Hoe een toilet in het land te bouwen

Hoe maak je een toilet voor een datsja - een houten huis voor reflectie in de tuin

Fundamenteel belang bij de constructie van het toilet in de buitenwijk is een locatiekeuze, die wordt geregeld door de bepalingen van bestaande voorschriften.

In het bijzonder wordt de afstand van het toilet tot de waterbronnen (put, put) bepaald, die niet minder dan 25 m mag zijn en zich in het laagland moet bevinden.

Een eigen toilet met uw eigen handen Veel hangt af van het voorkomen van grondwater: hoe lager hun niveau, hoe minder u een beerput moet maken.

Een beerput kan in het algemeen een onaanvaardbare optie zijn in het geval van een hoog grondwateroptreden in de gekozen plaats voor toiletconstructie. Het is noodzakelijk om te observeren hoe de roos van de wind wordt gevormd, om hun hoofdrichting te bepalen, zodat specifieke geuren ook geen problemen opleveren voor uw geur of op naburige locaties.

De grensafstand wordt strikt vastgesteld volgens de huidige normen, die van tevoren moeten worden bestudeerd, en om de constructie in volledige overeenstemming met hen uit te voeren. Anders kan het nodig zijn om het gebouw te vernietigen en helemaal opnieuw te beginnen.

Hoe maak je een toilet in het land - voorbereidende fase

Na het bepalen van de locatie voor de aanleg van een straattoilet, kunt u zorgen voor de selectie van de structuur. Er zijn aanbevelingen met betrekking tot de optimale grootte van het toilet, waarvan de hoogte, breedte en diepte respectievelijk 2,2 x 1 x 1,4 meter is.

Wat de vorm betreft, dan kiest iedereen zijn eigen optie, een van de meest voorkomende binnentoilet is een huis, een huis of een hut.

Om het nodige werk te verrichten, moet u materialen en hulpmiddelen aanschaffen, als deze niet beschikbaar zijn op het terrein. nodig:

 1. een schop met een kort handvat;
 2. schroot, of beter solide punch (in de aanwezigheid van zware grond);
 3. Een vat of een andere capaciteit van 200 liter voor een beerput; Een standaard well-ring met een diameter van 1 m kan ook worden gebruikt;
 4. handboor.

Een schop met een korte hendel is handig voor het graven van een put, waarbij het niet eenvoudig is om te draaien met een langer gereedschap. Een harde aarde (kalksteen, zware klei, kiezel, enz.) Vereist een perforator, schroot of houweel. Maak voor een elektrisch gereedschap een verbinding met de voeding.

Je kunt natuurlijk een afgewerkt toilet kopen, uit het aantal die bouwwinkels aanbieden, maar het zal interessanter zijn om het zelf te doen. Allereerst moet je een schets en tekening maken en niet vergeten over ventilatie en opwarming. Dan kun je zelfstandig een eenvoudige structuur van de rest opbouwen uit de constructie van een datas of huismateriaal of sandwichpanelen kopen.

Cesspool voor toilet in het huisje

Cesspool voor toilet in de datsja. Voor de bouw van het toilet, is het noodzakelijk om een ​​beerput te maken. De diepte ervan hangt af van de beschikbaarheid van grondwater en het niveau van hun voorkomen. De diameter wordt willekeurig bepaald, er zijn geen specifieke aanbevelingen voor deze kwestie.

Werk moet beginnen bij goed weer, wanneer er geen regen is. Het is raadzaam om in het zand te komen, zodat alle vloeibare fracties snel in het zand kunnen worden opgenomen.

De put moet goed worden schoongemaakt, waterpas worden gemaakt en de bodem worden aangedraaid. Vervolgens wordt een vat van metaal of plastic direct geïnstalleerd, hoewel er rekening mee moet worden gehouden dat de levensduur van zo'n put niet erg lang zal zijn.

Hoe maak je een houten landentoilet - het proces van het apparaat

Direct begint het apparaat van het toiletgebouw met het markeren en boren van de gaten, waar de palen, die dienen als ondersteuningen, zullen worden geplaatst.

Houten toilet in het huisje

In het geval dat het toilet het hele jaar door wordt gebruikt, moet een fundering dieper wordt gelegd dan het punt waar de aarde bevriest. Meestal wordt de vorm van de rechthoek gebruikt.

We bouwen een houten toilet in het landhuis

In ons geval is het gemonteerd vanuit een boom, bij voorkeur vanaf een balk geselecteerd volgens vooraf gedefinieerde dimensies. De buitenhuid van de structuur is misschien niet genoeg, dus is het noodzakelijk om het frame van binnenuit te versterken met beugels of hoofddoeken.

Houten toilet in het huisje

Dwarsbalken worden op een hoogte van ongeveer een halve meter gemonteerd - ze worden gebruikt als basis voor de wc-bril.

Omdat het toilet kleine afmetingen heeft, is het daarom mogelijk om het dak te bedekken zonder gebruik te maken van vertragingen. Voor het dak kunt u materialen gebruiken met bijna geen beperkingen. De enige overweging waarmee rekening moet worden gehouden is dat het wenselijk is om een ​​enkel architectonisch ensemble op de site te creëren. Dan is het voor het wc-dak noodzakelijk om hetzelfde materiaal te gebruiken als voor het huis. De laatste opmerking betreft een pannendak, waarvoor een versterking van het dakframe vereist is.

Houten toilet in het huisje

Wandomhulling en vloeren

Voor het bekleden van het toilet binnen en buiten, is de gebruikelijke voering of elk ander beschikbaar materiaal redelijk geschikt. Vervolgens wordt de deur opgehangen en worden de vloeren gelegd, die kunnen worden gemaakt naar eigen smaak hout met daaropvolgende vlekken of leg een keramische tegel op de betonnen basis.

Het bevindt zich meestal op de achterwand van de constructie, de ventilatiebuis moet boven het dakniveau worden geheven. In het toilet dat het hele jaar door is, is zelfs een klein pyatachok gebouwd voor verwarming.

Beademingsapparaat voor straattoilet stap voor stap Ventilatierijstoel voor landtoilet

Negeer de regels tijdens de bouw van het Dacha-toilet niet, ook al is dit een ongecompliceerd gebouw, toch is het erg belangrijk.

Zoals de praktijk laat zien, is het mogelijk om een ​​toilet te bouwen in een landhuis op zichzelf, zonder toevlucht te nemen tot hulp van buitenaf.

Bouw van een zomerhuisje (een vorm - een herenhuis)

Een van de opties om een ​​toiletgebouw te bouwen voor stapsgewijze zelfcateringfoto's die de vakman op het forumhuis en de villa deelde.

Landhuis-teremok - vooraanzicht Het dubbele toilet-teremok - achteraanzicht Een toiletgebouw bouwen - een frame maken Tekening, schets van eigengemaakt toiletgebouw voor een tuin

Landelijk toilet met eigen handen - video

Stap-voor-stap instructie voor beginners zonder enige ervaring in de bouw.

Regeling en tekening van een huisje

Landelijk toilet met eigen handen - schema Tekening van een straattoilet met rechthoekige vorm Tekening van toiletmuren voor de straat Houten straattoiletten - schets Toilet-huis voor huisjes - regeling Houten houten toilet - tekening

Houten straattoiletten voor zomerresidentie - een foto van kant-en-klare varianten

Zelfgemaakte toiletmolen voor huisjes Het productieproces van een toilet in de vorm van een molen Eenvoudig houten toilet voor huisjes, OSB met panelen Houten toilet-hut voor landhuis Landhuis-vogelhuisje Eigengemaakt toilet dat van timmerhout wordt gemaakt Creatieve toiletten voor gebruik buitenshuis Rond toilet (ronde vorm, in de vorm van een houten vat)

Reacties (1)

Informatieproject over de bouw van het huis met hun eigen handen. Volledig of gedeeltelijk kopiëren van sitemateriaal is alleen mogelijk in overleg met de beheerder

Hoe maak je een toilet in het land met hun eigen handen? Keuze van een site en bouwfasen

Het eerste gebouw dat op het huisje staat, is geen huis of een schuurtje voor inventaris, maar een straattoilet. Zonder dit ongecompliceerde gebouw kun je maar een paar uur na aankomst in de datsja niet opschieten. Maar voordat je de vraag stelt: "Hoe maak je een toilet in het landhuis met je eigen handen?" En begin met het bouwen van een tijdelijk, maar niet het eenvoudigste gebouw, je moet je eigen plot grondig bestuderen en begrijpen waar het het beste is om een ​​toilet te bouwen en wat voor constructie het zal zijn.

En dan kun je tekeningen zoeken, bouwmaterialen maken en gereedschappen gebruiken.

Zelfs in een volledig uitgeruste ruimte waar een huis is, hebben veel bewoners van de zomer de voorkeur om zowel een straat als een huisbadkamer te hebben.

 • Het toilet in het huis is 's nachts en bij slecht weer onvervangbaar. We kunnen niet zonder, als de datsja het hele jaar door wordt gebruikt.
 • Een straattoilet voor een datsja is erg handig in het midden van tuinwerk, zodat je snel de behoefte kunt opgeven en geen vuil in huis hoeft te zetten.
 1. Toilet met een eenvoudige beerput. Wanneer de put gevuld is, wordt het huis verplaatst naar een andere plaats, of kan het schoonmaken worden uitgevoerd met behulp van riolen.
 2. De loft-kast heeft ook een beerput, maar hier is deze hermetisch en kan alleen worden schoongemaakt met een speciale machine.
 3. Een veentoilet is van toepassing wanneer de watervoerende lagen dichtbij zijn. Hier, in plaats van de put, is er een container voor het verzamelen van uitwerpselen onder de wc-bril. Van de geur redt het opvullen met droog veen of zaagsel na elk gebruik.
 4. Dacha-toiletten, die werken op biologische additieven of chemicaliën, kunnen zowel op straat als in huis worden geregeld.

Een toilet maken in het land met hun eigen handen is eenvoudig. Het belangrijkste bij het kiezen van het apparaat, houdt rekening met het niveau van het grondwater onder de site. Als de waterlagen hier dieper zijn dan twee en een halve meter, dan kun je veilig een toilet bouwen van elk ontwerp. Anders kan een toilet met een beerput een gevaarlijke structuur zijn.

De regels voor het plaatsen van een toilet in het land

Vóór de bouw van het toilet op de datsja is het belangrijk om de locatie te bepalen, rekening houdend met de bestaande beperkingen, die vooral betrekking hebben op de structuren met beerputten.

En hier, naast de grondwatertafel, moet u letten op:

 • waterlichamen, putten of andere waterbronnen was niet minder dan 25 m;
 • naar het bad of de douche, gerangschikt op de site, niet minder dan 8 m;
 • Het toilet bevond zich onder het punt waar het water werd opgenomen;
 • naar het huis, kelder of kelder was niet minder dan 12 m;
 • tot bomen - 4 m, en tot fruitstruiken en hekken van niet minder dan een meter;
 • Een auto zou naar de beerput kunnen komen, de slang voor evacuatie die gewoonlijk een lengte van 7 meter heeft.

Bij het kiezen van een locatie wordt rekening gehouden met de voorkeursrichting van de wind en de locatie van de toiletdeur, om geen onaangename geuren en andere ongemakkelijke momenten aan te wakkeren, noch voor buren, noch voor familieleden.

Het toilet uitrusten is niet moeilijk, als de gastgezin zelfs de eerste vaardigheden heeft om met verschillende bouwmaterialen en gereedschappen te werken. Om te beginnen met de bouw van een toilet op een zomerresidentie is het noodzakelijk bij het selecteren van tekeningen of bij de ontwikkeling van eigen handwerk. De eenvoudigste manier om een ​​toilet zonder beerput te berekenen en te bouwen. Het is niet nodig om een ​​fundering of onvermijdelijke opgravingen te plaatsen.

De afmetingen van het toiletgebouw zijn zodanig gekozen dat het gebouw eenvoudig te gebruiken is.

De meest voorkomende variant van een landtoilet heeft:

 • breedte van anderhalve meter,
 • diepte niet minder dan een meter,
 • de hoogte op het hoogste punt is niet minder dan 2,2 meter.

Indien gewenst kunnen de afmetingen worden vergroot.

U kunt een van hun kant-en-klare tekeningen gebruiken, die nu beschikbaar zijn op internet, het belangrijkste is dat het toilet voor de datasja op de foto nauwkeurig is berekend, op de afmetingen past en in het geselecteerde gebied past. Als er de nodige voorbereiding is, kan de berekening onafhankelijk worden uitgevoerd.

Hoewel de meest populaire houten toiletten voor huisjes zijn, worden andere materialen en planken voor de bekleding van cottage-woningen gebruikt. Dit metaal opruimen en leisteen, multiplex multiplex en andere materialen, rechtopstaande toiletten en gemaakt van bakstenen.

Gevraagd door de vraag: "Wat is beter om een ​​toilet in het land te maken?", Veel in de zomer verblijvende bewoners kiezen bladmaterialen, die het mogelijk maken om de tijd voor het karkasplateren te verkorten. In een houten toiletgebouw is het echter veel comfortabeler, omdat de boom ademt, lucht uitwisselt en overtollig vocht verwijdert. Houd er echter rekening mee dat alle houten delen, en met name die in contact met vocht, moeten worden behandeld met een speciale impregnering.

Een dachakast vereist meestal niet de constructie van een grootschalige fundering, omdat het gebouw zelf is gemaakt van vrij lichte bouwmaterialen. Vul de fundering van het toilet is alleen dat wanneer het is gebouwd van bakstenen of blokken, evenals de bouw van een betonnen put.

Voor gebruikte steunen en houten balken en betonconstructies, die duurzamer zijn door de weerstand tegen vocht, temperaturen en andere invloeden van buitenaf.

 • Markeer eerst de bouwplaats en bepaal de hoeken van het toiletgebouw.
 • Vervolgens worden op deze diepten van 50 cm asbestcementbuizen met een geschikte diameter ingesmeerd met bitumineuze mastiek ingegraven. Diepte is in dit geval afhankelijk van het ontwerp van het toilet voor de datsja en de kenmerken van de grond.
 • Vervolgens worden de buizen voor een derde met beton gegoten, dat zorgvuldig wordt samengeperst.
 • Nu worden de pijpen ingebracht in palen van hout, beton of hoek, en opnieuw wordt de oplossing toegevoegd om de structuur sterkte te geven. Deze pilaren kunnen dienen als verticale geleiders van het frame en daarom moet u hun locatie controleren met behulp van niveau of schietlood.

Als de steunen waarop het frame moet worden gemaakt, zijn gemaakt van blokken of stenen, moet u voordat u ze installeert de 30 centimeter dikke laag aarde verwijderen en deze basis verdichten. Bovendien kan de bodem worden verzegeld met een zandvulling, waarop betonblokken worden geïnstalleerd of een bakstenen fundering wordt gemaakt.

Het raamwerk voor het toilet in de datasja met hun eigen handen is eenvoudig te maken met een staaf die niet dunner is dan 50x50 mm of metalen hoeken.

Met traditionele toiletconstructie bestaat het frame uit:

 • vier verticale ondersteuningen die de ondersteunende functie uitvoeren;
 • das en op het niveau waar het geacht wordt een toiletzitting te maken;
 • raamwerk voor de deuropening;
 • diagonale banden op de achterwand en aan de zijkanten van het toilet.

Al in het stadium van de constructie van het frame is het belangrijk om de hoogte van de wc-bril te berekenen. Om dit te doen, moet u het niveau van de toekomstige vloer aanwijzen en vervolgens 40 cm naar boven tellen, rekening houdend met de dikte van de riem.

Dakbedekking is gemaakt van alle beschikbare materialen, bijvoorbeeld metalen dakbedekking of golfkarton. Met een houten krat is het dak gemaakt van een dakbedekking of ander materiaal dat een betrouwbare bescherming tegen vocht biedt. Het dak kan geveltop of eensteek zijn, het belangrijkste is dat het betrouwbaar is en geen vocht vasthoudt. Vergeet het gat voor de ontluchtingspijp niet, om lekkage te voorkomen.

In het toilet voor de datsja van onder de vloer, uit de put of de tank voor het verzamelen van ontlasting wordt een ontluchtingspijp uitgenomen. En het moet hoger zijn dan het niveau van het dak van het toiletgebouw.

De volgende fase van de constructie van het toilet in de datacha is de bekleding van het opgetrokken frame. In dit stadium kunt u een van hun favoriete materialen kiezen. Vaker zie je houten toiletten voor Dachas - dergelijke structuren zijn handig, praktisch en duurzaam genoeg. Wanneer het wordt gebruikt voor houten omhulsels, is het beter om planken van 15 tot 25 mm dik te nemen, die strak zijn aangebracht en aan het frame zijn bevestigd. Om te voorkomen dat vocht stroomt, moeten de platen verticaal worden geplaatst.

Bij het berekenen van de wc-bril is het belangrijk om niet alleen fouten te maken met de hoogte, maar ook om een ​​gat te maken op een comfortabele afstand van de rand. Het frame van de wc-bril is zorgvuldig bekleed met planken en behandeld met schuurpapier en geverfd. Het is handig om het deksel van een toiletzitting op scharnieren te maken.

De deur in het houten toilet voor de datsja is gemaakt van hetzelfde materiaal als de muren. De constructie is opgehangen aan lussen, waarvan het aantal afhangt van het gewicht en de grootte van de constructie. En van buitenaf en van binnenuit monteer je elk sluitmechanisme, of het nu een haak, een grendel, een grendel of een ander apparaat is.

Een andere deur is gemaakt op de achterwand. Het kan dienen om de afvalcontainer terug te trekken of om de arm van de naaimachine onder te dompelen.

Om op zijn minst een klein maar natuurlijk licht te geven, wordt een venster boven de deur geknipt.

Wanneer de constructie voltooid is, moet de drainage rond het huis worden uitgevoerd, vooral als het toilet voor de datasja zich boven de beerput bevindt.

Video: constructie van een zomerhuisje met eigen handen

Als je een vraag hebt, kun je die stellen in de reacties op het onderstaande artikel!

Onze experts zullen uw vraag in de nabije toekomst (1-2 dagen) beantwoorden, zich tijdig abonneren op de opmerking om een ​​reactie op het antwoord te ontvangen!

Op de datsja maakten professionals afvalwater. Geen geur, niets, alle normen. Maar de buurman zelf probeerde het, dus het is onmogelijk om de tuin in te gaan

Hij besloot ook dat het noodzakelijk was om een ​​overeenkomst te sluiten met de profs, voorbeelden van slechte kwaliteit eigen handwerk werden volledig bekeken door buren.

De grootte van de deur naar de wc-bril is erg belangrijk! WC-meter per meter krap! Voor ons hebben dergelijke hebben vastgesteld en we zijn ontevreden.On 45 sm van een deur naar een wc-bril, het is ongemakkelijk, nauw. En de buren zijn 39 cm, draaien niet, draaien niet rond, hoofd op de deur bonzen. Ze willen veranderen in een andere.

Dan is het misschien makkelijker om een ​​plastic toilet te kopen en niet om te stomen)

GLOBIOMA Septische Fitabs. Biologische middelen voor het reinigen van septic tanks, riolen, beerputten. 1 tablet voor septic tanks 5 cub.m. voor 1 maand. Perfect voor thuisgebruik.

Hoe een toilet in het land te maken: stap voor stap instructies, afmetingen

Regeling van een dacha-site begint met de bouw van een straattoilet. Er is veel vraag naar dit eenvoudige gebouw, zelfs als het huis al een badkamer heeft. Iedereen kan een toilet bouwen voor een datsja. Om dit te doen, moet je een eenvoudige tekening, een paar goedkope hulpmiddelen en bouwmateriaal bij de hand hebben.

Als de constructie algemeen overzicht krijgt, dan kan het straattoilet met een beerput zijn voor de ophoping van afval of zonder. U kunt zelfstandig een toilet op het huisje bouwen in de volgende constructie:

 • De constructie van het eenvoudigste toilet bestaat uit een cabine waaronder zich een afvalophaal bevindt. Als de beerput is ontworpen voor een groot aantal gebruikers, zijn de muren opgebouwd uit kapitaal, bijvoorbeeld uit baksteen of beton. Omdat het afvalwater is gevuld met onzuiverheden, wordt het pakhuis van het cottage-toilet met een afvalwatermachine weggepompt. Met een zeldzaam gebruik van het toilet is de opslagtank ondiep. Na het vullen wordt de loge van het toilet overgebracht naar een andere plaats en de oude put wordt bewaard. De afbeelding toont een voorbeeld van een schema van een landentoilet met een beerput.

 • De toilet-loft-closet vertegenwoordigt hetzelfde dacha-toilet met een beerput die op de foto te zien is. Het ontwerp van de opslagtank is zelf een onderscheid. In vorm neemt de beerput van de plaats van installatie van de toiletbril naar de algemene opslagtank toe. En de bodem van de tank is gemaakt onder een helling. Hierdoor kan het afval door de zwaartekracht naar de gemeenschappelijke aandrijving worden verplaatst. De beerput van het zomerhuisje is luchtdicht en geïsoleerd gemaakt. Je kunt zo'n systeem in een straattoilet gebruiken voor een datsja of een badkamer in huis. Het is wenselijk om een ​​achtertuinkast te bouwen in het gebouw in de beginfase van de bouw van het landhuis, omdat de dragende muur van het gebouw is blootgesteld aan het risico.

 • Het eenvoudigste Dacha-toilet wordt als poeder-closet beschouwd. Het ontwerp voorziet niet in de opgraving van een beerput. Dit is een soort bio-toilet. Afval wordt verzameld in een kleine container, geïnstalleerd onder de ontlasting. En na elk bezoek aan het toilet worden de feces besprenkeld met turf. Voor dit doel is een aparte emmer met poeder en schep in het huis geïnstalleerd. De winkel powder-kluzet is uitgerust met een extra tank voor turf en een distributiemechanisme. Het volstaat om het toilet om te draaien om de hendel van het mechanisme te draaien en turf verspreidt zich automatisch langs de onderkant van de schijf. Na het vullen van de tank met afval, worden ze in de compostput gegooid, waar een goede meststof voor de tuin wordt verkregen. Zo'n toilet voor een datsja is geschikt voor een zeldzaam bezoek. Een voorbeeld van een zomersysteem van poeder-cluset is te zien op de foto.

  Voorafgaand aan de bouw van het toilet in het landhuis, is het belangrijk om de diepte van het grondwater te bepalen. Dit bepaalt de keuze van het ontwerp. Toilet met poel geschikt buitenwijk waarbij grondwaterlagen liggen dieper dan 2,5 m. In alle andere gevallen de poeders inhoudgevoelige kasten of begraven in de grond gehele loop van kunststof zijn.

  We kiezen een plaats voor een landelijk toilet

  Ondanks de eenvoud van de constructie, zou het toilet gebouwd op de datsja geen ongemak voor de buren moeten veroorzaken en ook dienen als een bron van verontreiniging van grond en water. Kies een plaats voor een straattoilet, geleid door sanitaire regels die naleving van de afstand vereisen:

  • tot elke waterbron - 25 m;
  • naar kelders, woongebouwen - 12 m;
  • naar een bad of een zomerse douche - 8 m;
  • tot de grens van een buur of een hek - 1 m;
  • tot struikplantages - 1 m;
  • tot fruitbomen - 4 m.

  Kies een plaats voor de bouw van een landhuis, bij voorkeur rekening houdend met het landschap van de locatie en de windroos. Op het heuvelachtige terrein wordt een straattoilet op de laagste plaats geplaatst. Het is belangrijk dat de wind slechte geuren in de tegenovergestelde richting blaast van hun en naburige woongebouwen.

  De bouw van een landelijk toilet begint met een beerput

  Voor een straattoilet, behalve voor toiletpoeder, is het noodzakelijk om een ​​beerput te graven. Er zijn veel opties om de tank uit te rusten. Als we overwegen om van begin tot eind een toilet te bouwen in de datasja, dan is het noodzakelijk om te beginnen met een beerput.

  Bepaal de grootte van de beerput voor het cottage-toilet

  Voordat de put wordt gegraven, rijst de eerste vraag hoe de afmetingen correct kunnen worden bepaald. Stop onmiddellijk op een diepte die een waarde van 3 m niet mag overschrijden. De grootte van de zijwanden van het reservoir hangt af van het aantal mensen dat leeft. Als er voldoende bouwmateriaal is, kan een beerput groter worden gemaakt. Het is dan minder waarschijnlijk dat het wordt overgeheveld. Meestal voor een eenvoudig straattoilet een cesspool graven met een diepte van 2 m, en de breedte van de wanden maken van 1 tot 1,5 m.

  Als de riolering vanuit het huis naar de beerput wordt gebracht, wordt hier de hoeveelheid afvalwater per maand voor elke persoon die in de datas woont in aanmerking genomen. Een gezin van drie personen zal bijvoorbeeld ongeveer 12 m 3 water per maand spenderen. De beerput is gemaakt met een reserve, dus een volume van maximaal 18 m 3 is wenselijk.

  Kenmerken van de constructie van een beerput

  Cesspool voor een straattoilet in het land is opgebouwd uit allerlei materialen die beschikbaar zijn op de boerderij. In de loopbaan gaat rode baksteen, sintelblok, betonnen ringen, plastic en metalen containers, oude autobanden. De goedkoopste put, betrouwbaar en eenvoudig te bouwen, is een stenen put. Het kan luchtdicht zijn of niet. In het eerste geval wordt de bodem tot een dikte van 15 cm gebetonneerd, worden de wanden bepleisterd met beton en wordt de top behandeld met bitumineuze mastiek.

  Als de grond in de buitenwijk goede absorberende eigenschappen heeft, is de beerput lek gemaakt. De bodem van de opslagtank is bedekt met een laag van 15 cm zand en grind. Het blijkt drainage te zijn, waardoor de vloeistof in de grond zal worden opgenomen. Bakstenen muurmetselwerk voor een lekkende kuil wordt op een gespreide manier uitgevoerd. Door de resulterende vensters tussen de stenen, zal de vloeistof bovendien worden geabsorbeerd in de grond.

  Op de top van de beerput is bedekt met een betonnen plaat met een onderhoudsluik, evenals een gat onder de kruk. Als er geen betonnen plaat is, is de tank bedekt met tin, gelegd wapeningsnet en vervolgens gegoten met beton. Het blijkt zelfgemaakte gewapende betonnen plaat.

  Het meest betrouwbaar is een put met betonnen ringen. Het gemaakte reservoir kan tot 100 jaar in de datasj dienen. De complexiteit van de constructie bestaat alleen in het feit dat er hijsapparatuur nodig zal zijn om de ringen in de put onder te dompelen.

  Dus, met een marge van een halve meter van de diameter van de gewapende betonnen ringen, graaf een funderingsput. De bodem is op dezelfde manier gebetonneerd als voor een stenen beerput. Als het je lukt om een ​​betonnen ring te kopen met een kant die klaar is, dan wordt deze direct in de put geïnstalleerd. Onder de bodem is het wenselijk om een ​​laag zand van 10 cm te gieten. De volgende ringen zijn op elkaar gestapeld. Als er verbindingssloten zijn aan de uiteinden van producten van gewapend beton, volstaat het om tijdens de installatie in de groeven te komen. Bij afwezigheid van sloten worden de verbindingen van de ringen gemaakt op een betonmortel om strak te worden, en tussen hen worden ze aan elkaar bevestigd met metalen ringen.

  De klaarstaande beerput wordt behandeld met bitumen voor waterdichting en de bovenkant is bedekt met een betonnen plaat.

  Zinkput van plastic container

  Als de bouw van het toilet in het land onmogelijk is vanwege grondwater, zal een plastic container te hulp schieten. De put groef iets meer afmetingen van de tank uit. Werk in dit gebied wordt uitgevoerd in een tijd dat het grondwater laag is. Onder de plastic container, is de bodem noodzakelijkerwijs gebetonneerd en zijn vier metalen lussen bevestigd aan het versterkende gaas. In de hoogte moeten ze uit het beton steken, zodat de plastic tank aan de scharnieren kan worden vastgemaakt. Dit wordt gedaan zodat bij het optillen van het grondwater de lichtcontainer niet als een vlotter uit de grond wordt gedrukt.

  Na het stollen van beton wordt een plastic tank in de put geïnstalleerd. Voor de lussen is de capaciteit verbonden met kabels. De aanvulling wordt tegelijkertijd uitgevoerd met het vullen van het reservoir met water, anders comprimeert de gronddruk de wanden ervan. Vul de opening tussen de wanden van de tank en de uitgraving beter met een droge mix van vijf delen zand en een deel van het cement. Wanneer de tank volledig is gevuld, wordt het water eruit gepompt door een pomp.

  De video vertelt over de beerput:

  De volgorde van werken bij de bouw van een cottage toiletgebouw

  Wanneer je met je eigen handen een toilet bouwt voor een datakana, zal een stapsgewijze instructie je helpen de volgorde van het werk te bepalen. Vanaf het begin is het belangrijk om een ​​diagram van het huis te tekenen, waar de vorm zal worden ingeschreven en alle dimensies worden aangegeven. Tekeningen kunnen alleen worden gemaakt of je kunt het op internet vinden. De optimale grootte van het toilet in het land wordt overwogen: de breedte van het huis is 1 m, de diepte is 1,5 m, de hoogte is van 2 tot 2,5 m.

  We bieden bijvoorbeeld aan om de tekeningen van de afmetingen van het toilet in de datacha met hun eigen handen te bekijken, wat zal helpen om de afmetingen van het straatgebouw te bepalen.

  De eenvoudigste en meest voorkomende variant van een straat-toiletgebouw is een vogelhuisje. De foto toont de voltooide structuur, de tabel met verbruiksartikelen en ook de structuur zelf.

  De volgende foto toont een model van een straattoilet in de vorm van een hut, niet minder populair voor een datsja.

  We maken de basis van een houten huis

  We starten het toilet voor de datsja met de voorbereiding van de basis. Het houten huis is licht, dus het is bestand tegen de eenvoudigste ondergrond. Het is belangrijk om er rekening mee te houden dat u aan de achterzijde van het gebouw een opening moet maken om de beerput schoon te maken en de ventilatie uit te rusten. Optimale verplaatsing van het huis met 2/3 ten opzichte van de opslagtank.

  Nadat we de markering op de grond hebben gemaakt in overeenstemming met de grootte van het toekomstige huis, beginnen we de basis te maken. Onder een lichte houten structuur is het voldoende om vier betonblokken in de hoeken te leggen. Als het de bedoeling is om een ​​metalen frame van het huis onder de bekleding met golfkarton te maken, kan de ondergrond worden gemaakt van verticaal vastzittende stukjes van 1 m lange asbestpijpen. Giet de interne holte van de buis met beton. Op de afgewerkte basis leggen we waterdichting van stukken dakbedekkingsmateriaal.

  We verzamelen het frame van een houten huis

  Dus, de basis is gereed, het is tijd om een ​​toilet in de datacha te bouwen met je eigen handen volgens deze instructie:

  • Het werk begint met het maken van een steun met rechte hoeken. Het frame van het huis is geslagen uit een balkdeel van 80x80 mm. Ongeveer langs het midden van de zijstangen langs het frame stellen we een springer in. De voorwand van de wc-bril wordt eraan bevestigd. We maken het klaar frame met ankerbouten vast aan de betonnen basis.
  • Van het bord 3 cm dik op het frame vullen we de vloer. Het is belangrijk om niet te vergeten om het luik onder de wc-bril te verlaten.

 • Vervolgens bouwen we een toilet van een staafsectie van 50x50 mm. Dat wil zeggen, we moeten eerst het frame van het huis bouwen. Aan de reeds gemaakte ondersteuning met de vloer leggen we de zijmuurstellingen vast. Bovendien moeten de elementen van de voormuur 10 cm boven de achterstijlen liggen, zodat het dak van het huisje een helling kan krijgen.

 • Op de diagonaal tussen de palen aan elke wand van het toilet zetten we de gieken. Deze stutten zullen het frame kracht geven. Aan de voorkant plaatsen we twee extra rekken voor de deur. De afstanden tussen hen zijn 60 cm. Boven de toekomstige deuren, bevestigen we de stutten aan het kruis, dat het raamkozijn van het huis vormt. De veilige bevestiging van het frame van het frame van het huis wordt verzorgd door metalen overlays.

 • Wanneer het hele frame van het huis klaar is, halen we het stoelframe van het hout op. Een voorbeeld van de constructie wordt op de foto getoond. De voltooide wc-bril is bedekt door een bord op het bord.
 • Hierop is het skelet van het toekomstige huis van een straattoilet voor een zomerresidentie gereed, het is tijd om te beginnen met het onder ogen zien.

  We naaien het frame van het landelijke toiletbord

  Het kijken naar het huis zou geen grote problemen moeten creëren. De planken zijn op de rug- en zijwanden afgesneden, strak op elkaar afgesteld en genageld. Afhankelijk van de lengte van de werkstukken kunnen ze verticaal of horizontaal aan het frame worden bevestigd. Als alternatief kan het bord worden vervangen door golfkarton of ander plaatmateriaal.

  Voor het dak op het bovenframe van het huisframe dat is genageld vanaf de kaartkrat. Buiten de doos is het voldoende om de release van 30 cm te voorzien, zodat de regen de toiletmuren niet nat maakt. Aan de krat bevestigen we elk vel dakbedekkingsmateriaal. Geschikt golfkarton, metaal of gewoon leisteen.

  De ventilatiebuis wordt met metalen strips aan de achterwand van het toilet bevestigd. Het luchtkanaal is gemaakt van een kunststof buis met een dikte van 100 mm. Het onderste gedeelte van de stijgbuis wordt onder het deksel van de beerput ondergedompeld op een diepte van 10 cm. De bovenkant van het kanaal wordt 20 cm boven het toiletblad uitgeschoven.

  Installatie van de deur en verlichting in het huis

  De deur voor het huis kan uit een gewoon bord worden geslagen, een plastic doos kopen of een frame maken en bedekken met geprofileerde beplating. Het is bevestigd aan verticale posten door middel van lussen. Op de deur schroeven schroeven de handgrepen aan beide zijden en de bout van binnenuit. Om te voorkomen dat de deur willekeurig opent, kan de dagschoot bovendien van buitenaf worden geïnstalleerd.

  Als er een punt in de buurt van het Dacha-toilet is waar de elektriciteitskabel kan worden aangesloten, is het wenselijk om de verlichting in het huis uit te breiden. Dit geeft comfort aan het nachtgebruik. Overdag op het platteland is het toilet licht dankzij het raam boven de deuren.

  De video vertelt over de vervaardiging van het toilet:

  Dat zijn de algemene aanbevelingen om een ​​toilet in het land te maken met hun eigen handen aan eenvoudige blauwdrukken.

  stel een vraag aan de boer

  2018/01/17

  Alena Bertram Tomaten in de kas gemaakt van polycarbonaat: Hallo! Humeurige preparaten zijn humaten.

  2018/01/16

  Sergey Top dressing van tomaten in een polycarbonaat kas: Hallo! Over wat specifiek de humate wordt gezegd.

  2018/01/16

  Yuri Minitractor Centaur: T-15, T-18, T-224: ik kocht een motor-tractor in december 2016. Ik ging naar Gomel.

  2018/01/10

  Elena Kalugina Komkommer Farmer f1: "Farmer" in onze tuin 10 jaar in open veld, gekocht op.

  2018/08/01

  Alena Bertram Kippenhok uit een broeikas gemaakt van polycarbonaat: Hallo. Voor kippen is zelfs de hitte niet zo schadelijk als.

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Je kunt deze HTML tags en attributen gebruiken:

  <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  34 − 24 =