Hoe zet je laminaat op de video zelf?

Hoe u een laminaatfoto-instructie maakt

In dit artikel zullen we u in detail vertellen hoe u laminaatvloeren legt met gedetailleerde foto-instructies. Nadat je het stapelen met je eigen ogen hebt gezien, kun je dit werk gemakkelijk uitvoeren.

Toelaatbare verschillen (put) van 1-3 mm. op een lengte van 2 meter.

Dus, laten we beginnen, controleer eerst hoe soepel de basis is (als de basis niet eens is, dan zijn er holten onder het laminaat en wanneer je erop drukt, buigt het en kraken en zal het uiteindelijk breken).

Als de oude houten vloer ligt of als beton gewoon wordt gestort, is de eerste stap om ervoor te zorgen dat het oppervlak gelijk is. Hiervoor gebruiken we het gebruikelijke bouwniveau. Toelaatbare verschillen (put) van 1-3 mm. op een lengte van 2 meter.

Houten vloer is eenvoudig te maken door een droge dekvloer te maken - 1 cement 3 zand, meng (ZONDER WATER), vul het met een dunne laag op de houten vloer en breng het op één lijn met de regel.

Toplijm Multiplex USB geplakt en gedraaid.

Of knoeien met een speciale stamper voor een semi-droge dekvloer (hiervoor moet tijdens de bereiding van de oplossing 10-20% water worden toegevoegd en een betonmixer worden gemengd om een ​​natte cementzandige mortel te verkrijgen.

Als je gewoon betonvloer giet, moet je bakens zetten en een schone dekvloer maken.

Op de afgewerkte basis leggen we het substraat (in de regel wordt schuimpolyethyleen of kurk gebruikt). Na het stapelen, lijm ze samen met plakband, zodat bij het installeren van het laminaat, het substraat niet uit elkaar beweegt.

Bovenop de voorbereide basis moet de eerste rij panelen worden gelegd (start vanuit de hoek). We nemen de rand van het laminaat en snijden de vierkanten van 5x5 centimeter, ze zullen dienen als afstandshouders, omdat je geen laminaat achter in de muur kunt plaatsen.

Hoe de laminaatvideo op de juiste manier te verbinden:

Het aankoppelen van de panelen gebeurt van begin tot eind, terwijl de opening ten opzichte van de muur moet worden gecontroleerd.

Het is noodzakelijk om te onthouden dat het leggen van het laminaat bovenop de houten vloer onder een hoek van 90 ° op de planken is gemaakt!

Bij het leggen van de volgende rij, moet u ervoor zorgen dat de eindnaden niet samenvallen tussen de panelen in de tweede rij en de eindnaden in de eerste rij, zodat de laminaatsloten tijdens het gebruik niet breken.

Om de hierboven beschreven acties uit te voeren, kunt u het paneelfragment gebruiken dat overblijft na het bijsnijden van de eerste rij. Als de lengte meer dan 20 cm is, gebruik dan een nieuwe rij om het te starten.

Als u echter de meest nauwkeurige en esthetische verschuiving wilt maken, moet u een nieuw paneel bijsnijden, ongeveer een derde (dit principe wordt "een derde verschuiving" genoemd).

Bouw de tweede rij op dezelfde manier als de eerste.

Bij het koppelen van de rijen kan het nodig zijn om de sloten te breken met een hamer en een speciale veiligheidsbeugel (een houten blok of het laminaat afsnijden, de lamellen plaatsen en in het slot slaan).

Wanneer de tweede rij is voltooid, moet u de assemblage van de volledige coating analoog uitvoeren, terwijl u tegelijkertijd de juistheid van de installatie controleert en de gaten van de laminaatpanelen naar de wanden (5-10 mm) observeert.

De laatste rij panelen wordt het meest waarschijnlijk in het laminaatpaneel gezaagd, de foto laat zien hoe de laatste rij laminaatpanelen moet worden gemarkeerd, overlay de voorlaatste ribbels met een laminaat en markeer zoals hieronder wordt getoond.

Probeer deze handelingen voorzichtig uit te voeren, maar geef hier niet te veel aandacht aan, omdat de snijlijn door de plint wordt verborgen.

Na het leggen van de vloerbedekking, is het noodzakelijk om de wiggen te verwijderen die het laminaat van de muur scheiden, en om de plinten te monteren.

Hoe een laminaat op een houten vloer video te plaatsen

De houten vloer onder het laminaat kan worden bekleed met multiplex. Hoe dit wordt gedaan, wordt weergegeven in de onderstaande video.

Dat is alles! Als je de nuttige aanbevelingen in dit materiaal gebruikt, en je vraagt ​​"hoe je een laminaat op een houten vloer legt?", Zul je je zeker voelen en niet in de war raken.

Video: Hoe een laminaat te plaatsen: fouten en basisregels

Nadat u het bovenstaande hebt geschreven, bent u bovendien volledig in staat om het laminaat zelf op de houten vloer te leggen!

Hoe laminaat goed te leggen: van A tot Z

 • Crème voor exotische voetschimmel
 • Capsules van parasieten
 • Complexe Sustalife voor gezamenlijke restauratie

Benodigde gereedschappen en materialen

Materialen en gereedschappen die je nodig hebt voor het leggen van een laminaat:

Wat je moet weten

 • Aandacht alstublieft! Laminaat wordt niet gelegd in doucheruimtes, badkamers, sauna's en soortgelijke ruimtes met een hoge luchtvochtigheid.

 • Lees de recensie van een uitgebreide remedie tegen aambeien Proctolol
 • Hoe gewicht te verliezen met 20 kg - echte beoordelingen over Guarchibao

De eerste rij is gemonteerd, je kunt beginnen met de formatie van de tweede rij. Juist is het leggen van het laminaat in halfpension. In dit geval zal het vloerpatroon eruitzien als metselwerk in een halve baksteen. Naast het esthetische uiterlijk, zal deze methode helpen om de druk gelijkmatig te verdelen tussen de dostochkami laminata bij het vernauwen en uitzetten van de panelen. U kunt een nieuwe vloer monteren met een verschuiving van 20 cm zoals beschreven in de instructies.

Hoe maak je bezuinigingen, leg de laatste rij

Nadat de laminaatpanelen zijn gelegd, monteert u de plinten. Het is handig om de plint op de clips te gebruiken. Als er ventilatiesubstraten worden gebruikt, moet de sokkel zodanig worden geplaatst dat het onderste gedeelte de verdamping van het resterende vocht van de dekvloer niet hindert.

Belangrijke tips voor het leggen van laminaat

Om een ​​nieuwe coating lang mee te laten gaan en zijn oorspronkelijke uiterlijk niet te verliezen, moet je hem goed bedienen. Meestal wordt het laminaat meestal ingewreven waar de stoelen, fauteuils en onder de poten van de glijdende bank bewegen. Daarom wordt aanbevolen om rubberen tips te gebruiken op stoelen en benen van de bank. Er zijn relevante draaistoelen en stoelen op rubberen wielen. Viltpads helpen ook, ze zijn vastgelijmd aan vaak bewogen en verplaatste items.

In het geval dat het niet mogelijk was om de vorming van kleine krassen op de vloer te voorkomen, zullen speciale reparatieverbindingen helpen, deze kleine defecten van het vloeroppervlak verwijderen en het een uitstekend uiterlijk geven.

Hoe u een laminaat stap voor stap instructie op de juiste manier plaatst

Dankzij de unieke prestaties en uitstekende externe gegevens is het laminaat ongelooflijk populair geworden op de markt voor vloeren. In dit artikel laten we u zien hoe u een laminaatvloer op de juiste manier legt, kennis maakt met de legvoorschriften en welke gereedschappen beschikbaar moeten zijn.

Het wordt gelegd zoals in appartementen en privé-huizen, en in openbare gebouwen. Een van de onmiskenbare voordelen van deze vloerbedekking is een eenvoudige styling. Zelfs een onervaren meester zal zonder al te veel moeite met het proces kunnen omgaan.

De belangrijkste vereiste bij het leggen van het laminaat is een perfect vlak vloeroppervlak. De oneffenheden zullen ertoe leiden dat de verdeling van de belastingen op de gelamineerde coating ongelijkmatig zal zijn. Dit is beladen met het falen van de vergrendelingen en de divergentie van de panelen. Het resultaat is duidelijk zichtbare naden tussen de panelen wanneer de situatie bijna onmogelijk te redden is.

# 1. Als er een oude houten vloer is, moet u ervoor zorgen dat het oppervlak horizontaal is. Gebruik hiervoor het gebruikelijke bouwniveau. Toelaatbare verschillen van 2-3 mm. op het vlak van de rivier ongeveer 2 meter. Als de onregelmatigheden hoger zijn dan de toegestane limieten, wordt de vloer geëgaliseerd met een molen.

Daarnaast is het noodzakelijk om de sterkte van de vloer te controleren. Als de planken buigen onder het gewicht van het menselijk lichaam, worden ze vervangen of versterkt.

# 2. Als het laminaat op een betonnen basis wordt gelegd, wordt de horizontaliteit ervan op dezelfde manier gecontroleerd als op een houten vloer. Wanneer de verschillen de toegestane limieten overschrijden, wordt de basis als ongeschikt beschouwd voor het leggen van het laminaat. In dit geval wordt een nieuwe over de ongelijke oude balk gegoten - met de bakens. De dikte mag niet groter zijn dan 20 mm. op de hoogste punten van de oude basis. Helpt perfect om de situatie van gender-equalizer te corrigeren.

Om het oppervlak van de vloer te controleren, kunt u profiteren van zowel het lange niveau als de regel, alle verschillen zijn zeer duidelijk zichtbaar op de vrije hoogte. Foto - cancork.com

Aanbrengen van substraat en waterdichting

# 1. Voordat het laminaat wordt gelegd, is het oppervlak bedekt met een waterdichte laag. Polyethyleen wordt voor deze doeleinden gebruikt, maar het is mogelijk om waterdichtmakend materiaal te gebruiken. De doeken van de film verspreiden zich over het gehele oppervlak van de vloer met een toeloop op de wanden van 20 cm., Tussen de doeken is een overlap van maximaal 15 cm voorzien, de banen worden verbonden door kleefband en het substraat wordt erop gelegd.

Verhoogde waterdichtingsfilm. Foto - hgtv.com

# 2. Polyetheenschuim wordt gebruikt als het substraat. Het leggen is vergelijkbaar met de film. De banen van het substraat worden omwikkeld en vervolgens aan elkaar gelijmd. Bij het gebruik van polystyreen worden de vellen "ongecontroleerd" gelegd en worden de naden met plakband vastgelijmd. Het kurken substraat is uitgespreid, dicht bij elkaar gelegen en verbonden door een kleefband.

Sizing van de voegen van het substraat. Foto's - diynetwork.com

De belangrijkste regels voor het leggen van laminaat

# 1. Op de technologie van het leggen van het laminaat, vereist het hoofdmateriaal aanpassing aan de omstandigheden van de ruimte waarin het zal worden gelegd. Het is genoeg om het een paar dagen onder nieuwe omstandigheden te laten staan, het zal wennen aan vochtigheid, temperatuur en krijgt de juiste vorm en maat.

Benodigd gereedschap voor styling

# 2. Om het legproces snel te laten verlopen, bereidt u van tevoren alle benodigde hulpmiddelen voor.

 • potlood;
 • decoupeerzaag of -zaag;
 • roulette;
 • een hamer;
 • houten planklengte van 15-20 cm voor het monteren van panelen.

Het gebruik van een decoupeerzaag kan het snijproces aanzienlijk vergemakkelijken. De handmatige manier om een ​​laminaat te zagen is behoorlijk tijdrovend en inefficiënt.

# 3. Na het creëren van een solide basis met een substraat, wordt het laminaat onmiddellijk gelegd. Begin met werken vanuit elke hoek, wat het handigst is. Blijf echter strikt van links naar rechts leggen. De enige vereiste waarmee rekening wordt gehouden, is de richting van het licht. Montagepanelen produceren langs de lichtstralen en de schaduwen op de voegen van de panelen worden bijna onzichtbaar.

De richting van de panelen moet langs de stralen van het licht zijn. Foto - cancork.com

# 4. Laminaat heeft de mogelijkheid om uit te zetten, smaller te worden in geval van vochtdruppels of veranderingen in de bedrijfsomstandigheden van de kamer. Om te voorkomen dat het oppervlak opzwelt bij het leggen van het materiaal, is een opening tussen het laminaat en de muur ongeveer 8-10 mm. Pinnen die speciaal voor deze doeleinden zijn voorzien, worden in de opening gestoken.

Om de opening te installeren, kunt u speciale afstandshouders gebruiken. Foto's - diynetwork.com

Het is erg belangrijk om het aantal laminaatrijen te berekenen voordat u gaat leggen. Als de laatste rij een breedte heeft van minder dan 5 cm, snijdt u de laatste en eerste rij af, zodat de breedte gelijk is.

# 5. Het leggen van alle panelen van de eerste rij is gemaakt met een spijker aan de muur. En om een ​​goede pasvorm te garanderen, zijn de spikes voorgesneden met een decoupeerzaag. Aan de rand van de eerste rij over de gehele lengte zijn afstandshouders geïnstalleerd, waarvan de dikte 8-10 mm is. De uiteinden van alle panelen van de eerste rij worden in de vergrendeling aan de smalle kant geklikt. In dit geval wordt de doorn van het volgende paneel onder een lichte helling in de groef van de vorige geplaatst en wordt het paneel tegen de vloer gedrukt.

De stud met een decoupeerzaag snijden. Foto's - diynetwork.com

# 6. Bij het leggen van de tweede rij panelen moet een verplaatsing van 25-30 cm voorzien worden. Om dit te doen, snijd een deel van het paneel af, leg het op de muur met een smalle snede, neem het hele paneel en bevestig het aan het legbord.

Stapelen van de tweede rij, met offset. Foto's - diynetwork.com

# 7. Het stapelen van de volgende rijen gebeurt analoog aan de eerste rij. Zodra de tweede rij is voltooid, wordt deze naar de eerste rij geduwd en worden de langssluizen met elkaar verbonden. De laatste fixatie wordt uitgevoerd met een staaf en een hamer.

# 8. Een stijve klem wordt gebruikt in de rij van het laatste paneel. Om uitlijningen en uitsteeksels bij de verbindingen te voorkomen, worden alle panelen van de rij op elkaar afgestemd.

De laatste in de rij, de bar, die van de muur is, is bevestigd met melk en klemmen. Foto - creativehomedesigner.com

Laminaat met vergrendeling "vergrendelen" en "klikken" en kenmerken van hun stapel

# 9. Voor laminaatpanelen zijn verschillende opties voor het vergrendelen van verbindingen ontwikkeld. Overweeg dergelijke vergrendelingen als "klikken" en "vergrendelen". In feite zijn het beide typen "tong". Het verschil ligt in de principes van het bevestigen van de laminaatpanelen.

Panelen met een "klik" -vergrendeling worden in eerste instantie onder een hoek verbonden, vervolgens op de vloer gedrukt en met een hamer door de balk afgewerkt. Panelen met een "slot" -vergrendeling worden horizontaal geplaatst en vervolgens met een stang en een hamer afgesteld.

Laminaat vergrendelingen aan de linkerkant - "klik" aan de rechterkant - "lok". Foto - quick-step.co.uk

Video: Een laminaat plaatsen met een klik-klik

Regels voor het leggen van het laminaat in de buurt van de richels, buizen en deuren

# 1. Als er een verwarming in de kamer is, kan het laminaat rond de buis worden geplaatst. Om dit te doen, wordt het paneel op de buis aangebracht en markeert het de punten van hun contact. Meet vervolgens de afstand van het midden van de buis tot de muur en richt deze op het paneel. Op de kruising van de lijnen boor een gat groter dan de diameter van de buis met 2-3 mm. Een klein deel van het paneel wordt afgesneden en een groot deel wordt gestapeld en gefixeerd.

Het uitgesneden stuk van de kolf wordt besmeurd met een kleefstof, er wordt een buis achter gecreëerd en aangebracht op het grootste deel van het paneel. Om de gevormde opening te maskeren, kunt u een speciale spatie gebruiken.

# 2. Waar het laminaat in contact staat met het deurkozijn, is het gelijk met het deurkozijn. Hiervoor wordt aanbevolen om een ​​klein deel van het deurframe van onderaf te zagen. En de hoogte van de uitsparing mag niet meer of minder zijn dan de dikte van het laminaat. Knip het paneel vervolgens zo af dat het de drempel geheel of gedeeltelijk overlapt en onder de doos valt.

Ten slotte wordt het bevestigd met een klem. Voor een ideaal uiterlijk van de drempel en de afwezigheid van differentiëlen, is het raadzaam om een ​​speciaal voorzien grendelelement voor drempels te gebruiken.

De installatie van dergelijke vloeren als een laminaat is snel en eenvoudig. Als de bovenstaande aanbevelingen en regels worden nageleefd, kan worden gegarandeerd dat deze de duurzaamheid en betrouwbaarheid garanderen. Een rijke keuze aan kleuren en patronen op de markt zal iedereen tevreden maken die een unieke vloerbedekking nodig heeft voor een kleine prijs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

34 − 30 =