niet van. Laten we het hebben over het recept van onze procedure en vertellen hoe u de trommel moet schoonmaken met citroensap - er is niets nieuws in. Sommige mensen denken dat het bij het wassen moet worden toegevoegd, maar dat is niet zo - de procedure wordt in dezelfde cyclus uitgevoerd zonder linnen te leggen. Hier is de stapsgewijze instructie:

 • We bereiden de wasmachine voor op het schoonmaken - we verwijderen alle dingen eruit, inspecteren het, zodat onopvallende dingen niet op de muren blijven plakken;
 • Belemmer het wassen niet met een vochtige rubberen afdichtingskit en veeg het glas grondig schoon;
 • We vallen citroenzuur in een compartiment voor de wasmachine - het is noodzakelijk dat ze de stortkoker kan uitspoelen, waardoor het reinigingsmiddel in de trommel komt. De resterende compartimenten worden leeg gelaten;
 • Sluit het laadluik, begin met schoonmaken - als u besluit de trommel voor het eerst in lange tijd te wassen, plaatst u het langste programma met een temperatuur van +90 graden. Als u nog steeds periodieke reiniging en profylaxe met opslagtools uitvoert, neemt u het langste programma op met een temperatuur van +60 graden;
 • We wachten op de voltooiing van het programma - het reinigen van de wasmachine met citroenzuur is voltooid, je kunt de deur openen en ventileren.

Er zijn geen verdere maatregelen nodig. Als je de kachel kunt bekijken, zul je zien dat het briljant en schoon is geworden - in sommige wasmachines is het zichtbaar door de gaten in de trommel, het aan te steken met een zaklamp en de trommel zelf te draaien.

Dosering en andere aanbevelingen

Als u van plan bent om uw wasmachine te reinigen met citroenzuur, moet u de dosering bepalen. We raden aan om 6 kg linnen 120 gr te gieten. citroen, voor 5 kg - 100 gr. Dat is voor elke kilogram - 20 gram zuur. Overschrijding van deze dosis wordt niet aanbevolen, omdat een teveel aan citroensap een destructief effect kan hebben op het rubberen afdichtmiddel. Het verminderen van het bedrag is ook niet de moeite waard, omdat het uitschot op de TEN en de besmetting in de auto erg veel kan zijn.

Veel mensen vermoeden zelfs niet de aanwezigheid van schimmels in hun wasmachine. Maar het kan extreem gevaarlijk zijn voor een persoon. Gelukkig lost citroenzuur het zonder enige arbeid op.

Het gekozen programma moet compleet zijn - met een laatste spoeling. Dit is nodig voor het volledig verwijderen van zuurresten uit het inwendige van de wasmachine. Samen met limonade worden de overblijfselen van schaal verwijderd. We raden u aan de styalku uit te voeren in het programma "Katoen 90" of "Synthetisch 60". Het wordt lang gewassen, maar verwijdert alle kalkaanslag volledig, gaat met andere onzuiverheden om, reinigt de binnenoppervlakken van de tank en de trommel.

Wat betreft de frequentie van wassen, dan is alles eenvoudig - het is voldoende om eens in de 3 maanden te zijn bij een temperatuur van +60 graden. Als de laatste reiniging van de wasmachine lange tijd niet is uitgevoerd of helemaal niet is uitgevoerd, wordt aanbevolen deze bij een temperatuur van +90 graden te laten draaien - in deze modus zal de reiniging zo effectief mogelijk zijn. Citroenzuur toevoegen tijdens het wassen is niet nodig - hierdoor bereikt u geen enkel effect of vermindert u de effectiviteit van het reinigingsmiddel volledig.

Andere aanbevelingen voor de zorg voor de wasmachine:

 • Als uw gebied erg hard water is, installeert u een verzachtende filter - zodat u de techniek tegen breuken beschermt. Verhoogde stijfheid manifesteert zich in de vorm van een nauwelijks waarneembare film op het oppervlak van een schoon, vers gerecycled water of in de vorm van een grootschalige kalkaanslag in uw waterkoker;
 • Zelfs als het water in uw omgeving relatief mild is, raden wij u aan om uw wasmachine preventief met citroenzuur schoon te maken. Andere afzettingen kunnen op de TEN en de trommel worden afgelegd en moeten worden verwijderd (inclusief een dutje);
 • Na het schoonmaken van de wasmachine raden we aan dat u onder de rubberen afdichting in het filter kijkt - hier vindt u citroenzuurresten en kalkresten. Al deze verontreinigingen moeten worden verwijderd.

Dus, in de zorg voor de wasmachine is er niets ingewikkelds - het is alleen nodig om regelmatig met voedsel citroenzuur te reinigen. En vergeet dure middelen zoals Kalgon - citroensap is effectiever en goedkoper.

De wasmachine reinigen met citroenzuur

Het proces van het reinigen van de wasmachine met citroenzuur

Voordat u begint

Kijk ook in de trom en controleer of er dingen in zitten. Er mogen geen ontbrekende sokken en zakdoeken achterblijven. Pas nadat u hebt gecontroleerd of de machine helemaal leeg is, kunt u het proces starten.

Volgens het recept vindt de berekening van het poeder plaats afhankelijk van het volume van de wasmachine. Citroenzuur komt het vaakst voor in papieren zakken. Daarom is het voor een gemiddeld volumeapparaat met een lading van 3-4 kg wasgoed nodig om 3 zakken van 20 gram te nemen. of 4 zakjes van 15 gram, dat wil zeggen, je moet 60 gram krijgen. poeder. In het geval van wegen, neem een ​​paar eetlepels met een glijbaan.

Hoe maak ik een grotere wasmachine schoon? Je moet de hoeveelheid citroenzuur verhogen. Als de trommel is ontworpen om 5 kg te laden, duurt het 100-150 gr. poeder.

Rekening houdend met aanbevelingen hoe te beginnen en hoeveel zuur je moet kiezen, kun je je machine opruimen in dit algoritme:

 1. Je moet in slaap vallen in het compartiment voor waspoeder of direct in de trommel de benodigde hoeveelheid citroenpoeder. De eerste optie verdient de voorkeur, omdat hiermee alle onderdelen kunnen worden gereinigd door contact met het poeder.

Citroenzuur is gekozen omdat een dergelijke reiniging niet toevallig is, maar vanwege de volgende kenmerken:

 • is een uitstekende goedkope optie voor het handhaven van de interne reinheid van de machine;

 • Hoe een stropdas thuis te wassen: de regels van het wassen met de hand en in een wasmachine.

Binnen alle ringen bevindt zich een verwarmingselement, dat na verloop van tijd, onder invloed van onzuiverheden in het water, is bedekt met een coating. Bovendien worden de zouten in het water, wanneer de temperatuur stijgt, omgezet in een neerslag, dat geleidelijk groter wordt en een dikkere laag vormt.

Ook is het uiterlijk van een soort "huid" van invloed op hoe vaak kleding of stoffen met een dutje afslijten. Bij het wassen, vooral in een extractiewijze, krijgt het deel water en bereikt het zeker TEN.

Als u niet zeker weet of uw machine moet worden schoongemaakt en u wilt controleren of het verwarmingselement is aangetast door kalkaanslag, dan kunt u dit zelf controleren.

Voorzorgsmaatregelen voor het reinigen

Wat is belangrijk om rekening mee te houden voor het reinigen van de wasmachine.

 • Schakel de machine niet in als u reinigt naar een modus met een te hoge temperatuur en een grote hoeveelheid poeder. Vanwege de hoge intensiteit van chemische processen kan zuur de plastic en rubberen onderdelen van de machine beschadigen.

Instructie voor video over het reinigen van de wasmachine met limonade

Bekijk de video voor een visuele weergave van het hele proces. De auteur vertelt in detail hoe te reinigen en in welke volgorde.

We hopen dat je met behulp van het artikel hebt geleerd hoe je de wasmachine moet schoonmaken met citroenzuur. Schoonmaken is gemakkelijk en zonder gedoe. Het citroenzuur zelf is een natuurlijke remedie en wordt volledig gespoeld zonder schade toe te brengen aan de huid van uw huisdieren.

Compact-modus | Normale modus

Elke reproductie van het materiaal van de site zonder onze schriftelijke toestemming is VERBODEN!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

51 − 48 =