Hoe de plafondbeplating met uw eigen handen te lijmen

Hoe de plint van het plafond te lijmen

 • Crème voor exotische voetschimmel
 • Capsules van parasieten
 • Complexe Sustalife voor gezamenlijke restauratie

Installatieplinten wordt beschouwd als de laatste fase van de plafondafwerking. Plafondlijsten verschillen van de muurvorm. Ze hebben twee loodrechte vlakken: de ene grenst aan het plafond, de tweede - aan de muur. Vanwege dergelijke structurele kenmerken, wordt de bevestiging van de afronding uitgevoerd in overeenstemming met bepaalde regels.

De redenen voor het installeren van plafondplinten

De hoofdfunctie van de plafondbaguettes is het maskeren van de gewrichten. Deze delen zullen de opening tussen het opgehangen, spanplafond en de muur dichten en ook de bovenrand van het behang maskeren, waardoor een vloeiende overgang ontstaat.

Kenmerken van de keuze van plafondplinten

Plafondlijsten moeten worden geselecteerd in overeenstemming met het geplande ontwerp. Over het algemeen zijn ze gemaakt van de volgende materialen:

 • gips. Duurzaam, esthetisch, massief, bevestigd aan de pleistervuller.

Houd bij het kiezen van plinten rekening met hun breedte. Hoe lager de kamer, de al moet worden filets, om geen extra hoogte te nemen. En omgekeerd, massieve details zullen beter in plechtige pleinen passen dan dunne plinten. De breedte van de plafondbeplating van 5 centimeter wordt als universeel beschouwd en wordt het meest gebruikt. Als de hoogte van de kamer echter meer dan 3 meter is, dan is het de moeite waard om een ​​filet met een breedte van 6 tot 8 centimeter te gebruiken.

De technologie van plafondplinten

Selectie van materialen voor het lijmen van plafondplinten

Voor de benodigde werkfilets, lijmsamenstelling en ontlasting (het apparaat voor correct snijden). Na het selecteren van een filet, geschikt voor ontwerp en materiaal, selecteert u de juiste kleefstofsamenstelling. Het is belangrijk dat het van hoge kwaliteit is, omdat onbetrouwbare elementen snel zullen verdwijnen, en periodiek lijmen zal ervoor zorgen dat de baguette aan de muur er onesthetisch en zorgeloos uitziet.

 • polymeer. Meestal gebruikt deze groep lijm "Titan" en "Moment". Ze pakken snel vast, houden vastgelijmde onderdelen stevig vast en hebben een goede samentrekkende basis.

Naast het bovenstaande is het ook mogelijk om lijm te gebruiken voor plafondplinten, die handmatig worden vervaardigd uit PVA, stopverf en water als volgt:

 1. We vallen in slaap in de hoedanigheid van de afwerkplamuur.

De resulterende kleefstofsamenstelling moet binnen een half tot twee uur worden gebruikt, dus het wordt aanbevolen om dit meteen te doen voordat de plafondplinten worden gelijmd. Als er klontjes in de compositie zitten die op de baguette vallen, dan zal het product niet op deze plek worden geplakt en zal het snel vertrekken. Verwijder alle klonten voor het werk.

 • Massieve delen voor het afdichten van binnen- en buitenhoeken. Ze worden aangeboden in de vorm van een rechte hoek.

Voorbereidende werkzaamheden voor het installeren van de plafondplinten

 1. Met behulp van een gebouwniveau, een meetlint en een afbladderende verfkoord zetten we een regel op de muur waarop we van plan zijn om de filet vast te maken.

Manieren om toe te treden tot de plafondplinters

Om de details netjes te plakken, moet je weten hoe je in de hoeken aan de plinten van het plafond kunt komen.

 • We plaatsen het profiel in de ontlasting en drukken het naar de bodem en het dichtstbijzijnde bord.

Bij het aanmeren, is het belangrijkste om het patroon te observeren. Als het niet samenvalt, zijn al je pogingen om de verbinding te maskeren nutteloos.

 • Lees de recensie van een uitgebreide remedie tegen aambeien Proctolol
 • Hoe om gewicht te verliezen op 20 kg - echte beoordelingen over Guarchibao

De regels voor het bevestigen van plafondplinten op lijm

Kleefstof voor panelen of polymeersamenstelling wordt gebruikt om plinten aan vlakke oppervlakken te bevestigen. Als er gaten in de muur zijn, zal er geen betrouwbare hechting zijn en daarom zal het stokbrood snel verdwijnen.

 1. Breng lijm aan op de binnenkant van de filet. Het moet gelijkmatig over het oppervlak worden verdeeld, maar zorg ervoor dat de laag niet te dik is, omdat het in dit geval wordt uitgeperst en op het behang wordt geloosd.

Techniek van installatie van plafondplinten op shpaklevku

Alvorens de plafondplint op de stopverf te bevestigen, moet de samenstelling worden verdund volgens de instructies op de verpakking.

 • Maak de bevestigingsplaats vochtig met water of een grondlaag om de hechting van de muur en plamuur te verbeteren. Bovendien is het noodzakelijk dat de stopverf niet zo snel opdroogt.

Techniek voor het bevestigen van houten plafondplinten

Filets van hout kunnen alleen aan de stopverf worden bevestigd als ze smal en licht zijn. In andere gevallen wordt het gebruik van metalen bevestigingsmiddelen aanbevolen.

 1. In de vooraf gemaakte gaten plaatsen we de bevestigingsmiddelen om het houten stokbrood te bevestigen.

Specificiteit van afwerking van plafondplinten

Na voltooiing van de montagewerkzaamheden filets nodig om te schilderen. Dit vereist niet alleen decoratie, maar ook voor het maskeren van de vulstof in de gaten te voorkomen vergeling en geven sterkte schuimproducten.

 • We zullen het stokbrood vermalen om de hechting aan de verf te verbeteren.

Nuttige aanbevelingen voor het bevestigen van plafondplinten

De volgende tips helpen u de meest voorkomende fouten bij het bevestigen van filets te vermijden:

 1. De plint is niet bevestigd aan het verlaagd plafond. De kleefstofsamenstelling wordt alleen toegepast op het vlak dat in contact staat met de muur.

Hoe de plinten aan het plafond te bevestigen - kijk naar de video:

Plafondplinten worden eenvoudig en snel geïnstalleerd. Het belangrijkste criterium in dit proces is echter een nette en esthetische uitstraling. Onze aanbevelingen zullen u helpen om de soorten filets te begrijpen, de meest geschikte kleefstofsamenstelling te kiezen en niet in de war raken bij het aanmeren.

Hoe correct een plafondplint (filet) met eigen handen lijmen?

Het proces van het lijmen van een plint aan het plafond is op het eerste gezicht eenvoudig, maar het is de moeite waard om aan de slag te gaan en onmiddellijk zijn er veel vragen over het juiste lijmen. Laten we eens goed bekijken hoe u de plafondplint (filet) met uw eigen handen lijmt.

De filet, dus ook wel de plafondplint genoemd, is nodig om de gaten tussen het afwerkingsmateriaal en het plafond te verbergen. U hebt bijvoorbeeld behang geplakt, dat komt omdat de oneffenheden in het oppervlak op de muur een opening vormen tussen het plafond en het behang. Wat moet ik in dit geval doen? Verstop natuurlijk de opening met de plafondplint.

Hoe lijm je de plafondplint met je eigen handen goed vast?

Laten we aan het werk gaan. Het eerste dat u moet doen is de omtrek van de kamer meten, zodat u kunt zien hoeveel plinten u nodig heeft. Meestal is de gemiddelde lengte van de filets ongeveer 2 meter, en het is nog steeds beter om een ​​sokkel te kopen met een reserve, zodat tijdens de reparatie niet elke keer naar de winkel hoeft te lopen voor het ontbrekende materiaal. U moet ook de breedte van de plint kiezen.

Nadat je plinten hebt gekocht, kun je aan het werk gaan. Het is hier niet ongepast om te leren dat ze op een van de twee manieren aan de muur kunnen worden gelijmd: hetzij op de stopverf, zelfs vóór het begin van het behangen, of op de behanglijm.

De meeste meesters geven de voorkeur aan de plafondplinten aan het behang, met behulp van de lijm "Moment Editing" of een ander. De filets houden in dit geval stevig genoeg vast, maar u moet rekening houden met één nuance - als uw muren geen vlak oppervlak hebben, zullen er na het lijmen zichtbaar spleten zijn gevormd tussen de muur en de plint. Ze moeten worden gevuld met lijm. Het heeft een witte kleur, dus het defect zal onzichtbaar zijn.

Als er een wens is om de uitlijning van de wanden aan te pakken, kan de plafondplint aan de stopverf worden vastgelijmd. In dit geval worden de bestaande gleuven afgedicht met een stopverf en daarna moet het behang rechtstreeks op de filets zelf worden aangepast. Het resultaat is niet slecht. Afhankelijk van de wensen kunt u kiezen uit twee manieren om plafondplinten aan elkaar te lijmen.

Laten we nu eens kijken naar elk van deze methoden in meer detail.

Lijm plafondplinten op stopverf en lijm

In ieder geval moet je vanuit de hoek van de kamer beginnen, wat de meest problematische plek is. De installatie van een plafondplint in de hoek is een gecompliceerde aangelegenheid. De beste optie hier is de aankoop van de afgewerkte hoekplint, in de regel worden ze compleet met filets verkocht. U kunt ze ook zelf maken, maar hiervoor moet u de juiste tool voorbereiden.

Je hebt dus een scherp mes, een ijzerzaag en een stoel nodig. De volgorde van werken is als volgt. De kunststof plint wordt onder een hoek van 45 graden in de ontlasting gestoken en stevig aangedrukt. Nu hoeft u alleen maar de plint aan een bepaalde kant en in de juiste hoek af te knippen. Dit werk is zeer nauwgezet en vereist een behoorlijke hoeveelheid geduld, dus als je de zaak voor de eerste keer neemt, zal je hoogstwaarschijnlijk lijden, de noodzakelijke binnen- en buitenhoek van de plint krijgen.

Snijd voorzichtig de binnenste hoek uit, knip de buitenste hoek uit. Het is niet overbodig om vooraf te oefenen op stukken plint.

De volgende stap is het lijmen van twee kunststof hoekplinten aan het oppervlak van de wanden. In het geval dat filets direct op het behang worden geplakt, moeten ze worden bedekt met lijm en dan stevig tegen de muur worden gedrukt. Restanten van de lijm worden verwijderd met een zachte doek. De spleten gevormd tussen de muur en de plint worden ook zorgvuldig besmeurd met lijm of kit.

Als u besluit de plafondbeplating vast te lijmen voordat u het behang gaat lijmen, maakt u de filets met een stopverf aan de muur vast. Leg gips op de plint met een spatel, en opnieuw wordt de plint tegen de muur gedrukt. Overblijfselen van stopverf worden verwijderd met een natte doek, spatel of borstel. Vullingen zijn gevuld met vulmiddel.

Nadat we de filets in een hoek hebben gelijmd, gaan we verder met werken. De volgende sokkel sluit aan op de reeds bevestigde verbinding in het gewricht, met behulp van een van de vermelde methoden. En we gaan zo verder tot we de volgende hoek bereiken. Hier, zorgvuldig de resterende afstand meten, wordt het ontbrekende deel afgesneden. Terwijl de zijkant die eindigt met de resten van de filets overblijft, wordt aan de andere kant opnieuw een hoekapparaat gemaakt.

Nadat u de plafondlijsten rondom de omtrek van de kamer hebt geplakt, moet deze in kleur worden geverfd, het meest in overeenstemming met de binnenkant van de kamer.

Hoe de plafondplinten op de juiste manier te lijmen. video

Hoe u de plafondplint met uw eigen handen lijmt, kunt u naar de video kijken. Hier is het proces van het lijmen van de plint op de lijm.

Voordat het plafond wordt afgewerkt, is het belangrijk om na te denken over wat voor soort ruimte het is en om het te identificeren.

De hoogte van de kamer is het belangrijkste onderdeel van ons comfort. Dat is waarom wanneer.

Dankzij moderne technologieën die worden gebruikt bij de reparatie en inrichting van gebouwen.

Vandaag zullen we een eenvoudige en snelle manier overwegen om het plafond te isoleren met minerale wol.

Nu zijn er heel veel verschillende materialen ontworpen voor omhulsels.

Nadenken over het ontwerp van plafonds in de keuken, moet men niet alleen denken aan schoonheid en comfort, maar.

Laat je reactie achter Antwoord annuleren

Als je een kast met je eigen handen maakt, kan dit terecht als de meest functionele worden beschouwd.

Bytovka met hun eigen handen wordt al vóór de bouw van het huis op de site gebouwd. De belangrijkste functie.

Met de ontwikkeling van moderne bouwtechnologieën zijn er veel opties voor plafond verschenen.

Wanneer een meisje de adolescentie bereikt, denken ouders eraan het interieur te veranderen.

Je hebt besloten om een ​​huis met je eigen handen te bouwen en hiervoor koos je voor een schuimblok of een gasblok. Uitstekend! Immers.

Heel recent leek het idee van gratis elektriciteit fantastisch. Echter, technologie.

Vloeibaar behang verkrijgen, dat in feite een soort decoratieve pleister is.

Klapstoel - ideaal voor liefhebbers van vissen, openluchtrecreatie. Het is onvervangbaar.

Meer recentelijk, behang op de deur werd beschouwd als een verouderde techniek voor het decoreren van de kamer.

Heel vaak krijgen we voor onze huisbehoeften transparante lijm, "Cyanopan" genaamd.

Hoe de plint van het plafond te lijmen

Plafondplinten - een zeer belangrijk element van de wand- en plafondbekleding. U moet dit artikel lezen om op een bekwame manier de keuze van plinten te kunnen benaderen en om te begrijpen hoe u de plafondplinten op de juiste manier lijmt.

Hoe u plafondplinten kiest

Er zijn verschillende soorten plafondplinten.

Handig om te installeren, flexibel, heeft een verscheidenheid aan textuuropties, maar is kwetsbaar.

Hoewel ze visueel bijna niet verschillen van plinten van polystyreen, zijn ze flexibeler en duurzamer. Bestand tegen vocht en temperatuurschommelingen. Er zijn ook veel patronen. Zeer geschikt voor het afwerken van natte ruimtes zoals een zwembad.

De meest economische en praktische versie van het bovenstaande. Ze verouderen en zijn gemakkelijk schoon te maken, wat niet gezegd kan worden over de eerste twee opties. Ze hebben een andere kleurafwerking, ze kunnen hout of marmer imiteren. Dergelijke plinten zijn echter onstabiel tot hoge en lage temperaturen.

Ten eerste zijn ze goed omdat ze milieuvriendelijk, natuurlijk materiaal zijn, hoewel ze veel duurder zijn dan polymeren. Sterk en duurzaam. Ze zijn echter niet plastic genoeg, wat het moeilijk kan maken om te installeren.

Kwaliteit, milieuvriendelijk materiaal. Heb veel ornamenten, je kunt ook een patroon maken op je eigen schets. Omdat gipspleister een fragiel materiaal is, is het vrij moeilijk om de installatie zelf uit te voeren. Dit soort plinten is vrij duur.

Belangrijk! Plinten komen in verschillende breedtes. Daarom, als u een plint kiest, moet u zich laten leiden door de hoogte van de muren. Hoe hoger de muur, hoe breder de plint.

Montagemogelijkheden voor plafondplinten

Er zijn 2 soorten installatie:

Voor het behangen

Op de reeds geplakte achtergrond

Als u besluit om de plafondplint op het behang te lijmen, moet u heel voorzichtig zijn om het nieuwe behang niet te beschadigen. Dit kan helpen met het schilderen van tape.

U kunt de plafondlijsten aan het behang lijmen. Maar het is noodzakelijk om het behang onder de verlijmde sokkels te effenen, en deze moet nog worden gebruikt. Professionele meesters geven de voorkeur aan deze optie.

Om de juiste hoeveelheid plinten in een gewone rechthoekige ruimte te berekenen, moet u de omtrek van het plafond meten. Meet hiervoor de lengte van de lengte- en de lengte van de dwarsmuur, vouw en vermenigvuldig deze met 2. De standaardlengte van de plint is 2 m. Verdeel onze omtrek door 2 - verkrijg het aantal plinten. Als het getal geen geheel getal is, maken we het rond. Als u bijvoorbeeld 7.2 krijgt, koopt u 8.

Belangrijk! Als u een beginner bent en geen ervaring hebt in dit geval, is het beter om 1-2 extra elementen te nemen in geval van een fout of schade aan de plinten.

Gereedschappen en materialen voor installatie

De stoel (het apparaat om de plint in een hoek te snijden)

Montage- of administratief mes

Middelen voor het lijmen van plafondplinten

Soorten middelen voor het lijmen van plafondplinten

Lijm op een polymeerbasis ("moment9raquo;," titanium9raquo;)

Goed begrip. Maar aangezien de lijm een ​​oplosmiddel bevat, is het niet aan te bevelen om brosse plinten (schuimplastic) te gebruiken.

De beste manier om te lijmen, geschikt voor elk materiaal.

Meestal gebruikt door professionals. Het is erg handig om de sokkel op de plamuur te lijmen, je hoeft de sokkel niet lang op het plafond te drukken terwijl je wacht tot hij vastzit. Ook kan deze stopverf onmiddellijk de scheuren bedekken, zonder toevlucht te nemen tot kit. Bij dergelijk materiaal is het echter moeilijker om te werken zonder ervaring te hebben met het installeren van plafondplinten.

Belangrijk! Als u besluit om shpaklevku te gebruiken, moet de installatie van plinten aan de muur worden gedaan tot op de achtergrond, omdat het waarschijnlijk de nieuwe behangplamuur zal bederven.

Afhankelijk van de gekozen middelen, hebt u verschillende hulpmiddelen nodig.

Capaciteit voor de bereiding van stopverf

Afwerking stopverfmengsel

Voor lijm en vloeibare nagels:

Installatie van plafondplinten met uw eigen handen

Na het berekenen van het aantal plinten en het hebben van alle gereedschappen, gaan we verder met de installatie.

Onderzoek eerst de muur op oneffenheden. Bij grote krommingen is het beter om de lange plinten niet te verlijmen, deze kunnen breken. Probeer niet te veel verschil te maken in de lengte van de elementen. Als de naden zichtbaar zijn, zien die zich op dezelfde afstand beter uit.

Begin de installatie het beste vanuit de hoeken en vul dan al de rechte stukken. Installatie van plafondplinten op behang is beter gedaan op voorgevormde wanden.

Voordat u de plint bevestigt, moet u de hoeken zorgvuldig afsnijden zodat ze duidelijk aan de muur worden bevestigd (zie De hoek van de plafondplint maken).

Lijm plafondplinten met lijm

Om de plafondbeplating te installeren, lijm gelijkmatig op beide oppervlakken, die tegen de muur en het plafond aanliggen. De lijm moet gelijkmatig en voorzichtig worden aangebracht, zodat het overschot niet naar buiten steekt.

Voor het lijmen is het 1-2 minuten voldoende om de plint goed in de hoek tussen het plafond en de muur te drukken.

Tip! Leg niet te veel druk op de plint, anders kunt u deze breken of een deuk achterlaten.

Om over de lengte met de plint te verbinden, moet u een rechte snede maken (90 graden). De volgende plinten zijn vastgelijmd aan het plafond, de muur en de verbinding van de vorige balk. Als de wanden perfect vlak zijn, kunnen de voegen niet worden verlijmd.

Nadat de plinten rond de omtrek van de kamer zijn bevestigd, moet u de opening tussen de plint, de muur en het plafond opvullen. Ze worden met een kitpistool gevuld met een kit. Na het aanbrengen van het afdichtmiddel, wrijf het met een natte hand.

Indien nodig kan de plint worden geverfd.

Lijm plafondplinten met stopverf

Als u stopverf in een container wilt bereiden, giet u water en vult u de vulstof in de verhoudingen die op de verpakking zijn beschreven. Klop met een boormenger of handmatig met een spatel. In dit geval moet u zorgvuldig controleren of er geen klonten meer zijn.

Klaar shpaklevku gekozen met een spatel en toegepast op beide zijden van de plint, die grenst aan de muur en het plafond. Breng gelijkmatige lagen aan van 1 cm breed en de uiteinden moeten ook met plamuur worden uitgesmeerd.

Vervolgens moet je een plint aanbrengen op de hoek tussen het plafond en de muur en voorzichtig naar beneden duwen. Het is niet nodig om te wachten tot het vastzit, zoals in het geval van lijm. Nu moet je de spatel extra shpaklevku verwijderen en de sokkel afvegen met een spons.

Belangrijk! Als er grote spleten tussen de plint en de muur zijn ontstaan, leg dan niet te veel druk op de plint, het is beter om ze met stopverf te bedekken.

Hoe een kunststof plint mechanisch te bevestigen

Deze bevestigingsmethode is geschikt, meestal voor kunststof plinten.

Wanneer de plinten aan het plafond mechanisch zijn geïnstalleerd, verschilt het setje gereedschappen van het eerste.

In een kunststof plint hoeft u geen hoek te vormen met behulp van een stoel, zoals we eerder hebben beschreven. Er zijn speciale hoekelementen die op de hoek langs de randen van de twee plinten worden bevestigd.

Eerst moet u de bevestigingsstrip van de plint op de schroeven bevestigen.

Breng de staaf aan en doorboor met een stap van 30-50 cm deze met een schroevendraaier.

Door de gaten maak je een potloodmarkering op de muur.

Gebruik vervolgens een perforator om op de gemarkeerde plaatsen gaten in de muur te maken.

We maken de stang vast door de schroeven in de pluggen te schroeven met een schroevendraaier.

Klik de sokkel op de montageplaat.

In dit artikel hebben we de meest voorkomende soorten plinten besproken, evenals de technologie van hun installatie. We hopen dat het voor u nu veel gemakkelijker zal zijn om met uw eigen handen plafondplinten te installeren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

15 + = 22