Hoe een vossenbont te reinigen

Vos schoonmaken in huis

Bont haar is niet alleen mooi, maar ook beroemd om zijn praktische eigenschappen - het niveau van warmte-isolatie en bescherming tegen wind. Bij langdurig gebruik van producten gemaakt van bont krijgen zwarte en bruine vos een ongewenste gele tint, als gevolg van contact met verschillende omgevingsinvloeden. Hoe maak je een vos schoon van geel? - ga niet noodzakelijk naar stomerijen (of naar gespecialiseerde putters) met kleine onzuiverheden - in dit geval is het de moeite waard om na te denken over het schoonmaken van de vacht thuis. Het werk om de bontjas of bontkraag schoon te maken is echter arbeidsintensief en vereist hoge concentratie op het proces.

Bontvacht heeft een zeer eigenaardige kleur - in feite zijn het drie verschillende kleuren op één villi. De punt is zwart, het midden is wit en de wortel is grijs. Na verloop van tijd wordt het middengedeelte van de villi geel.

Als u een vochtige manier van reinigen kiest, moet u weten dat het nat maken van de onderste laag van het product zeer ongewenst is - dit veroorzaakt snelle slijtage en krimp.

De meest gebruikelijke blekende oplossing is: 1 theelepel. ammoniak, 1 el. l. waterstofperoxide, 400 ml water.

Bevochtig de gewatteerde schijf of maak gaasdoek schoon in de resulterende oplossing en veeg vervolgens voorzichtig de vergeelde gebieden (eerst een onmerkbaar gedeelte van de vacht) af. Hierna wordt het aanbevolen om de vacht in zonlicht te drogen (in dit geval zal het effect van wit worden versterken). Gebruik voor het drogen van het product van alle verwarmingstoestellen wordt ten strengste afgeraden - de vacht zal snel zijn aantrekkelijke uiterlijk en natuurlijke eigenschappen verliezen.

Zachte manier van reinigen met een sopje.

U moet een zeepoplossing bereiden met een milde shampoo, een vloeibare zeep (reinigingsmiddel is niet geschikt vanwege het hoge gehalte aan chemicaliën die de natuurlijke glans van de vacht nadelig beïnvloeden). Een borstel waarop het in een oplossing gedrenkte gaasje is bevestigd, reinigt het verontreinigde oppervlak. Verwijder overtollige oplossing uit de vacht met een schone doek of wattenschijfje. De laatste fase is het kammen van de vacht (een kam met kleine tanden) en het drogen in zijn ongevouwen vorm.

Ook wordt een zeepoplossing gebruikt samen met een ander effectief middel - zetmeel. Voor het reinigen van de vacht, sprenkel het hele product met zetmeel en spuit dan de hierboven beschreven oplossing. Dan is het noodzakelijk om de pelsmantel te drogen en de paal goed te kammen.

Ook voor het nat reinigen van de vacht wordt een oplossing van alcohol (of azijn) gebruikt - met zijn hulp kunt u vettige sporen verwijderen, evenals stof. Deze methode is een zware maatregel in de strijd tegen vlekken op de stapel.

Spons of schone doek bevochtigd met medische alcohol of azijn, beweeg lichtjes in de richting van de stapel en vervolgens er tegenaan. In het geval van azijn, breng na de procedure een verzorgingsproduct aan dat glycerine bevat (dit geeft de vacht glans en zachtheid).

Deze methode vereist verfijnde benzine (u kunt kopen in winkels die gespecialiseerd zijn in tabaksproducten, in de economische afdelingen). Benzine reiniging helpt bij de aanwezigheid van merkbaar moeilijk te verwijderen vlekken, lokale onzuiverheden, vooral in het geval van olievlekken. De effectiviteit ligt dicht bij het gebruik van professionele hulpmiddelen.

Producten met een korte stapel veeg het product, bewegen tegen de stapel, producten met lange vacht - in de richting van de groei van de stapel.

Om een ​​complexe vlek te verwijderen, bevochtigt u een schone doek of spons in benzine en behandelt u het verontreinigde oppervlak. Alleen op een goed geventileerde plaats schoonmaken, ook na afloop van het proces, het product ventileren.

Om vettige vlekken te verwijderen, kunt u een mengsel van talk (zetmeel) en benzine gebruiken. Breng de resulterende pap aan op het pelsproduct, wacht tot het is gedroogd, reinig dan, kam of schud talk weg.

Het grootste effect wordt bereikt door een mengsel dat is verkregen door ammoniak en zout (1 tot 3) te gebruiken, verdund in water.

Het ontbreken van glans op een pelsproduct is vaak de oorzaak van het verschijnen van een teveel aan stof op het oppervlak. Om met gemak van het onplezierige effect af te komen, kunt u een aantal zeer betaalbare middelen gebruiken:

 • De veiligste methode om pelsproducten te reinigen, is het gebruik van klerikrijt (dat eerder moet worden verbrijzeld) of tandpoeder. Het product moet over het hele oppervlak van het product worden gewreven, proberen moeilijk bereikbare plaatsen aan te raken, schud het dan en kam het goed met een zachte borstel.
 • Kinderen talkpoeder of aardappelzetmeel. Voordat u het product op een plat oppervlak strooit, verdeelt u het mengsel over de stapel en wrijft u het zachtjes in, in een poging het wassen met de hand te simuleren. Laat het behandelde product enkele uren staan ​​om een ​​maximaal effect te bereiken, en kam het dan ook.
 • Griesmeel. Gebruik ook als talk of zetmeel.
 • Rogge of tarwezemelen. Zemelen om te verwarmen, distribueer het product en wrijf zachtjes. Na een half uur schudden de gekoelde zemelen uit en kammen de vacht.
 • Zand. Het is noodzakelijk schoongemaakt of goed gewassen zand te gebruiken, verwarmd tot een aanvaardbare temperatuur. Vooral zand is geschikt voor producten met een kort dutje. Tijdens de procedure is het de moeite waard om nieuwe stukken zand toe te voegen en te schudden. Het proces duurt totdat de vacht glanst en wordt gereinigd.

Resten van het sorptiemiddel moeten zorgvuldig worden verwijderd om schade aan de vacht, vest of kraag (van het effect van motten) te voorkomen. Het is toegestaan ​​om het product te stofzuigen met een speciaal mondstuk en het vervolgens te kammen met een zachte borstel in de richting van de stapel. Het is ook mogelijk om de pelsjas uit te schudden met behulp van een apparaat om tapijten uit te slaan (wikkel de vacht in, wikkel de pelsmantel in een vochtige doek). Leg de pelsjas op de hangers en verwijder de droge remedie, zoals in het geval van het reinigen van het tapijt.

Tips voor de zorg voor pelsvos

Om het verschijnen van verontreinigingen te voorkomen, moet erop worden gelet dat het pelsproduct op de juiste manier wordt onderhouden. Als u enkele eenvoudige regels volgt, zal de pelsjas veel langer dan een paar seizoenen dienen:

 • Houd bont uit de buurt van hoge temperaturen.
 • Chemisch reinigen kan de vacht volledig verwoesten.
 • Bescherm het product tegen de gevolgen van parasieten. Het wordt niet aanbevolen om de producten te gebruiken die rechtstreeks op de vacht worden aangebracht - het is het beste om de platen te gebruiken die in de opslagplaats van het ding worden geplaatst.
 • Een plaats voor het bewaren van bontproducten moet voldoende vrije ruimte hebben voor een comfortabele plaatsing van producten.
 • Het is niet nodig om vossenbont aan te trekken met veelvuldig gebruik van het openbaar vervoer. Zelfs als u met de auto rijdt, moet u het product verwijderen voordat u het plant.
 • Bescherm de pelsjas tegen vocht. Regen en natte sneeuw hebben een negatief effect op de levensduur van het product. Als ze onder invloed zijn, moeten ze hun kleren op de hanger drogen, waarbij het dutje de gewenste vorm krijgt met een zachte borstel.

Met strikte naleving van regels en een zorgvuldige houding, kunnen producten gemaakt van pelsvos heel lang meegaan (ongeveer vijf tot zes seizoenen).

 • Manieren om muizen in een privéwoning en appartement kwijt te raken
 • Foutmeldingen en fouten van de wasmachine Ariston (Ariston)
 • Hoe de winkel antistatisch te vervangen
 • Koffiemachine voor thuisgebruik

Hoe en wat om de vos van vos thuis schoon te maken

Moderne modevrouwen waarderen het bont van een zwartbruine vos niet zozeer vanwege het feit dat het in de koude winter kan opwarmen, maar voor een unieke uitstraling en esthetische aantrekkingskracht. Alleen als je echter weet hoe je de vos schoonmaakt en er goed voor zorgt, kun je verwachten dat je favoriete product minstens 4-5 jaar meegaat.

Anders, na een paar maanden of zelfs weken, zal de chique vacht gelig of dof worden door een laagje stof. De hoofdregel - vraag niet om hulp bij chemisch reinigen. Als er geen mogelijkheid is om het onderwerp over te dragen aan bonthandelaren, is het beter om alles zelf te doen, thuis.

Basisregels voor zorg voor veeleisend materiaal

Ongeacht of u voor een bontjas, een bontvest, een hoed of een koppeling moet zorgen, de vereisten voor verpleging zijn in alle gevallen hetzelfde:

 • Grote producten mogen niet worden gedragen voor reizen met het openbaar vervoer. En voordat je in de auto stapt, is het beter om het ding te verwijderen.
 • Als de vacht natte sneeuw was, moet het product onmiddellijk na thuiskomst (of naar de kamer gaan) worden opgehangen en rechtgetrokken. Neem vervolgens een speciale kam en geef de dorpelingen de gewenste positie.

Advies: Het is ten strengste verboden om een ​​droger of andere kunstmatige warmtebronnen te gebruiken voor het drogen van vochtig vossenbont. Door dit effect wordt het snel geel en verliest het zijn natuurlijke zachtheid.

 • Als je de vos in huis opslaat, kun je de middelen van de mot niet verwaarlozen. Het is beter om niet-sproeiers te gebruiken die rechtstreeks op de vacht worden aangebracht en op de platen.

Bovendien moeten pelserviezen regelmatig worden schoongemaakt. Er zijn verschillende opties voor impact, ze zijn allemaal effectief en, als de regels worden nageleefd, zijn ze veilig.

Veilige, maar effectieve methoden om vos te reinigen

Om de vos snel en grondig thuis schoon te maken, kunt u een van de volgende methoden gebruiken:

 • Zeepwater. Neem een ​​dubbel stuk gaas, bevochtig het in een milde zeepoplossing (van vloeibare zeep of shampoo) en knijp het voorzichtig uit. We winden over de borstel om de vacht te reinigen en gebruiken deze om het product langs het verloop van de stapel te behandelen. Na het schoonmaken voeren we het behandelde gebied uit met een vochtig wattenstaafje of een zachte spons. Er moet voor worden gezorgd dat er geen vocht in de onderste laag van de huid dringt.
 • Azijn of alcohol. Reinig de zachte spons en bevochtig hem met onverdunde medische alcohol, knijp erin en gebruik hem om het product te oppervlakte. Eerst werken we tegen de richting van de stapel, dan - onderweg. Thuis wordt deze methode aanbevolen om heel voorzichtig te gebruiken, alleen als deze merkbaar vervaagt of stolt. Bij frequente reiniging kan de pels worden gedroogd. Azijn wordt op precies dezelfde manier gebruikt.

 • Benzine en talkpoeder. Het eerste onderdeel moet worden gereinigd (ze zijn gevuld met aanstekers). We mengen het pap van twee ingrediënten, brengen het in een dunne laag op de vuile plekken aan en laten het drogen. Kam de massa daarna met een borstel. Als de eerste races ontzettend riskant zijn, kun je de probleemzones gewoon met talk besprenkelen en binnen enkele minuten opruimen.
 • Waterstofperoxide en ammoniak. Deze methode wordt gebruikt om geelheid te verwijderen, wat vaak voorkomt op het witte gedeelte van de stapel. Neem voor 400 ml water een eetlepel van 3% waterstofperoxide en een theelepel ammonia. In het resulterende product bevochtigen we de katoenen schijf en verwerken het gehele product methodisch.

Droog verwerkte producten van de vos zijn het beste in de zon. Dit versnelt het proces en zorgt voor een extra witmakend effect.

Meisjes, we denken constant aan alledaagse problemen en vergeten onszelf. Ja, we hebben een schoon huis, schoongemaakt en gewassen dingen, er is altijd iets te eten. Maar ik had het gevoel dat mijn man een minnares had, waarschijnlijk vanwege mijn overgewicht. Hier kijk ik naar Olya Cartunkov van KVN, wat een fijne kerel is ze in een paar maanden 30 kg kwijtgeraakt, en ik volgde haar dieet, er zijn al de eerste resultaten - 10 kg. En onmiddellijk begon mijn man meer aandacht aan mij te besteden in bed. Who cares hoe je afgevallen bent Kartunkova kan hier lezen. Ik zeg alleen dat de arbeider zichzelf heeft gecontroleerd.

en hun notatie

Vragen en suggesties: [email protected]

Aandacht alstublieft! Kopiëren van sitemateriaal is alleen mogelijk met toestemming van de administratie en met een actieve link naar de bron.

Hoe dingen goed te reinigen van pelsvos

 • Zeepwater
 • Alcohol en azijn
 • Benzine en talkpoeder
 • bleekmiddel
 • Zachte zorg

De lange vacht van een zwartbruine vos is erg mooi. Hij is ook geliefd vanwege het feit dat hij bij strenge vorst opwarmt en hem tegen de wind beschermt. Na verloop van tijd krijgt de vacht een enigszins gelig tintje, daarnaast vallen er stof en stedelijke smog op, dus het is nodig om van tijd tot tijd de vos schoon te maken.

Bont kan worden schoongemaakt met een borstel waarop een vochtige gaasdoek wordt gedragen. Deze vrij eenvoudige methode thuis wordt het vaakst gebruikt. Voor meer efficiëntie wordt de doek gedrenkt in een sopje. Voor de gebruikte oplossing shampoo of vloeibare zeep. Te nemen poeders worden niet aanbevolen, omdat ze vaak een groot aantal chemicaliën bevatten.

Om de overblijfselen van zeepwater op het oppervlak van vossen te verwijderen, passeert u een schone vochtige spons of wattenstaafje. Kam de kam voorzichtig met zeldzame tanden en laat deze drogen.

Het is zeer onwenselijk dat tijdens het nat reinigen de onderste huidlaag (masdra) wordt bevochtigd. Dit bederft het product, waardoor de huid kwetsbaarder wordt.

Je kunt de vos schoonmaken met alcohol. Om dit te doen, spons licht bevochtigd met medische alcohol, die thuis is gemakkelijk te vinden, en het wordt uitgevoerd tegen het dutje, en dan in de richting van de groei van de stapel.

Alcohol helpt bij het afwassen van vettige gronden, en daarmee het stof dat zich heeft opgehoopt op de villi. Het is belangrijk om het product niet te overdadig te maken, dus deze reiniging wordt alleen uitgevoerd in het geval van duidelijke noodzaak, wanneer de stapel aan elkaar plakt en vervaagt.

In plaats van alcohol kan pels worden gereinigd met azijn, dat ook al het vuil verzamelt. Na een dergelijke reiniging is het wenselijk om het product af te vegen met een kleine hoeveelheid glycerine om te verzachten en een prachtig eiwit.

Een andere stof, geschikt om de vossenbont te reinigen, is gezuiverde benzine. Het wordt niet bij een benzinestation genomen, maar gekocht bij een ijzerhandel of in een gespecialiseerde winkel, waar allerlei apparaten en voorzieningen voor aanstekers, waaronder benzine, worden verkocht.

 • Benzine is goed om moeilijke plekken en andere lokale vervuiling schoon te maken. Bevochtig er een servet in en draag het door de vacht. Thuis is het een middel dat dicht bij de professional staat.
 • Het wordt ook aangeraden om de vacht schoon te maken met een mengsel van benzine en talk. Zachte pap van de twee ingrediënten wordt aangebracht op de vacht, en wanneer deze droogt, borstel dan alles weg met een borstel of kam uit.
 • Loop je niet het risico om zo'n gereedschap schoon te maken? Dus, sprenkel gewoon de talkpoeder met talkpoeder, wrijf het in, alsof je het uitwist, en laat het een paar minuten staan. Veeg uw product vervolgens weg, zodat er geen sporen van talk in zitten.

Je weet waarschijnlijk dat de vossenbont een speciale kleur heeft. Als je een aparte villus van natuurlijk bont begint te overwegen, zul je de driekleur ervan kunnen opmerken. Bij de wortel heeft het een grijsachtige kleur, in het midden verandert het in wit en aan het einde wordt het zwart. Hoe meer wit, hoe hoger de waarde van de vos. Tweekleurige vacht geeft aan dat hij, waarschijnlijk niet uit vos, maar uit een lisope.

Het witte deel van de villi wordt geleidelijk geel. Je kunt op de volgende manier van geel af raken.

 • Maak een samenstelling van 400 ml water, een eetlepel waterstofperoxide en een theelepel ammoniakoplossing (ammoniak).
 • Bevochtig het vlies in deze oplossing en veeg daarmee de vacht mee.

U kunt proberen om de compositie eerst een klein stuk bont te reinigen en pas na een positief resultaat over te gaan tot een algemene reiniging om gele verkleuring te voorkomen.

Voor meer effect wordt geadviseerd om een ​​bont pelskledingstuk, verwerkt met peroxide, in de zon te verwijderen. Het moet daar blijven totdat het volledig droogt, zodat het haar wordt gebleekt. De zwarte kleur blijft zwart, dus het uiterlijk van de vacht zal niet slechter worden. Integendeel, de vos zal er veel beter uitzien.

Vaak gemaakt van vossenbontkragen, hoeden en vesten. Als u een bontjas van een zwartbruine vos heeft, moet deze met speciale zorg worden gedragen. Draag het niet in de auto, rij het regelmatig in het openbaar vervoer, ga zitten, zonder de pelsjas te verwijderen. Als u zich aan deze regels houdt, zal de vacht ongeveer vijf jaar meegaan. Anders zullen prachtige topkleding na het eerste seizoen moeten verdwijnen.

Als de vacht van de vos onder natte sneeuw valt, dan naar huis komt, hang kleding aan de hanger, kam de stapel, en geef hem de juiste positie. Er is thuis een verleiding om de lange zijdeachtige vachtdroger te drogen. Dit is het beste niet te doen, omdat het door het drogen snel geel kan worden en zachtheid verliest.

Zorg ervoor dat je de remedie tegen motten gebruikt, om niet op je ellebogen te bijten, kijkend naar een verwende kraag, hoed of pelsjas. Voor degenen die de paal niet direct met een mot willen behandelen, raden wij u aan om borden te kopen die op planken liggen of aan kleine haakjes in een kast hangen.

Zelfs specialisten worden niet geadviseerd de vos aan stomerijen te geven. Het is het beste voor complexe gronden, die moeten worden schoongemaakt door professionele pelsrobben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

84 − = 81