Hoe een meter op water te zetten

Hoe een meter op het water in het appartement te installeren

Volgens de aangenomen wet moeten alle eigenaars van woningen watermeters installeren. De deadlines zijn voortdurend aan het verschuiven, maar vroeg of laat zullen ze moeten worden geplaatst. Er zijn een behoorlijk aantal organisaties die dit voor je kunnen doen. Voor een vergoeding, natuurlijk. Sommige operationele campagnes bieden om dit gratis te doen en zijn klaar om zelfs een loket te leveren. Dat is alleen maar omdat deze watermeters in de ruimte komen - te hoge indicatoren. Daarom is het installeren van meters op het water met uw eigen handen de beste uitweg als u het bedrijf niet wilt betalen voor diensten.

Wat kan er met de watermeter gebeuren

Het is niet langer nodig om te denken dat het nodig is om een ​​watermeter te hebben - er is een wet aangenomen die iedereen hem verschuldigd is. Maar velen vragen zich af hoeveel dit winstgevend is. Als er zoveel mensen in het appartement zijn als het is gespeld of minder, is de installatie van de meter voordelig. Het is ook nuttig als iemand bijvoorbeeld in de zomer naar een datsja gaat of daar vakantie houdt. Als de situatie lijnrecht tegenovergesteld is - er zijn minder mensen voorgeschreven dan wonen, dan bent u het niet waard om een ​​loket te plaatsen. Maar hieruit kan al niet ontsnappen.

U betaalt alleen voor gebruik

Hoe groot zullen de besparingen in permanente bewoning afhankelijk zijn van de berekeningsmethode die is gehanteerd in uw managementcampagne en hoe intensief u water gebruikt. Minimaal bespaart u ongeveer 30%, maar er waren gevallen waarin betalingen na installatie soms afnamen. Dit kan zijn als het huis een gemeenschappelijke meter heeft. In dit geval wordt, volgens de resultaten van de maand, uit de algemene indicaties het verbruik van die huurders met geïnstalleerde meters afgetrokken, en de rest wordt verdeeld over de resterende appartementen op basis van het aantal geregistreerde personen. Meestal leggen ze geen rekening met mensen die daadwerkelijk meer mensen hebben dan geregistreerd zijn. In dit geval kan het verbruik per persoon per maand 8-10 blokjes koud zijn en ongeveer dezelfde hoeveelheid warm water. Sterker nog, zelfs als je niet veel spaart, krijg je ongeveer 3 blokjes koud en 2 hete. Dus er is echt een gevoel.

Om het alleen te zeggen of via een bedrijf?

Volgens de huidige wetgeving wordt de installatie van meters voor water uitgevoerd op kosten van de eigenaar van de woning. Dat wil zeggen, je moet een teller kopen, deze op eigen kosten installeren. Gevulde watermeters worden kosteloos verzegeld door vertegenwoordigers van de Vodokanal of DEA.

Zelfinstallatieprocedure

Onafhankelijke installatie van meters op water is mogelijk. Niemand zou bezwaar moeten maken. Je moet gewoon alles zelf doen - en een loket plaatsen en een vertegenwoordiger van het huisvestingskantoor bellen voor zijn zegels. Wat je nodig hebt:

 • om een ​​balie en alle nodige details te kopen;
 • onderhandelen en betalen voor de koude / warme waterstijging (neem contact op met de productiecampagne, stel de datum en tijd in);
 • stel de meter in, draai het water aan;
 • een vertegenwoordiger van het Vodokanal of DEA bellen (in verschillende regio's op verschillende manieren) om het te verzegelen, een act van inbedrijfstelling bij de hand te krijgen;
 • ga met het certificaat en het paspoort van de meter (er moet een serienummer zijn, een winkelstempel, de datum van de fabriekscontrole) in de DEZ en leg de watermeter op record.

Onafhankelijke installatie van watermeters is niet verboden

Alle papieren worden in aanmerking genomen, het modelcontract is gevuld, u ondertekent het, er wordt van uitgegaan dat u betaalt voor het water op de meter.

Hoe een goed bedrijf te huren en wat ze moeten doen

Er zijn twee manieren om een ​​bedrijf te vinden dat meters voor water installeert: neem een ​​lijst in de EER of vind het zelf op internet. In de lijst zijn er al exacte bedrijven met licenties, maar duidelijk niet alles wat op dit gebied werkt. Op internet moet het bestaan ​​van een licentie worden gecontroleerd. Het exemplaar moet op de site worden geplaatst.

Lees dan in elk geval het standaardcontract dat de onderneming met u aangaat. Een volledige lijst van services moet hierin worden opgenomen. De omstandigheden kunnen verschillen: iemand biedt zijn loket aan, iemand zet de jouwe, iemand komt met zijn reserveonderdelen, iemand werkt met wat de eigenaar heeft. Door de lijst met services te combineren en een keuze te maken.

Zonder veel moeite, maar voor fatsoenlijk geld

Eerder in het contract was er een clausule over service en zonder dat het bedrijven ertoe aan moest zetten dat tellers niet wilden. Tegenwoordig wordt deze clausule als illegaal erkend, omdat het niet nodig is om de meter daadwerkelijk te onderhouden en deze moet niet worden vastgelegd. Als dat het geval is, hebt u het recht om deze services te weigeren en niet te betalen.

Als u geen campagne hebt gekozen, moet u een verzoek voor hen achterlaten. Er zijn twee opties: sommige bedrijven accepteren aanvragen op hun site en kunnen deze korting zelfs aanbieden, terwijl anderen u liever op kantoor zien en het contract ondertekenen.

Ten eerste inspecteren bedrijfsvertegenwoordigers de installatieplaats

In ieder geval, eerst komt de vertegenwoordiger van de campagne (u stemt in met de datum en het tijdstip van aankomst), onderzoekt u het "werkterrein", beoordeelt u de staat van de leidingen, maakt u metingen, maakt u vaak fotocommunicatie. Dit alles is nodig om een ​​schema te kunnen ontwikkelen om de meter aan te sluiten en snel te monteren. Dan moet u bellen en de datum en tijd aangeven waarop de meter op water wordt geïnstalleerd. In dit gesprek moet je weten wie onderhandelt om de risers uit te schakelen met de operationele campagne. Normale bedrijven nemen het op zich.

De installatie van loketten op het water door de vertegenwoordigers van de campagne

Op de afgesproken tijd komt de vertegenwoordiger van de campagne (soms twee) om het werk te doen. In theorie moeten ze het met je eens zijn over wat en hoe te zetten, maar dit gebeurt niet altijd. Aan het einde van het werk (meestal duurt dit ongeveer 2 uur), geven ze je een voltooide handeling en een speciaal papier waarop de fabrieksnummers van de meters zijn geschreven. Daarna moet u een vertegenwoordiger van het govodokanal of DEA bellen om de meter af te sluiten (in verschillende regio's gebeurt dit door verschillende organisaties). Het vullen van de balies is gratis, je hoeft je alleen maar te verzoenen.

In de normale staat van buizen duurt de installatie van watermeters voor professionals ongeveer 2 uur

In het certificaat dat u hebt uitgegeven tijdens de installatie, moeten de eerste meterstanden worden aangegeven (deze verschillen van nul aangezien het apparaat in de fabriek is gecontroleerd). Met deze act, een fotokopie van de vergunning van de organisatie en het paspoort van uw hydrometer, gaat u naar de DeZZ, ondertekent een standaardcontract.

U moet maandelijkse gegevens over de werkelijke kosten verzenden. In verschillende regio's wordt de procedure op verschillende manieren geïmplementeerd, maar in hoofdzaak zijn er verschillende manieren:

 • afgescheurd en gevuld van het abonnement boek bladeren worden neergelaten in speciale vakken;
 • de gegevens in de persoonlijke account achterlaten op de site van de waterleverende organisatie;
 • stuur e-mails met getuigenissen naar het speciale adres van de organisatie.

Er kunnen andere manieren zijn - elk waterkanaal of de DDZ ontwikkelt ze zelf. Als er verschillende manieren zijn, kies je degene die gemakkelijker voor je is.

De indicatoren van de watermeter kunnen worden overgebracht naar de campagnewebsite, hun e-mailadres of de tearota's moeten in een speciale doos worden gedaan

Het maakt niet uit, via het bedrijf dat u een teller installeert of met uw eigen handen, moet u weten hoe het juiste schema eruit zou moeten zien - het is zeer wenselijk om het proces te beheersen.

Waar en hoe te zetten: een plaats kiezen voor een watermeter

Ze zetten de meters onmiddellijk na de riser op het rechte stuk tot de eerste tak naar de sanitaire voorzieningen. Er zijn watermeters waarvan de installatie alleen mogelijk is in een horizontale positie, er zijn modellen met de mogelijkheid van verticale installatie. Alleen moeten we in gedachten houden dat in horizontale positie de nauwkeurigheid van het apparaat hoger is dan in de verticale en niet het feit dat het als kleiner zal worden beschouwd. Het is dus zeer wenselijk om een ​​manier te vinden om het "leugenachtig" te maken.

Installatie van watermeters is wenselijk in de horizontale richting

Wat en waarom zou in het schema moeten zitten

Het standaardschema voor het installeren van een watermeter ziet er als volgt uit:

 • op de aftakleiding, komende van de riser is een gewikkelde kogelafsluiter,
 • een grof filter wordt geplaatst,
 • begeven;
 • verdere bedrading.

Installatie van meters voor water met een minimumaantal elementen

Nu meer over waar elk element voor nodig is.

Er is een kogelafsluiter nodig om het water af te sluiten indien nodig - herstel de mixer, reinig het filter, verander de teller, enz. Omdat zijn aanwezigheid verplicht is. Het moet zo worden ingesteld dat het handig is om de klep te draaien.

Het groffilter detecteert de grootste deeltjes in de watertoevoer. Het moet zo worden ingesteld dat de kraan naar beneden wijst. Anders zal het snel verstoppen.

Al deze elementen hebben meestal een interne thread. Om ze met elkaar te kunnen verbinden, gebruiken ze verbindingselementen, die vaak "drivings" worden genoemd. Ze hebben aan beide zijden een uitwendige draad en een klein deel van een platte buis (in sommige gevallen slechts enkele millimeters in totaal). met hun hulp allemaal en verbindt zich met elkaar.

Vaak nadat de teller een terugslagklep heeft geplaatst. Het is vereist dat bij afwezigheid van ontleding het water niet in de tegenovergestelde richting gaat. Dit sluit ook een toename van de aflezing in de aanwezigheid van instabiele druk uit.

Hij snijdt ook nog eens twee onaangename situaties af: en voorkomt dat koud water van de ene pijpleiding naar de andere stroomt. Dit gebeurt als iemand een hygiënische douche heeft op de standaard (op een toilet of bidet), een douche met goedkope mixers. Daarin zijn de terugslagkleppen niet voorzien en een dergelijke overloop is mogelijk.

Circuit met terugslagklep

Als de koudwaterdruk hoger is dan de warme watertemperatuur, verlaagt het koude water de tapwatertemperatuur en als de situatie koud is, kan de warmwaterkraan heet worden. Daarom is de installatie van een terugslagklep voor zowel koud als warm water zeer wenselijk, maar niet noodzakelijk.

Regeling voor de installatie van een watermeter met aan beide zijden afsluitkleppen

Soms wordt aanbevolen om na de terugslagklep een andere afsluiter te plaatsen. Het is noodzakelijk dat bij het verwijderen van het aanrecht of het reinigen van hetzelfde filter, het water uit de leidingen in het appartement niet op de vloer wordt samengevoegd. In principe kunt u een container vervangen, maar dit is niet altijd mogelijk. Water in de leidingen van een gewoon appartement ongeveer 6 liter, van de vloer te verzamelen - niet de meest aangename bezigheid. Maar dit element van koppelverkoop is gezet of niet op verzoek van de eigenaar.

Regeling met drukregelaar

Er is een ander apparaat dat kan worden geïnstalleerd - een drukregelaar. Het stabiliseert de druk in het systeem en verlengt de levensduur van alle huishoudelijke apparaten en kranen / mengers. Het wordt achter het groffilter geplaatst. Niet het goedkoopste, maar erg handig.

Bij het kopen van een toonbank moet u ervoor zorgen dat het nummer in het paspoort hetzelfde is als het nummer dat op de watermeter is gestempeld. Het apparaat moet ook een teken hebben dat het is gecertificeerd. In het paspoort moet een stempel staan ​​met de datum van de fabriekscontrole. De "nieuwe" datum, hoe beter - meer waarschijnlijk dat u niet zult worden gedwongen om het te verifiëren vóór de installatie. Een ander noodzakelijk detail is het record van de winkel van verkopen met een zegel. In het geval van een storing van de meter, krijgt u een handeling, waarmee u om vervanging kunt vragen.

Tekens van certificering van de EU en Rusland

Het is ook zeer wenselijk dat de datum van de fabriekskalibratie "verser" was - u hoeft het apparaat niet voor een langere periode te dragen.

Bij het installeren van de meters op het water moeten alle schroefverbindingen worden afgedicht - de druk in de leidingen is niet ernstig. Hiervoor wordt een linnenwikkeling of een geschuimde tape gebruikt. Als u een wikkeling gebruikt die op de draad is gewonden, is het wenselijk om de verpakkingspasta te smeren - het zal gemakkelijker zijn om te werken. Fum-tape heeft geen vet nodig, het is zelf elastisch.

Een belangrijk punt: gebruik bij het aanhalen van de verbindingen geen overmatige kracht - er kunnen microscheuren zijn, die vervolgens tot lekkage van het gewricht leiden.

Als stalen pijp uit de stijgbuis komt, moet u lassen of een Bulgaar om het nu niet noodzakelijke stuk af te snijden. Ook moet u de draad aan het uiteinde van de buis doorsnijden (als dit niet het geval is) - alleen dan kunt u de afsluiter aansluiten. Aan de andere kant, dezelfde situatie - je hebt een overgangsfitting nodig of een draadsnijder.

Let er bij het monteren van alle onderdelen op dat er een pijl op het lichaam van elk is. Het zit misschien niet alleen op de kogelkraan, want het maakt niet uit in welke richting het water moet gaan. Hoewel, als deze verkeerd is ingesteld, je de knop in de andere richting moet draaien, maar het is niet dodelijk. Voor andere apparaten - een teller, een filter, een terugslagklep en een verloopstuk - is de stroomrichting van cruciaal belang. Stel ze daarom bij het monteren zodanig in dat de waterstroom de pijl volgt. Dit is echt belangrijk.

Als er geen pijlen op de case van de vermelde items staan, hebt u waarschijnlijk het goedkoopste en mogelijk minder goede detail. Als het mogelijk is, is het beter om het te vervangen door normaal, zo niet, om zelf de stroomrichting te bepalen, rekening houdend met de structuur, kun je begrijpen waar de stroming moet bewegen.

Let op de stroomrichting en voormarkering

Zoals u kunt zien, is de installatie van watermeters in hun eigen handen is reëel, maar er zijn wel een aantal functies. En meer: ​​als u het eens bent met de ontkoppeling van de risers, vraag dan geen twee uur, maar bij voorkeur vier. En pre-assembleren alles zonder het oprollen, het meten van lengte, na te denken hoe en waar alle verblijf, waar je trek snijden, lassen, om de klemmetjes zetten (als leiding polypropyleen) etc. Over het algemeen besteed je de maximale voorbereiding. In dit geval gaat een onafhankelijke installatie van watermeters met een minimum aan problemen voorbij.

artm, ging naar de krik - de meester zei dat de installatie van meters wordt betaald, zelfs in gemeentelijke huisvesting.

artem, dit is mijn viktor Chroesjtsjov: hoe en waar de tellers plaatsen

Geïnstalleerde balies op het water zelf, de huisvestingsmaatschappij brengt kosten in rekening voor het uitgeven van het certificaat en het verzegelen van de meters tegen betaling.

Hello! Vertel me hoe ik meters op water installeer? Appartement 3 verdiepingen tellend huis in 1962 godapostroyki.vse risers van de buren ik tikt gewoon op de muur in de keuken, in de badkamer mal stuk pijp op drums, en in het bad bestaat uit twee leidingen en afsluiters van kunststof aan, waar de teller te zetten als de pijp is praktisch behalve baden, wat te doen om te verbouwen is op geen enkele manier mogelijk

Helaas hoeft u met zo'n bedrading geen teller te plaatsen. Integendeel, het zal nodig zijn om elk van de ingangen aan te zetten, en dit is duur.

Er is een probleem in het feit dat de teller met wartels geen ruimte bevat tussen de stijgbuis en de wand, kan het direct geschroefd in een rechtspersoon ventel uit de stijgbuis zonder trompmoeren?

Dat kan je. Waarom niet? Het is gewoon handiger met nakidnymi-noten.

Hallo Ik begrijp goed dat als de keuken en badkamer in het appartement van elkaar zijn gescheiden, de risers verschillend zijn, respectievelijk, je hebt 2 paar meter nodig, en als er in de buurt genoeg is van één paar?

Procedure en regels voor het installeren van watermeters: hoe te installeren en af ​​te dichten

Om het waterverbruik te monitoren, is het de moeite waard om in het schema van watervoorzieningen voor het meten van waterverbruik op te nemen, namelijk om watermeters te installeren met parameters die overeenkomen met de huidige normen. Voor de beheersmaatschappijen zijn de regels voor het installeren van watermeters ontwikkeld met een aantal eisen en de volgorde van ingebruikname. Apparaten kunnen met hun eigen handen worden geïnstalleerd, maar met de resolutie van services die verzegelen.

Selectie van watermeters op basis van typen en kenmerken

Instrumenten voor het registreren van de waterstroom in een bepaalde woonfaciliteit worden geïnstalleerd op de communicatienetwerken van appartementen en huizen die zijn aangesloten op gecentraliseerde watertoevoersystemen.

Bij het kiezen van watermeters voor het aftappen van waterleidingen moet met een aantal belangrijke factoren rekening worden gehouden:

 • staat van pijpleidingen;
 • de aanwezigheid in het water van vreemde insluitsels: fijn verdeelde suspensie en grotere onoplosbare deeltjes;
 • materieel aspect - financiële mogelijkheden van appartement / huiseigenaren;
 • de aard van het gebruik van instrumenten, de stationaire temperatuur van het werkmedium.

Afhankelijk van de bronnen van energietoevoer, kunnen twee groepen waterstroommeters worden onderscheiden. Deze zijn vluchtig, d.w.z. elektriciteit nodig hebben voor werk, en niet-vluchtig, functionerend als gevolg van de werking van natuurlijke mechanische processen.

Electro-afhankelijk, elektromagnetisch, ultrasoon en vortex zijn gerelateerd aan vluchtige. Hun principe van actie, gebaseerd op het gebruik van fysieke verschijnselen, is de basis van de naam. In de lijst met apparaten die onafhankelijk zijn van de voeding, zijn er tacheometrische varianten.

Er is een indeling van het ontwerp in afzonderlijke en compacte typen. Watermeters worden gedeeld door het aantal bediende waterleidingen voor meerkanaals, enkelkanaals, tweekanaals modellen.

Inductie- of elektromagnetische stroommeters

Het apparaat is niet goedkoop, de levensduur is meer dan tien jaar, de werking van het apparaat is gebaseerd op het vermogen van water om elektriciteit te geleiden. Gebruikt in afwezigheid van vreemde onzuiverheden (schilfers, roest, enz.). De kwaliteit van water en pijpleidingen maakt het moeilijk om te gebruiken in het dagelijks leven.

De meest verspreide watermeters werden verkregen voor het monitoren van de boekhouding van waterstromen in de farmaceutische, voedsel-, brouwerij-industrie en voor de verantwoording van waterstromen van afvalwater.

Specificiteit van ultrasone telapparatuur

Duurder dan elektromagnetisch, maar met een grotere nauwkeurigheid en levensduur (meer dan 15 jaar). Het werkingsprincipe is gebaseerd op het vergelijken van de voortplanting van ultrageluidsnelheid "langs" de stroom en "tegen". Gebruikt met schoon water en pijpen, niet op grote schaal gebruikt.

Er zijn ultrasone watermeters van twee soorten: Doppler en tijdpuls. Door de installatiemethode gescheiden: geïnstalleerd buiten de waterleiding (klem aan) en in direct contact met water of tapgat (invoegen). Het belangrijkste toepassingsgebied voor de vaststelling van het waterverbruik in industriële ondernemingen en de hoeveelheid afvalwaterlozing.

Kenmerken van vortex-tellers

Het werkingsprincipe van de wervel dosering te leggen door wervelingen ontstaan ​​als "stroming rond het lichaam van een bijzondere vorm", geplaatst in de stroom. Bijvoorbeeld, als de stroming van het medium een ​​bepaald object (een specifieke configuratie van de stang) zal dalen ontstond bij de frequentie van de wervels daarin, of zoals dat genoemd andere naam "Karman track" evenredig zijn met de stroomsnelheid, en daardoor volumestroom.

Simpel gezegd, de vortex-tellers registreren het aantal trillingen veroorzaakt door de botsing van het huidige medium met het relatieve obstakel, en vertalen dit getal naar de liter die door de buis gaat. Dergelijke apparaten zijn wijdverspreid in operaties voor het aanpassen en besturen van technische processen. Het gebruik ervan is in huis irrationeel.

Niet-vluchtige of tacheometrische variëteiten

Goedkope meters met een levensduur van ongeveer vijf jaar, ontworpen voor de uitrusting van huishoudelijke en industriële waterleidingnetten. Onder hen zijn er wijzigingen aangebracht voor het werk in de oude watervoorziening en twijfelachtig in de aspecten van de waterkwaliteit.

Volgens de opstelling zijn de rotatie-assen onderverdeeld in:

 • gevleugeld (de as staat loodrecht op de stroom);
 • Turbine (de as is evenwijdig aan de stroom).

Het werkingsprincipe is gebaseerd op het vaststellen van het aantal bewegingen van de waaier of turbine. Wanneer de watermassa's bewegen, roteren de hoofdwerkorganen van de apparaten, die op hun beurt een mechanische teller in gang zetten.

In diameter zijn de gevleugelde areometers niet groter dan 40 mm. Ze kunnen waterrecords tot 15 kubieke meter per uur bewaren. Turbine-eenheden hebben een diameter van 50 tot 100 mm, in tegenstelling tot de vorige aflezing van het stromende water hebben ze veel meer. De nauwkeurigheid van de laag, maar robuust ontwerp gecontroleerd waardoor ze de meest populaire lange termijn uitstekende prestaties in watervoorziening (appartementen, huizen, kantoren, enz.).

Classificatie van tachometrische tellers

Door Temperatuur tellers kan heet water (bedrijfswaarden tº tot + 130 ° C), koud water (tº tot + 30 ° C) en universele (tº tot + 90 ° C). U kunt ze onderscheiden op kleur en naamgeving. Meestal wordt warm water geproduceerd in rode kleur. Om het verbruik van koud water te berekenen, wordt de blauwe kleur geproduceerd. Er zijn ook universele opties - SPM van oranje kleur.

Volgens het principe van actie, watermeters zijn onderverdeeld in:

 • Single-jet. Water stroomt in een enkele stroom naar de waaier of turbine.
 • Multijet. De waterstroom wordt verdeeld in afzonderlijke stralen, die worden gebruikt voor grote diameters van meer dan 40 mm.

Door de methode van het installeren van de leesmechanismen, kunnen alle soorten mechanische apparaten worden verdeeld in droog en nat. In natte toestand staat het telmechanisme in water, terwijl het in de droge wordt gescheiden door een plaat.

De meeste eigenaren van appartementen en huiseigenaren, van wie de woning is verbonden met gecentraliseerde netwerken, kiezen voor tacheometrische watermeters. Het trekt de beschikbaarheid aan van mechanische apparaten voor zowel de prijs als de mogelijke aankoop. Ze zijn te vinden in bijna elke sanitairwinkel. Tacheometrische variëteiten van meters zijn eenvoudig te installeren en te bedienen.

Voorbereidingsfase van de installatie

Nadat u de meter hebt gekozen, moet u ervoor zorgen dat de bundel alles bevat wat u nodig hebt om de accountingeenheid te installeren. Ook is het noodzakelijk om de plaats te bepalen waar de teller direct wordt geïnstalleerd. Voor een normale werking van de flowmeter is het noodzakelijk om natuurlijke of kunstmatige verlichting te hebben, een luchttemperatuur van ten minste 50 ° C, en een ruimte voor onderhoud is beschikbaar.

Daarbij moet u zich houden aan bepaalde regels:

 • Het is noodzakelijk om een ​​plaats voor het komende werk voor te bereiden. Het lijkt een beetje, maar om te werken als iets buitengewoon oncomfortabel is en meer tijd en moeite kost.
 • Als de leidingen niet geschikt zijn voor gebruik, moet u ervoor zorgen dat ze worden vervangen.
 • De meter moet een grof filter, terugslagklep, wartelmoeren (Amerikaans) en de meter zelf bevatten. Als iets niet aanwezig is, moet u het kopen, anders wordt de meter niet verzegeld.
 • Zorg er bij het installeren van de meter voor dat er pakkingen (rubber of paronit), sanitaire afdichtingen (touw, Fum-tape) aanwezig zijn;
 • Het is noodzakelijk om gereedschap op te laden voor het werken met pijpen: een schaar voor het snijden van plastic pijpen, ijzer voor het vormen van verbindingen, een set sleutels, enz.

Laten we elk detail van het toekomstige knooppunt gedetailleerder bekijken, waarvoor het nodig is. De plugkraan dient voor het regelen van de waterstroom. Meestal worden kogelkranen gebruikt. Ze zijn gemakkelijk in gebruik, maar mislukken snel in de tussentoestand tussen "gesloten" en "open".

Het groffilter dient om te voorkomen dat grote onoplosbare deeltjes, zoals zandkorrels die zich in water bevinden, in het mechanisme van het apparaat terechtkomen. Filters voor mechanisch reinigen van de stroom zijn van twee typen direct en schuin (voor de installatie van het contra-gebruik alleen schuin).

De terugslagklep dient voornamelijk om te voorkomen dat de teller afwikkelt, en voorkomt ook dat, bij afwezigheid van parsen, het water in de tegenovergestelde richting stroomt. De Amerikanen helpen, indien nodig, om de watermeter te ontmantelen zonder het watertoevoersysteem te beïnvloeden.

Andere elementen kunnen ook in de watermetersamenstelling worden geïnstalleerd. Ze zijn optioneel, maar zullen zeer nuttig zijn. Dit is een afsluitklep na de terugslagklep (zodat wanneer de teller wordt verwijderd het water niet naar de vloer loopt), wordt de drukregelaar geïnstalleerd na het groffilter, dat de druk in het systeem stabiliseert en de levensduur van de huishoudelijke apparaten verlengt.

Nu de watermeter zelf:

 • Bij aankoop moet de identiteit van de nummers in het paspoort en hun analogen worden gecontroleerd en op de watermeter worden geslagen.
 • Het is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat er een certificaat en een stempel in het paspoort is met de datum van de fabriekscontrole.
 • En het is een goed idee om een ​​cheque in de winkel te nemen en een garantie af te geven, in het geval van een mislukking, als er een handeling en een controle is, moet de teller worden vervangen.

Probeer een watermeter aan te schaffen in een gespecialiseerde winkel, en niet op de markt, het zal gemakkelijker zijn om een ​​vervanging te maken in geval van pech. Als u overtuigd bent van de beschikbaarheid van al het nodige, kunt u doorgaan met het installeren van een watermeter.

Directe installatie van watermeters

U kunt de watermeter onafhankelijk installeren en om hulp vragen bij gespecialiseerde instellingen, het managementbedrijf, de structurele tak van het waterkanaal. Let er bij het kiezen van een bedrijf op dat u over een licentie en een garantieperiode voor service beschikt, beoordelingen leest.

Als je het werk van anderen niet vertrouwt en je zelfvertrouwen hebt, kun je de meter zelf instellen, raadpleeg vooraf alleen de specialisten van het waterkanaal, als je de teller zelf mag installeren, is dit meestal niet verboden.

Ongeacht wie de watermeter zal installeren, de volgorde van installatie van de meter op het water verandert niet:

 • Voordat u met de installatie begint, moet u het water in de stijgleiding uitschakelen. U moet zich wenden tot het managementbedrijf of, als er een afsluitklep is, deze zelf sluiten.
 • Het is noodzakelijk om het schema van de installatie van het knooppunt en de positie ervan (verticaal of horizontaal) te bepalen.
 • Dan moet u de afsluiter en het groffilter (zonder loodgieterswerk) zodanig aansluiten dat de filternippel met het gaas naar beneden wijst en het aantal omwentelingen bepalen bij het draaien.
 • Nu moet u het filter verwijderen en de volledige assemblage volledig monteren, rekening houdend met het aantal windingen tijdens het aanbrengen van de wikkeling.

Alle schroefverbindingen worden zorgvuldig omwikkeld met een afdichtingstape en verwerkt met sanitairmastiek.

Let bij het monteren op de watermeter, deze heeft sporen in de vorm van pijlen. De richting van de pijlen moet samenvallen met de richting van de waterstroom door de inrichting, anders zal de werking van de geïnstalleerde toonbank niet correct zijn, waardoor de vertegenwoordiger van de waterkanaal dergelijke werkzaamheden niet accepteert. Het is belangrijk om de noodzakelijke positie van elk element te verzekeren. In de richting van de waterstroom ziet het er als volgt uit: afsluiter, grof filter, watermeter, terugslagklep.

De volgende fase is de voorbereiding van de pijplijn voor de installatie van het systeem. Dit is een vrij pedant proces, omdat de lengte van het geassembleerde samenstel moet samenvallen met de lengte van het segment op de bestaande pijplijn met een minimale fout. Natuurlijk kunt u flexibele voering gebruiken, maar het ziet er niet esthetisch uit.

Voordat u de buis snijdt, is het raadzaam om een ​​bak of andere houder te vervangen, het resterende water in het systeem zal erin opgaan. Afhankelijk van de leidingen zal het nodig zijn de draad af te snijden (in het geval van metalen buizen) of gebruik fittingen en een strijkijzer (in het geval van polypropyleen buizen). De laatste stap is het inbrengen van de watermetersamenstelling in het watertoevoersysteem.

We installeren de gemonteerde eenheid in het voorbereide systeem, terwijl alle draadverbindingen worden vastgezet met behulp van linnen of Fum-tape. Houd bij het aandraaien van de schroefverbindingen geen grote inspanningen, dit kan leiden tot de vorming van microscheuren en daaropvolgende lekken. Als alles correct is uitgevoerd, zullen er geen waterstromen zijn, kunt u doorgaan met het installeren van de verzegeling.

Installatie van afdichtingen en technische documentatie

Nadat u het boekhoudknooppunt hebt geïnstalleerd, de bruikbaarheid van zijn werk hebt gecontroleerd, rijst de vraag hoe u de toonbank op het water correct afdicht? Het is noodzakelijk om uit te zoeken wie het doet, of het mogelijk is om het zegel zelf te plaatsen.

Voor het toevertrouwen van de installatie van het zegel zijn speciaal opgeleide mensen: vertegenwoordigers van een waterkanaal of een beheersmaatschappij. Om dit te doen, moet u een aanvraag indienen om de meter te ontvangen.

Aarzel niet met de toepassing, ondanks de geïnstalleerde meter, zal de waterstroom nog steeds maximaal worden bepaald tot de officiële registratie. De installatie van een zegel is een gratis procedure. Installeer het niet zelf, u moet nog steeds een vertegenwoordiger van het managementbedrijf bellen.

Gedurende enige tijd, meestal van drie tot vijf dagen, wordt een vertegenwoordiger van de lokale overheid op uw aanvraag gestuurd. Voor normaal werk contact met hem, moet u een verificatierapport en een paspoort van de meter hebben.

De taken van een specialist omvatten het controleren van de juistheid van de volgorde van installatie van de watermetersamenstelling en al zijn componenten, en ook het controleren van de integriteit van de elementen van de knoop. De vertegenwoordiger van het waterkanaal heeft niet het recht om de kwalificatie van de persoon die de meter installeert te controleren.

Na controle en afdichting van de unit (met de afdichting), zal de inspecteur een ingebruikname uitvoeren, die de eerste metingen van de meter zal ingaan en u een servicecontract zal bezorgen. Na zorgvuldig lezen van het contract, ervoor te zorgen dat alles bij u past, uw handtekening zetten.

Na het tekenen van het contract, begin je te betalen voor het water per meter. Op basis van de documenten moeten de eigenaars één exemplaar van het onderhoudscontract en de handeling van het in gebruik nemen van de meter hebben. Het is ook noodzakelijk om een ​​technisch paspoort en een verificatiecertificaat voor de watermeter achter te laten. Voor de medewerker van het beheersbedrijf is een technisch paspoort nodig, het is beter om vooraf een fotokopie te maken.

Er zijn tijden dat je opnieuw moet verzegelen. Zo is bijvoorbeeld de levensduur van de apparaten beëindigd, de vloer van een van de knooppuntelementen, de toevoeging van een nieuw element aan het systeem. Daarom is het beter om de documenten gescheiden te houden van de rest van de papieren, zodat ze in geval van nood bij de hand zijn.

Mogelijke operationele problemen

Tijdens de werking van de watermetersamenstelling kunnen zich enkele problemen voordoen. Overweeg hun types en mogelijke oplossingen. Wat het probleem ook is, het oplossen van problemen zelf wordt niet aanbevolen. Gebruik de diensten van specialisten - dit bespaart u tijd en geld.

Symptomen en herstelmaatregelen:

 1. Slecht water stroomt door de watermeter. Het groffilter kan verstopt zijn. Het is noodzakelijk om een ​​vertegenwoordiger van de beheermaatschappij te bellen om het defect te verhelpen, hij is verplicht om het filter gratis te reinigen en het opnieuw te vullen. Doe dit in geen geval zelf, het verbreken van de verzegeling staat gelijk aan een verlies van garantie.
 2. Verbroken zegel. Los het zelf niet op. Stel de beheerder hiervan in de nabije toekomst op de hoogte. U zult moeten betalen voor het uitvoeren van het bijvullen, maar dit zijn trivialiteiten in vergelijking met boetes voor het geval de inspecteur het feit van het kapotte zegel ontdekt. Het is noodzakelijk om het volledige bedrag onder het tarief te betalen sinds de laatste inspectie (misschien enkele jaren), evenals een boete voor het ontbreken van een aanvraag.
 3. Water passeert de watermeter, maar de metingen zijn niet vast. Misschien was er een storing in het tel- of rotatiemechanisme. Als u zeker weet dat de watermeter defect is, hebt u recht op een gratis ongeplande inspectie. Dit is het geval als de garantieperiode niet is verstreken.

Tijdens de verificatieperiode wordt de betaling voor water berekend aan de hand van het gemiddelde statistische minimum voor de regio. De controle kan enkele maanden duren, soms is het gemakkelijker om een ​​nieuwe te kopen.

Het afsnijden van individuele watermeters wordt een integraal proces in elk huis, het proces is niet zo arbeidsintensief als lastig, maar vrij zelfrechtvaardigend. Als u de volgorde in acht neemt van de werken aan het installeren van de meter op water, bespaart u niet alleen elke maand ongeveer 30%, maar er is ook een stimulans voor een redelijk gebruik van water.

Video-instructie voor onafhankelijke loodgieters

De video demonstreert duidelijk het proces van assemblage van eenheden voor de installatie van apparaten voor het meten van koud en warm water:

De ondubbelzinnige conclusie is dat de installatie van meters gunstig is voor elk gezin, omdat water elk kwartier duurder wordt en de voorraad vers zoet water kleiner wordt.

Bij ons in een nieuw appartement waren de loketten al ingebouwd op het moment van aflevering van het object, dat wil zeggen dat ze door experts werden geplaatst na het uitvoeren van afwerkingswerken. Maar over het invoeren van het water naar de keuken (we hebben twee vermeldingen in de badkamer en in de keuken), tellers zijn geïnstalleerd in zo'n slechte plek, en het zal een dringende overdracht nodig, want na de plaatsing van het meubilair de toegang tot hen niet zal zijn. Ik begrijp het goed - zelfs als ik de meters simpelweg enkele tientallen centimeters boven dezelfde pijp verplaats, moeten ze nog steeds opnieuw worden bedekt?

Eigenlijk is de vraag nu niet hoe een meter te installeren, maar hoe de levensduur te verlengen. Het is tenslotte geen geheim dat het na de levensduur van de watermeter niet nodig is om het te veranderen, maar het volstaat om verificatie uit te voeren, die meerdere keren goedkoper is dan vervanging. Om de operationele periode niet te verkorten, is het ook niet de moeite waard om op de grove filters voor de tellers te besparen. Maar voordat u een apparaat koopt, moet u erachter komen of er een bedrijf is met een gelicentieerde activiteit om de tellers in uw stad te controleren.

Het Amerikaanse aanrecht is gesloten en het filter is gratis. Waarom kan het niet zelf worden schoongemaakt?

En nog een ding: het blijkt dat de gebruiker dag en nacht wakker moet worden: en werkt de teller correct? Ik weet uit ervaring dat telkens een eigen unieke nuances afhankelijk van de kwaliteit van de betonnen buizen en de bedrade schakeling voor en na de teller en de kwaliteit van de waterdruk meter oriëntatie bezetting filter openingssnelheid / sluiten van kleppen, etc. enz. . En waarom worden ze berekend op gemiddelde uitgaven? En wie vergoedt dan de betalingen volgens de meterstanden? dus er was een geïnstitutionaliseerde maas in de wet voor constante chantage van de eigenaar van het appartement? Was het niet eenvoudiger om eerst de typische verbindingsschema's te ontwikkelen en te legitimeren en deze toe te passen in nieuwe gebouwen of tijdens de revisie van oude gebouwen? In de tussentijd heb ik twee keer een "vuur in een bordeel tijdens een overstroming" ervaren sindsdien installateurs moesten alle vrijheidsgraden van de bovenste en onderste ledematen, nek, romp, constant heldere en luide zelfexpressie toepassen en zelfs een poging doen om te ontsnappen .... Een positief resultaat wordt bereikt met een prijs die een orde van grootte hoger is dan de beruchte 3800 roebel, maar de vervanging van de teller / s zal uiteraard een volledige revisie vereisen.

Internet-encyclopedie over de inrichting van netwerken van technische en technische ondersteuning

Regels en procedure voor het plaatsen van meters voor water: hoe te zetten en te verzegelen

De installatie van individuele en gemeenschappelijke huishoudelijke verbruiksmeters voor bewoners van koud en warm water kan de kosten van betaling voor huisvesting en gemeentelijke diensten aanzienlijk verminderen. Met deze benadering is er een betekenis in het verstandig gebruik van water, omdat het aantal opgeslagen kubieke meters direct zal afhangen van het bedrag van het bedrag dat in de bon is gespecificeerd. Het wijdverspreide gebruik van watermeters ontmoedigt ook werknemers van waterbedrijven, omdat het onmogelijk wordt om ongecontroleerde afschrijvingen van verliezen door de exploitatie van versleten netwerken naar gewone waterverbruikers onmogelijk te maken. In de regio's zijn regels voor de installatie van watermeters ontwikkeld, die de vereisten specificeren voor organisaties die betrokken zijn bij de installatie van metergegevens, evenals de volgorde van inbedrijfstelling van geïnstalleerde watermeters. Als u de installatie van de meter zelf wilt uitvoeren, raadpleeg dan diegenen die de watermeters vullen, over de mogelijkheid van zelfinstallatie.

De volgende video is interessant voor degenen die persoonlijk hebben besloten de kenmerken van het monteren van dit soort apparatuur te begrijpen. In de video vertelt de meester in detail hoe je zelf watermeters installeert.

Hoe een watermeter voorbereiden voor plaatsing in een pijp?

Voordat u de watermeter installeert, moet u er een groffilter op aansluiten. Dit apparaat beschermt het mechanisme van de watermeter tegen grote deeltjes vuil, wat de levensduur van het apparaat kan verkorten.

Naast het filter moet een terugslagklep worden aangesloten op de watermeter, die dient als bescherming tegen het afwikkelen van de metingen. De inspecteurs van het water kunnen op de aanwezigheid van de terugslagklep letten en het apparaat niet zonder dit sanitaire apparaat in gebruik nemen.

Samen met de watermeter worden een grof waterfilter en een terugslagklep geïnstalleerd, waardoor de teller niet kan uitrollen

Samen met de meter moeten de wartelmoeren (Amerikaans) in de set worden opgenomen, zodat de meter zonodig kan worden verwijderd zonder de leidingen en andere elementen van het watertoevoersysteem te beschadigen. De dichtheid van de verbinding van de wartelmoeren met de terugslagklep en het filter wordt verzekerd door middel van een FUM-band of een pakley.

In geval van zelfassemblage van de rekeneenheid voor waterverbruik, moet de richting van de pijlen die door de fabrikant op elk onderdeel zijn geplaatst, worden bewaakt. De markeringen in de vorm van pijlen geven de richting aan waarin water door de meter moet stromen. Voor het filter wordt het Amerikaanse schroeven uitgevoerd vanaf de zijkant van het scherpe uiteinde van de pijl, naar het terugslagventiel - vanaf de achterkant (de staart van de pijl).

Als u de richting van de pijlen op het filter, de retourklep en de watermeter verwart tijdens het monteren, kan de meter niet worden afgedicht. De vertegenwoordiger van het Vodokanal controleert de juistheid van de installatie van elk element van het apparaat

Bij de watermeter wijst de producent ook de richting van het water met een pijl aan. Als u dit label negeert, kan de correcte werking van het apparaat niet worden gegarandeerd. Afhankelijk van het ontwerp van de watermeter kan de toevoer van water naar sanitair helemaal worden gestopt. De pijl op het apparaat moet in de richting van de snijaftakking worden gericht, in de waterleiding worden gesneden. De instructies die door de fabrikant aan de watermeter worden gegeven, geven de aansluiting van de watermeter op het watertoevoersysteem aan. In het geval van zelf-assemblage, moeten deze aanbevelingen in aanmerking worden genomen.

Hoe installeer ik de meter in het watertoevoersysteem?

De eenvoudigste manier is om zelf een watermeter te installeren met een waterleidingsysteem van polypropyleen of metalen kunststof buizen. Polypropyleen kan eenvoudig worden gesneden met een speciaal gereedschap of een conventioneel keukenmes. De verbinding van de elementen van de polypropyleenpijplijn gebeurt met een compacte soldeerbout, waarvan de technologie vrij eenvoudig is. Installatie wordt uitgevoerd in de volgende volgorde:

 • Snijd de buis af en sluit aan op de snijwaterkraan van het voorgemonteerde watermeterblok. De dichtheid van de verbinding wordt verzekerd door het wikkelen van de FUM-band of de pakli.
 • Nadat de bewerking op de hoofdverbinding met de kraan van de teller is voltooid, wordt de exacte locatie van de reactiethread gemeten.
 • Overtollige leidingen worden afgesneden en een draad wordt aan het uiteinde afgesneden of een speciale fitting wordt geïnstalleerd. De verbinding van de polypropyleendelen wordt uitgevoerd met behulp van een soldeerbout.
 • Ontkoppel vervolgens van de gemonteerde watermeter een terugslagklep met een geschroefde Amerikaan en schroef deze op de voorbereide draad.
 • Nadat de wartelmoer (Amerikaans) opnieuw is aangesloten op de meter.
 • Open de kraan, die het watertoevoersysteem van het appartement van de riser afsnijdt, en controleer de dichtheid van alle schroefdraadverbindingen die tijdens de installatie zijn gemaakt.
 • Bij afwezigheid van lekken kan worden aangenomen dat de installatie van een watermeter succesvol is geweest.
 • Het blijft wachten op de inspecteur van het waterkanaal, die op het verzoek voor een object aankomt en de meter verzegelt.

Het werk aan het inbrengen van de meter voor de stroming van water in een metalen waterpijp is veel moeilijker, omdat voor het zagen van een pijp een zaag en een machine nodig is waarmee de draad wordt gesneden.

Criteria voor het selecteren van een bedrijf voor installatie

Als u van plan bent een gespecialiseerd bedrijf te betrekken bij de uitvoering van installatiewerken, overweeg dan ernstig de selectie van aannemers. De ernst van het bedrijf zegt:

 • beschikbaarheid van een licentie voor dit soort werk, dat de professionaliteit van het personeel en de uitrusting van de organisatie met de nodige uitrusting garandeert;
 • de klant garantieservice bieden voor geïnstalleerde apparatuur en zijn gratis reparatie (vervanging) in geval van defect tijdens de garantieperiode;
 • Documentatie van werken (installatiecontract, certificaat van uitgevoerd werk), vergemakkelijken van de registratie van het apparaat en de registratie ervan, evenals service.

Het bedrijf dat de vergunningsprocedure voor de installatie van watermeters heeft doorstaan, is overeenkomstig het contract verantwoordelijk voor de juiste installatie van watermeters en hun geschiktheid voor gebruik. De specialisten van het bedrijf zullen een schema ontwikkelen voor de installatie van een watermeter, op basis waarvan alle werkzaamheden worden uitgevoerd. De lijst met vertrouwde bedrijven kan worden genomen in de directie van één klant (DeS).

Wanneer je naar professionals verwijst, puzzel dan niet over hoe je meters op het water moet zetten. Deskundigen zullen alles snel doen en in overeenstemming zijn met de eisen van de toezichthoudende instanties.

Welke documenten moet je bij de hand hebben?

Nadat de installatie van de watermeter is voltooid, stellen de drie partijen het certificaat van acceptatie van de geïnstalleerde watermeeteenheid op.

Dit document specificeert de fabrieksnummers van de meters, de datum van installatie, gegevens over de waterverbruiker, de vertegenwoordigers van het installatiebedrijf en de Dez. De act wordt ondertekend door alle partijen. Naast de handeling van de huurder moet zijn:

 • technisch paspoort voor de watermeter, waarin de primaire stroomwaarde is aangegeven, evenals de datum van installatie en inbedrijfstelling;
 • certificaat van verificatie van de watermeter, die de datum van de volgende test van het apparaat aangeeft (afhankelijk van het model, wordt de daaropvolgende verificatie binnen 4-6 jaar uitgevoerd);

Voor verificatie wordt het apparaat gedemonteerd en naar een gespecialiseerd bedrijf vervoerd. Dit werk kan worden toevertrouwd aan het assemblagebedrijf, dat serviceonderhoud van de meter uitvoert en controleert of de verificatievoorschriften worden nageleefd.

Hier is de volgorde van installatie van meters voor water. Afhankelijk van het beleid van de regio's kunnen er kleine afwijkingen van het beschreven mechanisme zijn. Gespecialiseerde bedrijven met een licentie zullen u verlossen van het installeren van meters. In dit geval hoeft u niet na te denken over het verzegelen van de loketten op het water, omdat het bedrijf dat u inhuurt voor het werk hier over zal nadenken.

 1. 5
 2. 4
 3. 3
 4. 2
 5. 1

echo adrotate_group (27, 0, 0, 0); Goede middag. De automatisering van de ketel AOGV 11 is onstabiel.

echo adrotate_group (27, 0, 0, 0); Hallo Dit jaar zijn we verhuisd naar het land.

echo adrotate_group (27, 0, 0, 0); Hallo Onlangs vond ik verschillende gewonden op het dak.

Internetencyclopedie over het bouwen van communicatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

64 − 60 =