Hoe de condensator op de motor 220v aan te sluiten

Hoe een enkelfasige motor via een condensator wordt aangesloten: start-, bedrijfs- en gemengde versies

In de technologie worden vaak asynchrone motoren gebruikt. Dergelijke eenheden worden gekenmerkt door eenvoud, goede eigenschappen, laag geluidsniveau, bedieningsgemak. Om de inductiemotor te laten roteren, is het noodzakelijk om een ​​roterend magnetisch veld te hebben.

Een dergelijk veld kan eenvoudig worden gemaakt als er een driefasig netwerk is. In dit geval is het voldoende om drie wikkelingen in de stator van de motor te plaatsen, onder een hoek van 120 graden ten opzichte van elkaar geplaatst en de bijbehorende spanning daarop aan te sluiten. En het cirkelvormige roterende veld begint de stator te draaien.

Huishoudelijke apparaten worden echter meestal gebruikt in woningen waar meestal slechts een enkelfasig elektrisch netwerk aanwezig is. In dit geval worden meestal enkelfasige asynchrone motoren gebruikt.

Waarom de start van een enkelfasige motor via een condensator gebruiken?

Als één wikkeling op de stator van de motor wordt geplaatst, dan vormt zich tijdens het stromen van een alternerende sinusvormige stroom een ​​pulserend magnetisch veld daarin. Maar dit veld kan de rotor niet doen draaien. Om de motor te starten, hebt u nodig:

 • plaats op de stator een extra wikkeling onder een hoek van ongeveer 90 ° ten opzichte van de werkwikkeling;
 • Plaats in serie met de extra wikkeling een faseverschuivingselement, bijvoorbeeld een condensator.

Opties voor inclusieprogramma's - welke methode om te kiezen?

Afhankelijk van de methode om de condensator op de motor aan te sluiten, zijn er dergelijke schema's met:

De meest gebruikelijke methode is het schema met startcondensator.

In dit geval worden de condensator en de startwikkeling pas ingeschakeld op het moment van het starten van de motor. Dit komt door de eigenschap van het apparaat dat de rotatie voortzet, zelfs na het loskoppelen van de extra wikkeling. Voor een dergelijke schakelaar wordt meestal de knop of het relais gebruikt.

Aangezien het opstarten van een enkelfasige motor met een condensator vrij snel verloopt, werkt de extra wikkeling slechts korte tijd. Dit maakt het mogelijk om het te redden van een draad met een kleinere doorsnede dan de hoofdwikkeling voor zuinigheid. Om oververhitting van de extra wikkeling te voorkomen, wordt vaak een centrifugaalschakelaar of thermostaat aan het circuit toegevoegd. Deze apparaten ontkoppelen het wanneer de motor op een bepaalde snelheid staat of wanneer deze sterk wordt verwarmd.

Het principe van de magnetische starter is gebaseerd op het optreden van een magnetisch veld wanneer elektriciteit door de terugtrekkende spoel gaat. Meer informatie over motormanagement met achteruitrijden en zonder lezen in een apart artikel.

Betere prestaties kunnen worden verkregen door een circuit te gebruiken met operationele condensator.

In dit circuit schakelt de condensator niet uit na het starten van de motor. Juiste selectie van een condensator voor een enkelfasige motor kan de veldvervorming compenseren en de efficiëntie van de eenheid verhogen. Maar voor zo'n schema verslechteren de startkarakteristieken.

Een compromisoplossing is de keuze van het schema met start- en werkcondensatoren. Voor een dergelijk schema zijn de operationele en startkarakteristieken gemiddeld in vergelijking met de eerder overwogen schema's.

In het algemeen, als een groot startkoppel vereist is door een enkelfasige motor via een condensator te verbinden, wordt een circuit met een startelement geselecteerd en bij afwezigheid van een dergelijke noodzaak wordt een werkelement geselecteerd.

Aansluiten van condensatoren voor het starten van enkelfasige motoren

Voordat u verbinding maakt met de motor, kunt u de condensator controleren met een multimeter voor gebruik.

Bij het kiezen van een schema heeft de gebruiker altijd de mogelijkheid om het circuit te kiezen dat bij hem past. Normaal gesproken zijn alle wikkelkabels en condensatordraden aangesloten op de motorklemmenkast.

De aanwezigheid van driedraadsbedrading in een privé-huis omvat het gebruik van een aardingssysteem dat u met uw eigen handen kunt doen. Hoe elektrische bedrading in het appartement volgens standaardschema's te vervangen, kunt u hier vinden.

 1. Enkelfasige asynchrone motor wordt veel gebruikt in huishoudelijke apparaten.
 2. Om een ​​dergelijk aggregaat te starten, zijn een extra (start) wikkeling en een faseverschuivend element - een condensator vereist.
 3. Er zijn verschillende schema's voor het verbinden van een eenfasige elektrische motor via een condensator.
 4. Als het nodig is om een ​​groter startkoppel te hebben, dan wordt een circuit met een startcondensator gebruikt, als het nodig is om goede motorprestaties te verkrijgen, wordt een circuit met een werkende condensator gebruikt.

Een gedetailleerde video over het aansluiten van een enkelfasige motor via een condensator

Bij mij de juicer Rossoshanka bij het insluiten zoemt de motor en verzamelt revoluties. Wat kan zijn?

Kun je me vertellen of ik zonder een condensor een thermische motor kan starten?

Ook ik start de grasmaaimachine niet. Ik ging naar het water. Goed gedroogd. Wanneer ingeschakeld, zoemt het maar roteert het niet. Druk op de rotor, hij begint te draaien. De condensator is normaal, vervangen. Wat kan zijn?

breuk op de startwikkeling, ik herinner me ook dat het zo'n vuilnis was, ik leed al heel lang, belde en vond de pauze niet alleen met het apparaat, maar ook visueel gezien als één draad dun als haar gesmolten

Bedankt! Coole video, het helpt.

Bij mij was de grasmaaier bedekt, er waren twee conclusies over een stopcontact door en twee over de condensor. Weet gewoon niet wat voor soort condensator en capaciteit, voor capaciteit, het nodig is om in te stellen. Help alstublieft.

Corrigeer het artikel over de berekening van de condensator.

Wat precies is er te repareren?

Hallo Bedankt voor de wetenschap. Ik denk dat hetzelfde geldt voor eenfasige motoren voor automatische waterdrukinstallaties. De motor stopte met draaien, de werkende condensator begon een geur van plastic uit te stralen die op verf leek. Heeft verwijderd en gecontroleerd, komt overeen met werkkarakteristieken. De klemmen zijn niet kortgesloten. De capaciteit komt overeen met de opgegeven capaciteit. Het stopcontact is opgeladen, de ontlading is goed. Maar de geur begon weer te verschijnen. Ik zal een nieuwe kopen bij 16 mF en 450 V. Ik denk dat als ik het voorstel, er geen problemen zullen zijn met de lancering.

Voeg een reactie toe Antwoord annuleren

Ul. Zoe And Aleksandra Kosmodemyanskikh, 26 +7 (499) 350-26-73

Hoe een eenfasige motor aan te sluiten

Meestal is een eenfasig 220 V-netwerk aangesloten op onze huizen, percelen, garages, dus apparatuur en alle zelfgemaakte producten zorgen ervoor dat ze werken vanuit deze stroombron. In dit artikel zullen we bekijken hoe een eenfasige motor correct kan worden aangesloten.

Asynchroon of verzamelaar: hoe te onderscheiden

Over het algemeen is het mogelijk om het type motor van de plaat te onderscheiden - de naamplaat - waarop de gegevens en het type zijn geschreven. Maar dit is alleen als het niet is gerepareerd. Immers, onder de behuizing kan van alles zijn. Dus als je het niet zeker weet, kun je het beste het type zelf bepalen.

Dus het ziet eruit als een nieuwe eenfasige condensatormotor

Hoe collectoren worden gebouwd

Het onderscheiden van asynchrone en collectormotoren kan in de structuur zijn. De verzamelaar moet borstels hebben. Ze bevinden zich in de buurt van de verzamelaar. Een ander verplicht kenmerk van de motor van dit type is de aanwezigheid van een kopertrommel die in secties is verdeeld.

Dergelijke motoren worden slechts eenfasig geproduceerd, ze worden vaak geïnstalleerd in huishoudelijke apparaten, omdat ze het mogelijk maken om een ​​groot aantal omwentelingen te verkrijgen bij het starten en na het versnellen. Ze zijn ook handig omdat het gemakkelijk is om de draairichting te veranderen - je hoeft alleen de polariteit te veranderen. Het is ook eenvoudig om een ​​verandering in de rotatiesnelheid te organiseren door de amplitude van de voedingsspanning of de hoek van de afsnijding ervan te variëren. Daarom worden vergelijkbare motoren gebruikt in de meeste huishoudelijke en bouwmachines.

De structuur van de collectormotor

Nadelen van oscillatoren - hoge werkruis bij hoge snelheden. Denk aan een boormachine, een bulgaars, een stofzuiger, een wasmachine, enz. Het lawaai in hun werk is behoorlijk. Bij lage toerentallen zijn collectormotoren niet zo luidruchtig (wasmachine), maar niet alle gereedschappen werken in deze modus.

Het tweede onplezierige moment: de aanwezigheid van borstels en constante wrijving leidt tot de noodzaak van regelmatig onderhoud. Als de stroomafnemer niet wordt gereinigd, kan besmetting met grafiet (van wasbare borstels) tot gevolg hebben dat naburige secties in de trommel worden aangesloten, de motor stopt gewoon met werken.

De inductiemotor heeft een starter en een rotor, het kan een of drie fasen zijn. In dit artikel beschouwen we de aansluiting van eenfasemotoren, dus we zullen er alleen over praten.

Asynchrone motoren onderscheiden zich door een laag geluidsniveau tijdens bedrijf, daarom zijn ze in de techniek geïnstalleerd, waarvan het geluid van cruciaal belang is. Het zijn airconditioners, split-systemen, koelkasten.

Structuur van een asynchrone motor

Er zijn twee soorten enkelfasige asynchrone motoren - bifilar (met startwikkeling) en condensor. Het verschil is dat in de bifilaire enkelfasige motoren de startwikkeling alleen werkt voordat de motor wordt versneld. Nadat het is uitgeschakeld door een speciaal apparaat - een centrifugaalschakelaar of een startrelais (in koelkasten). Dit is nodig, want na overklokken verlaagt het alleen de efficiëntie.

In condensator enkelfasige motoren werkt de condensatorwikkeling altijd. De twee windingen - hoofd en hulp - zijn 90 ° versprongen ten opzichte van elkaar. Hierdoor is het mogelijk om de draairichting te veranderen. De condensor op dergelijke motoren is meestal bevestigd aan het lichaam en het is gemakkelijk te identificeren door deze functie.

U kunt de bipolaire of condensormotor vóór u nauwkeuriger bepalen door de windingen te meten. Als de weerstand van de hulpwikkeling minder dan twee keer is (het verschil kan nog groter zijn), is het zeer waarschijnlijk een bipolaire motor en start deze hulpwikkeling, wat betekent dat er een schakelaar of een startrelais in het circuit moet zijn. In de condensormotoren zijn beide wikkelingen constant in bedrijf en is de aansluiting van een enkelfasige motor mogelijk via een conventionele knop, tuimelschakelaar, automatisch.

Aansluitschema's voor enkelfasige asynchrone motoren

Om de motor met de startwikkeling te verbinden, is een knop vereist, waarin een van de contacten wordt geopend na het inschakelen. Deze open contacten moeten op de startspoel worden aangesloten. In de winkels is er zo'n knop - dit is de PNVS. Bij haar middelste contact is gesloten voor de tijd van opsluiting, en de twee extremiteiten blijven in de gesloten toestand.

Het uiterlijk van de PNV-knop en de status van de contacten na de "start" -knop is vrijgegeven "

Eerst, met behulp van metingen, bepalen welke wikkeling werkt, dat is de startwikkeling. Gewoonlijk heeft de uitgang van de motor drie of vier draden.

Overweeg een variant met drie draden. In dit geval zijn de twee wikkelingen al gecombineerd, dat wil zeggen, een van de draden is gebruikelijk. Neem de tester, meet de weerstand tussen alle drie de paren. De werking heeft de minste weerstand, de gemiddelde waarde is de startwikkeling en de grootste is de gemeenschappelijke uitgang (meet de weerstand van twee in serie geschakelde wikkelingen).

Als er vier conclusies zijn, dan bellen ze in paren. Zoek twee paren. Degene waarin het verzet minder is - de werker, waarin er meer is - te beginnen. Daarna verbinden we één draad van de start- en werkwikkeling, we voeren de gemeenschappelijke draad uit. Het totaal is drie draden (zoals in de eerste versie):

Met deze drie draden werken we verder - we gebruiken een eenfase motor.

Met al deze

  Aansluiting van een eenfase motor met startwikkeling via de PNV-knop

eenfasemotoraansluiting

We verbinden alle drie de draden met de knop. Het heeft ook drie contacten. Het is verplicht om de startdraad op het middelste contact te plaatsen (die alleen tijdens de opstarttijd wordt gesloten), de andere twee - op de randue (willekeurig). Tot de uiterste inputcontacten van de PNV verbinden we de stroomkabel (vanaf 220 V), het middelste contact is verbonden door een jumper met de werkkabellet op! niet met een gewoon iets). Dat is het hele schema van het opnemen van een eenfase motor met een startwikkeling (bifolair) via een knop.

Bij het aansluiten van een eenfasige condensatormotor zijn er opties: er zijn drie bedradingsschema's en allemaal met condensatoren. Zonder hen bromt de motor, maar deze start niet (als u hem aansluit volgens het hierboven beschreven schema).

Aansluitschema's van eenfase-condensatormotor

Het eerste circuit - met een condensator in het voedingscircuit van de startwikkeling - begint goed, maar wanneer het wordt gebruikt, wordt het vermogen verre van nominaal, maar veel lager. Het circuit met de condensator in het aansluitcircuit van de werkende wikkeling geeft het tegenovergestelde effect: niet erg goede indicatoren bij het opstarten, maar goede prestaties. Dienovereenkomstig wordt het eerste schema gebruikt in apparaten met zware opstart (bijvoorbeeld betonmixers), maar met een werkende condensor - als goede prestaties nodig zijn.

Er is een derde optie om een ​​enkelfasige motor aan te sluiten (asynchrone) - installeer beide condensatoren. Het blijkt iets tussen de bovenstaande opties. Dit schema wordt het vaakst gerealiseerd. Het staat in de figuur hierboven in het midden of in de foto hieronder in meer detail. Bij het organiseren van dit schema hebben we ook een knop van het type PNVS nodig, die de condensator alleen de starttijd zal verbinden, terwijl de motor "accelereert". Dan zullen er twee wikkelingen verbonden blijven, de hulp door de condensator.

Aansluiting van eenfasemotor: circuit met twee condensatoren - werkend en startend

Bij het implementeren van andere schema's - met een enkele condensator - heeft u een conventionele knop, machine of tuimelschakelaar nodig. Alles is daar eenvoudig verbonden.

Er is een vrij ingewikkelde formule waarmee je de exacte capaciteit nauwkeurig kunt berekenen, maar het is mogelijk om voorbij te gaan met aanbevelingen die zijn afgeleid van vele experimenten:

 • de werkcondensator wordt genomen met een snelheid van 0,7-0,8 μF per 1 kW motorvermogen;
 • starten - 2-3 keer meer.

De bedrijfsspanning van deze condensatoren moet 1,5 keer hoger zijn dan de netspanning, dat wil zeggen dat we voor een 220 V-netwerk capaciteiten gebruiken met een bedrijfsspanning van 330 V en hoger. En om gemakkelijker te beginnen, moet u in het startcircuit op zoek naar een condensator speciale condensator. Ze hebben de woorden Start of Start in de markering, maar u kunt de gebruikelijke nemen.

De richting van de motor wijzigen

Als de motor werkt na de verbinding, maar de as draait niet in de richting die u wilt, kunt u deze richting wijzigen. Dit wordt gedaan door de wikkelingen van de hulpwikkeling te veranderen. Toen het circuit werd samengesteld, werd een van de draden naar de knop gevoerd, de tweede was verbonden met de draad van de werkwikkeling en de gemeenschappelijke draad werd teruggetrokken. Hier is het nodig om de geleiders weg te gooien.

Hoe de dingen er in de praktijk uit kunnen zien

Motor met startwikkeling. Het begint zonder een condensator. Het draait slechts in één richting. In de andere gonzen. Moet je hem door een condensator leiden, anders zal hij niet branden? (Tochilo met gelijmde huid.)

mannen. Snel advies of raad. compressormotor 2,2 kilowatt. ouders centrifugale schakelaar. Ik kon het niet kopen. Ik kan dat niet vinden. compressor Chinees. Verk. hoe de centrifugaalschakelaar op de rolstoel te overbruggen. dat het mogelijk is om te leveren wat zou werken zoals voorheen. ingeschakeld en ingeschakeld. taak bedankt. of kan iemand met Kirovograd alles hebben en kunnen repareren. $$$. Bij voorbaat dank.

Vertel me alsjeblieft of de startwind verbrand, de werksnelheid, onderhevig is aan uitbuiting of alle ...?

U kunt proberen de startwikkeling te herhalen.

Werkingsprincipe en aansluiting van eenfasige elektromotor 220v

De enkelfasige motor werkt door middel van een wisselstroom en is verbonden met netwerken met één fase. Het netwerk moet een spanning van 220 volt hebben en een frequentie gelijk aan 50 Hertz.

Elektromotoren van dit type vinden voornamelijk toepassing in apparaten met een laag vermogen:

De modellen met een vermogen van 5 W tot 10 kW worden geproduceerd.

De waarden van efficiëntie, vermogen en startkoppel voor eenfasemotoren zijn aanzienlijk lager dan bij driefasige apparaten van dezelfde afmetingen. De overbelastbaarheid is ook hoger voor motoren met 3 fasen. Het vermogen van een enkelfasig mechanisme overschrijdt dus niet meer dan 70% van het driefasenvermogen van dezelfde grootte.

 1. Heeft eigenlijk 2 fasen, maar slechts één van hen voert het werk uit, dus de motor wordt eenfasig genoemd.
 2. Zoals alle electromachines, De enkelfasige motor bestaat uit 2 delen: vaste (stator) en beweegbare (rotor).
 3. Vertegenwoordigt een asynchroneelektrische motor, op het vaste onderdeel waarvan er één werkende wikkeling is aangesloten op een enkelfasige wisselstroombron.

De kracht van dit type motor is de eenvoud van het ontwerp, dat een rotor is met een kortgesloten wikkeling. Voor nadelen - lage waarden van startkoppel en efficiëntie.

Het hoofdminus van enkelfasige stroom - de onmogelijkheid om een ​​magnetisch veld te genereren dat de rotatie uitvoert. Daarom start een eenfasige elektromotor niet vanzelf wanneer hij op het netwerk is aangesloten.

In de theorie van elektrische machines is de regel van toepassing: Om een ​​magnetisch veld te creëren dat de rotor roteert, moeten er ten minste 2 wikkelingen (fasen) op de stator zijn. Het is ook noodzakelijk om één wikkeling naar een bepaalde hoek ten opzichte van de andere te verschuiven.

Tijdens bedrijf stromen er wikkelingen rond met wisselende elektrische velden:

 1. In overeenstemming hiermee, een zogenaamde startwikkeling vindt plaats op het stationaire deel van de enkelfasige motor. Het wordt 90 graden versprongen ten opzichte van de werkwikkeling.
 2. Huidige Shift kan worden verkregen door een faseverschuivingslink in de keten op te nemen. Hiervoor kunnen actieve weerstanden, inductoren en condensatoren worden gebruikt.
 3. Als basis Voor de stator en rotor wordt 2212 elektrisch staal gebruikt.

Werkingsprincipe en opstartschema

 1. Elektrische stroom een pulserend magnetisch veld wordt gegenereerd op de motorstator. Dit veld kan worden beschouwd als 2 verschillende velden die in verschillende richtingen draaien en gelijke amplituden en frequenties hebben.
 2. Wanneer de rotor stationair is, deze velden leiden tot het verschijnen van gelijke modulo, maar multidirectionele momenten.
 3. Als de motor geen speciale triggers heeft, dan bij het begin, zal het resulterende koppel nul zijn, wat betekent dat de motor niet zal roteren.
 4. Als de rotor in een bepaalde richting is gedraaid, dan begint het overeenkomstige koppel te overheersen, wat betekent dat de motoras in de aangegeven richting zal blijven roteren.
 1. De lancering gebeurt door een magnetisch veld, die het bewegende deel van de motor roteert. Het is gemaakt door 2 windingen: hoofd- en secundair. De laatste heeft een kleinere omvang en is een beginnende. Het is verbonden met het hoofdelektrisch netwerk via een capaciteit of inductantie. De verbinding wordt alleen gemaakt tijdens de opstarttijd. Bij motoren met laag vermogen is de startfase kortgesloten.
 2. Start de motor door de startknop een paar seconden ingedrukt te houden, waardoor de rotor wordt versneld.
 3. Tijdens het loslaten van de startknop, de elektromotor van de tweefasemodus schakelt over naar de enkelfasige modus en de werking ervan wordt ondersteund door de overeenkomstige component van het wisselmagnetisch veld.
 4. Opstartfase is ontworpen voor kortdurend werken, in de regel maximaal 3 seconden. Een langere tijd onder belasting kan leiden tot oververhitting, ontsteking van de isolatie en uitval van het mechanisme. Daarom is het belangrijk om de startknop tijdig vrij te geven.
 5. Om de betrouwbaarheid te verbeteren in het geval van eenfasemotoren zijn een centrifugaalschakelaar en een thermisch relais ingebouwd.
 6. Functie van de centrifugaalschakelaar bestaat uit het deactiveren van de startfase wanneer de rotor een nominale snelheid wint. Dit gebeurt automatisch - zonder tussenkomst van de gebruiker.
 7. Thermisch relais schakelt beide fasen van de wikkeling uit als deze boven de toegestane waarde worden verwarmd.

Voor het bedienen van het apparaat is 1 fase nodig met een spanning van 220 volt. Dit betekent dat u het kunt aansluiten op een stopcontact in een huishouden. Dit is de reden voor de populariteit van de motor onder de bevolking. Op alle huishoudelijke apparaten, van een juicer tot een slijpmachine, zijn mechanismen van dit type geïnstalleerd.

Aansluiting met start- en werkcondensatoren

Er zijn 2 soorten elektromotoren: met startwikkeling en met een werkende condensator:

 1. In het eerste type apparaat, De startwikkeling werkt alleen door een condensator tijdens de start. Nadat het apparaat de normale snelheid heeft bereikt, wordt het uitgeschakeld en gaat het werk verder met één spoel.
 2. In het tweede geval, Voor motoren met een werkende condensator is de extra wikkeling permanent aangesloten via een condensator.

De elektromotor kan van het ene apparaat worden genomen en met het andere worden verbonden. Een functionerende eenfasige motor van een wasmachine of een stofzuiger kan bijvoorbeeld worden gebruikt om een ​​grasmaaier, werktuigmachine en dergelijke te bedienen.

Er zijn 3 schema's voor het schakelen van een eenfase motor:

 1. In 1 schema, de opstartwikkeling wordt uitgevoerd door middel van een condensator en alleen voor de opstartperiode.
 2. 2 schema zorgt ook voor een korte-termijn verbinding, maar het gebeurt via de weerstand, en niet via de condensator.
 3. 3 diagram is de meest voorkomende. Als onderdeel van dit schema is de condensator permanent verbonden met de bron van elektriciteit, en niet alleen tijdens de start.

Aansluiting van de elektromotor met startweerstand:

 1. Hulpwikkeling dergelijke apparaten hebben een verhoogde actieve weerstand.
 2. Om de elektrische machine te starten dit type kan een startweerstand worden gebruikt. Het moet in serie op de startspoel worden aangesloten. Het is dus mogelijk om een ​​faseverschuiving van 30 ° tussen de stromen van de wikkelingen te verkrijgen, wat voldoende is om het mechanisme te starten.
 3. Bovendien, faseverschuiving kan worden verkregen door een startfase te gebruiken met een grotere weerstandswaarde en een kleinere zelfinductie. Deze wikkeling heeft minder bochten en een dunnere draad.

Motoraansluiting met condensatorstart:

 1. Voor deze elektrische machines Het startcircuit bevat een condensator en is alleen ingeschakeld voor de startperiode.
 2. Om de maximale waarde te bereiken startkoppel, is een cirkelvormig magnetisch veld vereist dat roteert. Om dit te laten gebeuren, moeten de wikkelingen 90 ° ten opzichte van elkaar worden geroteerd. Dergelijke faseverschuivende elementen, zoals een weerstand en een smoorspoel, verschaffen niet de noodzakelijke faseverschuiving. Alleen de opname van een condensator in het circuit maakt het mogelijk om een ​​faseverschuiving van 90 ° te verkrijgen als de capaciteit correct is geselecteerd.
 3. berekenen, tot welke draden wikkeling behoort, is het mogelijk door de weerstand te meten. Bij de werkende wikkeling is de waarde altijd minder (ongeveer 12 ohm) dan bij de startwikkeling (gewoonlijk ongeveer 30 Ohm). Dienovereenkomstig is de dwarsdoorsnede van de draad van de werkwikkeling groter dan die van de startwikkeling.
 4. condensator wordt geselecteerd op basis van de stroom verbruikt door de motor. Als de stroom bijvoorbeeld 1,4 A is, is een condensator van 6 μF vereist.

Hoe de motorprestaties te testen door visuele inspectie?

De volgende zijn de defecten die mogelijke problemen met de motor signaleren, hun oorzaak kan een onjuiste werking of overbelasting zijn:

 1. Gebroken ondersteuning of montagesleuven.
 2. In het midden van de motor donkere verf (geeft oververhitting aan).
 3. Door de spleten In het apparaat worden stoffen van derden in het apparaat getrokken.

Om de werking van de motor te controleren, moet u hem gedurende 1 minuut inschakelen en vervolgens ongeveer 15 minuten laten lopen.

Als de motor dan heet is, dan:

 1. misschien, lagers zijn vuil, vastgeklemd of gewoon versleten.
 2. reden kan een te hoge condensator hebben.

Ontkoppel de condensator en start de motor handmatig: als deze stopt met verwarmen, verlaagt u de condensatorcapaciteit.

Een van de meest populaire zijn de elektromotoren van de AIR-serie. Er zijn modellen uitgevoerd op poten 1081 en modellen van gecombineerde uitvoering - poten + flens 2081.

Elektrische motoren in de versie van de poot + flens kost ongeveer 5% duurder dan vergelijkbare op de poten.

In de regel geven fabrikanten een garantie van 12 maanden.

Voor elektrische motoren met een rotatiehoogte van 56-80 mm, is de uitvoering van het frame aluminium. Motoren met een rotatiehoogte van meer dan 90 mm worden gepresenteerd in gietijzer.

Modellen verschillen onderling in vermogen, snelheid, hoogte van de draaias, efficiëntie.

Hoe krachtiger de motor, hoe hoger de kosten:

 1. Motor met een vermogen van 0.18 kW kan worden gekocht voor 3000 roebel (elektromotor AIEP 56 B2).
 2. Model met een vermogen van 3 kW kost ongeveer 10 duizend roebel (AIER 90 LB2).

De hoogte van de rotatie-as voor motoren met 1 fase varieert van 56 mm tot 90 mm en is rechtstreeks afhankelijk van het vermogen: hoe krachtiger de motor, hoe groter de hoogte van de rotatie-as, en dus de prijs.

Verschillende modellen hebben een verschillende efficiëntie, meestal van 67% tot 75%. De grotere efficiëntie komt overeen met de hogere kosten van het model.

Er moet ook aandacht worden besteed aan de motoren van het Italiaanse bedrijf AASO, opgericht in 1982:

 1. Dus, de AASO 53-serie elektromotor, speciaal ontworpen voor gebruik in gasbranders. Deze motoren kunnen ook worden gebruikt in installaties voor het wassen, heteluchtgeneratoren, centrale verwarmingssystemen.
 2. Elektromotoren van serie 60, 63, 71 Ontworpen voor gebruik in watertoevoerinstallaties. Ook biedt het bedrijf universele motoren serie 110 en 110 compact, die verschillen in een verscheidenheid aan toepassingen: branders, ventilatoren, pompen, hefinrichtingen en andere apparatuur.

Koop motoren geproduceerd door het bedrijf AASO kan worden geprijsd vanaf 4.600 roebel.

 • Internetmagazine over alternatieve energie © Alle rechten voorbehouden.

 • Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Je kunt deze HTML tags en attributen gebruiken:

  <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  9 + 1 =