Hoe verticale jaloezieën wassen

Hoe verticale en horizontale stoffen jaloezieën in een wasmachine te wissen (met name thuis wassen met video)?

Elke eigenaar van "zonnebril" voor Windows bezoekt vroeg of laat de vraag: "Hoe blinds te wassen?"Ondanks het feit dat het materiaal waaruit ze zijn gemaakt een coating heeft met antistatische eigenschappen, is er nog een moment waarop de blinds worden gespot en hun oorspronkelijke uiterlijk verliezen.

De eenvoudigste manier is natuurlijk om de blinds te geven aan stomerijen. Maar voor veel gezinnen is dit niet de meest budgettaire optie, en de chemicaliën die daar worden gebruikt, kunnen allergische reacties veroorzaken. Maar denk niet dat er geen uitweg is en dat de blinden vies op de ramen hangen. Ze kunnen gemakkelijk thuis worden gewassen.

Maar voordat je gaat wassen, wil ik je een paar aanbevelingen geven die het leven van de blinds zullen verlengen:

Het wordt afgeraden om jaloezieën regelmatig te wassen, omdat ze worden behandeld met een speciale impregnering, die een antistatische eigenschap heeft en voorkomt dat er stof en vuil op terechtkomt. Tijdens het wassen, zelfs de meest delicate, is deze impregnatie uitgewassen. In de loop van de tijd zal dit leiden tot meer frequente contaminatie van de lamellen, omdat impregnatie hen niet langer zal beschermen tegen ophoping van verontreinigingen.

 1. Blinds gemaakt van polyester zijn gemakkelijk ontvankelijk voor nat reinigen en andere factoren, zodat ze zelfs in een wasmachine kunnen worden gewassen.
 2. Jaloezieën gemaakt van jacquardmateriaal mogen alleen met de handen worden gewassen, maar eerst moet deze grondig worden schoongemaakt, waarna u daarna kunt overgaan tot een natte reiniging.
 3. De watertemperatuur voor het wassen van jaloezieën van welk materiaal dan ook mag niet meer dan 40 graden bedragen.
 4. Jaloezieën, die zijn gemaakt van glasvezel, kunnen niet worden gewassen! Ze zijn alleen vatbaar voor chemisch reinigen.

Tot slot wil ik u een waardevol advies geven: wees zeker voordat u blinden koopt, zorg ervoor dat ze zijn geëtiketteerd, waarin alle aanbevelingen voor de verzorging van dit soort materiaal zijn opgenomen. Als er geen label is, koop dit product dan niet. Anders zal na de eerste wasbeurt het resultaat dat je hebt ontvangen je onaangenaam verrassen en kunnen nieuwe jaloezieën alleen naar de prullenbak worden gestuurd.

Verticale en horizontale zonwering: kenmerken van handmatig en machinaal afwassen

Verticale en horizontale jaloezieën vereisen een andere aanpak, dus in dit artikel haast ik me om u te vertellen (en op video te laten zien) over de kenmerken van handen- en machinewas, en u zult leren hoe u de jaloezieën kunt wassen zonder ze uit de ramen te verwijderen.

Voordat u verticale jaloezieën wast, moet u er rekening mee houden dat de lamellen na het wassen in de machine hun oorspronkelijke vorm kunnen verliezen en een beetje "zitten", zelfs als ze zijn gemaakt van het duurste en duurzaamste materiaal.

Gebruik de machine wasbaar alleen voor verticale jaloezieën, die zijn gemaakt van polyester vezels en katoen. Lamellen van andere materialen kunnen hun presentabele uiterlijk verliezen en functionaliteit verliezen.

 1. Verwijder vóór het begin van het wassen voorzichtig alle platen uit het frame en strijk de onderdelen, koppel alle plastic gewichten en kleine onderdelen los.
 2. Voordat u de jaloezieën in de trommel plaatst, draait u elke lamellen voorzichtig in een rol, trekt u deze niet strak vast en zet u deze in een speciale waskas, pas nadat deze "bescherming" in de wasmachine is geplaatst.
 3. Giet een kleine hoeveelheid afwasmiddel in de container.
 4. installeren delicate was, de draaifunctie, verwijder, de temperatuur mag niet meer dan 30 graden zijn.
 5. Na het einde van het opnieuw wassen, spoelt u de jaloezieën voorzichtig af onder de druk van de douche, laat het overtollige vocht weglopen.

Aan het einde van het wassen en spoelen, hang lamellen in de frisse lucht of op het balkon. Droog ze alleen in uitgezette vorm en gebruik geen verwarmingstoestellen. Op het frame kun je het beste de jaloezieën licht vochtig ophangen, ze meteen op de gewichten plaatsen: ze zullen dus snel de vroegere vorm en lengte verkrijgen.

Nu stel ik voor om te overwegen belangrijkste kenmerken van handwas, die van toepassing zijn op verticale jaloezieën. Om de lamellen tijdens het wassen niet te vervormen en hun integriteit niet te schaden, raad ik u ten sterkste aan ze nog steeds met uw handen te wassen:

 1. Verwijder de jaloezieën van de richel, ontkoppel alle gewichten en details (zoals verticale jaloezieën zijn verwijderd, zie de video aan het einde van het artikel).
 2. Het algoritme lijkt op wassen in een wasmachine. Lamel draai in losse rollen en zet in warm zeepwater, als ze worden afgewikkeld, dan kun je ze in speciale gevallen voor het wassen. Blinds, waarvan het materiaal is gemaakt van verschillende soorten stof, moet zo zorgvuldig mogelijk worden gewassen. In geen geval Laat de lamellen niet buigen of draaien, Een borstel om sterke verontreinigingen te verwijderen wordt niet aanbevolen. Als u deze aanbevelingen negeert, verliest het materiaal snel zijn vorm en wordt het onbruikbaar.
 3. Week de jaloezieën een uur lang in warm water, laat ze heel nat worden.
 4. Spoel de lamellen na deze tijd zorgvuldig af met water onder de douchekop tot de zeeplaag volledig is weggespoeld.
 5. Als aan het einde van alle procedures nog steeds aanzienlijke verontreinigingen in de jaloezieën aanwezig zijn, moet het wasproces worden herhaald. Voeg deze keer een beetje meer afwasmiddel toe.
 6. Om de blinds de oorspronkelijke vorm te geven, wordt dit aanbevolen plaats ze een beetje nat: zodat de stroken op natuurlijke wijze rechtzetten en goed drogen. Het is verboden om verwarmingsapparaten en een haardroger te gebruiken om ze snel te drogen.

Deskundigen en fabrikanten van jaloezieën adviseren om ze niet vaker dan een keer per jaar te wassen.

Daarom, onze lieve lezers, raad ik u aan om ze constant schoon te houden. Als u op een goede manier nieuwe vlekken verwijdert en de opeenhoping van grote hoeveelheden stof voorkomt, kunt u de duur van hun "levensduur" aanzienlijk verlengen en de ongerepte zuiverheid van zelfs de lichtste stoffen lamellen behouden.

Welnu, nu is het tijd om te beginnen Horizontale jaloezieën wassen:

1. Om te beginnen, is het noodzakelijk om de lamellen omhoog te brengen zodat ze naar het plafond "kijken".

2. Verplaats naar rechts de vlaggen die werken om de blinds van de haakjes te verwijderen. Terwijl u de lamellen vasthoudt, trekt u de hele structuur voorzichtig naar u toe. Wel, het is gebeurd?

3. Ga nu direct door naar de beschrijving van het wasproces van dit type:

  • lamellen moeten noodzakelijkerwijs in de open staat zijn, anders kleven ze aan elkaar;
  • zet de douche aan en onder een grote waterdruk "wast" ze aan beide kanten.

4. Laat de jaloezieën na het wassen van het oppervlak en stof verwijderen enkele uren in de open positie in een sopje warm water.

5. Spoel de strips grondig onder stromend water en laat 30 minuten staan ​​om overtollig vocht te verwijderen.

6. Nu kunt u de jaloezieën terugbrengen naar het venster. Welnu, het is nu gemakkelijker, ben je het daar niet mee eens? Veeg met een zachte doek of gaas aan beide kanten af ​​en laat het drogen.

7. Vervang alle plastic pluggen, gewichten en andere kleine onderdelen. Smeer het zwenkmechanisme in met motorolie. Welnu, alles is klaar!

Machinaal en met de hand wassen - dit is natuurlijk goed, maar er zijn zulke jaloezieën die niet kunnen worden verwijderd of onafhankelijk gemaakt, maar deze prestatie is onmogelijk. Daarom wil ik kleine tricks en advies met je delen, Hoe de blinds effectief te wassen zonder ze uit het raam te verwijderen. In dit geval komt een speciale techniek ter redding, die het mogelijk maakt om het nauwkeurig te doen en niet om hun integriteit en antistatische coating te beschadigen.

Wel, onthoud en handel:

1. Allereerst moeten de lamellen aan beide zijden worden opgezogen met een mondstuk zonder borstelharen.

2. Nu moet je een zachte spons, warm water en afwasmiddel kopen. Bereid een zeepoplossing door het water en het schuimmiddel dat je hebt gekozen te mengen, klop het dikke schuim.

3. Bevochtig de spons en knijp hem uit het overtollige vocht. Begin vervolgens met het "wassen" van de jaloezieën, loop met een zeepspons van boven naar beneden op elke lamel aan beide kanten. Als er sterk vuil of vlekken op zitten, geef ze dan extra aandacht.

4. Het is niet aan te raden om zelfs het meest dichte materiaal van blinds te wrijven, het is beter om speciale aandacht te besteden aan een vlek of een vuile site, nadat u deze meerdere keren hebt bewerkt.

5. Het is belangrijk om geen significante bevochtiging van het canvas toe te staan, omdat dit kan leiden tot de vorming van vlekken en scheidingen, dus probeer te overleven van het maximale vochtgehalte van de spons en schuim aan te brengen.

6. Reinig de zeepachtige afzettingen met een schone spons, die eerst moet worden bevochtigd met schoon, koud water.

7. Droog de geweven lamellen, die met deze methode zijn gewassen, niet nodig. Ze drogen zichzelf na een paar uur op.

Als al deze tips en aanbevelingen consistent en correct worden uitgevoerd, dan zult u ze door de blinds op deze manier schoon te maken, de vroegere frisheid en zuiverheid teruggeven en de vlekken verwijderen. Maar toch, lieve huisvrouwen, wil ik jouw persoonlijke ervaring met je delen en het geheim ontdekken dat het grootste effect bij het wassen van jaloezieën een stomer zal zijn.

Dankzij de stoomboot verdwijnen zelfs de zwaarste bodems, vettige roet en vlekken uit de keukenzonwering zonder een spoor achter te laten.

Tot slot wil ik u vertellen, onze fans van reinheid, dat u blinds kunt wissen, zelfs meer dan dat - dat moet u doen! Het belangrijkste is om altijd deze aanbevelingen te volgen. Natuurlijk is het de moeite waard om de eigenaardigheden van zorg voor elk materiaal afzonderlijk te onthouden en de bijzonderheden van het wassen. Daarom, als u twijfels hebt over het wassen van jaloezieën, is het beter om contact op te nemen met een speciale service die dergelijke services biedt. Daar wordt u in detail verteld welk type reiniging geschikt is voor uw materiaal, houdt u een masterclass bij en biedt u zelfs alles wat nodig is, zodat u de blinds de volgende keer thuis kunt wassen.

Onderhoud van jaloezieën gemaakt van stof: geheimen van het wassen

Jaloezieën gemaakt van textiel vereisen speciale zorg, maar vooral voorzichtig en gevoelig wassen. Daarom wil ik enkele geheimen met u delen die zullen helpen de stoflamellen grondig te wassen, zonder hun integriteit te schaden.

Houd de zuiverheid van dergelijke jaloezieën met een wekelijkse stofafzuiging, maar om eenmaal per jaar frisheid te geven, kunnen ze worden gewassen.

Dit kan in de volgende volgorde worden gedaan:

  • Verwijder eerst de jaloezieën voorzichtig uit het raam, je kunt je niet haasten in deze kwestie. Neem lasten van het weefselweb en maak de lagere ketting los;
  • Elke lamel is zorgvuldig gedraaid en delicate dingen in een waszak gedaan;
  • Bereid een zeepoplossing voor. Gebruik alleen warm water, zodat de jaloezieën niet "gaan zitten". In water met een temperatuur van niet meer dan 35 - 40 graden, lost u een kleine hoeveelheid vloeibaar wasmiddel of zeep op. Als de lamellen gekleurd zijn, gebruik het product dan alleen voor gekleurde dingen die geen chloor of andere bijtende stoffen bevatten;
  • week de jacquard jaloezieën gedurende 30 minuten. Vergeet niet dat ze daarom worden behandeld met een speciale antistatische impregnering wrijf ze in en pers ze uit;
  • Nu kunt u ze uit het water halen en de zeepachtige coating voorzichtig uitspoelen;
  • jacquard jaloezieën na het wassen moeten onmiddellijk aan de kroonlijst worden opgehangen. Water van dergelijke lamellen moet leeglopen nadat u ze hebt verzameld. Vergeet niet om de gewichten en kettingen onmiddellijk terug te brengen naar de plaatsen. U hoeft de textielstroken na dit drogen niet te strijken.

Katoenen blinds na het wassen geven een kleine krimp, dus kies bij het kopen van dergelijke verticale jaloezieën een centimeter langer dan 5 centimeter. Om lamellen van katoen te vegen is het mogelijk en in de machine, en handmatig. Het wasalgoritme is u al bekend:

  • verwijder de lamellen, draai ze en plaats ze in de waskoffer;
  • stel de gevoelige modus en temperatuur in op 30 graden;
  • Druk op uit en droog af.

Het wassen van dergelijke jaloezieën wordt niet aanbevolen, omdat dergelijk materiaal niet van water houdt. Maar wees niet ontmoedigd, want ze kunnen gemakkelijk worden schoongemaakt met een stofzuiger of een licht vochtige doek van vezels.

Jaloezieën van polyestervezels kunnen met de hand en in een machine worden gewassen. Als je ze in een typmachine wilt wassen, kies dan een zachte modus met een temperatuur van 35 graden. Wissel van de spin- en de droogmodus. Droge lamellen van polyestervezel worden alleen in rechtgetrokken vorm aanbevolen.

Hierover, lieve gastvrouwen, wil ik het afmaken. Akkoord dat het niet zo moeilijk is om blinds te wissen, zoals je misschien had gedacht. Nogmaals wil ik u eraan herinneren dat, hoe zorgvuldig u het materiaal ook behandelt, altijd onthoudt dat de speciale impregnatie met elke was is afgewassen. daarom als de prijs van één strook van uw rolgordijnen hoger is dan de kosten van chemisch reinigen, raad ik u af om te experimenteren met verschillende wasmethoden. In dit geval is chemisch reinigen de beste optie voor u. Het is raadzamer om voor de blinds en uw tijd te zorgen.

Hoe verticale jaloezieën in een wasmachine te wassen

Blinds - een moderne en praktische vervanging voor traditionele gordijnen en gordijnen. Dit decorelement werd verliefd op de pretentie en eenvoud van schoonmaken. We zullen het uitzoeken in de nuances van handen wassen, evenals of het mogelijk is om verticale jaloezieën in een wasmachine te wassen, hoe het te doen zonder de lamellen te beschadigen. En als u de voorkeur geeft aan Romeinse of andere soorten gordijnen, kunt u erachter komen hoe u de gordijnen in de automachine op de juiste manier kunt wassen, uit een van onze artikelen.

Aluminium en kunststof producten, bamboe lamellen, houten onderdelen, elementen die glasvezel bevatten, kunnen niet in de wasmachine worden gewassen. Deze jaloezieën worden alleen met een vochtige doek afgeveegd en gestofzuigd. Dergelijke producten worden niet ter plaatse ontmanteld en schoongemaakt. Jacquardlamellen worden alleen met de hand gehanteerd. Alleen in een wasmachine wassen verticale stoffen jaloezieën gemaakt van kunststof.

In theorie moeten jaloezieën eenmaal per seizoen worden gestofzuigd; elke zes maanden moet nat worden gereinigd. In de praktijk hangt alles af van de omstandigheden in uw regio. Regelmatige ventilatie, lekkende verbindingen van frame en glas (belangrijk voor houten constructies) en andere factoren helpen om stof sneller op te hopen. In elk geval natte reiniging moet regelmatig worden uitgevoerd, en de vlekken die verschijnen, moeten onmiddellijk worden schoongemaakt.

Het is nogal problematisch om lamellen in een hangende toestand te wassen en er is een grote kans om een ​​soap te krijgen, dus het is de moeite waard ze te ontmantelen. Om de lamellen te verwijderen, is het noodzakelijk om het systeem te "openen". De meeste modellen hebben een afzonderlijke ontkoppeling van de bovenste bevestigingsbalk nodig, die toegang tot de elementen opent. Na het ontmantelen van de lamellen per batch voor eenvoudige reiniging. Reinig het zichtbare stof indien nodig met een vochtige doek of een stofzuiger.

Alle synthetische stoffen kunnen worden gewassen in de wasmachine en het gemak en de niet-arbeidskosten van de ingreep zijn boeiend. Maar er moet rekening mee worden gehouden dat alleen synthetische producten, in plaats van plastic, kan in de machine-machine worden gewassen. Om de lamellen niet te bederven, volgt u de volgorde:

 • Verwijder de elementen, inspecteer op sterke verontreinigingen en vlekken. Was indien nodig handmatig vuile of vette tracks - de machine kan dit niet aan. Bij ernstige vervuiling, laat de lamellen een half uur weken in een warm sopje.
 • Smalle verticale lamellen voor 6-7 stukken worden gevouwen en rechtstreeks in de trommel geplaatst. Brede draai aan 5-6 elementen - afhankelijk van het volume van de machine, de breedte en dichtheid van de "strips". Om de veiligheid van het proces te maximaliseren, kan het product in een ruime waskoffer of kussensloop worden geplaatst.
 • Gebruik voor het wassen een zacht vloeibaar poeder zonder chloor en agressieve ingrediënten. Concentraten worden eerst verdund met een kleine hoeveelheid water en in een schaal gegoten. Blekers en vlekkenverwijderaars zijn absoluut taboe.
 • Kies een delicate of handmatige wasmodus. De watertemperatuur mag niet hoger zijn dan 30-40ºC, anders zal het materiaal vervormen. Het is raadzaam om het centrifugeren uit te zetten of op eigen risico een minimumwaarde van 400 omwentelingen per minuut in te stellen.
 • Droog de lamellen al in een hangende toestand of op een horizontaal vlak. Droger voor wasgoed is de beste optie. Om rond te hangen op een felle zon is het product het niet waard.
 • Als de lamellen tijdens het drogen beginnen te krullen, maakt u ze met de hand glad. Het is niet de moeite waard om vreemde objecten te drukken en inspanningen te leveren. Na het drogen, strijken met een minimumtemperatuur, met een lichte katoenen doek of gaas.

Een zachtere en redelijkere optie - handen wassen. Er zijn twee opties hier: wonderen van acrobatiek tonen en het doek ter plekke schoonmaken, of de elementen verwijderen en naar het bad sturen. Het is handiger om waterprocedures in de badkamer uit te voeren.

Wat te bewapenen, om de jaloezieën thuis van de stof te wassen? Een gespecialiseerde tool of samenstelling voor het reinigen van meubels en tapijten is de beste keuze in deze situatie. Zelfs een neutrale reiniger of gel / shampoo voor het wassen van babykleding is voldoende. De belangrijkste referentiepunten - de afwezigheid van bleekdeeltjes of chloor in de samenstelling, een vloeibare consistentie, omdat de poederformuleringen problematischer zijn om in water op te lossen. Als bedieningsgereedschap past een elastische doek of zachte borstel. Stijve en krassende borstels gaan op pad.

 • ontmantel de "stuk" -artikelen;
 • plaats ze in een bad en spoel overvloedig uit de douche met warm water (30-40ºC);
 • verdun afzonderlijk een kleine hoeveelheid van het product in warm water, dompel in de "aggregaat" -oplossing;
 • loop met zachte bewegingen langs het canvas, laat gedurende 10-20 minuten, zodat de bodem nat wordt;
 • was het schuim regelmatig af en begin opnieuw;
 • spoel zorgvuldig, laat het water weglopen.

Leg de elementen na de procedure op een horizontaal oppervlak of een wasdroger. Als het aantal vrije handen het toelaat, zet u het canvas op de gebruikelijke plaats die nog steeds in natte toestand is.

Wanneer moet ik naar de stomerij gaan?

 • met sterke onzuiverheden, die zichzelf niet aankunnen;
 • Als u niet bekend bent met het materiaal en u het type niet nauwkeurig kunt bepalen;
 • verminder indien nodig de vlek op het product waarvoor wasgebruik is gecontra-indiceerd;
 • tegen een hoge prijs van het product, de aanwezigheid van extra decoratieve elementen of complexe coating.

Als je twijfelt aan je capaciteiten, breng de lamellen naar een stomerij. Moderne apparatuur en schoonmakers zullen hun werk doen. Hetzelfde advies kan worden gegeven als u niet zeker weet hoe u uw jas thuis moet wassen.

Hoe blinds te wassen - handige tips voor een praktische huisvrouw

Alle eigenaren van moderne gordijnen voor de zorgen over windows - hoe u de blinds te wassen. Ze zijn gemaakt van kunststof, metaal of gecoat met de samenstelling van antistatische eigenschappen, maar vroeg of laat nog steeds bedekt met vlekken, stof en verliezen hun oorspronkelijke uiterlijk.

Is het mogelijk om blinds in een typmachine te wassen?

Gebruik machinaal wassen is alleen toegestaan ​​voor verticale weefsellamellen, dit moet correct gebeuren. Hoe blinds wassen in een wasmachine:

 1. Verwijder alle platen uit het frame en maak er kleine onderdelen van los.
 2. Elke lamel wordt in een rol gedraaid en in een zakje voor het wassen gedaan, pas daarna laadt u het in de trommel.
 3. In slaap vallen met een waspoeder.
 4. Stel een delicate wasmodus in zonder te centrifugeren met een temperatuur van niet meer dan 30 ° C.
 5. Aan het einde van het proces moeten de jaloezieën worden afgespoeld onder de druk van de douche en moet overtollig water worden geloosd.
 6. Droog de lamellen in de geëxpandeerde vorm.
 7. Op het frame is het beter om ze enigszins vochtig op te hangen en de gewichten in één keer te bevestigen, zodat de materie zijn vroegere vorm heeft.

Hoe blinds thuis te wassen?

Niet elke eigenaar weet of het mogelijk is om jaloezieën te wassen en hoe het op de juiste manier te doen. Lamellen zijn gemaakt van verschillende materialen en hebben een uitstekend ontwerp - horizontaal, verticaal, rol. De reinigingsprocedure is afhankelijk van het type product, dat ook thuis kan worden uitgevoerd. Was niet alleen houten en bamboe jaloezieën - ze worden schoongemaakt met een droge doek of stofzuiger.

Horizontale zonwering wissen?

Voordat u de stoffen jaloezieën thuis wast of modellen van aluminium, plastic gemaakt in de horizontale versie, moeten ze worden gesloten en uit het venster worden verwijderd. In de geopende vorm blijven de natte lamellen aan elkaar plakken en is het onhandig om ze schoon te maken. Horizontale jaloezieën wissen:

 1. Behandel de producten in het bad met een sterke stroom water om vuil en stof van het oppervlak weg te spoelen.
 2. Maak een warme oplossing met een vloeibaar wasmiddel.
 3. Laat de jaloezieën enkele uren in een sopje weken en wrijf met een zachte spons ook de strepen schoon.
 4. Spoel de lamellen af ​​met een vloeiende beek, laat 30 minuten in een bad staan, zodat de glazen overbodig zijn.
 5. Hang het product daarna weer op het raam, daar vegen ze af met een droge doek en laten ze drogen.

Hoe verticale jaloezieën te wissen?

Mooie verticale lamellen kunnen met de hand worden gewassen. Ze zijn vaak gemaakt van dicht weefsel en een dergelijke procedure zal helpen de vervorming ervan te voorkomen. Borstels tijdens het reinigen worden niet gebruikt, anders wordt het canvas snel waardeloos. Hoe verticale zonwering thuis te wissen:

 1. Strips verwijderen van de dakrand, verwijder alle kettingen, gewichten.
 2. Weefsellamellen draaien in rollen zonder knikken van weefsel, wikkelen in speciale zakken.
 3. Week de stroken gedurende 30 minuten in een sopje.
 4. Nadat de kwestie is doorweekt, wordt het gewassen met stromend water totdat het zeepschuim volledig is verdwenen.
 5. Als na de procedure nog steeds vuile vlekken achterblijven, moet dit worden herhaald.
 6. Om de strepen droog te maken, moeten ze onmiddellijk na het wassen worden gewogen. Dan rechtzetten ze en vervormen ze niet.

Voordat u rolluiken wast, moet u beslissen over het type reiniging. Niet sterk bevuild weefsel in de open vorm wordt behandeld met een stofzuiger met een delicaat mondstuk. Onstabiel vuil kan worden gewist met een conventionele gum of op natuurlijke basis een vlekkenverwijderaar gebruiken. Indien nodig kan een natte reiniging worden gebruikt. Hoe rolgordijnen stof te wassen:

 1. Verwijder de jaloezie en plaats deze in een zeepoplossing.
 2. Wrijf met een zachte spons over het oppervlak van de stof.
 3. Maak het water meerdere keren schoon met een schone doek onder de douche.
 4. Spoel het product goed uit, zodat zonlicht er geen vlekken op vormt.
 5. Droog de rol doek in een rechtgetrokken vorm op een plat oppervlak, zodat de stof niet uitrekt.
 6. Strijk het strijkijzer zonodig door een vochtige doek.

Stof "Day-Night" rolluiken zijn horizontaal en bestaan ​​uit brede banden, waarvan één donker is, het andere licht. Daarom kan de vraag worden gespoeld jaloezieën in de typemachine, het antwoord is nee. Ten eerste kan een dergelijke rol niet in de trommel passen, en ten tweede kunnen door een lang verblijf in het water transparante lamellen worden afgeworpen. Voor het schoonmaken, kunt u rond de stof lopen met een stofzuiger of met een droge doek, een natte borstel. Als het noodzakelijk is om meer zorgvuldige zorg te verlenen, is het raadzaam om het product nat te behandelen:

 1. Doeken verwijderen uit de opening.
 2. Dompel de jaloezieën onder in een bad met een warme oplossing van een mild reinigingsmiddel dat gedurende een half uur geen chloor bevat.
 3. Om de jaloezieën te wassen, is een vochtige spons handig, het product wordt gewassen met nette horizontale bewegingen.
 4. Na lamellen gewassen met schoon water, gesuspendeerd om het glas water te maken, en opnieuw vastklampen aan het raam.

Kopiëren van informatie is alleen toegestaan ​​met een directe en geïndexeerde verwijzing naar de bron

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

− 4 = 1