Hoe wi-fi met de tv te verbinden

Hoe de router correct op de tv aan te sluiten

Vandaag houden we nauwelijks gelijke tred met de ontwikkeling van digitale technologie. Neem op zijn minst tv's. Hoe eenvoudig was het eerder - haakte het via de kabel aan de satellietschotel en dat is alles. Digitale tv heeft een nieuwe waardering van de favoriete films mogelijk gemaakt: uitstekende kwaliteit, geen storing, zoals in de oude tv. Bovendien was er eindelijk de mogelijkheid om los te komen van de computermonitor en te genieten van video van het internetnetwerk op tv. De vraag rijst hoe dit moet. Natuurlijk leggen fabrikanten in de instructies bij de tv uit hoe het verbonden is met het huis en het wereldwijde internet, maar niet iedereen begrijpt duidelijk hoe de router op de tv moet worden aangesloten.

Om te beginnen is er een beetje theorie nodig om via een router verbinding te maken met het internet.

Schema om de router via wifi-adapter met de tv te verbinden.

LAN-connectoren, ingebouwde Wi-Fi-adapters, nieuwe multimediamogelijkheden om een ​​thuis-LAN te maken en bestanden over te zetten en video te streamen zonder te downloaden. Echter, het is duidelijk dat het niet uitmaakt hoe "smart" TV niet was, op hun eigen verbinding met het internet, kan hij niet, want er is geen ingebouwde L2TP, of PPPoE klanten om de juiste netwerkprotocollen ontvangen.

De router is een router via welke het gegevenspakket van het thuisnetwerk wordt omgeleid, waardoor alle beschikbare apparaten kunnen worden gecombineerd en toegang tot externe pakketten kan worden geboden, dat wil zeggen tot het internet. Met andere woorden, het helpt om het thuisnetwerk competent te beheren. Het kan ook een Wi-Fi-punt worden.

Kabels aansluiten op de router (achteraanzicht).

De tv heeft, in tegenstelling tot de router, dergelijke functies niet. Het kan alleen als een afzonderlijk apparaat binnen een thuisnetwerk fungeren en vereist een interne of externe wifi-module of een verbindingskabel om verbinding mee te maken.

Er zijn dus twee opties om de router op de tv aan te sluiten voor toegang tot internet:

 • via de tv-router via kabel;
 • via wifi.

Laten we in elk van deze gevallen stap voor stap bekijken hoe de tv via de router met internet moet worden verbonden. Laten we beginnen met de eerste - via de kabel. Bij aansluiting via een kabel wordt het volgende schema gebruikt:

Het schema om de tv via de kabel aan te sluiten.

Om de tv via een router op het internet met internet te verbinden, moet er een vrije LAN-poort zijn, omdat de tv via de UTP-modemkabel op de router is aangesloten. Als netwerkconnector kunt u een eenvoudige patchkabel Cat 5 kopen:

Het ene uiteinde wordt in de LAN-poort van de router gestoken, het andere in de corresponderende Ethernet-poort van de tv.

Deze methode heeft een bepaald nadeel, omdat je soms de kabel door de kamer moet trekken. Een uitstekende uitweg uit de situatie is twee PowerLine-Adapter (PLC), waarna de signaaloverdracht op het elektrische netwerk zal plaatsvinden. Een andere optie is om via een wifi-router de voorkeur te geven aan televisie.

Instellen voor aansluiting op een tv

Merk onmiddellijk op dat de verbinding met het netwerk van tv's van populaire modellen, bijvoorbeeld Samsung, Panasonic of anderen, volgens één schema wordt uitgevoerd:

 1. Zoek naar "Netwerk" in het tv-menu en klik op "Netwerkinstellingen".

Zoek naar "Netwerk" in het tv-menu en klik op "Netwerkinstellingen".

Door op de knop "Start" te klikken, wordt de "Wizard Auto Netwerk instellen" gestart.

Het systeem kan een "Fout" -bericht weergeven, waarna de instelling handmatig wordt uitgevoerd. Hiertoe wordt het menu-item "Netwerkstatus" gevonden, vervolgens "IP-configuratie" en voert u de inloggegevens in die u van de provider of technische ondersteuning hebt ontvangen.

Instellingen kunnen worden gesloten en gecontroleerd op internettoegang, bijvoorbeeld de youtube-widget starten of een browser openen.

Schema voor het aansluiten van de tv via WiFi-adapter op de router.

Een router met WiFi-ondersteuning moet overeenkomen met de kanalen van de internetverbinding geleverd door de provider. In het geval van dynamische IP moet de router bijvoorbeeld het DHCP-protocol ondersteunen. Alleen in dit geval krijgt de tv automatisch een IP-adres, DNS, enz. Stel u voor wat er met elke IP-wijziging zal gebeuren om ze handmatig in te voeren.

Tot nu toe, de populairste routers van fabrikanten zoals D-Link of Asus, etc.

In dit geval is, naast de wifi-router, een extra apparaat vereist - een wifi-adapter. In nieuwe televisiemodellen is dit al voorzien. Maar zelfs als uw tv-model geen ingebouwde adapter heeft, hoeft u er geen problemen mee te maken - alles is heel eenvoudig opgelost: u kunt het afzonderlijk kopen. Het externe toegangspunt zal zowel dienst doen als het ingebouwde apparaat. Een dergelijk apparaat kan worden gekocht in elke winkel, waar computerapparatuur, en voor een vrij acceptabele hoeveelheid.

Een vereiste bij het kopen van een WiFi-adapter - deze moet origineel zijn. Met andere woorden, het moet door dezelfde fabrikant worden vrijgegeven als de tv, bijvoorbeeld, de firma Samsung lanceert WiFi-adapters op uw TV te passen. In de instructies voor de tv kunnen in principe alle specificaties worden uitgeschreven. Bijvoorbeeld voor LED-TVs Samsung geschikte externe WiFi adapter ondersteunt EEA communicatieprotocol met gegevensuitwisseling via WiFi I802.11a / b / g / n. Het is verbonden met een USB-poort op het tv-scherm.

Voorbeeld: USB wifi-adapter Samsung.

Vervolgens moet u de instellingen van de router controleren, omdat de meesten vanwege verkeerd geconfigureerde uitvoer naar het externe netwerk geen draadloze verbinding tot stand kunnen brengen.

De instelling wordt gestart door de tv-instellingen te selecteren. Voer een reeks acties uit: "Menu" → "Netwerk" en vervolgens "Netwerkinstellingen". Kies vervolgens in het vervolgkeuzemenu het type draadloze verbinding en klik vervolgens in de geopende lijst zijn eigen netwerk van wifi op "Doorgaan".

Meestal is de verbinding met het netwerk automatisch, dus u moet een beetje wachten.

Automatische ontvangst van IP-adressen op de tv.

Als desondanks op het scherm geen bericht wordt weergegeven dat de verbindingsinstellingen zijn voltooid, is het automatisch ophalen van netwerkparameters mislukt. De aanpassing moet handmatig gebeuren via de "IP-instellingen", maar de handmatige modus is al geselecteerd. Voer de netwerkgegevens in de juiste velden in en wacht op de verbindingscontrole.

In het geval dat uw apparaten WPS-technologie ondersteunen, is de verbinding nog eenvoudiger: het item "WPS" wordt zowel op de router als in het menu Wizard Netwerkinstellingen geselecteerd.

Er zijn routines die andere technologieën ondersteunen, bijvoorbeeld One Foot Connection of Plug&Access. Voor hen wordt de verbindingsprocedure triviaal eenvoudig:

 • One Foot Connection. Kies dit type verbinding en klik op "Doorgaan", installeer de router in de buurt van de tv, niet meer dan 25 cm en wacht tot de verbinding tot stand is gebracht.
 • plug&Access. Een geformatteerde USB-flashdrive wordt in de router geplaatst. Wanneer de indicator stopt met knipperen, wordt deze verwijderd en in de tv geplaatst.

Zoals je kunt zien, is het niet moeilijk om de router op de tv aan te sluiten.

En nu voor meer duidelijkheid, brengen we een kleine instructie onder uw aandacht om de tv via wifi op de router aan te sluiten met behulp van het voorbeeld van Samsung Smart TV.

Een Samsung-tv aansluiten

Allereerst moet je de wifi-router correct selecteren en verbinden.

Het bedrijf Samsung is begonnen met het produceren van speciale routers met automatische afstemming van de transmissie. Dergelijke routers kunnen zelfstandig het breedst mogelijke kanaal toewijzen voor het streamen van video, afkomstig van internet. Als u besluit om precies dit aan te schaffen, moet u speciale aandacht schenken aan de technische specificaties. De router werkt alleen met die tv-modellen die binnen het bereik van de opgegeven reeks vallen.

Een voorbeeld van een aansluitschema van de tv via het wi-fi-apparaat - een router met een adapter die in de usb-poort is gestoken, wordt hieronder weergegeven.

Een voorbeeld van het schema voor het aansluiten van de tv via een wifi-router met een adapter in de USB-poort.

Het configureren van een wifi-router voor Smart TV is niet ingewikkelder dan de meest gebruikelijke router.

 1. Om te beginnen is de router via een patchkabel verbonden met de computer en ingesteld in de verbindingsinstellingen op het thuisnetwerk om IP naar automatisch te ontvangen.
 2. Het patchcord van de computer is verbonden met een van de Ethernet-ingangen en de internetkabel, respectievelijk, op internet.
 3. Bel in browser-adres 192.168.0.1, ga er overheen en configureer de router om te werken in het thuis-LAN en met een extern internetnetwerk.
 1. Om de verbinding te configureren, hebt u een afstandsbediening nodig. Het activeert de "Menu" knop;
 2. Ga vervolgens naar "Netwerk", selecteer "Netwerkinstellingen" en druk vervolgens op "Enter";
 3. Ga naar het item "Draadloos".

De draadloze netwerkinstelling op de tv selecteren

Kies een toegangspunt op tv

Voer het wachtwoord in via WiFi op de tv.

De cursor wordt bestuurd met de pijlen op de afstandsbediening. Via USB kunt u ook een toetsenbord of alleen een computermuis aansluiten. Ongetwijfeld zal het veel handiger zijn.

 • Dan zou de verbindingsinstelling moeten beginnen. Als de verbinding nog steeds niet tot stand is gebracht, moet u naar de IP-instellingen gaan en de aanvraag opnieuw bevestigen om het adres in de automatische modus te ontvangen.

  De tv automatisch configureren en verbinden met de router.

  Op dit punt kunt u de instelling als voltooid beschouwen.

  In het menu met netwerkinstellingen van de tv staat een punt "WP". Hiermee wordt de verbindingsinstelling automatisch uitgevoerd als de vergelijkbare functie wordt ondersteund door de router. Het is eenvoudig te controleren: dezelfde knop moet op de router staan.

  Als er een is, selecteert u het juiste item op de tv, drukt u op de "WP" -knop op de router en houdt u deze letterlijk 10 vast, met een kracht van 15 seconden. Dit volstaat om de verbinding automatisch te configureren.

  Wanneer u een Samsung-router gebruikt, kunt u de One Foot Connection-optie gebruiken.

  U moet naar het juiste menu-item gaan en wachten op de verbinding.

  Hoe de tv met internet te verbinden

  In technische apparatuur zijn moderne televisietoestellen superieur aan hun voorgangers. Het aantal functies neemt toe. Mensen die optimaal gebruik willen maken van de voordelen van apparatuur, raden we aan om te leren hoe de TV op het World Wide Web kan worden aangesloten zonder de hulp van een technische communicatiespecialist. Belangrijke adviezen en aanbevelingen helpen de taak aan te pakken, zelfs voor beginners, op voorwaarde dat ze strikt worden nageleefd.

  Manieren om de tv met internet te verbinden

  Er zijn twee belangrijke manieren. Begrijp eenvoudig hoe u uw tv op internet kunt aansluiten. Elke versie heeft zijn eigen belangrijke functies die niet kunnen worden genegeerd:

  1. Draadloze verbinding - een goede manier om snel internet op de tv aan te sluiten, als u onmiddellijk aan alle noodzakelijke voorwaarden voldoet. Het is handig omdat het verwarring met kabels elimineert, maar de instellingen zullen hard moeten werken. Na de eerste keer te hebben behandeld, zult u begrijpen dat er geen speciale moeilijkheid is, en dan kunt u deze operatie keer op keer uitvoeren zonder enige prompts.
  2. Bekabelde verbinding - vereist de aanschaf van een patchkabel met een RJ45-connector en een speciale kabel voor verbinding met internet. In moderne appartementen is dit probleem al verholpen, zodat ze een stopcontact kunnen vinden waarop de netwerkkabel al is aangesloten.

  Laten we eens kijken naar verschillende manieren om uit te leggen hoe internet op de tv kan worden aangesloten. Gedetailleerde instructies zullen helpen om met de taak en de beginner om te gaan, omdat er niets ingewikkelds aan is. Het belangrijkste is inzicht in het proces en de exacte naleving van alle aanbevelingen. Het tv-toestel kan elk modern digitaal apparaat zijn, maar het moet de verbinding met internet ondersteunen. Er zijn modellen waarin dit niet is voorzien. Het is noodzakelijk om onmiddellijk het type tv te bepalen, anders zal de vraag hoe u uw eigen tv op internet kunt aansluiten, alle betekenis voor u verliezen.

  Overweeg hoe u een slimme tv op internet kunt aansluiten met het voorbeeld van het populaire Samsung-model. Informatie is handig voor eigenaren van Philips- en LG-merkapparaten:

  1. Eerst moet je een draadloze netwerkadapter aanschaffen (als deze niet is meegeleverd) en een router die wifi ondersteunt. Een apparaat van dit type is een soort signaalsplitter.
  2. Vervolgens moet u de RJ45-kabel aansluiten op de "WAN" -poort van de router en de draadloze adapter in de USB-connector op uw tv plaatsen.
  3. De tv moet de adapter herkennen, dus deze moet worden uit- en weer ingeschakeld.
  4. Nadat u de ontvangst van het signaal moet configureren door "Netwerkinstellingen" te selecteren, waarin u "Draadloos" moet selecteren. De tv zelf zal er automatisch beschikbare draadloze netwerken voor vinden en hun lijst op het scherm weergeven.
  5. U moet nog steeds het gewenste netwerk uit de lijst selecteren en op de knop "Enter" drukken.

  Deze methode is ook populair door zijn eenvoud. Het is noodzakelijk om alle componenten van "constructie" beschikbaar te hebben. Het duurt enige tijd om op te zetten (als u het goed doet, hoeft u zich lange tijd niet met de afstandsbediening bezig te houden). De verbinding moet in de volgende volgorde worden uitgevoerd:

  1. Sluit een DHCP-router aan op een stopcontact dat via een internetkabel naar het huis wordt geleid.
  2. Sluit de netwerkkabel aan op de connector op de lan-router en het tweede uiteinde op de netwerkaansluiting van de tv.
  3. Configureer vervolgens de tv zelf. Open hiervoor het menu, zoek het "Netwerk" op, selecteer hierin het item "Netwerkinstellingen" en druk op "Enter".
  4. Voer de volgende instelling uit zodat de tv via de router het internet vindt: Menu "Netwerkinstellingen" - "Kabel" - "Volgende".

  Mensen willen vaak internet-tv verbinden met een slimme tv om fascinerende films te bekijken, programma's die niet zijn opgenomen in het programma van verschillende kanalen. De wens is heel goed mogelijk. Het huis heeft een computer, modern plasma, hdmi-kabel nodig. De verbindingsbewerking in aanwezigheid van alle middelen wordt als volgt uitgevoerd:

  1. Kabel verbindt de computer met de tv (hiervoor moet elk apparaat een HDMI-uitgang hebben en als dit niet het geval is, gebruiken we een speciale adapter).
  2. We zoeken de knop "Bron" op de afstandsbediening van de tv, we drukken op, we selecteren het item "HDMI" op het scherm. Het scherm zou dan het bureaublad van de computer moeten weergeven.
  3. Klik met de rechtermuisknop, zoek "Resolutie", selecteer het gewenste scherm en de bewakingsmodus, druk op de "OK" -knop. Alles, kijk naar alles wat je wilt!

  Wilt u weten hoe u een tv op het internet kunt aansluiten zonder Smart TV? Dan zal deze handleiding zeker helpen als uw tv niet beschikt over geavanceerde technische apparatuur:

  1. Koop een 4G-modem (als u die niet hebt), een router die wifi ondersteunt en geschikt is voor uw modem.
  2. Verbind de router, modem met de tv.
  3. Stel de tv in door het instellingenmenu voor de netwerkverbinding te openen en daar "Draadloze verbinding" te selecteren. Uw tv zal automatisch alle beschikbare Wi-Fi-toegangspunten vinden.
  4. Selecteer uw toegangspunt, voer het wachtwoord in dat u het recht geeft om dit toegangspunt te gebruiken.

  Met behulp van deze verbindingsmethode is het noodzakelijk om meteen te assimileren dat een dergelijk modem niet op het juiste niveau een hoge verbindingssnelheid zal bieden. Het tweede punt is de hoeveelheid verkeer. Als het pakket beperkt is, kunt u lange tijd niet van internet genieten. Wil je meer? Koop dan een goed digitaal televisiescherm met een degelijke technische uitrusting. Koop daarnaast andere apparaten waarmee u snel verbinding kunt maken met het World Wide Web.

  Video: hoe u de TV zelf op internet kunt aansluiten

  Moe van simpele televisie, wil ik andere films, video's, clips, programma's op het grote scherm zien? Bekijk deze interessante video die u zal helpen om de tv met internet te verbinden zonder de hulp van een technische expert. De praktijk leert dat dit niet moeilijk is als je alle benodigde apparaten in handen hebt. Video-instructies helpen zelfs een beginner verbinding te maken. Stel je eens voor hoeveel je je zenuwen en tijd zal besparen als je de aanbevelingen van een ervaren persoon opvolgt!

  Verbindingsvoorbeeld op Samsung Smart TV

  Samsung-tv is in veel huizen beschikbaar, maar niet elke eigenaar weet hoe hij verbinding maakt met internet. Het beeldmateriaal maakt de taak eenvoudig voor u. Dankzij deze interessante video kun je de taak zelf uitvoeren en op het grote scherm je favoriete films bekijken, programma's die eerder op de computer werden bekeken. Het zal veel handiger zijn om naar de foto te kijken op een grote "monitor" - een luxueus plasmascherm.

  Hoe verbinding te maken met de TV LG via kabel en modem

  Videomateriaal voor mensen die geen idee hebben hoe ze een tv-merk LG op internet moeten aansluiten. Een ervaren specialist helpt u te weten wat hiervoor nodig is, hoe u de verbinding tot stand kunt brengen en in welke volgorde u alle benodigde instellingen moet implementeren. Het is beter om een ​​keer te zien dan honderd keer te horen, dus zorg ervoor dat je video-instructies gebruikt.

  Hoe de TV op de Wi-Fi aan te sluiten: instellingen, instructies. Smart TV

  U kunt de tv via Wi-Fi verbinden met internet via een draadloze router of een modem en een draadloze netwerkadapter die is aangesloten op de USB-connector van de tv-ontvanger.

  U kunt het nodige afzonderlijk kopen in winkels, online winkels. De apparaten ondersteunen IEEE 802.11A / B / G en N-protocollen. Productiebedrijven bevelen het nieuwste protocol aan. Bij gebruik van B of G, waarvan de snelheid veel lager is, kan het afspelen gepaard gaan met schokken.

  Om verbinding met het netwerk te maken, moet de tv contact opnemen met het Wi-Fi-toegangsapparaat (modem, router). Als het DHCP ondersteunt, kunnen een statisch IP-adres en DHCP worden gebruikt om verbinding te maken met Smart TV.

  U moet een ongebruikt communicatiekanaal selecteren. Als de frequentie wordt bezet door een ander apparaat in de buurt, veroorzaakt dit interferentie en verbreekt de verbinding.

  Het gebruik van beveiligingssystemen wordt niet ondersteund, behalve voor het volgende.

  Volgens de nieuwe Wi-Fi-certificaatspecificaties ondersteunen moderne tv's de 802.11N-modus met hoge bandbreedte en het type WEP-, TKIP- of TKIPAES-codering niet.

  Als WPS beschikbaar is, wordt de netwerkverbinding tot stand gebracht door op de PBC-knop te drukken of door de pincode in te voeren. De SSID en WPA-sleutel worden geconfigureerd in de automatische modus.

  Als er geen certificering is, kan het apparaat niet op de televisie-ontvanger worden aangesloten.

  Verbinding wi-fi kan op dergelijke manieren worden gedaan:

  • autoconfiguratie voor apparaten die niet zijn gefabriceerd door de fabrikant van de tv-ontvanger;
  • PBC (WPS);
  • automatisch afstemmen met automatisch zoeken naar netwerken;
  • handmatige installatie;
  • SWL voor Samsung-apparaten.

  De Wi-Fi-adapter wordt mogelijk niet herkend of werkt niet goed als deze is aangesloten op een hub of USB-kabel van een andere fabrikant.

  Bij verbinding via Wi-Fi op afzonderlijke kanalen kan beeldvervorming optreden. U kunt dit voorkomen door de adapter op een locatie te plaatsen die niet wordt gestoord:

  • via hoekige USB-verbinding;
  • met een verlengsnoer.

  In het laatste geval moet de draadloze netwerkadapter worden geïnstalleerd in een gebied waar storing door de tuner niet beschikbaar is. Sluit een verlengsnoer hierop en op de USB-poort aan. Bevestig de dubbelzijdige tape aan de bovenkant van de achterkant van de ontvanger.

  Hoe de tv op het wifi-netwerk aan te sluiten met behulp van de automatische configuratie

  Met de autoconfiguratiefunctie van Samsung kunt u de ontvanger koppelen aan de draadloze toegangspunten van externe bedrijven. Als ze deze functie niet ondersteunen, moet de verbinding worden gemaakt met PBC (WPS), automatische of handmatige afstemming.

  Voordat u de tv op de Wi-Fi aansluit, moet u de SWL uitschakelen.

  Om te controleren of een bepaald apparaat de automatische configuratiefunctie ondersteunt, gaat u naar www.samsung.com.

  Configureren met automatische configuratie

  1. Plaats een toegangspunt (AP) en een tv in de buurt en schakel ze in. Aangezien de laadtijd kan variëren, kan het nodig zijn om ongeveer twee minuten te wachten. Voordat u de tv op de Wi-Fi-router aansluit, moet u ervoor zorgen dat de netwerkkabel is aangesloten op de poort van de router. Anders authenticeert de autoconfiguratie alleen de verbinding met het toegangspunt en is er geen bevestiging van de verbinding met internet.
  2. Sluit na enkele minuten de adapter op de tv aan. Hierna verschijnt een pop-upvenster.
  3. Plaats de router na het aansluiten evenwijdig aan de netwerkadapter op maximaal 25 cm afstand.
  4. U moet wachten totdat de automatische verbinding tot stand is gebracht. Anders verschijnt er een venster op het scherm met een bericht over de storing. Om het opnieuw te proberen, moet u de router opnieuw opstarten, de adapter loskoppelen en opnieuw beginnen vanaf stap 1. U kunt ook een andere verbindingsmethode kiezen: automatisch, handmatig of PBC.
  5. Plaats de TD op de juiste plaats. Als de parameters zijn gewijzigd of als een nieuw toegangspunt is geconfigureerd, moeten de acties eerst worden herhaald.

  Hoe je via PBC een verbinding kunt maken tussen tv en wifi

  Als het toegangspunt een PBC-knop heeft, is de procedure als volgt:

  1. Verbind de tv-ontvanger met de wifi-adapter.
  2. Schakel het in, druk op MENU op de afstandsbediening en gebruik de knoppen ▲ en ▼ om naar het "Instellingen 9-menu:.
  3. Selecteer het menu-item "Network9raquo;.
  4. Voer het type "Wireless9raquo; in;
  5. Open het menu-item "Netwerkinstellingen".
  6. Druk op de rode knop op de afstandsbediening.
  7. Binnen 2 minuten. Houd de PBC-knop op het toegangspunt ingedrukt. De tv-ontvanger ontvangt automatisch de vereiste instellingen en er vindt een netwerkverbinding plaats.
  8. Druk op de RETURN-knop om af te sluiten.

  Wi-Fi-netwerken hebben een extra beveiligingssysteem waarvoor toegangscode moet worden aangesloten vanaf de aangesloten apparaten. Dit is het wachtwoord (woord of reeks letters en cijfers) dat u hebt ingevoerd tijdens de verbindingsbeveiligingsinstallatie. Het gebruik van autotuning omvat het invoeren van een wachtwoord tijdens het installatieproces.

  Om het wi-fi internet automatisch te installeren, moet u:

  1. Voer stap 1 tot 5 uit van de procedure voor het verbinden met het netwerk met behulp van PBC.
  2. Druk op de knop ▼ om het item "Internetprotocol instellen" te openen en druk vervolgens op ENTER. Ga naar "Auto9raquo; en bevestig de invoer.
  3. Ga naar "Selecteer netwerk" en druk op ENTER. Zoeken naar beschikbare wifi-netwerken. Na voltooiing wordt hun lijst weergegeven.
  4. Gebruik de navigatieknoppen in de lijst om het gewenste netwerk te selecteren en druk op ENTER. Als de router verborgen is (onzichtbaar), moet u het menu-item "Netwerk toevoegen" openen en de naam en het wachtwoord noteren.
  5. Wanneer het Security / PIN9raqu; -venster verschijnt, gaat u naar stap 6. Nadat het verbindingsscherm verschijnt, gaat u naar stap 10.
  6. Selecteer "Security9raquo; of "PIN-code9raquo;. Voor de meeste thuisnetwerken is de eerste optie geschikt. Het beveiligingsscherm verschijnt.
  7. Voer het wachtwoord in. Het moet overeenkomen met de code die is ingevoerd bij het configureren van de router of modem.
  8. Om dit te doen, moet u het volgende weten:
   • Voer cijfers in met de cijfertoetsen op de afstandsbediening;
   • Navigatie op het scherm wordt uitgevoerd met behulp van de navigatieknoppen;
   • de rode knop verandert het toetsenbord van het schermtoetsenbord;
   • de rode knop verandert het toetsenbord van het schermtoetsenbord;
   • het invoeren van letters of symbolen wordt bevestigd door op ENTER te drukken;
   • het laatste cijfer wordt verwijderd door de groene knop op de afstandsbediening.
  9. Als u klaar bent, drukt u op de blauwe knop.
  10. U moet wachten tot het bericht de verbinding bevestigt en druk vervolgens op Enter. Het instellingsscherm verschijnt opnieuw.
  11. Selecteer het item "Netwerkcontrole" om de verbinding te controleren.

  Het is mogelijk om te communiceren met het mobiele apparaat zonder de bemiddeling van de router. Deze functie wordt beschikbaar wanneer SWL is uitgeschakeld.

  • Directe verbinding van een nieuw apparaat
  1. Volg stap 1 t / m 6 in de configuratiesectie met behulp van PBC (WPS).
  2. Roep de lijst met apparaten en netwerken op via het menu-item "Netwerkselectie".
  3. Druk op de blauwe knop op de afstandsbediening.
  4. Een bericht "Directe Wi-Fi-verbinding met een mobiele telefoon of computer verschijnt. Het netwerk heeft mogelijk een beperkte functionaliteit. Wilt u de netwerkverbinding wijzigen? "
  5. Voer de SSID en beveiligingssleutel in op het bijgevoegde toegangspunt.
  • Directe verbinding van een bestaand apparaat
  1. De stappen 1 tot en met 6 moeten worden uitgevoerd met behulp van PBC (WPS).
  2. Open de lijst met het menu-item "Netwerkselectie".
  3. Voer het gewenste apparaat in.
  4. Als u een beveiligingscode nodig hebt, noteer deze dan. Als het netwerk niet goed werkt, moet u uw aanmeldingsgegevens en pincode controleren. Een onjuiste sleutel kan ervoor zorgen dat het apparaat niet goed werkt.

  Als andere methoden niet werken, moet u de netwerkparameters handmatig invoeren. Voorlopig, u zou de verbindingsgegevens moeten krijgen. Om dit op een computer met Windows te doen, voert u de volgende acties uit:

  • Klik met de rechtermuisknop op het netwerkpictogram onder aan het scherm.
  • Selecteer in het pop-upmenu "Status 9raquo;.
  • Ga naar de bladwijzer "Support9raquo;.
  • Na het klikken op de knop "Information9raquo; de netwerkinstellingen worden weergegeven.

  Als u handmatig netwerkverbindingswaarden wilt invoeren, moet u de volgende bewerkingen uitvoeren:

  1. Voer de stappen 1 t / m 5 van de configuratie uit met behulp van PBC (WPS).
  2. Selecteer het item "Internet Protocol Setup" en "Manual9raquo;.
  3. Ga naar het invoerveld.
  4. Voer het IP-adres in met behulp van de cijfertoetsen op de afstandsbediening.
  5. Als u naar het volgende veld wilt gaan, drukt u op ► of op de andere pijlknoppen om omlaag, omhoog en terug te navigeren.
  6. Voer het subnetmasker en de gateway in.
  7. Ga naar het DNS-invoerveld. Voer de nummers in zoals hierboven.
  8. Wanneer u klaar bent, drukt u op de knop ▲ om het netwerk te selecteren.
  9. Druk vervolgens op ENTER.
  10. Ga naar stap 4 van de automatische instelling en volg de verdere instructies.

  Met deze functie kunt u moderne tv's aansluiten op een toegangspunt dat PBC ondersteunt. Het is mogelijk om communicatie tot stand te brengen zonder een wifi-router.

  Voordat u de tv op de Wi-Fi aansluit, moet het toegangspunt al op het draadloze netwerk zijn aangesloten.

  Normale werking van de adapter is alleen mogelijk met de USB-poort 1. Apparaten die de 2,4 GHz-frequentie gebruiken, worden ondersteund. De frequentie van 5 GHz wordt niet toegepast.

  Directe verbinding van de televisie-ontvanger met een apparaat met PBC-ondersteuning is mogelijk wanneer SWL is ingesteld op "On.9raquo;" en de Wi-Fi-adapter in de USB-poort is geplaatst.

  Als u verbinding wilt maken via SWL, moet u het volgende doen:

  1. Voer de stappen 1-5 van de setup uit met PBC.
  2. Selecteer SWL en druk op ENTER om het in te schakelen.
  3. Open de "SWL-verbinding".
  4. Als het bericht "Houd de PBC-knop van het aangesloten apparaat gedurende 120 seconden vast" verschijnt, moet u de procedure volgen. Raadpleeg de gebruiksaanwijzing voor meer informatie.
  5. Nadat de tv op het netwerk is aangesloten, wordt het aftelvenster automatisch gesloten. Als de verbinding niet tot stand kan worden gebracht, probeert u het na 2 minuten opnieuw.

  Verbinding wi-fi kan niet plaatsvinden als de provider een permanent MAC-adres van het apparaat registreert en telkens wanneer het de authenticiteit ervan controleert om ongeoorloofde toegang te voorkomen. Omdat de tv een ander MAC-adres heeft, weigert de provider om diensten te verlenen en vindt de verbinding niet plaats. Om dit probleem op te lossen, moet u contact opnemen met de provider en nagaan of u de Wi-Fi op de tv kunt aansluiten. Als dit het geval is, moet u weten welke acties u moet nemen.

  Als de provider een login en wachtwoord aanvraagt ​​om een ​​internetverbinding tot stand te brengen, moet u de vereiste gegevens invoeren voordat u de tv via Wi-Fi verbindt.

  Problemen kunnen optreden vanwege de firewall. Als dit het geval is, moet u contact opnemen met uw provider.

  Soms helpt het om de tv-instellingen te resetten. Open hiervoor het menuonderdeel "Ondersteuning", "Zelfdiagnose" en "Reset". Na het invoeren van de pincode en het akkoord gaan met de voorwaarden van de licentieovereenkomst, worden de fabrieksinstellingen hersteld.

  Als de Wi-Fi-internetverbinding niet werkt en u voldoet aan de vereisten van de serviceprovider, neemt u contact op met de specialisten voor hulp.

 • Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Je kunt deze HTML tags en attributen gebruiken:

  <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  51 − 48 =