Kamer met 13 vierkante meter designfoto

Ideeën voor interieur slaapkamers 13 vierkant. m.

Dus het werd geleid op de uitgestrektheid van ons land dat de afmetingen van de appartementen niet voldoen aan hun grootte. Inwoners van veel steden zijn gewend om multifunctionele ontwerpen van kleine keukens te ontwerpen, te combineren in de woonkamer, werk- en speelruimten, kleedkamers op de loggia's te organiseren. Daarom is de slaapkamer 13 vierkant. m, is niet iets ongewoons. Bovendien zullen velen het eens zijn over de mening dat dit een vrij ruime kamer is waarin u een gezellige en comfortabele slaapkamer kunt organiseren. Het belangrijkste principe dat moet worden nageleefd, is het gebruik van noodzakelijke items om een ​​mooi interieurontwerp te creëren.

En toch, 13 m². - een kleine ruimte, waarvoor speciale ontwerptechnieken nodig zijn waarmee u de ruimte visueel kunt vergroten. Gebruik voor deze doeleinden:

 • Behang met een verticaal patroon.
 • Licht kleurenpalet.
 • Diagonaal leggen van vloerbedekking.
 • Klein, compact meubilair.
 • Voldoende heldere, maar niet overmatige verlichting.

Niet de beste optie voor het afwerken van de wanden in de slaapkamer van 13 m². op de foto - lichtbehang. Een rustige omgeving, die een rustige slaap zou moeten hebben, zal muren creëren in een licht pastel palet. Uitstekende keuze voor een slaapkamer - perzik behang, lichtgroen, lucht kleur, versierd met verticale lijnen.

Deze versie van de wanden laat toe de hoogte van de plafonds in de kamer te versieren en visueel te vergroten. Niet minder succesvolle manier om de slaapkamer te versieren - de muren schilderen. De verf voor de kamer moet gebaseerd zijn op een waterige emulsie. Het droogt snel, ligt plat en laat geen onaangename geur achter in de kamer.

Een klassieke optie voor het afwerken van het plafond is schilderen of witten. Als deze methoden u niet bevallen, kunt u een originele ophangconstructie van gipskarton bouwen. Een even gebruikelijke manier om het plafond te versieren is een spannings- structuur. Welke versie van de afwerking ook wordt gekozen, de kleuroplossing van het plafond moet licht - wit, melkachtig, crème zijn.

Als vloer heeft de slaapkamer 13 m². op de foto kunt u laminaat, parket, linoleum, tapijt gebruiken. Hoewel de laatste optie, zal stof ophopen, wat niet erg goed is voor iemands gezondheid. Als een ander vloermateriaal wordt gekozen, wordt het voor het creëren van comfort aangeraden om een ​​tapijt op de vloer te leggen.

Het is geen geheim dat een klein aantal kamers in het appartement de eigenaars dwingt om ze allemaal multifunctioneel te gebruiken. Bijvoorbeeld, in een slaapkamer van 13 m², plaats vaak een werkruimte, een kinderhoek, een woonkamer. Als u alle zones in een klein gebied wilt combineren, moet u zonering gebruiken. Dus als u op 8 vakjes een slaap- en werkruimte moet regelen, is het raadzaam om als volgt te werk te gaan:

Voor het slaapgedeelte is het noodzakelijk om dat deel van de kamer dat is verwijderd van de ingang en de raamopening toe te wijzen. Maar vaak bevinden een raam en een deur zich in de kamer tegenover elkaar. Daarom moet u voor de locatie van het bed het gebied bij het raam kiezen. Deze lay-out maakt het mogelijk om het werkgebied dichter bij de deuropening te plaatsen. Om een ​​comfortabele sfeer in het slaapgedeelte te creëren, worden dichte, lichtdichte gordijnen voor de ramen geselecteerd.

Zoning ruimte kan worden gedaan met een plank voor boeken en documenten. Het is helemaal niet nodig om een ​​massieve structuur te kiezen. Het kan een smal rek zijn met open planken, de hoogte tot aan het plafond. Zo'n eenvoudig, elegant ontwerp zal het interieurontwerp versieren.

Combineer indien nodig op een oppervlakte van 13 m². op een foto, slaapplek en een gastenzone, is het aan te raden om ze te combineren en om multifunctionele meubels te gebruiken. Dus, voor slapen en rusten, een opvouwbare bank is heel geschikt. Aan de andere muur kunt u een televisiepaneel installeren en de ruimte eromheen is gevuld met open planken die aan de muur zijn bevestigd. Deze lay-out biedt de mogelijkheid om gasten te ontvangen in een comfortabele omgeving en te ontspannen op een comfortabele, slaapplaats.

Als het gezin kinderen heeft, is het creëren van een game-zone van vitaal belang. In dit geval kan de ruimte naast het venster voor kinderen worden geselecteerd. Gezien de resterende verlichting en de afstand tot de deur, zal de speelruimte helder en warm worden. In dit geval vereist de zonering van de ruimte het gebruik van een scherm of partitie die het bed van de slaper zal verbergen. In de rol van een scherm kunt u een smalle, hoge kast, decoratieve scheidingswand, de constructie van gipsplaat gebruiken.

Op het einde, herinneren dat de slaapkamer 13 m² is. biedt de mogelijkheid om verschillende planningsideeën te implementeren. In dit gebied kunt u twee of drie functionele zones combineren, die elkaar aanvullen.

Bij reparaties in de slaapkamer wordt aanbevolen om een ​​interieur te maken dat een volledige rust na een drukke dag zal bevorderen. Een uitstekende oplossing in dit geval is het gebruik van lichte kleuren, een minimale set meubels en verschillende decoratieve elementen.

Ongebruikelijke slaapkamer ontwerp 13 m². m: foto, interieur decoratie methoden

Het organiseren van het interieur van een kleine slaapkamer is veel eenvoudiger en goedkoper dan het aankleden van een grote kamer. Een kleine slaapkamer is geen excuus om een ​​mooi en stijlvol interieur achter te laten. Integendeel, in een kleine ruimte is het veel gemakkelijker om kwaliteitsreparaties uit te voeren dan in een grote slaapkamer. Voor het ontwerp van een kleine slaapkamer is een beetje moeite en geld nodig, omdat veel meubels er nog steeds niet uitkomen. Degenen die voor de eerste keer reparaties uitvoeren, hebben veel geluk met een kleine slaapkamer. Het oppervlak van 13 m 2 zal niet vermoeien wanneer het gerepareerd wordt, de kleine afmetingen van de kamer zullen het mogelijk maken om een ​​goede reparatie uit te voeren en in alle details over het interieur na te denken. Een kleine kamer is goed omdat het niet veel meubels hoeft te kopen, wat betekent dat je geld kunt besparen op andere aankopen. Wat is er nodig voor een mooi en ongebruikelijk slaapkamerontwerp van 13 m 2?

Slaapkamer ontwerp 13 m². m: kamerinrichting - de basis van een prachtig interieur

Het ontwerp van de slaapkamer moet de ware grootte van de kamer verbergen, indien mogelijk minstens visueel vergroten. Er moet aan worden herinnerd dat een klein gebied zo efficiënt mogelijk moet worden gebruikt.

 • Als een deur is het beter om een ​​glijdende structuur te kiezen;
 • Of een deur die naar buiten opent;
 • Je kunt de deuropening niet naar binnen gebruiken, het zal bijna een meter vrije ruimte "opeten".

Ingebouwde meubels - een uitstekende oplossing voor de inrichting van een kleine slaapkamer, omdat het helpt om ruimte te besparen en het ook productiever te gebruiken

Een kleine slaapkamer is geen plaats voor grote massieve meubels. Het is het beste als alle meubels in de slaapkamer worden getransformeerd. Zo zal het bed worden ingebouwd in een kast of rek, in plaats van een bed is een slaapbank, een tafel is uitschuifbaar, en ga zo maar door. D. Het is zeer belangrijk dat het meubilair in de slaapkamer was felle kleuren, zijn ze visueel de ruimte en donkere meubels versmalt uit te breiden.

Meubilair hoeft niet wit te zijn, want witte kleur is erg "koud".

De meest ongepaste tinten voor het versieren van een kleine kamer zijn bruin, paars, wengé, kersen, chocolade. Veel belang is het textiel dat in de slaapkamer wordt gebruikt. Het wordt afgeraden om materialen zoals velours of fluweel te gebruiken in een slaapkamer van 13 m2. In de context van gordijnen, spreien of dekens zullen ze de ruimte verzwaren en somber maken. In plaats van gordijnen, kunt u jaloezieën of gordijnen van licht doorschijnende stof gebruiken. Vermijd een groot aantal decor items in de slaapkamer, om de ruimte niet te vervuilen.

Wandschilderijen met verticale strepen kunnen een kleinere slaapkamer met lage plafonds hoger maken

Vergroot de visuele ruimte door spiegels te gebruiken. Ze kunnen worden vervangen door een glanzend gordijnplafond of een glanzende vloer. Een ander hulpmiddel voor visuele uitzetting van de ruimte is verticale strepen. Behang met verticale strepen vergroot de ruimte en maakt de kamer lichter en gratis.

Hoe verlicht moet de slaapkamer zijn in 13 vierkanten

Het interieur van de kamer op 13 m 2 betekent goede verlichting. Veel licht in de slaapkamer verbergt de ware grootte van de kamer, waardoor het veel ruimer is dan het in werkelijkheid is. Wat te doen voor een goede verlichting in een kleine kamer?

Past niet in een kleine slaapkamer:

 • Plafond kroonluchters;
 • Laaghangende kroonluchters aan het plafond;
 • Overvloed van muurblakers.

Voor een kleine kamer is de beste optie spotverlichting, armaturen die in het plafond zijn gemonteerd. De aanwezigheid van een glanzend plafond reflecteert het licht dat de kamer extra helder maakt. Lampen moeten zich op dezelfde afstand van elkaar bevinden en gelijkmatig over de ruimte worden verdeeld.

Puntverlichting - de beste optie voor het creëren van een gezellige sfeer in een kleine slaapkamer

Fans van wandverlichting kunnen worden gewezen op armaturen die in een kast of rek zijn gemonteerd, evenals flexibele lampen naast het hoofdeinde.

Project slaapkamers 13 plein. m in Afrikaanse stijl

In een appartement met één slaapkamer, waar de slaapkamer ook de rol van een woonkamer kan vervullen, zal het project van een Afrikaans interieur zeer nuttig zijn. De Afrikaanse stijl in de slaapkamer-woonkamer zorgt voor een ongewone sfeer en verdeelt de kamer in twee zones: een slaapkamer en een woonkamer.

De enige voorwaarde voor de decoratie van het interieur van een kleine kamer in Afrikaanse stijl - je moet de lichte kleuren van Afrika gebruiken, namelijk:

Gebruik in de context van een kleine slaapkamer geen donker hout of donker vlechtwerk. Kies voor muren een beige tint, als decor kun je foto's of foto's van dieren uit Afrika hangen hangen. Om de vloer te versieren, kunt u lichte matten gebruiken, die noodzakelijkerwijs 1-2 handpalmen hebben. U kunt een tapijt op de vloer leggen, ontworpen voor tijgervellen of een luipaardvel. Ze kunnen ook als sluier op het bed worden geplaatst.

Hang de bamboegordijnen goed in plaats van gordijnen. Het is beter om gewone stoelen te vervangen door gevlochten lichte stoelen.

De slaapkamer, ingericht in een exotische Afrikaanse stijl, ziet er licht, spectaculair en origineel uit

Als de kamer een kast heeft, kan deze als scheidingsteken dienen voor twee zones: een slaapkamer en een woonkamer. Om de kamer een Afrikaanse sfeer te geven, kun je op het oppervlak van het kastbehang een afbeelding van de woestijn of andere Afrikaanse landschappen aanbrengen. Het belangrijkste is dat ze worden gedomineerd door lichte, warme tinten.

Afrikaanse stijl kan gemakkelijk in de stijl van safari gaan. Dit is vooral handig bij het verdelen van de kamer. Een deel van de slaapkamer kan bijvoorbeeld worden ontworpen in de stijl van een safari en een deel van de woonkamer - in de Afrikaanse. Voor de stijl van safari heb je geen behang nodig. De muren moeten ruwweg worden gestuukt, geschilderd in zand of beige. Voor het afwerken van de vloer kunt u parket, steen of kurk gebruiken. Sfeer zal een sluier of tapijt onder de huid van een dier toevoegen.

Slaapkamer 13 Sq. m in Art Nouveau-stijl

De Art Nouveau-stijl is perfect voor een kleine slaapkamer.

De belangrijkste voordelen zijn als volgt:

 • De overvloed aan glanzende oppervlakken is een onmisbare voorwaarde voor de Art Nouveau-stijl;
 • Stijl impliceert de aanwezigheid van ingebouwde technologie, die ruimte bespaart;
 • Voor de moderne, moet er goede verlichting zijn.

Blijkbaar heeft de Art Nouveau-stijl alles om in een kleine slaapkamer te worden geplaatst. Het enige nadeel is dat het niet geschikt is voor alle soorten gebouwen. Een kind bijvoorbeeld, ontworpen in de stijl van de Art Nouveau, zal veel gebroken spiegels en kapotte technologie veroorzaken. De essentie van het modernisme is dat alles met metaalglans in de kamer scheen en sprak over de moderne aard van de meester van de slaapkamer. Daarom is de Art Nouveau-stijl geschikt om een ​​volwassen slaapkamer, keuken of woonkamer in te richten.

Gezellig slaapkamerontwerp 13 m². m (video)

Een kleine slaapkamer kan ook prachtig worden ingericht. Het belangrijkste is om het advies van de ontwerper niet te verwaarlozen en je eigen smaakvoorkeuren te volgen.

Slaapkamer 13 m² - foto van echt ontwerp

Situatie, waarschijnlijk bekend bij iedereen. Ik wil reparaties uitvoeren. We zoeken naar ideeën op internet of veranderen glossy magazines. We kiezen, we dromen, we zijn verspreid. En dan besef dat het gebied van home slaapkamer is verre van de foto's, de hoogte van het plafond is niet een klein venster, de muren zijn ongelijk en ga zo maar door. D. Reparaties vertraagd veranderingen in mijn leven zo dichtbij, de stemming is niet erg ... Maar in feite niet zo eng. Beroep op ontwerper of eigen creativiteit, is het mogelijk om een ​​comfortabele en ruime kamer, bijvoorbeeld, zoals in de foto echte ontwerp slaapkamer 13 vierkante meter.

Ontwerp (Engels, ontwerp) - onderdeel van de artistieke en projectactiviteiten. En het doel is niet alleen het ontwerp van individuele objecten, maar ook het creëren van een harmonieuze ruimte. Modern design maakt actief gebruik van de ontwikkeling van wetenschap en technologie, ergonomie, psychologie, ecologie en modetrends. Door een verscheidenheid aan materialen en technologieën toe te passen, kunt u de muren visueel uitzetten, de ruimte hoger en ruimer maken en rusten comfortabeler.

Het ontwerp combineert niet alleen het ontwerp van muren, plafond en vloer, maar ook de optimalisatie van de gehele appartementruimte. Bij het ontwerpen van een slaapkamer is het belangrijk om te onthouden dat het doel ervan rust is. De kamer moet gezellig zijn, ontspannen en de kracht herstellen. Het volgende werk wordt gedaan om dit probleem op te lossen:

Voor een kleine slaapkamer is het beter om alle delen van het interieur in één lichtpalet te selecteren. Dit geldt voor behang, gordijnen en meubels. Deze monochrome combinatie is ideaal voor een kleine kamer. Het kan worden aangevuld met semi-transparante scheidingswanden en heldere details.

Als de ramen naar het noorden gericht zijn, zijn zachte en lichte kleuren vereist. Zachte natuurlijke, natuurlijke kleuren - beige, melkachtig, linnen, pistache, zachtgeel worden als zacht beschouwd. Ze vergroten optisch het gebied en creëren gezelligheid. Het is beter om de heldere, donkere, verzadigde kleuren te verlaten. Ze verminderen visueel de ruimte en werken deprimerend op de inzittenden.

Voor de zuidelijke kant zijn koude tinten nodig. Ze verwijderen de wanden visueel. De basis is een witte of grijze kleur. Een ruimte met grijze of lichtblauwe muren en lichte meubels wordt bijvoorbeeld ruimer.

Aparte aandacht verdient een witte kleur. Het is niet alleen aanvaardbaar op muren en plafond, maar ook op de vloer. Scandinavische stijl is al lang in de mode en lost het probleem van kleine kamers met succes op.

De foto toont slaapkamers met een soortgelijk ontwerp. Uiteraard mag witte luxe niet op een ziekenhuiskamer lijken. Het is voor dit doel dat de feitelijke afwerkingsmaterialen (laminaat, deurbladen, baguettes, enz.) Worden gebruikt. Door de speciale behandeling hebben ze een geribbeld oppervlak dat een lichte natuurlijke schaduw geeft. Bovendien is een licht, luchtig interieur gedecoreerd met contrasterende accessoires.

decoratie

De slaapkamer van 13 m² kan winnen in afmetingen en vanwege competent gekozen afwerkingsmaterialen. Hun uitstekende kwaliteit en variëteit laten u toe om het interieur in de kortst mogelijke tijd bij te werken en vertrouwen te hebben in kwaliteit en veiligheid.

 1. Het plafond. Moderne plafonds zijn redelijk compatibel met andere middelen? ruimte corrigeren. Multiniveau-ontwerpen kunnen heel interessant worden gebruikt. Maar op een hoogte van maximaal 2,8 m is dit niet gerechtvaardigd. De zwaarte van het ontwerp zal het ontwerp beïnvloeden. Geschilderde en uitgerekte plafonds zijn de juiste oplossing voor een slaapkamer. Het reflecterende effect en bijgevolg het visueel toevoegen van het volume hebben glanzende oppervlakken. In dit geval neemt de hoogte van de kamer visueel toe. Uitgespreide, glanzende plafonds hoeven niet wit te zijn. Een verscheidenheid aan lichte tinten ondersteunen het totale concept en geven de kamer een charme.
 2. De muren. Wanddecoratie speelt een grote rol bij het ontwerpen van de slaapkamer. Gladde vlakke oppervlakken maken de hoeken glad en breiden de ruimte uit. Het is beter om een ​​glad papier- of vinylbehang, milieuvriendelijke verf voor muren of fijnkorrelige pleister te kiezen. Het wordt niet aanbevolen om grote contrastpatronen op de muren te gebruiken. Ze verbergen de ruimte. Maar het zou aangewezen zijn om een ​​van de vliegtuigen te versieren, bijvoorbeeld met een bloemen- of geometrische print aan het hoofdeinde van het bed. Het is beter om een ​​afdruk van een neutrale pasteltint te kiezen. Op de foto lijkt het interieur van de slaapkamer van 13 m² M harmonieus, precies vanwege de terughoudendheid in de decoratie van de muren.
 3. Paul. In de slaapkamer zijn aanvaardbaar twee opties - laminaat en tapijt. De eerste heeft zichzelf op de beste manier aanbevolen voor de natuurlijkheid en esthetiek van een materiaal. Dit geldt vooral voor de slaapkamer. En de tweede, maakt de vloer comfortabel, warm en zacht, en voert dezelfde functie uit van geluidsisolatie.

blinds

De decoratie van ramen in een kleine slaapkamer moet speciale aandacht krijgen. Aan de ene kant beschermen de gordijnen tegen tocht, en aan de andere kant zijn ze praktisch een centrale decoratie. Gebruik geen massieve gordijnen, lambrequins, pikhouwelen, veel pony's en patronen. Het is beter om ruimte te sparen en gordijnen lichtheid, luchtigheid en elegantie te geven. De beste keuze is transparante en doorschijnende stoffen (tule, organza, mesh). Een verduisteringsfunctie kan modieuze Romeinse, Japanse of lichte traditionele gordijnen uitvoeren. Met behulp van de doorschijnendheid van de gordijnen wordt het effect van het perspectief en het volume van de ruimte bereikt.

Voor een kleine slaapkamer, grote kroonluchters, omslachtige verlichtingssystemen zijn niet relevant. De beste optie is ingebouwde verlichting rond de omtrek van de kamer. De staande lampen en schansen werken ook op de zoneringsruimte. Een kleine lamp aan de kaptafel bijvoorbeeld, creëert een boudoirzone en een elegante vloerlamp bij de fauteuil - een recreatiegebied. De foto toont verschillende opties voor verlichting. En voor hen is het moeilijk genoeg om te raden dat de oppervlakte van de kamer niet meer is dan 13 vierkante meter. m.

Grote meubels in lichte of donkere kleuren kunnen het ontwerp van de kamer niet ondersteunen 13 m². Er zijn tegenwoordig veel ergonomische moderne vormen op de markt. Functionaliteit en compactheid moeten beslissende momenten worden bij het kiezen van meubels.

Op de foto de slaapkamer van 13 m² heeft een ontwerp van de kamer, die een rustige rust, en op hetzelfde moment esthetisch plezier heeft. Lichte tinten, eenvoudige vormen lossen op in het interieur en interfereren niet.

Om ruimte te besparen, moet u rekening houden met modellen die verschillende functies combineren. Zo moet de behuizing een spiegel met een groot bed vak voor linnengoed, ottomane klapdeksel dresser strijktafelbekleding, etc. zijn Als alternatief kunt u een ingebouwde meubels (kasten, kasten met opklapbed, kasten tot aan het plafond, en zo verder. N.) bestellen. Maar het is belangrijk om de locatie van andere objecten in de kamer nauwkeurig te berekenen.

De elegantie van eenvoudige moderne meubelmodellen met glanzende, spiegel- of glazen gevels kan niet genoeg benadrukt worden. Reflecterend licht breiden ze de ruimte uit. En maak het interieur stijlvol en duur.

Om de accessoires zijn niet alleen beelden, vazen, fotolijsten, overbelasting van het interieur voor zijn overvloed. Effectief en relevant kunnen andere nuttige en mooie dingen zijn - een gedecoreerde spiegel of handgemaakte mat met een bed. Voor accessoires kunnen onder meer textiel en - kleurrijke kussens, designer badjassen en slippers, alle soorten dekens en spreien. In een kleine slaapkamer zouden ze licht en bijna gewichtloos moeten zijn. Geschikte effen, solide stoffen van zowel verzadigde als rustige tinten.

Kijkend naar de foto van een echt slaapkamerontwerp van 13 m², kunt u de meest geschikte optie voor uzelf kiezen. Het creëren van een interieur van een persoonlijk recreatiegebied, het blijft alleen om zelf de prioriteit kleuren, decoratie materialen, stoffen te bepalen en functionele licht meubilair te kiezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

89 − = 85