Een charlotte bakken met appels

Een charlotte bereiden met appels in de oven - 8 stap-voor-stap recepten

Charlotte met appels is het populairste dessert ter wereld. Gemakkelijk te bereiden taart verschijnt regelmatig in bijna elk gezin op de tafel. Geen wonder, zelfs een beginnende kok, die leert hoe hij een charlotte met appels in de oven moet bereiden, zal een heerlijk dessert bakken.

De bereiding van het dessert kost niet veel tijd, dit is het geheim van de populariteit van de charlotte, die de harten heeft gewonnen van vele fijnproevers, zoals schuimgebak en worsten gemaakt van koekjes en cacao.

Elke hospita heeft haar eigen geheimen van charlottes koken. Dit heeft bijgedragen aan de opkomst van een groot aantal recepten voor delicatessen, waarbij niet alleen appels, maar ook andere vruchten en bessen worden gebruikt. In sommige soorten charlottes is het mogelijk om een ​​vulling op basis van cacao te detecteren. Dergelijke desserts hebben de voorkeur van chocoladeliefhebbers.

Charlotte heeft een speciale deugd - universaliteit. Een cake met appels kan eenvoudig worden gecombineerd met verschillende vullingen. Het plaatst alles dat in de koelkast wordt gevonden. Maar het onderwerp van het materiaal zal een charlotte met appels zijn.

De kwestie van calorie-charlotte met appels, je kunt het niet casual noemen, omdat veel mensen van cake houden. Er zijn veel dessertrecepten en ze hebben allemaal te maken met verschillende producten. Dit beïnvloedt de energiewaarde van het voedsel.

Het laagste caloriegehalte van klassieke charlotte is 160 kcal per 100 gram. Op voorwaarde dat de samenstelling alleen appels, eieren, meel, suiker en geen margarine omvat. Ter vergelijking: het dessert voor zure room heeft een energetische waarde van 220 kcal per 100 gram.

Hoe het deeg goed te mengen voor Charlotte

Charlotte - een veel voorkomende lekkernij waarvan de smaak grotendeels niet alleen afhangt van de vulling, maar ook van het deeg. Deeg wordt gemaakt van de eenvoudigste ingrediënten, maar niet elke chef maakt het licht en luchtig. Overweeg het algoritme voor de juiste voorbereiding van de test.

 1. In een diepe kom worden de dooiers gecombineerd met suiker en gemalen tot een witte massa wordt verkregen.
 2. Eiwitten worden goed meegenomen tot een dik schuim verschijnt. De massa's worden voorzichtig gemengd, voeg vanilline, soda met azijn en gezeefd bloem toe. Het correcte resultaat is een viskeus mengsel.
 3. Om het dessert niet te verbranden, legt u het gebruikelijke perkament op de bodem van de ovenschaal.
 4. Terwille van het behoud van de pracht, wordt de cake naar de voorverwarmde oven gestuurd en wordt de deur niet geopend totdat deze klaar is.

Sommige huisvrouwen maken het deeg een beetje anders. Bij het kneden van een koekjesdeeg scheiden ze de eieren niet en slaan ze de massa met een mixer. Anderen lossen het probleem op met de pracht van charlottes met appels met een bakpoeder. Het belangrijkste is om het deeg hoog te laten rijzen. Dit is het geheim van een heerlijke taart.

Charlotte met appels - klassiek recept

Overweeg een klassiek recept, dat de basis vormt voor andere manieren om een ​​appeltaart te maken. Nadat je de techniek van het voorbereiden van een klassieke charlotte onder de knie hebt, leer je culinaire meesterwerken te maken met verschillende soorten vulling.

 • Meel - 1 glas.
 • Suiker - 1 glas.
 • Eieren - 4 stuks.
 • Appels - 4 stuks.
 • Vanilline - 0,5 theelepel.
 • Bakpoeder - 1 theelepeltje.
 • Plantaardige olie.
 1. Neem de eieren uit de koelkast, breek in een diepe kom en klop met een mixer tot het schuim verschijnt. Zorg ervoor dat u koude eieren gebruikt, dit is afhankelijk van de pluizigheid van het deeg.
 2. Voeg suiker en vanilline toe, meng. Voeg de bloem geleidelijk in kleine porties toe. Voeg het bakpoeder toe en meng.
 3. Snij fruit met kleine blokjes, blokjes of plakjes van middelmatige grootte. Vul de sprenkel met plantaardige olie en strooi er suiker over om de vorm te behouden tijdens het bakken. Voeg het bereide fruit toe in een meelvoet.
 4. Bereid het formulier voor. Als de gespleten vorm, leg een stuk perkamentpapier op de bodem en olie het aan alle kanten. Bij gebruik van siliconenschalen is slechts één smering voldoende.
 5. Deeg giet in een vorm, glad en stuur hem gedurende een half uur 180 graden naar een voorverwarmde oven. Om de bereidheid van een taart met appels te bepalen, helpt een tandenstoker. Als er na de punctie geen deeg meer is, is het dessert klaar.
 6. Klaar om de taart uit de oven te nemen en na het afkoelen over te zetten naar een grote platte schaal. Ik adviseer je om te sprenkelen met cacaopoeder of poedersuiker.

Tot uw beschikking was een klassiek recept voor charlottes met appels. In tegenstelling tot de eenvoud, zal het helpen om een ​​ongelooflijk smakelijke traktatie te bereiden, die een uitstekende toevoeging aan thee of cacao zal zijn. Hieronder verwacht u niet minder heerlijke recepten.

Het eenvoudigste en lekkerste recept in de oven

Ik zal een eenvoudig en snel recept voor het koken van charlottes delen. Hij helpt me altijd wanneer onverwachte gasten voor de deur verschijnen, want het duurt niet meer dan 20 minuten om een ​​taart te bereiden.

 1. Schil de vrucht geschild met water en snij in kleine blokjes. Bestrooi de vulling met kaneel.
 2. Meng in een diepe kom de suiker en de eieren, klop samen met een mixer tot het schuim verschijnt. Voeg bloem in het deeg en meng.
 3. Leg wat appels op de bodem van de geoliede vorm. Top met de helft van het deeg. Het resterende fruit wordt gemengd met het tweede deel van het deeg en naar de vorm bovenop de eerste laag gestuurd. De praktijk heeft aangetoond dat deze manier van distributie van meelbasis en vulling het beste resultaat geeft.
 4. Stuur de ovenschaal een derde uur lang 180 graden in een voorverwarmde oven en controleer vervolgens of er een tandenstoker is. Als na de tijd dat de taart nog niet klaar is, bedek het dan met folie en houd het nog 10 minuten in de oven.

Zoals je ziet, is volgens dit recept de appel charlotte echt in een paar minuten klaargemaakt. En terwijl de gasten nieuws en indrukken van de gebeurtenissen in het verleden delen, bereidt u een geurig en heerlijk bijgerecht voor koffie.

Hoe een overdadige charlotte met appels te maken

In tegenstelling tot de eenvoud van de ingrediënten, wordt de charlotte niet tevergeefs beschouwd als een uitstekende cake, die een hoge kooksnelheid, pracht, aroma en ongelooflijke smaak combineert. En hoewel het meesterwerk altijd dezelfde manier voorbereidt, is het resultaat onvoorspelbaar. Ik stel een recept voor een weelderige taart met appels voor.

 • Meel - 2 kopjes.
 • Suiker - 1 glas.
 • Eieren - 4 stuks.
 • Appels - 6 stuks.
 • Boter - eetlepels.
 • Vanilline - 0,5 theelepel.
 • Kaneel - 0,5 theelepels.
 1. Appels schillen, snijd ze in kleine plakjes en besprenkel met kaneel. Roer goed om de kaneel gelijkmatig over het oppervlak van de vrucht te verdelen.
 2. Klop in een diepe kom de eieren, voeg suiker, bloem en vanilline toe. Versla de mixer tot een gladde massa.
 3. In ingevette botervorm, leg de vulling eroverheen en giet het vloeibare deeg eruit. Leg de cake in de oven. Bak op 180 graden minstens 40 minuten.

Bestrooi voor het opdienen een royale charlotte met appels met poedersuiker. Als een charlotte voor een volle thee niet genoeg is, bereid dan worst van koekjes en cacao. Samen zullen ze het feest onvergetelijk maken.

Charlotte met appels op kefir in de oven

Apple charlotte on kefir - nog een versie van heerlijk bakken. Het recept heeft verschillende kenmerken. Het gaat over het gebruik van warme kefir en zoete vruchten. De eerste factor bevordert een snelle reactie met het desintegratiemiddel en heeft een positieve invloed op de schoonheid en de tweede - compenseert de zure smaak van het zuivelproduct.

 • Kefir - 1 glas.
 • Meel - 2 kopjes.
 • Eieren - 3 stuks.
 • Zoete appels - 5 stuks.
 • Suiker - 1 glas.
 • Soda - 1 theelepeltje.
 1. Spoel de appels af met water, schil ze, verwijder de kern en snij in dunne plakjes.
 2. Suiker mix met eieren, garde, voeg soda toe. Voeg in het resulterende mengsel de kefir toe.
 3. Voeg in het deeg het gezeefde meel toe en meng voorzichtig. Sta niet te lang stil en maak geen intensieve bewegingen, anders gaat er te veel lucht weg.
 4. Giet in een ingevette vorm de helft van het beslag, leg de bovenkant op de vulling. Bestrooi eventueel met kaneel en suiker. Vul de vulling met het resterende deeg.
 5. Stuur de appeltaart 45 minuten in de oven. Bak op 180 graden. Als de tijd kort is, gebruik dan de ronde vorm voor de cupcake. Het verkort de duur van het bakken.

Gebruik voor het decoreren van de afgewerkte taart poedersuiker, kokoschips, verse bessen, suikerwerkpoeder of slagroom. Overigens is dit recept geschikt voor het koken van charlottes van yoghurt. Het blijkt hetzelfde heerlijk en weelderig.

Hoe charlotte te bakken met appels op zure room

Een klassieke versie van Charlotte met appels is een luchtpudding gemaakt van eieren, melk en oudbakken brood. Het nadeel van het oorspronkelijke dessert is dat het alleen goed is in warme vorm. Later valt hij naar beneden en verliest zijn smaak. De moderne versie van de taart is vrij van gebreken en bevat zure room. Bekijk

 • Zure room - 200 ml.
 • Zure appels - 5 stuks.
 • Meel - 1 glas.
 • Eieren - 1 st.
 • Soda - 0,5 theelepel.
 1. Was het fruit, schil, verwijder de kern en snij in plakjes. Voeg wat suiker toe als het te zuur is.
 2. Meng zure room met frisdrank. Klop de suiker en het ei in een aparte bak. Meng het mengsel.
 3. In de resulterende massa, ga het gezeefde bloem in, meng goed. Het moet deeg zonder klontjes worden, zoals pannenkoeken.
 4. Leg de helft van de appels op de bodem van de ingevette vorm, giet er een stuk deeg bovenop. Herhaal het proces. Haal de beste bladerdeegcake met appels.
 5. Stuur het Charlotte-formulier naar de oven. Bak op 180 graden gedurende 40 minuten. Zorg ervoor dat de tandenstoker helpt.

Versier het dessert voor het serveren met suikerpoeder en gemalen walnoten. En vergeet niet dat een recept niet past op magere of te vette zure room. In het eerste geval wordt een zuur product verkregen en in het tweede geval pap. 10-20% zure room is de beste optie.

Taart met Charlotte op wrongel

Als er een paar appels en verse kwark in de koelkast liggen, waarom zou u dan niet een heerlijk dessert maken? Appeltaart met kwark zal zowel volwassenen als kleine fijnproevers aanspreken.

 • Kwark - 250 g.
 • Appels - 3 stuks.
 • Eieren - 4 stuks.
 • Meel - 3 eetlepels.
 • Boter - 150 g.
 • Suiker - 300 g.
 • Soda - 0,5 theelepel.
 1. Snijd de boter in kleine stukjes, voeg 100 gram suiker toe. Klop het mengsel totdat de suiker volledig oplost. Voeg in de olie kwark en nog eens 100 gram suiker toe, meng.
 2. Snijd de opgeklopte blanken met 50 gram suiker garde of mixer. De eidooiers wrijven met het resterende zoete poeder. In de wrongelmassa voer je dooiers, slagroom en mix in. Voeg de bloem, de gebluste frisdrank toe en mix.
 3. Fruit schil, snij in blokjes en stuur het in het deeg, meng. De resulterende massa wordt in een mal gebracht met een perkament bedekt met een bodem. Bak een cake met appels in de oven gedurende 30 minuten op 180 graden. Strooi de voorbereide Charlotte met poedersuiker.

Net als bij de vorige versies is de charlotte op wrongel snel en moeiteloos thuis bereid. Degenen die geen dieet vertegenwoordigen zonder gerechten van kwark, raad ik aan geurige syrniki te proberen.

Hoe een snelle charlotte op melk te koken

Er zijn veel opties om charlottes te koken. Ik gebruik het recept vaak voor melk. Het is eenvoudig, snel en biedt geen gebruik van duistere ingrediënten. Smaak en een ongelooflijk tedere taartvulling brengen veel vreugde en vrolijkheid.

 • Ei - 1 st.
 • Melk - 1 glas.
 • Suiker - 1 glas.
 • Appels - 3 stuks.
 • Meel - 3 glazen.
 • Soda - 1 theelepeltje.
 • Plantaardige olie - 3 eetlepels.
 1. Kneed het deeg. Klop in een diepe kom de eieren, giet de suiker en sla goed. Voeg de gebluste frisdrank toe, giet de melk erbij, roer, voeg geleidelijk de bloem toe en meng opnieuw.
 2. Spoel het gewassen fruit uit de schil, verwijder de kern en snijd in middelgrote stukken.
 3. Op de bodem van de geoliede vorm, leg de vulling op de bovenkant met een vloeibaar beslag. Laat het werkstuk 10 minuten staan.
 4. Nadat de tijd verstreken is, zet de appeltaart in de oven. Op 180 graden wordt de charlotte in 40 minuten gebakken.

Als het fruit een zachte schil heeft, raad ik u aan het niet te verwijderen. Het bevat veel stoffen die nuttig zijn voor het lichaam en immuniteit. Om de taart te versieren, gebruik je wat je lekker vindt. Geschikte en poedersuiker, en room, en een ander poeder.

Dieet Charlotte in de oven zonder eieren

Als je de figuur volgt en de hoeveelheid calorieën die per dag wordt geconsumeerd strikt controleert, let dan op het recept voor een dieet-charlotte met appels. En hoewel de samenstelling van de taart geen eieren of meel omvat, zijn de smaakkwaliteiten niet onderdoen voor die van meer calorieën.

 • Manka - 1 glas.
 • Kefir - 2 glazen.
 • Suiker - 1,5 kopjes.
 • Plantaardige olie - 4 eetlepels.
 • Appels - 3 stuks.
 • Vanilline, frisdrank, bakpoeder.
 1. Giet de mango in een diepe kom, voeg kefir toe en mix. Voeg in het resulterende mengsel suiker, soda, vanilline en plantaardige olie toe. Roer en laat 20 minuten opzij staan.
 2. Was fruit, schil en vermaal in kleine stukjes. Meng na 20 minuten de vulling met het deeg.
 3. De resulterende massa wordt in een ingevette ovenschaal gegoten en naar de oven gestuurd. Bak een charlotte zonder eieren op 180 graden tot een gouden korst verschijnt.

De ingrediënten zijn eenvoudig, snel klaargemaakt en de smaak van de cake is verbluffend. Het belangrijkste is dat de delicatesse geen grote schade toebrengt aan het figuur. Als je niet bang bent om aan te komen, gun jezelf dan de smaak van deze manic.

Omgaan met de bereiding van charlottes met appels, zelfs voor beginnende mensen. Maar er zijn verschillende subtiliteiten en geheimen die de bereiding van het dessert aangenamer maken, en het resultaat - weelderig en geurig.

 • Voor de Charlotte zijn de gebruikelijke zure appels en Antonovka perfect. Helder aroma, aangevuld met "zuurheid", zet de basis van zoete meel op. Als er geen zure vruchten zijn, voeg dan wat bessen toe.
 • Het geheim van de pracht van de taart ligt in het correct kloppen van eieren. Gebruik alleen koude eiwitten. Opschuimen bleek weelderig, sterk en niet gezakt, voeg een snufje zout toe.
 • Als de charlotte zonder voorverwarmen in de oven wordt geplaatst, wordt de kern niet gebakken en brandt de bovenkant. Stuur de taart daarom alleen in een hete oven. Om dessert te voorkomen, mag u de deur niet openen voordat het koken is voltooid.
 • Charlotte verwelkomt experimenten met specerijen en specerijen. Naast vanilline en kaneel, wordt het aanbevolen om nootmuskaat of kardemom toe te voegen. Bij het maken van pikante tonen van bakken, gemalen peper en gember helpen. Het belangrijkste is een gevoel voor verhoudingen.

Dat is het einde van het verhaal over koken in de oven met appels thuis. Gebruik de beschreven recepten, kook een weelderige en geurige cake, gelieve het gezin te plezieren en te baden in de zee van dankbaarheid. Veel geluk in de keuken!

Voeg een reactie toe Antwoord annuleren

Artikelen worden beschermd door de wet op auteursrechten en naburige rechten. Kopiëren van materialen is alleen toegestaan ​​met een indicatie van de actieve hyperlink naar de bron.

Charlotte van appels - een recept met een foto stap voor stap. Hoe heerlijk om een ​​appel-charlotte in een oven of multivark te bakken

Tedere en geurige appel charlotka zal het hele gezin tevreden stellen met zijn rijke, smakelijke smaak. Het kan worden geserveerd als een heerlijk ontbijt voor thee of koffie, alsjeblieft het huishouden als een weekend of feestelijke traktatie. Het is noodzakelijk om de functies van koken te kennen om nieuwe meesterwerken te creëren.

Hoe een charlotte van appels te koken

Er zijn veel interessante recepten voor het bakken van charlotte uit appels, zodat het een favoriete traktatie wordt voor kinderen en volwassenen. Bij de productie is het noodzakelijk om aandacht te besteden aan de selectie van grondstoffen, het volgen van de samenstelling en de temperatuur van een oven. Hier zijn de nuances van het bereiden van een charlotte met appels:

 • De beste appelvariëteit voor het bereiden van een gerecht is een Antonovka, het heeft een zure smaak, een stevige, elastische schil, een felgroene tint en een aangenaam aroma;
 • goed omgaan met de appels voor het invullen van het deeg moet zo zijn: schil, snijd in 8 gelijke delen, bak in karamel van suiker, kaneel en boter;
 • in afwezigheid van zure antonica, kun je elke zoete variant nemen, mengen met krenten, veenbessen en veenbessen, een beetje suiker besprenkelen;
 • in plaats van vers zijn de gedroogde vruchten heel geschikt;
 • om het product van pracht te maken, moet je eerst het fruit, en dan het deeg, de mal invetten met een mengsel van groente en boter, bestrooien met zetmeel;
 • als je appelschijfjes giet voordat je in een deeg dompelt, kunnen ze niet naar de bodem zinken en geen sap geven;
 • ready charlotte kan worden versierd met suiker, kaneel, vanilline, noten, rozijnen, gedroogde vruchten, chocolade.

Recepten voor bereiding van charlottes van appels

Elke gastvrouw weet hoe je appeltaart moet koken, want zo'n traditioneel recept kan niet zonder aandacht worden gelaten. Er zijn veel variaties op het thema van het maken van een charlotte met appels - je kunt het koken in de oven, in een koekenpan of multivark. Aan de taart toevoegen is geen andere vulling verboden. Deeg kneden op kefir, kwark of melk, maak er bladerdeeg of koekje van. Voor beginners zijn fotolessen met stapsgewijze instructies voor het maken van lekkernijen beschikbaar.

Klassieke Charlotte van appels

De lekkerste charlotte met appels is gemaakt volgens een traditioneel recept, uitgevonden volgens de legende voor koningin Charlotte - de vrouw van koning George III van het Verenigd Koninkrijk. Sindsdien heeft het recept enkele wijzigingen ondergaan, maar de klassieke charlotte die ermee in de oven is bereid, is nog steeds een geliefd bij velen, geserveerd in de gezinnen van gewone mensen.

 • meel - glas;
 • suiker - glas;
 • ei - 3 stukken;
 • appels - een pond;
 • cognac - 2 eetlepels;
 • kaneel - ½ theelepel.
 1. Vruchten wassen, botten verwijderen, in plakjes snijden, cognac inschenken en met kaneel besprenkelen. Zodat ze niet donkerder worden, terwijl je het deeg klaarmaakt, kun je citroensap laten druipen.
 2. Eieren slaan op met suiker om een ​​homogene luchtmassa van witte kleur te maken, komen er geleidelijk bloem in, die eerst moet worden gezeefd. Roer om de test te krijgen.
 3. Vorm de olie, doe appels, giet over het deeg.
 4. Bak gedurende 37 minuten op 180 graden.

Het is handig om te weten hoe je een charlotte met appels in de oven bak, zodat deze weelderig blijft. Zo'n bulktaart ziet er mooier uit op de foto en in het leven trekt aandacht met zijn geur en knapperigheid. Een oven is een traditionele en eenvoudige variant van het maken van een gerecht, omdat daar het snel wordt gekookt in omstandigheden van blootstelling aan hoge temperaturen. Serveer een kant-en-klaar dessert met suikerpoeder.

 1. Eieren slaan de mixer 2 minuten, voegen suiker toe, blijven kloppen gedurende 4 minuten, totdat een witte, donzige massa wordt verkregen.
 2. Meng de bloem met een bakpoeder, giet het in het ei-suiker mengsel, klop.
 3. Snijd het fruit in plakjes, bestrooi met kaneel.
 4. Schep in de ovenschaal een beetje deeg, leg de appels en giet de resten van het deeg.
 5. De oven is 23 minuten op 175 graden.

Charlotte van appels in een koekenpan

Bereid een delicate charlotte van appels in een koekenpan, goed en smakelijk kijkend op de foto, je kunt en zonder een oven te gebruiken. Het is handig als de oven niet werkt of niet werkt en u uw verwanten wilt verwennen met eenvoudig voedsel. Het geheim van de productie zal zijn dat de bodem van de koekenpan met olie goed wordt gesmeerd, zodat de taart niet goed blijft plakken en draaien. Op verzoek kunt u pruimen, noten toevoegen.

 1. Eieren kloppen met suiker, komen soda binnen, worden met azijn geblust, zeven de bloem, porties komen in het deeg. Grondig kneden.
 2. Fruit in plakken gesneden, meng met deeg.
 3. Bak fondant met zonnebloemolie, doe een langzame brand op het fornuis, giet er een voorbereide massa in, decoreer de bovenkant met appelschijfjes.
 4. Bakken duurt op een laag vuur, draai een derde van een uur in met een spatel en een bord, kook nog eens 15 minuten.
 5. Bereidheid om te bepalen aan de tandenstoker - doorboor haar deeg en kijk of het droog is - het gerecht is klaar.

Charlotte van appels in een multikool

Maak een geurige charlotte van appels in een multi-bar Panasonic wordt nog sneller en gemakkelijker dan in de oven of in een koekenpan. Dit universele apparaat zal alles doen voor de meesteres, het zal alleen nodig zijn om de producten klaar te maken. Vooral heerlijk is een taart gemaakt van herfst variëteiten van appels, bestrooid met poedersuiker en kaneel. Het wordt met veel plezier bij kinderen gegeten, omdat het smakelijk en nuttig is.

 1. Eieren spoelen met soda, breek in een kom met suiker.
 2. Klop eerst met een mixer op een lage snelheid, daarna op een grotere schaal om een ​​weelderige massa te maken.
 3. Kneed het deeg met bloem, bakpoeder en kaneel om een ​​consistentie van dikke zure room te krijgen.
 4. Fruit in blokjes gesneden, voeg toe aan het deeg.
 5. Giet de kop multivark olie, bestrooi met suiker, leg wat van de appelschijfjes zonder zaadjes, zodat ze gekarameliseerd zijn. Top met het deeg gieten.
 6. Bak een uur in de bakmodus. Open het deksel, laat het 5 minuten staan, verwijder het met inverteren.

Buitengewoon zacht zal een charlotte met appels op kefir blijken, omdat de zure melkdrank de biscuit luchtigheid en zachtheid geeft. De rest van de ingrediënten van het thuisrecept worden als klassiek beschouwd, maar je kunt altijd noten, gedroogde vruchten of een andere vulling toevoegen aan je smaak. Een weelderige taart ziet er op de foto lekker en smakelijk uit en de overheerlijke geur verwarmt op koude dagen.

 1. Oven om te verwarmen tot 200 graden.
 2. Vruchten wassen, terwijl ze nat zijn, schillen en schilferen, in plakjes snijden. Bloem zeven.
 3. Eieren kloppen met suiker, mengen met yoghurt en frisdrank, mixen.
 4. Voeg geleidelijk bloem toe.
 5. Schep de appelschijfjes in een vorm, bestrooi met suiker-kaneelmengsel en giet het deeg erover.
 6. Bak 27 minuten, na afkoelen, draai om, bestrooi met poedersuiker.

Heel mooi is een charlotte van bladerdeeg met appels, die eruitziet als een mysterieuze bloem. Heldere smaak, het geeft een appelnootvulling, waarbij rozijnen worden toegevoegd. Zo'n ongebruikelijke taart kan een feestelijke tafel versieren, een verjaardag vieren. Bladerdeeg voor een gerecht kan alleen worden gekookt of een kant-en-klaar ingevroren exemplaar kopen.

 • broodkruimels - 10 g;
 • dooier - 1 stuk;
 • suiker - 1 eetl. l.;
 • amandelen - 60 g;
 • rozijnen - 50 g;
 • zure appels - 3 stuks;
 • deeg - 2 pakken.
 1. Het deeg moet worden ontdooid, gedurende deze tijd de rozijnen spoelen en drogen, de noten hakken, het fruit van de kern en de schil schillen, in plakjes snijden.
 2. Eén pakket van het deeg is verdeeld in 8 porties-koloboks, elke rol tot het ovaal is verkregen, plaats de vulling op één brede zijde, rol de rol op. Elke rol gewikkeld in een spiraal, zet in de appelschijfjes om een ​​bloem te maken.
 3. Vorm vet met olie, besprenkel met broodkruimels, leg het tweede deel van het deeg klaar, vooraf uitgerold. Beveilig de randen.
 4. Leg de resulterende bloemen in een losse laag, dek af, laat een half uur rijzen. Smeer de dooier met water, bestrooi met suiker.
 5. Bak 37 minuten op 185 graden, bestrooi met amandelen.

Een interessante pikante smaak met een vleugje zuurheid onderscheidt zich door een charlotte met appels en citroen. Het laatste ingrediënt is in het recept aanwezig als een schil, netjes verwijderd door een fijne rasp. De cake heeft een ongewone citroensmaak, die goed bij appels past. Ideale schotel voor het indienen van de herfsttafel, wanneer u een dosis vitamines nodig heeft.

 • suiker - 0,2 kg;
 • ei - 4 stuks;
 • bloem - 0,2 kg;
 • bakpoeder - 1 eetl. l.;
 • appels - 5 stuks;
 • kaneel - 5 g;
 • citroenschil - 5 g;
 • griesmeel - 10 g;
 • boter - thee bed.
 1. Eiwit malen met suiker, meng met bloem en bakpoeder, meng met een mixer.
 2. Zet de oven in de oven op een temperatuur van 210 graden.
 3. Fruit gewassen, geschild, in vieren gesneden, de kern uitgesneden, in dunne platen gesneden. Vermeng met citroenschil en kaneel.
 4. Vorm de olie met olie, besprenkel met een manga, leg de appelschotels neer, giet het deeg uit en laat het 2,5 minuten staan.
 5. Zet in een derde van een uur. Koel serveren.

Het is gemakkelijk om charlotte van appels en peren te bereiden, die een aangename smaak met een lichte zoetheid zullen hebben. Neem een ​​recept voor betere sappige zoete peren, die in tegenstelling tot de zure appelschijfjes zullen spelen. Piquancy-smaak geeft de poedersuiker, waarop de cake na productie en koeling strooit. Een smakelijke traktatie voor thee of koffie is klaar.

 • ei - 4 stuks;
 • suiker - glas;
 • meel - glas;
 • appels - 3 stuks;
 • peren - 3 stuks;
 • boter - 15 g;
 • bakpoeder.
 1. Meng eieren, suiker, bakpoeder in een diepe kom, klop met een mixer, voeg bloem toe om een ​​deeg te krijgen met de consistentie van zure room.
 2. Vruchten wassen, de schil verwijderen, de kern verwijderen, in plakjes snijden.
 3. Vorm de olie met olie, giet de helft van het deeg, fruit, giet de restjes.
 4. Bestrooi met suiker.
 5. Bak op 180 graden gedurende een half uur tot een lichtbruine korst is verkregen.

Charlotte met appels in de oven: 6 recepten weelderige Charlotte met op draai-gebaseerde foto

Onder het grote aantal recepten voor de bereiding van dit dessert, is het gemakkelijk om de meest heerlijke optie te vinden, bijvoorbeeld een charlotte met appels. Maar geloof me, als je een aantal aanbevelingen niet opvolgt, zal het veel moeilijker zijn om ervoor te zorgen dat het dessert echt fantastisch en smakelijk is aan de output.

Het traditionele recept van deze heerlijke taart in zijn samenstelling bevat: meel, kippeneieren, suiker en natuurlijk appels. Veel huisvrouwen beginnen uiteindelijk iets toe te voegen aan hun hoofdproducten, het kan zijn als een bakpoeder, zure room en boter, margarine of verschillende smaken. Maar om te beginnen is het natuurlijk beter om deze taart volgens het basisrecept te bakken.

In het artikel van vandaag analyseren we de meest weelderige en heerlijke recepten van charlottes met appels in de oven. Die, na het koken, tijdens een vakantie, je verwanten en vrienden kunt behandelen. En ik stel deze recepten voor aan liefhebbers van een curd casserole.

Charlotte met appels in de oven - recept met foto stap voor stap

 • Appels - 4-5 stukken
 • eieren van kip - 4 stks
 • bloem - 150 gr
 • suiker - 150 gr
 • vanillesuiker - 1 zakje
 • sinaasappelschil - 1 st
 • zure room vet - 1 eetl. l
 • kaneel - naar smaak
 • zout - 1 snuifje.

Eerst en vooral wassen we de appels in water, snijden ze in twee en verwijderen de kern met zaden. Snijd ze vervolgens in dunne plakjes ongeveer 5 mm.

Doe dan in een diepe kom vier eieren, giet zout, een zak vanille en 150 gram gewone suiker. Hele massa klop met een mixer tot weelderige witte pieken verschijnen.

Voeg, naast de gehavende eieren met suiker, gezeefd bloem, een lepel vetzure room toe en wrijf op een fijn geraspte schil van een goed gewassen sinaasappel.

Nu zeer zachte en nauwkeurige bewegingen, is het het beste om een ​​spatel te gebruiken, meng het deeg, van boven naar beneden om een ​​homogene massa te vormen.

In een ovenschaal moeten we het bakpapier invetten, het met boter invetten en een beetje suiker strooien.

De eerste laag wordt op de bodem van gesneden appelschijfjes gelegd en op smaak gebracht met gemalen kaneel.

Leg er het voorbereide deeg op, schep het waterpas en leg er de resterende appelsegmenten op zodat we een interessante compositie krijgen, bijvoorbeeld op de onderstaande foto.

En stuur ons formulier voor 30-40 minuten naar de voorverwarmde oven tot het klaar is.

Om er zeker van te zijn dat het gerecht klaar is, is het noodzakelijk om te controleren met behulp van een tandenstoker of een lucifer, de taart is klaar. We doorboren het en als het deeg niet kleeft, is ons dessert klaar en als het blijft plakken, is het noodzakelijk om het een tijdje in de oven te houden.

Volgens dit recept blijkt de charlotte ongelooflijk smakelijk en luchtig, omdat appels het allemaal haar sappigheid en aroma geven. Probeer te koken en jij!

Recept voor charlottes met appels op yoghurt

 • Kefir - 1 glas
 • appels - 3 stuks
 • citroen - 1/2 stukjes
 • meel - 1,5 kopjes
 • eieren van kip - 4 stks
 • suiker - 1 glas
 • Boter - 50 gr
 • frisdrank - 1/2 theel
 • vanille - 1 zakje.

Eerst snijden we de gewassen appels met dunne ronde broden, verwijder de zaden, voeg de helft van het citroensap toe en meng.

In een aparte kom, rijd de eieren en klop ze op tot schuim.

Giet vervolgens kefir, gesmolten boter en meng goed met een mixer.

Nu schenken we de gezeefde bloem in stukjes, zodat er geen klontjes ontstaan ​​en het deeg mengen.

Voeg aan het einde soda en vanille toe en meng.

In een ingevet perkamentpapier dat in een mal is gelegd, verdeelt u gelijk de helft van het voorbereide deeg.

Bovenaan snijden we de gesneden appelbroden.

Welke vullen de resterende helft van de test.

En we sturen het 30-40 minuten naar een voorverwarmde oven van 180 graden om te bakken.

Dan halen we de afgewerkte taart tevoorschijn, laten hem uit de vorm komen en sprenkelen hem met poedersuiker.

Hoe een overdadige charlotte met appels te maken

 • Eieren - 2 stuks
 • suiker - 1 glas
 • gemiddelde appels - 4-5 stukken
 • bloem - 1 glas
 • baking soda - 1/2 theelepel
 • plantaardige olie - 1 eetl. l.

In een diepe kom rij je eieren en giet je suiker. Klop de mixer op maximale snelheid totdat een dichte en witte massa wordt verkregen.

We schenken het gezeefde meel, voegen soda toe, gedoofd in azijn of citroenzuur. En meng goed totdat het glad is.

Daarna wassen we de appels in het water, snijd ze in kleine stukjes, na het verwijderen van de kern met de zaden.

Voeg vervolgens de appels toe aan het deeg en meng het netjes.

Vorm voor het bakken van vet met een culinaire borstel, plantaardige olie en doe al het deeg erin en stuur het naar de voorverwarmde oven gedurende 25-40 minuten tot het klaar is.

Hoe te controleren op gereedheid die ik hierboven al heb gezegd.

We nemen onze cake uit de oven en om deze voorzichtig te vermijden, draai hem ondersteboven samen met de vorm op een platte schaal, bedek hem met een natte handdoek en laat hem een ​​paar minuten in deze positie. Nadat de charlotte is weggegaan, besprenkel het met suiker en serveer het voor thee!

Smakelijke Charlotte met zure room en bakpoeder

 • Appels - 3 medium
 • bloem - 1 glas
 • suiker - 1 stapel.
 • zure room - 200 gr
 • eieren - 1 st
 • bakpoeder - 1 theelepel.

In een diepe schotel rij je een ei, giet je suiker en klop je tot een gladde massa.

Voeg vervolgens 200 gram zure room, een glas gezeefde bloem en een theelepel bakpoeder toe en klop het geheel goed door.

We wassen appels in water en snijden, indien gewenst, de schil eraf, verwijder de kern met zaden en dunne shinkuyu-platen.

Vervolgens wordt de ovenschaal ingevet met een culinaire borstel en wordt de helft van de gesneden appels verdeeld.

Op hen schenken we het voorbereide deeg uit en verspreiden we het met een lepel.

We spreiden de tweede helft van de appels van bovenaf en sturen deze 30-40 minuten naar de voorverwarmde oven.

Nadat onze taart klaar is, nemen we hem uit de oven, laten hem een ​​beetje afkoelen en behandelen onze gasten of leden van het huishouden.

Klassiek recept voor charlottes met appels

 • Gemiddeld appels - 3 stuks
 • ei - 4 stuks
 • suiker - 200 g
 • bloem - 160 gr.

We reinigen de appels van de schil, verwijderen de kern, snijden ze in kleine plakjes en verwijderen ze een tijdje opzij.

In de kom rij je eieren, giet je suiker en sla je goed totdat de suiker volledig op volle kracht van de mixer is opgelost, ongeveer 5-7 minuten, tot een weelderige massa is gevormd.

Voeg de gezeefde bloem toe en voorzichtig met een spatel, kneed het deeg van boven naar beneden.

In de vorm van pre-geolied verspreid de eerste laag appelplakken.

Vul ze met een deeg en stuur ze naar de voorverwarmde oven gedurende 30-40 minuten op 180 graden.

Na de aangegeven tijd controleert u de charlotte met behulp van een tandenstoker om klaar te zijn.

Daarna nemen we uit de oven, laten we een paar minuten staan ​​om af te koelen en serveren we het op tafel.

Charlotte gekookt in zure melk (video)

Zelfs als je jezelf net als een kok begint te proberen, kun je gemakkelijk een charlotte op melk bereiden voor dit recept thuis. De taart is erg smakelijk en delicaat. De tijd duurt minder dan een uur - en op uw tafel zal een heerlijke taart zijn!

admin

Ik heb geen charlotte gemaakt met zure melk. Meestal maken we volgens het klassieke recept een deeg. Het is noodzakelijk om je voor te bereiden.

Probeer het, het is erg lekker! Verschillende kleine nuances in de ingrediënten geven een heel andere smaak! Bedankt voor de reacties.

Voeg een reactie toe Antwoord annuleren

Partner Nieuws

Rustieke aardappelen in de oven - 5 beste recepten

Hoe je aardappels ook kookt, iedereen zal het leuk vinden, zowel volwassenen als kinderen. Gebruik het in verschillende gerechten voor

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

60 − 52 =