Hoe broodjes thuis te koken

Recepten van zelfgemaakte scones met foto's van onze koks

Bakken van een gistdeeg is altijd erg smakelijk. Ik stel voor om broodjes te maken met.

Worsten in een op yoghurt gebakken deeg zijn erg smakelijk, bevredigend en bevredigend.

Onlangs begonnen ook worsten in de test heel vaak op onze tafel te verschijnen.

Worsten in bladerdeeg gistdeeg

Worsten in het deeg - het is waarschijnlijk al heel lang een favoriete traktatie voor velen. This.

Ik ben vaak in Turkije geweest en elke ochtend wordt het ontbijt in elk hotel geserveerd.

Het recept voor heerlijke worsten in het deeg

Ik kook vaak worstjes in een deeg. Ze zijn niet alleen smakelijk en bevredigend, maar ook van hen.

Cheesecakes met kwark van gistdeeg

Er zijn bij mij twee kleine mannen die sinds de laatste tijd heel erg gegroeid zijn van een partij -.

Broodjes gistdeeg op kefir

Broodjes gistdeeg op kefir zijn erg lekker. Om ze uit te geven.

Frans deeg. Broodjes met Frans deeg

Frans deeg is een van mijn favorieten. Het is gemakkelijk en snel gedaan. Met hem.

Broodjes gemaakt van gistdeeg

Ik hou echt van het bakken van muffins van gistdeeg. Gist koken.

Broodjes met kersen gemaakt van gistdeeg - zacht, weelderig, heel smakelijk. C.

Heerlijk, zacht, met melksmaakbroodjes "Slakken" zullen je niet verlaten.

Ik bied je een prachtig recept voor gekones op kefir uit de Oekraïense keuken. .

Ik kan je een recept voor broodjes aanbevelen in een multivark. Dergelijke muffinrollen.

Broodjes met kaneel van gistdeeg

Er zijn veel recepten met knot en kaneel. Broodjes worden gebakken uit bladerdeeg, gist.

Mooie gistrolletjes met maanzaad

Broodjes met maanzaad en kaneelbroodjes worden geassocieerd met mijn schooljaren. .

Bladerdeeg is een toverstok voor een moderne huisvrouw. Ik stel voor aan jou.

Het recept voor deze kaneelbroodjes, gekookt zonder de toevoeging van gist, nam ik aan.

Ik wil je een recept aanbieden voor het koken van broodjes met rozijnen. .

Ik stel voor dat je een recept voor wrongelbroodjes zonder gist voor thee of koffie hebt. Heerlijk en.

Bakken van een deeg is altijd een succes. Deeg met kwark.

Zelfgebakken broodje: recept. Zoete weelderige broodjes. Zelfgemaakte gebakjes: recepten met foto's

Welke zoetheid genieten kinderen en volwassenen evenveel? Natuurlijk is dit een zelfgemaakt broodje. Recept elke eigenaar heeft haar eigen, maar ook kleine geheimen, trucs en subtiliteiten, waardoor haar gebak verrassend lekker, fris en weelderig blijft, dag na dag. Vandaag zullen we proberen u alle nuances van bakkunst te vertellen, zodat u een volledige indruk krijgt van hoe zelfgemaakte culinaire meesterwerken te creëren. Velen geloven dat weelderige broodjes alleen in de productiewinkel kunnen worden gekookt. Sterker nog, dit is niet zo, gewoon thuis volgen we vaak de basisregels niet, en als gevolg daarvan krijgen we een slechte teststijging en cakejes. Laten we het doen, zodat morgen iedereen op de tafel geurige broodjes heeft.

Ingrediënten die worden gebruikt om broodjes te maken

Traditioneel wordt aangenomen dat het deeg moet worden toegevoegd aan het bakproces, anders is het geen zelfgebakken broodje. Het recept kan overal worden bekeken, maar elk zal bijna dezelfde samenstelling vertonen: boter, melk, eieren, suiker. Dit is logisch, want als je de basis op water en meel mengt, krijg je gewoon brood, maar geen broodje. Aan de andere kant zeggen ervaren bakkers dat overtollige muffins een slecht effect hebben op de opkomst van het deeg, en dat is het echt. Gist is niet actief in een omgeving die te veel vet bevat, maar ze houden erg van suiker.

Dus, to the point! Je hebt gist nodig, die je het beste verdunt in warme melk. Als je water giet, zal het helemaal niet dat zelfgemaakte broodje zijn. Het recept kan worden aangepast door een aantal componenten te verwijderen of toe te voegen. Het kippenei, dat als volgende op de lijst staat, verbetert dus de smaak en geeft een mooie schaduw, maar maakt het deeg zwaarder. Als optie wordt voorgesteld om het aantal eieren te verminderen, alleen het eiwit te nemen of ze in een weelderig schuim te gooien, zoals een koekje.

Het volgende onderdeel is de olie. Er kan niet meer dan nodig worden gedaan: dit heeft een negatief effect op de kwaliteit van de producten. Boter kan worden vervangen door plantaardige olie (zeer actueel tijdens het vasten), margarine of bakolie. Suiker is noodzakelijk, maar als uw geliefden aan diabetes lijden, kunt u fructose nemen. Als u bruine suiker gebruikt, vermindert u bovendien het caloriegehalte van het gerecht. Tarwemeel moet van de hoogste kwaliteit zijn. Bovendien moet het worden gezeefd.

Regels voor het bereiden van royaal bakken

Ten eerste onthoudt: alleen van verse producten krijg je een heerlijk zelfgebakken broodje. Het recept bevat altijd gist, en het is aan hen dat je speciale aandacht moet besteden. Nat of droog, ze moeten noodzakelijkerwijs worden weggegooid na de vervaldatum. Vergeet niet dat de temperatuur van melk en gist hetzelfde moet zijn. Haal het voedsel van tevoren uit de koelkast. Als u vochtige gist gebruikt, moet u ze onmiddellijk oplossen in vloeistof en van tevoren mengen met suiker. Overigens zou de laatste in de gisttest niet te veel mogen zijn.

Haast je niet om alle bloem uit te gieten, voer het in porties in en meng het goed. Controleer de test: deze moet soepel, zacht en elastisch zijn. Tijdens het optillen is de massa nog steeds licht aangetrokken, dus overdrijf het niet met bloem.

Aanbevelingen voor beginnende bakkers

Tegenwoordig zijn er veel recepten die vertellen hoe zelfgemaakte broodjes te maken. En heerlijk gebak kan zowel van gist als van deeg blijken. Als je nog steeds een beginner bent in koken, kies je de eerste optie. Zelfs als je een te strak deeg krijgt, wordt het bij het tillen enigszins gecompenseerd. Alle aanbevelingen in acht nemend, krijgt u zeker een goed resultaat.

Een belangrijk punt: de gisttest kost tijd om op te staan ​​en deze moet warm worden gehouden en de gebruikelijke moet in de koelkast worden geplaatst, zodat deze een beetje omhoog komt en elastisch wordt. De vorm van bakken kan elke vorm hebben, evenals de vulling. Wat de laatste betreft, is de cursus als verse bessen en vruchten,. en jam, jam, marmelade, chocolade, maar je weet nooit wat anders! Gebruik gewoon geen te vloeibare, vloeiende vulling. Trouwens, nog een nuance! Als u bolletjes gaat bereiden met plamuur, is het aan te raden om heel weinig suiker in het deeg te doen, alleen voor het werk van gist.

Hoe maak je zelfgemaakte broodjes heerlijk, weelderig en geurig? Hiervoor moet je oefenen. De eenvoudigste optie is klassieke rozen. Ze blijken heel mooi te zijn en het is niet moeilijk om ze te maken. Om dit te doen, bereidt u eerst het deeg. Meng de gist in melk, voeg een beetje suiker en bloem toe en laat 15 minuten staan ​​om de dop op te heffen. Giet nu de rest van de melk, geslagen eieren, suiker, zout, en strooi meel. Als het deeg dik genoeg is, giet je de gesmolten boter en kneed je de basis tot hij klaar is. Hoe dit punt te bepalen?

Kant-en-klaar deeg - glad en elastisch, blijft lichtjes aan je handen kleven, zacht, niet steil. Bedek het en laat het 15 minuten staan. Nadat de tijd is verstreken, moet het worden gekneed, in een laag worden gerold, gesmeerd met voorgesmolten margarine of zonnebloemolie met een borstel, bestrooid met suiker en gerold met een tube. Door de rol in stukken te snijden, maak je kant en klare broodjes. Leg ze op een bakplaat en laat ze 30 minuten rijzen. Gedurende deze tijd kunt u de oven opwarmen. Bak producten in ongeveer 10 minuten. Hete broodjes kunnen worden ingevet met eiwitten, opgeklopt met suiker.

Geheimen van een onverslaanbare minnares

Zelfgemaakte broodjes, zoet en geurig, is de smaak van de kindertijd, herinneringen aan een afgelegen dorp, een klein huis en een geliefde grootmoeder. In je keuken kun je gebak bakken dat niet onderdoen voor geurige en pluizige broodjes. We hebben een lijst gemaakt met de subtiliteiten die u moet weten over:

 • Het belangrijkste dat de gastvrouw moet bereiken, is de lichtheid en pracht van het deeg. Om dit te doen, is het noodzakelijk om de bloem te zeven (minstens twee keer - een tweede keer vlak voor het mengen) en een beetje zetmeel eraan toe te voegen.
 • In elk deeg, behalve pelmeni, custard en zand, moet je een mango toevoegen (een eetlepel van 0,5 liter vloeistof). Hierdoor kunt u lang bakken.
 • Melk moet aanwezig zijn, maar het is beter om de helft van het glas te vervangen door mineraalwater. In extreme gevallen, maak een "pop": voor een half glas water komt een theelepel frisdrank, gesmoord met azijn.
 • Niet minder belangrijk punt is de juiste rijzen van het deeg. De ruimte moet warm zijn, zonder tocht. Idealiter, als het oppervlak waarop de broodjes passen, een beetje opgewarmd. Je kunt heet water in het bekken gieten (maar geen kokend water!), En van bovenaf zet je de bakplaat op een proef.
 • De koekoven is nodig op matig vuur, zodat ze gelijkmatig worden gebakken. Het is heel belangrijk dat de test niet te veel suiker bevat, anders zullen de producten verbranden.
 • Merk op dat vetten, verzacht of gesmolten, worden ingebracht in de basis van het einde van de batch.
 • Noch het deeg, noch de lepel kunnen teveel worden overbelast. Volg strikt het recept! Het deeg dat voor de nacht is achtergebleven, verliest zijn kenmerken. Benader het moet maximaal 3 uur (in hitte) zijn, waarna je het naar de koelkast moet brengen of moet beginnen met bakken.
 • Als je broodjes brokkelig wilt maken, leg dan de basis voor meer vet en minder vocht. Als je een korrelstructuur wilt, verander dan de verhouding naar precies het tegenovergestelde.

Het allereerste probleem van de gastvrouw is het gebrek aan tijd. En echt, het is jammer om de enige vrije dag door te brengen in de keuken, zelfs als het om een ​​heerlijke traktatie gaat. Eigengemaakte broodjes (zoet of niet) kunnen zelfs snel genoeg worden gekookt. Hoe? Ja, het is heel eenvoudig! Zoek niet naar complexe recepten, let op gewoon gebak, dat niet lang duurt om te beklimmen. We zullen een recept geven voor broodjes op kefir.

U heeft de volgende ingrediënten nodig:

 • Kefir, yoghurt of magere zure room - 250 g.
 • Meel Extra Klasse - 300 g.
 • Suiker - 100 g.
 • Zout - 0,5 theelepeltje.
 • Bakpoeder - 2 theelepels.
 • Plantaardige olie - 1 eetlepel.

Kneed het deeg, laat het 20 minuten rusten om te liggen. Hierna in stukken snijden, broodjes vormen en invetten met losgeklopt ei. Je kunt bestrooien met sesam of suiker. Bak gedurende 30 minuten op 180 graden.

De meest waardevolle recepten voor thuis bakken zijn die die niet te wispelturig zijn en met succes worden verkregen, zelfs als niet-naleving van kleine nuances. Dit zijn de voorbeelden die we hier geven, zodat u ze kunt gebruiken. Maar vergeet niet dat het meel anders is, dus voeg nooit alle opgegeven hoeveelheden tegelijk toe.

Het recept voor eenvoudige zoete broodjes

Weelderige broodjes voor thee - dit is een van de meest favoriete desserts, die zo moeilijk te koop is in de winkel. Nee, er zijn best veel gebakken producten, maar de smaakstoffen laten veel te wensen over. Als plotseling onverwachte gasten komen, kunt u snel de volgende maaltijd bereiden.

Meng 350 g bloem, een eetlepel plantaardige olie, 2 theelepels bakpoeder en suiker, een snufje zout. Aan dit mengsel moet 300 g yoghurt of kefir worden toegevoegd. Verdeel het deeg in 10 delen, rol de knuppels in suiker of bestrooi met sesamzaad. Bak 20 minuten op 220 graden.

Recepten van zelfgemaakt gebak suggereren vaak het gebruik van melk in plaats van kefir. Je hebt 2 glazen bloem, 2/3 kopje melk, 60 g plantaardige olie, 3 theelepels bakpoeder nodig. Om heerlijke broodjes te maken, moet je alle ingrediënten mengen, een platte cake vormen en figuurtjes uitsnijden. We bakken producten gedurende 20 minuten. Heerlijke zelfgemaakte broodjes zullen je geliefden zeker plezieren. Bovendien kost de voorbereiding ervan niet veel tijd.

Prachtige broodjes met een fruitige geur

Welke is het beste voor thee? Natuurlijk gebakken goederen! Zelfgemaakte zelfgemaakte broodjes met kaneel - het is klassiek! Maar de geur van sinaasappel is ook geweldig om te bakken, dus we stellen het volgende recept voor. Neem 185 gram melk, licht warm en meng met 1 theelepel droge gist. Voeg 3 eetlepels suiker en 110 g boter toe. Kneed het deeg en voeg er ongeveer 300 g bloem aan toe. Verdeel in 8 ballen. Nu moet je een sinaasappelschil maken en mengen met suiker. Doop de ballen in dit mengsel en laat ze 1 uur rijzen. Bak gedurende 25 minuten. De geur zal zodanig zijn dat zelfs de buren zullen komen. En je zult zeker verteld worden hoe je zelfgemaakte broodjes kunt bakken.

Als je iets exotischer wilt, kun je experimenteren met vullingen. Zelfgemaakte zelfgemaakte broodjes kunnen worden bereid met een grote verscheidenheid aan additieven. Het kan gecondenseerde melk en zachte karamel, honing en noten, suiker en boter, gedroogd fruit, rozijnen, papavers, chocolade, vers fruit of bessen, kaas en vele andere dingen zijn. Het belangrijkste is om niets toe te voegen dat gemakkelijk naar buiten komt. Dus, jam kan met succes worden gebruikt, maar een vloeibare jam zal het bakken alleen maar bederven. Voorzichtig moet zijn en met gecondenseerde melk: in broodjes is het alleen een natuurlijk dik product en dan in kleine hoeveelheden. U kunt elk deeg kiezen dat u wilt. Hamburgers met een vulling zijn goed, zowel van gist, en met deeg.

In het huis binnenkomen, waar het naar vers gebakken goederen ruikt, is echt een zaligheid. Creëert meteen een sfeer van gezelligheid, warmte, het voelt alsof je hier werd verwacht. Zorg er daarom voor dat je je geliefden behaagt met geurig bakken. Het is niet zo moeilijk en neemt niet te veel tijd in beslag. Elk recept moet je een beetje aanpassen, en hiervoor moet je het deeg verschillende keren bereiden, de resultaten vergelijken en de juiste noten in het kookboek maken. Eigenlijk gaat het om de hoeveelheid meel, omdat het voor iedereen anders is. Na verschillende experimenten, zal je een broodje hebben per keer!

5 recepten met de snelste bolletjes

Soms moet je heel snel iets voor thee bereiden - gasten kunnen onverwachts komen, en als je liever zelfgemaakte desserts hebt, is er geen andere uitweg dan het vinden van recepten voor snel bakken. Speciaal voor zulke gevallen hebben we vijf recepten verzameld voor de snelste bolletjes.

Buns - een van de favoriete desserts voor thee, en in situaties waar de behoefte om iets te snel voor de thee passen ze perfect te doen, want er zijn heel eenvoudige recepten voor de bereiding ervan, die geurig, heerlijke broodjes te bakken kan een kwestie van minuten. We zullen praten over dergelijke recepten.

Quick Recipe # 1 broodjes op yoghurt

Het duurt: 350 g bloem, 300 g yoghurt, 1 eetl. plantaardige olie, 2 theelepels suiker en bakpoeder, 1,5 tl. zout.

Hoe snelle broodjes op yoghurt te koken. Meng bloem, zout, bakpoeder, suiker. Meng de yoghurt en boter, giet het bloemmengsel erin en kneed het deeg. Leg het deeg op een gepoederd oppervlak, verdeel het in 8-10 identieke delen, vorm broodjes, leg ze op een bakplaat bedekt met perkament. Je kunt voordat deze rol in suiker knalt. Bak gedurende 20-25 minuten in een voorverwarmde oven van 210-220 graden of tot het is bereid en bruin is.

Je kunt gedroogde vruchten, vanille toevoegen aan dergelijke broodjes en als je wilt dat ze ongezoet zijn, dan zullen grassen, zaden, maanzaad, sesam passen.

Quick Recipe # 2 broodjes op melk

Je hebt nodig: 2 glazen bloem, 2/3 kopje melk, 1/3 kopje plantaardige olie, 3 theel. bakpoeder, ½ tl. zout.

Broodjes koken op melk. Zet de oven op 220 graden. Roer de bloem met het bakpoeder en zout (u kunt suiker toevoegen aan zoete broodjes of Provençaalse kruiden, oregano, basilicum - tot hartig), verbonden met de vloeibare ingrediënten toe en roer. Om uit het deeg te gieten, snijdt een kleine ronde cake van ongeveer 3-4 cm hoog met een vorm of een glas broodjes uit een deeg. Bak ongeveer 20 minuten of tot ze bruin zijn, onmiddellijk in een voorverwarmde oven.

Hierboven kunnen dergelijke broodjes in de zoete versie worden bestrooid met suiker (beter - bruin).

Snel recept №3 Broodjes op kefir en boter

Het duurt: 400 g bloem, 100 g suiker, 250 ml kefir, 175 g boter, verzacht, ¾ theel. zout, ½ theel. bakpoeder en frisdrank.

Hoe broodjes in boter en kefir koken. Verwarm de oven voor op 220 graden. Zeef de bloem en meng met bakpoeder, bakpoeder, zout en olie voorzien, slijpen vork in grote spanen, giet yoghurt en eenmaal meng de helft van de deegrol een bal, afvlakken tot een pannenkoek, met behulp van een glazen of vormen gesneden 6 rollen of snijden een cirkel 6 driehoeken, herhaal met de rest van de test. Leg op de gelegde muffin bakpapier en bak 12 minuten of tot ze bruin worden.

Desgewenst kunnen bovenste broodjes worden besmeurd met kefir en besprenkeld met suiker.

Snel recept # 4 broodjes op gist

Het duurt: 20-25 eetlepels. tarwebloem gezeefd, 1 glas melk, ¼ kopje plantaardige olie, ½ kopje water, 1,5 theelepel. droge gist, ½ tl. zout zonder een glaasje, suiker naar smaak.

Hoe snelle broodjes op gist koken. Roer het gistwater erdoor en giet 2 eetlepels. meel, laat in warm tot gisting, je kunt het glas in een kom doen met warm water. Zet de oven 200 graden aan. Gistmassa giet in een grote kom, giet de melk en boter, voeg suiker en zout, meng vervolgens kneden van het deeg, geleidelijk podsypaya bloem - het deeg moet zacht en niet plakkerig. Verdeel het deeg in balletjes van 50 g, maak ze plat tot 2 cm dik en leg ze op het geoliede vel. Maak broodjes met een mes over de bovenkant van de inkeping, laat 5 minuten intrekken en bak dan 12-15 minuten of tot ze gaar en bruin zijn. Klaar broodjes smeren snel in met koud water en bedekken met een handdoek.

Bereid deze broodjes kunnen worden in een hartige versie met geraspte uien, kruiden of greens.

Quick Recipe # 5 suikerrollen

Je hebt nodig: 6 ¼ kopje bloem, 4 grote eieren, 1 ¾ kopje melk, ¾ kopje verzachte boter, ¼ kopje suiker, 1 eetl. bakpoeder.

Hoe suiker snel broodjes te koken. Verwarm de oven tot 240 graden, bedek de pan met perkament. Meng de bloem, zout, bakpoeder en suiker, maak een gat in het midden, giet er olie in, kneed het deeg met je handen. 3 eieren om te kloppen met melk, giet tot bloemmassa, meng. Rol het deeg op het poederoppervlak in een 2,5 cm dikke laag, snijd de broodjes en leg ze op een bakplaat. Het laatste te kloppen ei, smeer de broodjes in, strooi er suiker over en bak het 12-15 minuten of tot het is voorbereid en bruin is. De afgewerkte broodjes koelen af ​​op het rooster.

Broodjes maken voor een van de voorgestelde recepten kan zelfs lekkerder zijn - voeg gewoon gedroogd fruit of noten toe aan het deeg. Met zulke snelle recepten kan zelfs de drukste huisvrouw tijd vinden voor zelfgemaakt gebak!

Ze hebben het voorbereid. Kijk wat er is gebeurd

Beschrijving van de foto

 • Bewaar recept
 • 6374 man

Opmerkingen 74 Discussies op de site nu

Om een ​​reactie te schrijven en een foto van het gerecht te delen, log in of registreer jezelf

Kwamen de rollen om de een of andere reden uit.

In het nummer 3 recept suiker op welk punt in slaap vallen, evenals alle klaprozen, om boter, om te meel? Schrijf de recepten precies, pliz! Ik ben een slechte kok om uit te denken.

Ik vond mijn eerste recept lekker en kook het met gras.

Ook bij mij zijn suikerrollen niet uitgekomen. Ik heb het recept niet opgegeven. Dit is mijn eerste mislukking.

op een hoeveelheid meel en olie van 1 el bakpoeder? hier minstens 1,5 eetlepels gistdroog

suiker is niet gelukt. uit het recept trok zich niet terug, er ging iets mis

omdat onzin in het recept. boter met melk en eieren moet worden gemengd, en dan toevoegen aan droog voedsel.

Bedankt, klas.

Er kan iets nieuws uit de recepten worden overgenomen. en toch is het niet nodig om te haasten met de test, het houdt van genegenheid.

met melk hield niet van. zal gist proberen

Recept snel rollen bovenop het beslag yoghurt afschuwelijke en verdorde binnen ruwe of recept wordt niet precies geschreven als I ongeveer lozhila alle ingrediënten volgens het recept. Alleen de tijd heeft verloren, er is geen gemoedsgesteldheid om te proberen je recepten te bakken. Zoya.

broodjes die met kefir en pruimen zijn. olie, hoef je geen suiker aan het deeg toe te voegen?

Bedankt! De site is een wonder! Zoveel interessant en smakelijk, en vooral - eenvoudig in koken!

Bedankt voor de nieuwe recepten

Heel erg bedankt voor de nieuwe en interessante recepten voor broodjes!

Hartelijk dank voor de recepten! Zeer interessant en smakelijk en iets nieuws! Echt leuk

meisjes die een recept voor aardappelstarter hebben? deel alsjeblieft!

Ik wou lange tijd broodjes maken volgens het originele recept, maar hier zijn ze al 5. Ik zal het proberen, heel erg bedankt.

Dank u zeer goede recepten die ik zal gebruiken!

BEDANKT VOOR MOOIE BAKKERIJ RECEPTEN!

zoals altijd, weergaloze recepten

Bakken is niet erg succesvol, maar ik zal het proberen. Bedankt!

Bedankt, ik kan snel gebak leren koken.

Hartelijk dank voor de recepten! Ik heb lange tijd deel uitgemaakt van de groep voor een otkus en ik ben zeer tevreden, ik heb veel geleerd van de bruikbare

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

24 − = 21