Hoe u van venster naar video in de wintermodus overschakelt

Hoe plastic ramen overbrengen in de winter-modus - aanpassen van raambeslag

Het ontwerp van kunststof ramen impliceert de mogelijkheid om de mate van aandrukken van het vensterblad aan te passen, deze functie is bedoeld voor het overbrengen van het systeem naar seizoensgebonden winter-zomerregimes.

Kunststof ramen zijn geïnstalleerd in bijna elk derde appartement of privé huis, maar niet alle gebruikers zijn op de hoogte van de operationele mogelijkheden die de kunststof ramen bieden.

Een van de functionele kenmerken - de overdracht van de modus van het plastic venster van de wintermodus naar de zomer, en omgekeerd. Dit vermogen wordt bepaald door de verscheidenheid aan gebruikte hardware. Natuurlijk is deze eigenschap niet inherent aan alle PVC-vensters, maar alleen aan die met modernere hardware.

De modi van kunststof ramen - wat zijn ze en wat is het?

 1. Wintermodus van kunststof ramen - deze modus zorgt ervoor dat het kozijn van de raamkozijn strakker aan het raamkozijn past en helpt dus warmte te besparen in het winterseizoen;
 2. Zomermodus van kunststof ramen - verschilt minder strakke montage van het blad, wat de mogelijkheid van constante luchtcirculatie tussen de kamer en de omgeving waarborgt, d.w.z. laat toe om de microventilatie-modus te implementeren.
 3. Standaard positie (de mediummodus die de vleugel tegen het frame drukt - de excentriek bevindt zich in het midden), in de regel werkt het venster met de glazen eenheid in deze modus zowel in de winter als in de zomer even goed, waardoor de afdichting optimaal wordt vastgezet.

Waarom moet je de modi van kunststof ramen aanpassen?

Het instellen van de modi maakt het mogelijk om de levensduur van het venster te verlengen. Met de aanpassing kunt u de mate van hechting van het raam aan het frame wijzigen. Immers, in de winter wordt het materiaal gecomprimeerd en in de zomer neemt het toe. De aanpassing van de PVC raambeslag maakt het mogelijk om de slijtage van de kit en bevestigingsmiddelen te verminderen.

Daarnaast zijn onder andere de redenen waarom u de modi moet wijzigen:

 • het raam uitblazen. Koude lucht in de winter of stof in de zomer is iets dat ze proberen te vermijden door een nieuw raam te installeren;
 • Slecht openen / sluiten van het blad. Als het plastic venster bijvoorbeeld in de ventilatiemodus vastzit, kan een van de redenen een verkeerd ingestelde modus zijn;
 • doorhangen van de vleugel. Het is een gevolg van de slijtage van de scharnieren, wordt geëlimineerd door overschakeling naar de wintermodus of vervanging van de fittingen.

De mogelijkheid om tussen modi te schakelen wordt gerealiseerd in het meubilair van bekende fabrikanten, zoals: Maco, Roto, Siegenia Aubi, GU. Tegenwoordig is het instellen van de hardware meer een regel dan een uitzondering, voor de hele meubelklasse boven het budget.

Hoe te bepalen of er een mogelijkheid is om van venster naar wintermodus over te schakelen?

Vaak ontvangt de gebruiker tijdens de installatie geen informatie over de mogelijkheden van raamaccessoires. Om te begrijpen of een overdracht op verschillende manieren voor een specifiek PVC-venster wordt overwogen, is het noodzakelijk het uiterlijk (markering) van de fittingen, in het bijzonder de tap, te bestuderen.

Trunnion of excentriek is een onderdeel van de fittingen, waarmee u de mate van klemming van de vleugel tegen het raamkozijn kunt instellen. Het bevindt zich aan de zijkant van het blad.

Het excentrisch venster aanpassen om het venster naar de wintermodus te verplaatsen

Als de gaten zijn gemarkeerd op het oppervlak van de tap (in de vorm van een sterretje, een schroevendraaier, hexahedron) of een tuit heeft een ovale vorm, betekent dit dat deze aansluiting het venster in verschillende seizoensmodi kan laten werken.

Typen vensterpennen Ovale vensterbevestiging

Moet ik vensters naar de wintermodus schakelen?

In het najaar, bij het naderen van koud weer, is het aan te bevelen om de fittingen naar de wintermodus te verplaatsen. Anders is er een grote kans op inflatie vanaf de zijkant van de klep. Als de verzegeling in goede staat verkeert, kunt u het venster in de zomermodus verlaten. Tijdens de opwarmperiode helpt de conversie van de fittingen naar de zomermodus om de druk (belasting) op de afdichting te verminderen en is een voorwaarde voor de lange termijn werking ervan.

Hoe te bepalen in welke modus kunststof ramen?

Er zijn twee manieren om te controleren in welke modus het venster werkt:

 • Evalueer de mate van klemmen van de raamlijst tegen het frame. Neem een ​​vel papier en plaats het tussen de vleugel en het frame. Als het geperste vel na het sluiten van het venster met minimale inspanning wordt uitgerekt, wordt het venster ingesteld op de zomermodus, indien niet uitgerekt (gescheurd) en vervolgens op winter.
 • Kijk naar de positie van de taats (excentriek). Aan de ronde pen een streepje (flyspeck, asterisk), waarmee het mogelijk is om de modus te schatten. Als het dashboard naar de kamer is gericht, is dit de wintermodus, als het zomer is in de straatrichting.

Positie van excentriek in de winter- en zomermodus Locatie van de ketting in de winter- en zomermodus van het kunststof venster

Voor ovale tappen is een andere regel van toepassing. Als het zich verticaal bevindt - er is een zwakke klem van het raam aan het frame van het venster, waardoor u kunt zeggen over het instellen van het venster voor de zomermodus. Indien horizontaal - een sterke klem, d.w.z. wintermodus.

Aanpassing van tappen op kunststof ramen - verschillende manieren om de vleugel in te drukken

Plastic ramen overbrengen in de wintermodus of in de zomermodus

De overdracht tussen modi is eenvoudig, maar aan elke stap moet aandacht worden besteed, anders zal de hardware uitvallen en zal het nodig zijn om het te vervangen of het venster te reviseren. Sommige gebruikers geven er de voorkeur aan om de service aan te vragen bij het bedrijf dat de installatie van de vensters heeft uitgevoerd.

Het vertaalproces is echter niet ingewikkeld en het is heel goed mogelijk om het zelf te doen, aangezien het niet langer dan een half uur heeft geduurd.

Hoe u de kunststof ramen in de wintermodus met uw eigen handen kunt instellen

Aanpassing van tappen op kunststof ramen - stapsgewijze instructies:

 1. de locatie van pinnen bepalen. Het aantal excentriekelingen hangt af van de grootte van het blad. In de regel zijn er drie aan de zijkant van de hendel en één aan de andere kant (waar de scharnieren, de schuren en ook de boven- en onderkant van de vleugel). U moet alle tappen vinden, tk. bij het wijzigen van modi, moet u de positie van elk van hen wijzigen;
 2. veeg alle elementen van het venster schoon en maak de accessoires grondig schoon. Dit elimineert het binnendringen van stof bij het draaien van de pinnen en beschermt ze tegen mechanische schade;
 3. maak de gesmeerde onderdelen schoon. Na de overgang is het beter om het vet herhaaldelijk aan te brengen;
 4. overweeg pallen. Zoek op hun oppervlaktestrips of andere symbolen die de werking van het venster aangeven. Als de noppen ovaal van vorm zijn, let dan op hun positie ten opzichte van de horizontaal;
 5. draai elk van de draaipunten naar de gewenste positie. Draai het met een zeskant (of een ander geschikt gereedschap) of met een tang (voor ovale tappen).
 6. controleer de juistheid van de vertaling door het vel papier uit het gesloten venster te plaatsen en terug te halen.

Let op - bij het vertalen naar de wintermodus moet het lange streepje (of punt) naar de kamer worden gericht (dwz naar de rubberen band) en in het geval met de ovale taat horizontaal.

Plastic vensters verplaatsen naar de wintermodus - video

Ter informatie werkt de ventilatiemodus van kunststof ramen in de wintermodus standaard en opent het raam op de gebruikelijke manier.

Overschakelen naar de zomermodus, wordt op dezelfde manier uitgevoerd, in de omgekeerde volgorde. Als u de volgorde van de overgang naar de wintermodus kent, kunt u het venster eenvoudig in het zomervenster plaatsen.

Kenmerken van raamaccessoires - regels

 • Ondanks het feit dat de hardware voorziet in de mogelijkheid om tussen modi te schakelen, wordt het niet aangeraden om dit in het eerste jaar van gebruik van het venster te doen. Het venster functioneert nog steeds in de optimale modus;
 • vertaling wordt om de zes maanden uitgevoerd. En de duur van de winterperiode is korter dan die van het zomerseizoen;
 • Het is niet wenselijk om het raam in de zomer in wintermodus te laten werken, dit verhoogt de slijtagesnelheid van de afdichting.

Moet ik plastic ramen naar wintermodus schakelen?

Continue verandering van modi leidt ertoe dat de kit zijn eigenschappen verliest. Vooral snel gebeurt het in de wintermodus, tk. de druk van de tap neemt toe. Naast de impact van de tap is de sealer onderhevig aan lage temperaturen en hoge luchtvochtigheid. Dit leidt tot de vernietiging van het afdichtmiddel (begint te blazen, er is behoefte aan de isolatie van het kunststof venster), de versleten rubberen band van het afdichtmiddel moet worden vervangen. In de zomermodus is de afdichting minimaal twee keer zo lang.

Ondanks de mogelijkheden van moderne raambeslag, is het noodzakelijk om de haalbaarheid van elke optie te evalueren. Enerzijds zorgt de omschakeling naar de winter- / zomermodus voor een comfortabeler temperatuurregime in de kamer en vermindert het het verlies van warmte door de raamopening. Aan de andere kant bevordert de vertaling de snelle slijtage van het afdichtmiddel, wat de vervanging en extra kosten noodzakelijk maakt. Daarom is het voor elke gebruiker om vensters te vertalen voor de winter of niet, gebaseerd op zijn persoonlijke voorkeuren.

Reacties (0)

Informatieproject over de bouw van het huis met hun eigen handen. Volledig of gedeeltelijk kopiëren van sitemateriaal is alleen mogelijk in overleg met de beheerder

Winter- en zomermodi van kunststof ramen. Video en beschrijving hoe te vertalen

Uit het artikel leer je:

Het koude seizoen is de beste periode om de kwaliteit van de gekochte kunststof ramen te controleren, evenals de juistheid van hun installatie. Bij bewolkt weer kunt u onmiddellijk ontwerpfouten, slechte kwaliteit of fouten tijdens de installatie identificeren. Het is om deze reden dat veel consumenten de voorkeur geven aan het kopen en installeren van ramen in de herfst-winterperiode - in dit geval is het veel eenvoudiger om fabrikanten of installateurs ter verantwoording te roepen.

Maar zelfs als de ramen in de zomer werden geïnstalleerd en het koude weer begon, begonnen ze slecht hun functies uit te voeren (lucht en koude van de straat laten), het is noodzakelijk om uit te vinden vanwege wat het gebeurt. U kunt het beste de reden achterhalen om contact op te nemen met de verkoper of de fabrikant, maar u kunt ook proberen het zelf uit te zoeken.

Standaard zou een kunststof venster van hoge kwaliteit geen problemen moeten opleveren voor de eigenaar. Het heeft tot taak de eigenaars van gebouwen te beschermen tegen dergelijke ongunstige weersomstandigheden, zoals vorst, hitte, vochtigheid, windvlagen, enz. In werkelijkheid werkt dit soms niet. Veel kopers haasten zich om alle fabrikanten en installateurs de schuld te geven, hoewel ze er misschien helemaal niet meer zijn. Wat gebeurt er dan met Windows?

Het antwoord is vrij simpel - als u installeert in een warme periode, is de hardware van de vensters waarschijnlijk ingesteld op de zomermodus, en daarom moet deze met de komst van frosts opnieuw worden geconfigureerd. Resetten van modi - niet bijzonder gecompliceerd proces, dat onafhankelijk kan worden uitgevoerd met enkele vaardigheden van een huismeester.

Helaas hebben niet alle vensters een ontwerp dat voorziet in het instellen van de zomer- / wintermodus, dus eerst en vooral moet u weten of u dit kunt doen. Om te begrijpen of vensters de functie hebben om van modus te veranderen, zal het toortssysteem, dat verantwoordelijk is voor het openen / sluiten van de deuren, helpen. Als de schacht een sleutel-hexagon draad heeft of het heeft de vorm van een ovaal, is het ontwerp ontworpen voor aanpassing.

Laten we eens nader bekijken hoe plastic ramen in de wintermodus kunnen worden geplaatst en de volgorde van handelingen kunnen bepalen die nodig zijn voor de juiste installatie.

De volgorde van overdracht van kunststof ramen in de winter- en zomermodus

Het opnieuw configureren van vensters voor de wintermodus wordt aanbevolen aan het einde van de herfst of aan het begin van de winter - het juiste moment waarop u zult voelen wanneer ze merkbaar aan de kou beginnen te trekken. Als de winter warm is en de kamer comfortabel is om te verblijven zonder de ramen opnieuw te configureren, wordt aangeraden om ze aan te raken, omdat in de wintermodus de kit snel slijt en breekt. Als er in de winter nog steeds vensters moeten worden vastgezet, moet dit heel voorzichtig gebeuren, omdat ruwe onderdelen de hardwarecomponenten kunnen uitschakelen.

Voor diegenen die de hele procedure zelf willen uitvoeren en besparen op de diensten van specialisten, bieden we een gedetailleerde stap-voor-stap handleiding voor het vertalen van raambeslagen naar de wintermodus:

 • Stap 1 - Breng de rollerhardware omhoog.
 • Stap 2 - draai de klem met de inbussleutel op het gewenste niveau (het is eerst noodzakelijk om uit te vinden aan welke kant de sleutel draait / draait de tap).
 • Stap 3 - breng de film terug naar de oorspronkelijke locatie.
 • Stap 4 - installeer de wals zodanig dat het risico van draaiende lijn naar de ruimte is gedraaid. voor keer terug naar de zomermodus, rol draait rond de lijn naar de straat - dus de kracht van de klem zal verzwakt zijn.
 • Stap 5 - De bovenstaande eerste 4 stappen worden herhaald met alle rollen aan de rand van het venster (of de deur).

Het is natuurlijk eenvoudiger en veiliger om opnieuw te configureren voor bedrijven die Windows installeren en repareren, maar hun services kosten helemaal niets en de uitvoer van de specialist naar het huis moet misschien even wachten.

Aan het einde van het onderwerp van het verplaatsen van vensters naar de wintermodus, kunt u een paar punten noemen die hun functionaliteit verbeteren:

 1. Om strakheid te garanderen (strak sluiten) in elk modern venster, niet alleen in kunststof, maar ook in hout en aluminium, voldoet aan de zegel. Na meerdere jaren van gebruik van de PVC-constructie verliest de kit die erin is ingebouwd geleidelijk zijn oorspronkelijke eigenschappen: elasticiteit gaat verloren, poriën verschijnen. Bovendien komen er stof en zand op neer. Dientengevolge begint het afdichtmiddel vanuit het raam in de vervormingsplaats te blazen. De oplossing voor dit probleem is de noodzaak van periodieke zorg voor het afdichtingsrubber. Een paar keer per jaar in een warme tijd, moet u het oppervlak van het afdichtmiddel met een spons afvegen, nadat u vooraf een afwasmiddel hebt aangebracht. Het is ook wenselijk om de gom te behandelen met een glijmiddel op siliconenbasis. Sterk versleten en gebarsten zeehonden voor het winterseizoen moeten worden vervangen door nieuwe.
 2. Je kunt het "winterregime" niet constant gebruiken, Omdat het leidt tot een snelle slijtage van afdichtingen en fittingen. Zodra de lente rond het raam komt, moeten de raambeslagen opnieuw worden geconfigureerd voor de zomermodus.
 3. Setup-werkzaamheden moeten netjes worden uitgevoerd, omdat de hardware gemakkelijk faalt. Breuk van afzonderlijke elementen kan een grote reparatie van het volledige venster of zelfs vervanging ervan vereisen.

Correcte afstelling van de raamvergrendelingsstructuren verhoogt de functionaliteit van het product, de levensduur van het afdichtmiddel en het gehele product.

De belangrijkste taak van regimeverandering is de volgende: zorg er in de winter voor dat de pamfletten maximaal op de framebasis worden vastgeklemd en in de zomer licht verzwakt voor luchtinlaat en behoud van de integriteit van de afdichtingen.

Extra isolatie voor de winter

Als het probleem van thermische isolatie u sterk genoeg zorgen baart, of u woont in een gebied met zeer ijzige winters, dan kunt u naast het overschakelen van ramen naar de wintermodus extra verwarming regelen. Op de omtrek van de vleugel moet u nog een laag afdichtmiddel op een klevende ondergrond lijmen. Als u een materiaal kiest dat past bij de kleur van het raam of interieur, kan het voor de zomer niet worden verwijderd.

Zomer- en wintermodi van kunststof ramen - hoogtepunten

De schakelmodi van kunststof ramen laten u toe om de luchtuitwisseling in de kamer te regelen. Onder het zomerregime krijgt het appartement niet veel verwarmde lucht en stof, en in de winter is het ijzig.

Aanpassing aan de gewenste modus wordt bereikt door de rollen in de fittingen aan te passen, als een resultaat van een strakker of minder goed geperst afdichtmiddel op het frame. Dit werk kan alleen worden gedaan zonder de hulp van een meester in te roepen. Het belangrijkste is om op te passen de raamelementen niet te breken.

Aan de zijkant van de raamkozijn bevinden zich speciale klemmen, gemaakt in de vorm van een excentriek - de regelaars van het regime, met hun hulp en de vertaling wordt uitgevoerd.

Ze kunnen de vorm hebben van een asterisk, ovaal met een groef voor een schroevendraaier of 6-facetten. Als er deze bedieningselementen zijn, is instelling in de gewenste modus mogelijk.

Meestal worden in standaardformaatvensters 5 excentrieken geïnstalleerd: in de buurt van de hendel 3 en op de 1e van de uiteinden van de vensterbank. Maar met de toename van de grootte van de ramen met dubbele beglazing, is hun aantal langs de omtrek van het frame toegevoegd. Ze zorgen voor het vastklemmen van de folders en laten ze niet hangen. Zorg ook voor goede dichtheid in de winter en ventilatie in de zomer.

Niet alle ramen met dubbele beglazing kunnen echter worden aangepast, dit hangt af van de bevestigingen die erop zijn geïnstalleerd.

Bij de productie van kunststoframen worden de verschillende typen gebruikt, die kunnen worden onderverdeeld in 3 klassen:

 1. budget - de ramen functioneren standaard, de mogelijkheid van afstelling ontbreekt, relatief goedkoop voor de prijs, vaak geïnstalleerd op ramen in nieuwe gebouwen.
 2. standaard - vaak gebruikt, gemaakt van materialen van uitstekende kwaliteit, met goede functionaliteit, meestal worden seizoensgebonden modi in het ontwerp opgenomen.
 3. gespecialiseerde - ontworpen voor kamers met speciale omstandigheden, dat wil zeggen, versterkt tegen inbraken, en voor toegangsdeuren. Altijd uitgerust met de functie van overdracht naar zomer-wintermodus.

Hoe isolatieglaseenheden in de gewenste modus te vertalen

 1. Neem eerst een schone doek en veeg alle eindverbindingen van de vleugels en gewrichten af. Verwijder de overblijfselen van het oude vet uit de fittingen met behulp van een borstel en breng vervolgens nieuw siliconenvet of motorolie aan.
 2. Vind alle excentrieken die we nodig hebben op de deur van het kozijn. Met het formaat van het venster neemt hun aantal ook toe, alles moet worden overgedragen, anders wordt de rubberen afdichting ongelijk tegen het frame gedrukt.
 3. Afhankelijk van de vorm van de gaten: zeshoekige ster of ovaal, neem het juiste gereedschap. Bij sommige fittingen moet de klem worden uitgetrokken om te draaien (zoals in het geval van een handmatige klok) en na afstelling terug te zetten.
 4. Op de hendels zijn inkepingen aangebracht die de winter- en zomerseizoenen aangeven. Als de locatie van de risico's parallel is aan de vleugel, wordt de zomermodus ingesteld, en indien loodrecht of horizontaal, dan de winter. In het midden van het excentriek is er een groef, we plaatsen er een zeshoek of een schroevendraaier in en draaien 90 graden naar de rubberen afdichting, er moet ook een inkeping zijn.
 5. We zullen het resultaat van het uitgevoerde werk controleren, de dubbele beglazing sluiten, terwijl u merkt dat de greep op het frame nu strak draait, omdat in de wintermodus de deur strak wordt ingedrukt.
 6. De dichtheid van het drukken op de vleugel tegen het frame, kunt u verduidelijken met een vel papier. Hiervoor is het noodzakelijk om een ​​laken ertussen te plaatsen en te sluiten. Als je eraan trekt en het vrij laat, dan blijft de zomer over en als het papier goed vastzit en uittrekt bij het uittrekken, blijkt het de seizoensgevoeligheid te veranderen. Herhaal deze procedure is noodzakelijk van verschillende kanten van het raam met dubbele beglazing, waar de klemmen worden afgesteld.
 7. Vertaling naar het zomerse regime gebeurt op dezelfde manier, Draai de excentrieken alleen in de tegenovergestelde richting.

Herfst-winterseizoen (meer aansluitende pasvorm). De beste tijd voor het aanpassen van de accessoires van kunststof ramen voor de winter is de herfstperiode. Op dit moment kunt u de spui langs de omtrek van het frame zien, een tocht wordt gevoeld en bovendien, als gevolg van de koude lucht die de gleuf binnendringt, is er een beslaan van de ramen.

Lente-zomer seizoen (minder dichte veranda). Het is noodzakelijk om de druk op het afdichtmiddel en andere delen van de framefittingen te verminderen, om ze te beschermen tegen voortijdige slijtage en vervorming.

 1. Als het raam in de zomermodus staat en er geen tocht is, hoeft u niet over te schakelen naar het winterseizoen, omdat de rubberen afdichting verslijt vanwege de meer strakke druk van het raamblad op het frame.
 2. Het onderhoud van de dubbele beglazing is minstens twee keer per jaar wenselijk - in de lente en de herfst. Zorg ervoor dat u alle rubberen banden op het frame en het blad behandelt, gebruik zowel siliconenvet en technische vaseline. Breng ze eerst aan op een schone doek en wrijf rubberen afdichtingen.
 3. Het is raadzaam om vertrouwd te raken met de aanbevelingen van de fabrikanten voordat u de kunststof ramen onafhankelijk van elkaar aanpast.
 4. Voor het vertalen van dubbele beglazing van het ene seizoen naar het andere wordt niet vaker dan één keer per zes maanden aanbevolen.

Als er op dit gebied geen werkervaring is, is het beter om contact op te nemen met een specialist.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

+ 24 = 34