Kamer met 14 vierkante meter designfoto

Het ontwerp van de woonkamer-slaapkamer van 14-15 vierkante meter. m

Het combineren van verschillende functionele gebieden in een kleine kamer van een standaard appartement is al een gewone taak, niet alleen voor de ontwerper, maar ook voor de eigenaar van deze woonruimte. Een lege ruimte van 14 vierkante meter. meter lijkt niet klein, maar als je gewoon een bed plaatst, verdwijnt de vrije ruimte onmiddellijk. Meubels rangschikken en het interieur decoreren zodat het gezellig en ruim is, misschien niet iedereen. We zullen proberen om zelf een modern en comfortabel interieur te creëren.

Nuances van de organisatie van de ruimte

De combinatie van een woonkamer en een slaapkamer is misschien de meest voorkomende variant van het in zones onderverdelen van een kamer. De belangrijkste taak is om een ​​geschikte ruimte te creëren voor de ontvangst van gasten en bijeenkomsten met familieleden, zonder een volledig slaapgedeelte op te offeren. En creëer een interieur waarin er veel licht en lucht is. Het is belangrijk om de slaapkamer op zo'n manier te plaatsen dat deze de achtergrond van een stijlvolle woonkamer niet in de gaten houdt en intimiteit behoudt. De optie om de gebruikelijke vouwbank als bed te gebruiken, wordt niet overwogen. Hoewel tegelijkertijd de verdeling in twee equivalente zones in de kamer van 15 vierkanten irrationeel is.

Zoning kamer in 14 plein. m. zal helpen mobiele scheidingswanden of gordijnen van stof, kralen of linten. Overlaad de kamer niet met doorschijnende scheidingswanden tussen de woonkamer en de slaapkamer. Gebruik gipsplaatstructuren of rekken met planken om de ruimte te verdelen zal niet werken. De ruimte zal te zwaar zijn en het gebied zal visueel afnemen.

Voor kamer 3 tot 5 meter kunt u overwegen om een ​​podium voor een bed te creëren. De slaapplaats kan op een structuur worden geplaatst of erin worden ingebouwd. In het eerste geval moet het podium een ​​ruim systeem hebben voor het opbergen van huishoudtextiel of kleding buiten het seizoen. In de versie met een uitschuifbed kan de vrije ruimte op het bouwwerk worden gebruikt als een werk- of rustruimte, een fauteuil en een vloerlamp om comfortabel boeken te lezen.

Een andere optie voor rechthoekige kamers is om het bed in de ingebouwde structuur langs de muur te plaatsen. Dubbel bed kan worden verborgen voor nieuwsgierige blikken met de hulp van gordijnen. Voor een vierkante kamer kunt u transformerende meubels gebruiken. De bank die in een bed verandert, en de kast naar de werkplek - gewoon een vondst voor de eigenaren van kleine appartementen. Maar er is er één maar. De ruimte voor de bank kan niet worden bezet door andere items.

Ruimtelijke ruimtes kunnen worden gerealiseerd door middel van kleurontwerp. Voor de woonkamer kunt u diepere kleuren kiezen en voor de slaapkamer - zacht en gedempt.

Integriteit geeft de kamer een eenvoudig en aangenaam kleurontwerp. Het kleurenschema mag niet willekeurig worden gekozen. Donkere en verzadigde kleuren kunnen alleen als accenten aanwezig zijn. Overweeg harmonieuze combinaties voor een kleine kamer:

 • wit, hemelsblauw en goudkleurig - een gezellige combinatie van deze kleuren zorgt voor een gevoel van lichtheid, frisheid, warmte en zon;
 • witte en natuurlijke kleuren van hout - eco-stijl maakt de kamer lichter en comfortabeler;
 • beige-bruine tinten - een eenvoudige en veilige optie zorgt voor een zacht en gezellig interieur;
 • combinatie van tinten wit, grijs en beige - ondanks de eenvoud van de kleuren, zal het interieur geen ziekenhuis blijken te zijn, als u een paar leuke decorelementen toevoegt;
 • Beige tinten met heldere accenten - de combinatie zorgt voor een expressief en saai interieur.

Decorelementen voor elke zone moeten in een enkele stijlcombinatie zijn en elkaar aanvullen.

Meubels voert de belangrijkste functionele belasting uit en wordt voor elke zone afzonderlijk geselecteerd. In dit geval moeten de elementen worden gecombineerd. Voor een kleine kamer moet worden gekozen voor laconieke, hoogwaardige en functionele meubels. Voor de woonkamer is een kleine comfortabele lichtgekleurde bank geschikt. Salontafel, ladekast, poef - als u een meubel kunt weigeren, is het beter om het uit te sluiten.

Het ontbreken van grote items geeft een gevoel van vrijheid. Om dit te doen, passen de ingebouwde ontwerpen in de rol van ruime opslagsystemen. Nachtkastjes vinden waarschijnlijk geen plaats in het slaapgedeelte. Dit is niet het hoofdonderwerp van de situatie, maar zonder deze is het niet erg handig om te beheren. Het gebruik van een voetstuk kan worden uitgesloten tijdens de eerste reparatiefase en de optie van de laden aan het hoofdeinde van het bed, waar u een boek, bril en andere kleine dingen die nodig zijn voordat u naar bed gaat, kunt opslaan.

Het is de moeite waard serieus na te denken over ruime opslag in de kamer. Organiseer een systeem van opslag van essentiële en andere kleinigheden beter in gesloten ingebouwde modules. En het is het beste om geen individuele meubels te gebruiken, maar ingebouwde structuren die niet zo opvallen.

De combinatie van decoratieve pleister- en klinkerstenen in felle kleuren ziet er spectaculair uit. Maar de beste optie voor afwerking - het schilderen van de muren met praktische verf en een laminaat of een parket bord van lichte kleur op de vloer. Als je wilt, kun je alles altijd radicaal veranderen - muren verven, de kleur van kussens en gordijnen veranderen.

Bij het ontwerpen van een kleine kamer is het belangrijk om de maat te observeren en niet bang te zijn voor lege muren. Een kleine ruimte mag niet worden overladen met een groot aantal decoratieve elementen. Extra decoraties belasten de kamer en creëren het effect van gecomprimeerde ruimte. Om een ​​saai interieur te creëren, zijn er genoeg structuurmaterialen en fel textiel voor kussens, spreien en gordijnen. Het hoogtepunt van de kamer kan een muur zijn met heldere, contrasterende kleuren.

De gebruikelijke versie van één grote kroonluchter is onaanvaardbaar voor verschillende functionele gebieden. Voor elke afzonderlijke zone wordt aanbevolen om individuele verlichting (schansen, staande lamp) te gebruiken in combinatie met een op punt gemonteerde plafondlamp of met een kleine kroonluchter in de woonkamer. Deze combinatie zal de kamer vullen met licht en lucht. De slaapkamerzone moet worden gevuld met zacht licht. Aan het hoofdeinde van het bed kunnen twee wandlampen worden geplaatst. Verwaarloos de verlichting van het slaapgedeelte niet. Bedenk hoe dit haar comfort zal beïnvloeden.

Interessante ontwerpoplossingen

Met originele ontwerpideeën kunt u uw kamer in 14 vierkanten met nieuwe ogen bekijken:

 • Podiumontwerp kan niet alleen in het slaapgedeelte worden gebruikt, maar ook in het recreatiegebied. In laden kunt u dagelijkse kleding, boeken of gadgets plaatsen.

 • Een multifunctioneel ontwerp maken met een woonkamer, een slaapgedeelte, een zithoek en zelfs een kleedkamer - een gedurfde beslissing, die ontwerpers durfden.

 • Bedtransformator in de gemonteerde positie ziet eruit als een bank met kussens, en verandert een paar seconden in een comfortabel tweepersoonsbed. Het ontwerp omvat een ingebouwd opslagsysteem met planken en kluisjes.

De uitgevoerde projecten bewijzen dat de ruimte op 14 vakjes alleen wordt beperkt door de verbeeldingskracht van de ontwerper. Denk aan de logica van de ruimte en vergeet niet dat de ruimte stijlvol, modern en comfortabel moet blijven voor het leven. Naast kennis en ideeën, het ontwerp van een woonkamer-slaapkamer van 14 vierkante meter. Het vereist aanzienlijke financiële investeringen.

Er zijn miljoenen manieren om een ​​interieur te ontwerpen voor een kleine woonkamer-slaapkamer, het belangrijkste is om het niet te overdrijven en onthoud dat de juiste zonering, de keuze van functioneel meubilair en bekwame verlichting de sleutel zijn tot het succes van elke ontwerper.

Alle rechten voorbehouden, 14+

Het kopiëren van sitemateriaal is alleen mogelijk als u een actieve link naar onze site installeert.

Slaapkamer interieur ontwerp 14 m² op de foto

De slaapkamer is de meest gezellige en intieme plek in het huis en maakt reparaties, het is de moeite waard om eens goed naar het ontwerp van de toekomstige kamer te kijken. Hier ontspan je na een zware dag, vol energie, elk element van design zou hieraan een bijdrage moeten leveren. Laten we het vandaag hebben over hoe je een slaapkamerinterieur van 14 vierkante meter kunt maken met een foto, voor de duidelijkheid. Er zijn tientallen stijlen geschikt voor het inrichten van slaapkamers. We zullen u de belangrijkste punten vertellen die zullen helpen om maximale ruimte en gezelligheid te krijgen vanuit een kleine kamer.

Slaapkamer 14 m² M - dit is niet de grootste kamer en elke centimeter van het gebied is belangrijk. Om muren te schilderen of ze te bedekken met materialen van donkere kleur, betekent dit dat het oppervlak van de kamer visueel wordt verkleind. Voor muren en plafond moet je lichte kleuren kiezen. Idealiter - witte muren, maar ze zijn een grote tent en als er kinderen of huisdieren zijn, verdwijnt deze optie naar de achtergrond. Diversifiëring van het koude en saaie interieur kan bestaan ​​uit heldere decor items, een gekleurde vlek op de muur of mooie behangpatronen.

Heldere kleuren - de keuze aan vrolijke en actieve mensen, zoals bekend is, is elke kleur verantwoordelijk voor zijn humeur. Het is helemaal verkeerd om een ​​felle kleur te kiezen, bijvoorbeeld oranje en alle muren te beschilderen. Beter kijken naar combinaties van kleuren en texturen op verschillende muren van de kamer.

Blauwe tinten worden beschouwd als het meest geschikt voor slaapkamers. Heldere en rijke kleuren zijn niet de beste manier voor slaapkamers, u moet zachte en kalme tinten kiezen. Zoals je weet, blauwe kleur - kalmeert, zul je je in zo'n slaapkamer ontspannen, sneller en gemakkelijker in slaap vallen voelen.

Meteen na de reparatie, als de kamer nog leeg is, lijkt het gebied niet te klein, maar dan verschijnen de eerste meubels en verdwijnt de vrije ruimte geleidelijk. Om te voorkomen dat dit gebeurt, laten we eens kijken naar wat voor soort meubilair nodig is in de slaapkamer, en wat het vermelden waard is.

 • Het bed. De slaapkamer kan niet bestaan ​​zonder een bed. Het kan elk zijn, het belangrijkste criterium is de slaapcomfort. Nu is het belangrijk om erachter te komen waar het te plaatsen is. De twee populairste opties zijn het hoofdeinde van het raam of het hoofdeinde tegen de muur. Hier hangt alles niet af van de wens van de eigenaren, maar van de planning.
 • Nachtkastjes. Niet het meest noodzakelijke element van de situatie, maar de praktijk leert ons dat het zonder hen onhandig is. Curbstones gaan vaak al compleet met een bed, dus u hoeft niet naar geschikte te zoeken voor het ontwerp.
 • Garderobe. De kast mag niet erg diep zijn, om geen bruikbaar gebied in te nemen, in hoogte moet het tot aan het plafond zijn en de breedte wordt al bepaald op basis van de plaats waar het kan worden geïnstalleerd. Meestal neemt het hele kabinet een van de muren in beslag. De kast op de hele muur ziet er goed uit, van binnen is er een nis voor het bed. Hier staan ​​de nachtkastjes klaar en worden de verlichting van het hoofdeinde en elke kant van het bed en de slaapkamer op verstandige wijze geconsumeerd.
 • Kaptafel. In feite een onmisbaar element in het interieur voor elk meisje.

Het hierboven beschreven meubilair is het minimum dat in elke slaapkamer vereist is. De ruimte zal licht en ruim zijn, en indien nodig, kunt u gemakkelijk ruimte voor de werkruimte toewijzen door een computerbureau in de hoek te plaatsen. Het is gemakkelijk om een ​​tv-standaard in de kamer te plaatsen. Plus moderne tv's - de mogelijkheid om aan de muur te monteren.

De belangrijkste verlichtingspunten zijn drie: een centrale kroonluchter en twee lampen aan de randen van het bed, in 90% van de gevallen volstaat deze indeling. Maar er zijn andere elementen. Het is de moeite waard om de kaptafel, kast en werkruimte te verlichten. Als de eerste twee opties vaak al ingebouwde fixtures zijn, maken ze gewoon verbinding met het netwerk, dan is de werkplek met vergelijkbare edelstenen niet uitgerust. De meest populaire oplossing in dit geval is een tafellamp en als het werkgebied stilstaat, kunt u extra lampen direct boven deze plek bouwen.

Decoratieve verlichting is meer een luxe dan een noodzaak, maar hoe effectief is het hoogtepunt van het bed of de planken die in de muur zijn ingebouwd. U kunt de kaders van foto's of foto's benadrukken, u kunt niet nalaten decoratieve nachtlichten en kaarsen te noemen.

Verlicht de slaapkamer, denk na over hoe het licht haar comfort zal beïnvloeden. Probeer verschillende opties, of het nu een gloeilamp, halogeen, fluorescentielamp of LED is, deze moet het best bij het ontwerp van de ruimte passen.

Slaapkamer gecombineerd met woonkamer

Niet altijd is een slaapkamer een aparte ruimte en vaak wordt deze gecombineerd met een woonkamer. In dit geval blijft het basisidee van het gebruik van kleuroplossingen voor het maken van een ontwerp bestaan ​​en blijft de ideologie van het maken van verlichting bestaan. Het belangrijkste punt om te overwegen is dat een slaapkamer in combinatie met een woonkamer geen tweepersoonsbed kan hebben, omdat het in dat geval onmogelijk is om gasten te ontvangen. Het probleem is eenvoudig opgelost, met behulp van transformeerbare meubels. Zo kan een hoekbank, geschikt voor 4 tot 5 gasten, gemakkelijk in een groot bed veranderen.

Als de tv in een eenvoudige slaapkamer niet nodig is, kan de moderne woonkamer zonder dat niet. We raden aan om muurbevestigingen te gebruiken, ze zullen de ruimte van de kamer behouden, extra dingen zoals consoles, consoles, kunnen worden opgeslagen op een kleine wandplank of een miniatuurtafel.

Elke kamer zal leeg en onbewoond lijken zonder verschillende interieurartikelen, het kan zijn: schilderijen, designlampen of sculpturen, foto's, knuffels, kussens en nog veel meer. De manier waarop en hoe u de slaapkamer direct inricht, hangt af van de gekozen stijl, maar desondanks zien de verschillende designdingen er zo effectief mogelijk uit. Welke je met je eigen hand kunt maken, hier zijn een paar ideeën:

 1. Kunstmatige openhaard. Nu op de markt kunt u gemakkelijk speciale materialen vinden die exact de echte steen kopiëren. De openhaard kan worden gemaakt van gipsplaat en geplakt met een imitatie steen. Het zal onmogelijk zijn om het te verdrinken, maar 3 tot 5 kaarsen zullen een unieke sfeer van gezelligheid en intimiteit creëren.
 2. Harde opschorting. Koop een klein stukje ruw touw van natuurlijke materialen op de markt. Opgeschort met behulp van zo'n draadpatroon trekken spiegels of zelfs gordijnen de aandacht.
 3. De lamp is een boom. Een van de gemakkelijkste manieren om gezelligheid te creëren en een kamer te versieren. Om dit te doen, moet je een droge tak van sterk hout vinden, hoe meer takken, hoe beter, het wordt schoongemaakt, gevernist en vervolgens wordt de krans opgehangen.

Er zijn duizenden manieren om het ontwerp van de slaapkamer te diversifiëren, het belangrijkste is om het niet te overdrijven. Alles moet met mate en decor zijn, inclusief.

Voordat je begint met reparaties, zorg dan voor de layout of schetsen van de toekomstige ruimte. Het is overbodig om ontwerpers aan te trekken, ze zullen alle ideeën overbrengen naar een 3D-lay-out. Dit maakt het mogelijk om met een hoge mate van nauwkeurigheid te begrijpen hoe de slaapkamer eruit zal zien. Het ontwerp van de slaapkamer is niet alleen een interieur, maar ook tientallen dingen zoals ruimtes voor schakelaars, de locatie van lampen, afmetingen voor meubels en nog veel meer. Een zelfgemaakte of geordende lay-out is het halve succes als u reparaties uitvoert.

U vindt een kant-en-klaar ontwerp van een slaapkamer van 14 m² M. Dit vergemakkelijkt het werk, maar alleen als de oorspronkelijke afmetingen van de kamer en de plaatsing van deuren en ramen samenvallen. De belangrijkste taak is om vanuit een kleine kamer van 14 vierkante meter een volledige slaapkamer te verkrijgen met een minimum aan noodzakelijke zaken.

Hoe maximale ruimte te krijgen van de slaapkamer van 14 m²

 • Kies lichte en zuivere kleuren voor de decoratie van muren en plafond.
 • Geef veel meubels op.
 • Laat je niet meeslepen door overmatige decoratie van de kamer, maar schilderijen en vazen ​​kunnen de slaapkamer decoreren, maar de opeenhoping van elementen is beter om uit te sluiten.
 • Kies lichtdoorlatende gordijnen.
 • Homogene vloer geeft het interieur integriteit.
 • De ruimte achter de deur of de slaapkamerpassage moet zo open mogelijk zijn, dit creëert het effect van toenemende ruimte.

Doe alles stap voor stap. Begin met het maken van een ontwerpproject, het is uw garantie dat de kamer precies zal uitkomen zoals u van plan was. Het is duidelijk dat niet iedereen van ons de kennis heeft van het werken in 3D-editors. Dan is het de moeite waard om contact op te nemen met speciale bedrijven, zij zullen de juiste maatregelen verwijderen, alle mogelijke nuances geven, en in het ontwerpstadium kunnen bedenken hoe de slaapkamer eruit zal zien aan het einde van alle werken. Doe je alles zelf? Volg dan gewoon ons advies.

Kleine woonkamer van 14 m² M: het probleem van beperkte ruimte oplossen

Ieder van ons zou graag een ruime woonkamer hebben met panoramische ramen, een grote zachte bank en een open haard. Maar in feite moeten de meeste tevreden zijn met het bezit van meer dan een compacte kamer, de hal genoemd.

Het gemiddelde oppervlak van een dergelijke woonkamer in een typisch paneel huis van de Sovjet-bouw is niet meer dan 14 vierkante meter. Standaard ontwerpprojecten zijn in de regel niet ontworpen voor een dergelijke kleine ruimte, zodat de eigenaars op zoek moeten naar een compromis tussen originaliteit, stijl en bruikbaarheid.

Het is de zoektocht naar rationele oplossingen, het kiezen van een passende stijl, die in een kleine woonkamer niet op zijn plaats, evenals pogingen eruit zal zien met alle middelen om de ruimte in een ruimte uit te breiden vormen het grootste probleem voor de eigenaren van een compacte ruimte.

BELANGRIJK! Woonkamer van 14 m² zal er nooit uitzien als een ruime ruimte voor recepties van gasten, maar het compacte formaat ervan mag geen obstakel vormen voor het creëren van een stijlvolle en gezellige ruimte.

Hier zijn een paar ontwerptechnieken die een aantal vierkante meters aan de ruimte toevoegen, ten minste visueel:

 • Licht. Karige daglicht, zodat de kamer moeten worden gecompenseerd voor doordachte en gevarieerd kunstmatige verlichting: hanglampen, kroonluchters, verlichting in de kamer, een tafel of op de vloer lamp - dit alles zal de grenzen van de woonkamer uit te breiden.
 • spiegels - dit is een algemeen bekende expanderruimte. De kleine ontvangstruimte kan deze receptie meer licht maken en een gevoel van ruimte creëren: u kunt bijvoorbeeld sommige van de muren met spiegels decoreren of de openingen aan de deur verfraaien.

 • Kleur. Om wanden en plafonds in een kleine woonkamer te versieren, is het beter om lichtkoude tinten te gebruiken die de afmetingen van de kamer visueel vergroten. Maar voor de grond te halen een aangename, natuurlijke materiaal monochrome tint: linoleum met imitatie houten oppervlak, of een laminaat, tapijt zonder patroon of een patroon.
 • Furniture. Compact, modulair, praktisch - dit moet meubilair in een kleine woonkamer zijn. Het is noodzakelijk om alles overbodig: Ottomanen, tafels, nachtkastjes. Elk element moet zijn rol spelen, noodzakelijk en belangrijk zijn in het dagelijks leven.
 • Ontwerpers stellen dat zelfs 14 m² geen zin is voor de woonkamer, maar alleen als de stijl geschikt is voor de kamer. Onder tientallen verschillende varianten is er zeker een die, net als een sprookjesfee uit een sprookje, een compacte kamer in een comfortabele en gezellige hoek voor de rest van het gezin verandert.

  BELANGRIJK! Je kunt niet zonder categorische verboden: bijvoorbeeld barok of art deco - niet de beste keuze voor een kleine kamer. Een complex en veeleisend detail van de stijl kan van een compacte woonkamer een magazijn van onpraktische dingen maken.

  Onder de relevante op een beperkt gebied van stijlen, ontwerpers onderscheiden:

 • Minimalisme. Functionaliteit en bruikbaarheid van deze stijlrichting is ideaal voor een kleine woonkamer, omdat alle pogingen om ruimte te sparen deel uitmaken van de stijl. Eenvoud en laconiek van de afwerkingen, terughoudendheid bij het gebruik van textiel en decor voor het versieren van de kamer, helpen om de kamer zo gemakkelijk mogelijk te maken, met behoud van zijn aantrekkelijkheid. Zo'n woonkamer kan gezellig en huiselijk zijn, maar tegelijkertijd handig in gebruik, ruim en functioneel voor elk gezinslid.
 • TIP! Koude en technische high-tech is ook geschikt binnen 14 vierkante meter, maar de woonkamer voor het gezin moet nog een beetje levendiger zijn. Frisheid toevoegen aan een strikte binnenkant zal een helder kleuraccent, levende planten en een beetje eclectisch in textiel helpen.

 • Klassieke stijl is ook geschikt, zelfs in een klein gebied, vooral als bepaalde aanbevelingen worden nageleefd. Het is bijvoorbeeld beter om alleen lichte en warme tinten te gebruiken om een ​​huis en een comfortabel interieur te creëren. Daarnaast is het belangrijk om aandacht te besteden aan de kwaliteit van de afwerkingen, het meubilair en de inrichting: in een ruimte met een beperkt aantal dingen kan de imperfectie van een bepaald detail de volledige indruk van het interieur bederven.

 • Scandinavische stijl - dit is de trendtrend voor vandaag. Stijl, ondersteund door echte Europese tradities van liefde voor alles, natuurlijk, praktisch en functioneel van het interieur, evenals eenvoud in alles, past perfect in bescheiden huiselijke appartementen.

  Lichte decoratie, laconieke meubels, modulaire banken, open planken, eenvoudige inrichting en alleen natuurlijke materialen in alles - dit alles zorgt voor een huiselijke sfeer in de woonkamer. De kamer in de Scandinavische stijl ziet er eenvoudig uit, maar het is deze eenvoud die het mogelijk maakt dat de kamer niet overladen wordt met details, niet om eruit te zien als een krappe cabine, om gevuld te blijven met licht.

 • Kleurdiversiteit: wat te zoeken

  Net als elke andere kamer van een klein formaat heeft een woonkamer van 14 m² M heldere tinten nodig. De decoratie van de muren en het plafond, meubilair, textiel en decor in een dergelijke ruimte mag niet drukken en onderdrukken, beroven de ruimte van lucht en ruimte, zodat het van donkere en verzadigde kleuren nodig is om te weigeren.

  Met prioriteit de basiskleuren, neutrale of pastelkleuren, lichte (maar niet vervaagde) tonen, gedempte natuurlijke kleuren. Een verscheidenheid aan opties biedt een ideale oplossing voor elk individueel geval, maar een van de meest voor de hand liggende favorieten:

  1. Beige, zand, karamel. Een soortgelijk kleurenpalet is geschikt voor de decoratie van wanden en plafonds, maar ook voor meubels en decors. Het unieke van de kamer, uitgevoerd in deze kleur, is de universaliteit en zachtheid van de algemene stemming. Beige interieur kalmeert en zet op vreedzame familie communicatie.

  TIP! Deze kleuren worden meestal aangevuld met diepere bruine of chocolade-accenten. Een dergelijk interieur zal thuis warm en comfortabel zijn.

 • Lichte, koele kleuren - blauw, hemels, korenblauw. Koude kleuren vergroten de ruimte en creëren een comfortabel humeur voor alle gezinsleden. In tegenstelling tot wat velen denken dat een dergelijk interieur saai en ongemakkelijk zal zijn, is de woonkamer met korenbloemen of hemellichamen gunstig voor de psyche: psychologen merken de positieve invloed van dergelijke bloemen op het welzijn van de persoon.

 • Varianten van groen - pistache, mint, grijsgroen. Natuurlijke kleuren in het interieur van een kleine woonkamer creëren een gevoel van intimiteit met de natuur, eenheid en rust. Gedempte en delicate groentinten worden perfect gecombineerd met bruin of beige, waardoor harmonieuze combinaties ontstaan ​​die het menselijk oog aangenaam vinden.
 • Kenmerken van de juiste opstelling van meubels

  Het is net zo belangrijk in de kleine woonkamer om alle geselecteerde meubels op de juiste manier in te delen. Meestal past een meubelstuk in een kleine ruimte niet, zodat je uit de standaardset enkele van de belangrijkste elementen moet kiezen. Dus, zacht meubilair is verplicht: het kan een bank zijn, een bank met een fauteuil, een hoekige bank. Alles hangt af van de behoefte en voorkeuren van de eigenaren.

  TIP! Om meubilair op de juiste manier in de kamer te ordenen, raden ontwerpers aan de modelleringsmethode te gebruiken: het is voldoende om een ​​ruimte op een vel papier te representeren en deze te vullen met objecten, rekening houdend met de schaal. U kunt dus achterhalen of het meubilair de ruimte vervuilt.

  In de kleine woonkamer zijn de kasten schaars, om geen vrije ruimte in beslag te nemen. Als kasten een noodzaak zijn, kies dan voor compacte en rationele coupe-modellen met praktische opslagsystemen. De spiegeldeuren van een dergelijke kast kunnen dienen als een middel om de ruimte uit te breiden - zodat de kast minder opvalt in het interieur.

  Koffietafels, gewatteerde krukjes, trottoirbanden en ladekasten in zo'n kleine woonkamer zorgen voor een gevoel van strakheid. Plaats geen extra dingen in de kamer die geen praktische functies vervullen: maximale functionaliteit zal de woonkamer helpen om een ​​comfortabele plek in huis te blijven.

  Dit geldt ook voor textiel: open ramen met lichte tule, een kleine hoeveelheid kussens en een complete afwezigheid van servetten, vloerkleden, tafelkleden en andere. Het decor in de kleine woonkamer moet ook terughoudend zijn: eenvoudig, stijlvol en onzichtbaar, omdat het interieur heeft gespeeld, slechts een paar foto's en een vaas.

  Een kleine woonkamer is een veel voorkomend fenomeen, dat ontwerpers met succes aankunnen. Stijlvolle ruimte voor het hele gezin van 14 vierkante meter kan heel realistisch worden gemaakt, vooral als u rekening houdt met de nuances van het werken met een dergelijk gebied: u moet de juiste stijl en kleur kiezen, de accenten correct plaatsen, zorgvuldig functioneel meubilair selecteren en gereserveerd blijven voor decoratie.

  Nog geen reacties, maar je kunt je mening schrijven of een vraag stellen.

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Je kunt deze HTML tags en attributen gebruiken:

  <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  3 + 7 =